....

Hej bloggen!

Jag är sjukt trött, och det blir nästan mer synd om mig bara för att jag skriver det. Ujuj. Var så hett i natt att det var svårt att sova. Tänk om jag kunde tigga till mig en enda (gärna spontan) sovmorgon någon gång. Har hänt kanske tre fyra gånger att jag fått sova på morgonen. Jag är allt som oftast pigg när barnen vaknar, men ibland skulle jag vilja få ligga kvar, och inte ens behöva vakna när barnen gör det.

Jag ska snart iväg på en syskonfotografering. Ettrigt blåsigt väder bara. Men det brukar gå bra ändå. Kul med alla fotograferingar, det är så många "nya" kunder.

Jag och barnen hälsade på gammelmormor vid lunch, köpte en pyttetårta med som vi alla smaskade på. Mumsigt! Sedan fick jag (som vanligt) en kasse tvätt med hem. Suck. Lämnar mormor det till hemtjänsten tar det en dryg vecka att få tillbaka rent, förstår om det inte är så lätt att får någonting snabbtvättat när de i sin tur skickar iväg tvätten. Dessutom kan jag bli galen på hemtjänstpersonalen, ibland undrar jag om social kompetens eller intelligens inte ens är önskvärt? De bad att få ett ICA-kort att handla på, till mormor. Jag fixade det och en kod. Samt en kassabok. Som ingen skrev i. Skrev till dom att de måste skriva i boken, för annars vet jag inte när det är dags att sätta in pengar. Det börjar skriva i den. När jag sedan ringer mormor för att höra hur mycket pengar som finns kvar ser hon inte det, för de räknar inte ner. Bara skriver i summorna. Får skriva åt dem igen att de måste SKRIVA och RÄKNA NER. Pedagogiskt. De gör det. Men bara en del. En del struntar i det båda räknandet och skrivandet, bara lägger kvittona i hög. Så när jag kollar vad som står i boken jämfört med saldot på kortet stämmer det aldrig. Jag blir galen. Hur jävla svårt kan det vara att sköta en kassaboksjävel?

Nu kommer Björn hem, skönt det. Han ska ta barnen medan jag åker med släpet till pappa & mamma, sedan fotar jag, och efter det lastar jag en innerdörr på släpet och kör hem det.


....

Hallåj!

Sista semesterdagen, den går åt till lite hemmapyssel. Men strax ska vi hämta mammsen efter hennes jobb, och sedan hämta släpet hos pappa och mamma och köra lite stolpar till sommarstugan. Efter det kommer nog pappa och mamma och hämtar Alvin, han ska sova där i natt. Och få åka på riddarspel i morgon. Han längtar som en tok. Mest efter att få sova där.

I går var jag på en hästfotografering. Det gick jättebra, det var hur trevligt som helst och oj vad man skrattar åt dessa tokiga djur. Dock var det ett sorgligt syfte med fotograferingen då det var en minnesfotografering. Hästen skulle avlivas till hösten. Men det kunde inte ha gått bättre, jag hade tänkt sensommarkväll med lite ängsgräs och låg sol. Och precis det fick vi.

Tyvärr har något hänt med mitt bildbehandlingsprogram, så jag kan inte redigera något. Håller på att ladda hem en testversion av Photoshop cs5, så får jag använda det tills vidare. Men sådant tar tid.

I övrigt så är det ganska lungt här hemma. Jag själv är lite halvt dämpad över att återgå till jobbet igen. Normalt sett efter sommaren och semester brukar jag vara pepp och sugen på att jobba. Nu känner jag mig mest trött. Tror fortfarande att jag vill gå ner i tid, och satsa lite mer på fotograferingen. Kanske göra lite mer reklam för mig och satsa ordentligt. Vilka i-landsproblem egentligen.

En glädjande nyhet är att min fina bild på arabhästen gick till final i Folkets djurbildstävling. I morgon får man se vem som vinner, kolla in Folket då! Har även skickat in bilder till EskilstunaKuriren, men där vet jag inte alls hur det gått. De vinnarna presenteras på tisdag.

Nu ska jag se till att barnen städar innan vi åker.


....

Idag har vi en hemmadag.

Riktigt, riktigt skönt och välbehövligt.

Att gå hemma och pyssla och plocka, tvätta och bara göra det man känner för. Barnen tröttnar på att vara hemma alltid framåt lunch, sedan när de ätit blir det lugnare. Alltid samma sak. Då hittar de sina egna saker att pyssla med, Alvin sitter i källaren och meckar med rör och Elis badar sina leksaker.

Själv har redigerat bilder från gårdagens gravidfotografering. Det blev härliga foton. Kul att det med så enkla medel går att få så pass fina bilder.

Idag har jag dessutom fått två bokningar till. Kul sådant är! Min almanacka blir fulltecknad av fotograferingar, jag bara längtar till hösten! Den här veckan är min sista semestervecka, och jag har tre fotograferingsrelaterade jobb. I morgon bröllopskonsultation, torsdag hästfotografering och lördag bröllopsfotografering.

Nu ska jag göra lite uppdateringar på hemsidan.

Höres vänner :)


....

Hej igen :)

Här hemma har vi semestermys för fullt. Barnen är dödligt förälskade i Esther, de pussar och kramar och ska ligga och mysa. Esther är valpig nu, bits och tuggar. Elis grät en skvätt, för hon tuggade sönder ett öga på hans älskade Bebis. Mig bet hon i näsan i morse, men jag bet tillbaka. Dock inte med flit, jag skulle fräsa åt henne och i samma stund körde hon fram nosen för att busbita, och då blev hon själv biten i nosen. Hemskt ledsen och slok-örad blev hon, men det var ju bra, för sedan nafsade hon inte mig mer.

Igår var jag och Davdi till Eskilstuna. Jättetrevligt att umgås med brorsan, är så glad över att vi har den kontakten. Handlade lite kläder, åt på Chop-chop (mja, sådär), och bara strosade.

Idag jobbar Björn på Duomec (jobbet han börjar på senare i höst). Jag och alla vildar här hemma har inga planer alls, vilket är så skönt. De ser film, tecknar och jag ska pyssla med bilder. Egentligen har jag inga jobb att göra, därför har jag tagit det lungt med att greja vid datorn, tappade lite sug efter den hektiska veckan innan min semester. Men suget börjar komma tillbaka, och jag har lite bilder att jobba med.

Vi hörs vänner :)


....

God morgon :)

Äntligen fick jag lite blogglust. Har inte prioriterat någonting med datorer senaste veckorna. Räkningarna kom in jättesent för jag kom mig aldrig för med att starta datorn. På ett sätt förknippar jag datorn med jobb numer, och jag har semester. Löjligt tänk, jag vet.

Ska jag rapportera om lillvovven?

Vi var ute vid sommarstugan förra söndagen, jättemysigt. Fick fika hos min moster/kusin/kusinbarn som har stuga bara en liten bit bort. Esther var med, åt pinnar och sov mest. Men jag kände att hon var varm på kvällen, tänkte att det nog var för att hon varit i farten hela dagen.

Morgonen därpå fick jag knappt ta i henne, hon hade så ont i kroppen och feber. Jag ringde veterinärerna här i Flen direkt, och hon tyckte nog det var lite halvlöjligt med mig och min valp igen, även fast jag sa att hon är hängig och mår dåligt. Man känner ju sin hund lite i alla fall. Hon kunde väl kolla på Esther då.

Väl där konstaterade hon att Esther nog hade svalt någonting, och feber, ja det hade hon ju. Fick en akuttid till Katrineholm så dit for vi med raketfart. Kom in efter tio minuters väntan. De klämde, ja hon hade nog ont i magen. Jag sa även att hon hade fått tass på sig av vår stora hund, och att hon borde läsa i journalen om Esther. In i röntgenrummet och Esther gallskrek när vi drog ut lederna över plåten. Ingenting konstigt i hennes mage, ingenting satt fast. Per (Arvidsson) kom in och klämde lite hårdare, konstaterade att hon hade ont i necken. Sa direkt att det onda kommer inte från magen, det är något annat.

De skulle prova att ta ett blodprov, men han var inte så hoppfull då det knappt går på så här små djur. Hittar de en ven så kommer det ändå inte alltid något. Esther fick stanna och jag åka hem. Eller hem och hem, hade lovat Elis en utflykt till Eskiltuna och dit fot vi. Köpte hans spel, fikade och ringde till veterinärerna igen. Jag var orolig för Esther. Jag fick komma och hämta henne, inom 30 minuter då de skulle stänga. Wroooom, Eskilstuna - Katrineholm på 35 minuter. Jag körde alldeles för snabbt.

Väl framme fick jag veta att Esther varit riktigt illa däran. En stor infektion i den lilla kroppen, blodbrist och för höga levervärden. Antibiotika fick hon direkt jag hade lämnat dem, och det hade sänkt febern. Dropp fick hon också, och var piggare. Dock inte pigg, verkligen inte. Men inte apatisk. Hemgång över natten och tillbaka tidigt nästa morgon för ytterligare en omgång dropp och övervakning. När jag hämtade hem henne oroades de över att febern inte gick ner, men vi fick ändå komma hem och återkomma om inte febern gav sig. Infektionen kunde sitta i hjärnan, och då fick hon fel antibiotika. Men jag har haft telefonkontakt med de i Katrineholm, och i torsdags fick jag ta bort kanylen och i lördags var första feberfria dagen. Nu är det en vecka till med antibiotika.

Esther leker som en vanlig valp nu, dvs pip, skrik och kullerbyttor och mängder med rejs här inne. Äntligen. Sonya har insett att hon tjänar massor i matväg på att Esther är här, för resterna tillfaller alltid henne. Och jag vill inte att hon ska känna sig utanför, så när Esther får lyxmat får Sonya det också. Fast i liten dos.


....

Esther är sjuk.

Jag märkte det nu på morgonen, hon har feber och ont i kroppen. Jag kan inte lyfta henne utan att hon piper. Sitter och väntar på att klockan ska bli åtta så jag kan börja ringa veterinärerna.

Lilla gumman

RSS 2.0