....

God morgon vänner :-)

Tråkigt att vakna upp till en regnig och kall söndag. Egentligen gör det inte så mycket, men jag har en studentfotografering mellan mina arbetspass idag. Och regn och kyla är inte det man vill förknippa med sin student. Enda fördelen är väl att ljuset blir bättre och jämnare av molnig himmel. Men det är ju knappast så att man vill dyka ner i gräset om det är blött och kallt. Hoppas det i alla fall inte regnar mer.

Jag sitter på jobbet nu. Igår var jag här 6.25. Idag 6.40. Jag börjar sju. Men egentligen gör det mig ingenting, har pysslat med mina uppgifter i lugn och ro istället. Nu tar jag dock en liten rast, och bloggar lite. Snart dags för ett avslutande telfonsamtal, sedan återstår att diska, släcka och larma på innan jag knallar vidare.

Ser fram emot morgondagen, vill vara ledig. Väldigt mycket. Hopps på en varm dag i morgon, skulle vilja låta Sonya bada lite. Har plockat mängder av fästingar på henne redan, funderar på om jag ska skaffa ett fästinghalsband i år igen. Nackdelen är ju att barnen inte ska krama henne då, eftersom medlet är så starkt. Men nu börjar ju barnen bli lite större, kanske kan överväga ett sådant halsband igen. Sonya har fått så mycket vårtor, eller ett par stycken i alla fall. Och jag tror alltid att det är fästingar. En sitter vid örat, och en på bringan. Oj var jag har ryckt och dragit i dom där.

Sist hade vi ett jättegräl, hon och jag. Hon hade fått färstingar i örat, och i ögonvrån. Inga drömställen precis. Speciellt inte med min vovve som värnar om sin integritet. Med andra ord - hon blir vrålarg om jag ska pilla i öronen och det dessutom gör ont. Dessutom grymt svårt att förklara för barnen varför jag "får" vara dum mot henne och inte dom. Men hon naffsar, och är snabb som en blixt med att hugga efter fingarna när jag ska ta färstingarna. Och jag blir galet arg på henne! Ryter från magen verkligen, visar tänderna, lyfter henne först upp och sedan ner backen snabbt som attan och ryter "Wrooooaaaar FYYYYYYYYY!". Och efter ett par sådana gånger så vet hon att det är lugnare för henne att låta mig ta fästingarna än att bråka om det. Och hon är en stor hund, hon är tjurig (hennes mamma var sådan, och tyvärr har Sonya fört det vidare på sina valpar) och det går inte att mesigt försöka tillrättanvisa henne, eller muta sig till det man vill. Och det är som om hon vet precis vad hon gör för fel, eller behöver bli påmind om hur man ska bete sig. För när vi haft en sådan dust, är hon lydigare än någonsin. Sitter still, lyssnar, kollar in mig och väntar på kommandon. Barnen blir dock helt förskräckta och tycker att jag är hemskt elak mot deras lilla vovve.



....

Det kanske lönar sig att tycka till.

Tidigare i veckan använde jag kommunens formulär för synpunktshantering, och titta vad som står i EskilstunaKuiren: http://ekuriren.se/nyheter/flen/1.1060317-felvanda-bankar.

Nu är det nog fler än jag som skrivit in dit efter diskussionen på facebook, men just  meningen "Vem vill sitta i Flens nya centrum och vara vänd bort från allt, mot en husvägg" är ordagrant vad jag skrev i rubriken på formuläret.

Skojsigt. Hoppas de vänder de där rackarns bänkarna.

Nu ska jag hoppa i säng. Dagen har bestått av jobb, jobb och jobb. Sedan hämta barn, göra mat (lasagne) som ingen av dom gillade. Björn är sur och tvär och har så varit sedan gårdagen, jag känner mig för tillfället ganska uppgiven över att inte fatta vad som är fel. Men mer skriver jag inte i bloggen, så lätt att missuppfatta när man inte har helheten (inte ens jag har nog helheten i det där). Nåväl. I morgon är en ny dag. Som jag spenderar på jobbet 7-19. Lär ju inte bli muntrare här hemma tack vare det. 


....

God morgon :-)

Här är värsta speedade morgonen. Barnen skulle se mr Bean men det slutade med att de kom ner i full fart och började kasta leksaker på varandra. Annars brukar de kunna ta det ganska lugnt på morgonen, men inte idag. Själv satt jag med papper, fy så tråkigt. Men några minuter då och då är bättre än att låta allt samlas i högar som jag brukar.

Idag ska vi hälsa på gammelmormor, och barnens kusin Hugo. Han fyllde i fredags och firar sig idag. Elis och Alvin ser jättemycket fram emot att få åka dit.

I går var jag och Alvin på loppisar, först nere på Amazonplan och sedan pingstkyrkan. Efter det hälsade vi på farmor i hennes affär, och sedan tog vi en glass på Orlog. Sedan handlade vi och efter det skulle vi åka hem, men Alvin var så jädrans envis och ville hälsa på "den gamla mormorn", så det gjorde vi. En snabbis dock, vi ska dit idag och fika och plantera blommor på hennes balkong. Efter alla de besöken for vi hem, kokade kaffe och åkte ut till stugan och bjöd Björn och farfar på kaffe och bulle. Takstolarna är färdiga nu, och nästa vecka ska takplankorna på. Snart är det verkligen ett hus. Åh så roligt! Barnen kartar upp och ner för berget, och för er som inte sett hur brant det är så kan jag lova; det är skitbrant! Antingen får man gå runt, och det tar lång tid, eller så får man gå på de branaste ställena och det är lite högt. Tids nog ska vi bygga någon form av trapp där, för man behöver något att hålla sig i om man ska kånka upp saker mer vardagsmässigt.

När barnen hade tröttnat på att vara där (det blåste grymt mycket och var inte speciellt trevlig alls där) så åkte vi ut till morfar, men han stod ute och skulle ner på stan, så det blev en snabbvisit innan vi åkte hem. Väl hemma var det tänkt att vi skulle grilla, men Björn var så sen så vi köpte pizza istället. Stackars barnen var så hungriga så Alvin smet ner i kylen i smyg och hittade en påse rriven ost som han och Elis smarrade i sig. Knäppgökar.

Nähej, nu ska jag se om barnen vill ha frukost. Förmodligen inte, de har gått loss på fruktskålen hör jag, så de lär vara mätta och belåtna.


....

Har tänkt hela dagen att jag skulle skriva, men det har inte funnits tid. Trots ledig dag idag har timmarna bara sprungit ifrån mig.

Jag och David och barnen var ute hos pappa & mamma idag, vid lunch. Innan dess lyckades jag få lite gjort med bildredigering, lite småpill bara med jag måste ändå avsätta tid åt det.

Nu ikväll var jag på möte med Flensbygdens Moderater. Det som i början lät som ett rent hemsidebygge med viss uppdatering, blev nu ett jobb som webbmaster/hemsideredaktör. Det var väl inte det jag hade tänkt mig, egentligen, men å andra sidan så kan jag fakturera för jobbet och då spelar det ju faktiskt inte så stor roll vad jag gör. Designen på sidan är styrd ovanifrån och den kan man inte röra, så det jobbet är redan gjort. Det som kommer bli min roll är först och främst att upprätta hemsidan med bilder/information/mål/styrelse/förtroendevalda, i nuläget finns inget sådant. Sedan är det tänkt att jag löpande  ska uppdatera sidan med nyhetsflöden och aktuella saker såsom aktiviteter, möten, kurser mm. Inte riktigt lika kul och kreativt som att få bygga en sida från grunden, men å andra sidan är det ju inte så mycket som kan bli fel när allt redan är förutbestämt.

Nu håller Elis på att gå upp i limningen av irritation, han vill att jag ska spela lite Mario med honom och jag bara knattrar på datorn. Vi ses vänner :-)

Och nej, jag tänker inte nämna något om bankrånet här i Flen. Det gör övriga delen Flens befolkning så himla bra. Det där rånet blir bara förskräckligare och förskräckligare ju fler som pratar och alla känner någon som var där/stod mitt i smeten/såg allt/mötte rånarna/hörde skotten. Dramaqueens ;-) (och jaaaaaa, det ÄR synd om er som mår dåligt av det och jaaaaa det är förskräckligt och jaaaa bankpersonalen blev chockad och mår dåligt, jag veeeeet.)


....

God morgon på er :-)

Jag startade min morgon redan kvart i sex. Vaknade av att Elis grät och hade växtvärk. Lilla plutten, han får alltid så ont när han har varit igång mycket på dagen. Vi var ute vid sommarstugan, och sedan hemma och lekte. Jag for iväg en sväng på eftermiddagen och fotograferade arabhästar. Gudars vad kul det var! Arabiska fullblod måste väl ändå vara de vackraste hästarna på jorden? Jag var så glad och nöjd när jag åkte därifrån. Så himla kul när den man fotograferar har idéer, för då blir det liksom dubbelt upp. Oftast har man ju egna idéer själv. Ska börjar pyssla med bilderna nu, när de laddat klart.

Över 600 bilder blev det, ett hästjobb att sitta och pilla med. Men det är så mycket som ska stämma överens, och det är bättre att ta för många bilder än att känna att man inte fått med allt. Tre par öron som ska vinkas framåt samtidigt, tre (fyra) par ögon som inte får blinka. Och en tjej i mitten som dessutom ska försöka se glad ut samtidigt som hon justerar pannluggar och ben. Dessutom vill man ju ha lite "svävande" gångarter och inte just i nedstampet. Kika in på bildbloggen senare idag, om jag hinner lägger jag ut i alla fall någon bild från dagen.

Idag blir det mest hemmapyssel. Höll jag på att säga, kom på att jag ska åka till mormor med pengar (det ser skumt ut såg jag. Men jag hjälper ju henne med räkningar, och ser även till att Hemtjänsten har pengar när de ska handla på måndagar. Därför blir det att jag alltid åker över med pengar på helgen), och så har jag lovat att barnen ska få hälsa på pappa & mamma. Men det bara kliar i fingrarna över att få börja med bilderna. Åhh lilla dator jobba på nu! (5 minuter kvar)

På tal om datorn, var över till pappa & mamma igår kväll, ganska sent. Elis var med. Och så fick mamma min bärbara dator. Visst är jag snäll :-) Deras stationära dator är seg som sjutton, tar grymt lång tid att ladda sidor. Och min bärbara som jag köpte när jag pluggade ligger bara och samlar damm, jag har knappt använt den sedan jag blev klar i skolan i feb -10. Så mammsen fick den, och jag installerade deras mobila bredband igår. Idag ska vi se om jag kanske hinner visa hur hon laddar in bilder, och vilka bildbehandlingsprogram jag har på den. (tror bestämt att jag bara har Picasa, men det räcker ganska långt om man vill göra collage och bara beskära lite).

Köpte mig lite tid nu på morgonen, barnen fick sitt lördagsgodis som blev över sedan gårdagen, och nu blev det tyst och lungt där uppe. Skönt. De somnade igår, sent som attan och jag fattade inte att klockan var så mycket för vips hade de slocknat med händerna i godispåsarna. Stackars barn. Jag ville se Saade bara, hade inte sett honom i någon av de svenska varianterna. Brukar tycka att Eurovision är ganska kul, men de senaste åren har jag faktiskt tonat ner det. Både av bristande intresse och tid. Men jag läser gärna om det i tidningarna efteråt.

Nu ska jag öppna Photoshop och sätta tänderna (fingarna) i det första bilderna. Whiiii!


....

Hej!

Det var länge sedan vi sågs/lästes. Alltid lika kul att sätta sig och skriva när jag har tid. Vilket jag ytterst sällan har. Eller tid och tid. Jag har ju lika mycket tid som alla andra. Men jag borde kanske lära mig att omfördela den bättre.

Hoppas alla ni som läser mår bra. Det gör jag i alla fall. Om man kan räkna bort min tå som jag fortfarande har ont i. Övervikt och för mycket protein. Tjena.

Egentligen har jag inte tid att skriva, jag ska klä barnen, sminka mig och dra iväg dom till morfar för jag ska på utvecklingssamtal. Men jag hinner. Jag är tidsoptimist.

Jag har just haft en timme vid datorn och betalat lite nyinkomna räkningar i rollen som god man. Samt kikat över lite inkomna betalningar i firman. Nu behöver jag inte fundera på det mer. Har dessutom fått in två jobb i firman, fast som webbdesigner. Ska bli spännande att se om jag kan prodicera webbdesign som någon ska betala för. Fast, det jag erbjuder (och fått som jobb) är ett paket för föreingar/företag. Man köper hela konceptet och jag står för webbdesign, eventuella uppdateringar, domännamn och övriga registreringar. Och två har hittills nappat. Jättekul! Det bästa är ju att jag faktiskt kan ha barnen på dagis de gångerna jag sitter med webbdesignen. När det är firmajobb, något som jag gör och tar betalt för. Inte för att jag tänker låta barnen hoppa upp till full tid på dagis, men om jag slutar tidigt någon dag kan de få stanna några timmar extra om jag åker hem och fortsätter jobba fast i firman.

Nu är det hög tid att klä småttingar.

Tjing!


RSS 2.0