Lördag.

Härligt med lördag, eller hur.

Jag inledde med att åka till barnloppisen i Mellösa som  det var tänkt. Fast jag handlade inte mycket, av någon konstig anledning kändes det som om jag pratade mer med de som sålde än kollade på deras prylar... Elis fick i alla fall en handfull kläder, mest långärmade tröjor. Och dinosaurietrygg (vasstand) dominerade, han älskar vasstand. När han fick se en av tröjorna sprang han ner till Björn i källaren och pratade så fort om den fina tröjan och hur glad han blev att han höll på att ramla nedför hela trappan. Elis är ganska duktig på att prata i långa och krånliga menigar. Och fort, samtidigt. Fattar inte hur han lyckas.

En snabb fika hemma hos P&M hann jag med också. Fick hem en trappstege som pappsen målat åt mig, en ram samt en kökshylla. Ikväll tänkte jag måla schabloner på stegen, och eventuellt göra klar den ramen som jag fick. Den var dock i minsta laget för det ändamålet den var tänkt till, så nästa vecka ska jag till pingskyrkans loppis igen och leta efter en stor ram.

Nu ska jag göra färdigt Gabriellas bilder tänkre jag. Barnen vilar vid tv:n, vi har krattat löv i flera timmar så de var trötta. Jag ska snart duscha, för ikväll ska vi till svärmor och äta mat.


Dammsugning.

Ibland undrar jag om det är min livsuppgift. Att dammsuga hundhår. Ja, plocka ur diskmaskinen och tvätta känns också som om det är vigt åt mig. Fast, jag har märkt att det är rätt skönt att vara gräsänka, också.

1) Man kan äta smarrig och dyr mat som inte behöver göras i armémängder för att det ska räcka till matlådor.

2) När man kommer hem efter jobbet är dörrarna till sovrum/tv-rum stängda. Dvs, ingen hund i sängen-soffan = inga hundhår att behöva dammsuga bort innan man kan dimpa ner sin värdefulla ända i soffan.

3)) När vovven är rastad på kvällen och man är trött och seg finns inte hundra uppgifter som ska fixas. Leksakerna är i kistan, tvätten i tvättkorgen och disken i maskinen.

4) När barnen har duschat ligger deras smutsiga kläder i tvättkorgen och handdukarna är upphängda.

5) När barnen somnat ligger de inte i två högar i tv:soffan.

6) När pyamasen är på kan man vika bort överkastet och lägga sig i en säng utan hundhår då dörren till sovrummet stängdes innan avfärd till jobb.

7) Man kan gå ner i källaren och ge hunden kvällsmat utan att behöva ta på sig skor. Leran är nämligen avbankad från skorna INNAN man entrade källaren. Dvs utanför.

8) När man är sugen på kvällste behöver man inte upptäcka att diskmaskinen är full av ren disk och sedan muttra över att den måste plockas ur innan man kan få fikaro. Maskinen plockades ur tidigare under dagen.

Summering: det är ganska skönt att ha makten själv över allt skräp som plockas fram. Det jag plockar fram kan jag ta tillbaka så fort det avtjänat sitt syfte. Saker blir inte ståendes.


Nej, jag skyller inte röran enbart på Björn. Jag tar också för givet att han tar redansaker jag plockat fram, och vice versa. Sedan blir det rörigt för båda räknar med att den andra skulle fixa´t. När man är själv har man ingen att skylla på, därför är det lättare att ta tag i det själv. Direkt.


Jobba - äta - sova.

Men gud, jag fattar inte hur trött man kan vara. Varje kväll sedan Björn for utomlands har jag däckat tilllsammans med barnen på kvällen. Jag som räknat med allt jag skulle få gjort, all egentid jag skulle se till att ha på kvällen nu när jag inte behöver ta hämsyn till någon annan än mig själv när barnen somnat. Jo, pyttsan. Alvin säger alltid tilll om att få lägga sig i stora sängen vid halv åtta, jag lägger mig hos honom och vi småpratar tills han somnar. Sedan kommer Elis efter en kvart/20 minuter. Talar om att han stängt av tv:n men inte tordes släcka lampan. Samma procedur som alltid. Så ligger vi och pratar lite, om vad som hänt på dagis och vad vi ska göra kommande dag. Sedan somnar jag. Ikväll vaknade jag av att Björn skickade en gulligt godnatt-SMS halv tio. Då har jag sovit i 1,5 timme. Och dessutom snoozat alarmklockan i en dryg halvtimme, för den hade jag ställt till kvart i nio.

Och nu när jag vaknat mår jag nästan illa, för att jag sovit så tungt. Igår hade jag borstat tänderna och kvällsrastat Sonya innan barnnattningen, så då kunde jag lägga mig samtidigt som dom. Jag törs väl inte skriva att klockan då bara var kvart i nio... Ikväll var jag så illa tvungen att gå upp igen, då Sonya inte fått mat och jag dessutom hade tänkt duscha innan jag la mig. Men ändå, när jag väl somnat kommer jag inte igång igen. Att sätta sig vid datorn känns liks stort som att byta om och ta en joggingtur, en enorm övertalning av mig själv.

Jag har aldrig uppfatta mig själv som onaturligt trött, men ibland börjar jag undra. Det känns ju knappast normalt att lägga sig med barnen på kvällen. Eller är det bara ett normalt liv när man har småttingar? Jobbar jag på morgonen går jag upp fem för att hinna med både mig, frukost och barnen, men det gör jag oavsett om Björn är borta eller inte. Men jag går ju inte upp fem varje dag.

Fast jag upplever mig inte onaturligt trött på dagarna, det är på kvällarna tröttheten blir så konkret och liksom övertar allt. Inget känns viktigt, och allt jag vill är att få tillgodose mig några timmars sömn.

NU ska jag i alla fall kvällsrasta Sonya, och sedan lägga mig med en bok. Det ska bli skönt. Undrar om jag ens hinner leta mig fram till där jag slutade läsa senast innan jag somnar...


Inkasso.

Fuck. Jag fick ett brev från folktandvårdens inkasso igår. Usch vad jag blir nojjig över sådant. Eftersom vi bytt bank till Nordea och avslutat alla konton på Swedbank finns det ju inga pengar där de kan dra autogirot ifrån. Jag visste ju att det hade blivit så, därför gick jag in på Swedbank och avslutade alla autogiron och e-fakturor. Men det kan inte ha blivit rätt, för vi fick en påminnelse från Bredbandsbolaget också. Samma sak där, vi hade inte sett e-fakturan eftersom jag inte kan logga in på swedbank längre. Vad trött jag blir på att allt ska krångla. 

Men på Nordea har de redan erbjudit sig att betala alla extraavgifter som vi själva inte kan rå för, påminnelser som kommer pga av bankbytet. 

Men det är inte avgiften som bekymrar mig, utan principen att få påminnelser. När vi ändå hade varit ute i god tid och avslutat allt. 


Sovrummet.

Min snälla pappa har målat det där blombordet jag fyndade på loppisen. Sedan stämplade jag schabloner i guld. Och detta blev resultatet



Visst blev det fint.

Snart åka.

Snart ska vi till dagis. Jag har semester idag och i morgon, enligt schema skulle jag jobba delad tur och det funkar ju inte när inte Björn är bortrest. Så då är jag leeedig istället. Barnen skulle ha gått heldagar på dagis, men jag kortade ner det till halvdagar idag och i mrogon. De har temadagar både idag och i morgon, vilket är lite extra kul för dom. Och då passar det perfekt att jag sitter med lite plugg på förmiddagen.

Fast jag får dåligt samvete över att lämna barnen när jag är ledig. Jag få ju lämna dom för att plugga, men det känns så, ja. Egoistiskt. Trots att jag vet att killarna har det bra där.

Jag har aldrig haft mina barn på dagis och varit ledig. Sk."15-timmarsbarn" har mina aldrig varit. Så jag är inte van vid känslan av Barn på dagis och inte jobba.

Jag har dessutom aldrig lämnat dom en endaste gång för att hinna med skolan, jag tycker dom är där så mycket ändå eftersom jag jobbar typ alltid, och skolarbete kan jag hinna med mellan mina delade turer eller på kvällarna. Men nu har jag halkat lite, så jag måste komma ikapp min tidsplan.

Nu ska jag kasta i en maskin tvätt och sedan montera på galonisar/raggsockor etc. Vi har haft en himla lugn och skön morgon här hemma. Sov till sju, sedan frukost och nu en film.

Kanske hörs under dagen om jag tar en paus i skrivandet.

Kram på er vänner :-)



Jag har glömt att tala om vad det är jag köpt för något. Blir ni förvånade om jag säger att det är ett nytt objektiv? Ett fast 50mm Nikon. Autofokusen skulle vara bättre än det 90mm Tamron jag har, och du milde vilken skillnad det är! På fotobloggen finns det två nya bilder som är tagna med det. Ni kanske inte ser någon skillnad, men jag  märker ju själv att det är mer lättjobbat än tamrons fasta 90 mm.

Filmmorgon.

Här ser vi på Narnia och dricker kaffe och varm choklad. Och äter vindruvor. Barnen vaknade som valigt vid sjutiden, men med övergången till vitertid blir ju klockan sex. Fast det är mysigt, film och småprat och mys, inte ska jag gnälla.

Igår var vi hemma hela dagen. Krattade löv, och hindrade barnen från att kasta ner massa sten och skit i vallgraven. Fast det blir inte mycket krattat när båda barnen är med. Elis skulle kissa en gåg i halvtimmen, sedan in och bajsa och efter det var Alvin törstig och när vi hade fikat så meddelade Alvin att han hade bajsat. Så jag är mer en passopp på barnen än effektib arbetskraft.

Väl inne städade vi och pysslade. Björn kom in och hade köpt pizza, och jag var glad över att få hjälp med att städa övervåningen medan barnen duschade´. Trodde jag. Det visade sig att han skulle ut igen, jävlars vad grinig jag blev då. Det är jag knappast jag som drar in sjok med lera och skit. Han ska ju vara borta sön-fredag, på jobb, och vem blir ensam med all jord och arbetskläder och miljotals saker som inte jag använder men som ändå är utspritt i hela huset.

Nä, nu är jag negativ. Nu ska jag pussa på Alvin som står här bredvid och tigger om omtanke som en liten hund.

Ha en fin söndag :-)


Härliga lördag.

Tänk att det är lördag igen. Underbart!

Fast jag har inga stora planer för dagen. Vi brukar hälsa på gammelmormor, men hon har varit så trött de senaste dagarna så jag vill inte gå dit med barnen.

Men jag ska ner på loppisen på pingstkyrkan klockan tio, själv utan barn. Och hämta ut ett paket på ICA. Sedan ska nog jag & baren gå ut och leka lite i leran. Så länge man planerar för att den där jäkla leran ska fastna överallt så kan man ju anpassa kläderna efter det, men oftast får jag kontakt med den där kletiga smörjan när jag ska till och från jobbet.

Nu håller Alvin på att tjata ihjäl mig, så det är bäst att jag slår ihop datorn och han får sitta hos mig. Kan ju inte välja en dator framför Alvinsötisen :-)


Shopping.

I går skulle vi på en facklig kurs.

Prydligt satt vi där och blev bjudna på fika. Ingen anade någonting. Förrän fikautdelarna kom och meddelade att det var en kommunikationsmiss, och vi skulle få gå hem med fullt betalt från Kommunal. Ingen utbildning dvs.

Kändes, skumt.

Jag tog tillfället i akt och åkte till E-tuna och hämtade min mobil som var inne på lagning. Jag fick en fabriksny tillbaka. Kändes bra.

Passade på att shoppa lite kläder till ett dop jag ska på i november. Allting köptes på KappAhl och var provat, betalt och klart på en knapp halvtimme.



Idag har jag jobbat, gått i skolan och sedan myst med Alvin. Elis sover hos mormor och morfar för första gången. Han har bara sovit hos farmor, och det innan Alvin kom. Så han är ingen van bortasovare direkt. Men han har sett fram emot det så länge, så det ska nog gå bra.

Opersonlig och kort blogg idag, jag har huvudvärk och har haft sedan i går, och det hotar med att bli migrän. Därför ska jag lägga mig nu.

I mrogon är det jobb till 12, sedan julmarknad i Julita. Det ska bli kul. Jag vet redan nu vad jag kommer komma hem med. Små tomtar, glögg, marsipan, ost och korv. Eventuellt lite godis också.

Natti!

Var sitter jag?

Förstod ju att Sara kände igen muggen från Violen igår. Duh. Klart att det inte var svårt att gissa då ;-)

Var sitter jag nu då?


Plugg.

Jag får ingen ro hemma. Jag får ingen ro på kontoret. Men här, kan jag koncentrera mig. Inga telefoner som ringer. Ingen tvätthög som bara måste kastas i maskinen, ingen hund som borde rastas, inga telefonsamtal som måste ringas, ingen som pratar med mig och ingen som stör!

Varför har jag inte kommit på denna ultimata idé tidigare? När jag ändå har mobild bredband, bärbar dator och tusen inlämningsuppgifter?

Klart som sjutton jag sitter här ock skriver!


(Var sitter jag någonstans?)


God morgon 19 oktober.

Tänk, snart är det lön. Och ny månad. November. Snart tillåtet att sätta upp julgadiner. Börja tänka på julfirande... Åh vad jag längtar.

Jag trodde det var barnbidrag idag, och hade planerat att handla. Men det är ju bara den 19:e. Jag är dålig på datum, haha.

Idag ska jag jobba. Ett till åtta. Men det är okey, egentligen skulle jag vara ledig men har bytt till mig lite pass för att det ska passa bättre.

Jag har ju alltid sagt att jag jobba dryga 70 %. Sedan räknade jag på det, och såg att jag gör 35t i veckan. En heltid hos oss är 37 timmar. Jag har ju fasta arbetsturer som inte ligger på mitt schema då det bestäms vecka för vecka, och med dessa inräknade, plus tre timmar i veckan då jag är i skolan (vilket också är min arbetstid), så är jag uppe i heltid sånär som på två timmar.

När jag får min löneförhöjing efter utbildningen ska jag gå ner i procent, jag behöver inte de pengarna utan värderar det mer att få vara ledig lite. Känns grymt lyxigt att kunna resonera så. Jag är lyckligt lottad.

Nu ska jag duka av frullen vi mumsat på här uppe vid tv´n. Fick sova nästan till halv åtta idag, det är ju sommorgon.


Södagsmys.

God morgon alla morgopigga.

Idag är det mysmorgon DeLuxe!

Barnen somnade ifrån sin lördagskväll igår, de var sä trötta efter duschen. Så de fick lite godis och varm choklad nu istället. Först vaknade Elis, så vi satte oss vid tv´n. Sedan dröjde det en kvart, så kom en nyvaken och morgonruffsig Alvin och gjorde oss sällskap. Överlycklig blev han när han såg att han skulle få varm choklad. (han blev så ledsen igår när vi knappt hade någon mjölk hemma, då gick det inte att få någon choklad)

Igår fick vi i alla fall mycket uträttat. Först åkte jag och pappa & mamma ner på stan och kollade in pingstkyrkans loppis. Jag köpte två ramar som pappa ska måla åt mig. Fast jag har bestämt mig för att börja måla ramarna som jag köper själv. Anledningen till att jag lämnar det till pappa är att jag aldrig kan måla ifred här hemma, men nu har jag sett att det faktiskt finns plats i Per-Ola salongen. (Ja, sonen till de vi köpte huset av, bodde i källaren. Och vi har helt allvarligt hela tiden kallat det unkna rummet för Per-Ola salongen. Först var det ironi, men nu är det rummets namn. Just nu är det målarverkstad/skrotupplag där inne). Och småsaker kan jag faktiskt måla där inne.

Dessutom fyndade jag en stor möbel, men jag vete sjutton vad det kallas. Ser ut som en smal bänk i två våningar, med en litet staket högst upp. Troligtvis är den en slags blommöbel, som ska stå framför fönster. Men det användnigsområdet kommer den inte få här hemma.

Pappa ska vitmåla den åt mig, och sedan ska jag måla, trycka eller stämpla någon form av blomma/mönster i guld på våningarna. Sedan ska den få stå vid vår sänggavel, och vara förvaring för böcker. Jag blev helt lycklig över att komma på att jag kan ha böcker i den. Som det är nu är alla mina böcker gömda i garderoben i sovrummet, för jag har ingen plats för dom. Och även om den här hyllan bara rymmer en promille av alla mina böcker så är det ett framsteg i alla fall.

Var är liksom ett hem utan böcker. Tomt och stelt. Och opersonligt.

Och hyllan fyndade jag för ynka 30 spänn.

Väl hos pappa och mamma hjälpte jag & David pappa upp med båten. Och så körde vi gipsskivor. Sedan fikade vi, och åkte hem.

Hittade en rulle taggtråd som jag tog tillvara på. Rostig, mossig och riktigt gammal. Och fin. Vilken struktur gammal taggtråd har. Jättevackert, och det är sådan kotrast till sådant jag i överig gillar. Därför tog jag hem den. Hittade även en bunt med plankor som legat i vattnet länge,

*urrrr* nu bankar kryckmannen på dörren. Ni vet, han finska gubben. Är jag störd om jag inte öppnar? Uhhhh, nä, jag skiter i det. Vafan, han vet väl inte om jag är uppe, eller hur? Förmodligen vill han lämna några gamla METRO.  

Var var vi? Jo, plankorna. Små nötta brädbitar som legat många år i vattnet. Maskätna och trasiga. De ligger på tork nu.

Väl hemma gjorde vi middag. Tjocka revben som jag först förkokade och sedan lät efterdra i ugnen i en sweetchiligrillsås som jag gjorde. Till det simpla pommes, men i alla fall hemmagjord bearnaisesås. Den såsen står man sig på. 250g SMÖR liksom. Till två personer. Knappa 1000 kcal per person i enbart sås. Så jävla god, och så grymt mättande. Men äh, den äts liksom inte dagligen.

Nähej, nu ska jag pussa på killarna lite, innan jag ska snegla fram mellan gardinerna och se om kryckmannen givit sig av...


Sen nattning.

Ja, barnen var skittrötta när Björn kom med mat. Halv nio var hon, jag fick bära Alvin för han var så ledsen. Då hade jag försökt ringa Björn sedan halv åtta, för att meddela att jag skulle ge barnen lätt kvällsmat och sedan lägga dom. Men när jag inte fick tag i honom...

Fast de åt så bra och var glada hela tiden. Elis fick gå och sätta sig vid tv´n direkt han var klar, och Alvin blev så lycklig när jag sa att han skulle borsta tänderna och sedan få lägga sig. Sedan jag plockade fram ljusen i sovrummet älskar han att ligga där. Han kryper ner och vill ligga och titta på allt som brinner och alla små skuggor.

"Mamma, har vi det mysigt?" frågade han när vi precis hade lagt oss.
"Jaa, det tycker jag verkligen!" svarade jag.
"Näää, mamma tycker det mysigt. Alvin tycker det inte mysigt" sa han med ett flin.

Men känner jag dom rätt blir det en lika morgon som vanligt. Kanske en tigigare lunchlur om de ligger efter med sömn. Å andra sidan är det inte sjukt länge att vara upp till nio, (klockan var bara kvart i nio när jag la mig med Alvin). Men barnen har vant sig med att hoppa i säng till halv åtta varje kväll, och det ger sig till känna både på morgonen och kvällen numer.

Är fortfarande glad över att det blev så fint i sovrummet. Men ahh, ni kan ju få se bild. Lägger en på bildbloggen om en liten stund när jag tankat in dom. Har ändå inga planer på att lägga mig bums. Fast jag har fått en fototidning som lockar, så sådär alldeles jättelänge tänker jag inte sitta här.

Hoppas ni alla få en trvlig helg, det tänker jag ha :-)

Men gahhhh!

Gudars så hungrig jag är.

Vi har plockat och pysslat och fått fint här uppe. Och borrat upp en gardinstång. Kan inte förstå att jag inte retat mig på det nakna fönstret tidigare, när det nu blen så fint.

Nä, nu är Alvin ledsen. Måste kila!

Kvällsmys.

Eller ja, det har inte riktig infunnit sig något mys ännu. Vi väntar på Björn, han är i E-tuna och shoppar konstiga saker. Ringde för en timme sedan, när jag tyckte det började bli sent med maten. Då meddelade han att han skulle vara hemma halv åtta med pizza.

Gahhh!

Jag som inte ens ätit lunch. Barnen ber om mackor och yoghurt, får se om de orkar vänta.

Nostalgi.

Elis och Alvin sitter och tittar på Landet för Länge Sedan. Vilken nostalgi. Jag minns att jag älskade filmerna när jag var liten. Och jag minns vartenda ord, varje mening ur de (få) filmerna barnen har.

Jag har semester idag, vilket känns skönt. Jag skulle ha jobbat hela helgen, men jag behöver ha barnen så Björn kan fixa färdigt här hemma. Jag är så less på att ha en vallgrav runt huset, snart nog ramlar någon av oss ner i leran.

Dagens planer då. Vi har tänkt gå ner till leksaksaffären och kolla lite. Elis pratar så om ett flygplan med knappar, jag måste se vilket det är så jag kan ha det som julklappstips. Sedan ska vi nog hälsa på gammelmormor, och till sist ta en sväng till pappa & mamma.

Nu ska jag pussa på Alvin som står och tigger om att få sitta hos mig.

I skolan...

*trötter*

När jag gick upp fem i morse kändes det länge tills jag skulle sluta jobba åtta ikväll.

För nu är halva arbetspasset avklarat och jag börjar se slutet av den här dagen i alla fall...

Folk är ute och röker, jag är glad över att jag inte har den hemska ovanan. Nu är det dags att börja lyssna igen.

*over and out*


I skolan...

*trötter*

När jag gick upp fem i morse kändes det länge tills jag skulle sluta jobba åtta ikväll.

För nu är halva arbetspasset avklarat och jag börjar se slutet av den här dagen i alla fall...

Folk är ute och röker, jag är glad över att jag inte har den hemska ovanan. Nu är det dags att börja lyssna igen.

*over and out*


Nino Lurvtroll.

Jag har två grabbar i sängen just nu.

Alvin ligger och kittlas med sitt långa hår här bredvid mig. Jag kan inte sluta pussa på honom. Vi har haft en så skön kväll. När mitt utvecklingssamtal var över (som f.ö. gick bra och avklarades på knappa tjugo minuter) handlade jag tillbehör till hamburgare som vi åt.

Sedan duschade barnen medan jag plockade och fixade på ovanvåningen. Meningen var att jag skulle dammsuga, men jag fastnade i pappershögarna.

Plockade fram höstljus, dekorationer och aromabrännare som jag spred ut i rummen. Sedan doftade det gott, och såg grymt mysigt ut. Alvin blev så nöjd och tyckte det var så fint i sovrummet att han kröp ner i sängen och sedan bara låg och tittade på ljuslågorna som fladdrade. Seda sa han: "-Mamma sluta plocka". Han tyckte att jag skulle lägga mig hos honom istället, vilket jag gjorde en halvtimme. Han är så mysig. Vill ligga och prata och mysa. 

Det blev ingen dammsugning, men väl plockat och en mysig kväll med barnen. Det känns nästan lika bra som att ha städat. Jag tycker det är rogivande att plocka och sortera, tända ljus och försöka stöta bort att "måsten". Det finns så enormt många saker jag skulle kunna göra istället för att stanna inne en kväll och egentligen inte få något konkret gjort. Men det är lite egentid. Jag behöver inte vara barnfri för att få egentid och avkoppling, men jag vill försöka känna att jag gör något jag vill göra. Och inte ha så dåligt samvete för att jag inte gör det jag kanske egentligen borde.

För visst borde jag istället ha kunnat plugga/tvättat/tagit tag i dammsugningen/gett mig ut på en joggingtur/gått ut med Sonya, istället för att ligga bredvid Alvin och prata om vad han ätit till lunch på dagis?

Men jag älskar den här årstiden, just därför att det är mer tillåtet att vara inne och njuta av enkla ting. En kopp te och en bok framför brasan, hur mycket ego-tid är inte det?


Var ute och fotade en stund idag, mammsen följde med som sällskap (tack!). Men det gick inget vidare, det var för vindstilla. Ville ha lite rörelse i vatten, men bäckfan flöt stundtals åt fel håll (!!) så vi gav upp och åkte hem och åt thaimat innan jag stressade iväg till mitt möte.  

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund. Och kanske sniffa lite på Alvin.

(ang rubriken kanske jag snabbt bör förklara att Alvins smeknamn är Alvi-Nino. Tror att det var på dagis han fick det smeknamnet, för en dag kom Elis hem och kallade honom för Alvi-Nino. Och frågar man Alvin vad han heter svarar han "Alvi-NINO kal-HEJMAN!" (Alvin Karl Herman)).

Nu - läsning.

Trevlig natt vänner :-)


Slömorgon.

Jag sitter med ansiktsmask. Det var länge sedan. Är så torr i hyn, det riktigt svider och stretar. Det är för att det blivit kallt ute.

Hoppas bara ingen ringer på dörren. Eller, den enda som brukar komma är en halt finsk granne. Han kan knappt ingen svenska, men han brukar lämna veckogamla METRO som han "inte betalat krona för". "Det är humor" säger han och syftar på serierna.

Men jag blir alltid lika rädd när han kommer och bankar på. Numer kan han inte knacka på dörren. Inte heller altandörren, vi har ju en vallgrav runt huset nu.

Men han brukar banka på ytterdörren med sin krycka.


 Haha, stackars Alvin. "Vad gjorde du?" sa han när han såg min ansiktsmask. "Det är en ansiktsmask" sa jag. "Vaffö har du an-sik-s-mask på nasan mamma?"

Han är så gullig.

Igår fick jag höra något som gjode mig så glad. När jag hämtade barnen på dagis mötte Alvin mig och skrek "-Mamma!!" *spring-spring* Sedam klappade han min sjal och sa "Vad fin du är!".

Visst blir man glad av att höra sådana små saker?

Underbara lilla kille.




Nu ska jag måla naglarna och sedan klä barnen. Vi ska till dagis till elva. Men innan dess tänkte jag plocka ur bilen, alla kläder och skräp som har en förmåga att samlas där.

Sedan ska jag på möte och efter det utvecklingssamtal med chefen. Kanske, kanske hinner jag ut och fota en stund också. *hoppas*

Barnfilmer.

Har just varit inne på homeenters hemsida och beställt lite barnfilmer. Några Rorri, två jul-filmer med musse pigg, och den andra Boog & Elliot-filmen. (Boog & Elliot är ju så kul att se bara för att Persbrajjan gör rösten till den muppiga nallen!)

Gårdagskvällen spenderades i lugn och ro. Pojkarna blev så trötta vid sju-tiden, trots att de båda sovit riktigt länge under dagen. Efter lördagsgodiset och tandborstning hade Alvin samlat ihop mjukisdjur och tre filtar och kom sedan och drog mig i fötterna och sa "Mamma vill gå lägga dig!". Han vill att jag ska följa med in till sängen och ligga och prata medan han somnar, hur gulligt är inte det! Så vi låg och snackade tills Elis också kom in och la sig.

Fast sedan blev det inte mycket till lördagskväll för mig. Jag var skittrött och drack inte ens te trots att Björn kom upp med fika. Jag sov hela tiden. Social man är.

Idag ska vi till badhuset, sedan hälsa på gammelmormor och efter det ut till pappa och mamma. Fullt schema alltså.

Just det, måste skriva om mitt fynd på Pingstkyrkans loppis. Jag fyndade tre P.O.P fleecetröjor för 25 spänn styck. Precis det som jag gick ner för att leta efter. Fleecetröjor alltså. Att det sedan var P.O.P var ju bara bonus. Stooora, mjuka och sköna.

Sedan ett par vinterkängor också åt Elis. Samma modell som han hade förra året, men i passande vinterstorlek. Så jag var kalasnöjd med alla köp :-)

Nu ska jag fortsätta kolla film med barnen.


Lekstund.

Maria och jag (och barnen såklart) tillbringade nära på tre timmar i lekparkerna häromkring. Varm choklad och rån gjorde och sällskap. Jättetrevligt, och ett kul sätt att hinna umgås på.

Väl hemma somnade båda barnen omgående, och jag såg min chans att äntligen få en långprommis med Sonya. I dagsljus dessutom!

Ahhhhhhh!

Men nehej då.

"Amen vi hade tänkt åka hem till farsan nu, och greja lite..."

Fuck.

Inte ens när barnen sover och Björn bestämt att ägna hela dagen här hemma kommer jag iväg och kan göra någon nytta.

Så, barnen sover men vaknar när som helst. Jag vill ut, ut. Egentligen sticka med bilen, en sväng till alla fina ställen nu. Tänk vad vacket det är ute, och jag vill så gärna fota.

Men kanske nästa vecka. Om jag har tur. Jag har några delade pass, och då är ju barnen kvar på dagis. Då hinner jag.

Nu ska jag planera för lite fotoinköp. Det är ingenting jag tänkt köpa just nu, men så småningom tänker jag utöka med dessa prylar:

- blixtpaket.
- ljustält/fotobord.
- 50 mm objektiv.
- bakgrund med släp.

Allt detta finns i olika prisklasser, och utföranden. Just nu väger jag för och nackdelar mot varandra, vilket ska jag köpa i enklare modell och vilket bör jag lägga mer pengar på.



Kan knappt koncentrera mig, jag springer fram och tillbaka och spanar ut i vagnen där Alvin sover. Inte för att han kan gå någonstans om han vaknar, han är ju fastspänd, men han blir så ledsen när han ser att han är själv.

Ikväll ska vi ha lördagsmys. Jag älskar det! Det bästa som finns är de gångerna jag får ha killarna på kvällen, med allt vad det innebär. Dusch, film, lite godis och till sist sagoläsning.


Frulletajm.

Nu ska vi fixa frulle. Jag har gjort mig och barnen klara för en tur ner på stan, men nu är jag grymt hungrig. Ska se om jag kan sparka upp Björn ur sängen nu då. 

Gröt med banan, det vill jag ha. Tänk att man kan vara sugen på att äta gröt, men det lär jag vara ensam om... Nu ska jag hämta upp lite ved och se till att få en ordentlig brasa tänd. Det är frost ute, brr. Ändå ser jag fram emot att få komma ut en stund.

Hörs kanske senare, hoppas alla får en fin dag :-)


Kallingar :-)

Alvins nya innegrej. Att få ha kallingar. Det går han runt och sjunger. "kallingar-kallingar-kallingar".

Fast han klarar inte riktigt av det där ännu, med att kontrollera kisset. Det hamnar lite här och var. Wopps så är kallingarna blöta. Lättare går det om han är helt utan, både kallingar och blöja. Då kommer han ihåg att gå på pottan. Men han vill ju så gärna ha de där kallingarna på sig...

Just nu sitter grabbsen framför Boog & Elliot, dricker varm choklad och äter vindruvor. De vaknade för en timme sedan, oj vad segt det är att gå upp vid sex när man är ledig.

Jag hade så gärna velat ge mig ut och fota nu på morgonen, vilken dimma. Men Björn ligger i koma inne i sovrummet, det blir så stor grej om jag ska ge mig iväg och han ska motas upp. Han är så grinig när barnen stökar runt innan de är helt vakna. Fast det är jobbigt när barnen inte ligger still, jag får ont i ryggen av att inte kunna röra mig som vanligt.

Idag ska vi träffa Maria och Emil, det ska bli kul :-). Länge sedan jag träffade de båda. Fast först jag ska själv ner på stan, och kolla pingskyrkans loppis. Jag ska leta efter en träram, ganska stor. Att måla vit. Går bäst att kolla utan barn, det är ganska skönt att gå en stund själv.

Nu ska jag greja lite med bilder, lite svårare med den bärbara men det går. Så länge det bara är enklare redigering.


Alvin ska bli försäljare.

Jag är helt övertygad. Hans framtid är utstakad redan nu. Försäljare eller politiker.

Han är så förbaskat envis, och tjatar och tjatar och tjatar och ger sig aldrig, never.

Lättstött och har konstiga idéer.

I natt kom han som vanligt in till oss. I full mundering (dvs täcke - nappar - kudde - hundra mysdjur). Så kunde han inte öppna dörren själv, så Björn fick gå upp och hjälpa honom. Och j*vlar vilket liv det blev. "Kulle ömmna dojjen HÄLV!" Så gastade han i 45 minuter. Pep, grät och tjatade. Om att han skulle öppna dörren själv.

Just nu sitter han och piper om en liten bil i snöre, han har fått för sig att snöret ska gå att ta bort. Det har aldrig gått, men så fort han ser bilen så börjar han prata om att jag ska ta bort snöret. Han tjatar, gnäller, piper och gråter över det där snöret. Och jag har talat om att det GÅR INTE. Visat för honom att det är knutar som gör att snöret sitter fast. Och ändå... så blir han så hjärtskärande ledsen över det.


God natt :-)


Jag vill, jag vill, jag vill.

Usch jag slits mellan olika viljor och bättre vetanden åt olika håll. Jag vill fixa fotobloggen men borde jag då inte hellre ta en joggingtur, och ska jag ändå ut så får Sonya följa med, och om jag nu ändå ska vakna till och göra något så vettigt borde jag bara ta en kort promenad för att sedan sätta mig med skolarbetet. Eller borde jag inte plocka fram barnens alla kläder, duscha och sedan se till att sova och vara utvilad till i morgon, då jag jobbar lång dag/delad tur?

Ibland känns det som om jag bara jobbar och nattar barn. För jag somnar så gott som alltid under nattningen, så det blir ju ingen tid till annat. Och sedan går flera timmar, innan jag vaknar. Bara för att borsta tänderna och gå och lägga mig igen.

Känns tråkigt.

Å andra sidan, vad är det för fel med det. Jag får umgås med pojkarna så mycket jag bara kan, och så har jag alltid en okey natts sömn bakom mig. Det gör mycket för humöret.

Fast jag måste erkänna att med de nya arbetstiderna står min väckarklocka på 04.45. Det är förbannat tidigt det.

Nu ska jag plocka fram kläder till barnen och sedan duscha.

Alvin har härjat med mig ikväll så det stod härliga till. Han var hungrig och ville ha en macka, sa han. Men han fick billing, för han får inte kladda med smörgås här uppe. Men billingen passade inte, för det var för mycket i flarran. Fatta, för mycket! Vilken i-landsproblem! I 35 minuter satt han och pep och grät över att det var för mycket välling i flaskan. Han är helt otrolig.


Redan sovit klart.

Äh. Jag gick och la mig halv åtta med barnen,, läste lite sagor och sedan somnade dom (vi). Så vaknade jag med ett ryck vid tio, arg och irriterad över att jag somnade då djupt, så länge. Dessutom hade jag drömt att Björn skrivit heta SMS med en kollega till mig, så jag valde att somna om bara för att få veta hur han skulle komma ur det.

Vilket inte fungerade. Alltså att få veta hur det gick. Det går väl aldrig att återuppta en dröm, men jag gjorde ett försök av ren nyfikenhet. Men så vaknade jag halv tolv istället, och nu känns det nästa som om jag sovit klart.

Fast jag ska lägga mig igen nu. Kanske läsa lite. Har duschat och plockat fram kläder år mig själv och barnen, och satt väckarklockan på milda 04.45. Fast jag går nog inte upp förrän strax efter fem. Jag börjar från och med i morgon sju istället för åtta, vilket innebär att barnkrakarna får pallra sig upp halv sex numer.

Vi var i badhuset på förmiddagen, sedan åkte vi och hälsade på pappa och barnen fick åka traktor en stund. Och så fikade vi, och åkte hem. Väl hemma pysslade vi med garderober, städade ur leklådan och fick ihop tre kassar med trasiga leksaker som ska kastas. Känns befriande.

I morgon jobbar jag delad tur, och ska försöka hinna plugga mellan passen. Har en extrauppgift i Social Omsorg som jag ska ha klar till torsdag, samt en i Omvårdnad. Och så ska jag validera för Utvecklingsstörning samma dag, så den boken bör jag väl försöka hinna kika i också.

Jag skulle hinna skriva uppgifterna nu i helgen, men Björn har ju bott på traktorn hela tiden, så det har inte gått. Och att försöka plugga med barnen går inte, jag klarar ju knappt att kolla fejjan utan att tappa koncentrationen.

Nähej, en stunds läsning nu då.


Helgen.

Skönt det är med helg.

I fredags var jag och såg den senaste BECK-filmen i Eskilstuna. Jättebra film, även om Flickan som lekte med elden var bättre.

I går tog jag en spontan sväng till Eskilstuna igen. Med Alvin och David. Jag lämnade in min mobil för tredje gången, högtalaren sprakar så det knappt går att höra den man pratar med. Nu skulle den visst reklameras, förhoppningsvis får jag en ny.

Inhandlade lite småsaker, ett par TRETORN-stövlar till Alvin, röda och fina. Han fick bestämma färg och han brukar välja starka färger. (han hatar sin bruna vinterjacka, "tycker inte om den, den är som bajs" sa han igår. Den är brun, och det gillar han inte. Synd för honom att jag tvingar honom att ha den ändå. Men han fick välja nya vantar och en ny halsduk, båda i en skrikig blå färg).

Till mig själv köpte jag ett par skinnhandskar, två benvärmare och lite smått på Panduro. 

Ska på dop i november och har kommit på vad jag ska ge, men än så länge är inte idén riktigt klar. Tror det kan bli fint.

Nu ska jag packa väskorna till badhuset, och sedan göra frulle.

Morr.

Jag fick hjälp av en tjej som var kanonduktig på HTML, men tror ni hon kunde fixa mitt problem på fotobloggen? Åhh vad jag blir sur. Inte på henne såklart, på mig själv som visst har gjort något som verkligen inte går att fixa.

Ska göra ett ordentligt försök ikväll igen, när jag sitter vid den stationära datorn. Koncentrationen är inte på topp när det kryllar barn runt fötterna på mig som drar i sladdar/ska skriva "Elisbokstäver" över hela skärmen/ trycka ut cd-skivor etc etc etc.


Mail.

Denna inkom just på min mail:'


Svårt att se? Klicka på lilla bilden härunder för en förstoring?




www.elvisthecomic.com/


Äsch.

Skrev inlägg och lyckades radera det. Vad duktig man är ibland.

Idag är jag ledig. Ska till E-town för lite mat och bio med en vän, senare ikväll. Men fram till eftermiddagen får jag umgås med pojkarna. Ska hälsa på gammelmormor, och fika lite tror jag.

I morgon ska jag knalla runt på lite loppisar med Elis. Tror det ska vara loppis i Mellösa, barnloppis. Det ska vi gå på.

Har jobbat långa dagar den här veckan, det känns så skönt att veckan är över.


Elis har kommit in i en "varför"-perdiod. Jag har tänkt på det tidigare, att han inte frågat så mycket än, att den där frågvisa tiden inte börjat. Men så började han förra helgen. Det är många djupa funderingar. Varför har man rygg? Varför har man tuttar? Ofta när han är upptagen med att leka frågar han, då snurrar väl tankarna extra mycket.



Nu ska jag betala in lite fler räkningar och se om jag kan lyckas avsluta alla mina automatiska kontoöverföringar hos swedbank. Det gick inte sist, och jag vill inte så gärna ha stående överföringar från det kontot, när det enda som går in där är barnbidraget. Och överföringarna går ju till konton som avslutats, det blir inte så bra. Jag vill fixa det där så vi kan plocka bort allt från swedbank någongång.


RSS 2.0