Hej vänner :-)

Vilken skön helg vi haft hittills.

I går var jag som vanligt nere på pingskyrkans loppis. Hittade inte speciellt mycket, letade efter en träbricka men det fanns ingen där, dock en minipall jag ska vitmåla till mina nallar. Däremot på röda korsets loppis hittade jag en ny bricka, helt i trä. Precis det jag var ute efter.

Sedan var jag i tygaffären och köpte tyg till en paradhandduk jag länge tänkt sy.

Och så gick jag hem, hämtade barnen och vi åkte ner på stan och gick på den lilla julmarknaden i godsmagasinet tillsammans med min kusin Sabina och hennes pojkar. Hann med en fika på Violen också, glassbullar, kaffe och bakelser i mängder. Mmmm!

Sedan handlade jag och barnen, och så åkte vi hem. Jag målade brickan, och pallen, och har denna morgon fortsatt med det. Sedan hanns jag sy paradhandduken också, det blev faktiskt jättefint. Strök julgardiner och satte upp i köket och vardagsrummet, samt fick upp adventsljusstakarna. Tvättade och bäddade rent och allt sådant man också måste tråka med. Dammsuga och våttorka golven skulle Björn göra medan jag nattade barnen, men nu är barnen båda nattade och väckta, och än har inget golv blivit dammsuget. Jaja.

Idag har vi planerat att gå till simhallen, och sedan hälsa på gammelmormor. Sedan ska vi åka till BP´s och köpa en ljusstake till. Och så hälsa på morfar, och kanske se om han vill följa med ner på broinvigningen där vi ska träffa mormor.

Nähej, nu ska jag be barnen gå in och hoppa i sängen där Björn ligger i koma. Han blir alltid så glad över den formen av väckning.

Meningen var att barnen igår skulle vara med farfar, och Björn och jag skulle åka till Vingåkers Factory Outlet. Men sedan hade farfar så mycket att göra att Björn inte ville fråga honom, och eftersom det bara var Björn som skulle handla kläder stannade jag hemma med barnen. Dom har knappast roligt av att knata runt i en klädaffär i flera timmar.

Sedan hamnade Björn vid datorn, och satt där och bråkade med något program. När han väl fick arslet ur datorstolen och gick ner i källaren fick han en mild variant av ryggskott och muttrade sedan över det resten av kvällen.

Nähej, nu måste vi sätta fart här hemma om vi ska hinna allt idag.

Nu stänger jag ner.

Efter min arbetsdag på 13 timmar, och dessutom plugg på kvällen stänger jag ner nu. Nacken börjar bränna och det är ett tecken på att jag måste ge mig. Sängen lockar något otroligt.

Hoppas ni alla mår bra och njuter av livet.

Det gör jag :-)


Jobb o jobb.

Just nu känns det som om jag jobbar ständigt, det har varit mycket nu med extrajobb och utbildningar. Veckan som kommer vill jag dessutom bara ha avklarad. Jag jobbar massor, dessutom jobbar jag extra åt en kollega som ska på semester vilket gör att jag har både förmiddagar och kvällar, alla dagar utom onsdagen då jag är på kurs.

Måndag: 7-12, 19-23
Tisdag: 7-12, 14-20
Onsdag: 8 (?)-16 (kurs)
Torsdag: 7-12, 13-20.
Fredag: 7-12, 13-20.
Lördag: SEMESTER
Söndag: SEMESTER

Jag tog semester helgen som kommer, för jag orkar inte jobba så där mycket och dessutom jobba helgen. Jag ser ju aldrig barnen på det sättet, en timma under morgonbestyren innan dagis bara.

Idag ska vi på julmarknad i Thuleparken. Hoppas det är ponnyridning som det stod på reklamlappen, för Elis vill så gärna rida. Han har pratat massor om det.

Sedan ska vi hälsa på mormor, det är tradition sedan många år. När morfar levde brukade vi alltid ses i Thuleparken, och sedan gå hem till dom och dricka glögg och kaffe efter marknaden. Sedan mormor flyttade till Smedjan har hon ibland orkat följa med, och de sista åren har vi skjutsat henne till Thuleparken. Men i år orkade hon inte följa med, så vi ska ses hos henne när vi varit och köpt rån och godis där uppe. Och efter det ska jag iväg på en fotogafering. Så jag har plockat fram lite saker här hemma, så allt är klart att bara lasta in i bilen och åka med.

Nu ska jag sparka upp Björn ur sängen, han blir skitgrinig om jag inte väcker honom. Men jag tycker det liksom är på hans ansvar att ta sig upp när han är ledig, har jag inte rätt? Själv fick jag sova till åtta, Elis väckte mig och sa att han ville att jag skulle ta på honom kläderna till dagis. Sedan blev han jätteglad över att höra att han var ledig idag. Vi avverkar filmer på löpande band. Ice Age och Musse Pigg har vi hittills kollat på. Och ätit ostbågar. Till frukost. Det skulle BVC veta ;-)

Men nu ska jag ner och slava i tvättstugan innan jag gör riktig frulle. Finns så mycket kläder och så lite tid. Och jag har övergett tumlaren. Vi fick en Vattenfallräkning på 2400:-, och i ren ilska vägrar jag tumla någonting tills jag ser om det är tumlaren som gör den kostnaden. Iofs är ju räknigarna nya nu, det är ju den faktiskt kontnaden man betalar för och då har vi ite så mycket att jämföra med när vi alltid betalat den här uppskattade kostaden man får. Huvva, när vi flyttade in tror jag räknigen var på över tio tusen spänn. Tanten som hade bott här innan hade ju bastu inne, och då fick vi hennes uppskattade kostnad. Huuuuu.

Igår var jag på loppisen på Pingstkyrkan. Jag fyndade som vanligt. Ett par P.O.P överdragsbrallor till Elis för 30 spänn, och en Didriksons overall för 60. Helt överkomligt, speciellt då jag och Björn samma morgon hade pratat om att Elis behövde en sovoverall till dagis.

Nä, tvättstugan var det ja.

Ha en trevlig söndag, det tänker jag ha.


"Jag ser dig!"

GulleAlvin.

Han hade sommat vid tv´n, och jag hade burit in honom i vår säng. Så bäddade jag ner honom under täcket, och gick ut. Men så låg han så sött, så jag gick in igen, bara för att kolla på honom lite. Då slog han upp ett öga och sa "Jag. Ser. Dig!"

Jag som trodde jag kunde smyga.

SötAlvin.

Usch, i morgon ska pojkarna vaccineras. Jag känner mig som en bödel. Vill inte att de ska stickas. Björn ska ta båda två dit, men jag överväger att följa med själv, det kanske är jättemycket folk. Men usch, jag våndas redan...

God morgon.

Här sitter jag. På jobbet. Helt ensam. Min bil är också ensam, inte en själ (eller bil) på ICA-parkeringen så långt ögat kunde se. Gjorde dumheten att parkera mit i lervällingen igår, på vänstra sidan av huset. Där finns inget grus så det är bara lervälling. Men barnen hade somnat i bilen och eftersom de både sitter på höger sida ville jag ha bilen ståendes utmed husväggen, så jag kunde kolla dom hela tiden. Jag hade dessutom planerat att flytta bilen så snart de vaknat, men det glömde jag. Och det var djuuup lera, jag höll inte på att ta mig in i bilen, det hade ju regnat hela natten. Fick backa i full fart, ändå spann det och jag var så nära att fastna i lervällingen. Lera + framhjulsdrivet + skarpa svängar innan jag kommer ut på gatan gör det inte lättare. Men nu gick det bra i alla fall :-)

Senare idag ska jag på dop, denna grabb är det som ska döpas. Björn har fått stänga order om att befinna sig hos sin pappa med killarna, annars har jag två grabbar (de små) som ska springa ut och in och kissa, kolla vad jag gör, dricka vatten, etc i all oändlighet. Så fort jag är hemma är de som små iglar på mig. Vilket jag gillar, alltid. Men när jag ska bort, och dessutom är stressad då jobbet förstörde min tidsplan, så funkar det inte. Jag ska dessutom hinna slå in paket och skriva kort. Och göra rent mina stövlar från ett kilo lera och grus...

Nu ska jag rapportera in lite tider och sedan läsa lite nyheter. Kaffe, macka och tranbärsjuice är intaget och nu återstår bara disken innan jag kan ge mig iväg vidare.

Usch, det kändes inte kul att jobba idag. Jag värnar om mina lediga dagar. Speciellt helgerna. Jobbar massor i veckan. Eller, massor och massor, som vanligt. Men jag har dessutom massa extrasaker utöver schemat. Vill ni se vad jag gör "extra", dvs utöver min 73%-tjänst?

En kväll med epilepsiföreläsning i K-holm 17-21 (fast denna kväll får jag kvitta då jag egentligen skulle ha jobbat)
Två förmiddagar med ergonomi, tis + torsda, 9-12 vardera.
Onsdag träffar jag min kontaktperson efter lunch 13-16.
Skola på torsdag 13-16.
Ledsagarservice på fredag 13-16.

Såhär ser alla mina veckor ut. Mängder med extrasaker som hela tiden dyker upp. 73% in my ass.

Ha en trevlig söndag!

Det är jag och Titan.

Vi pluggar just nu. Eller, Titan tigger wienerbröd som jag och pappa ska fika med när jag är klar för dagen. Har haft sjukt brått idag, jobbar till tolv, fixat lunch, handlat och sädat åt mormor innan jag åkte hem och hämtade datorn och for hit ut. Första gången jag sätter mig och tar det lungt nu, har jag otur somnar jag med näsan i tangentbordet... 

Nä, nu och två timmar framåt ska jag plugga lite. Sedan är det fredagsmys. Fick jobba söndagen (=kval. övertid, gött det), och dessutom har vi en plaskvåt säng. Vi har en ventil sitter rakt ovanför Björns sida, och två minuter innan jag skulle gå upp (jag var i full färd med att snooza) började det rinna kondensvatten ur ventilen ner över Björn. Mowahahaha vad skadeglad jag blev. Han kom upp fortare än någonsin på morgonen. Dessvärre är sängen blöt, och Björn trodde det skulle räcka med en handduk i sängen för det skulle sluta droppa när som helst. Nu när jag var hemma & hämtade datorn såg jag att det hade droppat hela dagen... Fick flytta sängen (lätt - not) och byta handdukar. Jag är grymt lycklig över att detta skedde nu när han var hemma, och inte för två veckor sedan när han befann sig i Bern...





Trötthet.

Så länge en trötthet går att vila bort är det lugna puckar, fick jag höra när jag var på ergonomi. Vilket gör att min kvällströtthet känns ganska avdramatiserad. Jag har aldrig trott det varit något allvarligt fel, jag är en kvällstrött person. Och jag går upp skittidigt. Och har ofta görfulla dagar och när paus ger (nattning eller en fikastund i tv:soffan) så slockar jag först. Så det är ju egentligen inte så konstigt att jag är trött. Men ibland känns det rätt trist att alltid i förväg veta att det inte är någon idé med att t.ex. hyra film.

Jag kan alltid sova bort min trötthet, jag vaknar aldrig med värk även om ryggen är stum och trött när jag lägger mig. Går jag upp på natten kan jag oftast känna vad klockan är. Det känns i kroppen när jag sovit för lite, och jag har nog aldrig någonsin sovit så lite att kroppen inte fått vad den behöver. Edit: minns att jag hade ryggont sista gången vi får till Ullared, då hade jag lagt mig sent och gick upp vid tre, då kändes det att jag hade behövt sova mer. Så grymt skönt att kunna sova bort trötthet, värk och tillfällig brist på motivation. Jag vaknar alltid med ny energi, både fysiskt och psykiskt.

Är jag sjukt trött på dagen (vilket jag kan bli, händer ett par gånger i månaden) Jag har fördelen att kunna somna om tillfälle ges, och det i kombination med att jag mår skitbra om jag får sova 15 minuter mitt på dagen när jag känner mig slutkörd, gör att jag lätt kan avhjälpa den där tröttheten. Det svåra i allt är ju att få möjligheten att sova, vilket är nästintill omöjligt om barnen är med. Ibland kan jag ta den där kvarten om barnen t.ex. åker traktor med morfar, men det är nästan enda gången. Och enda gångerna jag behöver den där kvarten riktigt ordentligt, är när jag jobbar delade turer, för då kan jag bli dödligt trött framåt sex-tiden på kvällen. Och blir jag stillasittande är det pest och pina att vara trött, eftersom jag har så lätt att somna. Har jag då lyckats sova några minuter mitt på dagen orkar jag nästan allid vara vaken hela kvällen hemma också. Synd att jag så sällan har möjligheten till den där 15-minutersrasten, för jag skulle nog klara kvällarna bättre utan att däcka helt.

Ikväll ville barnen lägga sig tidigt, vid sju. Vi somnade allihopa i stora sängen. Trots att jag hade klockan ställd på åtta, måste jag ta tryckt bort alarmet. För jag vaknade halv elva, genomsvettig av att barnen sov uppepå mig. Så nu har jag plockat fram kläder och prylar till i morgon, och nu ska jag sova igen. Jag tycker inte om att somna så ordentligt när jag nattar barnen, för enda gången jag har svårt att somna är om jag somnat ordentligt vid nattningen. 3.5 timmars sömn på kvällen är ju halva mitt nattbehov av sömn, det kommer bli svårt att somna nu. Men jag har mig själv att skylla. Och så var det en mysig stud med barnen.

Ha det gott alla :-)


På väg.

Nu ska jag på ergonomi. Sedan APT. Och så ska jag jobba ikväll.

Men först lite vovvekissning och tandborstning (det sistnämnda på mig själv då)

Hoppas ni får en fin dag :-)


Traktor.

Utanför dunkar och bullrar det. Det är Björn och hans älskade Traktor som gemensamt täcker över vallgraven.

Jag har dammsugit båda våningarna, förberett inför morgondagens knytte på dagis och sedan grejat med bilder. Jag ska upp och duscha nu, en lååång skön dusch. Sedan plocka fram kläder till i morgon till både mig och barnen *tråk* och dessutom hänga en maskin tvätt. Nåväl. Sådant som måste göras. Jag är rätt pigg ikväll, det väger ju upp i alla fall.

Ha en fortsatt bra kväll nu, så hörst vi (kanske) i morgon.


Illamående.

Har just kommit hem från jobbet. Var på filmklubben, och såg en rätt bra film. Men usch vad jag mår illa. Jag klarar inte att se filmer som är gjorda med handhållen kamera, gahhh vad jag mår illa av det. Och det tog säkert 30 minuter innan jag kom på det, jag satt och funderade över om jag höll på att bli sjuk. Men sedan kom jag på vad det var.

Var hos P&M idag, och grillade korv och krattade löv. Fast vi åkte sent, tror klockan var runt 12. Vi pysslade här hemma, målade ramar och gjorde färdigt trappstegen. Den blev riktigt fin.

Nu ska jag pyssla med bilder en stund. Dessutom, en av mina bilder på Ebba finns med i en omröstning, vill ni rösta på min bild och/eller läsa om vad det gäller så klicka här!

Morgondagen blir en lång dag. Först ergonomi på brandstationen, sedan APT-möte och efter det jobba kvällen. Känner mig mätt på långa dagar. Funderar på att ta semester i jul. Jag har en riktigt lugn jul, jobbar enbart julafton 7-12, sedan är jag ledig juldagen och annandagen och söndagen. Ganska soft, eller hur. Men har två eller tre arbetsdagar därinnan, och funderar på att ta ledig då. Eller jobba in lite komp och ta ut. Jag vill ha något ledigt att se fram emot. Björn ska vara ledig i tre veckor i sträck. Det kallar jag soft.


Ljusparty.

Uj, det var nästan två år sedan jag hade ett ljusparty. Men nu har mitt lager här hemma tagit slut, så jag ska ha ett eget här hemma.

Den 8:e december, någon gång på kvällen, vid 18-tiden ca. Skickar en inbjudan lite längre fram, men ni som brukar komma kan ju minnas datumet så länge :-)


Pimplat kaffe.

Gud, nu har jag druckit två stora muggar kaffe och min blåsa håller på att sprängas. Uhhhhh. Ska snart knalla iväg, slut på kontorstjänstgöring för den här helgen.

Råkade röka in och dessutom kyla ut hela nedervåningen när jag eldade i morse, en brinnande vedklabb ramlade ut när jag öppnade luckan och det blev en rökig dimma överallt. Tur att vi inte har någon brandvarnade, annars hade nog barnen vaknat. (Läs mellan raderna: Vi behöver verkligen en brandvarnare. Monterad. Vi har fått mängder i julklapp med de skruvas aldrig upp. Om någon får för sig att ge oss en sådan i juklapp så måste ni se till att det ingår MONTERING). När jag väl fått in klabben i elden igen fick jag blixtvädra. Och så bannade jag mig själv en stund när jag såg brännmärkena på golvet.

Nu ska jag diska min mugg och låsa här. See´ya!


Länge sedan.

Det var länge sedan jag bloggade. Som vanligt får jag väl skylla på jobbet. Eller på min bristande ork.

Men jag orkar verkligen inte göra någonting vettigt alls när jag kommer hem. De senaste dagarna har jag inte ens jobbat kvällar, utan jobbat som vanliga normala människor gör. Dvs 7-16. Sedan hämtat barnen, lagat mat, nattat, och så somnar jag själv. Det är förödande för min kreativitet ;-). Eller, jag skapar massor av idéer under dagarna, och tänker att jag ska hinna så mycket, bara barnen somnar och jag får vila och ta igen lite ork... Sedan somnar jag om, och om, och om, och vips är klockan över tio och då kan jag inte påbörja något. Väckarklockan står ju på strax innan fem alla mornar jag jobbar, det är tidigt.

Jag är inte en sådan som räknar nattsömnen i timmar, men jag brukar ändå ha lite övergripande koll på hur länge jag sover. Annars orkar jag inte med nästkommande dag. Vet jag att jag ska upp tidigt dagen efter så sätter jag mig inte ens vid tv:n, då pysslar jag hemma, duschar och lägger mig och läser istället. Som de senaste tre dagarna. Det är skönt det också, jag tror inte jag följer en edan serie på tv. Möjligvis Lyxfällan, om jag hamnar vi det. Men jag vet inte ens vilken kanal det går på, eller hur dags. Inte ens vilken dag. Sådan nollkoll har jag på vad som visas på tv.

I morse utövade jag lite vardagslyx. Efter dusch blev det frukost framför en brasa i spisen, i en halvtimme hann jag sitta. Och en purfärsk Lantliv-tidning. Sedan bar det iväg till jobbet, och här sitter jag nu med en varm kopp kaffe framför mig. Jag jobbar delad tur idag, och när jag slutat ska jag besöka pingskyrkans loppis, handla åt mormor och sedan åka ut till pappa och mamma där Björn skulle vara med barnen. Annars ser jag inte killarna på hela helgen om jag inte passar på mitt på dagen idag. I morgon jobbar jag nämligen 7-20, ingen rast att pussa barn på.

Igår slutade jag klockan åtta. Sedan ringde David tidigare på dagen och ville ha massa saker handlat, för han var sjuk. Så jag handlade åt honom när jag hade slutat, och när jag väl hemma höll på att plocka in väskor och annat från bilen insåg jag att jag hade glömt att lämna hans varor. Åhh då tänkte jag många ilskna ord om honom och hans brist på körkort. Bara att hoppa in i bilen och lämna sakerna. Suuuck. Jag borde bedriva någon slags allservicefirma.

Nu ska jag sluta gnälla på allt.

En ros till crimson.se. Igår kom bilderna (dock inte canvasen). Och då beställde jag bilderna vid lunchtid på onsdagen. Det kallar jag blixtsnabb leverans! Och alla bilder blev helt superfina, formaten stämde och färgerna blev som jag ville.

Hörrni, ha en trevlig lördag alla vänner. Det ska jag i alla fall ha. Även fast jag jobbar :-)


Snabbis.

Just nu sitter jag och hinkar kaffe, jag börjar få migrän. Har jobbat sedan 07 i morse till lunchtid idag och jobbar sedan eftermiddag - kväll. Nu har jag rastat Sonya, och tagit Ipren och kaffe för att jaga bort huvudvärken och tröttheten.

Kvart i ett är jag inbokad för fotografering, så jag ska snart åka. Men jag kände att jag behövde en paus. Ska till banken på möte klockan tre, sedan börjar jag jobbet timmen därefter.

Hoppas ni får en fin dag och att ni inte blåser bort :-)


Barncitat.

Nu i morse vaknade jag av att Elis pussade mig på kinden och sa -Jag är stolt över dig mamma!. Det säger man till dom man tycker om!

Alvin, han satt nyvaken på golvet och bläddrade i Micke & Molle. Och så säger han lite bekymrat: -Mamma, jag kan inte läsa...

Jag kanske är aningen partisk, men jag tycker verkligen att mina barn är världens goaste ♥ ♥ ♥


RSS 2.0