Jävla näsa!

Fan, snoret bara rinner. Är så genomtäppt att jag inte kan snyta mig ens, men nog jävlar droppar näsan. Får ha en papperstuss i snoken när jag sitter här.

Är det normalt eller?



*morr*

Pillat.

Vid datorn, det har jag hunnit ikväll. Vaknade i morse med dunderhuvudvärk, ögonen känns helt svullna och näsan igentäppt. Kalaskul, jag hann vara frisk en dryg vecka. Duh. Gick en promenix med Alvin kring lunch, han sov efter en tur i lekparken och då passade jag på att hälsa på mormor. Sedan handlade jag lite och gick hem. Elis och Björn hade målat i källaren, Elis fick en duk av mig och nya pennor. Hon gjorde en jättefin tavla, såg riktigt gediget ut när det var ritat på duk. Alvin fick också göra en, och dessa två tavlor ska jag sedan sätta upp ovanför skötbordet.

Nu ikväll tog Björn båda killarna, kände att jag behövde ta det lungt en stund efter att jag duschat dom. Jag har redigerat lite fler bilder, som kommer här nedan.

Nu ska jag duscha och sitta vid tv:n en stund. I morgon ska Madde hjälpa mig att fota på Davids vind. Den är creapy, och inte törs jag knalla upp dit själv, David kunde inte förlja med då han har jobbat natt och behöver sova. Men på måndag lämnar han nyckeln till lägenheten, så det är sista chansen för mig att komma dit upp.

 






 

Kommentera gärna ♥

Alvin & jag :-)

Vi har redigerat bilder medan Elis sov. Detta blev resultatet:






Förkylt.

Usch vad Elis är mosig. Snörvlar och är helt röd i ögonen kraken. Och äter massa Alvedon, men han har ändå feber. Stackaren. Blir en lugn helg för oss. Idag har vi mest sett på TV. Jag och Alvin har dammsugit och torkat golven på båda våningarna, medan Elis har sett på Byggare Bob. Sedan var Cicci förbi här när hon slutade jobba, och fikade. Nyss somnade Alvin hos mig när vi hade vilostund, och Elis blinkar tungt också. Vi kollar på Tingeling, riktigt mysigt. Så snart Elis somnar ska jag ner till datorn, har lite idéer om några bilder jag vill göra. Har noll tid för att fota, men har en stund planerad i morgon då David ska med.

Just nu är objektiven så dammiga, i alla fall 18-55 millimetersobjektivet. Har en check & clean-garanti på själva kameran som jag tänkte utnyttja efter helgens fotande. Måste bara se om det finns möjlighet att skicka in objektiven också, även om det kostar extra.

Nu ska jag gå ner till andra datorn och hälla upp en kopp kaffe och pilla med lite bilder.

Ses :)

Mer.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4284833.ab

Det är ju sjukt. Helt enkelt sjuk.



(är ingen fantast av amerikanska pluttinuttbloggryschpyschklysch-bilder, men denna var söt...)

Oupps.

Jag råkade visst radera allt jag skrev innan. Hepp, så kan det gå när man försöker vara snabb och effektiv.

Björn vabbade idag, när jag jobbade. Började tio, handlade åt mormor när jag slutade vid åtta så jag var inte hemma förrän efter halv nio. Gick på apoteket, kollade bokhandeln, tog en fika på stan och uträttade lite småsaker då jag var ledig mellan 13-16.

Fick ett telefonsamtal uträttat, där många oroliga frågetecken uträtades till glada utropstecken. Dessutom fick jag veta att jag kommer få mera tid hos någon som jag trivs väldigt bra tillsammans med. Också en glad nyhet. Ja, ni vet ju att jag inte kan skriva så detaljerat i och med det jag jobbar med, men jag kan i alla fall skriva att jag är glad. Hela dagen var en klar tiopoängare.

Nu ska jag hoppa in och duscha, och sedan sooova. Får se om jag får sova hela natten, fast, pja, det har jag nog inte gjort sedan jag blev gravid första gången. För fyra år sedan *urr*.

Vi hörs vänner :-)

Fel?

Men vad fan är det för fel på människor? Hur kan man ens göra något såhär? Jag fnner inga ord. Det är liksom emot alla sunda värderingar och allt sund vetande över huvud taget att skada barn. Jag förstår inte och jag kan för mitt liv inte acceptera att en del gör så här. *grina*

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4288640.ab


Sjukt...

Idag firade vi våra små Kallar. Båda pojkarna heter ju Karl, så pappa och mamma, gammelmormor och David var här och åt lite tårta och drack kaffe. (Grattis brodern! Glömde jusäga grattis till dig också!)

Alvin mår lite bättre nu, han var feberfri hela dagen. Sov inte en endaste gång heller, det har aldrig inträffat tidigare. Vi städade och pysslade hemma, jag fick sovmorgon till strax efter åtta i morse. Ovanligt men väldigt skönt.

Jag mötte Björn i dörren strax innan fyra på eftermiddagen, en snabbrapport och så knallade jag till jobbet. Väl hemma vid halv nio möts jag som vanligt av Elis som kommer ner i trappan och säger: "-Har du köpt kabletter åt mig mamma?"Det hade jag ju inte, men han blev glad att att få hjälpa mig göra te. Fast Elis var mosig, redan innan jag fått av mig ytterkläderna såg jag att han hade feber. Ögonen var så svullna och röda och glansiga, och han inledde med att säga: "Näeee... Jag mår bra mamma. Är inte sjuk". Kraken. Lite te och tandborstning och så nattning i nyaste sängen som han är så stolt över. Läste Nicke Nyfiken, och Rödluvan och sedan ville Elis mysa lite. Mys enligt honom är när man ligger nära med ansiktena och pratar om något. Jag tror vi somnade samtidigt. Sedan har jag bara duschat och nu läser jag lite skvaller på flashback.se innan jag ska sova. Björn får vabba i morgon, och på fredag ska jag se om jag inte kan byta och jobba kvällen istället för förmidagen, annars får jag bli hemema. Har bara en fyra timmarstur på förmiddagen, hoppas jag kan byta och ta kvällen istället.


Nähej, nu ska jag nog lägga mig. Har jag tur sover barnen bra, men när de är småsjuka vet jag hur det blir. Elis kommer snart inknallandes och Alvin vaknar av att Elis är ledsen. Feber med tilhörande mardrömmar gör nätterna så lååånga... Men allt är lättare nu, med en fullstor säng. Vi kan i värsta fall sova med varstii barn i varsitt rum, så de inte väcker varandra.


Ha det gott alla :) 


Sen kväll.

Jag jobbade kväll igår. Innan dess hade jag städat på båda våningarna, kört tvät och bäddat rent i sängarna, plus kört lite flyttsaker åt David och Louise. Sedan följde de med hem hit och fikade. Och så åkte jag och Louise till jobbet, vi började samtidigt. Men när jag kom hem, tjugo i nio, var det halvkaos med barnen. Alvin hade knölat hela kvällen, så jag försökte överta nattningen av honom. Men det var stört omöjligt. Han slumrade i knät hos mig, men så fort jag skulle lägga honom i sängen lev han spänd som en fjäder och gallskrek. Något var ju fel, men inte lätt att komma på vad. Vid tio gav jag upp, han fick ligga i sin säng medan Björn rastade Sonya och jag duschade och gjorde mig klar för natten. När jag sedan lät honom lägga sig i vår säng somnade han på tio sekunder, och sedan var det bara att lägga honom i sin säng. Elis är så förtjust i sin nya säng att jag la sig där tidigt, med en hög med sagoböcker, och väntade på kvällsläsning. Men han hann somna innan Björn kom in.

Sedan lyckades han ta sig ner ur sängen alldeles själv i natt, vi har ställt en pall under som han kan klättra på. Egentligen finns det inbyggda trappsteg i sängen, men han har för korta ben för att nå mellan stegen. Sängen är väl mer än juniorsäng än en barnsäng. Alvin vaknade ett par gånger i natt, ledsen och kunde inte somna. Han hade feber och fick Alvedon. Så det var därför han knölade så på natten. Jag skulle ha jobbat idag, men fick vara hemma med Alvin. Nu verkar han må prima, åt en dunderfrukost som bestod av ett ägg och dubbel portion youghurt med torkad frukt. Ingen Alvedon sedan i natt, och ändå är han pigg som en spigg. Fast han brukar få feber över natten, eller brukar och brukar, men det händer ibland. Kommer snabbt och går lika snabbt över. Fast jag ringde återbud till dagis i morgon också. De skulle bara vara där två timmar på morgonen under utevistelsen då jag skulle till tandläkaren, men får ringa återud till det. Lika bra det, gillar inte tandläkare, haha.

Nähej, nu ska jag gulla lite med barnen innan vi åker en sväng till hästen. Tänkte låta Alvin sova i vagnen medan jag och Elis grejar i stallet. Även om Alvin är feberfri vill jag att han tar det lungt idag.

Massa år...

I fredags firade jag & Björn massa år tillsammans. Den 23:e januari 2002 gick vi på bio första gången tillsammans, efter ett par månaders SMS och telefonmysande.

Det är alltså sju år sedan. Jösses, tiden går himla fort. Samtidigt som det känns grymt länge sedan, nästan som att det skedde i ett annat liv. Allt planerande för ett liv tillsammans som vi höll på med, lägenheter, saker, hus...

Vad gjorde jag för sju år sedan? 20 år var jag. Bodde hemma, hade några månader innan fått fast jobb (samma ställe där jag jobbar nu), hade inte fått smak på det här med rörelse och moion mer än ridningen jag höll på med. Alls rus och lopp kom först ett par år senare. Det känns så himla länge sedan.

Härliga sju år tillsammans har vi haft, och jag hoppas såklart att vi kommer leva resten av våra liv tillsammans ♥


Måndag igen.

Idag har jag inte planerat ett endaste dugg. Riktigt skönt. Ska börja jobba 16.00 i eftermiddag, innan dess ska jag bara köra lite flyttlådor åt David, kanske skulle de följa med hit hem och fika också. Men jag ska stanna hemma med barnen, ingen tur på stan idag. Ärligt talat är jag himla trött idag. Känner mig mosig på något sätt, liksom håglös och har inte alls någon lust att gå utanför dörren. Ändå är jag på bra humör. Barnen och jag har just ätit frukost och lagt lite pussel, sedan tog jag gårdagens tjocka DN med mig hit upp och gör killarna sällskap vid en Nalle Puh DVD. Nybryggt kaffe finns i kaffekoppen och livet känns liksom riktigt trevligt.

Ska plocka fram dammsugaren och svepa lite över golven, tvättar och pysslar med den sedvanliga tvätten här hemma. Har tre kassar med handdukar och lakarn som jag ska mangla åt mormor, det ligger över mig som ett stort tungt moln. Jag hinner aldrig när barnen är med, det funkar inte att ha dom med i källaren med alla maskiner och saker som alltid tippar så fort man går förbi.

Nu håller Alvin på att tjata ihjäl mig om något, måste se vad han vill. Förmodligen är det som vanligt ingenting, han vill bara inte att jag sitter ner. Som alltid.

ZzZzZzzz...

Så låter det just nu bredvid mig. Björn sover, och Sonya har lirkat sig upp hos honom. Jag ids inte bry mig, ska ändå bädda rent i morgon. Annars hade hon åkt ner med buller och bång. Inga hundar i min säng. Eller jo, om jag fryser, eller sover själv, då har hon dispens. Konsekvent matte man är.

Idag var vi i Sthlm och hämtade sängen jag skrev om igår. Lämnade Alvin hor farmor, då det skulle bli så länge för honom att bara sitta still. Jag höll på att dö av kissnödighet, så jag stannade vid ett Willys strax innan vi var framme. Men båda toaletterna var trasiga, och den snorkiga kassörskan tyckte jag kunde åka till ett köpcenter hundra mil (kändes det som) därifrån. Jag var nära att börja lipa, jag har nog aldrig varit så kissnödig förr. Kunde inte köra ens, så Björn fick köra trots att han mådde så dåligt. 

Jag höll på att dö en andra gång när vi precis klivit ut bilen väl framme. För säljarnas uppfart var skitbrant, men vi var ju tvugna att ställa bilen någonstans. Så när jag klivit ur och ska gå och plinga på dörren hör jag Björn svära och rusa tillbaka till bilen. Då kanar bilen nedför backen, parkeringsbroms och växel till trots. Snorhalt var det. Tack och lov stannade bilen efter ett par meter, ingen skadad och inget påkört. Uhhhhh. Men hjärtat hade jag i halsen en bra stund efteråt.

När vi packat in sängen åkte vi till IKEA, jag trodde man kunde köpa ett fallskydd (en liten bräda att montera på sängen) separat, men det visade sig att den ingick i alla barnsängar, men fanns inte att köpa enbart singel. Köpte ändå lite barnbestick och fika, lät Elis kolla på leksaker och så åt vi köttbullar och åkte hem. Jag fick stanna på vägen ett pr gånger då jag var så trött att jag knappt kunde hålla mig vaken. Dessutom var det regn och tjock dimma, hemskt att köra i.

Väl hemma hämtade Björn Alvin, och jag ringde efter David och han fick hjälpa mig att bära in alla delarna. Det var klart när Björn och ALvin kom hem. Elis stannade hemma med pappa och jag och Alvin åkte och hjälpte David att köra två flyttlass med saker. Sedan handlade jag, och åkte hem och gjorde mat. Det blev ganska sent innan vi kunde natta barnen, Elis var så förväntansfull och ville bara läsa sagor i sängen hela tiden. Alvin var irriterad och missnöjd då vi inte sövde honom som vi brukar; lägga i sängen/sitta och prata en stund och så släcka. Nu blev allt fel tyckte han. Jag och Elis somnade i hans nya säng, och Björn väckte mig vid tio och sa att han skulle lägga sig.

Och jag ska sova nu hade jag tänkt. Var bara tvungen att kolla mailen. Blir så irriterad över en säljare på Tradera. Köpte en videofilm till en brukare, och fick filmen någon dag efter jag vunnit auktionen. Innan jag hunnit betala. Jag betalade ett par dagar efter vinsten, och sedan i veckan som var fick jag ett mail där säljaren undrade om jag glömt sätta in de dryga tjugo kronorna. Men jag svarade att det var gjort. Fick sedan en mängd snorkiga SMS ett par dagar senare, där hon beklagade sig över att hon redan satt positivt omdöme etc. (Är det mitt fel att hon 1) skickar utan att få pengar och 2)sätter omdöme innan pengarna är inne? Duh.) Svarade tillbaka via SMS och mail, och skickade t.o.m en kopia på insättningen. DÅ minsann hittade hon min insättning oh bad såååå mycket om ursäkt för att hon varit slarvig. Muppkärring. Hetsa som fan över några kronor och så är det ändå hon som gjort fel.


Ny säng.

Vi har hela vintern letat en begagnad säng åt Elis. Jag har länge vetat vad jag vill ha. En Bangsund, från IKEA. Som tyvärr inte säljs längre, så chansen är alltid att leta begagnat. De vi hittat har antingen varit grå, dyra, fula, slitna och/eller för långt bort för att det ska löna sig att köra. Jag vill ha en fräsch, vit säng. Utan massa klistermärken.

Så kollade jag på Blocket nu ikväll, som hastigast. En annons hade precis kommit ut, bara tio minuter innan jag kollade. En Bangsund, vit, välvårdad, för 750 spänn i Haninge. Inklusive bäddmadrass och ribb-botten. Jag kastade mig på telefonen och en kvart efter att annonsen satts ut var vi lovade den. Jag är hur glad som helst! Precis en sådan säng som vi var ute efter. Till ett kalaspris. 2500:- kostar de nya, plus botten och plus madrass.

Såhär ser den ut:


Så i morgon åker vi till Haninge och hämtar den. Kanske svänger vi in på IKEA och köper ett fallskydd till sidan på sängen. Björn har fortfarande feber och mår dåligt, så vi får se hur trötta vi är och vem som kör. Elis följer med, han gillar att vara ute och åka. Men Alvin får vara hos farmor, han har så dåligt tålamod att det är synd om honom då han mest kommer få sitta still.


Let´s Dance.

Det såg jag igår, det enda programmet jag följer. Tyckte att Kitty var riktigt duktig, så kul att se att hon blivit bättre. Det är den enda tjejen jag identifierar mig med, lite klumpig, osmärt och ovig, ganska ostrukturerad och noll koll på takt och kordination. Det är ju jag i ett nötskal. Jag menar, att plocka in en danslärare, det är ju rätt så utstuderat att hon kommer lyckas bra. Men det skapar ju knappast rubriker. Men Kitty däremot, som inte kan dansa, men som LÄR sig och dessutom har attityd och blir juryns hatobjekt, kan ju inte misslckas. Och dessutom får medias uppmärksamhet, såklart fyran är nöjda med det valet.

Jag blev himla förvånad över att blondinbella åkte ut, jag trodde hon skulle ha mer stöd från sina läsare.

Lite off.

Ja, jag har verkligen känt mig off. På alla sätt. Har jobbat jämförelsevis mycket, bara kastat barnen mellan dagis och barnvakter. Usch, jag vill inte ha det så. Det har varit massa extramöten och krafs på jobbet, hoppas det blir lugnare framöver.

Igår skulle jag ha jobbat till 16, men Björn blev kanonsjuk under torsdagen och fick stanna hemma. Han skulle ha haft killarna efter dagis, men sedan orkade han inte när han var dålig. Fattar inte att han alltid, alltid alltid blir sjuk till helger. Han jobbar in i det sista och stannar bara hemma om han är sängliggande. Men att jobba när man är sjuk är ju knappast bra, och han blir alltid kanondålig när helgerna väl kommer. Även om man kanske inte ska stanna hemma för minsta lilla så kunde han ju tänka lite innan ändå. Och inte tänka att han får vila upp sig när helgen väl kommer, då är det ju bättre att stanna hemma när man känner sig riktigt dålig, men ändå kan tänka klart. Jaja, jag är glad över att jag och killarna är friska. Ska ner till mormor vid lunch, lämna en drickaback och kanske fika där. Får se om barnen är lugna eller som vanligt ;-)

I morse vaknade Alvin kvart i sex. Jag blir tokig på att han är så morgonpigg. De sista dagarna när vi ska till dagis har jag fått väcka båda barnen vid sex, men nu när de är lediga så vaknar de själva. Alvin är ju inte den typen som vill ligga och dra sig, som Elis. Och så hade jag migrän i morse, hade hoppats på att Björn skulle orka upp men han bara grymtade och svor när ungarna for som skållade råttor, så det var lika bra att ta en Diklofenak och knalla upp. Nu, efter kaffe och gröt, känns det bättre. Och vaddå, jag ska inte gnälla. Jag har mina två friska barn i livet. I Gaza springer föräldrar omkring med sina skadade barn som små slaktade lamm, det går liksom inte att gnälla när man vet hur dom har det.

Tvättar och sorterar tvätt för fullt. Fast jag tog nästan allt igår kväll, nu är det inte så mycket kvar. Har hängt alla ytterkläder här på ovanvången, Didriksson-ställen vill jag inte tumla, och i källaren torkar det aldrig. Det är rent och fint här nere, tänk vad bättre det känns om det ser fint ut. Leksaker kan jag leva med att de sprids överallt, men inte allt annat som har en förmåga att ligga kvar där man senast använde det.

Nä, nu ska jag Traderasurfa en stund.

Tjingeling ♥

En sån som ja´...

Vet du va'

som är bra?

Att det inte finns nån mer som jag!

För tänk om,

om det kom

en förskräcklig liten pojke som

liksom jag

satte sta'

med att göra hyss varenda dag.

Fast på sätt och vis så skulle det va bra,

om det bara fanns en till som jag.

En som jag,

sån som jag,

oj, vad mycket kul vi kunde ha!

Tänka sej,

han och mej,

oj oj oj oj oj, hujedamej.

Jo, för då

var vi två,

tänk, vad hyss vi kunde göra då!

Dubbelt opp mot nu ger jag mej attan på,

men vad skulle farsan säja då?

                                                                                        Astrid Lindgren


Duktig :)

Efter middagen, som bestod av kycklinggryta och ris, duschade jag barnen och satte dom framför tv:n. Alvin var supertrött, så med en vällingflarra, napp och en mys-elefant somnade han som klubbad. Han har varit missnöjd mest hela eftermiddagen. Går bara och gnäller, vill dra iväg mig till olika saker han vet jag kommer neka honom. Skafferiet, duschen, trappan... Och så piper han för att han inte får en kaka/duscha/knalla upp för trappan. Det är asjobbigt när han gör så, det händer alltid på eftermiddagarna när han börjar bli trött. Inte ens mat passa honom då. Han vill bara duscha och få sin välling. Björn kom ganska precis när jag började med maten och övertog den lilla pipiga monsterkillen.

Innan dess var David och Louise över och fikade, alltid lika trevligt. Och alltid lika mycket cirkus med barn och hundar. David påstår att mina barn är det bästa preventivmedlet som finns. *hrmpf*. Jag vet i alla fall att alla inte tycker så. Så det så. Jag är glad åt mina killar, kunde inte få finare barn. Nog för att de bråkar ofta, Elis har hetsigt humör och Alvin piper så fort något inte passar honom. Men samtidigt är de så fina mot varandra. Elis är så omtänksam, visar Alvin hur han ska ta på sig tofflorna, eller talar om för Alvin hur tokig han är när han får på dom på fel fot. Dom är så kärvänliga och kramiga mina barn. Elis kan bli så ledsen över att glömma ge kramar till folk som besökt oss. Det är jätteviktigt att kramas hejdå med folk man gillar. Och Alvin gillr också att kramas, han kommer och lägger huvudet mot en som en liten gullig hund.

När barnen satt hos Björn vid tv:n drog jag på mig lite träningskläder och tog en joggingtur. Sonya börjar alltid pipa när jag tar på mig, fattar inte hur hon kan veta om jag ska ut och jogga eller ut med soporna. Men hon vet, och hon skulle bli grymt besviken om hon inte fick följa med. Det funkar jättefint att ha henne med, bara man låter henne vara hund de första minutrarna. Kissa, sniffa, kolla läget. Sedan är det fritt följ hela vägen. Hade tänkt ta min vanliga runda, men var inställd på att få gå minst halva. Därför blev jag grymt förvånad över att inte vara ett dugg trött när jag kom tll slutet av svängen, vid Drejskivan. Jag tyckte det gick lättare än vanligt att jogga upp för backen utmed servicehuset. Det gjorde det väl förmodligen inte, men jag var så inställd på att vara helt utmattad att jag nog joggade upp i ren förvåning. Förmodligen har jag träningsvärk i morgon, men det var en skön känsla att känna att konditionen är kvar. Styrkan jobbar jag snart upp igen.


Nähej, dags för lite Tradera innan jag ska sova. Klockan står på modiga 05.20. Då hinner jag med en snoozning innan det är dags att stiga upp. Jobbar 8-12 och 16-20 i morgon. Seeeegt med delade turer...


Nu...

laddar jag min I-pod med jogginglåtar. För vem börjar tillfriskna? Huh? Nemas nosdropps på helasta natten. Jag ska UT ikväll. Wahoooooo!!!!!


Ovh vill det sig väl så har jag eventuellt hittat en arbetskamrat som också gillar att jogga, perfa till våren!

Fuck.

Illa, så illa.


Filmklipp.

Denna fick jag på mailen av Björn. Stämmer aningens ;-)


Dagis.

Just nu ska vi börja klä oss för att åka till dagis. Har märkt kläder i mängder nu på morgonen, jag ska lägga dit en bunt reservkläder och det vill jag ha namnat. Helt plötligt är hälften av alla reservkläder urväxta. Pojkarna växer fort...

Hej hopp.

Idag är jag ledig. Killarna gav mig sovmorgon till kvart över sju, men då hade jag innan varit uppe och satt i linserna, klätt mig och gjort mig klar innan jag la mig igen. Kunde inte somna om, somnade så tidigt igår kväll. Redan vid tio, jag nattade Elis vid nio och efter det läste jag bara en stund innan jag somnade. Det är alltid en lättnad när jobbhelgen är klar, men jag hade nog hoppas på att i alla fall hinna fika eller se på tv innan jag somnade igår.

Idag har vi inlett dagen med att ta en promenad ner på stan. Tog ut pengar och handlade mat åt mormor. Sedan handlade vi åt oss, och gick hem. Alvin somnade i vagnen, och sover fotfarande. Jag sitter med den bärbara här på ovanvåningen, Alvin sover utanför och jag har perfekt utsikt över honom härifrån. Elis kommer snart att somna, förmodligen i samma sväng som Alvin vaknar. Ska fixa lite lunch åt Alvin, Elis och jag åt nyss pasta och lite enkel pulversås bara. Ska ut till pappa i eftermiddag, han fyller år.

Nähej, dags att värma på morgonens kaffe. Det var kris, hade slut på kaffe hemma och glömde sjuton köpa det. Hatar när det är slut på kaffe, då blir man mer sugen än någonsin.

Vi hörs vänner :)

Gäsp.

Idag är jag bortskämd. Jobbade till 12, handlade åt mormor och hjälpte henne fixa lite mat. Sedan hämtade mammsen mig och jag följde med ut och fikade här. Ja, jag är fortfarande kvar. Tog en tupplur, i tio minuter (trodde det var en knapp timme, blev skitsnopen när jag kollade på klockan) och nu känner jag mig piggare än på helaste dagen. Tänk vad tio minuter kan göra. Om en liten stund ska pappsen skjutsa ner mig till jobbet igen. Snacka om att jag har snälla föräldrar (♥ ♥ ♥).

Sedan börjar jag ju snart, vid fyra. Och efter det är min helg öööööööver. Hu vad skönt. Ska försöka sitta lite vid datorn och greja med bilder ikväll, men ibland orkar jag verkligen inte. Och igår mötte Elis mig. "Har du köpt tabletter mamma?" Det frågar han alltid när jag jobbat, ibland har jag halstabletter i väskan och då blir han så lycklig. Sedan höll Alvin på att somna, men när han såg mig så skulle han upp och greja. Visa sin mage, visa sina "foffa" (tofflor), kramas, allt ville han göra utom sova. *fuck, det har tangetbortdet är verkligen i behov av utbyte. Eller VINSANERING! HÖR (SER) DU DET MAMMSEN! VINSANERING! För er som vill veta, ja ni andra slipper inte undan ni heller, har mammsen spillt ut en halv vinflarra i tangetbordet. Så O och ) och = är alkoholskadade, och kräver håååååårda tryckningar* Var var jag? Jo, Alvin. Febervarm var han, och fick en till vällingflarra, sitt gosselamm och sedan lite Alvedon. Och så somnade han så fint sedan. Plutten.

Nähe. Dags för lite skvallerläsning på flashback.

VI hörs kära vänner :)

En dag kvar.

Tills jag jobbart klart min helg. Fast, jag lider inte speciellt mycket. Det är rätt lungt på helgerna, jag gillar mina brukare och arbetskamrater, så varför gnälla. Att det känns tungt just nu beror ju på att jag fortfarande är så förkyld. Igår tog jag min lediga långa rast mellan 12-16 och åkte ut till pappa och mamma. Läste tidningen, fikade och tog en 20-minuters tupplur innan jag åkte tillbaka till jobbet. Gissa om jag kände mig som en skurk när jag inte åkte hem till mina söta pojkar (alla tre ;-)). Jag saknar ju ungarna massor när jag jobbar, speciellt när jag åkte till pappa och mamma när jag egentligen kunde åka hem och umgås med killarna. Men jag är så förkyld att jag sjutton behöver vila också. Och dom sitter ju inte i sjön liksom, dom är hemma med sin pappa. Det lider dom ju inte av. Jag ska göra samma sak idag, åka till pappa och mamma när jag slutat.

Känner att jag börjar bli bättre i alla fall, även om nästäppan tar kol på mig snart så känner jag mig piggare. Otrivin Menthol får min näsa att explodera, i alla fall känns det som att den ska göra det. Men de funkar.

Nu sitter jag och läser lite tidningar på nätet, tillsammans med mitt morgonkaffe. DN hade inte kommit i brevlådan idag, brevbäraren har väl försovit sig, hrm. Fast det funkar med nättidningar också.

Idag ska jag verkligen gå in för att äta ordentligt. Har slarvat lite den här veckan (och halva förra, hrm) när jag ändå varit förkyld. Lite godis när folk bjuder, några nävar ostbågar vid tv:n igår, en halv fryspizza till lunch, etc. Jag har inte orkat göra ordentlig mat till jobbet, finns ingen motivation när jag ändå inte känner vad det smakar. Och så blir jag ännu mer skräpmatssugen när jag väl börjar. Suck. Men min mage pajjar av sådan mat. Sista veckan har jag fått akut magknip, sådär så jag inte vet var jag ska ta vägen, och så får jag kuta in på toeletten och vara jävligt lycklig över att jag just då hade tillgång till toalett. Fan vet hur det skulle gå annars *brr*. Och sedan käkar näv-vis med koltabletter, för jag har märkt att dom fungerar himla bra. Fast förmodligen beror trasslet med magen på min kost, ganska skönt att märka att det verkligen inte är bra att äta så, lättare att hålla sig på rätt spår.

Nähej, nu ska jag klättra ut mysdressen och traska till jobbet. Fast, jag går alltid för tidigt. Och så får jag stå och vänta på de jag ska jobba med. Tio i åtta är perfa att gå, tar jag bilen startar jag lite tidigare för det finns alltid i bakhuvudet att något kan krångla med den.

Så då kan jag rapportera om mina senaste Traderaköp. En fårskinnsjacka, åt Elis. Kalasfin! Jättegammal var den, men jag betalade inte speciellt mycket, 200:- med frakt. Strl 104, men glöm att en 104-kille kan klämma sig in i den. Han har 92, och då sitter den perfekt. Med massa fårskinnsludd inåt, han fullkomligt älskar den jackan. Sedan hämtade jag ut ett Didrikssons-skidställ åt Elis också. Alvin fick ett (begagnat då såklart) som jag tycker är sååå fint. Så jag har letat efter ett liknande åt Elis, och hittade det för runt 200:- med frakt. Perfekt att ha till dagis, han har växt som attan den här vintern och speciellt jackorna han haft har blivit korta i ärmarna.

Nu är det dags för mig att borsta tänderna.

Tjingeling ♥

God morgon :-)

Nu har jag frukosterat färdigt, en c-vitaminbrus, kaffe och två tunnbröd med smör. Jobbar idag, som ni kanske förstår. Eller ja, jag brukar ju vara uppe tidigt annars också. Har rastat Sonya, satt i motorvärmaren och packat allt som ska med.

Trodde att vi skulle iväg på ett evenemang på jobbet idag, och jag våndades faktiskt över det så jag mår så dåligt att jag behöver den där tiden, 12-16, mellan turerna för att vila mig. Och himmel vad glad jag blev när jag såg att jag hade sett fel, evenemanget är nästa helg jag jobbar. Åhhh då ska jag se till att vara frisk.

Såg Let´s Dance igår. Eller, jag missade de två första, bl.a. Morgan. Sedan somnade jag när BlondinBella dansade, men de andra höll jag mig vaken till. Vet inte riktigt vem jag tyckte var bäst, kanske Laila *vad hon nu hette*, hon var så himla snabb. Sedan tycker jag det är starkt av Kitty att försöka. Jag skulle vara MINST lika dålig. Hon passar in där så himla illa att jag bara hoppas hon får fortsätta och lära sig mer. Som hon sa, meningen med Lets Dance är väl inte att de ska vara dansare från början? Hoppas hon hänger kvar ett tag till i alla fall. Nu är jag dessutom skyldig en arbetskamrat fika, för jag var helt övetygad om att det var Morgan *vad han nu heter, han Tippensnubben* som fick en hjärtinfarkt, inte Mojje Johansson. Äsch. Jag får bjussa på fika någon dag, det får jag väl står ut med, haha.

Nä, nu ska jag byta om och borsta tänderna, seda joooobba lite.

Tjingeling ♥

Kaffe.

Sitter med mitt morgonkaffe och Elis ser på Nicke Nyfiken. Han gillade den filmen skarpt. Jag börjar jobba vid 13 i eftermiddag. Barnen skulle nog ha varit på dagis, under förutsättning att de inte var sjuka, kunde inte bestämma det igår. Men så ringde de från dagis igår och undrade hur vi skulle göra, då det var sjukt i personalen. Jag sa att killarna kunde stanna hemma, så nu ska de åka till morfar vid lunch. Jag åker dit strax efter elva, så kan jag hinna med lite lunch där ute innan jobbet.

Igår mådde jag så himla dåligt när jag jobbade, var helt övertygad om att jag skulle på sjukskriva mig hela helgen. Men idag vaknade jag och mådde mycket bättre än vad jag gjort de senaste dagarna. Så det blir jobb i helgen i alla fall. Det ger så mycket ångest att stanna hemma en helg. Dels alla pengar pengar man förlorar, men också allt jobb det skapar med att få in vikarier.

Skendräktig.

Nu har Sonya varit skendräktig i en hel lång jäkla vecka. Hon ligger i källaren och vägrar komma upp. Där samlar hon valpar. Just nu ligger och och diar en träningssko, en pipelefant, en t-shirt, en blå nalle och en pipigelkott. Igår smög hon upp till oss när vi skulle äta lunch, hon har raggen rest och blänger på oss. Sedan, när hon trodde ingen såg, nappade hon åt sig en blå smurf som hon stack iväg med. Som tur var såg Elis det och tog tillbaka den. Men en smurf liksom! Nästa gång jag märker att den här skendräktigheten är på gång ska hon få en hormonspruta som veterinärerna sa att de kunde ge, för det här går MIG på nerverna. Varje gång jag går ner i källaren sänker hon huvudet och blottar tänderna. Jag är visst ett stort hot, men jag får i alla fall plocka tillbaka de sakerna hon inte får ha i korgen. Men hon hotar typ att bita ihjäl mig. Men ignorerar jag henne bryr hon sig inte. Det är om jag tittar på henne, eller säger något, som hon sänker huvudet och blottar tänderna. Tur att hon själv söker sig till källaren, här uppe bland barnen skulle jag inte vilja ha henne.

Snoozemorgon.

Alvin har ju varit lite krasslig senaste nätterna, och vaknat tidigt. Sedan ligger han och snoozar hos mig. Han varvar mellan att ligga helt över mig, på min mage, på mitt huvud. Och jag älskar varje sekund, det är så grymt mysigt. Och så "spinner" han, liksom "mm... mmmmmm... MMMMM...." så gulligt. Jag låg mest och slumrade, sedan märkte jag att Elis klappade mig på kinden. "Nämen, är du vaken" sa jag till honom. "Mmmm. Jag tycker mycket om dig." sa han. Åhh, man smälter ju :-)

Sömntutor.

Elis somnade strax efter tolv, jag lurade några minuter med Alvin i knäet. Sedan kom David vid två och jag åkte ner på stan och hämtade lite pengar och handlade mjölk. Och när jag kommer hem sover Alvin i Davids knä, haha. Han behöver nog sova den lilla skrutten. Ingen feber än heller, men om det är något i kroppen hans behöver han sova mer.

Jag köpte vitaminbrus på ICA. Äter aldrig vitaminer, då jag annars brukar vräka i mig frukt. Men jag ska börja bli lite restrektiv med all frukt, för jag får sådan halsbränna, och min mage pajjar efter allt för mycket. Jag som älskar frukt. Och så innehåller det rätt mycket energi, om man ska vara sån. Så tre om dan´ får räcka. Inte tre kilon. Äter ni vitaminer?

Krock.

Jag höll på att krocka precis här utanför. Eller, jag vet faktiskt inte om det var mitt fel. Jag körde ut i korsningen innan skolan som vanligt, och precis när jag svängt ut tuuuuutar en taxt på mig, som kom snett höger bakom mig. Jag kan svära på att den inte fanns när jag svängde ut, jag tror jag håller på att älta mig tokig. Men sedan slog det mig att den måste ha kommit nerifrån skolan, där finns en liten väg som egentligen är stängd. Absolut ingen väg man tror det ska komma en taxi på, för den är stängd för fordon även om suggan med skylten är bortlyft. Men man KAN köra på den, man slipper köra runt skolan om man genar där. När jag åkte tillbaka så såg jag ju ordentliga bromsspår där, förmodligen har taxin kört fort uppför, och sedan tagit för givet att jag såg honom. Hade jag gjort det hade väl väjningsplikten gällt, jag hade i alla fall stannat om jag hade sett den. Men när jag kollade fanns minsann ingen bil. Uhhh, han tutade och tutade och hyttade med näven. Huvva, hoppas jag slipper möta honom någonstans för han blev skitarg.

Fossingar.

Två små fossingsbilder bjuder jag på nu medan kaffet puttrar i köket :)





Och sedan dessa, som blev helt underbara tycker jag:





Modellen är såklart Sabinas lille Vilmer ♥

Gammal.

Denna kom Alvin gåendes med, en gammal passbild. Från tyo 01/02, bi bodde i lägenheten vet jag, för det var där jag färgade sönder håret så jag fick klippa mig.


Frid.

Barnen somnade nyss, båda två. Alvin i mitt knä och Elis på ett fårskinn. Åhhhhh. Lugnt. Tyst. Rofyllt.

Kaffepannan ska på, Jag går på rast.

Tjingeling.

Hej :-)

Hallå på er.

Idag blir det en lugn dag. Alvin kändes varm i morse. Han hade ingen feber, 37.3 bara. Men jag ville inte jaga iväg dom till dagis ändå, eftersom de fortfarande är ovana att gå dit efter julledigheten. Ja, eller så överreagerar jag lite. Elis är supersnorig, feberfri men trött. Så idag ska vi inte gå någonstans. Vi håller oss hemma, pysslar lite och leker. Elis ser på en Nicke Nyfiken-film som han fick i julklapp, och Alvin lallar omkring och bara pysslar med allt möjligt.

Själv mår jag inte så bra heller. Hör fortfarande jättedåligt, om jag inte använder näsdroppar hela tiden så täpper näsan igen totalt och jag blir helt anfådd av att inte kunna andas. Huvudvärk har jag också, men det har jag haft ständigt senaste veckan.

Egentligen skulle jag ha jobbat förmiddagen idag, jag och en arbetskamrat hade bytt. Jag skulle ha jobbat kväll, från början, men då jag och en kvinna jag är ledsagare åt ville gå på bio så bytte jag. Men när jag kom till jobbet idag, stod min arbetskamrat redan där, hon hade glömt att vi hade bytt. Och bion ikväll var flyttad till gårdagen, så jag gick hemoch tog min ordinarie kväll som det var tänkt.

Men jag blir lite rastlös av att vara inne en hel dag, jag vet inte vad vi ska hitta på. Fast barnen roar sig ju själva, det är mest jag som känner att en hel dag då man kan hitta på saker försvinner.

Trevlig dag :-)

Tack vare er alla gullisar som kom och hälsade på. Fast tänk så slut man blir, trots att jag egentligen inte gjort så mycket. Men det är ändå mer fart än vad jag är van vid.

Nu sover båda killarna, så skönt att det är lungt och tyst. Jag sitter och förbannar min förkylning, just nu är det hemskt jobbigt att andas. Kände mig så febrig tidigare idag, men tog en Alvedon, och då blev det bättre. Hoppas jag mår bättre i morgon, upplever nästäpptheten som lite, lite bättre än vad det varit. Vill så gärna börja träva, men det är ju lögn att försöka nu. Usch.

Nä, nu ska jag duscha och lägga mig. Ska läsa lite, läser en otroligt bra bok som jag fick av mamma och pappa i julklapp: Inspärrad heter den. Författarnamnet minns jag inte såhär på rak arm. 

Vi hörs hörni ♥ 

Grattis till

mig och Sara :-) För idag fyller vi år!

Min dag ser kortfattat ut såhär: lämna på dagis, handla, hem och dammsuga, hämta på dagis, fixa det sista med smårgåstårtan, och så puuuuusta.

I går var vi på julgransplundring på Violentorget. Elis totalvägrade dansa och Alvin skrek i 45 minuter i sträck. Alvin ramlade utför trappan på torget och Elis smet hela tiden till en hund han flrälskade sig i. Knixigt att gå själv med två kvällströtta barn. Men de blev nog trötta av det, för Alvin somnade utan problem i sin säng, och båda killarna sov helaste natten i sina sängar. Jag fick väcka dom i morse, det har aldrig hänt förr.

Nu är det dags att ta tag i dagen.

Tjingeling ♥

Natti.

Här ska jag inte stanna. Ska upp halv sex i morgon och köra mormor till Kullbergska, halv sju åker vi. Ska därför hoppa i säng nu så jag orkar köra, hatar att köra bil när jag är trött.

Idag: Dagis, handlat, städat, lagat mat och jobbat.

Natti!

Morning.

Nu är det två timmar sedan jag steg upp. Har varit uppe innan sju både fredag, lördag och söndag. Björn var skitarg i natt vid tre, då hade han fortfarande inte somnat. Egentligen hade jag tänkt ta sovmorgon själv idag, men äsch. Det är inte hela världen att gå upp heller. Vi har druckit varm choklad vi brasan, och nu kollar Elis på Byggade Bob och Alvin leker samtidigt som han gnäller på mig. Han är svårroad min Alvin, vill egentligen bara springa upp och ner i trappen. Han tar tag i min hand och leder iväg med dit, för då vill han knalla upp och ner, upp och ner...

Idag ska vi köra hö. Om Björn nu frisknar till så han orkar hjälpa mig. David kan man knappast ringa, han har jobbat natt och går ju inte att få ett vettigt ord ur förrän vid tretiden. Nu ska jag starta om datorn, för den krånglar. Och så ska jag göra en macka till mig.

Utanför

mitt fönster såg det ut såhär för tio minuter sedan:



Och tio minuter senare var himlen som vanligt.


Trött.

Gud, jag är så trött. Elis och Björn ligger och sover, dom har det minsann bra. Själv försöker jag roa Alvin, nyss lät jag honom hoppa in i duschen så det blev lite lungt i alla fall.Ser honom i ögonvrån härifrån. Vi var i lekparken en stund på förmiddagen, och så handlade vi. Snart ska vi börja med middagen. Tänk om Alvin kunde gå med på att baa sitta och pyssla en stund, men det går inte. Man ska runt och greja med honom hela tiden. Min näsa rinner som ett jävla såll och jag bara längtar tills det blir kväll så jag får sova. Elis har de sista dagarna varit trotsig till tusen, kanske beroe det på att han varit lite småkrasslig, för hans humör är verkligen jobbigt. Han gör en sak, man säger nej, han kolla på en under lugg liksom, sedan gör han tvärt emot ändå. Och så gallskriker han när man lyfter bort honom från det han höll på med. Han bestämmer tusen olika saker på en gång, och så vill han ändå inte det han eller vi bestämt. Han vill inte klä på sig när vi ska gå ut, han vill inte gå in när vi ska in. Allt ska testas och bråkas om. Äh, kanske är det så att jag faktiskt mått rätt dåligt de sista dagarna, så jag upplever honom som mer jobbig? Jag brukar aldrig tycka något speciellt om det där ändå, jag härdar mest ut. Bryter ihop ibland (Som Elofsson) men tar upp det efter en stund igen.

Än, nu ska jag göra en brasa så det är varmt och skönt när Alvin är klar.

Bröd.

Jag har hittat mitt favvobröd. Har letat efter ett bröd som INTE är fyllt med E-nummer. Men det finns ju inte, har jag trott. Men av en slump hittade jag detta på Coop:



Det heter Orientbröd, och jag har trott det varit någon skit de inte får sålt, därav att det är så billigt. Sedan tänkte jag testa det i alla fall, för jag var inte sugen på något speciellt när jag handlade. Och det här brödet innehåller alltså: vetemjöl, vatten, socker, salt och jäst. Inte en enda smaktillsats, inga konserveringemedel, nada skit. Lite socker, visst. Men vi har inte tänkt att enbart äta bröd. Och jag äter hellre bröd md socker i än med E-nummer och konserveringsmedel.

Let´s Dance.

Kollade ni?

Jag hann hem till strax efter åtta, och såg till nio ungefär. Sedan tröttnade jag på att barnen härjade runt så jag gick och la mig med dom. Björn blir bara grinig och sitter och "härdar ut" i soffan. Ja han var allmänt sur igår kväll. Barnen var vakna/han fick se på Let´s Dance/han var förkyld. Och med två barn som härjade och var superpigga vid nio gav jag upp min vision om en lugn tv:kväll. Fan, Let´s Dance är det enda jag vill se på tv. Men jag la barnen istället. Tog tio minuter innan de somnade, men så råkade ju jag somna också...

Jag missade de första, och sista dansarna. Fast jag tyckte att han "Tippen-killen" var bäst. Minns inte vad han heter bara för det... Ni vet nog vem jag menar.

Efter att barnen somnat kollade vi på Terminator. Och Hulken. Kunde inte bestämma oss så vi zappade sönder båda filmerna. Vi och vi, jag sov som vanligt. Är så nästaäppt att jag knappt orkar röra mig, blir helt matt av det. Inte hjälpte de där nya näsdropparna heller. Men jag testade Otrivin Menthol, som jag avskyr. Och de jävlarna fungerar ju. Jag hatar menthol. I alla former. SPECIELLT i näsan. Men jag trotsar det, för nu kan jag andas igen. De andra näsdropparna är ju helt värdelösa, för jag är så täppt att de bara rinner ur näsan, de hinner aldrig verka. Alvin har varit mosig i nat,, vaknade säkert tio gånger i går kväll. Han fick ligga hos mig i sängen, hade ett barn på varje sida. Så mysigt, men då Alvin är febervarm blir det hett som tusan, för både honom och mig. Han är så gullig, för när han vill mysa så ligger han PÅ mig. Eller med sitt huvud på min hals, eller öra. Det är det ultimata myset, tycker han. Lätt för honom som inte ligger under ett hav av lurvigt hår ;-) 

Nu ska jag kika lite på Tradera, har lite auktioner att bevaka. Budar på fleecetröjor, älskar fleece själv och klär allt som oftast barnen i det när det är kallt. Men det har försvunnit flera tröjor på dagis, trots märkning. Så barnen behöver lite fler, och jag vägrar köpa nytt när det försvinner trots att det finns namn på det.

Uhh.

Usch, nu tycker jag synd om mig själv. Är så tjock iskallen och mår riktigt risigt nu. Men under dagen kom jag på att jag faktiskt jobbat åt en tjej som ville vara ledig, alltså ställer jag till det för henne om jag anmäler mig sjuk, så det går ju inte. Jag hade inte tänkte stanna hemma ändå, men det känns ju ändå bättre om möjligheten hade funnits.

Inte kan jag tröstäta heller, för jag känner inte vad något smakar. Kan lika gärna tröstäta gröt, lika kul som att äta godis.

Var nere på stan, handlade mat åt mormor och fikade lite där. Gick in på Apoteket och köpte näsdroppar, de här nya som de gör reklam om på tv. Som motverkar rinnsnuva. Jag kan ju inte ens titta ner innan det droppar ur näsan, sådan snuva haf jag aldrig haft förr. Hoppas den funkar. Handlade lite på Coop och så gick jag och Elis hem. Han var trött, och snorig så han var glad över att få komma hem. Somnade i soffan efter några minuter bara. Alvin är också varm, han ska få Alvedon nu innan jag går. Och Björn sover på soffan. Den enda som mår bra är väl Sonya då. Jag har ätit några tunnbröd, min hälsosamma sida får stryka med lite just nu för jag orkar inte planera för något utan tar det lättaste. Har i alla fall gjort räksallad att ta med till jobbet, det är ju nyttigt i alla fall. Och så försöker jag glömma den där halva bakelsen jag åt hos mormor. *skäms*

Nä, dags att fräscha till sig lite innan jobbet. Har snytit sönder näsan så jag ska hitta något att smörja lite med.

Snörvel.

Nu ÄNTLIGEN (får man säga så utan att verka sjukare än vanligt) har min förkylning brutit ut. Jag har varit nästäppt och mått dåligt sedan i början av hösten. Nu hoppas jag på att bli bättre än innan när förkylningen väl är över. I går kväll blev jag akut täppt när jag jobbade, fick gå ifrån och köpa näsdroppar. Sedan har jag knappt kunnat andas på hela natten. Alvin vaknade dessutom med feber, men det tror jag beror på vaccinationsprutan han fick i onsdags. Elis är snorig och Björn har gnällt hela kvällen igår och idag.

Björn skulle på begravning idag, någon moster som hade gått bort. Sedan påminde jag honom om att han faktiskt måste vara hemma till fyra då jag börjar. Självklart hade han glömt det. Trots att jag sagt det ett antal gånger. Han har inte en chans att hinna hem till fyra, men i och med att han mår dåligt så skulle han stanna hemma.

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Har städat undan julen nu på morgonen. Förutom julgardinerna som brukar få hänga till påsk typ. Dammsugit och pysslat lite. Näsan tjocknar igen när jag sätter mig, därför känns det inte så aktuellt att sitta still. Jag vet ju inte om jag blir sämre, och eftersom jag fyller på onsdag vill jag ha det mest med städningen fixat. Så det bara är att dammsuga lite hundhår och plocka bort lite leksaker på onsdag.

Nu ska jag kika runt lite på nätet innan jag väcker Björn. Tänk att han alltid ser till att ta sovmorgon, trots att vi båda är dåliga. Egentligen skulle jag kanske sjukanmäla mig ikväll, det känns som om jag har feber men det hade jag inte, hela huvudet känns uppsvällt och jag är som i en bubbla. Men feberfri = jobba.  Men jag ska känna efter fram till lunch, jag är ju ledig i helgen och kan kurera mig ordentligt då. Och det är inte så fysiskt ansträngade att jobba på kvällen, så det klarar jag. Jag är lite rädd att smitta någon bara, får handsprita ordentligt. Det är mitt ständiga samvete, det där med smitta.

Nä, nu ska jag dricka mitt smaklösa kaffe och se till att planera någon frulle.

************

Senita: Haha, och jag som tyckte Alvin var en tjockis. Han är mycket, mycket knubbigare än vad Elis någonsin var. Elis var aldrig rund, även fast han aldrig var speciellt tunn heller (förutom när han föddes) så fick han aldrig det här bebisknubbiga. Och jag har alltid tyckt att Alvin varit rund, eftersom han äter mycket mer än Elis.

Kväll.

Har jobbat kväl igen, lungt och skönt.

Var på BVC på morgonen, med Alvin, efter att jag lämnat Elis hos morfar. 11.2 kg tung och precis åttio lång hade Alvin blivit. Min stora grabb. Vaccinerad blev han också, pep lite och blängde sedan bistert på läkaren. Handlade efter det, och åkte till pappa och mamma. Pappa hade gjort en iskana åt killarna, han hade ägnat många timmar åt att skulpterat med snö och sedan spola vatten på det. Hoppas kylan håller i sig så killarna hinner åka lite mer. Fast jag måste ordna en hjälm till Elis, hans hjälm är på dagis just nu, borde ha en i reserv. Grejade hos hästen, åt lunch och fikade och sedan åkte vi hem. Bilen är helknas just nu, så det var knappast någon fröjd att åka. Knappt någon värme får vi, ljummet blir det innan man åkerom kupévärmaren varit i. Mätaren i bilen står på noll hela tiden. Kör jag uteslutade på höga varvtal blir den lite varm, men hur ekonomiskt är det då, och hur kul låter det. Suck.

Väl hemma duschade jag, Alvin so i bilen och Elis somnade vid tv:n. Sedan mötte jag Björn i dörren när han kom hem, och jag gick till jobbet.

Blev skittäppt i näsan framåt kvällen, och sista passen kunde jag knappt andas. Fick ont i huvudet också, jag hoppas verkligen inte att jag håller på att bli förkyld.

Jobbade igår också. 7-16. Hann med att äta lunch hos mormor också, hon blir alltid lika glad över besök.

Nähej, om jag skulle bädda ner mig och läsa lite. Låter frestande...

Där fick dom

för sina synder. Haha! Ni som vet, vet.

God morgon.

Sittr här med min gröt och banan och väntar på att få gå till jobbet. Tjingeling!

Jobb.

Ja, snart ska jag jobba. Börjar fyra. Har haft en enormt lugn dag här hemma. Har inte varit utanför dörren förutom när jag rastat Sonya. Elis har feber så han får stanna innen idag, och Alvin verkar nöjd med att bara tuffa runt. Men jämna mellanrum kommer han till Björn eller mig och talar om eller vill visa något, oftast har han skor eller tofflor på fötterna som han vill visa. Fast Björn och Elis sover framför öppna spisen, slösäckar dom är. Jag hör att Alvin försöker väcka dom, hehe. Elis behöver nog sova, men Björn kom inte upp förrän efter tio så honom kan Alvin få väcka. Jag har betalat räkningarna, my god, det slog mig mitt i natt att jag inte hade gjort. Hur kunde jag glömma det, det fattar jag inte. Sedan städade jag dataskåpet och sorterade alla högar med papper.

Nyss ringde telefonen och det var från folktandvården. Hon frågade om jag ville komma på undersökning nästa vecka. Är inte nästa vecka liksom nästkommande vecka? Det tog ett tag innan jag förstod att hon syftade på denna vackas onsdag. Men då kan jag inte. Så den 20:e ska jag dit. "Fem i nio sa hon." "Ja, då skriver jag... " "Sju femtifem alltså" avbröt hon med att säga. Snacka om virrig tant som har nollkoll på datum och tider.

Jag skulle vilja hoppa in i duschen en bra stund innan jag ska jobba, så jag hinner torka håret ordentligt. Men så länge Björn sover med Elis går det inte, för Alvin blir som tokig så fort han hör att det rinner vatten. Han fullkomligt älskar att duscha, det är det bästa han vet och han kan sitta med en pytteliten duschstråle i säkert en timme.

Nu vaknade Elis så nu ska jag duacha :-)

Träning.

Finns det någon som vill börja träna med mig? Det är så himla segt att göra allt själv. Det behöver inte vara någon superseriös träning, men lite promenader, simning och/eller kanske någon joggingtur ibland? Det är så grymt svårt med motivationen just nu. Förr var min träning den enda stunden jag kunde vara själv. Men det behovet har jag inte nu längre när jag jobbar, därför gör jag hela tiden annat när tiden finns. Träningen kommer långt ner på min prioritetslista.

Mammsen fick ett Nautiluskort av pappa i julklapp, och vi har tänkt att träna tillsammans. När vi tränar så har pappa barnen, det blir ju helt perfekt. Jag har inte varit där sedan i höstas tror jag. Och jag vill verkligen börja träna igen. Jag mår skitdåligt av att hålla på som jag gjort sista veckorna. Inte röra på mig och dessutom äta godis och annat snask. Jag får grym halsbränna, magen krånglar och dessutom får jag finnar. Så det finns liksom inget positivt med att INTE träna och tänka på vad jag äter.

Jag längtar så tills att få börja träna till Tjejvättern. Är det ingen av er vänner som vill följa med? Som det ser ut nu är det jag och Maria som cyklar. Försommarens höjdpunkt. Det är så härligt att cykla, och att cykla de nio milen är KUL. Fast givetvis, ju bättre kondis man har desto roligare blir det. Jag har bara cyklat två gånger, men med nästan 30 kilos skillnad mellan tillfällena. Och jag tyckte t.o.m första gången var kul, trots att det var tio gånger så jobbigt. Sedan tror jag att det gör myclet att jag och Maria är så jämlika och hade dessutom gjort upp om att göra sällskap hela vägen runt. Förra gången var jag lite snabbare, men hade sämre kondis och var grymt mycket tröttare när vi kom hem. Dessutom cyklade jag själv en stor del av loppet, vi träffades bara i depåerna. 

Kolla på www.cyklavaettern.com/,

God kväll.

Idag åkte vi ut till pappa & mamma. Tog mormor med oss också, hon brukar sitta och prata strunt med mammsen medan jag är ute med barnen.

Men idag hade jag inga ungar som var sugna på uteliv. Kanske var det för kallt. Alvin åkte lite pulka, Elis ville mest gräva i snön. Jag var den som ville vara ute, men fick ge mig då Elis tjatade och ville in.

Fast de somnade när vi åkte ut, och under tiden de sov tog jag en sväng med kameran. Men jag hade fel objektiv på, det retade mig att jag glömde byta. Sedan la batteriet av i kylan. Försökte med mobilen, men den la också av. Jeez, SÅ kallt var det väl inte. Men jag hann få lite bilder i alla fall. Är lite harig och tordes mig inte ut på isen helt, gick i kanten och där var den ju säkert 25 cm tjock, men jag gillar inte att vara ute själv. OM det skulle hända något.

Nä, nu dags för fiiiika. Finns lite nya bilder på pixbox om ni vill se. Fotade Alvin i sin nyaste mössa.

PUSS på er!

To do.

Idag ska vi pälsa på oss och åka ut till hästen. Vi har tagit en låååång frukost, jag har varit uppe sedan strax innan åtta. Skönt med långa förmiddagar där man inte har någon stress. Vi ska hämta mormor också, hon följer med och fikar hos pappa och mamma.

Igår var vi i Eskilstuna. Meningen var egentligen att jag skulle köra David och Louise, men jag stannade (som femte hjulet under vagnen) kvar och åt med dom, och så handlade vi lite och åkte hem. En lagom sen kväll. Barnen vaknade båda två strax innan elva, och sedan var det lögn att få dom att somna om. Uhh. Fick lägga mig i stora sängen och tvångshålla fast Alvin, för han for upp och ner och runt och skulle inte sova.

Nä, dags att börja leta fram kläder. Hoppas ni får en fin vinterdag. Själv ska jag plocka med kameran och se om jag kan få några fina bilder.

Svar på kommentarer:

Madde: Äsch, då ser jättefin ut ju! Nu är det snö ute, kanske kan vi ta en vinterfoto-tur innan snön smälter bort? Du får se till att friskna till först!

Sara: Ja, det är så himla fint med syskonkort. Vi fick välja hur vi ville ha det, separata och/eller syskon. Tyvärr glömde vi skicka tillbaka alla foton i tid, så vi fick köpa varenda bild. Syskonkorten gick åt alla utom det vi behöll själva, men sedan har vi ju tre uppsättningar av gruppbilder, haha. Det kostar på att vara klantig.

Linda: Skööönt att sidan ser bra ut nu! Det gick smidigare än jag trodde.

Fucking freeeze!

I morse var det grymt kallt här. Dryga 18 minusgrader. Huuuuuh!


Idag.

Kanske jag ska köra David och Louise till Esilstuna. Eller om jag skulle hämta dom. Jag minns sjutton inte. David ringer alltid så sent, jag halvslumrade till en skräckfilm och kommer knappt ihåg vad det gällde. Men David, det är helt luuuungt om ni vill bli hämtade efter bion. Promise! Bara du hör av tid i tiiiiid så jag hinner få in kupévärmaren i bilen innan jag åker.

EGO-bilder.

Jag och Madde tog en fotorunda, jag hade lite idéer till bilder. Det är så bra att ha med Madde, för hon är duktig på att improvisera, och fjantar lika mycket som jag. Och det är då det blir fina bilder. Eller hur Madde :-)

Jag har bara hunnit fixa ett par av alla bilder, har så lite tid vid datorn. Men här är några på mig:

 
Jag är riktigt förtjust i värmen i de två översta bilderna.




 

Och så kommer en på Madde:



Snajdigt va´ :-D

(bilderna finns på pixbox.se också, ni trodde inget annat va´? hehe)

Snöööö!

Åhh, det första Elis sa i morse var: -"Mamma! Nu kan vi åka pulka!". Fast jag, neggoHanna, sa att nejdå, det är för lite snö. Men nu har det sjutton blivit mer. Åhhh, dagens planer bara poppar upp. Pulkatur, vad kul! Ska gräva fram mina thermobyxor bara, så jag slipper frysa.

Ska önska mig ett par rejäla kängor av Björn när jag fyller. För de jag har är en ynka storlek för små. Jag kan ha dom i stallet och när jag promenerar, under förutsättning att jag inte behöver ha tjocka sockor. Då går det inte. Och det är retsamt, eftersom de kängorna var ordentligt dyra. Dumt att jag inte tänkte längre då.

Nehej, nu släntrade Björn ner. Så nu ska vi fixa lite sen frukost, sedan bär det iväg till pappa och mamma. Där finns det bra med pulkabackar.

Dagiskort.

Jag har ju missat att visa er dagiskorten. Jag ville inte lägga ut dom tidigare eftersom jag skulle ge dom i present till så många, men nu är ju julen förbi. En av de få gångerna mina pojkar är iklädda lika kläder ;-)



 

Visst är de stiliga? (att bilderna är olika beskurna beror på att jag slarvade med scanningen, mitt fel alltiså)

Ett ord.

Ni som läser nu på morgonen, kan ni bara skriva om headern och sidomenyn ser bra ut? Någon strular med uppdateringen av sidorna, både i explorer och opera så jag ser inte alla gånger mina senaste ändringar. Det bör ha blivit bättre om jag gjort rätt.


Gott Nytt :-)

På Er alla. Hoppas ni hade en fin avslutning på 2008. Nyårslöften kanske? Själv har jag inga. Jag röker inte så jag kan inte lova att sluta. Jag äter nyttigt och tränar hyffsat, så det är inget jag vill göra bättre. Så vad ska jag lova inför 2009? Jag hade en tanke faktiskt, på att tagga ner lite. Att inte alltid vara bäst. Jag påstår inte att jag är det, absolut inte. Men min strävan är alltid att vara det. Gör jag något vill jag göra det riktigt, riktigt bra. Blogga mest, äta nyttigast, etc, etc. Små, små skitsaker var och en för sig, men tillsammans bildar det krav, och det blir ju såklart ett krav som är ganska onödigt. Ingen kräver det ju, egentligen. Fast det är samtidigt en morot att utvecklas, att vilja bli bättre. Men jag ska ändå ha, som mitt nyårslöfte, att sänka kraveln lite och försöka njuta av det jag har. Inte det jag kan få "om jag bara". Vad tror ni om det?

Om någon av er läser tidningen Folket kanske ni läste "Baby Blues" för någon vecka sedan. Mamman som står i ett hav av leksaker och prylar och stök och säger något i stil med: -"Titta. Barn och prylar precis överallt." Maken hennes frågar ängsligt: "-Blir du trött på det?" Hon svarar: -"Nej, tacksam." Och det är ju precis så man bör tänka. Det blir så lätt gnäll och onödigt tjaffs. Om skitsaker. Egentligen ska man ju vara så tacksam. Man och man. Jag. Jag skriver ju ur mitt eget perspektiv, så klart. Givetvis är jag så enormt tacksam över att jag över huvud taget har ett hem att stöka till i. Jag har de två bästaste barnen i hela världen, de har ett hem och de allra bästa förusättningarna. Jag har en sambo att sakna och älska, jag har mina nära och kära runt mig och jag trivs så med allt. Självklart ska jag vara tacksam.

Fast ärligt talat, den dä sambon. Han får faktiskt sova på soffan i natt. För strax efter tolvslaget när alla fyllesamtal var avklarade slocknade han halvt liggande över Elis spjälsäng. Nyss motade jag in honom till soffan och han vinglade in till badrummet och har tillbringat senaste halvtimmen med att spy. Jag säger inget mer. Ni som var med. Ni vet. Ni som inte var med. Ni kan ana.

Men tack alla vänner för en trevlig kväll :-)

Nu ska jag själv sluta fyllesvamla och sooooova.


RSS 2.0