Söndag, whohoo.

Jag är helt sopslut i både kropp och knopp idag. Igår var vi på gammeldags marknad med Elis och P&M, sedan mötte jag upp Björn i Malmköping, övertog bilen och for till Mellösa och hade en bröllopsfotografering. Efter det hem, tog över barnen och däckade i soffan medan de såg film. När de sedan väl somnade satt jag uppe till 02.45 och redigerade klart bröllopsbilderna. Ramlade i säng vid tre, upp igen strax efter sex. Halv nio var vi vid sommarstugan, dit pappa kom för att coacha Björn i uppmurandet av skorstenen. Jag knatade upp och ner för berget otaliga gånger, vinchade upp cement och tegelsten samtidigt som jag försökte hålla koll på barnen. Men de var hyffast lugna, förutom att de sprang på bryggan trots tillsägelser.

Vid ett var vi klara, lastade på en riktigt illa åtgången träbåt som låg på vår tomt, då pappa vill göra i ordning den. For hem med båten bakpå släpet, duschade, bytte om, och hoppade in i bilen igen. Jag och Elis for till P&M, ställde av släpet, skjutsade alla oss till gammelmormor där vi fikade. Sedan hem till P&M igen, lastade av båten, fikade och sedan åkte jag och Elis hem. Väl hemma planterade jag fyra rabarberplantor jag köpt, grävde ett riktigt stort hål, så jag är helt domnad i händerna nu.

Och så grillade vi. Mums! Barnen har farit som två galningar, de är på och rycker och drar i varandra, knuffas, slåss eller kittlas precis hela tiden, de kan inte ens vara i samma rum. Fruktansvärt jobbigt. Nu ikväll hade vi massa planer för hur vi skulle leka, och mysa. Men det slutade med att jag fick ett halvhysteriskt utbrott och skickade båda i säng uder högljudda protester. Men jag vann.

Och nu har jag gjort te, det ska vi avnjuta vid tv´n.

Och mors dag, tror jag Björn glömt. På något sätt. För uppvaktad har jag inte blivit :-(

Härliga värme!

Vad underbart det är ute. Jag vill aldrig gå in. Men jag måste sitta inne, har tre fotograferingar vars bilder jag måste färdigställa. Idag kör jag en studentfotografering, och på lördag ett bröllop. Men sen, sen är jag ledig från fotograferandet ett tag. Inte för att jag egentligen vill det, men det finns lite annat att lägga fokus på också. Och det är ju inte fotograferandet utan allt efterarbete som är tidsödande.

Nu ska jag fortsätta med bilder.

Hej eftermiddag!

Gud, inte känns det som om jag ska tillbaka till jobbet igen. Det är helt sjukt hur fort den här helgen har gått. Jag har knappt märkt att jag jobbat.

I torsdags fotograferade jag fina arabhästar, tyvärr fanns det ingen sol, snarade regn. Så bilderna blev sådär. Jag hade laddat så för solsken, kväll och motljus. Och det blev liksom ingenting av det.

I fredags skulle jag fotografera bröllop, det var bokat sedan början av året. Det var dessa som jag träffade under min PreWeddingfotografering förra veckan. Men i måndags fick jag ett mail om att bröllopet var inställt. Tråkigt, och ledsamt. Laddade för att enbart jobba 13-19, som vanligt. Men i torsdags kväll fick jag ett nervöst telefonsamtal, där de försynt undrade om jag kunde fotografera trots allt, för de hade ändrat sig igen... Bara att ladda om, ladda kameror, plocka fram saker och få till barnpassning, ställa in lunchen med Björn och se till att få ha bilen. Stressigt, kan jag lova. Men ett borgligt bröllop som erfarenhet.

I går, då fotograferade jag även då, direkt efter första passet slutade. Änne en PreWeddingfotografering i Mellösa, bröllop som sker nästa vecka. Häftig och tuff brud, det ska bli spännande! For hem och hann slutföra fredagens bröllopsbilder, med nöd och näppe. Sega dator :-(

Idag har jag också fotograferat, efter första arbetspasset. Familj, med inslag av katt och bil. I Sparreholm. Har även hunnit redigera hälften av bilderna, resten får jag ta ikväll.

Huvva. Fullt upp med andra ord!

Morning på er!

Jag har aldrig varit allergisk förr, men just är jag övertygad om att det är pollen jag mår dålig av. Näsan är täppt, rinner och jag nyser. Hela tiden. Så har det varit. Flera veckor, och det blir varken bättre eller sämre. Köpte allergitabletter på Apoteket, som jag inte provat ännu. Får väl göra det senare idag, när jag jobbat klart. Kan ju inte gå omkring med två utropstecken under näsan. Huvva.

Igår var en stressig dag, först inledde vi med att gå till skolan med Elis. Träffa fröknarna, de andra barnen och se lokalerna. Sedan lämnades Elis på dagis, jag for med mamma till Ekenäs och köpte lite blommor (rabarber, mina har försvunnit tack vare Björns ömma gräsklippning). Sedan, -stress-stress-stress, träffade jag min kontaktperson. Det hela drog ut på tiden och jag kunde inte hämta barnen förrän en kvart försent. Dagis stängde tre, och jag hann inte i tid. Pinsamt, jag som alltid är så noga med sådant. Efter det åkte vi hem, jag färdigställde lite beställningar som jag hoppas kunna leverera i morgon, gjorde mat och gick sedan ut och ordnade lite i trädgården. Jag har ju fått min hörna, såsom jag beklagat mig. Fyra pallkragar, där jag har potatis, morötter, lök, knipplök, rädisor, gräslök och sallad. Björn gick med på det. Konstigt nog. Vi ägnade en hel dag åt att gräva kompost, jordfräsa ner löv och till sist fylla pallkragarna. Det blev bra.

Har haft en handfull fotograferingar också, skulle ha en i morgon, men den blev inställd. Det var synd, hade sett fram emot att få fotografera brudpar. Men så kan det visst gå ibland. Har en PreWedding-fotografering på lördag, och en par/familj/barn/bil/katt-fotografering på söndag. Kuuuul :) Helgen därpå är det bröllop i Mellösa, åhh mina nerver. Haha! Fast den dagen jag fotograferar utan att känna något pirr i magen, då kanske man har för mycket. Jag vill att det ska vara lite pirrigt, lite nerver. Då gör man sitt yttersta.

Nu ska jag dricka lite kaffe, kopiera lite papper och läsa nyheterna. Har bemanningen på kontoret den här morgonen, hittills lugnt...


Ullared :)

Vilka härliga dagar vi haft. Kunnat vara hela egoistiska, skratta tills vi nästan inte kan andas och sedan bara shoppa massor. En kanonminisemester, helt enkelt.

Nu är vi i alla fall på väg hem, lite ledsamt då det säkert dröjer ett år innan vi åker igen. Men då är det ju något att längta till.


RSS 2.0