Det var då ett jäkla gnäll.

Jag brukar inte gnälla.

Jag är nog ganska välsmord, eftersom jag sällan yttrar mig om livets negativa skeden. Eller om mina krämpor. Eller om mitt tyckande och tänkande.

Men en sak som jag kan gå i taket över är Allt Jävla Gnällande. Åter och åter igen.

Tror man att man blir intressantare bara för att man gnäller, gnisslar och beklagar sig om allt som är så jävla illa? Kompisar som inte passar. Barn som är sjuka. Skitsnack. En själv som är sjuk. Och igen. Jobbigt med skolan och fan vad trött man visst var och gud vad tråkigt allt är just idag och kan ingen hitta på något åt mig?

Hur orkar folk?

Ta nu inte åt er kära vänner, det är ganska få personer i min vänkrets som gnäller såhär. Men fejjan är fullt av dom.

Man får tycka synd om sig själv ibland. Man får gnälla av sig om barnen är jobbiga.

Det jag retar mig på är när det inte finns något annat att skriva. Man måste skriva om allt som inte passar, för det har blivit ens image.

Förstår ni hur jag tänker?

Jag kan visst gnälla. Jag gör ju det just nu. Men jag behöver det inte för att må bra, jag behöver inte folk som tycker synd om mig. Inte nu, och inte när jag är sjuk/trött/barnen inte vill sova etc. Mina gnällinlägg bör vara tämligen lätträknade.

Rast.

Nu har Björn hemkommit, och barnen och han håller sig undan min moppning genom att kolla på film på ovanvåningen. Nu ska jag bara ägna fem minuter här medan golvet torkar. Kycklingen står i ugnen och jag ska sätta på ris och göra lite sås.

Har ni gjort hemmagjor currysås någon gång?

Inte den hemmagjorda med enkel bottenredning och kryddor, utan en riktig sås.

Ett snabbt recept här:

1 burk cocosmjölk.
1 banan.
1 äpple.
1 liten gul lök.
salt + peppar (+ liiiite curry).

Finhacka bananen, äpplet och löken, och låt fräsa några minuter på låg värme. Tillsätt kryddorna, och mjölken. Kör med stavmixer/blender.

Spä med vispgrädde om såsen är för tjock.

Mums!


Städar sällan.

Sonya är rolig. Eftersom jag plockar och grejar i ganska rask takt här, tror hon vi ska ha besök. Det brukar vara så, om någon ringer att de ska komma förbi så får jag eld i baken och försöker röja de värsta bergen av prylar.

Och eftersom jag gör samma sak just nu tror hon vi väntar besök.

Hon står vid dörren (som det dessutom inte går att gå in/ut genom sedan typ ett halvår tillbaka, p.g.a. avsaknaden av trapp) och varje gång jag tittar på henne säger hon: *...mmm-boff...*. Eller *burf!*

Hon är farlig, min Sonya.

Boffar och burfar. Men inga utskällningar. Bara en förväntansfull hundkrake som hoppas på gäster.


Musik och eld.

Lars Winnerbäck - Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen spelas nu högt och ljudligt. Är sååå sugen på att sätta på kaffe, men då kommer jag fastna stillasittandes. Kaffe kan man inte dricka i alla hast.

Planerna för eftermiddagen är:

Tända en brasa - dammsuga runt kasetten.
Tvätta - tumla.
Plocka ur - i diskmaskinen.
Dammsuga - moppa.
Laga mat. (Kycklingilé/ris/hemmagjord currysås på äpple, banan och cokosmjölk)

Duscha barnen.
Byta sängkläder i alla sängar.
Dammsuga - damma - moppa på ovanvåningen.
Om tid finnes även plocka in sommarklänningar/shorts/linnen och kjolar i tyg-garderoben och hänga upp på vinden.

Bäst att lyfta röva härifrån.

ZZzz...

Båda kottarna sover. Alvin i bilen och Elis i soffan.

Jag ska betala lite räkningar.

Urr.

Sedan städa.

Varför kan jag aldrig få känna att jag inte har något att göra. Att jag är uttråkad eller att allt bara är allmänt trist.

Jag hinner ju för sjutton inte.

Kanske kan boka in det på lunchen i morgon:
8-12 Jobba. 12-13 Ha tråkigt och känna att livet är trist. 13-20 Jobba.

Yes. Där har vi det.

Klart.

Snart dax att åka hemifrån. Men nu ska vi först slänga i lite tvätt.

Jag har lagt fram kläder till mig i eftermiddag, och packat alla bankpapper och dosor.

Nu ska vi ägna en kvart i tvättstugan innan vi åker.

IKEA.

Igår var jag, Alvin, Louise och pappa och mamma till IKEA i Kungens Kurva. Jag köpte inte så mycket, tyggarderober och förvaring till vantar och sådant. Tre ramar fick följa med hem också. Men eftersom jag handlade så lite där, tyckte jag att jag var värd dessa:



Från Din Sko för 999:-


God morgon.

Idag ser det ut att bli fint. Det vräkte ju ner regn i natt, men nu är det soligt och fint ute. Kanske blir det en tur till P&M, lite foto eller bara vara social en stund.

Jag jobbar ikväll, och klockan tre i eftermiddag ska vi vara på banken och säga upp vårat huslån hos Swedbank. Innan dess måste jag gå in på deras sida och se till att alla mina autogiron från mitt (dåvanade löne-) konto (som jag ska ha kvar, men som sparkonto) tas bort.

Fick sovmorgon i morse, det är alltid lika skönt. Halv åtta var klockan när Elis vaknade och ropade på mig, han undrade om han kunde få se på film och äta äpple och få "harm taklaa" (varm choklad).

Självklart fick han det.

Och så vaknade Alvin en halvtimme senare och fick frukt och en skvätt välling. Nu ser vi på Katten Gustaf och jag ska in och fixa bankärendena innan barnen blir för pigga för att jag ska kunna koncentrera mig.

Hoppas ni alla få en fin dag :-)


Loppismiss.

Jag missuppfattade det här med loppisen helt. Jag trodde att det var den sedvanliga bakluckeloppisen, som jag hade hört ryktesvägen. Sedan pratade Björn med sin pappa, och de kom fram till att loppisen som var, det var den innuti Amazon. Det skulle inte vara någon utanför.

Så jag gick in på innebandyklubbens sida, där stod ingenting om någon loppis. Inte heller på evenemangssidan på Flens hemsida. Då kollade jag Amazons hemsida, och mycket riktigt, loppis inomhus på lördagen, med förbokade bord. Jag hade ju inte bokat något. Besvikelse! Så vi ställde in planerna på att stå där och sälja.

Sedan åker jag en sväng under lördagens morgon, för att köpa lite frukostprylar. Och då står det fullt med bilar på Amazonplan. Gaaah! Besvikelse nummer två!

Sedan gick jag ner och pratade med några av försäljarna, och denna bakluckeloppis var extrainsatt. Inte konstigt att den inte fanns med på nätet.

Så jag vet inte om jag kan kalla det för att jag är snurrig, eller helt enkelt bara hade otur.

Suck i alla fall. Nu står hela källaren full med kläder, jackor och skor och jag vet inte var, när och hur jag ska orka få bort det.

 

Såg att det var loppis i Mellösa den 31:a, men just nu tappade jag lusten på allt.


Eller kanske inte...

Jag knallar upp med ostbågarna och filmen i högsta hugg, och vad hör jag då om inte "-Jag vill se Katten Gustaf mamma!". Suck. Elis är tvärpigg och vägrar somna, han har sovit i dubbla omgångar både till och från Norrköping. Alvinkraken hann inte sova på hela dagen, så han somnade fortare än kvickt.

Jag ska läsa en bok tänkte jag. Horoskåpet ni vet, jag tar fasta på det som stod. Promenad är jag för trött för, även om min främsta promenadpolare står här bredvid sägen och pipsniffar och gnäller. Det hör inte till vanligheterna att jag ligger i sovrummet och surfar, det gör henne nervös.

Ska kolla lite på scandinavianphoto.com. Brukar kunna bli dyrt, sådana "tittningar"...

Nu blev det tyst.

Jag antar att kidsen somnat. Det var fullt ös här ikväll, men nu har barnen äntligen somnat. Underbart!

Nu väntas "Män som hatar kvinnor" och ostbågar.

Härliga lördagskväll!

Horoskåp.

Känn inte att du måste hinna med och klara av allt. Försök istället att koppla av lite mer - lanske med promenader och/eller en bra bok.

Ett horoskåp har aldrig tidigare känts som en sådan fullträff.


Ledig till tre fjärdedelar.

Jag fick semester, lite i alla fall. På förmiddagen idag, och hela morgondagen. Ska jobba tre timmar ikväll, så jag tar ut komp på förmiddagen då jag inte kan dela semesterdagar/ta ut semestertimmar.

Det blev inget med att sälja några barnkläder, det visade sig att försäljningen var inomhus på Amazon, och inte bara baklucke-dropin som jag trodde. Jag hade fattat fel. Och inget bord hade jag bokat, så den 31 okt ska jag boka ett bord inomhus. Det är ganska bra, då hinner jag organisera kläderna mer.

Så helt plötsligt fick jag en ledig förmiddag. Björn skulle ha båda barnen med till Norkköping för lite inköp till traktorn, men nu behåller jag Alvin hemma. Det blir en lång resa för honom till Norrköping, dessutom får de knappt plats med två stora bilstolar och sedan vagnen i farfars Volvo.

Alvin och jag tar nog en prommis ner på stan, kollar pingskyrkans loppis och kanske går in på Amazonloppisen. Sedan får vi se vad vi gör. Kanske åker till P&M och tar med Sonya så får hon busa av sig lite.

I morgon får Alvin däremot följa med med till IKEA, förmodligen åker vi till Kungens Kurva. Och då blir Elis hemma med pappa, de ska börja gräva runt huset, och det kommer Elis gilla att vara med på.

Elis ringde till mig under mitt arbetspass igår, "mamma jobbar du eller har du slutat? när du kommer hem ska du åka och hämta pizza!". De hade missuppfattat min arbetstid, idag slutar jag sju mot normalt åtta, och de trodde tvärtom. Så det var trötta knattar som satt och väntade vid matordet när jag kom hem. Sedan hann jag inte natta Alvin, för han somnade i soffan medan jag borstade tänderna på Elis. Elis och jag kollade på en DVD med Iron Maiden, sedan väckte Elis mig vid tio-tiden och meddelade att han faktiskt ville fortsätta titta. Haha! Han är så kvällspigg och jag somnar alltid vid tv:n.

Just nu sitter pojkarna och äter varsitt torrt kex till "Boog & Elliot". De brukar få frukt när de ser tv, men frukten  var slut. Så jag skulle bre varsin smörgås, men brödet var mögligt. Kex med en ostskiva på då, tänkte jag. Men ingen ost hade vi. Snacka om fattig frukost. Så fort Björn gått upp åker jag till ICA och handla frulle. Jag brukar helghandla i slutet av veckan, men jag jobbade 11-timmars pass både onsdag och torsdag, och igår jobbade jag kväll och så blev det ju så brått hem direkt när de väntade på mig. 

Ska försöka få lite till skolan gjort också. Är hittills klar med Vård och Omsorg, Arbets miljö och Säkerhet samt Social Omsorg. Just nu håller jag på med Omsorg, ska validera det på torsdag. Om jag hinner ska jag även validera för Utvecklingsstörning, men det får jag se. Tror inte jag hinner förberede något till det. Ska bli så skönt när jag är klar.

Nehej, nu ska jag kika runt på lite bloggar innan jag byter om och åker. Hoppas ni får en fin dag vänner :-)

Ledig, eller inte.

Jag la in min semesteransökan lite sent, så det har väl inte haft högsta prioritet på kontoret. Men det är så tråkigt att inte veta.

Har ett berg med barnkläder i källaren som behöver strykas och märkas, men jag har ingen motivation när jag kanske inte ens får vara ledig då. Samtidigt har jag knappast någon tid ikväll, när jag slutat. Jag brukar vara så trött på kvällen. Men det hade varit skönt att veta vad jag ska räkna med.

Idag har vi tänk hälsa på gammelmormor innan dagis. Sedan när jag lämnat dom har jag en timme ledigt innan jag börjar jobba, så då ska jag åka hem och betala räkningar. Sedan jobbar jag till 20 ikväll.

Nu ska jag duka av frullen och sedan se till att alla tänder bli borstade och alla får kläder på sig. Tar väl ett par timmar eller så.

Nehej ni.

Nu ska jag hoppa i säng. Har sovmorgon i morgon, och tänkte se om jag kunde få sova lite längre än till halv sex. De senaste mornarna har varit så tidiga. Och dagarna så långa.

Men nu ska jag sova.

God natt kära vänner :-)

Usch.

Sitter i skolan nu, är på så dåligt humör.

Verkar inte som om jag får semester till helgen. Fan vad irriterande! *skitarg*

Bio.

Flickan som lekte med elden. Kalasbra film. Har inte läst en enda bok av Stieg Larsson, men filmerna är ju guld. Och det räcker för mig.



Nu ska jag sova. Jobbar delad tur i morgon, och ska däremellan åka ett ärende, kanske träffa en kompis och sedan förhoppningsvis skriva lite, om jag hinner. Vilket innebär jag jag fåt kånka på den bärbara hela dagen i morgon... *urr*


Varför kan,

inte mina ban somna tillsammans, samtidigt? Det är oftast Elis som somnar här hemma, Alvin har inte ro att sitta still när han får vara uppe. Elis är så pass stor att han känner att han är trött, och då vilar han.

Men nu är Alvin störtpigg, och far omkring här.

Vi startade ju ganska tidigt i morse, halv åtta kom pappa och då gick vi ut och lastade pickupflaket med taktegel som p&m ska få. Sedan gick jag ner på stan och hittade vår frisör som var ledig, och hon klippte pojkarna så fint så. Efter det handlade vi åt gammelmormor, och fikade där. Och så åkte vi hem.

Nu håller jag på och gör laxburgare åt mig och Alvin. Får se om Elis vill ha när han vaknar.

Till kvällen ska vi äta fiskburgare, jag har inventerat frysen och insåg att vi hade massa fisk. Barnen älskar fisk, och jag också.

Jag köper billiga fiskfiléer, kör med stavmixern till en smet och kryddar med salt och peppar, och tillsätter en äggvita / 400g. Så panerar jag dryga matskedsstora bitar enbart i ströbröd. Fast goda. Jag har faktiskt aldrig köpt fiskpinnar i affären, just för att det om något är oätbar fisk. Men fiskburgare är hur jäkla gott som helst. Så serverar man det med kokt potatis, och egengjord senapssås (äggula/senap/socker och ev majonnäs också).

Laxburgare panerar jag inte. Däremot kan jag lägga små bitar av fetaost i smeten innan jag steker. Och så äts det med potatismos och remouladsås.

Gud vad hungrig jag blev.


God kväll.

Efter maten nu ikväll tog jag & Alvin en promenad till min kusin. Hon ska sy en dyna till min stol jag använde för barnporträtt, vi pratade lite idéer och tyger. En lite romantisk dyna för flickor, en "sjömans"inspirerad dyna för små pojkar, och en röd med vit spets till julkort. Låter spännande, hon är så fantastiskt duktig på att sy.

Vi hade ett annat projekt vi pratade igenom också, men det är hemligt än så länge. Bar närmaste kretsen vet, och ni vet vilka ni är och vad det gäller.

Nu ska jag kolla Tradera och IKEA en stund. Sedan soooova. Gosh vad trött jag är.

Rast.

Just nu har jag rast. Har varit hos pappa&mamma och grillat korv med killarna. Ingen var hemma där, men pappa kom lagom hem så Elis hann åka två varv med trädgårdstraktorn.

Just nu sover killarna middag i bilen. De ska bara få sova en kort stund, hade det varit dagis i morgon hade de inte fått sova alls då de blir svårlagda ikväll. Men vi är lediga i morgon också.

Jag har precis duschat av mig röklukten, plockat ut varma kläder ur tumlaren och kaffet är precis nybryggt. Känns som om läget inte kan vara mycket bättre nu.

Ska snart, snart börja med maten. Kycklingwok med ris och chiliräkor. Men jag bara måste få njuta av ensamheten en stund...


Inga dåliga samveten idag.

För huset är städat, det är plockat och fint i köket och inget som ligger framme som jag "måste" göra. Tvättmaskinen går och alla kläder jag tvättade igår är upphängda. Barnskorna står på tork utspända med papper, och kapporna hänger och droppar av sig.

Nu ska vi handla fika, och sedan åka på en utflykt. Hoppas ni får en fin dag ni också :-)


Kan inte välja.

Vit ullkappa från H&M eller lila motsvarande från Ellos?

Vitt är ju grymt opraktiskt dock, speciellt med barn i närheten. Men sjutton så snyggt.


God kväll :-)

Egentligen skulle jag beställa lite gardiner nu, det var anledningen till att jag tog laptopen till sängen. Men så var det mycket roligare att leta stuckaturer på nätet. Jag är konstig ibland.

Idag var jag hela dagen med Alvin. Pappa och mamma var med också. Vi inledde dagen med fika ute hos dom, sedan åkte vi till Factory Outleten i Vingåker. Jag köpte en handväska i skinn, två sjalar och två barnmössor. Sedan var jag nöjd. Kollade de andra outletaffärerna, men eftersom lönen lyste med sin frånvaro så blev det inget vidare shoppande. Men det var trevligt ändå.

Sedan åkte vi till Vingåkers ridskola, där det var DM i hoppning. Men det var prisutedlning när vi kom fram, så vi vände och åkte hem igen, även om det inte var slut för dagen så dröjer det ju alltid innan nya klasser börjar, så vi skippade det. Åkte till donken med Alvin, han fick mumsa pommes och leka lite. Sedan tog vi en sväng förbi Coop Bygg, Ö&B´s och ByggMax/Cheapy (minns inte vilken det var). Väl hemma städade vi källaren, och rensade i en garderob och i städskrubben.

Jag har tvättat fem maskiner tvätt idag, har bestämt mig för att sälja barnkläder på bakluckeloppisen nästa gång de har (tror de har en gång kvar den här säsongen). Så i en veckas tid har jag sorterat barnkläder, kastat barnkläder och packat om barnkläder. Gudars vad kläder vi har. Säck, på säck, på säck... Fast jag har bestämt mig för att inte sälja märkeskläderna. Allt i P.o.P behåller jag, overaller och ytterkläderna var så bra och de blir inte omoderna på bara några år. Men det andra säljer jag, allt vi fått eller som jag köpt begagnat. Mängder av jackor, skor och stövlar, och för att inte tala om hur mycler bodys och byxor det finns. Och jag har bara kommit till säcken med kläder i 56/62. Snart kommer 68/74, och sedan vet jag inte om jag hinner förbereda mer. Ska jag sälja mer får jag nog köpa två platser på loppisen, det räcker ju inte med ett bord.

Sedan har jag även sorterat ut massa kläder jag själv inte använder. Några par (ack så dyra, men ack för små och för stora) höga skinnstövlar, ett gäng kappor, mockakavaj, etc. Det mesta är ju så lite använt att jag är för snål för att kasta. Och skinnstövlarna vill jag fortfarande inte gör mig av med, men jag får inse att de är för små, trots utlästning. Gahh att sälja ett par stövlar för någon hundring, om jag ens får det, när de kostade så mycket att köpa. Det är jag i ett nötskal det. Finfina affärer.

Alla mina amingskläder åker också, men en del av mammakläderna behåller jag. Amningskläderna är så oanvända att de kan säljas, jag gillade aldrig Polar´n o Pyrets eller H&M´s amingstoppar. Boob var i särklass bäst, och blir det behov av någon amningsoutfit senare så kommer jag köpa Boob, även om de är löjligt dyra.

Nu ska jag ge mig av härifrån. Såg att jag är ledig i morgon, så jag ska *wahaa* försöka reka lite fotoplatser med barnen. Har mina planer på vart vi kan åka...

Nu - sängen!


Myslördag.

Idag startade vi tidigt, som vanligt. Min väckarklocka stod på sex, på nyheterna sa de att det skulle vara dimma under natten och morgonen, och det ville jag fota. Men klockan sex var det bara fin soluppgång, men det var inte det jag var ute efter, så jag fick somna om istället. Inte heller så illa. Men Alvin kom in till oss strax innan halv sju, och sedan blev det inget mer sömn.

Jag gjorde ett försök att pyssla i källaren medan barnen såg på tv, och han hann i princip bara ner innan båda killarna var efter mig. Det går inte att försöka hitta på något i smyg här hemma. Men jag hann kasta in en maskin tvätt och plocka upp lite ved till brasan. Sedan åkte kaffebryggaren på, och så skalade vi lite frukt och nu sitter vi och ser på "Boog & Elliot". Vilket är våra helgmornar i ett nötskal, men det är så det ska vara. Jag gilar det :-)

Igår var vi på Bruksmarknaden i Hälleforsnäs. Eller ja, först hann vi besöka mormor och fika där, sedan hämtade vi upp mamma och pappa så de kunde följa med till marknaden. När vi hade strosat där en stund åkte vi hem, blev bjudna på mat av p&m (vilket var en himla tur, för Björn kom inte hem förrän vid halv åtta. Han har en förmåga att fastna vid traktorpyssel (som jag vid bildrerigering) och sedan inte märka att tiden går...), så när han kom hem hade vi städat ovanvåningen, och barnen var nyduschade och satt och mumsade på lite godis. Sedan nattade jag dom ganska tidigt för att vara helg, strax innan åtta, och efter det fikade jag och Björn samtidigt som vi såg någon krigsfilm på tvåan.

Idag hade jag tänkt åka till Silinge och se på klubbmästerskapet, men det blev inställt, så jag vet faktiskt inte vad jag ska hitta på. Funderar på att åka till Vingåkers Factory Outlet, det var ett år sedan jag var där sist. Får se om jag får något sällskap dit :-)

Nu ska jag se om jag kan tradera hem lite mysbrallor åt Elis, han växer så det knakar och hux flux är det bara två par byxor han kan ha numer.

Säsongens första,

brasa i uppvärmningssyfte är tänd nu. I morse var det *huuuuuu* kallt här inne. Så jag sotade kasetten och putsade glasen, och nu brinner det så vackert så.

Igår jobbade jag helaste dagen, från 8-20. Väl efter jobbet hyrde jag film och handlade. Björn hade köpt hem pizza, och barnen sov. Hur skönt var inte det. Fast när vi skulle sätta i filmen jag hyrt visade det sig att videosnubben satt i en "bonusdisc" istället. WTF! Bara att åka ner till videoaffär´n och be dom byta. Han fick bjussa på en läsk också, för resan tyckte jag, och det gick han med på.

The Haunting såg vi. Jag älskar ju skräckisar, och denna var helt okey.



Nu ska jag se om jag hinner redigera några bilder innan det är frulledax. Sedan en visit hos gammelmormor, bruksmarknad i H-näs och se kanske en fika hos pappa & mamma.


Morning, morning :-)

Idag är jag egentligen ledig, sedan kommer den där förbaskade skolan och lägger sig i min ledighet. Dit ska jag när jag uträttat lite ärenden på stan. Och så ikväll ska jag till David, som fyller år.

Var hos Maria och Henrik igår, bleb bjudna på god mat :-). Barnen höll på att riva deras lägenhet, vi hade åkt en sväng innan och barnen somnade olägligt nog i bilen vid fem. Sedan blir det lite kaos på kvällen, när de är pigga men ändå trötta. Eller tvärtom.

Nu ska jag duka av frullen och sedan gå till banken med barnen. Se om banken kommer stå kvar efter vårat besök.

Halsont.

Förra gången jag hade ont i halsen blev det inget av det, men Björn blev ju däckad. I går kväll fick jag grymt ont i halsen under filmvisningen, jag trodde jag skulle vara dålig idag. Men nej, bara ont i halsen, inget mer.

Det var mycket lättare att vara sjuk när jag inte hade barn, då kunde man ta det lungt hemma och bara tycka synd om sig själv. Numer får man liksom ta fram extrakrafter, som i o för sig alltid tycks finnas där, för det är svårt att må dåligt när man inte ens får gå på toaletten ifred.

Nu ska jag kolla Tradera, kanske kan jag hitta några gardiner (tack Sara för tipset!).

Filmklubb.

Igår var jag på filmklubben. Maria Larssons eviga ögonblick. Den var bra, mycket tänkvärd. Det jag gillar med filmklubben är att jag får se filmer som jag annars aldrig skulle hyra själv. Än mindre få Björn att se. Dessutom jobbar jag under visningen, vilket gör det ännu lättare att fokusera på att vara skärpt och inte sitta och tänka på annat. När jag och mamma gick förr om åren somnade jag hela, hela tiden. Men jag var ju i och för sig gravid då, varje gång jag satt stilla somnade jag.

Innan dess jobbade jag till tolv, och satt sedan på jobbet och skrev klart min arbetsmiljö. Sedan handlade jag, gick hem och lagade mat och städade lite innan jag gick tillbaka till jobbet.

Idag skulle jag ha skjutsat mormor till Katrineholm, men sedan insåg vi att mamma hade lättare att göra det då hon inte hade ågon tid att passa. Så helt plätsligt blev jag ledig fram till mötet efter lunch. Barnen ska lämnas elva, ringde och ändrade till en senare tid nu när jag är hemma.

Just nu,

känns det segt. Har låst in mig i ett litet rum på jobbet, och ska försöka göra klart en inlämningsuppgift i arbetsmiljö. Jag kan inte sitta hemma, för jag får inte vara ifred om barnen vet att jag kommit hem. På bibblan är det ganska rörligt, likaså i skolan. Här uppe är det egentligen perfekt, ett eget rum att låsa in sig i, och bara min laptop och jag.

Men åhhhhh vad jag är seg. Fast bäst att inte fastna här, tänk om några timmar när jag är klar, åh vad skönt det kommer kännas. Har tänkt att sitta till halv tre, sedan kan jag fortsätta i morgon.

Bara det att jag hellre skulle vara hemma med killarna. Björn är pappaledig idag, då dagis har planeringsdag. Vi hade kunnat hitta på något skoj nu när jag slutat...

Äsch, bäst att ta tag i det här nu.

Jag får,

lite dåligt samvete när jag uppdaterar dåligt. Men det senaste dagarna har jag varit så trött att orken inte funnits. Jobbade delad tur i onsdags, och var däremellan på banken.

Vid närmare eftertanke tror jag att jag uppdeterade fotobloggen, så lite hann jag. Tillbringade även en halvtimme på ellos.se, där jag hade en gäng jag ville beställa. Lite gardiner och kjolar och sådant. Men det slutade med att jag somnade ett flertal gånger, så det blev ingenting av med beställandet.

I torsdags jobbade jag också delad tur, skola däremellan. Validerade för Social Omsog och Arbetsmiljö, men det gick sådär. Vi har inte fått en enda bok ännu, och då känns det inte lika illa om man inte blir nöjd. Det är ju ändå bara G jag vill ha i allt, så jag blir klar snabbt. Hann köra mormor till vårdcentralen för provtagning och handlade åt henne på min lunch mellan 12-13 också.

Och igår jobbade jag till halv fem, sedan hämtade jag medicin och handlade mat åt mormor. Och så mötte jag upp Björn, tog barnen och vi var och hyrde film (som jag sov igenom) och köpte lördagsgodis.

Vi åt dessutom världens godaste middag: plankstek! Och hemmagjord bearnaisesås. Det är så fruktansvärt gott med egengjord, förskräckligt mickligt och ingenting jag skulle göra varje kväll, men när vi är två som lagar mat kan det fungera. Barnen älskar sådan sås, Alvin kan äta med sked direk ur kastrullen. Fast, 205 smör till 2 pers, ingenting man bör äta ofta. Tur att det är krångligt att göra.

Nu ska jag kolla en ytterligare gång på ellos.se, jag vill ha lite höstnytt till köket och matrummet, lite gardiner i alla fall. Men jag är så snål när det gäller gardiner, jag tycker allt är dyrt.

Barnen ligger i soffan och ser Rorri och jag själv pimplar kaffe. En alldeles vanlig lördagsmorgon alltså.


Ledig...

Det är skumt det här, att vara ledig mitt på dagen. Just idag är pojkarna lite extra på dagis för jag ska till tandläkaren om en timme. Men jag får genast beslutsångest över allt jag kunde göra när dom inte är med. Vilka jag kunda hälsa på utan barnen, allt jag kunde få gjort hemma. Så för att döva mitt samvete har jag lagt in mer tvätt i maskin och tumlaren, plockat ur diskmaskinen och grejat med blommorna. Sedan gjorde jag en smoothie av blåbär/hallon/tranbärsjuice/hirsflingor som jag smuttar på. Orkar inte göra någon vettig lunch alls idag.


Fullt ös,

medvetslös. Nä, riktigt så illa har det inte varit. Men jag har hunnit mycket idag. Barnen hjälpte mig bära upp delar av spjälsängarna på vinden. Det är ju över ett halvår sedan Elis bytte säng, men hans och Alvins gamla spjälisar har stått isärplockade i hallen och tagit plats. Sjukt vad hemmablind man blir. 

Städade även källaren, dammsög och våttorkade. Det händer kanske en gång om året. Jag är bara i källaren när jag behöver toalett/hushållspapper/krukor/tvätta. Men numer har vi ju ingången där, och nu blir man påmind om hur smutsigt det är där nere. Så golven och trappen fick sig en omgång. Det är bara målad betong där nere, så barnen kunde hjälpa till med moppningen, vilket sysselsatte dom en stund. Sedan dammade jag och dammsög väggarna (som släpper sjok av färg bara man andas där nere). Lite trasmattor på golven och allt instoppat i skåpen och hel plötsligt blev det fint där nere.

När det var färdigstädat gick vi en tur på stan, hälsade på David och Louise, och handlade lite. Barnen somnade när vi var hemma igen, och då hann jag börja med tväten, som jag inte hann så långt med innan det var dags att flytta över två sovande knattar till bilen. For och hämtade mormor och D&L och sedan mötte vi upp Björn hos pappa & mamma där vi blev bjuda på grillat. Mormor bjöd, och P&M stod för jobbet med grillning.

Nu har jag bäddat rent och plockat med ren tvätt, men ska kolla Tradera lite en stund innan jag somnar.

I morgon jobbar jag 8-12, sedan tandläkaren och efter det leeeeidg. Ons - tors blir grymt sega, delade turer båda jäkla dagarna. Suuuuck.

"Om du vill sjukanmäla dig"

"var god tryck ett och invänta återuppringning." *mowahahaha*

Hanna - har efter gårdagen hittat det ultimata sättet att undkomma omöjliga arbetuppgifter under en helg. Vet ni hur jäkla dum och elak man känner sig när man ringer 16 samtal till fridfullt sovande medmänniskor under en lördagsmorgon, och klockan har inte hunnit bli halv åtta ännu?


Igår hade jag inte mycket fritid, kom hem strax innan nio från jobbet och la upp en bild på fotobloggen, då jag hörde att barnen var vakna ville jag inte gå upp till dom. Men jag orkade, orkade, orkade inte lägga upp fler som jag hade tänkt. Jag var så jäkla trött, fixade fika till Björn och mig, satte mig i soffan och vaknade en halvtimme senare med en full mugg med kallt te. Och ensam var jag, Björn hade hällt i sig sin kopp och sedan knallat ner i källaren och börjat måla fönster.

Natten var också sådär halvdan, Elis kom in till oss vid tolv och var "tosstig", när han väl fått sitt vattten och somnat om dröjde det bara en timme tills han gallskrek och hade så ont i foten. Jag tror den hade somnat, men han var helt förtvivlad. När den värsta gråten hade gett sig, och det bara återstod snyftningar och hulkningar, försökte jag pedagogiskt förklara att foten somnar om man klämmer den när man sover, och det kan göra ont och stickas när blodet kommer tillbaka igen. Men då blev det ännu värre, för himmel och pannkaka, jag borde inte ha nämnt blod och Elis fot i samma mening. "Men nu gör det inte så ont och då kommer det väl inget mer blod mamma?" Jag har ibland en förmåga att göra mer skada än nytta med mina formuleringar... I samma veva vaknade Alvin och kom inknallandes till oss med en mjukisgroda under ena armen och sitt mjukislamm under andra, och han skulle då visa alla sina fötter (alla två ;-)), och fråga i ett kör om det kom blod från dom eller om dom hade somnat.

Fast, jag vill inte byta bort mina nätter mot något annat, det är rätt mysigt med två knattar i sängen.

Nu ska jag gå och diska efter mig. Och släcka och besöka toaletten och sedan planera för vad jag ska göra med mina alla lediga timmar mitt på dagen idag. Idag gör jag ingen 13-timmarstur, utan bara nio timmar, uppdelat på för- och eftermiddag.

Har monterat Marias tavla nu, och det blev skitfint. Tog en bild av den, men det gör sig inte rättvisa. Är fortfarande lite fundersam över om jag skulle ha valt canvastryck istället, men då hade jag fått spänna det själv, och jag tvuvlar på mina kunskaper i just canvasspänning. Som det är nu är det matt tryck (matta tryck blir ju bättre om man har en mörk bild, då man slipper alla reflexer och speglingar), monterat på papp (så den inte blir veckad och bucklig efter något år, eftersom jag inte använder någon glasskiva i ramen), och sedan satt i en ganska tjock, laserad träram (från exklusiva IKEA) och så givetvis ingen glasskiva i då. Det blev finfint, nu ska få se bilden vid något tillfälle. 


Gnälligt.

Jag brukar inte gnälla, men usch, idag har jag mått krasst. Illamående, och skakig. Som tur var hade jag bytt bort min kväll ikväll, men egentligen är det nästan mer ansträngande att vara hemma med barnen än att jobba.

Nu ska jag ägna mig åt att mysa med barnen en stund innan vi lägger oss med en saga. Känner att jag behöver lägga mig tidigt, och jag börjar ju jobba sju i morgon. Björn brukar väcka mig vid nio, och då passar vi på att fika lite innan jag lägger mig. Björn är kvällsuggla och är uppe länge, men jag blir halvstressad över att veta att jag ska upp och jobba, då vill jag lägga mig tidigt.

Lång dag.

Ja, igår kväll var jag helslut. Började 8, jobbade till 12 och for sedan i full fart till Maria och pussade på Emil. Sedan var jag i skolan från 13-16, validerade Vård och Omsorg och blev godkänd, så nu har har jag en kurs klar i alla fall. Och så jobbade jag 16-20.

Idag jobbar jag bara över lunch, och det känns ju bra. Bytte tur med en kollega så kvällen är jag ledig.

Nu ska jag hitta på något med killarna innan jag lämnar dom på dagis elva.

Höstdojjor.

Förra veckan när jag var i E-town köpte jag nya höstdojjor till killarna. Jag tycker det där med skor alltid är så grymt svårt, men nu till hösten kör vi på temat Praktiskt. Så det bidde varsitt par skor från Vincent. LIAM heter modellen, 499:- per par. Även stövlar köptes därifrån, och de heter ALGOT och kostade 399:- per par. Så nu kommer killarnas fossingar klara höstrusket finfint.




Och när jag nu surfat på hemsidan (www.vincent.se) hittade jag även ett par urhärliga vinterkängor. Hur skönt låter det inte med foder och sula i lammull! 799:- kostar de per par, inte så billigt men små fötter är ju viktiga fötter, right? TOBIAS till Alvin och SVEN till Elis. (TOBIAS är i små storlekar och SVEN finns i större).


Ny blogg.

Eller ja, designen i alla fall.

Om någon här är bra på HTML och kodning kan ni gärna få tala om för mig hur det kommer sig att jag pillat bort svarsfunktionen.

Nu har klockan blivit ett på natten, men jag fastnar här. Har grejat med bloggen, och sedan flyttat bilder från den ena disken till backupen. Sist jag gjorde det la jag alla mappar som kopior, vilket gör att jag sista mängden med mappar ligger på två ställen och tar plats. Och det är ju inte så lite bilder heller. Men jag har inte tid att sitta och manuellt gå igenom alla mappar, enklast vore om jag bara litade på när datorn sa att "det finns redan en mapp med namnet 2009-08-26, vill du ersätta den befintliga mappen med den nya?". Och jag törs inte klicka på ja. För tänk om det gått fel någonstans, så den nya mappen som ersätter den gamla är tom? Jag litar inte riktigt på datorer...

I morgon skulle jag egentligen varlit ledig. Men jag jobbar åt en kollega då, så ska hon jobba min fredagskväll. Tror vi ska ner på stn och fiak en stund, jag och boysen.

Föresten, ni som messat mig, jag har haft lite telefonstrul. Jag fattar knappt själv hur det hänger ihop, men jag råkade på en försäljare som prånglade ut en ny mobil på mig. En C901. Som jag fick ett nytt väldigt fördelaktigt (eller hur) abonnemang på. Men jag ville inte ha mobilen, så den skulle jag ge till Björn. Därför switchade dom nummer mellan telefonerna. Mitt nya nummer fick mitt gamla abonnemnag med dyr surf och telefoni. Och mitt gamla nummer fick mitt nya abonnemang, med mycket billigare surf. (det är all satans facebooksurfande och nyhetsläsande som gör mina månadskostnader så höga). Men det nummerswitchen genomfördes inte direkt, utan på natten. Och helt plötsligt fick jag massa mess i min nya mobil (vars SIM-kort då fått mitt gamla vanliga nummer) och eftersom jag inte hade några kontakter inlagda så är det bara en härva av inkomna mess med massa telenummer jag inte kan koppla ihop med några. Så sorry, jag försöker reda upp det där i morgon när jag bytt SIM-kort mellan mobilerna.

Nu ska jag sova.

Trötter.

I natt fastnade jag i bloggredigeringsträsket igen. Tiden går så grymt fort de gångerna jag väl sätter mig och pillar med design och koder. Barnen somnade vid åtta, sedan satt jag vid datorn till halv tio då vi fikade. Gick ganska omgående tillbaka, då jag ville utnyttja den kreativiteten som plötsligt infann sig. Och så började jag känna av lite i ryggen, och döm min förvånong när kklockskrället var hela 01.45! Stängde av programmen fortare än kvickt och dök i säng. Men det kändes ändå rätt tungt när Alvin vaknade vid sex i morse, och just nu är jag skittrött.

Ska färdigställa designen ikväll, ingenting ligger dock uppe ännå, jag har allt i en låst testversion på datorn. Lägger upp hela på en gång när den är klar, kolla senare ikväll på hannasfoton.blogg.se.

Just nu hinner jag inte skriva mer, Alvin håller på och river ovanvåningen. Jag fattar inte hur lite sömn en grabb kan behöva. Kunde jag skulle jag helt utesluta hans lunchlurar, men han somnar ju stående, så det är svårt att undvika. Han blir helt överspeedat på kvällarna. Och ja, på mornarna också. Och på dagarna... Har är liksom aldrig medeltrött, antingen är han helspeedad eller så sover han. Det finns inget mellanting. Och nu snurrar han igång Elis, som höll på att somna. Alvin vet precis vad han ska säga för att få Elis att tända till och börja busa. Just nu drog han i mina fötter , och sa "en gång-GG!" Vilket innebär att han vill hoppa i soffan bara en gång... Och Elis vaknar direkt och ska också hoppa "bara en gång". Sedan (nu) är cirkusen igång. Alvin börjar hysteriskrika och Elis försöker just nu få Alvin att svära. 
E: "säg fan nu när jag hoppar".
A: "tej faan dåå, tej faan dåå mamma."
E: "säg det nu dåååå!"
A: "FAAAAAANNNN"
E: *viker sig på golvet av skratt*

Jag bor i ett dårhus.

























(fast ett trevligt sådant ;-))

RSS 2.0