Morgon.

I morse vaknade Alvin kvart över sex, och skulle upp. Han ställer sig upp innan han slår upp ögonen, haha. Snabbt ska det gå. Så då var det bara att knalla upp. Kändes som om jag inte ens hade somnat, fy vad jag sovit dåligt. Vi myste här nere med en brasa i spisen, och när Elis kom upp en timme senare gjorde vi varm choklad. Så kom Björn vid tio och vi åt frukost, jag duschade och nyss somnade Alvin i mitt knä, så han ligger på ett fårskinn och snoozar. Vi ska snart åka till mormor och första adventsfika.

Kanske hörs senare mina vänner. Trevlig advent på er :-)


forts...

Hann ju inte blogga klart igår. Alvin var jätteledsen, igentäppt i näsan kraken. Och så börjar han få massa tänder, alla fyra hörntänder är på väg upp, jag tror det är därför han varit extra ledsen och gnällig de senaste dagarna. Han fick näsdroppar och Alvedon, och sedan sov han gott. Själv låg jag inte så himla bra, Alvin är så lättväckt att jag knappt törs röra mig när han sover hos oss. Jag hade Elis på ena sidan och Alvin på andra, och så låg jag käpprak hela natten. Det känns i kroppen idag.

Vi var på julmarknaden i Flen igår. I godsmagasinet. Trevligt som vanligt. Elis och Alvin var klädda som små tomtar, det såg så gulligt ut. Fast Alvin somnade så snart han såg allt folk. Elis ville spela på chokladhjulet, och vann faktiskt andra pris som var en chokladask. Duktiga killen.

Väl hemma pysslade vi som vanligt, Björn höll på ute och vi inne. Gjorde kycklinghamburgare till middag, sedan somnade barnen på fem röda när klockan var halv åtta.

Magknip.

Ja gud så mycket knäck och kola jag ätit. Jag som aldrig gillat det, nu mumsar jag ur skålarna ideligen. Fast, det är ju iofs bättre att nalla lite egenhändigt tillverkat godis, som består av smör, grädde och socker, än det köpa godiset som innehåller konstgjorda smaker och all annan helvets skit. Men jag har fått magknip av allt snask.

Var uppe tidigt i morse, vaknade helt genomsvettig av att Elis låg och klappade på mig och sa: "-Hanna! Mamma. Jag tycker om dig. Klappar bara lite." och så rev han av sig blöjan och sa: -"Kan inte ha den. Den var SÅ kissig". Det är han standarduttryck när han inte vill ha blöjan på sig, oavsett om den är kissad i eller inte. Han prata så kul, min lilla grabb. I förrgår krossade jag en blomkruka i källaren, och Elis var med ner och kollade på skärvorna. "Mamma. Du får inte ha sönder allt. Du måste vara försiktig, så det inte går sönder." Så fräna meningar. Han blev bjuden på en bit lussebulle på Coo, och sa då högt och ljudligt till tanten som bjöd honom: "Jag tyckte inte om den här. Den var ÄCKLIG!".

Nä, nu tjoar Alvin. Han är snorig och ledsen, så jag får fortsätta blogga i morgon. Måste pussa på lillen.

Julkort.

Kolla in mina två julkort, vad tycks? Men jag har inte bestämt om de blir de julkorten vi framkallar och skickar på riktigt, eller om jag ska göra fler alternativ. Får klura på det ett tag till.




Fredag!

Åh, vad underbart med helg. Igen. Känns som om veckorna enbart består av fredagar och söndagskvällar.

Idag var jag och barnen på stan, handlade på BP´s, fikade med pappa och körde hem honom. Fotade barnen lite, bakade kola, knäck och tryffel.



Och så kom Björn hem och vi beställde den sedvanliga fredagspizzan. Nu är barnen duschade, och Björn slappar vid tv:n med småkillarna. Jag tar en timme "off" nu, det är skönt att bara slösurfa och inte göra något när jag varit med barnen hela dagen. Har en vision om att vi ska kunna ta sista julkortsbilden nu när barnen somnat, men sätter jag mig i tv-soffan kommer JAG somna, och då blir det inga bilder.







I alla fall. Ha en trevlig helg på er :-)

PUSS

Oj.

Vad tiden går fort. Kändes som om vi nyss gick hemifrån, men nu är ju klockan två. Har varit nere på stan och ätit lunch med mormor och handlat. Nu har jag även varit på vinden och plockat ner allt julpynt. Skitsvårt när man är själv, för kartongerna är så porösa av fukten där uppe att de går sönder hela tiden, så det är svårt att få ner dom hela. Dessuom är jag superduktig på att klanta mig, vindsstegen viker sig på mitten (ja den ska göra så för att kunna gå att vika upp i takluckan) när jag kliver ner, och den slår tillbaka i ryggen på mig. Uhhh.Nä, dags att sryka lite gardiner.

PUSS

Semester.

Nu har jag semester igen. Tors - sön. Är ni avundsjuka ;-).

Igår hade jag sådan huvudvärk att jag inte orkade göra någonting vid datorn. Hade massor av fotoplaner, men fick lägga allt på is. Får se om jag orkar ikväll.

Städade hos mormor igår på förmiddagen, och jobbade på eftermiddagen. Sedan skjutsade jag David med tillhörade spelemän till Skebokvarn. Efter det slocknade jag vid tv:n med Elis. Vaknade vid elva och gick bara till sängen och fortsatte sova. Så idag känner jag mig utsövd och pigg igen. Har massa planer för idag, men jag vet inte hur mycket jag kommer hinna med.

Skriva nota, skriva ut ett kontoutdrag åt mormor.
Ta ut pengar och handla mat åt mormor. Äta lunch där med killarna.
Handla åt mig själv. Sätta in pengar på ICA-kortet (fick ju lön idag, tjohoo!).
Betala räkningar (inte lika kul).
Baka julgodis (fast exakt vad vet jag inte ännu).
Ta mig upp på vinden och plocka ner adventsljusstakarna.

Stryka och sätta upp julgardinerna.
Göra middag. Plättar och ärtsoppa (fíck mormors plättlagg).
Fotostund med killarna efter middag och dusch (måste ta de sista bilderna till julkorten).
Göra klart julkorten i PS (har bara börjat, men har ju inte alla bilder som jag behöver ännu)

På tal om foto, fick Elis dagiskort igår. Gud vad söt han var på bilden. Gruppbilden och Alvins bild kommer senare, för jag kunde bara registrera ett konto om dagen tydligen, och Elis konto registrerade jag först. Ska bli spännande att se gruppbilden, den är jag mest nyfiken på.

Nähe, nu ska jag göra lite nytta. Hoppas ni får en trevlig dag :-)


Hej :-)

Nu känner jag mig riktigt inaktiv här. Ja, jag har inte bloggat på flera dagar känns det som. Fast sist var ju igår morse.

Det var riktigt kul på Hjalmar. Ganska likt det som jag var på förra gången, i våras. Men ändå jätte, jättebra. Jag mådde pyton på vägen dit, hatar att åka buss. Mamma bjöd på vin och dessertost under resans gång. Och det är ju konstigt, men äta funkar trots illamående. Men säg när jag inte kan äta, haha.

Idag fick jag semester, helt oväntat. Kom till jobbet som vanligt på morgonen, och vips var vi tre personal där vi normalt sett ska vara två. Efter en snabbkoll med kontoret visade det sig att jag hade fått semester, utan att ansöka om det. Så jag fick gå hem. Eller, jag valde att gå hem. Skulle jobba delad tur, så när det redan fanns folk inne för mig var det lockande att plocka ut den där sista dagen jag hade kvar. Så jag gick ner till kommunal med ledighetsintyg och kvitton från min utbildning jag var på, sedan gick jag hem. Käkade frulle med Björn och barnen som precis gått upp, och så klädde jag Elis och vi gick & handlade. Köpte en ny pulka, så fick Alvin överta småbarnspulkan. Väl hemma igen gick vi till lilla pulkabacken, och åkte pulka, stjärtlapp och tefat. Kom på att killarna ska få en snowracer i julklapp, det kommer de gilla. I alla fall Elis, Alvin är lite mer försiktig än så länge. Hans lilla pulka är så hög att den lätt välter, så han kan inte åka så fort. Men det gjorde inte så mycket, för han somnade efter fem minuter. Inte så konstigt med tanke på att han satt på sitt fåårsinn och hade en filt över sig, vem skulle inte somna då :-). Jag tror att jag uppskattade pulkastunden mest av alla, jag älskar att åka pulka!

Sedan gick vi hem och gjorde våfflor och drack te, Davis och L kom också. Sedan dammsög och moppade jag på nedervåningen, gjorde en sats lussebullar och så gjorde jag mat. Och så kom David och L över och åt med oss. Barnen duschade, och efter avplock var de lättsövda. Jag sitter just nu med en snusande Elis bredvid mig. Alvin somnade på 30 sekunder. Han gnällde lite precis när jag gick ut, men jag tänkte ge honom ett par minuter i alla fall, och det räckte, för han somnade snabbt. 

 Sitter vid den bärbara nu, så bilderna från de senaste dagarna får ni kolla på min pixbox. Ids inte lägga in dom här när jag inte har någon mus att scrolla med, det tar sådan tid att göra det med hjälp av den lilla tuchplattan.

I morgon skulle jag ha varit ledig, men jag var otydlig med det, så jag ska åka en sväng med en brukare på förmiddagen. Lite trassel bir det ju när jag inte vill ringa dagis med så kort varsel, även om det brukar gå bra. SÅ barnen får vara med mormor och morfar tills jag kommer tillbaka.

Nähe, nu ska jag skriva lite till bilderna på pixbox, kolla där vettja. Har laddat upp dom med USB-adaptern, och det funkade riktigt bra.

Nu ska jag lägga in Elis i vår säng, och sedan hälla upp en koff kaffe och sätta mig vid brasan och läsa min King-bok. Känner på mig att jag kommer somna, så jag ska tvätta bort sminket och ta ur linserna direkt nu, så är det bara att borsta tänderna sedan. Ville ut och springa ikväll, men jag är rädd att halka. Det var inte sandat på trottoarerna förut i EM, och är det osandat törs jag inte ge mig ut.

Vi hörs mina vänner, ta hand om er i snön. (Är jag den enda som verkligen älskar det här vädret? Alla verkar mest vara arga och bittra över att det snöar. Jag känner mig extra pigg, blir så glad av det.)

Julkryss.

Idag ska vi åka på julkryss med Hjalmar. Det ska bli kul. Så jag ska egentligen inte sitta här, utan göra frulle så vi inte bli sena. Ska möta upp pappa & mamma vid stationen, och så åker vi vid elva. Barnen ska vara hos farmor och farfar under tiden. Nä, dags att sätta på tevatten och koka ägg. Och fixa gröt, och smörgåsar och... Är jag hungrig?

Foto.

Jaaa... Jag hade lite tråkigt i eftermiddag. Så Alvin fick posa igen. Längst ner finner ni bilderna. Men först en liten dagsrapport.

Vi inledde dagen med bad i simhallen. Alvin tycker fortfarande att djupt vatten är lite läskigt, men han simmar bra med benen, snart kan han det där ;-).

Jag hann simma några längder också, innan vi gick hem. Alvin somnade på mina axlar en minut efter att vi gått från simhallen. Pyttsade över honom i vagnen väl hemma, och gick en sväng på stan. Elis och jag delade på en macka på fiket, och drack varm choklad. Sedan hälsade vi på gammelmormor, och handlade. Elis gick tipspromenad på ICA och fick ett diplom och en poster. Sedan bad han att få byta plats med Alvin, för Elis var trött sa han. Han har aldrig bett om att få åka i vagnen, men han fick det och somnade efter typ 30 sekunder. Väl hemma mötte vi en sur Björn som muttrade över traktorn. Den gick, ibland. Och ibland inte. Men till sist, efter (vad jag kan tänka mig) många svordomar fick han de de stösta jordhögarna i Gropen, så nu kan vi parkera på grus igen. Äntligen. Alvin och jag hara fotostund medan Elis sov i vagnen. Sedan kom Björn in vid halv åtta och vi åt tacos. Nu sover barnen och jag ska lägga mig & läsa min King-bok. I morgon ska vi på hjalmars julkryssning, det ska bli kul :-).

 

 




God morgon :-)

Alvin är sin morgonvana trogen, 06.15 stod klockan på när han öppnade ögonen och insåg att det fann bättre saker att göra än ligga i sängen. Jag förbannade mig själv för att jag inte tog in ved igår, det gör jag varje morgon. Och varje kväll tänker jag "Äsch, det är ju lika kallt i morgon bitti. Jag gör det då." Men det är fan inte skön att knalla ut i kylan på morgonen. Fast Sonya får ju sin morgonrastning då.

Killarna blev klippta igår, sjutton så fina de blev. Elis blev så kortsnaggad, och Alvin blev uppklippt och fick en frisyr. Lite spray och uppfluffning så kommer han se helbusig ut. Åh vad dom är söta mina killar.



 


Pappa var barnvakt åt den av pojkarna som inte klipptes, och när killarna var färdigsnaggade tog vi gammelmormor med ut till pappa & mamma och fikade. Sedan åkte vi hem, jag uträttade lite ärenden åt mormor på stan medan hon väntade i bilen med mina sovande barn. Vi åkte hem, beställde fredagspizzan och hämtade den. Elis var klädd i sin duffel och hatt, och han får alltid så kul respons på det.



Så många äldre vill nävhälsa på honom, och fråga vad han heter. Det är skitkul, Elis är inte så blyg utan han brukar tala om vad han heter och tacka när någon tycker han är fin. Jag tycker han är skitstilig i sina fina kläder. Tanten i pizzerian är så förtjust i Elis, och Elis vill alltid följa med in och hejja på henne. Han får mängder med klubbor, och igår fick han även tantens halsduk, för hon tyckte han så kall ut, haha. När vi kom hem hade vi fredagsmys. Pizza, och sedan såpbubbelblåsning till förbannelse. Den enda som tröttnar är jag, barnen kan hålla på hur länge som helst. Sedan den sedvanliga duschen, och så fick killarna lite lördagsgodis till Byggare Bob.

Jag har som sagt en idé till julkorten som jag ska göra, vilket inkluderade Björn. Fan vad jag garvade igår. Jag ville ha honom utklädd till tomte. Skägget passade bra, men tomtedräkten var egentligen tänkt till Elis, det var stl 116. Jag kan ha den, men när Björn drog den på sig slutade den i midjehöjd, och bandet att knyta med satt strax under hakan typ. Det spelar inte så stor roll, för huvudsaken var att det från axlarna och uppåt såg ut som en tomte. Men jag garvade så jag fick magknip. "DU har ont i magen? Vad tror du JAG får?" gnällde Björn och förfasade sig nog över insynen genom fönstret. Fast jag ska bespara er de bilderna, någon stolthet måste han ju få ha kvar. Även om det var grymt kul. Tog några bilder på Sonya och killarna också, men blev inte riktigt nöjd, så jag ska se om jag kan göra om det ikväll. Sedan börjar den roliga tillverkningen i PS, det är nästan det roligaste.

Nähepp. Nu släntrade Björn ner, så det är nog dax att fixa lite frulle. Vi tänkte gå till simhallen nu på förmiddagen.

AlvinBus.

Han är så knäpp min Alvin. Han började härja kvart i fem i morse, fick välling men då blev han klarvaken efter det. Sedan har det varit full ös på honom hela morgonen. Nu duschar han. Han har tiggt och bett helaste morgonen om att få duscha, så jag satte på en liten stril med vatten åt honom. En halvtimme har han suttit nu, jag ser honom härifrån. Jag har tänt en brasa och vridit upp golvvärmen på max, så nu stormtrivs han där inne. Han får ju aldrig leka i vattnet när Elis är med, båda älskar vatten och vill leka med samma saker. Alvin har så kort tålarmod att han mest är ledsen hela tiden när de duschar tillsammans. Men nu är han nöjd när han får plaska ifred. En spade, en burk att fylla vatten i och så duschslangen. Tokiga unge.

Men snart måste jag ta ut honom, då kommer det bli krig. Vi ska ut på stan vid tio, och jag vill att han ska hinna torka ordentligt innan jag tar på honom kläderna. Innan duschen satte han i hårfönen i kontakten. Jag var ute med Sonya på tomten, Björn hade glömt rasta henne innan han stack och då är jag så illa tvungen att ta ut henne trots att barnen är kvar inne. Men jag står ju vid dörren och lyssnar så ingen är ledsen. När jag kom in satt han och försökte knäppa på hårfönen, den hade han hittat i min väska. Han är rackarns duktig med kontakter, det är lite otäckt.

Det soms tår på dagens schema är klippning, för barnen då. Elis är långhårig som jag vet inte vad, och Alvin behöver, ja. Ansas. Har aldrig rört honom med en sax ens, och hittar vi någon frisör som har drop-in idag så får de ansa honom också. Inte kortklipp, absolut inte. Jag måste ha lite lurv att sniffa i. Men jag vill att de klipper honom så han slipper få all lugg i ansiktet hela tiden. Har hittat en jättesöt reklambild i en tidning jag fick. Om ni är medlemmar på familjeliv.se kanske ni också har fått den? Den heter precis som sajten. Och där i var det reklam för Lindex, och en pojke litet äldre än Alvin hade långt hår. Så jäkla söt.


Igår orkade jag inte ladda upp några bilder eller skriva något. Jag var alldeles slut i huvudet, trots att jag inte gjort något speciellt. Vi var hos gammelmormor och köpte lunch åt henne, och så handlade vi. Sedan sov barnen middagslur i bilen och jag åkte till Blacksta och hämtade ett lass med spån till stallet. Vi åkte hem och lastade av det, killarna åt sen lunch och så fikade vi hos pappa & mamma. Sedan åkte vi hem och åt mat, duschade barnen och la oss. Snabb redovisning av dagen :-)


Nä, nu är Alvin tvärförbannad. Måste kila.


Orkar inte.

blogga något idag. Sorry, men jag är så trött. Ska duscha och sedan sätta mig framför brasan med min bok och sova.

PUSS på er :-)

Hur hårt?

Måste man slå för att en pojke, bara en månad äldre än Alvin, ska svälja en av sina tänder och kvävas till döds? Hur bär man sig sedan åt för att knäcka ryggen en åtta-nio revben på honom? Jag begriper det inte. Jag får inte in i min skalle hur man bär sig åt. Hur jag än tänker så får jag inte upp en enda bild på två män som misshandlar motsvarigheten till min Alvin så grovt. Det går inte. Fantasin räcker inte så långt.

Lyssna nu. Socialen gjorde 60 hembesök, sextio jävla hembesök i en ort i Storbritannien. Utan att ta pojken med sig! Förra året hittades han död, i en nerblodad säng. Över 50 olika skador hittades på den stackars killen. Bruten rygg, nio brutna revben, skallskador, ett bortslitet öra, han saknade naglar... Fy. Fan. Fy. Jävla Helvetes Fan. Två gånger i veckan fick den satans familjen besök av socialen. Och varje gång lyckades äckelmamman dölja det de utsatte pojken för.

Jag finner inga ord. Vet bara att jag är så innerligt glad över att mina pojkar finns hos mig, och att jag alltid kommer göra allt kan kan för att de ska ha det bra. Jag skäms över att tillhöra samma art som dom. Inget staff i världen kan vara tillräckligt för det de gjort.

Någon som

är medlem på ett diskussionsforum?

I så fall kanske ni kan känna igen er i följande text. Jag, som ofta tillbringar min tid på diverse forum, speciellt ett som jag varit medlem på länge, tycker att det var klockrent skrivet :-) (Ja, några av  mina läsare kanske tom är medlemmar där också? Ni vet i så fall vilket jag menar.)

Hur många forummedlemmar krävs det för att byta en glödlampa?

1 för att byta glödlampan och posta att den blivit utbytt.

14 som delar liknande erfarenheter av att byta glödlampor och ger förslag på hur glödlamporna skulle kunna bytas på annat sätt.

7 som varnar för farorna med att byta glödlampor.

10 som pekar på stavfel och grammatiska fel i tråden om hur man byter glödlampor.

5 som anmärker på språkpoliserna.

3 språkpoliser som hackar tillbaka på de som anmärkte på språkpoliserna.

6 som argumenterar om det heter "glöd lampa" eller "glödlampa" och ytterligare 6 som idiotförklarar de 6 första.

2 yrkesmän som arbetat i glödlampsindustrin och menar att den korrekta benämningen är "lampa".

15 besserwissers som hävdar med bestämdhet att de också arbetat med glödlampor och att "glödlampa" är det korrekta uttrycket.

1 som "lånar" tråden för att ställa en fråga om sevärdheter i Madrid

1 moderator som flyttar tråden

36 som debatterar vilken utbytesmetod som är bäst , var man köper de bästa glödlamporna, vilket glödlampsmärke som är bäst och vilket som är sämst.

7 som postar länkar till siter där man kan se olika typer av glödlampor.

2 som påpekar att det finns en sökfunktion på forumet och att man kan hitta svaret om man använder den, för ämnet har varit uppe förut

4 som postar inlägg om att länkarna inte fungerade och själva postar rätt länkar.

3 som postar länkar från ovanstående länkar med relevant innehåll för de som behöver ytterligare länkar om glödlampor.

13 som citerar inlägg med hela innehållet inklusive alla föregående signaturers inlägg och skriver "Jag håller med...".

5 som PM:ar sina närmaste kompisar och ondgör sig över trådens utveckling.

4 som skriver "Hade vi inte den här diskussionen uppe i en annan tråd nyss?".

2 som länkar till den föregående diskussionen om att byta glödlampor.

13 som skriver "Gör en Googlesökning på byte av glödlampor innan ni postar inlägg om hur man byter glödlampor!".

1 forummedlem som efter 6 månader hittar tråden på sidan 126, postar ett inlägg och startar om alltihop igen.


För er som inte riktigt begriper texten handlar den kort och gott om hur det går till på ett forum, vilka sorters människor som svarar och hur diskussionerna byggs upp. Just glödlampegrejen får stå som mall för alla ämnen som kan förekomma.


Feber.

Ja igår var det Alvins tur att får feber, bara sådär pangbom däckade han på eftermiddagen.



Men lite Alvedon gjorde susen. Tänk vilken skillnad lite medicin kan göra. Alvin åt en grymt stor middag, och avslutade med kvällsvälling, sedan sov han som en stock till fem. Hann med att ta två nallebilder också, men eftersom han inte var frisk så ville jag inte bråka med honom. Bilderna blev inte riktigt som jag ville, men å andra sidan gillar jag dom mycket ändå, speciellt den sista.

 

Elis sitter just nu och kollar på en DVD med Iron Maiden. Och så har han två blompinnar som han trummar med. I början av DVD´n får man se lite backstage, och då sitter Elis och säger: "-Det är Bruce. Det där är Nico. Nico spelar trummor." För mig är det obegripligt hur han kan se skillnad på de där långhåriga gubbarna. Ja, än mer obegripligt än att han vill lyssna på det. Sedan envisas han med att höja volymen också, för "så gör man". Fast han kommer ner varannan minut, och ska prata om något han sett på tv, så det är ett evigt rännande i trappen.

Vi har pratat om att plocka ner min lilla tv från vinden, och min gamla VHS-spelare också. Hos pappa och mamma finns det mängder med VHS-barnfilmer, alla Astrid Lindgrenfilmer tror jag dessutom det finns. Det vore ju perfekt för Elis att ha, här nere. De kommer inte få ha TV:n på sitt rum, för de gångerna de kollar på ovanvåningen vill jag helst vara med, så då kan de lika gärna se på sina DVD-filmer i tv:rummet. Det är ju gemenskap, tv´n. Inte någon barnvakt. Här nere i datarummet vore perfekt att ha en liten myshörna, med lite kuddar och filtar.

Idag blir barnen hemma från dagis, de skulle ha gått lång dag då jag skulle jobbat. Men björn kommer hem efter lunchen och då kan jag i alla fall ha min ledsagning. Ska till mormor och sedan handla också, och förhoppningsvis hinner jag upp till jobbet och ringa några samtal.

Nu ska jag som vanliga ladda in lite bilder. Kolla in min pixbox senare vettja :-)

Lungt och skönt.

Just nu sover killarna, och hela huset andas lugn. Doftljus som brinner, lite musik i bakgrunden. Lyssnar på Absolute Christmas, från 1994. Det är den absolut bästa versionen (eller hur mamma!). Helt underbart med en sån här stund när det i övrigt är full fräs mellan golv och tak.

Jag håller på med maten, vill ha den klar när Björn kommer strax efter fyra. Han skulle visst kleta något asfaltsklegg på trappen han gjutit. Det höll han på med igår. Och nu väntar jag på ett gruslass som ska komma någon gång under eftermiddagen.

Vi ska äta blodpudding. Inte min favoriträtt, men jag kan äta det. Gör lite stekt ägg och potatis till så går det ner. Själva blodpuddingen tar jag bara någon skiva av.

Vi var på stan en kort stund, tog ut pengar och skulle hälsa på mormor. Men i samma stund som jag såg att samlingssalen var överbefolkad at rullatorer med tillhörande pensionärer så minndes jag att det var filmvisning där, så vi vände. Elis fick se stoooora brandbilen när de satte upp julbelysningen. Visst är det tillåtet att börja låta julstämningen smyga sig på nu, när t.o.m. stan fått julskruden uppsatt? Jag har ju redan fuskat och börjat med julkort. Men om korten ska bli som jag tänkt mig måste jag ta lite fler bilder, så det är långt ifrån klart. Men idén är färdig i alla fall. Sedan funderar jag på att sätta upp julgardinerna också, men mina julgardiner skriker det inte jul om. Både de i köket och matrummet är beiga, med lite broderade hjärtan på. Och med tanke på hur länge de får sitta kvar så kan man kalla dom allahjärtansdagsgardiner också, haha.

Jag trodde att Alvin skulle bli dålig, för han kräktes förut. Elis väckte honom, och han var så himla ledsen, helt förtvivlad. Tror han vaknade på fel ställe i sömnen. Han kräktes upp frukosten, och somnade sedan i mitt knä. Sedan vaknade han och satte sig käpprakt upp och pekade upp på blomman och såg glad ut. Snabbt mellan humörväxlingarna.

Elis somnade när Alvin vaknade, och så fick Alvin käka lite frukt och pepparkakor. Elis och jag åt lunch tidigare, sedan fikade vi med te och dammsugare. Han älskar att fika, vem kan han ha fått det av måntro? Alvin satt och gjorde mig själskap vid datorn, han har dragit mig i håret och så kiknar han av skratt när jag bannar honom. Sedan rätt som det är trevar han på halsen på mig med näsan, och så när man kikar ner då blir han jätteglad och trutar med munnen. Då vill han pussas, så gör han himla ofta numer. Skitsött.


Klant.

Äsch, skrev ju en lång blogg med massa bilder igår, och så blev jag avbruten och bara stängde webbläsaren. Skitklantigt gjort. Men Elis kom ner och var ledsen, han hade drömt om läskiga hundar i sitt rum. Nu börjar han kunna skilja på vad han drömmer och vad som är verkligt, och det är skönt. Det lugnar honom när man säger att det bara var en dröm.

Annars var gårdagen jättebra, Elis verkade inte må så dåligt, han var alert och pigg hela dagen. Ändå inte överaktiv, ibland kan det verkligen kännas att han varit inne en hel dag, men jag tror det var rätt bra ändå. Vi hade att göra hela dagen. Killarna hjälpte mig att baka, Elis tycker det är jättekul att mäta saker. "En, tååå, fyra, fem, hiuuu, åtta. Nu kommer sju..?" Så låter det. Han kan inte riktigt räkna till tio ännu, men han kan i alla fall mäta och räkna till tre, om man ber honom. Ta tre mått, sådant förstår han. Så vi bakade kladdkaka och kokosbollar, det är sådant som inte förstörs av att måtten inte blir exakta. Alvin står mest och äter socker när han hjälper till, men det är sött.



 


Efter baket kom mamma och fikade. Jag hade lovat Elis att David skulle komma, men han var sjuk så det gick inte. Elis blev så besviken, och bara pratade om David. Varje gång det lät ute på trappen sa han "Nu kommer David!". Men han blev glad när mormor kom istället.



Efter fikat tog vi en tupplur. Ja, främst för att jag var trött. Klockan var halv fyra när de somnade, alldeles för sent egentligen. Men jag var sjukt trött, och barnen somnade inom en minut efter jag hade lagt dom.


Kolla vad ambitiöst jag matchat, vitt fårskinn - vit filt. Och svart fårskinn - svart filt, haha.

Sedan kom Björn hem, och vi åt middag och badade barnen. Efter det hade jag en fotostund med Alvin, resultatet kan ni som vanligt se på pixbox. Ja, ni kan få ett par bilder här också. Lite bildkritik kan jag väl få, det är ju halva vitsen med att fota och publicera bilderna, att få respons. Känn er inte tvingade, men det är en order ;-)

(Klickbara)
 
  


 
 

Och så en bonusbild bara för att de är så söta, mina killar :-)


I övrigt då. Ja, Sonya börjar få tillbaka den där bölden på armbågen. Ni kanske minns det jag skrev om tidigt i höstas, bisticket som blev en böld som sprack, och slutade med spolning, drän och en veterinärräkning 1500 spänn. Nu har det börja vara och svullna igen. Jag bara håller tummarna för att det ska ge sig av sig självt, 1500:- finns verkligen inte just nu. Självrisken ligger på 1700:-, så det är ju inte lönt att ta det på försäkringen heller. Ett jävla skit det där, att just sådant är så dyrt. Fast vi har haft tur ändå, inga veterinärbesök förutom vaccinationerna har vi behövt, så jag ska väl inte gnälla.

Idag ska jag ta med barnen ner på stan, vi ska ta ut pengar åt mormor och betala en räkning åt henne. Sedan går vi nog hem direkt, även om Elis verkar pigg så får det bli en lugn dag.

Nu ska jag tanka upp lite bilder. Ha en bra dag :-)


Bilspya.

Igår skulle vi ju ha grejat hos hästen, men Elis ville se "Madagaskar" hos mormor och morfar först, så det fick han. Men han var så mosig, och sedan tempade jag honom och såg att kraken hade feber. Så han och Alvin fick vara inne medan jag snabbmockade. Elis hade gärna velat vara ute, han var så förvantansfull när han såg att det snöade. "Då kan vi åka pulka!" "I morgon kan vi åka pulka!" Fast han hade aldrig orkat vara med ute, han låg mest och halvsov hela eftermiddagen. Vi åkte hem framåt skymningen, hämtade Björn som var vansinnig på traktorn. Den stannar, och så får han inte igång den. Trots att han ägnat hela gårdagen åt bensinbyte och förgasarrengörning. Halva tomten är sönderkörd också, skitkul.

Björn följde med mig till Rätt Pris och satt hos barnen medan jag handlade. När vi åkte hem och var 30 sekunder från att svänga in på uppfarten kaskadkräktes Elis. Hela honom, hela bilstolen. men det övriga i bilen klarade sig, tack och lov. Spylukt är ju inte mumma direkt... "Förlåt mamma. Förlåt mamma." Sa han hela tiden under duschningen. Kraken. Fast han tyckte det var riktigt kul att få duscha bilstolen, det tillhör ju inte vanligheterna. Sedan somnade han vid TV:n vid fem, och sov hela natten. Jag vaknade vid två inatt av att någon grejade med mig, då var det Elis som satt och pussade mig på kinderna. "Men vad gör du?" sa jag halvsovandes. "Bara pussar lite." sa han. Gullungen. Sedan vaknade han ganska tidigt, samtidigt som Alvin, och ville ha välling. Han som aldrig dricker välling. Men det var ju en bra frukost, och så är det lättkräkt om han skulle behöva kräkas igen.

När han sov igår passade jag på att fota Alvin, lilla mister Klementen. Fast jag önskar att jag hade haft en annan blixt, vill kunna rikta blixten uppåt istället för att den ska slå direkt på. Men en SB 800 står ju högt upp på min önskelista ;-)


Nu har jag tänkt att vi ska städa. Och kanske baka en kladdkaka. Har bara ett ägg hemma, och jag vill inte ta ut Elis när han har feber. Kanske ska jag ringa över David och se om han vill fika senare.

Hörrn, jag läste att bloggen ser konstig ut. Gör den det för er också? Jag ser allt som det ska se ut, i alla fall på förstasidan. Men om jag ska läsa en kommentar så överlappar den vänstra menyn texten. Det gör inte så mycket om det bara gäller kommentarer, men om alla ser förstasidan så illa så ska jag fixa det. Ni kan väl tala om hur ni ser den.

Bilder.

Lite nytt att se på finns på pixbox. Har ägnat morgonen sedan sju med att mysa med barnen framför elden. En liten stund nu har jag raderat/flyttat bilder över diskarna på datorn. Det är dubbelkopierat på många ställen. Men det går ändå inte att radera något rakt av då jag laddat in massa bilder efteråt, och då har de hamnat på den/de diskarna som ska tömmas. Rörigt värre. Jag är mest rädd att ta bort något man inte kan få tillbaka, men vi måste radera allt dubbelt för att datorn ska gå bra.

Nu ska vi frukostera. Ha en trevlig dag på er, för det tänker jag ha  :-)

Kväll.

Jahapp, så är det lördagskväll nu igen.

Jag har lagt barnen, och så råkade jag somna själv förstås. Det till hör ju (o)vanligheterna ;-). Fast det var skönt, nu är jag taggad för lite te och popcorn. Brickan är dukad och klar, bara väntar på Björn som tog ut Sonya på kvällsrastning. Björn har grävt och grejat här hemma, men traktorn bråkar med honom. Så nu är det färdiggrävt för ikväll, synd det. Jag hade hoppats på att jordhögarna skulle minska till i morgon, så det går att stå med bilen på gruset. Som det är nu står man på gräset, och just nu är det inte gräs, det är, ja. Åker. Lera, vatten och ännu mer lera. Jag måste alltid ha träskor när jag packar in barnen i bilen, eftersom man blir totalt nerskitad om fötterna så fort man kliver ut. Och ni kan ju gissa om barnen håller sig ifrån leran eller inte när de går ut... Hatar det. Och får visst dras med det ett tag till.

Nu ska jag ta myskväll. Ha det :-)

Äntligen hemma.

Usch vad jag har saknat killarna när jag varit hemifrån. Ville bara krama o krama o krama på dom när jag kommit hem. Elis fick visst någon mammaknäpp när jag kom hem, för halva natten har han varit vaken och frågat om jag är kvar. Snutten.

Jag och Alvin har varit uppe sedan sju-tiden. Nyss kom Elis ner, och kramades. Han är så go, den lilla ungen. Ja, Alvin är go han också, givetvis. Har har kommit med prylar till mig, tidningar, pennor, esc. Sådant han tycker jag behöver här vid datorn.

Kollade på en jättebra film igår, "The Happening". Den var otäck, men precis en sådan film som jag älskar. Handlade om ett virus, som på något sätt smittade folk. De som blev smittade tappade all överlevnadsförmåga, och tog livet av sig. Filmen inleddes av att ett gäng bygg-gubbar såg en man ramla ner från ett tak. Sedan en till och en till. Vi börjar kolla redan åtta på kvällen, och Elis var vaken. Jag satte handen för hans ögon när det blev otäckt, och han blev skitsur. "Mamma får INTE gör så!" I övrigt var det ju mest pratet i filmen som gjorde att hela stämningen blev obehaglig, och det var ju knappast illa för Elis att se. Men under de korsta sekvenserna när det hände något så fick inte Elis se. Fast han somnade en kvart in i filmen, tur det.


Satt en stund i PS, och fick till två bilder på Tiara och mig som jag gillar. När jag hade borstat tänderna och skulle stänga av burken innan läggdax såg jag att klockan var strax efter nio på kvällen, då kändes det okey att sätta sig här en stund.

Vad tycker ni om bilderna?

Den sista tilltalar mig mest, tror det beror på kontrasterna. Den första är inte helt svart/vit, bara blekt. Fast jag gillar inte min haka på sista bilden, ser ut som vår blivande drottning, Viktoria. Hon ser ut som en kassa-apparat. Eller grävskopa. Tror jag lutade hakan mot Tiara, och då blev det sådär. Men jag vill inte redigera något utseende alls på mig, då är det svårt att vara mallig för att man tycker om vissa bilder. Om jag skulle ta bort/fixa till en massa. Däremot kan jag jämna till, kanske ta bort en finne eller så. Men inget mer.




Dagens planer då?
Ja, först ska vi äta frukost nu när Björn gått upp. Sedan går vi nog ner på stan en sväng, handlar pepparkakor och hälsar på gammlemormor. Och efter det åker vi ut till hästen. Sedan ska vi äta tacos ikväll. Eller, det blir nog tacotårta. Har ni gjort det någongång? Jag har aldrig hört någon annan göra det, men med tanke på hur lätt det är att göra är jag förvånad över att fler inte gör det som ett alternativ till tacos, jag kom på det när någon pratade om varm smårgåstårta. Att man borde kunna göra samma sak, fast med mjuka tacobröd - tortillias- och köttfärs och grönsaker. Nåväl, om vi gör tacotårta så lägger jag in en bild + recept här sedan. Nu ska jag göra frukost. Jag är riktigt sugen på havregrynsgröt. Har ätit så mycket de här dagarna att jag nästan glömt hur det känns att vara hungrig. Konstand mat och kaffeintag i tre dagar, det gör min mage helt paj. Har jordens halsbränna. Men idag ska jag äta sparsamt, och inte dricka så myclet kaffe. Då tror jag det löser sig.

Puss :-)


Kvällsnöje.

Försökte blogga från mobilen tidigare, men det det gick inte. Finns gratis interner här på hotellet, så jag sitter & läser lite tidningar nu.

Man är fullmatat med massa nya tankar, ja det är väl som det ska vara när man är på kurs. Så klart.

Igår hade vi en riktigt bra föreläsare som drev på hårt om engagemang, och bemötande. Han var kalsbra. Idag hade vi en annan typ av föreläsning, mer informationsinmatning. Nationalsocialismens uppbyggnad, skillnad sverigedemorkrater vs nationaldemokrater. Väldigt mycket politik, men också så intressant.

Konferansbuffe står uppdukad under hela dagen, där man kan förse sig med fikabröd, frukt eller mackor. Så mitt kaffeintag är konstant, vilket gör att jag i varje femminuterspaus måste springa och kissa. Sedan är det kalasbra mat, och halva nöjet med att bo på hotell är ju frukostbuffén, haha. Jag gillar att äta.

Men jag är helt däst efter middagen, lax var det. Supergott. Nyss delade sällskapet på sig, hälften skulle gå och lägga sig och hälften skulle in i någons rum och dricka vin.

"Någon", ja det är en donna här som jag retar mig på. Något enormt. Hon träffade en kille igår, som hon tog med sig på sitt rum. Ja, alla gör som dom vill med det. Men jeeez vad hon skryter om det. Om hur hon blir när hon "kommer igång", hur hon kan käfta och hur kaxig hon kan bli, hon hinkar vin och briljerar om hur full hon alltid är. Hon visar sin mobil som innehåller mängder med kontakter "ifall hon blir sugen". Att hon sedan i somras varit ute "tis, ons, fre och lör". Jag skulle inte bry mig ett skit om det, om det inte vore för att hon har två barn. En elvaåring och en åttaåring. Som hon skickar till mormor så fort hon vill ut och ha "mammakväll" som hennes son kallar det när hon drar ut. Åhh, jag tycker hon är så jävla dum. Hon tycker att hennes son är så lillgammal, för han vill byta till vinterdäck på hennes bil, för det tror han inte hon klarar. Hennes dotter kommer alltid med frukost till sin mamma, och kan inte sova om hon inte sett till att mamma har täcket på sig. Henne stackars barn får agera morsa åt sin egen mamma. Fattar hon inte vad hon ställer till med? Snacka om otrygga ungar, som inte ens kan lita på att deras mamma klarar sig. Han klarar inte av hennes snack, så jag ska också lägga mig. Och vara glad över att hon sitter längst bort i salen och jag slipper prata med henne.

Nä, nu ska jag ge mig av härifrån. Det sitter ett gäng med 50+ gubbar nedanför mig, och jag får dåliga vibbar av dom. Känns obehagligt.

Hejdå :-)

PS Grattis till kusin Sabina som fått sin lilla bebis :-)

Nyduschad.

Och nu ska jag alldeles strax sova. Ska bara logga in på Swedbank och kolla hur mycket pengar jag har kvar.

Dagen i korthet:
- Läkaren vid tio. Fick samma kortison-droppar som sist, så nu ska väl mina öron sluta bråka.
- Lunchade hemma med killarna.
- Åkte till hästen, killarna sov i bilen och jag fotade och grejade i stallet.
- Killarna vaknade och vi lekte ute tills regnet kom. Då fikade vi hos pappa.
- Åkte och mötte mamma som slutade jobba 16. Gick in på resebyrån och köpte tågbiljetter till morgondagen, pappa satt med killarna i bilen. 06.43 åker vi. Zzzzzz. Hemresa 15.32 på fredag, hoppas vi är klara då. Vi har inte fått något program så jag har egentligen ingen aning om när det är klart.
- Hem och lagade mat. Fick arton vansinnesutbrott på Elis, kraken. Mitt humör har varit i BOTTEN ikväll.
Badade barnen, myste med dom vid TV:n. La Alvin, och Elis och jag gjorde popcorn och varm choklad. Sedan la vi oss i stora sängen och båda somnade omgående.
- Björn väckte mig vid tio, vi fikade. Jag somnade vid tv:n.
- Duschat, packat det sista och hamnade här.

Kommer nog blogga sparsamt i tre dagar, har inte hunnit sätta mig in i hur jag göra det via mobben. Men tills vi hörs nästa gång, ha det kalas :-)


Fort, fort.

Fy vad jag har stressat, och nu kan jag inte göra något. Har letat som en galning efter mobilladdaren, hittade den nyss och måste ha mobben laddad innan jag kan åka, måste ringa plus att jag väntar samtal. KlantHanna hade satt i gamla SonyEricssonladdaren och trodde att det var den nya, med påföljd att mobilen inte tagit någon laddning. Det såg jag nyss när jag skulle åka. Så nu sitter jag och räknar minuter, två till får den på sig. Sedan måste jag dra, för klockan tio ska jag vara hos Juto. Snacka om att komma på minuten då, haha.

Har hittills ätit frukost, dammsugit, fika med David och L. och så nu gjort mig klar, David är här och passar barnen när jag ska åka.

Nä, nu får mobilen inte mer tid på sig. Hoppas bilen inte krånglar, det vore ju pricken över i:et ;-)

Zzzzzz...

Gud vad jag är trött.

Numer har vi kämpiga nätter, båda barnen är lite halvoroliga. Elis brukar komma in till os runt ett-två på natten. Fast han är alltid glad, han brukar fnittra när han kommer på att han kan krypa ner hos oss. Sedan vaknar Alvin alltid en gång, oftast mellan fyra - fem. I natt vaknade han förssta gången vid halv tre, då fick han komma in till oss. Nästan gång strax efter fyra, skulle inte ha välling utan var tvärsur trots blöjbyte. 45 skrikiga minuter senare bytte vi, så jag fick vyssja honom, och då somnade han efter några minuter. Mamma kan ;-) Men väckarklockan ringde som vanligt 05.25 och efter en snoozning gick jag upp. Fick väcka två sömniga barn, det brukar jag aldrig. De vaknar oftast samtidigt som mig, och ligger och drar sig under tiden jag gör mig klar.

När barnen var lämnade vid kvart över sju fick jag min morgonfikastund. Sedan jobbade jag till tolv, hade lunch en timme hos mormor och så jobbade jag till åtta.

Nu har jag ätit "middag", två knäckemackor. Orkar verkligen inte göra någon mat. Har suttit med någon SIFO-undersökning på typ en miljon frågor, ögonen går i korv och nu ska jag SOOOOVA. Igår surfade när jag låg i sängen, men så vaknade jag av att jag fått grym nackvärk. Då hade jag somnat med datorn i knät och hakan på bröstet.

I morgon ska jag till läkaren, mina öron trasslar. Eller, jag hör så himla illa på höger sida. Pratar folk med mig där får jag alltid fråga om. Fast jag märker det främst när jag borstar tänderna, eller tuggar på något hårt. Då märker jag att det inte knastrar på den sidan i munnen. Skumt. Men det får jag förhoppningsvis ordnat i morgon.

Nä, nu ska jag lägga mig. Så jag orkar med allt spring i natt.

Svårsprunget.

Fy sjutton vad det var svårtsprunget ikväll. Jag föll för Sonyas ledsna ögon och tog henne med mig, men hon är enormt duktig numer. Precis samma tempo som jag, varken mer eller mindre. Inget springande efter löv, inget hoppande, ingenting. Bara jämn jogg, och det trots att det faktiskt blåste halvstorm ute. Ja, om det inte nu vore för alla hennes kisspauser, men ikväll var det bara tre. Hon måste vara i slutet av löpet, för i morgon har hon löpt i två veckor.

Jag var riktigt trött nu när jag kom hem. Tyckte att det var grymt segt, och jag fick ta i grymt mycket i alla backar. Men när jag kollade på klockan när jag kom hem så var det sex minuter snabbare än sist, inte så konstigt att det kändes tungt då. Jag lurades nog av blåsten att ta i mer än nödvändigt. Nu ska jag eftersvettas en stund och sedan duscha och se på tv.


Motivation tack!

Urr. Skulle behöva en hel hink med motivation nu. Har hoppat i träningskläderna, och det är meningen att jag ska ut och springa en stund. Men ähhhhh vad tråkigt väder det är. *suck*. Men jag måste verkligen göra det, jag MÅSTE träna. Håller på att säcka ihop när jag aldrig rör på mig.

Tänker inte ta med Sonya idag. Ja, det är synd om henne, för hon blir så glad när jag snörar på mig skorna. Men nu när hon löper ska hon kissa varannan meter, det blir hundratals stopp under min löptur och det stör koncentrationen något enormt.

Är så grymt trött idag. Kom hem rätt sent igår, och gick upp tidigt med barnen i morse.Gick till lekparken, köpte fika till mormor och gick dit & fikade. Gick hem, hämtade bilen och hämtade upp mormor och David och L. Åkte till pappa & mamma och firade pappsen. Bleb bjudna på fika och mat där. Laddade in bildern från mammas kamera när vi hade ätit. Satt och tänkte på annat under de tio minutrarna det tar, och helt plötsligt vaknade jag av att jag satt & dreglade. Jag hade visst somnat. Oupps. Ser inte fram emot morgondagen då jag jobbar 8-20, fy jag är redan trött. Men jag är ledig på tisdag, och har sedan utbildning ons - fre. Hur ska jag klara mig utan mina killar i tre hela dagar. Känns jättetrist att inte få träffa dom på så länge.

Nä, nu har jag packat dagisväskorna, tagit fram kläder till killarna och levererat kvällsvällingen till Alvin, nu ska jag ut i regnet.

Bio :-)

Igår käkade vi ute, och gick på bio. Jag hann lämna min telefon på reparation, samt köpa den nya Sony Ericsson C905 som jag ville ha! Tjohoooooooo! Vad lycklig jag är, den är kanonbra och tar finfina bilder. Hoppas bara de kan laga min gamla Sony, så jag kan ge den till mammsen. Vet ni en taskig sak, garantin gällde i två år. Och den gick ut i måndags. I MÅNDAGS! Fan också. I värsta fall får jag väl använda försäkringen jag har på den, självrisken låg på en dryg femhundring men det överlever jag.

Jaha, idag är det fars dag. Satte in en hälsning i EskilstunaKuriren som skulle visas igår, men glömde kolla om den kom med. Får se om jag kan köpa tidningen idag istället, ibland går det. Ska sätta in ytterligare en hälsning på family.se, det brukar jag göra när det är något speciellt.

Sedan åker nog jag och killarna till pappa & mamma, där skulle det bjudas på tårta. Pappa får en trisslott i farsdagspresent. Han har önskat sig en ny mobiltelefon i julklapp, och jag & David sa att vi sparar farsdagspresentespengarna (vilket långt ord) och köper en mobil i julklapp istället, en något bättre än de här 300-kronorstelefonerna som han annars önskade sig. Kanske att David och L skulle med också.

Alvin vaknade 06.15 i morse, och jag gick upp med honom. Ska sätta på lite kaffe nu tänkte jag. Har grym halsbränna efter all stark mat och alla popcorn igår. Uhhh. Men kaffe är ju så gott, så jag vill ha lite.

Det blev inte så fasligt sent igår, vi var hemma strax efter tolv. Fast jag gick och la mig direkt, visste ju att det inte var så många timmar tills mister morgonpigg skulle vakna.

Elis är hostig och verkar lite småvissen, hoppas han inte blir värre. Det är så trist när de är sjuka. Men jag ska inte gnälla, vad jag kan minnas har de inte varit sjuka en enda gång sedan de började dagis, och det är ju rätt lyxigt. Jo, nu minns jag, Elis var dålig en dag då Björn fick hämta honom, men det var ju över på en dag också.

Nähe, nu ska jag puttra igång kaffet.

Bad.

Idag lyckades vi komma in i simhallen i alla fall. Killarna hade jätteskoj, och nu sover de båda så gott här hemma. Jag har plockat fram lite kläder jag ska ha på mig, och nu snart ska jag börja göra mig klar. Ska inte åka förrän halv fyra, men om killarna vaknar snart så blir det så svårt att göra sig klar då, bättre att ha det gjort nu.

Björn är hos traktorn (nähe). Men han kommer snart, hoppas jag. Han brukar inte glömma tider.

Nä, dags för lite sminkning.

Gert Fylking, mansgrisarnas mansgris!

Detta såg jag i Tidningen "Frotté" när jag skulle tända morgonbrasan:



Gert Fylking, som jag ändå har tyckt ganska bra om, skriver om sin hälsa i tidningen "Frotté". Och jag tycker det är en jävla mansgris numer! Javisst, tjejer ska ta dubbla kliv i alla trappor och så ska de gå överallt. Och det FRÄMSTA anledningen till det är för att Gerts (och alla andra mäns) främsta intressen är att glo på snygga arselsmuskler. Fuck off Gert Fylking!

Arg.

Fatta hur arg jag var igår! Vi har pratat om i en hel vecka att vi skulle till simhallen med killarna, Björn tog en FP-dag bara för att vi skulle dit. Elis var eld och lågor, och varje morgon har han inlett med att fråga om vi skulle bada. På fredagsmorgonen klädde vi barnen fint, de skulle fotograferas på dagis. Kul! Björn och jag åkte och fikade ens tund på Violen, innan vi hämtade dom. Allt var packat i bilen, badkläder och fika. Vid tio åkte vi till simhallen. Elis skitlycklig, fick bära sin egen tia, sina badkläder. Och i dörren säger dom att barn inte kan bada idag, för pumpen i barbassängen är trasig. Jag blev så arg att jag nästan började grina. Elis som hade längtat så. Det var ju bara att vända i dörren och gå hem. Vi åkte till morfar och grillade korv istället. Alltid något, men Elis bara pratade om att han ville bada. Nu igår kväll och idag har han sagt att vi måste köpa vatten till bassängen, så han kan bada där igen. Ringde igår kväll, och då fungerade det. Men vi ska ringa idag igen för att se så bassängen är varm, för det var inte klart igår.

Senare ikväll ska jag, Maria, Madde och Cicci åka till Eskilstuna och käka smarrigt och gå på bio. Kuuuul! Fast jag ska ringa och krångla med dom och se om vi kan åka lite tidigare, jag skulle vilja lämna in min puckade mobil som bara krånglar. Vi får se vad de säger.

Gårdagen ägnades åt lite städ, och mys med Elis. Alvin somnade tidigt. Elis är så grymthärlig nu, han pratar, och pratar, och pratar. Köpte en BAMSE-tidning åt honom, och den älskar han. Jag tror inte han förstår allt som man läser, men han snappar upp väldigt mycket. Frågar, och pekar. I morse sa han "Mamma måste byta blöja på mig, kan inte åka bilen med min rumpa. Inte Alvins bil heller." Just nu kommer det jordens meningar, det är så himla kul. När vi var och handlade med David såg han skyltdockor, och dom minns han fortfarande. "Dom hade inga händer. Och inga huvuden. Men dom hade tuttar!" (Ja, det var skyltdockor in till den här underklädesaffären i TunaPark, och där var skyltdockorna iklädda underkläder, bara.)

Alvin är för skön han med, ju större han blir desto roligare blir det att umgås med honom. Han som skrikit sig igenom sitt första år börja nu bli riktigt härlig. Han pratar, och kan VISA vad som gör honom arg, och så kan man lösa det. Fatta hur befriande det är. Eller ja, han visar nästan vad han vill. I en hel vecka har han tramsat runt med Elis dammsugare. Han är vansinnig redan när han börjar, han stånkar och puffar och är så upprörd över den. Inte en sekund är han glad när han leker med den. Efter några minuters puffande och grymtanden kommer han med den till mig, och vill att jag ska göra något. Och jag begriper inte vad han vill. Vad jag än försöker med är fel, och det visar han genom att kasta sig på golver och slå med händerna i backen. Och så får jag den igen, och jag försöker vika sladden på något annat sätt/ta bort munstycket/etc, och han gör likadant. Han kommer nog inte bli lokalvårdare i alla fall, haha.

Ska ladda upp lite bilder till er nu, kolla pixbox senare vettja :-) Trevlig helg på er alla söta vänner!

Fredag, igen.

Jag har ont i fötterna. Har lagat tacos som vi åt *mums*, och dammsugit båda våningarna. Nu är barnen duschade och ska se på tv en stund med Björn, och jag är färdigombytt och ska springa en sväng. Hejdå!

Dagens "att göra":

  • Käka frukost (Om Elis ska fortsätta får jag ändra det till lunch istället ;-))
  • Gå ner på stan, köpa lunch åt mormor och ta ut pengar.
  • Åka med pappa till Woody och köpa bräder till ny höloftsstege.
  • Åka till hästen. Bjuda pappa & mamma på Gustav Adolfsbakelser.

OH! Nu är Elis vaken, måste pussa!



Trötter.

Elis sover fortfarande, och klockan är snart halv nio. Han och Alvin härjade vid fem i morse, sedan gick jag och Alvin upp vid sju och Elis snoozade. En lång snoozning blev det visst.

Jag jobbade till fyra, handlade och gick hem. Björn och barnen var redan hemma. Sedan lagade vi mat, duschade barn och hade det mysigt. Städade lite, blir så skräpigt inne av all ved.

Idag har jag knappt gjort något alls, väntar på att Elis ska vakna så vi kan äta frukost. Alvin bara driver runt och busar, han är så frän den lilla killen. Han säger mamma/pappa/kaka/törstig/bosta tänderna, och är ganska bra på att förstå saker man säger till honom. Om jag ska tvätta springer han till källartrappen, om vi ska byta blöja eller borsta tänderna är han först in på toaletten. Det är så kul att han förstår mer och mer, och kan göra sig förstådd.

Jag har skitont i min högra vrist. Hade brått och skulle springa in på vår "trapp" (som består av lastpallar) ja, höga skinnstövlar och glesa brädor går inte ihop, så klacken åkte ner i en glipa och foten vek sig. Så nu har jag skitont. Förr hade jag lätt för att vricka fötterna bara på slät mark, speciellt om jag en gång börjat med att vricka dom. Då blir hela fotleden helt vek efteråt, och det tar lång tid innan foten blir stabil igen.

Nä, nu ska jag göra i ordning lite frukost, och väcka Elis. Jag håller på att hungra ihjäl! Havregrynsgröt, macka och ägg. Och så lite kaffe. Det låter inte så illa. Killarna brukar äta smörgås, ägg och yoghurt, ibland varm choklad till om de ber om det. Alvin är nog hungrig, för han kommer och säger "kakaaaa, kaaaakaaaaa" och så springer han till skafferiet. Räknas vanliga rån som kaka? Haha, han är ju nöjd i alla fall.

Dessutom, förrgår kom min tunika. Ja, jag beställde den, kunde inte låta bli. Älskar den redan *in lööööve*



Lite bilder från gårdagens dimma lägger jag upp senare.

PUSS på er :-)

Jogging.

Ikväll var jag helt inställd på att ta en joggingtur, men så började jag märka kläder till dagis, och vips så är klockan nästan nio. Och nu är jag för feg för att ge mig ut. Får ta det i morgon. Åt en skaplig middag med lite, lite korvgryta och potatis, och mestadels grönsaker. Älskar grönsaker, det är synd att det ska vara "lyx" att ha det hemma, normalt sett har vi mest kokta grönsaker, fast det är så trist även om det är gott ibland. Men idag var jag så hungrig när jag handlade, och eftersom vi hade all mat hemma så förköpte jag mig på grönsaker, blev ett mindre berg med tomater/paprika/oliver/olika sallader (Coop har jättefina färdiga blandningar av olika små salladssorter, det är kanongott!), grekisk dressing och fetaost. Mmmmm.

Nu ska jag ta över en svårnattad Alvin, och så ska Elis och Björn ner i källaren och spika. Elis är eld och lågor över att han får spika där nere. Med en riktig hammare. Fast den var för tungt att spika i brädor, tyckte Elis då. Så Björn förborrade i frigolit, då gick det kanonbra och Elis var själaglad. Sedan får han använda pappas stora borrmaskin och riktiga såg också, han är faktiskt riktigt duktig på sådant och älskar att få vara med. Han måste få vara storebror också, och faktiskt göra saker som lillebror är för liten för. Åka och storhandla, t.ex. Det gör bara stora pojkar. Och åka i pickupen och köpa brädor med pappa, som de gjorde idag. Det kan bara stora killar göra. Fika med oss på kvällen, det gör han ofta när Alvin sover. Även om det bara skiljer ett år mellan dom så är han ett år äldre, och störst. Jag tror det är viktigt att man inte tutar ihop barn, speciellt när de är av samma kön. De är olika individer, och ska behandlas så också. Elis kan mer än vad Alvin kan, och behöver få visa det. Men det är så lätt att man tar båda killarna, speciellt nu när Alvin blivit större och kan vara med på nästan allt vi gör. Då hänger de ihop, har man en med sig kan man lika gärna ha båda. Men mina pojkar mår bra av att vara själva också, utan sitt syskon. Alvin får ta egna chanser och beslut, det hinner han aldrig när Elis är med. Och Elis får visa vad han kan, utan att lillebror hänger i hasorna och "lägger sig i" (hjälper till/kollar läget enligt Alvin själv). Och jag uppskattar att få vara själv med barnen. Då kan jag prata och umgås helhjärtat med den jag är med, istället för att alltid ha halva uppmärksamheten på varje barn. Jag frågar Elis en massa saker men hinner sällan lyssna på vad han svarar. Med Alvin är det tvärt om, jag hinner bara höra hans missnöjen, men aldrig signalerna, eller han sätt att tala om vad han vill. Men påföljd att jag känner att jag mest tjatar på Elis, samtidigt som jag har Alvins missnöjesgnäll i öronen.

Jobb.

Idag har jag jobbat 8-16. Avslutade dagen med att influensavaccinera mig på vårdcentralen. Tur att jag hade köpt tidningar med, för det var dryta trettio personer före oss.

Nu har jag nyss kommit hem efter att ha hämtat barnen. Björn och Elis åkte i väg till K.holm, Coop Bygg ska de till. Jag & Alvin är kvar här hemma och förbereder middagen: korvgryta och potatis. Jag mumsar just nu på en muk macka, är så himla hungrig. Åt en burk makrill och en banan till lunch, men jag känner att jag borde ätit något mer. Har haft grym huvudvärk hela dagen. Suck.

Nä, dags för potatisskalning.

Åsikter.

Nu har jag testat lite, men känner mig helt grön på det här programmet. Lägger ändå ut två bilder som ni kan få kolla på, vad tycker ni?



Gjorde mitt hår lite guldigt, samt tonade ner den övriga färgen.

Jämnat till.


Och denna är bara gjord på sedvanligt sätt i PS, men ni får se den också :-)


Avslutningsvis en HDR-bild av Lasarettet här i Flen.

Nu vill jag ha lite coments på bilderna är ni snälla, det är så tyst och lungt i min blogg så jag vill höra lite från er. Jag vet ju vilka ni är ;-). (Jag ser vilka som läst min blogg på lunar, där är enda stället jag publicerat den här bloggens adress, så ni är inte så hemliga som ni tror, hihi).

"Få en magisk jul"

"Med Brown OralB".

Alltså, hur f*n kan en eltandborste ge mig en magisk jul? Vilken j*vla bullshit till reklam *duh*.

Dagen har gått skitfort, helt plötsligt är det bara kväll och barnen sover. Jag ska också snart lägga mig, är inne på sista CD´n av "Människorhamn" och jag tar alla chanser jag kan att lyssna.

Var på stan med barnen, handlade lunch till mormor och handlade. Hämtade ut ett paket i leksaksaffären som vi hade lagt undan förra veckan. En riktigt fin grävskopa som Elis ska få av sin gammelmormor i julklapp. Har dåligt med julklappar (eller ja, främst idéer) till Alvin, det är så svårt att hitta något han behöver. Elis har jag massor av idéer till, men Alvin får ju liksom ärva allt efter Elis, och Elis har så enormt mycker saker att det är svårt att komma på något nytt. Något som Alvin behöver men som Elis inte redan har. Lite rättvist vill jag ju att det ska vara, så de får ungefär likvärdiga saker. Till Elis har vi en Rulle-bil (Byggare Bob) och ett stort brandbilsset, och till Alvin har vi en liten grävmaskin.

Nän, nu ska jag testa ett nytt program för bildbahandling. Laddade hem en 30-dagars testversion som jag vill prova till max. Fast jag retar mig på att våra bilder på datorn numer ligger huller om buller, och det är kopior och säkerhetskopior och nya platser, jag vet knappt ut eller in. Björn har bara hunnit halvfärdigt med allt. Jag satt igår och skulle ta bort allt som var kopierat till den nya disken, men det var en satans tur att jag inte tog bort allt rakt av, utan kollade av mapp för mapp så den fanns innan jag tog bort dom, för helt plötsligt var det ett stort glapp. Ett par månaders bilder har inte kommit med över till nya disken, så nu låter jag Björn fixa allt innan jag törs radera något. Även om jag alltid dubbelkollar.

Ledig.

Tänk så skönt att vara ledig fredag-måndag. Lyx.

Vi har städat nu på morgonen. Veden vi släpar in skräpar ner så väldigt, så det måste dammsugas minst varannan dag, helst varje. Men jag hatar att städa, i alla fall dammsuga. Skittrist. Vore det försvarbart att skaffa städhjälp så skulle jag absolut göra det, så jag slapp. Men jag har så mycket tid över i och med att jag jobbar så lite, städningen tar så lite tid ändå. Men det är sjutton lika trist för det. Har fixat i datarummet också, dammtorkat och plockat reda på alla prylar som ligger överallt. Laddare, USB-sladdar, betalda räkningar, pennor, kvitton, kläder och f*n & hans moster ligger precis över allt. Saken är den att vi har förvaring för allt, men det sköts inte. Det är lättare att bara lägga allt där man sist hade det. Ja, jag är slarvig.

Nä, nu orkar inte Alvin vara vaken längre. Han är på riktigt gnällhumör och vill verkligen inte leka själv. Ska göra barnen klara så går vi ut en stund, de har varit duktiga och lekt inne utan protest sedan sju i morse, och då har jag fått i ordning här inne. Ska fortsätta när vi kommer in.


Så här vacker vy hade jag klockan 07.03 i morse från mitt frukostbord.

Secret Santa

Jag spenderar ju mycket av min datatid på ett forum, det har jag nog sagt tidigare. Tror mitt medlemsskap varat i knappa tio år (sju år ser jag nu när jag kollade). Ja, det är väl i första hand ett hästforum, men all min aktivitet jag ägnar där, spenderar jag på de icke hästrelaterade sidorna. Där allt annat avhandlas förutom hästar. Nu tillhör jag inte någon av de mest aktiva medlemmarna, jag håller mest till i bakgrunden och inflikar ibland om det känns aktuellt. Men nu ska jag vara med i årets upplaga av Secret Santa. Man anmäler sig i en specifik tråd, samt skickar ett PM till "Tomtemor" med sin andress samt tre beskrivande ord om sig själv. Tomtemor sedan, lottar bland alla deltagare så man får en medlem man ska sända sitt paket till. Man får användarnamn och adress, samt dennes egna beskvivande ord om sig själv. Sedan gäller det att hitta en passande present att skicka, maxgränsen ligger på en hundring plus porto. Man använder sig av de beskrivande orden man fått, samt att man kan gå tillbaka i trådar och se om man hittar någon ledtråd för användaren själv. Och man avslöjar inte vem som skickar presenten, det gissar man i tråden som brukar postas när den förste användaren fått sin klapp. Jag som älskar att klura och trixa med presenter, jag bara väntar på att få vema vem jag ska hitta på något till.


Kallt.

Nu på morgonen kändes det riktigt kallt inne, så jag inledde morgonen med att ta in ved och rasta Sonya. Sedan tända i brasan, och sätta på kaffe. Alvin är med och räcker mig vedpinnar, en i taget. Och så blir han så glad när han ser att jag använder dom han ger mig. Elis brukar skrynkla papper när han är med, men han sover nu, med Björn.

Han fick ett snabbt uppvaknande vid två i natt, då ramlade han ur sängen. Eller han ramlade snarare ner när han klättrade ur spjälsängen. Det börjar bli riktigt dags att köpa en större säng åt honom. Men det är ju rummet som begränsar, tar vi in en större säng måste andra saker ut. Vår nattningsfåtölj, och vaggan med alla mysdjur. Pappa skulle se om min gamla säng jag hade efter spjälisen finns kvar hemma hos dom, i så fall tar vi och gör i ordning den. Ska försöka göra det innan jul i alla fall. När killarna blir större har vi en loftsäng som en av dom får ta, förmodligen Elis, och så får Alvin sova i en vanlig säng under. Då spar vi lite plats när de sover på höjden :-)


Idgår var det en finfin dag. Jättemysigt med fika hos pappa & mamma, och mormor blev glad över skjutsen till kyrkogården. På eftermiddagen hade jag och barnen lite mys, med dusch, hårföning (tänk att det kan vara så roligt!) och nagelklippning. Sedan myste vi framför brasan. Senare kom Björn in efter en trappgjutning, och då åt vi. Potatisgratäng och inbakad fläskfilé. Fast det var fusk, för jag hade allt förberett i frysen sedan tidigare, men det var gott ändå. När Alvin precis hade somnat kom David och Louise förbi och fikade. Sedan gick Elis och Björn och la sig, och jag blev kvar vid datorn en stund.

Har hittat en så snygg Odd Molly-tunika jag vill ha, det är illa att sitta vid datorn och vara köpsugen. Men jag är för snål för Odd Molly, men man kan ju drömma. Eller ja, hittade faktiskt en dansk sida som sålde vissa Odd Molly till rätt okey priser, men jag är osäker på om det tillkommer mer än frakt? Har aldrig beställt annat än ifrån Tyskland. Någon som vet?



 Dessutom har jag kommit fram till att jag behöver ett par kängor. Riktiga, vinterfodrade GoreTexkängor vill jag ha. Så jag kan vara ute med barnen ordentligt. Mina kängor jag haft tidigare rasar verkligen ihop snart, jag har haft dom i tre vintrar och de håller inte en vinter till, jag har haft dom jämt, vad jag än varit på. Och denna vinter behöver jag faktiskt inte ha kängor även till vardags, nu när jag jobbar kan jag ha någon av alla mina vinterfodrade stövlar, jag har ju ett par att välja på. De sista åren har jag inte kunnat det, eftersom jag har varit antingen gravid eller överviktig. Och halka + många kilon = jobbig situation. Men nu kan jag strutta runt i det om jag vill, och det vill jag ju.

Nu står Alvin och kämpar med ett par stövlar här, han ska alltid envisar med att knalla omkring i stövlar så fort han får möjlighet. Knäppungen.

Nä, nu ska jag hälla upp min andra kopp kaffe och sätta mig och pussa på världens gulligaste Alvin.

God morgon.

I morse fick jag sova till sju, utan att bli väckt innan. Det har knappt skett innan Alvin kom. Ja, jag vaknade av att han var vaken vid fyra, men jag låg och lyssnade, och då somnade han om. Kanske ska fortsätta med det, att inte rusa in så fort han knorrar. För så gör jag nu nu.

Nu ska jag göra frulle, har fixat tvätt och druckit kaffe och tänt i spisen och rasta hunden. Ska hämta mormor vid tio och åka till minneslunden, och efter det hämta upp barnen och åka till pappa & mamma och fika med mormor.

Ha en trevlig Allhelgona på er :-)

Denna vackra syn har jag utanför mitt fönster just nu.

RSS 2.0