Ont, det gör ont.

I går mådde jag riktigt bra. Om jag ser till förkylningen, och halsen. Ljuset i tunneln. Det enda som stör(de) är/var allt flagande som ansiktet och halsen pysslar med, sviter efter alla utslag jag hade. Ser inte klokt ut, jag flaggar fortfarande.

Hade migrän som förstörde precis hela lördagsmyskvällen, Björn var inte hemma och jag själv låg i sängen från 18 tills det att barnen hade sett film färdigt, kanske var klockan då åtta. Då somnade vi alla i en hög i sängen.

I morse gick jag upp skapligt, gjorde stekpannebröd och åt lång frukost. Men sedan fick jag gå och lägga mig igen, jag mådde så konstigt och hade så ont i vänster sida av halsen. Trodde det var sviter efter gårdagens migrän. Jag sov en timme i sängen, medan barnen använde mig som kudde och såg film i bärbara datorn. Underbart söndagsmysigt!

Sedan av dagen rullat på, besökt pappa och mamma, barnen härjade som vanligt. Väl hemma började jag må dåligt igen, ni vet det här urriga "sjukdomskänslan" man kan ha, att man småfryser. Har hemskt ont i ryggen och höfterna, och halsen ska vi inte prata om, men den här gången gör det fruktansvärt ont precis under öronen, jag kan knappt öppna munnen.

Det här är bara småsaker jag gnäller över, och det är löjligt när så många andra drabbas av värre saker. I morgon är en bättre dag :)


Sjukligt.

Jag har alltså vabbat sedan i tisdags för två veckor sedan. Och nu är det min tur, jag är hemma idag och i morgon,  de blir galna på mig på jobbet. Jobbade ju helgen med feber, men febern har försvunnit. Istället har jag fått något makalöst ont i halsen. Halsfluss, säger de som kan. Men jag vet inte, och jag ids inte kolla upp det heller, för man får ju ändå inte någon antibiotika i första hand. Så då är det ju ingen vits. Jag vill inte jobba ifall det smittar, både för mina arbetskamraters skull, men också brukarna.

Det flammiga i ansiktet har försvunnit, men ersatts med en massa utslag/knottror, ansiktet och halsen känns som sandpapper, och det är alldeles stelt och jag har knappt någon känsel kvar. Måste vara en reaktion på något, jag vet bara inte vad. Jag ska med gott samvete sätta mig i solen senare, sol är ju alltid bra i måttliga mänder. Barnen är redan ute och leker, och idag är jag ju inte vabbandes, därför få de vara ute så mycket de vill. Själv tänker jag inte göra en knop. På riktigt. Möjligtvis vattna lite blommor, men det är också allt.

Sjukstuga.

Vilken sjukdomsblogg det här har blivit. Jag rapporterar bara om hur dåliga vi är.

Gårdagen var hemsk, jag är nästan feberfri, men har en hals som knäcker mig. Det gör så ont! Jag gurglade Jäger igår kväll, och mja, det hjälpte lite faktiskt. Men det kan jag ju inte göra dagtid.

I natt flydde Björn till soffan, jag snarkade så. Igen. Jag höll på att få panik över att inte kunna svälja, vaknar med hela halsen igensatt och så kan jag inte harkla eller svälja bort det, varenda muskel går i strejk när man vet redan innan hur fruktansvärt ont det gör.

Idag har jag dessutom fått någon reaktion på något, hela ansiktet, halsen och bröstkorgen är rödflammig och det hettar och kliar. Vad är det nu då?

Till råga på allt så vad Alvin ledsen igår, över örat. Att det gjorde ont och kliade. Då sa jag till honom att om han mår dåligt på dagis skulle han säga till fröknarna så skulle jag hämta honom. Det tyckte han lät bra, sa han. Och flinade. -Vad händer om jag luras? sa han. -Jag blir ledsen över att jag inte kan lita på dig, svarade jag.

Men sedan klurade jag på det där under natten,att de är stort ansvar att lägga på en som inte ens är fem år. Att välja själv om han är pigg eller sjuk, det beslutet ska ha inte behöva ta. Så jag bestämde i natt att vi båda skulle vara hemma och kurera oss. Elis får gå lite kortare dag, så tar Alvin och jag en prommis och hämtar honom efter lunch.

Just nu ser jag på någon brittisk serie om trasiga hus, jag hinner aldrig någonsin se serier på dagtid (inte kvällstid heller för den delen), och det känns lie vardagslyxigt faktiskt. Kaffe, hundar och en snusande Alvin i rummet intill. och jag behöver inte känna att jag måste så mycket, både Alvin och jag är ju faktiskt sjuka. Städa och tvätta gjorde vi igår, jag ska verkligen försöka att inte ha någon prestationsångest idag.


Söndag, söndag.

Idag mår jag precis lika dåligt som igår. Fy sjutton, förbannade feber. Har dessutom haft så ont i halsen i natt, och inte kunnat svälja. Björn flydde sovrummet för jag snarkade så. Det har jag inte märkt själv, men kan ju tänka mig att det stämmer.

Idag ska jag dessutom ha en inskolning med mig, och när jag själv inte mår bra hade jag ju velat ta en lugn dag, det är ju dessutom söndag även på jobbet. Men istället ska man göra allt det där man måste gå igenom på intro, jag orkar knappt stå upp så hur sjutton ska det gå. Ja, nu gnäller jag och tycker synd om mig själv, men det kan man väl få göra ibland?

Jag har dessutom lämnat in mängder av ledighetsansökningar nu. Ska vara föräldraledig en hel månad i sommar, så barnen får ett riktigt långt sommarlov. V. 25-32 är jag ledig. Ska bli grymt skönt, underbart! Får plocka lägstanivådagar, har inga andra kvar. Blir lite fattigt, men det är det värt. Sedan har jag plockat mer FL, dagen då Elis fyller sex år skulle jag jobba men har tagit ledigt. Har även tagit komp när svärmor fyller på påskafton. Brukar inte ta ledig utan brukar byta och trixa med mina arbetskamrater, men man är lite låst ifall den man bytt med blir sjuk, då är man så illa tvungen att jobba ändå. Bättre att kompa, ta FL eller semester.

Igår cyklade jag till jobbet, det tog tre minuter och jag höll på att svimma när jag hoppade av. Idag kunde jag ta bilen, kändes lite bättre. Men jag har så ont i kroppen, och så är jag håglös. Orkar inte resa mig för att fylla kaffe ens. Nä, nu ska jag sluta gnälla, blir ju inte bättre av det.

Mellan mina pass ska jag bara hem och vila. Kanske spela tv-spel eller se film med barnen, bara göra så lite som möjligt. Björn skulle visst åka någonstans med bilen, han sa inte vart men jag kan tänka mig att det var något till Elis rum som skulle inhandlas. En söndag... Jaja.

Nu ska jag linda i mig i min jacka och blunda en stund. Telefonen är dödligt tyst, det är skönt för jag fick min dos av bemanning igår tycker jag.


God morning :)

Idag var det en ledsen dag, Alvin tycker örat kliar så, och så vill han inte klia när det rinner. Han är ledsen över det, jag krafsar med topz och handdukar istället.

Och Elis är hjärtskärande ledsen över att behöva åka tilld dagis själv, när Alvin ska till farmor och farfar. De skulle åka en sväng med bilen (vart vet jag inte) och Alvin förberedde sig genom att ha mousse i håret och rosa nagellack. Då klarar man allt :)

Jag pysslar med hemsidan, blir snart hysterisk över att datorn hänger sig ständigt. Visst, den var gratis, visst, det är billigare att plocka hem avdankat skit från jobbet. Men, det är ju det... MEN! Jag blir tokig på att inte kunna använda den!

Det som dessutom sänker mitt humör är att jag ska jobba i helgen. Med en inskolning. Vad fan... Helgerna som går an att jobba just för att man får ta de ganska lungt, och göra lite vad som faller en in. Men inte den här helgen, nej då, då ska vi ha intro. *muttra*

Fortfarande vabb :-(

Fjärde vabbdagen, jag får handla på krita när jag ska till Ullared. Tur i oturen att jag gömt mitt kreditkort så väl att jag inte hittar det själv. Avskyr kreditkort, har ett enda (som jag inte vet var det är och således inte kan använda).

I dag bakar vi. För att göra något "vettigt". Frysen är full av bullar nu. Ville prova något utöver de vanliga kanlebullarna, så jag fyllde dem med vaniljkräm. Gjorde egen vaniljkräm av maizena, äkta vanilj och äggulor, det blev faktiskt jättegott!

Sedan fick Elis för sig att han ville baka muffins, så vi gjorde figurmuffins. Och efter vaniljkrämen blev det äggvitor över, så en plåt med stora, sega chokladmaränger blev det också.

Vi ska åka ut till morfar och fika med det tänkte vi. Jag får lappsjuka av att inte gå utanför dörren annat än med hundarna.

Aj, aj. Igen.

Tack Sara, jag ska bums köpa Ipren till Alvin!

I övrigt så, ja. Vabb idag igen. Men ingen feber, inget ont, inget ledsen. Bara ett rinnande litet öra. Väntar på att vårdcentralen ska ringa upp, känns som om jag borde höra med någon som "vet". Han har inte feber nu längre, så egentligen är jag inte orolig. Men eftersom örat vätskar sådant, det verkligen rinner ur det, så vill jag i alla fall ringa och kolla.

I morgon ska vi till Busfrabriken, om Alvin mår bra. Elis har tjatat om det i en månad nu.

Vi har dessutom börjat vara hårda med Elis sovande i vår säng, Björn har börjat få så ont i ryggen av att vi ligger så trångt. Elis kommer in till oss i perioder, och blir så intensiv. Han blir helt förtvivlad när vi försöker bära ut honom. Men han snarkar, han sover på diagonalen och sparkas och smäller med armarna. Jag kan ignorera det, men inte Björn. Så vi satte hårt mot hårt. Sover Elis inte i sin säng så får han inte spela tv-spel. Och båda nätterna sedan vi införde det har han sovit i sin säng, hela natten. Jätteskönt! Och han är grymt nöjd med sig själv, så stolt.

Nu ska jag nog sätta mig och se Draktränaren med barnen. Har ni sett den filmen? Jag älskar den. I går såg vi Avatar, och i Blu-ray var den ännu bättre! Härligt köp, den där nya DVD-spelaren.

Wohoo!

Ännu ett blogginlägg den här helgen. Jag är morgonpigg ^^

Barnen vaknade sex, och sitter och ser film. Jag har just haft hundarna ute, och sitter med en kopp kaffe. Ska pilla lite med hemsidan tänkte jag.

Igår ringde en kompis till Elis, och de var här och lekte. Tror det var första gången den här kompisen var hos någon annan, men det gick jättebra. Tror jag. Han kom mitt i mitt bullbakande/städande, så jag kunde inte ägna dem allt för stor uppmärksamhet, men det verkade fungera bra. Det roliga är att den här killen är den som barnen skvallrar mest om, jag tror de hyser någon slags hatkärlek till varandra. De kommer gå i samma klass på Nybble sedan, så det är ju bara bra om de vill leka lite redan nu.

Idag har vi faktiskt inte tänkt göra något speciellt heller, jag vill så gärna hälsa på gammelmormor, det brukar vi på helgerna. Men båda barnen, plus jag, är förkylda och eländiga. Är man snart 90 år så är väl en förkylning inte det bästa om man kan undvika det.

I morgon levereras vår nya tvättmaskin och tumlare, ska bli eländigt skönt att kunna tvätta stora mängder (11 kg) på en gång. Tvättmaskinen vi har stod i huset när vi flyttade in, den var gammal redan då. Tumlaren tror jag vi köpte på annons, 500:- kostade den och då var det flera saker som behövde lagas. Den är ju inte fräschare nu kan jag lova, så den åker till tippen.

Nehej, dags att proppa i Alvin lite Alvedon, han börjar kroka nu. Jädra länge den där öroninflammationen höll i sig då. Snart en vecka som han haft feber.

Morning :)

Efter fem dagar med sjuk Alvin börjar jag tröttna på snor, nässpray och Alvedon. Han har så ont i sitt öra, han är så febrig och jag blir alldeles villrådig. Lille mannen då. Jag kan inte minnas att Alvin någonsin haft öroninflammation, Elis hade det ett par gånger som liten, Kåvepenin blev det då, eftersom han var så liten. Men aldrig Alvin. Han har hittills gråtit sig igenom nätterna, och vi andra kan inte sova. Jag har varit hemma med honom ons - fredag, och jag tror, tror att det är något bättre nu. Jag törs knappt säga det, av rädsla för att det ska bli lika illa igen. Men då måste jag ringa och få komma akut, i tisdags sa de att jag kunde göra det om det blev värre. Och ja, han har ju haft ondare, och febern ger sig ju aldrig. Inte äter han något heller, dricker bara mjölk. Men jag är hoppfull, som alltid :)

I övrigt så har jag knäckt vår DVD-spelare, råkade smälla in luckan till tv-skåpet på luckan som mata in/ut skivorna. Tur i oturen hade Björn pratat om att köpa ny DVD/Blu RAY, eftersom vi köpte en HD-tv tidigare i vintras. Men jag har snålhållt på den vi har, onödigt med ny när den gamla fungerar. Men nu fick jag fara till Katrineholm och punga ut med 2000 spänn, där rök mina Ullaredspengar. Men vilken skillnad i bild! Ojojoj, det var verkligen ett bra köp!

----

Dagens to-do är att ta det lungt, mest för Alvins skull. Jag har städat ur sopskåpet och ställt fram en stor drös med plast/metall/pant som vi ska åka med sedan. Kanske hälsa på morfar och fika lite. Typ som senaste veckan. Blir inte många knop gjorda när Alvin som är sjuk, men jag måste väl erkänna att jag tycker det är rätt så skönt, emellanåt. Jag ska ordna lite med hemsidan också, få till lite nya erbjudanden och justera priserna. Har beställt så hemskt fina fodral till CD-skivor och nya bildmappar. Oj vad kul det ska bli att få leverera bilder i dessa! Paketen kommer bli några kronor dyrare för att väga upp kostnaden för fodralen, men jag tror det kommer kännas väl värt pengarna. Nästa vecka skulle de komma, kommer nog upp bilder då :)

Nu ska jag plocka fram frukost här hemma. Ha en fin lördag :)

I´m alive :)

Skulle bara tala om det. Galet mycket i huvudet, men mindre på pappret. Typ. Jag har fått någon slags jobb/attgöra-ångest, och liksom skjuter på allt. Så länge jag kan. Både fotomässigt och i mitt andra jobb. Papper, jag orkar inte mer papper. Bokslut, årsredovisningar och mängder med måsten. Jag är så trött i huvudet. Vet ni hur dags jag la mig igår? Kvart i åtta. I åtta! Som ett barn! Sedan sov jag till 04.20 då klockan pep, och snoozade en halvtimme. Jag tankar sömn men på det sättet hinner jag ingenting. Jag hör familjen på ovanvåningen och det suger i mig, jag vill dit upp. Bädda ner mig med pojkarna och höra hur de haft det. Men just nu laddar jag upp bilder, beställer. Sådant som jag måste göra, som jag inte kan skjuta upp.

Missade min frisörtid, hade fattat fel på dag så de ringde efter mig. Bokade om tills nu på onsdag. Fick för mig att det var i torsdags dock, och ringde och var tvungen att avboka pga av jobbet. Frisören min trodde väl inte jag var klok, hade ju inte ens tid den dagen. Det stod inte i min almanacka heller, jag hade bara fått för mig.

Nåväl. Nu är det vår. Nya tag. Tulpaner och grusiga asfalter och dammiga bilar. Men skönt ändå.

Jag ska ge upp nu. Jag har inget liv efter 20 på kvällarna. Duscha, lägga mig. Sova. Elis kom in till oss fyra gånger i natt, snarkade så kopiöst att jag funderade på att pressa en kudde över huvudet. På mig själv. Bar in honom, tre minuter senare kom han in, gråtandes över att han "måste väl få andas" och "jag ska ligga så långt från er jag kan". Bubben då. Efter lite allvarssnack lommade han tillbaka in i sitt rum. Tre sekunder senare tänds ljuset i trapphuset, jag blev livrädd och var totalt övertygad om att något fyllo tagit sig in i huset. Men nej, det var Elis som smygit in till tv:spelet. Halv tre på natten. (nä, han fick inte spela)

Hoppas på en bättre natt i natt. Han snarkar när han är förkyld, men lika jobbigt oavsett anledning.

RSS 2.0