Goder afton :-)

Just nu väsnas "På kryss med Hjalmar" på Nybblegatan. Har varit på två stycken Hjalmar-föreställningar, och jag älskar dom. Makalöst kul. Hoppas finska orkestern är med, den är bland det roligaste som finns. Jag garvar läppen av mig när jag ser det!

Tidigare idag var vi på Gammeldags Marknad. Kalasväder, mycket folk och mina underbara, snälla småttingar. Idag var de som små änglar, inget bråk, inget tjat. Bara Elis som hela tiden ville gå och se på "Stora traktorn". Vi tittade på kaniner, shettisar, traktorer och andra maskiner. Bland annat en maskin som hyvlade staketstolpar, där en pryl lossnade och for rakt upp i luften och landade i ett tält tio minuter bakåt. My god, tänk om den hade farit iväg neråt istället, då hade den gått rakt ut i publiken. Vi gick ganska snabbt därifrån. Hann med att åka lite karuseller, och fika som alltid. Jag köpte det gamla vanliga, korv och honung.

Nu har vi grillat, och Elis hade suttit i en minut i soffan, sedan slocknade han. Kraken. Han var grymt trött. Efter marknaden var vi hos P&M en stund, sedan handlade vi och så åkte vi hem och åt. Barnen är duschade och lite lagom solbrända. Alvin är trött nu, hoppas han somnar snart. Jag har bilder jag vill tanka upp ;-)

Tjingeling // Hanna ♥


Hjalmar:

-Jag kom hem med blommor en dag, och Hilda for ut och gastade om att det skulle vara någon sorts förlåt för häromdagen. -"Och nu ville du att jag ska lägga mig med benen i vädret!"

-Vafan "sajag", -har vi ingen vas?



Lördag!

Wow, äntligen lördag. Eftersom jag jobbade helgen som var, så har jag jobbat tolv dagar i sträck. Visst får man vara trött då? Jag är helt slut i huvudet. Men på måndag börjar vi nytt schema, och då har jag fler lediga dagar i veckorna, och jag ska banne mig värna om dom. Pojkarna får vara på dagis heldagar, när jag har delade turer, och då ska jag se till att allt extrajobb, som jag annars lägger på lediga dagar, nu ligger de dagarna jag redan jobbar.

Till hösten börjar jag läsa, lite löst. Kommunen går in och betalar USK-utbildning till ett tiotal personen i kommunen, bland annat fick vår chef en betald plats. Och genom en intresseanmälan av mig, utval av min chef och till sist lottning av de det som valdes ut, blev platsen min. Det ska bli kul.

Idag ska vi till Gammeldags marknad, i Malmköping. Barnen är så förväntansfulla, vad kul det är. "Pappa ska inte med, han ska sova hela dagen" säger Elis. Nästan rätt, Björn ska inte med, men av den anledningen att han inte hinner. Jag har packat en väska, och ska snart göra frukost. Ska bara dricka upp mitt kaffe.

Vi är snoriga, ack så snoriga här hemma. Jag har huvudvärk och genomtäppt näsa, och barnens snor kan man snart mäta i meter. Äckligt. Hoppas jag hinner bli bra till Tjejvättern.

I torsdags sprang vi Vårruset, om man bortser från regnet gick det jättebra. Jag sprang på två minuter bättre tid än förra året, det är jag nöjd med. 34 minuter alltså.

Jag har varit jättedålig på att fota senaste tiden, i måndags kom dock ett nytt objektiv hem, ett Tamron 10-24mm, vidvinkelzoom. Har knappt hunnit använda det, men tiden har verkligen inte funnits. Gjorde ett försök till att fota vatten i rörelse när vågorna slog på sjön häromdagen, men då det blåste storm kunde jag inte ens släppa stativet, så bilderna blev suddiga ändå, trots stativet.

Nu ska jag fixa frukost, och sedan ska vi åka.




Trött.

Alltså, jag blir helt kollrig av att vara så trött. Anade att jag skulle somna före barnen, och jag hann bara utfodra dom med jordgubbar fem minuter innan jag slocknade. Alvin satt ju snällt hos mig och därför kopplade jag av, men när jag kastade upp huvudet en microsekund (ja, det kändes som det inte har gått längre tid) senare var han puts väck. Han hade knallat ner och satt på golvet i lekrummet.
 
Tidigare jobbade jag ju, hämtade barnen, handlade och köpte foder. Sedan åkte vi till p&m en stund, innan vi åkte tillbaka till dagis. Där var det familjedag, vi fick se lite uppträdanden och sedan bjöds det på grillat och tårta och kaffe. Skittrevligt!

Och nu är jag pigg. Björn skulle komma vid åtta och låta mig sticka ut och fota en stund, det ser jag fram emot. Det är fina moln just nu, och solnedgång kanske kan funka om jag hittar något fint ställe. Vidvinkeln jag köpte är lika kul som jag trodde, har inte hunnit prova med stativ ännu bara. Var även sugen på att ta lite fina macrobilder då det kommit upp så mycket blommor den senaste veckan, men i den här blåsten kan jag glömma det.

Nu ska jag göra ett aktivt försök att natta Alvin. Han har knallat ner, igen. Fattar inte att han aldrig vill sova, eller ens ta det lungt. Om jag inte pinhåller honom ska han flänga och hoppa och flytta möbler och greja, han vill inte vara still hur trött han än är.

Om jag får upp några bilder ikväll skriver jag det i boggen.


Tjingeling // Hanna ♥

God morgon!

Ja, här sitter jag igen. Vid typ samma tid som när jag jobbade. Alvin vaknade sex, givetvis. Igår hade han sovit till kvart över nio. Elis sover i alla fall, det är skönt för honom. Jag hade kanske kunnat få Alvin att snooza idag, men jag har/hade lite samtal som måste ringas på morgonen, så jag ville inte försova mig.

Bl.a. till dagis, och se om de kunde få komma idag då jag ska jobba. Och det gick ju bra. Sedan ska jag ringa veterinären, för Sonyas klo ser verkligen inte bra ut... Nu får man röra den i alla fall, tidigare har hon inte alls velat att man ska pilla där, så vi har låtit det vara. Men jag lyckades kolla ordentligt nu, och se hur djupt den där sprickan verkligen går. Det måste göra ont. Kolla bildbloggen (hannasfoton.blogg.se) om ni vill se bilden, lägger ut den där.

Nu ska jag plocka fram telefonnummer till vet. och sedan hämta min almanacka. Ska sedan ringa till cybefoto och se om de kan komplettera min order med en kameraväska till, som Cicci ville beställa. Efter det hoppas jag att Elis vaknar (han får gärna sova tills jag ring vet.) så vi kan frukostera och sedan åka till pappa & mamma en sväng.

Tjingeling // Hanna ♥

Är ni trötta,

på att höra hur trött jag är? Haha. Jag brukar inte gnälla. Gillar själv inte att läsa självömkande bloggar, där det enda som analyseras är sjukdomar i olika former. Och jag brukar inte gnälla. Jag hinner inte ;-).

Mellan mina arbetspass igår cyklade jag ut till p&m, där jag fixade lite kaffe innan mammsen kom hem från sitt jobb. Vi fikade, läste tidningar. Jag lyckades somna i några minuter och var sedan helpigg.

(Det är något jag verkligen, verkligen är tacksam över. Att jag kan koppla av och sova när jag får möjlighet. Jag tjänat massor på att lyckas somna, om än bara några minuter, Den här mentala tröttheten som ofta sitter som en spärr i huvudet försvinner, och även om kroppen fortfarande känns trött fungerar det att tänka igen. Jag är glad över att kunna ta tillvara på dötid på det sättet, genom att microsova. Det underlättar enormt nu när jag har barn, och inte alltid får den sömn jag skulle vilja under nätterna. Ibland kan jag sitta kvar i bilen och microsova några minuter när barnen somnat om vi åker någonstans, hjälper lika bra det.)

Sedan cyklade jag tillbaka till jobbet. Eftersom det inte var så varmt ute cyklade jag i mina vanliga kläder, vilket var en dålig idé. Precis när jag skulle sätta mig på cykeln började det ösa ner regn. Jag var precis plaskvåt när jag kom fram till jobbet. Tack och lov finns det tvättstuga med tillhörande torkskåp, så jag fick vackert jobba i mina träningskläder medan de andra kläderna + skorna hängde i torken. Men sedan var de så varma och goa att ta på sig.

Väl hemma vid strax efter åtta satt familjen och åt, så det var full rulle även hemma. Tandborstning och sedan tv:n, jag var så trött att jag bara ville sitta ner (läs sova). Alvin knölade runt och skulle minsann inte kolla på Rorri Racerbil (Maria: Elis ääääääälskar Rorri!) medan Elis satt som ett ljus. Jag somnade - vaknade typ tio gånger, sedan somnade äntligen Alvin i famnen hos mig. (Det hade varit lättare att kämpa med nattningen i hans rum, men jag orkade verkligen inte.) När jag vaknade var klockan kvart över tio, Elis kollade fortfarande på Rorri och var Björn befann sig hade jag ingen aning om. (Det visade sig att han hade rastat Sonya, ställt in min cykel, och fixat riktigt, riktigt fint på nedervåningen. Jag vet ju själv att om man varit hemma helaste dagen med barnen är det ganska skönt att framåt kvällen gå och plocka och pyssla i lugn och ro, Björn tycker likadant. Man överlåter gärna nattningen till den andre som kommer hem.) Hade fått en gratis BECK-film med Aftonbladet (nä, gratis var den inte, för jag såg det EFTER att jag hade köpt min Aftonbladet, så jag fick köpa samma tidning igen för att få "gratisfilmen"). Men ingen av oss orkade se på den. Elis var kanonpigg, och tvärvägrade gå till sängen. Han hade sovit alldeles för sent på eftermiddagen, och ja, då vet man ju hur kvällen blir. Nackdelen med att pojkarna delar rum är just nattningen, det går inte att bråka sig igenom nattning, det får alltid bli kompromisser eftersom Alvin är så lättväckt. Sedan gick han med på att sova i sin säng, och jag hann bara hämta upp godispåsen (ja, jag VET att jag inte borde, men vad sjutton, det är synd om mig som jobbar helg ;-)) innan hans rumsdörr öppnades och han kom ut i full nattmundering (DVS Filt - "Bebis" och myshäst) och darrade på underläppen.

Då hoppade jag in i duschen, tänkte tvångslägga Elis i min säng samtidigt som jag la mig, men när jag var klar sov han redan. Alltid något. Inte undra på att Björn får sovmornar när barnen är uppe så länge. Alltid, ALLTID när jag jobbar helg får jag rapporterat "Ja, vi sov till nio". Alrdig någonsin att barnen sover till nio när jag är hemma. Jag fattar inte hur han gör. I går morse hade de sovit till kvart i tio. My god, kvart i TIO. Skulle barnen sova till halv åtta är jag utsövd och klarar en månads tidiga mornar igen, skulle jag däremot sova till kvart i tio skulle jag få migrän direkt jag slår upp ögonen. Fast det kanske är tur att vi är olika. Björn är ju aningens mer kvällspigg än vad jag är.

*fyller på kaffe*

Jag glömde mina frukostmackor hemma på köksbänken. Fan vad irriterande. Tog faktiskt två torra hårtmackor här på jobbet, de stod längst bak i skafferiet, o-namnade. De var sega, och gick ut förra sommaren, typ. Usch vad besviken jag blev, jag som alltid är så grymt HUNGRIG på morgonen. Inte ens kaffet blev gott den här morgonen, starkt och bittert. *suck*

Igår beställlde jag i alla fall objektivet jag suktat efter. Ett vidvinkelzoomobjektiv. Grymt långt namn: Tamron AF 10-24/3,5-4,5 Di-II LD Asph IF. Ska bli så spännande att prova det! (Jag kör budgetvarianten med Tamron igen).

Dessutom beställde jag en ryggsäck, som jag får plats med allt i. Äger enbart en kameraväska till D40´n, och den får bara plats med hus + standardobjektivet, plus någon sladd. I den här nya väskan kan jag ha kamerahus, fler extra objektiv, blixtar, den har massor av småfickor till misseskort, objektivlock, sladdar mm. Dessutom ett stort fack för kläder, en för termos, mobil och plånbok. Fäste för stativ och så ett platt fack längst bak där man faktiskt kan ha en bärbar dator. Låter inte det topppen?

Nu ska jag plocka ihop lite här, diska muggar och sedan förbereda mig på att gå och jobba "på riktigt". Jag hoppas ni alla får en fin dag. Med bättre väder än vad vi hade igår.


Tjingeling // Hanna ♥

Kändis med hybris.

Det måste väl ändå vara den lilla Johan Palm, han från IDOL. (Ja, en av mina svagheter är ju kvällstidningar, på jobbet plöjer jag en del med stort intresse. Även Nöjes-sidorna.)

Idag säger han i Expressen:
- Det är mer hysteri nu än i höstas. Helt sjukt är det. Jag tror inte att jag själv förstår hur känd jag är.
- Jag har typ inget privatliv längre så om jag är ute nånstans så måste jag tänka på vad jag gör. För min image.
- Vi har samma replokal som vi är i jämt men jag kanske inte ska säga var, för då blir det hysteri.

Tidigare:
Jag tänker bli en legend, en David Bowie. Jag vill inte bara ha radiohits utan även låtar som blir klassiker.

Ehhh. Han är sjutton  år, för sjutton (haha). Ärligt. Vad kan han göra som skulle påverka hans image? Ta en springnota på donken? Han kommer inte in någonstans. Dessutom har han tidigare sagt att han vill bli superkänd, jag tror dock knappast han skulle fisa offentligt av rädsla för dålig publicitet.



Just nu har jag cyklat från jobbet ut hit till p&m, släppt ut Tiara i gröngräshagen och ätit lite frukt. Ska snart läsa tidningen, och sätta på lite kaffe. Regnet har hittills uteblivit, men man vet ju aldrig, än så länge är en bra bit av dagen kvar, himlen kan (och lär väl) öppna sig totalt när jag väl ska trampa tillbaka till jobbet.

Nähej, ett besök på FB och cyberfoto väntar nu.

Tjingeling // Hanna ♥

Hej vänner.

Ännu dags för en arbetshelg.

Jag var sen i morse. Eller nja, nästan en kvart tidig. Men mot vad jag brukar vara när jag jobbar helg, om man nu ska jämföra. Jag kunde inte bestämma mig för om jag skulle cykla, gå eller ta bilen. Cykla gör jag ju alltid, mellan mina arbetspass cyklar jag ut till pappa & mamma för en stunds paus. Men eftersom det skulle vara skitväder så bestämde jag igår att ta bilen, och så strunta i att besöka p&m. Och sedan åka hem när jag slutat. Men så funderade jag på det där i morse, och kom fram till att jag skulle gå. Mycket skönare och miljövänligare. Men när jag vaknade i morse sken solen, så då fick jag omvärdera besluten. Det hade jag inte riktigt tid med. Bestämde mig i sista stund för att cykla, och OM vädret är skapligt cyklar jag ut till p&m. Det här med att gräva fram ombyten, det är just det som tar tid. Vill inte gärna jobba om jag cyklar så jag blivit svettig, tar alltid med ombyten då.

Just ju, kom i skrivande stund på att jag ska tvätta åt mormor också. *inte glömma - inte glömma*. Tidigare tog jag hem hennes tvätt, eftersom det var lögn att lyckas mangla med två små barn i släptåg. Sedan upptäckte jag att det var lika mycket lögn i helsike att lyckas mangla hemma också. Men nu när jag jobbar kan jag återgå till att tvätta i tvättstugan som tillhör hennes lägenhet, smidigt när jag jobbar i samma hus. Bara att åka lite tidigare till jobbet och gå till tvättstugan, så kan jag hålla på där tills någon minut innan jag börjar.

Nu är mina "syster Lo"-macor uppätna, och jag smuttar på relativt gott kaffe. Jag vill ha frullen avklarad när jag börjar vid sju, eftersom det kan börja ringa då. Om man har otur.




På tal om ingenting alls, Elis brukar komma med så söta kommentarer. Ofta. I förrgår kväll fick han för sig att han skulle sova mellan oss i dubbelsängen, han knölade och rumlade runt och var väldigt missnöjd över att han inte fick täcket som han ville. "Mamma, det är så trångt i sängen". Trångt? Och det ska komma från honom, han kunde gott ligga i sin säng. Fast enligt honom kunde Björn ligga på soffan. Haha! Sötnos.

Nu ska jag surfa runt och spana på allt och inget.



 

Tjingeling // Hanna ♥

Träning.

Mil.
9/3 7 km.
7/4 10 km.
11/4 14 km.
12/4 14 km.
17/4 14 km.

2/5 14 km.
3/5 14 km.
13/5 20 km.
21/5 21 km.

Totalt: 118 km avklarat.

282 km kvar.


Hallåj.

Igår kväll var jag så trött att jag knappt visste vad jag hette. Tror att jag ligger efter med sömn, natten då jag hämtade pappa & mamma sov jag ju bara dryga tre timmar. Igår kväll somnade jag t.o.m. på jobbet, under en stund av stillasittande. Hur illa är inte det! (Somnade och somnade, men ni vet känslan av att *pang* slå hakan i bröstkorgen och sedan spärra upp ögonen och hoppas att ingen såg. Typ så.) Väl hemma sov ingen av barnen, och de blev som vanligt rejält uppspelta av att jag kom hem.

Efter lite knöl och bråk (hur kul är det att vara efterlängtad, komma hem och sedan köra barnen i säng?) somnade Alvin, och sedan Elis. Och hade hade under den tiden somnat och blivit väckt säkert fem-sex gånger. Jag var sjukt trött. Sedan duschade jag, och dumt nog la jag mig i soffan igen. För att somna så snart jag satte mig. Suck. Och idag väckte Alvin mig strax efter sex, jag hade dunderhuvudvärk och inte alls någon lust att gå upp. Men jag var ändå tvungen att ta en Diklofenak, så upp måste jag i vilket fall som helst. Sedan blev det lite mys med Alvin, vällingflarran och en kaffekopp. Kaffe lockar mig att gå upp. För tio minuter sedan vaknade Elis, han var superledesn över att hans blöja hade ramlat av, och så var han så kissnödig. Men han hade hållt sig i alla fall, det var duktigt. Björn, ja, han sover. Som alltid. Han är inte morgontrött, han har något slags morgonkomatillstånd.

Alvin är min lilla spelevink. Han fick syn på min kaffemugg, och pinnade ut i köket, skramlade en stund och kom sedan tjoandes: "Maka baffe! Maka baffe!" Och så ett decilitermått i handen.

Jag törs knappt tala om vad jag gjorde tidigare i morse. Han är så tyst av sig, och brukar inte hitta på bus, så jag reagerade inte så snabbt. Förrän jag hörde honom komma UPP från källaren, den dörren är alltid stängd på dagarna så barnen inte går dit ner, men på nätterna är det öppet så Sonya kan komma ner till sin mat och sitt vatten. Så såg jag i ögonvrån att jag sprang förbi i hallen, skramlade lite i köket, och sprang han tillbaka till källartrappen. Då följde jag efter honom, i smyg, jag såg inte riktigt vad han hade i handen. Han tassade ner för källartrappen, in i tvättstugan och så skulle han "mecka" med tvättmaskinen. Med en grillkniv! Knäppa unge!

Igår var jag hos optikern. 4300:- skulle mina rillor gå på. In my ass. Kom jag på fem i sex på kvällen, och ringde och ångrade mig. Vilket var aningens knepigt, då de redan skickat iväg bågarna. Men de skulle faxa att jag ångrat mig, och sedan hoppas att glasen inte skulle slipas.

Men till er kära bloggläsare, tänkte jag ställa en fråga. Gäller inte öppet köp, på glasögon, som med allt annat? I oanvänt skick måste man väl kunna ångra sig? Jag har liksom inte betalat ett dugg ännu. Om jag läser på konsumentverket står det: Meddelande om att man ångrar ett köp ska lämnas eller sändas till försäljaren, normalt inom fjorton dagar från det att man tar emot varan eller en väsentlig del av den. Jag har ju inte ens tagit emot varan ännu, så visst borde jag ha rätt att ångra mig..?


 

Tjingeling // Hanna ♥

Tillbaka.

När jag inte bloggat på två dagar känns allti konstigt ;-).

I söndags tillbringade vi nästan hela dagen ute vid Björns mammas stuga. Båtiläggning, fika, lek i gräset, mm. Jag for ut till hästen fyra gånger under söndage, fyra gånger under måndagen och två gånger under lördagen. Pappa och mamma var i Norge på deras nationaldag, så jag fick vara hästvakt.

Igår jobbade jag, handlade, hälsade på mormor, var på möte om en eventuell omvårdnadsutbildning (som jag innerligt hoppas få gå på. Men chansen lär ju inte vara den största, fem platser till oss och typ trettio intresserade). Åkte och hämtade pappa och mamma halv tolv i Eskilstuna, David och Louise var med som sällskap. Gud vad trött jag var när jag kom hem, och ändå kunde jag inte somna förrän vid två. och så ringde klockan kvart över fem. Tröttheten har legat över mig hela dagen, var ute hos pappa och mamma och lät barnen leka lite, mer plats där än hemma, gillar inte att vi har gatan så nära inpå tomten, törs ju knappt blinka så har barnen knallar genom häcken.

Snart får jag gå och lägga mig. Ska bara fika med lite te snart, och kvällsrasta Sonya. Den kraken är det synd om, hon har brutit en klo. Sist slet hon av sporren, så pulpan blottades. Men det läkte fort. Nu har hon gjort samma sak igen, men denna gång sitter klon kvar. Hennes sporrar växer så krokigt att missar man att klippa dom så de blir något för länga så händer det där. Kraken. Men hon verkar inte ha ont av det, mer än om man pillar på det. Får avvakta och se, verkar hon ha ont får veterinären klippa bort det åt henne.


Just nu framkallar jag bilder, massa bilder, har inte framkallat sedan i höstas. En laddning till vanliga familjealbumet, och faktiskt en omgång till ett nytt separat fotoalbum, där jag sätter alla renondlade foton jag tar. Och de fotona ska jag inte limma dit, utan kunna plocka ut och skicka till typ tävlingar/fototidningar som jag tänkt.

Nu ska jag vara social med Cicci som just ringde, hörs kanske senare :-) Kolla bildbloggen lite senare om ni vill se mina senaste alster.


Dessutom, vem vann tredje pris i Folkets fototävling? MOI! En film, "The Love Guru". Men ändå. Ära och berömmelse, haha!

Tjingeling // Hanna ♥

ESC.

Som vanligt så sov jag mig igenom ESC. Fast jag såg Sverige, och halva Norge, de jag ville se. Samtidigt som vi zappade mellan "Saving private Ryan" och nyheterna. Det var kul att Norge vann, Rybak var faktiskt riktigt, riktigt duktig. Det såg så äkta ut, glädje och fart. Så det var en värdig vinnare. Synd att Sverige kom så nedrans långt ner, men det var ju nästan väntat. Flopp eller kanonplats liksom, vad kan man vänta av en pop-opera. Lite synd om Malena bara, för hon verkar så gullig. Att Carola floppar tycker jag bara är kul, skadeglad som jag är.


Nu ska jag fylla på min kaffemugg, den har sinat. Alvin väckte mig halv åtta, rena sovmorgonen. Är utsövd, men med lite huvudvärk. Lagom när vi skulle lägga oss vid ett igår knallade Elis upp och ville mysa i vår säng. Han kommer promenerandes precis så som man förväntas sig av sömniga småbarn: vingligt, invirad i en filt, med nappen i munnen och sin älskade Bebis över axeln. "Åh mamma vad mysigt det är" näger han när han kryper ner hos oss, inte kan man neka det. Jag tycker ju att det är lika mysigt.

Nu ska jag kolla in lite objektiv, är sugen på ett vidvinkel, men kan inte riktigt bestämma mig för vilket, det finns så många.

Tjingeling // Hanna ♥

Övrigt då?

Förutom att känna mig mallig över startsidebilden, som visst blev ditsatt redan i torsdags då alla gästboksinlägg började strömma in, så jobbade jag under fredagen. Hela dagen, fram till 16. Fast jag och Maria thailunchade också. Sedan hämtade jag barnen lite för tidigt eftersom jag slutade lite innan fyra. Ja, innan det gick jag till svärmors shop och lånade en spikmatta, jag funderar på att köpa en men fick prova först och se om det ger någon effekt. Jag behöver inte propagera här för spikmattor, ni kan googla om ni är intresserade :-D.

Så åkte jag och Elis några ärenden på stan, handlade, jag åkte till häst och hund-affären och köpte en repgrimma till Tiara. Sedan hämtade vi pizza, och åkte hem. Väl hemma var det kollektivt städstraff som gällde, samtidigt som barnen duschade. Sedan åkte jag ut och fotade i två timmar, tyvärr var himlen inte alls som jag hade hoppats på, så det blev lite sporadiska HDR-försök istället.

Just nu sover Elis och Björn, Elis har varit så trött på mornarna så han njuter verkligen av att sova. Alvin däremot, var sperledsen i natt. Ropade efter mamma halvt hysteriskt och somnade så fort han fick lägga sig hos mig. Eller ja, lite mummel och prat behövs för att han ska sluta gråta. Och så hmmm´ar han med den ynkligaste, mest tårfylla lilla piprösten in kan tänka er.
Jag: Så du ville sova hos oss i natt...
Alvin: Hm-mmmm!! *snyft*
Jag: Vad mysigt att ha dig där.
Alvin: Hm-mm. *sniff*
Jag: Världens finaste lilla skruttAlvin.
Alvin: Hm...
Jag: Fast du håller på att somna nu, va´?
Alvin: ...m... Zzzzz...

Sedan vaknar han och står upp innan han ens öppnat ögonen. Fast han är ganska gullig, för då knallar han ner från sängen och hämtar något att leka med, den här morgonen var det mitt Lupsyl som han ville måla mig med. "Tätta påååå." så sätter han på locket. "Tätta aaaaaav." Och så tar han av locket. Just nu sa han "Batta nuuuuu" (bajsa nu) så jag fån göra en paus i mitt skrivande snart och fixa en poooop-blöja.

Sedan ska jag pilla lite med bilderna som jag tog igår, ni kan kolla bildbloggen eller pixbox sedan. (Ja, pixbox måste ni ju kolla i vilket fall som helst!)


Tjingeling // Hanna ♥


Skitglad!

Om ni loggar in på http://www.pixbox.se/, och då ser den första startsidebilden, och tänker "Ahh, undrar vem som tagit den snajdiga snigelbilden?" så kan jag tala om att det är jag som gjort :-D. Min snigelbild har blivit utvald till startsidebild, och jag får ett par månaders premiummedlemsskap som vinst. È jag glad eller! Mest för att en av mina bilder "duger" till sådant, men också över uppmärksamheten. Pixbox är en stor sida.

För att boosta mitt ego ännu mer lägger jag in skärmdumparna :-P


 

Tjingeling // Hanna ♥


Ahhhh...

Äntligen hemma.

Den här dagen kändes som om den aldrig skulle ta slut, fy sjutton.

Inledde med att lämna pojkarna på dagis. Sedan gick jag till Synsam och bokade en synundersökning då Sonya suttit sönder mina brillor. Efter det jobbade jag i två timmar, handlade åt mig själv, gick upp på kontoret och pratade schema med Maria tills det var dags att hämta barnen. De hade haft "baklängesspringtävling" och vunnit varsin jättefin medalj. Åkte till mormor och bjöd henne på pizza, sedan åkte vi en sväng med bilen så pojkarna fick somna. Körde ut till pappa & mamma, pappa skulle vara barnvakt åt Alvin. Jag slumrade en stund i bilen medan regnet slog utanför, rätt sövande. Sedan väckta jag Alvin som blev störtledsen över att behöva gå ut ur den varma bilen, lämnade över honom till morfar och Elis och jag åkte till tandläkaren. Väl där konstarerades att han hade jättefina tänder, så vi åkte hem igen. Barnen fick leka lite hos pappa och mamma, sedan kom Björn och hämtade dom och jag åkte V4 till jobbet. (sätet har gått sönder, så jag som redan hade svårt att se ut då jag är för kort för den bilen, får nu kolla genom ratten för att se något. Yes, vad chic jag känner mig). Efter jobbet handlade jag åt mormor, lämnade de sakerna och åkte hem. Nu är jag, efter fem miljoner (känns det som) olika moment äntligen, äntligen hemma. Björn och Elis är ute, och var ute när jag kom hem. Det har tagit mig en dryg halvtimme att skriva detta då Elis kommer in var femte minut och vill ha hjälp med något. Det är bra att han kommer in tycker jag, Björn sitter på traktorn och har svårt att prata med Elis som också gräver, fast med sin minigrävare.

Ska väl göra te så snart de kommer in, börjar bli i senaste laget för Elis att vara vaken tycker jag.

Nä, nu ska jag se om jag orkar kolla FB en stund innan jag rasar ihop här.



Tjingeling // Hanna ♥


Morning.

God morgon!

Idag skiner solen, och det verkar varmt ute. Har inte satt ut näsan ännu, ska göra klart här inne en stund till, sedan ska vi gå ner på stan. Lovade pojkarna att vi ska köpa glass på Cafét idag. Hoppas det inte blåser bara, blir så kyligt då.

Jag börjar inte jobba förrän 16.30 i eftermiddag. Innan jag fick barn hatade jag att jobba enbart kvällar, kändes som om jag bara väntade på att gå till jobbet. Numer känns det ganska bra, jag hinner umgås med dom innnan jag drar till jobbet, och de behöver inte åka till dagis utan får tillbringa tiden då jag jobbar med sin pappa. Inte så illa alls.

Just nu ser de på TV, hemskt egentligen i det här fina vädret. Men hellre det än att de slåss om prylar här nere, jag ska bara svara på lite mail och sedan rapportera in mina OB-tider, och då är det vettigare att de sitter still där uppe.

Ha en fin dag alla!


Tjingeling // Hanna ♥

Mår krasst.

Usch, idag har jag mått sådär konstigt, igen. Precis som om jag vore gravid, och jag vet ju att det inte är så. Men jag mår så illa, har två eller tre gånger varit nära att svimma när jag reser mig upp. Sedan har jag haft svårt att fokusera blicken, ögonen har varit skittrötta och jag orkar liksom inte antränga ögonen med att fokusera på saker. När jag kom hem med barnen vid tre somnade jag i dubbelsängen när vi låg och pratade om dagen, vaknade först när Elis knockade mig med sitt huvud. Då hade jag sovit stenhårt i en kvart uppskattningsvis. Alvin hade hunnit kasta ner allt löst på ovanvåningen i trappen, och så satt han halvvägs upp på köksbänken. Jag tackar högre makter för att jag kommit ihåg att låsa dörren, för det första Alvin gör när han knallar ner är att känna på dörren och smita ut om den är olåst. Jag hade knappast vaknat av att dörren öppnades.

Visst är det skumt. Jag som sällan är sjuk, jag blir så irriterad när jag väl får krämpor som påverkar och hindrar mig. Det är fruktansvärt jobbigt. Förra gången satt det i nästan in vecka, men då hade jag magont också, och illamåendet och det onda gick över med Losec. Den här gången har jag inte ont  i magen och kan sålede inte ta någon Losec. Jag brukar må såhär när jag har migrän, så det här är typ som migrän fast utan själva huvudingrediensen = huvudvärken. Fast nu ikväll känns det bättre, har ätit ordentligt både till lunch och middag, kanske hjälper det.

Skulle hämta pojkarna strax efter lunch idag, men de hade precis somnat, båda två. Så jag satt kvar i nästan en timme, för att de skulle få snooza klart. Sedan åkte vi till pappa & mamma en kort stund, och efter det hem. Väl hemma bus och mys, jag segade i slow motion för jag kunde knappt röra mig av illamående. Sedan kom Björn hem och vi åt, och så åkte han igen. Pojkarna har duschat, sedan gjorde vi lite popcorn och nu ser vi på "En liten röd traktor". Jag hade hoppats att jag skulle hinna ut och cykla eller springa, men det kanske inte är så smart när jag fortfarande inte mår helt bra.

Äh, Björn lär ju inte vara hemma förrän det är mörkt ändå.

Elis är helt salig över att Bebisär nytvättad. Han var ganska solkig, och så hade en söm i halsen spruckit. Så vi lagade honom, och tvättade honom. Vi testade att låta Elis sova utan blöja i natt, men han vaknade ganska tidigt på kvällen och hade kissat. Så typiskt, annars kissar han nästan aldrig på nätterna längre. Men då hade även hans kudde och älskade Bebis drabbats.

Nu ska jag slumra vid tv:n, och hoppas att barnen somnar snart. Jag kommer somna i alla fall.

Ja, nu blev det ett halvgnälligt inlägg, men man kan inte vara på topp ständigt.


Tjingeling // Hanna ♥

Nu är,

bilderna i vänstra menyn utbytta till nya bilder. Som är gjorda med omsorg. Lika stora, bättre vinkling. Hoppas ni gillar det :-)

Jag har varit dålig på att skriva i helgen. Pojkarna är numer grymt kvällspigga, och det gör att jag inte orkar/hinner skriva på kvällen.

Lördagen tillbringades på flygande fot, ja lite har jag ju redan rapporterat ser jag. Först handling, sedan fikade vi hos mormor tillsammans med David och Louise. Skjutsade dom till kalas, åkte till hästen. Åkte hem, hämtade David och Louise. David tog min biljett till Betnér på Amazon, och Louise stannade här hemma medan Björn och David var ute.

Söndagen förflöt grymt sakta, trots att vi hade det kanonbra hela dagen. Först ko-utsläppet i Julita, vilket var lika trevligt som förra året. Lite kallt bara, annars hade vi faktiskt sol trots regn under bilfärden dit. Vi var hemma igen vid lunch, och åkte ut till pappa & mamma, där Björn lagade en fyrhjuling som pappsen köpt. Dagens roligaste tyckte Elis och Alvin (och jag, hehe). Alla bilder finns på pixbox.





Dagens aktiviteter då: Jobbade till tolv, handlade och tog ut pengar åt mormor och hämtade sedan barnen på dagis. Åkte hem och bytte om, sedan åkte vi till pappa & mamma där vi mötte hovis som verkade Tiarans hovar. Fikade och åkte hem. Elis fick bestämma mat, och då blev det "Köttpaj, som Plugh äter!" (Plugh är Byggare Bobs fågelskrämma för er som inte vet ;-)). Sedan lite bus här innan Elis bad att få se på En liten röd traktor, och det gick ju bra innan duschen, medan jag plockade av efter maten. När jag kom upp kvart i sju sov han tungt, och gör det fortfarande. Får se hur natten blir, han lägger sig aldrig såhär tidigt annars. Alvin däremot, var uppe till nio, då tvångs-la jag honom i vår säng, virade in honom i täcken och filtar och morrade åt honom att han minsann fick sova nu. Och det gjorde han. Och jag. Vanan trogen.

I går fick Alvinkraken åka ut naken på gräsmattan, jag blev så arg på hans entoniga tjatande som aldrig tog slut. Elis och Björn hade precis kommit hem från farfar vid åtta på kvällen, och Alvin och jag plockade disk och väntade på att de skulle komma in så jag kunde börja natta killarna. Och Alvin tjatade. Om att gå ut. Naken som han var. Det höll på att bli hål i mina öron. "Klockan är för mycket, du får inte gå ut, du har inga kläder på dig, de kommer snart in." Upprepade jag tjugo miljoner gånger. Alvin stod bredvid mig och grät och tjatade. Jag bar honom, försökte avleda, hitta på annat, de andra skulle ju komma in när som helst. Han tjöt och var vansinnigt arg över att behöva vara inne. Till sist satte jag ut honom i gruset och stängde dörren. Och jisses så förvånad han blev, så skulle det ju inte gå till. Knäpptyst blev han, och Björn som var färdig med allt just då bar in honom direkt. Inte ett ord sa han när han kom in, bara tittade förvånat och misstänksamt på mig. Lite ledset sådär. Usch vad dåligt samvete jag fick. Sa till honom att "Jag blir så arg och ledsen när du tjatar och skriker." Och då svarade han "Låt mamma. Inte ditt lel." (Förlåt mamma, inte ditt fel). Nawwww! *elakaste morsan i stan*

Men ni som träffat Alvin vet att han är envis som en gris. Han kan tjata tills öronen ramlar av. I samma monotona, entoniga överljudsgnäll. Han slutar aldrig. När han var liten och skrek på kvällarna tror jag vårat "härdaut-rekord" var 1.5 timme, innan vi plockade upp honom igen. Och det hänger kvar, får han inte som han vill kan han skrika hur länge som helst. Samma ljud, om, och om igen. Nu är det ytterst sällan han har blivit liggandes skrikandes när han var så liten, men ett par gånger försökte vi, för att se om det gick att vänta ut. Han skrek ju lika mycket oavsett om vi bar honom eller om han låg i sin säng, men för oss (mig i alla fall) kändes det bättre att försöka göra något än att ignorera. Men det gick verkligen inte att härda ut, och jag klarar det fortfarande inte. 

Fast det är det enda som jag tycker är hemskt jobbigt med Alvin, hans envisa skrikande. Annars är han det busigaste och charmigaste lilla killen som finns. Idag var han på sådant bushumör att han bara sprang i cirklar runt sina egna fötter, och skrek "ihhhh, ihhhh, fniss, fniss". Han har ett underbart humör, växlar tvärt mellan tvärilsk, bestämd och helt överjordiskt lycklig. Så underbart söt.

Måste nämna en sak om Elis också, och han roliga orduppfinneri. I bilen på väl till Julita pratade han i en pinne. Då sa jag: Är det en mick du pratar i? "Nej!! Det är en snickofon!" Hahaha!

Nähej, nu ska jag gå och duscha. Jag blev bittert påmind idag om att jag hade befunnit mig i en ladugård i en kvart i går. Jag som knappt klappar Tiaran utan att duscha efteråt, med tanke på mitt jobb och diverse allergier, tillbringade femton ljuva minuter där i Julita, bland kossor (och tillhörade doft), utan att duscha efteråt. Var nyduschad när vi åkte dit, mitt fuktiga hår sög åt sig varenda stinkmolekyl som fanns i luften, och kände på håret på kvällen och tänkte "Jag duschade ju i morse, och har ju varit ute hela dagen, inte behöver jag duscha." Men jag fick en "aha"-upplevelse i bilen när jag trodde Alvin hade poopat, då jag insåg att det var mitt hår som luktade. Mmmmm. Det hade jag jobbat med. Gulligt.

Over and out.

Tjingeling // Hanna ♥ (ska duscha)

Test.



Testar lite innan matlagningen.

Jodå, rörliga bilder funkar visst också. För visst kan ni också se den?

Gaaahh!

Jisses. Nu är jag trött och seg, men kände ändå för att ge er en uppdatering.

David, brorsan, tog min biljett till Betnér. Ahh, jag slapp gå. Det var en lättnad. Jag och Louise satt här hemma & kollade på någon halvskum film, vår tv: (sändningen) hade pajjat för kvällen så det var bara film att välja på. Sedan kom David och björn hem, och David fortsatte ölpimplandet här hemma. Gud, jag trodde aldrig han skulle gå. Till slut hotade Louise (tack snälla!) med att ta taxi hem om han inte reste sig, så jag kunde köra dom. Åhhh han är så seg när han är full. Han borde verkligen ha ett alko-lås på sin mobil.

Nu ska jag sova, kommer få köra till Julita i morgon då min kära fästman inte kommer kunna köra. Om han nu klarar att åka bil. Han var lite, svajig, ikväll. Hoppas han klarar att hålla ångan uppe i morgon, så han inte förstör dagen för barnen. Och hoppas det är fint väder i morgon.

Blev inget pillande med dagens bilder, eller med bloggen. Men det tar vi en annan dag.

Stina: hoppas vi ses i morgon!


Tjingeling // Hanna ♥

Uppdaterat.



Tjingeling // Hanna ♥

God morgon.

Åhh, äntligen ledig helg. Som jag längtat. Verkligen. Men vi ska gå på Betnér ikväll på Amazon, och jag är verkligen, verkligen INTE sugen på det. Mest för att barnvakteriet krånglar. Farmor och farfar brukar vara barnvakt utan problem, men Björn var sen med att fråga dom, så de hade redan planer. De skulle ha besök hela kvällen, men kunde ha barnen hos sig ändå. Men, det kommer ju bli sent, då ska vi väcka upp båda pojkarna sent som attan för att GÅ hem med dom (om jag då inte avstår att dricka något förstås så jag kan köra).

Vanligtvis brukar de ha killarna hemma hos oss. Det är ju smidigare för alla. Men jag förstår att de inte kan vara här hemma om de planerat att bjuda folk på mat hos sig. Usch, jag gillar inte att krångla med killarna, vill att det ska vara raka rör och smidigt. Skulle hellre stanna hemma med dom nu ikväll. Alternativt fick pojkarna sova kvar hos farmor och farfar, men det vill jag verkligen inte. Det är ju min lediga helg, då vill jag ha killarna här ju.

Usch vad rörligt det blev. Ibland lönar det sig bättre att fråga farmor själv, då får jag veta på en gång. Björn glömmer alltid, och frågar i sista stund, och då blir det såhär.

Nu ska jag fortsätta pyssla med bilder. Hade satt klockan på fem i morse, för att eventuellt ge mig ut och fota soluppgång. Men tji fick jag när det var så mulet att ingen sol syndes, bara regn och rusk. Fast då fick jag sovmorgon till sju istället, inte illa. Känner mig alltid utsövd om jag får sova en hel natt till sju, jag behöver absolut inte sova längre om jag lägger mig innan ett. Sex timmars sömn, det är lyx. Frukostkaffe på Violen innan jobbdax, det är lyx.
Tjingeling // Hanna ♥


God kväll.

Idag har jag varit på resade fot hela dagen känns det som. Var i Ullared med Kommunal, och handlade. Började vid fem i morse, stannade och frukosterade och var sedan framme vid tio. Handlade, åt, handlade mer, åkte hem vid fyra, stannade ochfikade och var sedan hemma halv tio. De där resorna är alltid så trevliga, Kommunal bjuder på godis och Festis under resans gång, och på vägen hem var det gratislotteri. Små detaljer gör mycket.

Jag höll min budget sånär som på en femtiolapp, vilket vad skönt. Även om jag alltid får lite små-ångest efteråt. Mumsade hamburgare och pommes för glatta livet till lunch, och kommer få rå-ont i magen i morgon. Men jag äter ju bara sådan skit när det är något speciellt. Just för att jag gillar det då, en flottig hamburgare och ännu flottigare strips är inte lika gott till vardags.

Hade inte tänkt köpa några kläder alls, förra året hittade jag ingenting fint. Men i år hade jag flyt, många svala tunikor och toppar blev det. När de kostar en hundrig styck är de perfekt att ha i jobbet, skitsmma att kvalitén oftast ger en del i övrigt att önska. Lite kläder till barnen blev det också, och lite leksaker. Köpte massor av sportstrumpor, hårspray och lite smink.

Men nu ska jag hoppa i säng, trots att jag mest sovit på bussen känner jag mig slut i både huvudet och kroppen. Det tär att göra av med pengar ;-)

I morgon är det fredag och jag jobbar till fyra. Sedan ska jag hämta killarna och njuuuuuuta av att det är FREDAG! Gud så skönt. På lördags kväll ska vi på Betnér på Amazon, och på söndag Arlas betesutsläpp i Julita.

Nu ska jag duscha, och sedan sooooooova.

Ha det bra alla!


Tjingeling // Hanna ♥

Min fotoblogg!

Jag har ju tidigare nämnt att jag grejat med en fotoblogg. En av anledningarna är att jag min ha en ickeprivat blogg, som jag faktiskt kan länka till där intresse uppkommer. Dessutom tynger alla bilder ner den här sidan för er, och rena fotobilder kan jag faktiskt lägga separat. Bilder på barnen och annat som jag lägger ut kommer fortfarande ligga kvar här.

Hoppas och önskar att ni vill kommentera lite bilder där, det är alltid kul med ris och ros.



Inga väggar,

så långt ögat når ;-) (svar till Anna)

"Hur länge till orkar du vara sysslosatt 24 timmar om dygnet? Du måste ta hand om dig, så du inte springer in i en tegelvägg snart...Massa kramar"

Jag lovar, det är luuungt! Säkert!



I övrigt idag: Lämnade på dagis 7.15, sedan jobbade jag i ett streck (inte ens någon lunch!) till 16.30. Hämtade barnen, handlade, gjorde kycklingnuggets och pommes och sedan duschade småkillarna. Under tiden damms/ögmoppade/dammade jag ovanvåningen, och packade allt jag ska ha med mig i morgon (Ullared med Kommunal). Ska bli kul, så kul!

Nu ska jag duscha, och sedan packa fram kläder som pojkarna ska ha på sig i morgon, så inte Björn behöver leta i alla vrår efter allt.

Tjingeling // Hanna ♥

Jag orkar int´.

Alltså, jag har tappat lite av min motivation. Eller så beror det på tidsbrist. Men jag orkar inte greja något med bloggen, sorry att den ser halvtaskig ut. Jag är så trött på kvällarna att jag slocknar vid barn-nattningen och inte kommer igång igen.

Jag jobbade till 12 idag, hämtade David och körde honom till pappa & mamma, där lastade vi in hans barbänk som pappa byggt (lastade den in i bilen alltså). Så körde vi den hem till David, sedan hämtade jag Madde och vi åkte till gymmet. Är helt slut efter passet, det märks att jag varit sjuk och inte tränat på länge. Tio minuter cykel/fem minuter crosstrainer, fem minuter cykel, tio minuter jogg och så maskinerna på det. Dubbelt upp med benmaskinerna. Får se hur jag känner mig i morgon, eventuellt blir det en cykeltur då.

Näehej, jag har lite nya bilder som jag faktiskt tänkte hålla på till nästa gång jag har tid. Jag ska lägga mig nu. Det ska bli så skönt att göra det i tid.


Tjingeling // Hanna ♥



Sara: Förresten, fick du mina bilder i mailet, eller försvann det på vägen? Vill inte stressa på dig, undrar bara om de kom fram? /Kram Sara.

Svar: Nääää! Inga bilder har kommit till min mail :-(. Testa igen! Kan ha gått i skräpfiltret, speciellt om du skev något med sex, viagra eller porno ;-) (hehe) // Hanna



Ikväll är det såhär j*vla skitsvårt att få bloggen uppdaterad igen. Åhhhh jag vill bara gå och lägga mig men inlägget publiceras aldrig. *morr*

Fem minuter...

Måste sitta fem minuter, känns som om jag stressat sedan jag somnade i natt. Somnade med barnen vid tv:n, vid halv tio. Och vaknade halv ETT! Hela kvällen försvann och jag hann inte göra ett skit, sov bort allt.

Fick halv panik eftersom sista anmälningsdagen till Vårruset var igår, så när klockan var 00.33 då jag anmälde borde egentligen vara försent. Men det funkade i alla fall. Och jag är 3300:- fattigare. Måste se till att få de pengarna idag, mycket att ligga ute med. Allt är insamlat och klart bara att det inte är insatt på mitt konto.

Låg och Lästa "Vi måste prata om Kevin" tills klockan var strax efter två, då tvingade jag mig somna. Men jag somnade med jobbet och hade samma tankar gåendes i huvudet när jag vaknade, känner att det är det gör mig stressad just nu.

Har precis varit ute på en vovvepromenad, det var skitkallt ute.

Nä, nu ska jag packa killarnas matsäck och sedan väcka alla där uppe.



Tjingeling // Hanna ♥


Inte nöjd.

Nu har jag lagt nya sidobilder, men jag var visst för trött när jag gjorde dom i PS. De är olika stora, vilket jag trodde jag hade åtgärdat, och som ni ser på Sonyabilden är den dessutom längre än de andra.

Bjä, bjä, bjä. Jag som trodde allt var klart att lägga upp.

Jag får ordna det ikväll, ni får stå ut med att det ser halfärdigt ut för jag glömde ta backup på den gamla kodmallen, och ladda upp de gamla bilderna hinner jag inte nu. Ska jag duscha och sedan till jobbet.

Tjingeling // Hanna ♥

Ledig.

Fast ändå inte. Har ledig dag på schemat, men ska ha ledsagning ikväll. Fast jag har helaste dagen på mig att umgås med barnen innan jag börjar.

Jag var så seg igår när jag kom hem. Barnen och Björn väntade ute, de har hämtat pizza. Det var vår myskväll, lugn och ro och pizza. Sedan såg det ut om ett bombnedslag i köket, leksaker, disk och prylar precis överallt. Jag gjorde något ovanligt, jag struntade i det. Uhhhh där rök visst tio poäng från min vuxenskala. Björn smet ut och njöt av ledigt några timmar på söndagskvällen, och jag hann i alla fall slänga i en maskin tvätt. Jag duschade barnen, sorterade tre tunnor tvätt under tiden som Cicci sedan ringde. Gäller att vara effektiv ,-). Sedan försökte jag natta barnen, men dom var så uppspelta när jag väl var hemma att de somnade sent ändå. Jag la mig med Alvin i vår stora säng och då somnade han som först. Elis ville så gärna se på Kalle Anka som jag köpte med någon av kvällstidningarna, att han faktiskt fick ligga upp och kolla på det. Jag somnade som klubbad samtidigt som Alvin, kvart i tio var klockan då. I morse vaknade jag sju, låg faktiskt och bara njöt av lugnet till halv åtta. Sedan satte jag på kaffe, rastade Sonya och betalade alla räkningar. (Så här sen har jag aldrig varit med räkningarna, usch vad dåligt samvete jag har). Men det hade helt fallit ur minnet. Grejade i tvättstugan tills jag hörde Alvin tjoa, han leker i köket nu medan Elis sover. Och jag skiter i att det är dammtussar i hela huset, disk och saker överallt här nere. Jag tar faktiskt rast nu, när Elis sover. Plocka och greja gör vi ändå sedan. Det är avkoppling att blogga lite, läsa nät-tidningar och planera för dagen.


Nu ska jag faktisk kolla igenom min fotoblogg, när den börjar se skaplig ut kan ni få adressen.


Tjingeling // Hanna ♥



Sara: Jag tror jag förstår varför du har magkatarr... du gör ju en miljon saker om dagen, stressar som en tok och hinner med mer än möjligt. ;) Hur länge orkar du så? Ha det bra. kram kram.

Svar: Stress ser jag det inte som, mer att hinna så mycket som möjligt under den tiden som finns. Vad nu skillnaden är ;-). Men lördagen blev lite jäktig, det kan jag hålla med om.

//Hanna

Trötter i mina... -ben?

Känner mig lite spak i benen faktiskt. Det är hemskt hur otränad jag är inför TjejVättern. I skrivande stund är klockan halv ett, och jag slutade för precis en halvtimme sedan. Cyklade hit ut till pappa & mamma, och alldeles strax ska jag sätta mig i solen och läsa tidningen. Men jag gick in till datorn för att kolla upp en sak jag undrade över. Nämligen anmälan till Vårruset. Sista dagen för lagen (haha, rim!) i morgon att anmäla alla lag från jobbet. Det ska jag fixa på förmiddagen.

Tänkte passa på att artighetsblogga lite också, när jag nu ändå sitter här. Eller ja, i alla fall plita ner min ofantliga helgträning. (Viss ironi, betänk det)

9/3 7 km.
7/4 10 km.
11/4 14 km.
12/4 14 km.
17/4 14 km.
2/5 14 km
3/5 14 km

Totalt: 87 km avklarat.

313 km kvar.

Det är fem veckor kvar till TjejVättern. Och enligt det matematiska snille jag är torde det bli ca 63 km per vecka. Absolut minst. Dessutom måste jag komma igång med övrig konditionsträning, och framförallt GYMMET ett par dagar i veckan nu, så mina stackars lårmuskler får lite förberedelse.

Usch, det här blir snärjigt. Fast jag längtar faktiskt enormt mycket, det ska bli så kul! SNälla ni, kan ni inte pusha min vän Madde med lite snitsiga hejjarramsor här? Hon hotar med att hoppa av *grina*. Klart hon ska ställa upp, eller hur!

Tjingeling // Hanna ♥


Söndag.

Nu har jag jobbat halva helgen. Snart, snart, ledigt. Men jag har rå-ångest över att jag jobbar delade turer både tisdag och onsdag. Kommer inte träffa barnen då heller. Och så jobbar jag måndag kväll. Jag måste ägna mer tid när jag gör schemat, och inte smälla in tiderna i sista stund. Det är då det blir så här. Men jag hinner liksom aldrig sitta mer än en kvart-20 minuter innan det är dags att hämta barnen, jag har ju ingen tid för schema på arbetstid. Jag går alltid in på ledig tid, men ibland är det svårt att få tiden att räcka till även där när det alltid är tider att passa. Jag hinner oftast bara öppna programmet, smälla in de helgerna jag jobbar, höft till om ett par kvällar och förmiddagar i veckan och sedan måste det vara klart. Men nu, tis-ons, när barnen ska gå heldagar, tänkte jag faktiskt stanna kvar när jag slutat första gången och se om jag kan få något vettigt gjort då.

Det är ett skit det där med delade turer, vi har så korta arbetspass att om vi ska göra 8 timmar per dag måste det vara en delad tur. Numer får jag ha pojkarna på dagis fram tills Björn slutar 16.30. Innan dess hämtade jag när jag slutat efter lunch, och Björn tog alltid ut flextid för att möta mig hemma 16.45. Men nu är hans flexkonto tomt. Åhhh, jag vill inte ha pojkarna på dagis när jag är ledig. Jag vill ju vara med dom, speciellt nu i veckan när det känns som om jag inte kommer träffa dom ett dugg. Pratade med en kollega som alltid har sina barn på dagis när hon jobbar kväll/delat. Och jag inser att vi haft rätt mycket tur som kunnat lösa det med Björns flex hittills. Fast, jag tror ju knappast att pojkarna lider. Ingen av dom tycker illa om sitt dagis, Elis prata så gott om sina fröknar och alla kamrater, men det känns inte kul att ha dom där så mycket. Å andra sidan finns det ju knattar som går långa heldagar hela veckorna. Får jag fler delade turer blir det ju automatiskt fler lediga dagar, det är ju bra. Elis sa i torsdags: "Mamma? Är vi lediga idag? Är vi lediga hela dagen? Inget dagis idag?" så det är klart att han uppskattar att vara hemma.

Elis ringde till mig igår eftermiddag.

"Hej mamma! Är du på väg hem nu?"
"Nää, jag ska jobba en liten stund till."
"Jaha. Jag ska hälsa till Linda!"
"Eh, va?"
"Vi har varit hos Linda och Hugo! Och lekt med hans stoooooora, stora grävmaskin!"
"Oj, vad roligt!"
"Vad blir det för mat?"
"Det vet jag inte riktigt, fråga pappa."
"Då blir det pizza eller hamburgare. Det är gott! När du kommer hem ska vi göra smooooothi!"
"Självklart!. Nu måste jag fortsätta jobba, hejdå gubben."
"Hejdå mamma! *smack (slängpuss)*"

Åhhhhh! Hur gulliga samtal är inte det där. Det gjorde hela min kväll att få en telefonstund med honom. Jag skyndade mig verkligen hem efter jobbet, men jag var inte hemma förrän tio i nio. Åhh vilken sorg det är att öppna dörren och inget trampande ("Mamma ska vi göra smoooothi!") kommer ned för trappen. Bara ett flåsande vid fötterna, (och det var inte Björn om ni nu trodde det ;-)) utan en kissnödig Sonya. Jag som hade köpt ett StarWarsKinderÄgg och jordgubbar till Elis skrutten. Det är ju bra att de somnat när det är sent, men egoistiskt nog vill jag hinna träffa dom. Fast jag fick snooza pojkarna i det nyduschade håret, de luktade så gott. Sov framför tv:n, och då kunde jag bära in dom och samtidgt sniffa och pussa lite. Finns inget så oskyldigt och pussvänligt som sovande småknattar. "Åhhh mamma är du hemma nu?" Mumlade Elis innan han somnade om i sin säng. 

Så vaknade jag i natt av att han kom inknallandes till oss. Jag fick något ryck och började försöka övertala honom om att gå och kissa, det var inte förrän han blev förbannad som jag vaknade och insåg att jag pratade i sömnen. Vi har ju pratat om att börja låta honom sova utan blöja, eftersom den alltid är torr på morgonen.Och då "nattkissa" honom när han ändå är vaken och kommer in till oss. Men jag kanske bör vara vaken för att klara det ;-)

Dagen igår då? Ja, trots att jag bara jobbade delade turer så var jag helt slut i går kväll. Som vanligt så börjar jag ju sju, till tolv. Under mitt pass ringde både mormor och pappa mig, men jag hörde inte det (ljudlös) utan såg det senare. Det visade sig att mormor var magsjuk, och behövde hjälp. Pappa hade ingen bil då mamma jobbade, och jag kunde ju inte heller åka. Jag hjälper alltid, men igår kunde jag ju inte, så jag ringde hemtjänsten. Och hade dåligt samvete under resterande arbetspass. Mormor ringde sedan och hade även slut på medicinen, så jag handlade på ICA, och hämtade ut medicin åt henne när jag slutade. Sedan bannade jag henne och sa att hon måste larma, om hon blir så dålig, eftersom jag och mamma inte kunde komma när vi jobbade. Hon är en krut-tant min mormor, och ber aldrig om hjälp. Speciellt när hon är så dålig att hon kräks, då måste man ju be om hjälp. Gamla blir ju lätt riktigt dåliga av magsjuka... Sistaminutenbokade tvättstugan och tvättade det som behövdes innan jag cyklade ut till pappa & mamma. Satt i solen två timmar, sedan cyklade jag tillbaka. Lämnade blåbärssoppa och cocacola till mormor, grejade i tvättstugan och började jobba vid 16. Sedan jobbade jag till 20, gick ner i tvättstugan och hämtade upp tvätten, vek in den och bäddade rent åt mormor. Men på kvällen var hon pigg igen, i alla fall sa hon det. Hon hade inte kräkts något, och ätit smörgås och druckit blåbärssoppa. Så det kanske inte var magsjuka, mer att hon ätit något olämpligt. Jag själv är ju livrädd att bli smittad, mådde dåligt hela eftermiddagen. Handsprit och handskar hjälper ju föga om det är luftburet, men vad gör man. Men när jag fick en tabeltt av Madde släppte det, så det var magkatarr och stress som gjorde mitt magonda.

Väl hemma igår kväll meddelade Björn att han hade ryggskott, han kunde inte lyfta barnen. Satt och pep i soffan och gick och la sig så snart jag hade satt mig vid tv:n. Usch, ryggskott är ju skitjobbigt (minns att jag hade det när jag väntade Alvin, och jag skulle gladeligen genomgå en förlossning jämfört med den smärtan i ryggen. Satan i gatan vad dåligt jag mådde under fyra dagar. Dessutom fick jag inte äta mer smärtstillande än ett par Alvedon per dag, jag hade lika gärna kunnat ätit godis för det hjälpte inte ett skit). Fast Björn blev bättre att de starka Diklofenaken vi hade hemma. 

Himmel vilket långt inlägg det här blev. Jag har hunnit avverka två muggar kaffe och två mackor. Något torrt elende från Fatzer, "rågnånting". Kunde ha ätit masonit, det hade varit mer lättuggat tror jag.

Men nu är jag fit-for-wok. I alla fall kroppsligen. Mentalt känns som om jag vill gå i dvala och inte vakna förrän fredag 12.01. Dåååååå ni. Dåååååååå börjar min helg. Ahhhhhhhh!

Försökte mig på en ändring på bloggen igår, eftersom Björn skulle lägga sig ville jag göra något annat än att somna vid tv:n. Bilderna här till vänster skulle ersättar med nya. Men jag hade missat att jag bekurit dom i olika storlekar, så det blev helknas. Fixade till bilderna, men orkade inte lägga upp dom. klockan var halv tolv och vid tolv vill jag lägga mig när jag går upp halv sex. Fotobloggen har jag inte gjort något alls åt heller. Men det har jag inte räknat med att hinna när jag jobba helg. Kanske ikväll, har ju lite idéer om hur den ska se ut. Ganska lik den här.

Nu ska jag diska mina muggar och sedan knalla väl till första passet. Hoppas ni får en lugn och skön dag :-)


Tjingeling // Hanna ♥

Ibland är det bra

att kolla bloggen från en annan dator. I min dator ser hela bloggen enormt vänstervriden åt, och högersidan av skärmen/ytan i explorer är helt vit, säkert 30% av ytan till höger är tom. Därför sa jag att headern ska bli bredare för att fylla ut. Men när jag surfar på jobbets dator ser den inte alls ut så, då ligger bloggen i mitten, och headern ska nog inte vara större.

Men hur ser det ut för er?

Jag inser ju att det är min webbläsare8/skärm?) och dess inställningar som gör det, men det ser ändå likadant ut i både Mozilla/Firefox/Explorer, de tre webbläsarna som jag använder beroende på vad jag gör vid datorn.

Kan ni inte tala om hur ni ser bloggen, så jag vet om det är nödvändigt med ändringar eller inte.

Jobbhelg.

Yes, här sitter jag och bloggar på arbetstid. Var här redan halv sju, plockade fram papper och gjorde klart ifall någon skulle ringa sig sjuk. Än så länge har det varit tyst, men man ska inte ropa hej...

Var så grymt trött i går kväll att jag inte orkade sitta vid datorn. Elis kom nerfarandes så fort jag öppnade ytterdörren, och frågade om vi skulle göra smoooooooothi. Det är hans nys passion, jordgubbssmoothi. Och det ÄR ju gott. Frysta jordgubbar, lite naturell yoghurt och så tranbärsjuice. Fast jag tror han gillar mixern mest av allt, att trycka på knappar är ju rätt kul speciellt om något snurrar och fräser samtidigt. *springer och fyller på varmt kaffe*

Sedan kollade vi på Rambo, tills Elis och jag somnade. Det tog typ tio minuter. Så la vi in Elis i hans säng, och jag fortsatte sova till Rambo 2. När jag vaknade av att den var slut gick jag o la mig, hade ju sovit hela kvällen igenom och klockan var tolv. Björn stannade uppe och såg Rambo 3 som började vid tolv, huuu. Själv låg jag och raderade bilder ur mobilen innan jag somnade. Eller, medan jag sov. Jag somnade hela tiden, och vaknade av att mobilen plingade till varje gång jag försökte radera fel saker. Jisses. Björn kom insläntrandes vid två, och då var det liksom bara tre och en halv timme kvar tills min klocka skulle ringa. Hoppas inte barnen vaknar så tidigt, för det är rätt jobbigt att vara själv med dom en hel dag om man sovit dåligt på natten. Jag känner mig utvilad, somnade ju vid halvtio-tiden. Gick upp halv sex och gick en prommis med Sonya. Sedan gick allt så fort, hade packat alla jobbsaker och ombyten så det var bara att plocka fram cykeln och åka. Ska cykla till pappa & mamma en stund mellan mina arbetspass. Jag måste göra i alla fall ett par mil den här helgen.

Nästa vecka ska jag Ta Tag i Träningen. I alla fall försök börja. Pojkarna är på dagis till halv fem båda dagarna, då jag jobbar delade turer. (Fattar inte hur dum jag kan ha varit som la TVÅ delade turer efter en helg med precis samma arbetspass, jag är bara ledig måndagen där emellan, men det lutar åt att jag får jobba den kvällen också. Fast det kan ju vara så att jag tilldelades det i efterhand, jag har inte jämfört med mitt önskeschema). I alla fall så kanske jag kan gå till gymmet i alla fall en av de dagarna. Jag har varit så mosig till och från nu, förkyld och rosslig. Och det känns inte bra att träna när jag har ont i halsen och är täppt i näsan. Fast nu ska jag inte gnälla mer :-)

Nu ska jag läsa lite dagstidningar på nätet. hoppas ni alla får en finfin dag!


Tjingeling // Hanna


Citat by Elis:

Efter Aktuellt: "-Nu ska han hem och dricka öl." Sa Elis om nyhetsuppläsaren när denne hade önskat alla en god kväll. Hrm.

Svar till er :)

Jag är så dålig på att svara på de kommentarerna jag får. Har samlat de senaste nu i alla fall :-)

Evelina: Hejhej=)
Jag såg ju inte gamla bloggen, men den nya var mkt fin. Om jag skulle ha ägt den skulle jag nog dock slänga in lite färg någonstans...(Du kan ju titta hur mkt färg det är i min blogg...(: )Headrn är kanon också btw =) Kram


Svar: Jaaa, jag ska lägga fler bilder i vänstra menyn, det kommer nog färga till bloggen lite. Sedan ska headern bli lite bredare. Och eventuellt någon bakgrundsfärg i rubriken. Allt det vita är egentligen för att det ska vara lättläst och överskådligt. Du hade en jättefin blogg, även om det kanske var aningen mer färger än vad jag skulle ha valt ;-)



Linda: Mkt snygg den nya designen :) kram

Svar: Thanx! :-)



Stina: Nya bloggen är mycket trevligare, ljusare oc lättare att läsa........ /

Svar: Kalas, det var det som var meningen!



Sara: Elvira och Abbe hälsar stort grattis till Elis som blivit stor kille! Tre år!! Wow! Kram.

Svar: Elis bockar och tackar. Tänk att det är tre år sedan han föddes... Känns som om han alltid funnits.



Stina: tack för tipset om betesutsläpp i julita, ska åka dit om vädert tillåter, har sambons barn den helgen så det passar super! 

Då kanske vi ses där!

//Hanna

Ny blogg.

Jag håller på att gör en till blogg. En fotoblogg, och en alternativ adress som jag kan lägga ut överallt och inte behöver tänka på vilka som läser. Inga privata bilder eller tankar, bara foton. Just nu pillar jag med designen, tror den kommer bli ganska lika denna, men med ett annat namn och annan header.

Vårbild.

De här bilderna gör mig på bra humör, visst är de vackra?




Fredag.

Jag hade jublat om jag hade varit ledig. Men jag jobbar hela helgen. Tack och lov börjar jag inte förrän 16.00 idag, och i helgen har jag glapp mellan 12-16 båda dagarna. Då ska jag nog hinna med lite cykling.

Min morgon idag började så bra. Elis sov hos oss i natt, och vid sju vaknade jag av huvudvärk. Är inte van att sova ostört till sju, så jag låg och mornade mig till kvart i åtta. Klappade lite på Elis, han pratade i sömnen om alla pojkar med cyklar han lekte med i Skebo igår. Sedan smög jag upp, satte i linserna men tordes knappt andas på ovanvåningen. Såg att Sonya sog i soffan vid tv:n, man jag viskade "stanna där" så hon inte skulle fara upp (Det gör hon alltid om jag "kommer på" henne med att sova i sängen/soffan). Smög ner till tvättstugan och fixade lite där, knäppte på datorn och satte på kaffe och gjorde en macka. Och så hörde Sonya att jag öppnade kylskåpet och "ba-BANG" hoppade hon över grinden och kom brakandes ner för trappen. Och efter uppskattningsvis fem sekunder hörde jag Elis "Var är mamma?" och Alvin "Vaken! Lilling!" Det var min lugna morgon det. Hade jag legat kvar i sängen och läst hade ingen av barnen vaknat. Men det gör inget, jag gick ju upp av fri vilja. Det är mysigt att vara uppe med killarna, speciellt på mornarna leker de snällt tillsammans. Inget bråk. Elis är så hjälpsam, han frågar Alvin varför han är ledsen/arg/vad han vill ha, och så hjälps dom åt att fixa det. Vilket litet urgulligt grabbteam jag har! (just nu hör jag Elis "Ska vi cykla? Vi går och kollar min cykel. Alvin, du måste putta på, putta på med båda händer." Och så när jag kollar så sitter Elis på sin cykel och Alvin puttar på.

Igår var det inte riktigt lika trevligt, pojkarna var på kvällen innan vi skulle åka till Skebo riktigt härjiga av trötthet. De saboterade Björns försök till grävning. (Björn tar allt så grymt personligt, han tror att pojkarna går in för att sabotera hans försök till att jobba när dom är med, istället för att se att pojkarna faktiskt vill göra likadant och vill hjälpa till. Hur lätt är det för dom att förstå att de inte får kasta grus i dränhålet runt huset, när Björn gör det?) I alla fall så slutade det med ett halvt utbrott för Björns del, han for in i ett moln av ilska och sotade pannan. "Så man får göra något ifred utan att alla saboterar det."

Men innan dess hade vi haft det jättemysigt. Vi åkte till gammelmormor, köpte fika på Violen och hälsade på henne. Sedan tog vi bilen ut till pappa & mamma. De var på begravning (pappas bror)  så vi var ensamma där ute. Men vi grejade ändå där ute, flyttade Tiara till hagen med bra bete, kollade in alla humlor, fjärilar och bin som verkade ha fått vårfnatt. Sonya for som en tätting och efter någon timme fikade vi även där med lite kakor och festis. Sedan åkte vi hem, och jag och Madde for ut och fotade lite vackra vitsippor. Och sedan åkte vi till Skebo, där jag mest jagade Alvin som var helspeedad och sprang konstant i två timmar. Precis som förra året lyckades Elis hitta Stora Pojkar Med Cyklar som han hängde med. Tack och lov var de jättesnälla mot honom, trots att de aldrig fick vara ifred.

Nä, dags att fingra lite på bloggdesignen igen.


 
Tjingeling // Hanna

RSS 2.0