Trevlig helg på er!

Nu ska jag och Elis gå upp och göra Björn och Alvin sällskap vid tv:n. Ska poppa lite popcorn och sedan mysa med film och pussa på våra goa, söta små ungar.

Kram på er!

Dagens planer.

Idag ska vi gå ner på stan, och köpa matlåda åt mormor. Ja, om inte regnet ger sig så tar vi bilen, har avvaktat in i det längsta med att gå ner.

Sedan tänkte jag & killarna Halloweenfika på Violen. Efter det kanske vi åker ut till pappa & mamma en stund, och grejar i stallet. Ja, vi får se hur vädret blir. Björn slutar nog tidigare idag, då tar han Alvins en stund så går/åker jag & Elis ner på stan och helghandlar.

Nya bilder finns på pixbox för den som vill se.

Farsdagspresent.

Ja, jag har hittat den perfekta presenten. En så enormt vacker handgjord liten träfigur, kolla in den här. Blir man inte helt kär eller!



"Celebrating the bond of love between fathers and sons".

Det finns en hel serie med ett 30-tal olika figurer. Även änglar som har små medföljande texter till, typ "Angel of kitchen". Jag tycker dom är helt underbart vackra, och ska faktiskt tänka på dom när jag köper julklappar i år.

Vill ni se fler exempel?

  For those who have found their true partner in love and life"

"You will always have my heart"


"Child of the world, into my heart you came - bringing sun into my life, making family my name"
 

"Forging a bond that lasts a lifetime"
 
"So loved, so very loved"

"For those who share in the wonder of a child's world"
 

"Hold dear the promise of love"


"Celebrating the bond of love between mothers and sons"


"Quietly encircled by love"


Regn!

Va f*n, jag skulle ju ut och springa ikväll. Jäklarns skit, det är så kallt och trist att springa i regnväder. Inte kan jag ha regnjacka för det funkar ju inte att springa i, men att springa i något som inte står emot vatten är obehagligt, då det läcker in. Och springa måste jag, åt så onyttig lunch idag. David ville som vanligt äta på skitdonken, så det fick vi göra. Men jag har så svårt att hitta något jag vill ha där, det slutade med samma vanliga, en kycklingwrap. Deras sallad är typ oätlig. Eller, pja. Nu är det ett tag sedan jag åt där. Äter där när jag kör David någonstans. Senaste tiden har det blivit ofta, tycker jag. Sedan åt vi pannkokor här hemma, jag festade till med både grädde och sirap. Det är ju skitgott. Men jag måste ut och röra på mig, känner mig dåsig av all skräpmat. Senare ikväll ska jag äta lite frukt, så jag i alla fall får något nyttigt i mig. Jag fick en purfärsk DigitalFoto hem idag, och jag har inte ens bläddrat i den. Har planerat att sätta mig med kaffe och frukt framför öppna spisen, när jag sprungit och sedan duschat. Det kommer bli skööönt.

Var i E-tuna nästan hela dagen. Kom hem vid 16.30. Gjorde mat, åt, dammsög, moppade och dammade samt skurade inne i badrummet. Nu är nedervåningen finputsad inför helgen, och jag har bara ovanvåningen kvar i morgon. Planerar att gå ner på stan och Halloweenfika med killarna.

Handlingen gick bra i alla fall. David och Louise hade Alvin hela tiden, och jag hade Elis. Han är så rolig att handla med, han pratar och kommenterar precis allt. Prata, prata, prata, prata. Sedan har han dille på att charma alla han möter, det är så sött. Han knallar fram till folk, och säger "Heeeeeeej". Om folk hejar tillbaka säger han högt och ljudligt "Jag hejjade, hon(han) var snääääääll!". Gullunge. På H&M fick han se en hatt, likadan som David har. Och jissen vad glad han blev, den ville han absolut ha. Så nu ser han verkligen ut som en liten gubbe, men duffel och hatt, haha! Laddar in en bild senare, nu måste jag få häcken från stolen och ge mig ut innan jag somnar. Är helt dimmig i skallen, jag vet inte vad det beror på, har haft svårt att se ordentligt hela dagen, ögonen hänger inte med.. Tog en Alvedon Forte i morse, då jag hade migrän på ingång. Kanske är det sviterna av ett migränanfall som gör att jag känner mig konstig, tar jag migräntabletter vet jag att jag blir så. Björn hävdar att jag tagit fel tablett och tagit en Citodon istället, men jag tror inte det. Jag är i och för sig inte helt bombsäker på det, för jag var skitstressad i morse och grävde bara efter en karta. Det är nog inte bara i stall man ska ha kontoll av säkerhet, kanske skulle man ha det hemma också. Någon som kollar så takhöjden är den rätta, medicinförvaringen är under kontroll samt att gödselförvaring finnes (haha, där skulle vi få nedslag så sällan som vi slänger ut hundpåsarna med bajsblöjor).

Nä, jogga var det ja. Uhhhhh.

Byggare Bob.

Den som kollar på Byggare Bob just nu är Sonya. Jag gick upp för att hämta lite kläder, och så ligger lathunden i soffan och glor på tv. Hon är frän, hon. Hon löper, så egentligen får hon inte ligga där. Men hon har skydd på sig, ett par omsydda kallingar. Leopardmönstrade, hon är en riktig puma min vovve. Så vet hon att hon inte får ligga där, och oj vad liten hon blir. Och svansen går som om hon skulle kunna flyga med den. "Ohh, jag vet att jag inte får men jag är så himla lite och söt och glad är jag också inte är du arg på mig matte?" Typ.

Igår jobbade jag hela dagen. Trassel på jobbet som tydligen låg kvar i skallen, för jag glömde under lunchen kolla ett par saker som jag aldrig brukar missa normalt sett. Sedan när jag skulle gå hem vid halv fem kom jag på att jag ju nyss var inne och handlade på Coop. Rimligtvis borde jag ju ha en påse med varor..? Ja, självklart hade jag glömt dom på bandet. Det är typ tionde gången jag betalar och går, och struntar i att ta sakerna med mig. Alltid när jag är stressad, min hjärna slutar fungera då. Gjorde mat och städade igår kväll, sedan kom David med tillhörande flickvän över en sväng. Efter det la jag mig med barnen och somnade fortare än dom. Eller ja, jag försökte läsa "Rödluvan" för Elis, men jag fick ge upp efter att Elis tredje gången blivit arg på mig när jag somnade.

Idag bär det av till Eskilstuna igen. David ska bara shoppa och äta med flickvännen, och jag får agera chaufför som vanligt. Men jag ska ta en tur till ÖoB´s och köpa skurmedel, samt Jysk och köpa en rullgardin. Sedan kanske vi möter upp och äter lunch.

Nu har jag betalat mina och mormors räkningar, och ska börja göra oss klara. Ska ner på stan och ta ut pengar också, Björn ringde och hade glömt minnet hemma. Typ. Han hade glömt borsta tänderna, glömt sin matlåda och glömt ta ut pengar, så jag ska åka ut till honom med mat och pengar.

Nyss hemkommen,

från jobbet. Blev ovanligt sent ikväll. Dags att göra något att äta åt mig själv och sedan packa dagisväskorna och ta fram kläder till killarna, för vad jag kan se är inget av det gjort. Natti på er vänner.

Julkort.

Ja, jag VET att det är sjukt tidigt. Men jag kan inte låta bli, inte när tomteluvorna ligger framme... Jag tog några julkort på Alvin. Han ser så frän ut i tomteluva. En riktig busnisse. Fast jag håller nog på korten tills det blir lite mer julstämning. Men jag kan ju alltid erkänna mina synder ;-)

Just nu sitter vi och väntar på David, sedan ska vi åka till K-holm och handla.

Ja, nu kom han så nu ska vi åka. Ses!

God kväll!

Igår orkade jag inte blogga. Jag la mig vid nio med barnen. Är så sjukt trött på kvällarna att det inte är någon mening med att vara uppe, jag får tvinga mig vaken. Vet inte om det beror på årstiden, eller på att jag förmodligen har en förkylning som gror i kroppen. Skit samma, jag orkar inte älta sjukdomar, det finns det så många andra som gör bättre. Dessutom är det rätt trist att läsa om ;-)

Gårdagen tillbringades i Julita, på julmarknaden. Det var precis lika mysigt som alltid. Om jag ska gnälla på något får det väl bli den jobbiga blåsten då. Annars skötte sig barnen exemplariskt. Busiga små troll som vanligt, men snälla, goa sådana. Kolla alla bilder vi tog på bananabambi.pixbox.se, som vanligt.



En traditionell bild på killarna och deras mormor och morfar på julmarknaden. För varje år som går så blir det svårare och svårare att få alla på bild samtidigt, haha.

Idag har jag varit ledig, fast ändå befunnit mig på jobbet. Haft möte med fritidsenheten, ansökt om ledigt i november då jag ska på en tredagars utbildning, samt lagt in om fp på julafton då jag absolut inte vill jobba. Sedan handlade jag åt mormor, tog ut pengar och köpte mat. Hämtade barnen på dagis, hem och hämtade ombyte, handlade på Coop och så for vi till hästen. Väl hemma igen lagade vi mat, duschade, fixade med tvätt och skrev matlista för november. David ville till Willys i morgon, men ringde och ändrade sig och ville åka på torsdag, så det ska vi göra. Duschade och la barnen, det gick snabbt och smidigt ikväll, och sedan tog jag en tur till tvättstugan och nu hamnade jag här. Har tänt i spisen och ska lyssna på "Människohamn" en stund till. Det är så spännande att jag knappt inte hinner med något annat, sitter bara och planerar när jag ska få lyssna nästa gång. Snart är boken slut, och då får jag väl börja räkna ner dagarna (åren) tills John Ajvide Lindkvist släpper sin fjärde bok...

Fick hem ett par thermobrallor åt Elis idag, helt nya med lapparna kvar. För en femtiolapp med poto. Sådant gillar jag. Jag älskar Tradera :-)

Jag & Björn är som två datanördar, sitter vid varsin burk. Men han håller på och installerar en ny enhet till datorerna. Eftersom minnet sviktar i den stationära så har vi beställt en ny enhet, väldigt smidig. I fortsättningen kommer vi komma åt den från båda datorerna, och det är ju skitbra. Då kan jag greja med bilder oavsett vilken dator jag sitter vid.

Nä, nu ska jag kolla Tradera en stund. Sedan lyssna bok.

Tidigt, eller ännu tidigare.

Alvin vaknade sju i morse, och jag gick upp direkt. Sju, det är inte så tidigt tycker jag. Tills jag vaknade till och insåg att klockan ju är tillbakaställd en timme, alltså är hon ju sex. Snaaark. Fast antal sömntimmar är ju samma som om jag hade sovit till sju, så jag ska väl inte gnälla. Och jag la mig väldigt, väldigt tidigt.

Jobbade helaste dagen igår, började sju och slutade åtta. Det var en lång dag, och jag var helt slut när jag kom hem. Kastade i mig lite överbliven tacos innan jag duschade och somnade. Det finns ju ingen vits med att sitta vid tv:n och sova, jag orkar inte vara vaken. Björn blev väl så lagom glad över att jag visade samma sociala sida som i fredags, då hade jag jobbat kväll, och la mig nio.

Alvin går omkring och säger "DITT! DITT!" åt Sonya. För det säger ju vi så ofta, haha. Alltså "sitt." Han är så söt när han härmar oss. En sak till som han alltid säger är "Bä, bä -iaaa!" När Elis går och sjunger på "Hotta brudar" sjunger Alvin "Bä bä -iaaa!" (Bä bä vita lamm älskar han, speciellt versionen där han får säga "yeah!". Så han sjunger "Bä bä, yeah!") Elis går omkring och "belar bummor". Han är "Nico", Nico "belar bummor". Och "buss unger". Han rabblar alla medlemmar i Iron Maiden och var de gör, vem som spelar vad. Nico är visst bäst, för han för mest oväsen. ah, ni kan säkert lista ut att jag inte lärt honom det.

Nu sitter jag med dagens första kopp kaffe, och har precis ätit lite upptinade jordgubbar.Frysta jordgubbar som jag tinar lite snabbt i micron, det blir skitgott. Har stekt några ägg som vi ska ha med oss idag, limpsmörgås med ägg, det hör till. Pappa & mamma tar kaffe med, och jag tar mackor till barnen och mig, och lite kex. Vi ska till Julita Julmarknad, det har blivit lite tradition att åka dit. Väl tidigt för julstämning, men ändå. Man får en skön försmak av vad som kommer snart. Jag saknar att vi inte ska åka till Lübeck iår bara, det har varit så himla mysigt. Men mamma ville inte åka, eftersom hon var i Polen en vecka för ett tag sedan. Ja, det blir mycket ledigt från jobbet, så jag förstår henne. Vi får åka nästa år istället.

Nä, nu ska jag pussa på barnen och gå ut och hämta in ved.

Jag vill, jag vill.

Jag vill så gärna åka och se "Låt den rätte komma in". Har ni sett trailern? Som ni säkert redan förstått är jag helt såld på Ajvides alster. "Låt den rätte komma in" var det första boken jag läste, sedan "Hanteringen av odöda", och så "Pappersväggar". Redan efter första kapitlet i den första boken googlade jag på Ajvide, för att se om det fanns någon mer bok, det där var en bok helt i min smak.

Jag är så glad över att hans film fått riktigt bra kritik, annars brukar inte skräckfilmer bli så bra på film. Ni vet väl alla King´s filmer, inte många som har hållt en riktigt bra standard där. Möjligtvis "Den gröna milen". Jag måste bara hitta något tillfälle att få åka och sen den här nya filmen, det verkar inte som om den kommer till Flen. Jag & Björn har pratat om att åka, ska se om vi hittar något tillfälle nästa vecka i Eskilstuna.

Nähe, nu ska jag klä på två otåliga pojkar och gå ut en sväng.

22 minuter.

Så länge var jag ute, men med kanske 20 minuters aktiv jogging. Är inte speciellt trött nu, även om det var skönt att komma in. Det blåste rätt ordentligt, och Sonya hoppade och for stundtals, då är det rätt svårsprunget för man förlorar koncentrationen när hon far upp och ner. Jag springer inte längre än det här ikväll, bättre att börja försiktigt. Är rädd om mina benhinnor, har känt av dom hela hösten, nu också. Men det beror på stövlarna jag alltid går i. Ikväll ska jag använda Orudis, det fick jag som tips när jag pratade med en läkare, och jag hoppas det hjälper. Har ont i halsen nu, kanske bryter min förkylning ut nu om jag börjar anstränga kroppen. Lika bra det, hatar att gå med det i kroppen, utan att det händer något.

Tände i spisen innan jag gav mig ut, nu är det varmt och skönt i matrummet. Ska sätta mig skönt och läsa FOTO som jag köpte när jag slutade jobbet. Och äta en banan och lite KESO som återhämtning.


Vad gör jag här?

Jo, jag smälter maten :-). Har just ätit, grillad kyckling och chilipommes blev det. Jag har jobbat fram till tolv, sedan hade jag lunch tillsammans med Sabina. Sedan jobbade jag till 17.30 igen. Är riktigt mör i fötterna, hade skinnstövlarna, men av någon konstig anledning har jag varit så svullen i flera dagar, och idag satt stövlarna åt. Kan beror på att jag har strumpor+tjocka strumpbyxor+knästrumpor i, haha. Det blir ju iofs ganska tjockt.

Nä, nu ska jag byta om och ta en joggingtur. Kan inte tänka mig att jag blir ute så många minuter, sprang senast på Tjejmilen i slutet av augusti. Jag sa till Björn att jag skulle gå ner och "smälta maten" en stund. Då sa han att han skulle komma ner och väcka mig senare, han har inte så höga tankar om mig. Fast jag somnar gärna ifrån saker jag tänkt göra på kvällen, så det ligger ju lite i det han säger.

Nä, dags att byta om till underställ och snöra på joggingskorna.

Shopping.

Så fort jag lämnar kommungränsen så börjar det pulsera i mitt VISA-kort, och det bara skriker om att få användas. Och det måste man ju lyda, eller hur.

Började dagen med att ta det ganska lungt, barnen skulle på maskerad på dagis vid nio.

 

Under tiden de var där städade jag lite åt mormor, och hann dricka lite kaffe. Sedan sprang jag ner på sportaffären för att se om de hade några bra vinterkängor åt barnen, men det hade de inte. Kollade skoaffären, och de hade massa bra. Fick låna en hel påse med mig hem, sådant är så himla snällt gjort. Då kan man prova i lugn och ro, med raggsockor och så slipper man bli så svettig av att stressa upp sig över gnälliga barn i affären. Elis fick ett par svarta och Alvin ett par röda. PAX GoreTex-kängor var det, inte så billiga med jag hoppas de nu ska hålla helaste vintern. Det enda jag behöver köpa mer nu är ett par nya stövlar åt Elis. Det är i och för sig främst Alvin som behöver ett par större, men han får ta Elis gamla, de är några nummer för stora men det ska ju få plats raggsockor i, och så köper jag ett par nya åt Elis istället.



Sedan lämnade jag in en fullmakt till Apoteket, så jag i fortsättningen kan hämta mormors medicin utan att första hämta hennes legitimation. Tog även ut pengar åt henne, som jag lämnade senare på EM. Fick brått till dagis, och hämtade barnen med sällskap av deras mormor. Hem, bytte kläder på barnen och så åkte vi till katrineholm. De hade invigning av nya CoopBygg, och där var vi. Jag köpte ett café-set, utemöbler, för 98:-. Och en FISKARS-lövräfsa, en vanlig billig skiträfsa (jag backade över den vi hade med bussen i förrgås, erhm), en räfsa och en snöskyffel till barnen. Sedan åkte vi till donken och barnen fick äta pommes och hamburgare, de var skithungriga.

 

Efter det tog vi en tur på stan. Det är dagisfoto i morgon bitti, så killarna fick varsin ny skjorta. Elis en rosa, och Alvin en blå i samma modell. Jag är egentligen emot det här med att klä de likadant, jag tycker det ser så billigt, tillgjort ut. Bara för att de är syskon och de inte skiljer så mycket mellan dom så är de så olika, då vill jag inte klä dom som om de vore tvillingar (ja, jag tycker om möjligt ÄNNU sämre om att man klär tvillingar i lika kläder, det ser så fantasilöst tråkigt ut, tvillingar behöver nog sina olika identiteter ännu mer än vad två syskon gör). De kan gärna få ha samma plagg, men olika färg. Eller samma färg, men olika plagg. Men nu gick jag emot mig själv och köpte två skjortor, även fast de inte var helt lika. Skjorta och jeans är en snygg stil, så det blir ju samma klädstil på korten. Ska bli spännande att se dom sedan.


Blev superglad över att leksaksaffären i K-holm var en BRIO-affär (ja, jag är där rätt sällan så jag har inte riktig koll på vilka affärer som finns), för där fanns ju Skopis (Byggare Bob´s maskin), som Elis blev så glad över att se i reklambladet som kom i måndags. Så den köpte jag i julklapp åt honom.



Sedan åkte vi hem och hämtade ombyteskläder, gick och betalade skorna och lämnade tillbaka de parken vi inte skulle ha, och så handlade vi. Sedan åkt vi till hästen, och pysslade.

 

Därefter fick vi mat, och så kvällsbadade jag killarna.

Väl efter maten visade pappa en räv som de har där ute. Den går jättenära, och är hur fin som helst. Hade bara IXUS med mig, så det blev ju skitbilder på den. Men den var stor, rund och fluffig. Det sägs ju att rävar som dras till människor är sjuka djur, men den här såg fin ut. Ska ta med systemkameran dit ut någon kväll och se om jag kan få bättre bilder. Rävar fotar man ju inte så ofta.

 

Pojkarna var supersupertrötta båda två, innan kvällsbadet var de nästan på väg att somna ståendes. Det gjorde de i bilen på väg hem. Jag svängde förbi verkstaden där Björn är ikväll, och skulle se hur länge han trodde han skulle hålla på.

  
 

Vid halv åtta hade de kommit halvvägs, så då lär det ju varit en tre timmar kvar. Han borde vara hemma vid halv elva - elva då. Då ska vi fika, är så fikasugen.

Barnen sover nu, men Alvin kommer nog pipa i natt eftersom han inte fick någon kvällsvälling. Jag har tvättat, plockat här inne, packat dagisväskorna, lagt fram morgondagens kläder år barnen och mig samt sorterat tvätt, det känns som om man inte gör annat än sorterat tvätt och checkar av så raggsockor, lurollar, galonisar etc. finns i dagisväskorna. Packat upp alla påsar som alltid ligger i bilder. Extrakläder, ombyten, blöjor, packning etc. Sådant som alltid måste med ut när vi ska till hästen. Har i möjligaste mån speciella kläder de har där ute, är så rädd att någon på dagis ska vara allergisk så de får absolut inte ha något plagg där som de haft i stallet. Blir mycker rengöring och tvätt på det viset, men det mesta har jag dubbel uppsättning av. Tacka Tradera för det ;-). Dagisuppsättning/stalluppsättning och vardagsuppsättning, av jackor, skor och överdragsbyxor. Bjöd 250:- för ett nytt Didriksson vinterset åt Alvin, och fick det. Säljaren hade glömt att skriva vilket märke det var, hon måste ha förlorat massa pengar på det. 250:- är ju ingenting.

Nä, nu ska jag duscha och sedan se på "Generation Fett" på trean. Hade tänkt att lyssna på "Människohamn" framför en brasa, men "Generation Fett" är typ det enda jag följer på TV.

Godissug.

Ikväll blev jag sååå godissugen. Inte hade vi något hemma heller, men jag gjorde lite popcorn (ja, det blev just LITE popcorn då de hade gått ut i maj -05. Typ en av tio poppade). Sedan hittade jag lita kaktussorbéglass som jag mumsade i mig, den hade skinn och is på sig, så jag antar att den också hade passerad bästföre-datum.

Nä, nu ska jag duscha, och lägga mig och lyssna på min bok. Björn är hos sin pappa ikväll och hälper till med rördragning i badrummet som de renoverar. Jag har just förstört min symaskin, skulle sy ihop ett nitarmband åt Alvin till i morgon, men maskinfan kärvade så in i h*lvete. Jag plockade isäg alla delar som kärvade för att se om något hade fastnat, men sedan kärvade det värre än någonsin. Tror det kan ha en viss betydelse att jag hittade två riskakor inklämda i facket där undertråden ska vara. Elis symaskinisten. Det är ju maskerad på dagis i morgon, så jag har plockat fram lite kläder. Fixat Alvins jeans, rivit sönder dom och skrivit lite på. Han ska vara hårdrockare, om han nu går med på det. Han har hett temperament min lille grabb. Elis ska vara Byggare Bob, har köpt blå hängselbrallor och så har han ett verktygsbälte med lite prylar sedan tidigare. Det får räcka, jag har inte tid att helhjärtat sy dräkter och kostymer, och att köpa färdigt känns lite löjligt. Barnen är så små ännu så det lägger nog inte så stor vikt vid det här.

Nä, nu ska jag duscha och rensa brunnen därinne från hundhår. Vi hade Stora Hundbadardagen, barnen och Sonya fick duscha tillsammans. Konstig jycke det där, men hon älskar att duscha. Kan vara med hur länge som helst. Och barnen tycker det är skitkul att löddra och gnugga i hennes päls. Lilla Sonya, hon har blivit så enormt snäll mot barnen. Hon var inte elak tidigare, men nog sjutton fräste hon ifrån ordentligt om Elis gick över gränsen. Nu tror jag inte hon har något gräns längre, hon verkar mest njuta av att få uppmärksamhet. Däremot lyssnar hon himla dåligt. Typ som en gammal envis kärring, "hojta du, jag gör ändå som jag vill".

Tandvärk.

Jag fick en bit äpple mellan tänderna i helgen, och det där har retat mig i flera dagar. Och nu får jag inte bort det. Köpte tandtrådsstickor igår, men det hjälper ändå inte. Har bara fått superont i tandköttet, för jag är rätt dålig på att använda tandtråd i vanliga fall. *mutter*

Lämnade barnen i morse, tog min sedvanliga fika på Violen och sedan hann jag inte mer innan Maria ringde och meddelade att den jag skulle träffa var sjuk. Men jag hann med att rapportera alla mina tider i PS och diffa i TimeCare, sedan städade jag åt mormor, därefter handlade jag och sedan köpte jag mat åt henne. Hämtade barnen, handlade åt oss. Åkte hem, gav Elis en bok jag köpt åt honom "Karius och Baktus", som vi läste när vi vilade. Och så har jag börjat med maten nu, tänkte göra kycklingcurrygryta så jag har lite kycklig ligger på avsvalning, och passar på att blogga under tiden.
 
Vaknade supertidigt i morse, vaknar nästan alltid några minuter innan Alvin piper om morgonvällingen. Tror att jag i sömnen hör honom böka runt sådär som han gör innan han vaknar, och då vaknar jag till men minns inte att jag hört honom. Strax innan fem var klockan när han vaknade, strax efter vaknade Elis och var jätterädd för tandtrollen som bodde i hans rum. Därför köpte jag en bok om tandtrollen, lite bearbetning sådär. Men ingen av oss somnade om, så vi gick upp och gjorde frulle strax efter halv sex.


Fast jag somnade himla sent, eller, som vanligt framför tv:n. Men jag hade jobbat på kvällen, så jag var skittrött. Gjorde en äggröra på lite lök, svamp och kryddor och efter den somnade jag som en stock framför tv:n. Det var därefter, när jag skulle lägga mig, som jag inte kunde somna, och låg & lyssnade på Ajvides "Människohamn". Åhh vad den är skitläskig. Uhhhhhhh. Nu har jag kommit till ett stycke i boken där alla som bor på ön blir mer och mer konstiga. Ett ung flicka knuffade i sina tre skolkamrater i isvatten, sedan var hon som förbytt och knappt kunde de vuxna hålla fast henne. Och precis innan det hade två av den där byns "karlakarlar" försökt fälla träd över byns gamla hus, och dessutom försökt såga ihjäl varandra. De blev också som förbytta och låste in sig i sin hem efter det. Urr, jag bara vill lyssna mer, och mer, och mer... Spänningen kryper fram, liksom sådär seeeegt, och det blir bara otäckare och otäckare. Hans (Ajvides) "Låt den rätte komma in" har premiär i helgen, jag & Björn har pratat om att åka och se den. Ska kolla när den kommer till Eskilstuna, för den vill jag så gärna se. Boken var superbra.

Nä, nu kallar min kyckling i köket, bäst att börja med den.


Kaffe.

Tänk, vad gjorde jag om jag inte fick mitt kaffe om dagarna. Sitter just nu med dagens femte kopp. Tänkte att jag skulle ringa David och se om han ville komma över & fika, men jag behövde inte det, för han plingade nyss på här. Åt en macka och drack lite kaffe. Elis somnade så snart vi var hemma från dagis, och Alvin lallar omkring och bara är. Jag ska snart börja med middagen, så det är klart när jag ska gå sedan. Sjutton så trött jag är. Min planerade korta mysstund vid elden igår blev till en två och en halv timme lång slummersömn. Sedan vaknade jag strax efter elva helt genomsvettig, det blir grymt varmt där framför brasan. Nä, dags att göra något vettigt. Har inte lust med något då jag i princip bara väntar på att få gå tillbaka & jobba igen.

Kort blogg.

Har just kvällsfikat. Har plockat fram min ljudbok som jag ska lyssna på framför brasan i vardagsrummet. Så här tänker jag inte sitta längre, nu ska jag bara ta det luuungt.

Fast helgen har varit lugn och skön. For upp ur sängen prick fem i morse, och förbannade mig över att jag inte ställt väckningen på mobben. Så jag letade reda på den, och fixade det. Sedan när jag satt på toaletten kom verkligheten över mig, och jag insåg att det bara var söndagmorgon. Men jag var klarvaken då vid fem, Alvin vaknade halv sex och efter hans vällingfrulle i sängen gick vi upp. Vid lunch gick vi till gammelmormor och fikade, och sedan åkte vi till hästen. Åkte hem städade och duschade. Tvättar och grejar nu, men som sagt, jag har förberett för en skön timme i värmen, sedan ska jag ta ut Sonya och därefter lägga mig i tid. Ses!

Sovmorgon.

Ja, när man får sova till halv åtta känns det som värsta lyxen. Fast barnen knölar ju i olika omgångar innan dess. Man somnar utan barn i sängen, och vaknar alltid med båda killarna nerklämda där de får plats. Fast jag tycker det är så mysigt, tror jag har skrivit det förr. Så det gör mig ingenting. Alvin är ju Maste of Morning, han kan gladeligen gå upp halv fem - fem om han fick, men idag hjälpte det med välling, då somnade han om.

I torsdags var det begravning, av min moster Elvy. Först i kapellet, och sedan nämndemansgården. Ja, det var ju som begravninga brukar vara. Hoppas det inte blir fler på ett tag nu. Hjälpte mormor med diverse ärenden också. Skulle hämta medicin åt henne, men på apoteket fanns det ingenting att hämta. Och hon hade ingenting kvar hemma. Enligt DSK fanns det visst uttag kvar, kul läge för henne att sitta i telefon och inte veta själv, när två människor säger olika. Men till sist fick DSK ringa Apoteket, och det visade sig att läkaren som skrivit ut hennes medicin hade glömt lägga in det som recept, därför fanns det i deras journal, men inte på Apoteket. Duktig läkare. Tur att momor lyckades få tabletter av en bekant, men så ska det ju egentligen inte gå till. Man måste ju kunna lita på sin läkare.

Igår jobbade jag till strax efter fyra. Hann med min störtsköna morgonstund på fiket innan åtta, och sedan träffade jag Madde och vi lunchade tillsammans. Kul att träffa dig tjejen! Under mina båda olika arbetspass blev det två långpromanader, vilket också det var skönt. Tog ut pengar och handlade lunch åt mormor under min lunchrast, det är tur att jag bara jobbar halvtid så jag hinner med allt, haha.

Just nu har jag Halsbrännan från Hell. Åt lite godis och popcorn igår, och även kebab från King´s. Efter första tuggan mat hade jag kunnat spotta eld, fy sjutton vad jobbigt. Och idag får jag lida av illamående och magknip, eftersom jag åt godis. Fast igår var det gott :-). Dricker dagens första kopp kaffe medan jag sitter här. Elis kollar på Byggare Bob och Alvin leker med alla saker han blir ifråntagen när brodern är med.

Idag ska jag till Sabina, som fyller! Grattis, grattis på dig! David ville med, så vi går nog ner på stan vid lunch och köper present. Jag ska även in i sportaffären och se om jag hittar någon idé till maskeraden på dagis i veckan. Elis ska vara snickare, han har fått så mycket murarkläder av sin morfar att det inte blir några problem att få fram den outfiten. Sedan har han verktygbälte med verktyg till. Alvin däremot är ju svårt. Jag ville att han skulle vara prinsessa, det hade varit fränt. Men det kanske blir ett traumatiskt barndomsminne för honom, så det är nog bäst att hitta något annat. Punkare kanske. Lite karamellfärg i håret och så trasa sönder några av hans ändå redan trasiga jeans.

Nä, nu ska jag kolla buke en stund, och sedan göra frulle. Kanske ta en Losec för magen. Laddar upp lite bilder som ni kan kolla.

Onsdag.

Och ledig. Fast det känns inte så.

Vi inledde dagen med att hämta mormor klockan åtta, och köra henne till provtagning på VCT här i stan. Sedan cirkulerade jag och barnen med bilen, åkte ut till Yxtaholms slott och fotade lite. Kall natt + solig morgon blir ju dimma, och det är tacksamt att fota.

Här är två av bilderna:
 

Sedan hämtade vi upp mormor vid nio, och åkte & fikade. Körde hem henne, handlade. Åkte hem till oss, drev bland löven på gräsmattan och busade en stund. Sedan, när klockan blitt 11 och Teklas öppnade så gick vi dit & hämtade lunch åt mormor som vi lämnade. Och sedan åkte vi hem till pappa & mamma. Hade köpt med oss korv och korvbröd, så vi grillade lite korv och drack varm choklad när pappa eldade ris.



Sedan fikade vi när mamma slutade jobbet, och så åkte vi hem. Barnen var supertrötta, men de somnade inte i bilen tack och lov. Elis höll sig vaken tills alldeles nyss, jag har tvångsaktiverat honom sista timmen för att han inte ska somna för tidigt, då vaknar han ikväll istället. Alvin vill lägga sig nu märker jag. Han har haft en lugn kväll när brodern hans varit trött, så då han Alvin kunnat leka med saker som Elis inte så gärna släpper ifrån sig. Duschade omgående när vi kom hem, röklukt gör mig illamående. Sedan stekte vi pannkakor och Elis fick äntligen lägga sig. Han har tjatat om det hela kvällen. Jag har laddat kaffebryggaren och så snart Alvin somnat ska jag fixa kaffe och kolla på Generation fett. Fast det blir ju senare, hinner nog greja med lite bilder innan. Men det går tungt just nu, datorn är fullpackad och varje uppladdning jag gör resulterar i många varningar från burken. Numer kan jag inte greja i PS, eftersom minnet är fullt, så det blir inte så mycket gjort där. Men det finns självklart bilder på pixbox för er som vill se.

Nu ska jag lägga Alvin, och sedan fixa kaffe.

Störtseg.

Igår var vi som jag skrev i K-holm. Gick himla snabbt och smidigt, lämnade mormor och pappa på Kullbergska och åkte till donken med barnen. De delade på en Happy Meal till lunch, och fick sedan leka i lekrummet en halvtimme. Så stuvade jag in barnen i bilen och styrde mot Willys. Då ringde pappsen och meddelade att de var klara. Jag behövde inte ens byta fil, bara att blinka åt andra hållet. Det var riktigt rätt timing. Så då hämtade vi upp dom, åkte hem med pappa och fikade där tillsammans med mormor. Sedan beställde jag en pizza åt henne och en till Björn och barnen, och så körde jag hem mormor. Hon älskar pizza, men kan ju bara äta det om någon hämtar det åt henne, så det passade bra idag. Sedan hann jag bara hem och byta om innan jag skulle gå igen, till filmklubben. Mötte upp mamma där, och såg på "Orkesterns som försvann".

Väl hemma sov Alvin, men så snart jag gjorde minsta ljud ifrån mig så vaknade han, som vanligt. Så jag la mig i sovrummet med honom, och han stökade ett tag innan han somnade. Jag somnade visst också, för jag vaknade strax innan elva av att Björn gick ut med Sonya på kvällsprommis. Det var den kvällen det, jag sov bort hela. Fast nu är jag rätt utsövd, så något gott hade det ju med sig.

Idag ska jag jobba eftermiddag och kväll. Går nog ner på stan & handlar lite innan, kanske hälsar på mormor.


Har betalat in en gåva till cancerfonden nu, istället för blommor till begravningen på torsdag. Nu ska jag ringa kontoret och se om jag fått min semester beviljad då. Och så ska jag fylla på min kaffekopp.


Semester.

Ja, idag har jag semester. Ska skjutsa mormor till Katrineholm på provtagning, pappa ska följa med och hjälpa mormor och jag står för transporten. Sedan är det filmklubb ikväll.

Fast vi ska inte åka förrän halv ett, så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på fram tills dess. Kanske går vi ner en sväng på stan, vi får se. Känns som om vi tar dagen som den kommer, har ingen brådska. Det är skönt.

Köpte en ny fototidning igår, som heter Fotosidan. Men den var inte speciellt bra. De hade gjort en tidning av en hemsida, fotosidan.se. Men tidningen bestod nästan enbart av recensioner av medlemmars bilder, och det var lite halvintressant bara. Fast jag tänkte kolla in den sidan nu.

Alvin är på bra humör, han vaknade halv sex i morse och fick morgonvälling. Sedan låg jag och klappade och strök honom på fötterna, benen och magen, han älskar det. Då nästan spinner han, och så slumrar han så skönt. Som en liten mysig katt. Och jag kunde snooza fram till sex då vi gick upp och åt frukost allihopa. Ringde till dagis och meddelade att barnen stannar hemma idag, då vi ska köra mormor. Samt att de förmodligen stannar hemma på torsdag också, om jag får min semester bebiljad. Det är begravning för mormors syster då. Fast barnen fick gärna komma till dagis då, om vi inte fick barnvakt. Jag gillar vårat dagis :-)


Jaja nähe, om jag skulle göra något vettigt en stund. Fast det är lätt att hamna här, när barnen sköter sig själva en stund så är det väl knappast så illa att jag sitter här (.... Oh shit. Elis drog på stereon på högsta volym på övervåningen, då det dånade "BOBBIS BYGGER!", sedan kom han rusandes och gråtandes. Kraken, han måste ha blivit skiträdd, men nu vet han att han inte ska röra volymknappen. Han är alltid på den och pillar).


Bilder.

Här kommer bilderna jag utlovade.


Att inleda med fika är ju aldrig fel.


Madde tyckte jag skulle ändra stil från min "jag tar dagen som den kommer-stil" till den här snobbstilen. Fast jag är tveksam till att det skulle fungera varesig på jobbet eller hemma med barnen, haha.


Den här tunikan/klänningen var bara så fin. Men den satt åt över tuttarna. Så såg jag att jag hade tagit strl 36, inte undra på. 38 satt bättre, men jag bangade den ändå.


Den här mössan fick också följa med hem.


Gud vad jag hatar det där V-tecknet, bara för det var vi tvugna att göra ett. Massörna köpte vi INTE.



Sedan avslutade vi med en näringsrik och fullt balanserat middag på Erikssons.


Stövlarna jag köpte på Din Sko, tillsammans med en kjol från H&M.


Kjol från H&M, top från Gina Tricot, strumpor från KappAhl och mina gamla skor från Skopunkten. Kjolen fanns bara i 36, men se och häpna att den passade ändå!


Kjol från Lindex, stövlar från Skopunkten och topen från H&M.


Lurvkjol från H&M, och stövlar från Skopunkten.


Och de tredje paret stövlar från Skopunkten. Mamma kommer bli galen, (eller hur mammsen ;-)), och pappa förstår inte varför man behöver ha fler än ett par. Äh, jag gillar alla mina stövlar. Problemet är ju att man bara kan använda ett par i taget, det är synd, haha.

Ujj, nu måste jag verkligen sluta frossa i onyttigheter. Torsdagen var smarrig, fredagen var smarrig, lördagen var verkligen smarrig. Fast kosten är inte det jag har svårt för, jag har svårt för att hinna, och ta mig tid att motionera. Fan, jag vet inte när jag var på gymmet senaste. Och när tog jag en joggingtur sist? Å andra sidan har jag precis hela hösten känns att jag har ont i halsen, så jag vill ju egentligen inte göra något förrän det ger sig. Men nu är det ju oktober, och jag har kännt såhär sedan jag började jobba första september. Nu skiter jag i det, jag tänker träna och så får jag se vad som händer. Jag mår inte bra av att äta sådan skit som jag ätit senaste dagarna. Idag har jag halsbränna, magen bara rumlar och gör uppror och jag är skitsvullen i fingrarna. På ett sätt är det skönt att kroppen reagerar så här, för då vet jag ju verkligen att det är fel att äta som jag gjort. Någon gång kommer jag undan med, men nu har det varit sådan kost i tre dagar, och det känns.


Nä, nu ska jag bättra mig.


Shopping.

Igår hade vi en jättetrevlig shoppingdag, jag tror jag förhandlade mig lite. Fast budgeten jag hade satt, den höll jag. Hittade massor med saker jag var ute efter. Ett par ljusbruna skinnstövlar, jag var egentligen ute efter ett par svarta i skinn, men de här var perfekta i allt utom färgen så jag tog dom. Sedan tre par stövlar från skopunkten. Jag ville egentligen bara ett, eller möjligtvis två av deras stövlar. Lite "slit och släng", sådan jag kan ha på jobbet utan att bli speciellt upprörd över att de slits. Och så måste det ju vara så pass bra klack, dvs låg och halvbred, att jag kan jaga efter barnen utan att stupa efter två steg. Men när jag ändå köpte två par så tog jag ett sista par på köpet. Två svarta och ett par grå i fuskmocka.

Björn påstår att vi måste bygga en speciell skogarderob åt mig, för jag har för mycket stövlar. Jag håller inte med, hur kan man ha för många par liksom? Stövlar är ett måste på hösten/vintern. Det är skiiiitsnyggt och passar ju nästan till allt. Två av de skinnstövlarna jag köpte förra året fanns i butiken i år med, så de håller ju en säsong till, men det är fårskinn på dom så dom är för varma nu. Sedan brukar jag köpa ganska neutrala stövlar, så de håller oftast längre. Sedan har jag ett par låga skinfina skinnstövlar, bruna, som tyvärr är för små i tårna. De känns hur bra som helst, man jag kan bara gå i ett par minuter innan de gör skitont. Har haft dom inne hos skomakaren två gånger för utlästning, men det blir ingen skillnad. Köpte ett par nästintill likadana förra året, i 39, men dom är för stora och aldrig använda, så de ska jag sälja. Sedan har jag ett par svarta i skinn från BjörnBorg, men de är fodrade och för varma nu. Och två par från skopunkten, med lurv på. Hur många blev det? Jag orkar inte räkna efter, haha. (...) Nu var jag ju tvungen, 11 par blev det. Varav fem skinn, resten billiga.

Sedan hittade jag några kjolar, två från H&M, en stickad och en blommig. En från Lindex som var rostfärgad. En top från H&M, en t-shirt från Gina Tricot  och en mössa från KappAhl. Och raggsockor och mössa åt barnen.

Kommer lite bilder här neda också, för dig som är nyfiken :-) (Och det vet jag ju att du är, annars skulle du inte läsa här ;-)) 

Urr, 5.55 stod klockan på när Alvin hade ätit morgonvällingen och absolut inte skulle sova mer. Bara att ta på sig kläder och tända en brasa och låta Alvin leka.

Och ikväll då.

Ikväll känns det som en seg kväll. Elis somnade vid fem, det är illa. Han kommer inte somna förrän seeent ikväll, vi har inte ätit middag ännu så han måste vakna för att göra det. Alvin härjar och är skithungrig, och jag vet inte vad jag ska göra för mat.Björn försvann som en avlöning så snart jag kom hem efter att ha handlat åt mormor. Så vi hann inte prata om hur länge han ska vara ute, vad vi ska äta, ingenting.

Jag beöver väl iofs inte äta någon middag. Tina´s catering höll med fläskfilé och potatisgratäng, samt raggartårta. Jag åt, eh, för tre. Fast det var gott. Men jag bör väl käka gröt till middag. Äh jag vet inte vad jag ska göra. Ska fixa något åt barnen nu så äter vi senare.

Blir nog en tur till ICA för lite Ben&Jerrys och plockgodis senare.

Nu har jag fixat några av Sabinas bilder, hon tyckte det var okey att jag visar några så här nedan kan ni se. Lägger dom publikt på pixbox senare.

 
      
 



 


Jag tar gärna lite feedback på dom, hissa och dissa är ni snälla.

Morgon med ilska.

Ja, jag är ganska ofta arg. Det blir mer fart i livet så ;-).


Alvin väckte mig vid kvart i sju, det lilla monstret. När han piper är det bara att knalla rakt upp och klä honom, han är på kalashumör och hur pigg och pladdrig som helst. Han hittade ett äpple på golvet som han nu har varit överlyckligt över att ha haft i sina ägor. Vi tände en brasa, för det var kyligt här nere. Sonya älskar att sitta och värma sig, hon tror att hon är en knähund och kan inte riktigt förstå varför hon bara får ha framdelen i mitt knä.

Sedan kommer alltid Alvin och vill sitta hos oss, speciellt när Sonya sitter i mitt knä. Han liksom spinner när han myser. Vid vällingen, om han kramas, och om han hittar något mjukt och skönt att lägga ansiktet på. Då spinner han, det är som ett litet mysläte. Och så gör han när han får sitta med hunden och mig, då lägger han sitt huvud mot henne och myser. Så gulligt. Kolla bilden, såhär myspysigt hade vi det vid sju i morse.



Dagens planer är bland annat begravning. Pappas bror Sören gick ju bort för ett par veckor sedan, så det är han begravning vi ska på. Barnen ska vara hos farmor och farfar under tiden. När vi är klara där springer jag nog upp med en matlåda till mormor, så hon har något att äta idag.


I morgon var det ju tänkt att vi alla skulle ha tjejdag. Åka och shoppa, käka, Ben&Jerrysprovning mm på kvällen när vi kommer hem. Men en av oss har lämnat sent återbud, för hennes kille skulle visst iväg. Så nu är jag bitchHanna och är SKITSUR. För jag tycker det är så jävla tråkigt när det varit bestämt sedan typ två veckor tillbaka. Jag tappade helt lusten att åka över huvud taget. Inte för att det kanske är hela världen att personen uteblir, det går ju att ha kul ändå. Men i så fall hade vi kunnat åka när som helst annars, poängen var ju att alla skulle vara med, och är vi inte komplett gäng kan vi lika gärna skita i det. Fan, jag har väl också planerat, och sett till att Björn vet om att jag ska bort. Skulle han sedan komma och tala om att han visst också ska i väg är det upp till honom om han kan, fixar han barnvakt så okey. Annars får han vara hemma. När det är två barn med i bilden är det ju alltid ett planerande för att man ska kunna vara ledig, så även för mig. Så det lutar åt att vi åker ändå, för vi andra hade ju tänkt det och har planerat för det. Får se vad, och om, vi hittar på något på kvällen. Min tjurighet kanske har gått över, jag är Queen of madness ;-). Ja, i alla fall Queen of kort stubin.

Satt vid PS igårkväll, finputsade lite av bilderna som jag tog på Sabina. En handfull bilder blev riktigt bra, så snart Sabina sagt att det är okey så får ni se några av alsterna.

Nu har jag hämtat upp tvätt igen. Gör man något annat än tvättar? Har lagt fram kläder som barnen ska ha idag, och så ska jag stryka lite kläder åt mig själv. Svarta strympbyxor/brun kjol/mörkgrå tröja och grå kappa. Fy så trist. Fast en begravning är väl aldrig rolig, men det här med svarta kläder det är ju, deperimerande. Jag har inte ens några svarta kläder, jo ett par svarta Lee-jeans, men det passar ju inte. Skulle jag trilla av pinn någon dag så skulle svarta kläder vara bannlysta. Basta.

Elis sitter & hamrar på en bankbräda, med jämna mellanrum säger han "Naan!" (Fan). Då ropar jag och säger att han inte får svära, och då säger han "Morfar säger naaan". Han lär sig mycket bra av morfar ;-). Nu har jag dessutom en ettåring som knallar omkring och säger "Naaaaa" (fan) i olika tonlägen. Han lär sig mycket bra av sin storebror.

Fick hem en jättefin H&M-kjol som jag köpt genom Tradera. Brun botten och bruna löv samt blågröna detaljer på, den satt som ett smäck och var hur snygg som helst. Storlek 38:a. Känns det bra eller :-D

Over and out.

Oj oj.

Vad den här dagen har gått fort.

Började med att lämna på dagis kvart över sju, sedan satt jag på jobbet och la in mina önskemål. Tur att Maria finns där och faktiskt har betalt för att hjälpa mig med alla tusen frågor jag jämt har. Ligger lite efter med mina kunskaper i TimeCare, eftersom det kom till under den tiden då jag var mammaledig.

När jag äntligen var klar med det åkte jag till Sabina och fikade. Lämnade vagnen och tog några gravidbilder på hennes jättebautahöggravidmage. Sedan åkte jag upp på stan köpte migräntabletter, och så hämtade jag barnen. En jättesnäll expedit på Apoteket fixade vatten åt mig, så jag kunde ta några tabletter direkt. Det gjorde att migränen aldrig bröt ut fullt, så nu känner jag bara mig lite illamående.

Åkte ut till pappa och mamma och fick några starka värktabletter, Björn har ryggskott och behövde något bättre än de ForteAlvedonen vi har hemma. Sedan åkte vi hem, gjorde mat, har duschat barnen och plockat undan i köket och lagt i lite tvätt i maskinen och nu tog Björn över och ska natta barnen. Så får jag lite tid här att greja med de nya bilderna. Först måste jag flytta om lite mappar från en disk till en annan. Det börjar bli rejält fullt i datorn nu, och denna session blev det dryga 100 bilder som måste över i datorn innan jag kan rensa bort dom. Som det är nu kommer dom aldrig få plats. och skulle de mot all förmodan få plats kommer jag inte kunna fixa dom i PS då minnet inte räcker till.

Nåväl, dags att sätta fart så Sabina får några bilder ikväll redan.

Någon undrade hur man får en sådan besöksräknare som jag har. Den är registrerad på http://susnet.se/tjanster/. Man registrerar sig som användare, och får ett mail man måste bekräfta. Sedan får man olika HTML-koder som alla innehåller just dina egna personliga koder som är knutna till ditt användarkonto. Det går alltså inte att sno/låna/få någon annans koder, man är tvungen att registrera sig själv. Sedan finns det en kod man klistrar in absolut först i hela kod-mallen, den koden syns inte, och är bara till för att räknaren ska fungera. Längre ner på den sidan finns det sedan fem olika koder man kan använda. En, eller flera. Alla står för olika saker, totalt/månad/vecka/idag och just nu. Sedan är det upp till dig själv att lägga till radbrytningar, att namnge de olika fälten etc.

Pigg.

Ja, inte jag alltså. Säg den kvällen då jag är pigg. Nä, Elis är pigg. Klockan är kvart i elva och ungen vägrar somna. Fast han sov nog lite väl länge i eftermiddag. När jag gick vid fyra sov han, och känner jag Björn rätt fick Elis nog sova tills han vaknade själv.

Jag kom hem strax efter åtta, och plockade bara med stativet och gick ut och tog lite bilder av månen när jag rastade Sonya.

Sedan kvällsfikade vi, jag som inte hunnit äta middag innan jag gick till jobbet gjorde en middagssmoothie av frysta hallon, banan, tranbärsjuice och youghurt. Som jag åt med Risentas egenblandade müslimix; puffad quinoa, hirs och boveteflingor, linfrön mm. Och så te till det, självklart. Såg lite på Efterlyst också.

Äntligen somnade Elis. Om han vore trött och seg dagen efter skulle jag tvångslägga honom när klockan bli såhär mycket, men man märker ingen skillnad alls på honom. Kanske att han lägger sig lite tidigare i morgon, men han är oftast uppe lika tidigt som mig och Alvin, alltså vis sex-tiden. Knäppungen. Ikväll har vi monterat klädseln på vagnen som jag ska köra iväg i morgon, så det är därför ingen av oss bråkade med Elis. Han har stått bredvid oss och tittat och hjälpt till, och nu sista timmen har vi läst saga och myst i soffan.

Nä, nu ska jag duscha och lägga mig. Bära in Elis till hans säng också, och plocka fram alla klädr till i morgon.

God morgon!

Morning morning alla läsare.

Eller ja, när du läser det här kanske det inte är morgon längre. Men just nu är klockan ett par minuter över åtta, jag har gjort en kanna kaffe och ska läsa tidningen ute i vardagsrummet där det sprakar i spisen. Alvin, pigg som en spigg, vaknade halv sex i morse. Huvva, då ville jag skänka bort honom. Jobbar bara kväll ikväll, så en sovmorgon hade ju varit skönt. Men in my dreams liksom. Vaknar han inte själv innan Björns (eller min de dagar jag jobbar) klocka ringer så vaknar han garanterat när de väl börjar ringa. Speciellt eftersom Björn är expert på att snooza allt mellan en till tio gånger. Tur att jag inte ha så svårt att komma upp på morgonen i alla fall.

Ser ut att bli en jättefin dag, det är dimmigt och solen skiner. Har just varit i källaren och hämtat upp barnvagnen som jag ska lämna till Sabina i morgon. Tänkte tvätta av chassit, men det gör jag när barnen är någon annanstan, det går inte riktigt att ha dom med när det gäller vatten. Båda älskar vatten, men de få sjutton vänta tills kvällsbadet ikväll.

Dagens planer då. Först gå ner på stan, köpa lunch till mormor och lämna upp den, kanske fika hos henne om barnen håller sig på mattan. Sedan ska jag leta rätt på Madde och hämta min kamera, handla, gå hem, göra lunch och så försöka att få kidsen att lunchlur. Sedan ska jag försöka putsa av vagnen, och montera på den tvättade klädseln. Efter det ska jag testa några nya fototekniker jag läste om i DigitalFoto, och efter det förbereda middagen. Och så gå till jobbet när Björn kommer hem strax innan fyra.


Natti.

Alltså, är det typ pensionärsvarning att lägga sig nu? Jag är astrött. Finns ingen vits med att sitta vid tv:n och sova, så jag lägger mig i sängen istället. Ska plocka fram min CD-bok och lyssna en stund.

Har tänkt att länka till mina favvobloggar här sedan, men jag har inte riktigt tänkt ut hur jag ska lägga upp det. Om jag bara ska länka till stora bloggar eller till alla er andra också. Får klura på det ett tag.

Jobbade ikväll, gick till och från jobbet. Var så trött och seg att jag smet i på ICA och köpte en sådan här:

Det borde vara förbjudet att göra så god choklad, jag kan utan problen äta en hel sådan chokladkaka. Har aldrig försökt, lyckas i och för sig alltid hålla mig ifrån att äta så mycket. Men jag kulle säkerligen kunna. Den liksom smälter i munnen innan man knappt öppnat förpackningen, åhhhh vad jag älskar den. Tur att jag har borstat tänderna redan.

Elis ligger här bredvid mig, det är så mysigt när han sover hos oss. Då får jag pussa hur mycket jag vill på honom. Ibland har jag båda knoddsen i sängen, när de är knöliga att lägga fungerar det nästan alltid att lägga sig tillsammans med dom i dubbelsängen. Men då muttrar Björn att det är för mycket barn i vår säng, och vill det sig illa så lägger han sig i soffan. Jag tycker det är urmysigt med barnen i sängen, Björn tycker det är trångt och obekvämt. Så olika det kan vara.

I morgon har jag planerat att hämta kameran som Madde lånat, sedan testa lite ljussättning här hemma innan jag börjar jobba. När jag inte har kameran tillgänglig hopas idéerna. Jobbar kvällen i morgon. Även om jag hellre skulle stanna hemma så är det rätt mysigt att jobba kväll. Allt går i ett lugnare tempo, och det är skönt. Och så får jag ju en promenad till och från jobbet. Men det verka inte ge så mycket, jag står fortfarande still viktmässigt. Trots att jag håller hårt på det jag äter. Ja, idag fuskade jag ju med två rutor choklad, men vafan, lite måste man unna sig ibland. Och jag tänker fortsätta försöka komma ner till 59, bara för att få säga att jag faktiskt vägt något som startar på en femma.

Nä, nu ska jag logga ur här. Datorn håller på med någon uppdatering och allt går så makalöst segt.

Delad tur.


Att jobba delat känns ungefär som att jobba 8-20, med en superlång lunchrast mitt i. Det suger faktiskt. Men min morgon var lika lugn som vanligt. Lämnade barnen vid kvart över sju, och hade sedan 40 lugna minuter på Violen.

<----- I senaste numret av DigitalFoto finns det jättebra tips och idéer på nakenbilder, nu är det ju kanske inte det jag vill fota jämt och ständigt, men jag ska nog tvinga Björn modellera. Kanske kan behövas ett par öl innan han går med på det. Jag måste ju prova de övningarna och tipsen som finns, eller hur. Och vad passar då bättre att öva på än någon ändå jämt svansar omkring här hemma och aldrig verkar ha något vettigt att pyssla med? *lite ironisk*

När jag hade jobbat klart hämtade jag barnen, de var supertrötta då de hade varit ute sedan åtta i morse. Så Elis hann knapp hitta Bebis (snutten) innan han somnade. Alvin mosar runt här runt mig, han är trött men vill absolut inte sova. Precis som vanligt.

Jag surfar runt och leta julklappstips åt mig själv. Det är en perfekt ursäkt för att ge sig själv något man vill ha men är för snål för. Jag funderar på en prenumeration av en annan fototidning, eller ett nytt objektiv. Eller en Sb800-blixt. Bara fotorelaterat märker jag. Fast jag ska shoppa annat på lördag. Ska förnya mit abonnemang på mobilen, och vill då ha en C905.

Tyvärr har den inte kommit ut ännu, men jag väntar gärna tills den finns att få tag på. Ska se om de på Telenor vet när den går att få. Jag är ute efter en mobilkamera som kan den kvalitén på bilderna att de går att framkalla, den jag har nu har 3.1 mp och det är detsamma som vår första digitalkamera. Denna, C905, har 8.1 megapixel, och är ju några snäpp bättre. Oj, det handlade ju visst också om foto.

Nä, nu ska jag fortsätta med det trista jag höll på med: vardagsplocket. Har satt igång diskmaskin/tvättmaskin och tumlaren, samt sorterat två tunnor tvätt. Nu är tvätt/diskmaskinen och tumlaren klara, så det är bara att sätta igång igen. Sedan väntar jag att Björn kommer kvart i fyra så jag får gå tillbaka till jobbet.

Kaffe och DigitalFoto.

Sitter jag med just nu. Älskar övningarna som finns i tidningen, tyvärr är kameran utlånad till Madde ikväll och i morgon så det blir inget gjort med det. Fast då kan jag lusläsa tidningen istället.  Ska masa mig ner till tvättstugan och plocka fram lite kläder till morgondagen, främst till barnen. I morgon har de mulle, knopp och knyttgrupper, sedan ska de laga lunch utomhus. Så då behövs det lite extra kläder, och så ska de helst vara klädda i långkallingar och underställskläder redan när de kommer. Jag plockar alltid fram allt dagen innan, det som de ska ha med som fika (varm choklad, smörgås och frukt får mina barn) och i klädväg. Det är lättast så, blir mindre stress på morgonen. Går upp halv sex för att hinna, och snoozar gärna de där minutrarna jag tjänar in på att packa allt under kvällen.

Nä, nu ska jag fixa det, sedan duscha och så ska vi fika lite när Björn kommer in. Han är i Gropen ikväll igen.

Helgen.

Helgen i stort var så lugn och skön, precis som en helg ska vara. Fast det var ju verkligen skittråkigt med allt regn i går, jag hade tänkt göra så mycket men det blev ingenting av allt. Dock sprack det ju upp lite framåt kvällen, och då hann jag med att fota en stund. Har fullversionen av Photomatix nu, så jag tänkte testa det ännu mer.

Någon som känner för att ge mig en SB800? Ska kräva en sådan av Björn i julklapp. Ni vt, bli en riktigt hemmafrubitch och bara räkna med att få julklappar för flera tusenlappar *hehe*. Nä, skoja bara. Men det vore kul att ha en sådan.



Vidare då. Alvin suddar runt mig här inne, leker med massa prylar och kommer med jämna mellanrum förbi och talar om att han finns. Elis är på ovanvåningen och myser med hunden. Igår kväll hittade vi dom i vår dubbelsäng, sovandes. Han och hunden alltså, dom är så gulliga.

Somnade vi tv:n igå, och drack te i sömnen. Det händer rätt ofta, att Björn fixar te när jag somnat vid något ointressant tv:program. Och så fikar jag i sömnen, dvs klunkar i mig en mugg direkt och somnar om. Men jag mins oftast inte att jag druckit det, bara att jag vaknat till när Björ kommit upp med det.

I lördags kollade jag på Stjärnor på is. Det var kul, men jag är oerhört fashinerad över att de ändå är så duktiga. Tony hade väl aldrig stått på ett par skridskor, men det kändes som att alla ändå hade dans/skridsko/koreografisk bakgrund. Ingen ren nybörjare, eller total grönjöling. Skulle jag ha varit med så skulle det behövas med än de där åtta veckornas träning innan jag ens skulle tordas släppa sargen...

Idag har jag tänkt att köpa lunch åt mormor vid elva, ja och innan det köra ut en matlåda till Björn som han glömde hemma. Efter det ska jag hem och packa lite ombyte till killarna och sedan köra dom ut till pappa & mamma, där de ska vara medan jag jobbar mellan 13-15.30. Kort tur, men det är bara en ledsagning då jag egentligen är ledig idag.´Skippar i öppna förskolan idag, grabbarna, och jag, kan ta det lungt istället. De träffar ju barn hela dagarna annars, och jag träffar folk när jag jobbar. Så ingen av oss har egentligen det där behovet längre.

Gröt & vatten.

Björn tyckte att min middag såg fattig ut, då jag åt gröt. Men jag har sådan halsbränna att jag faktiskt inte vill äta något annat. Sitter som ett tryck upp i halsen, så det kanske håller på att bli magkatarr av det. Måste köpa Losec i morgon.

Idag har vi pysslat hemma, varit hos pappa och mamma. Björn har installerat deras bredbandsTV. Sedan åkte vi hem och åt middag, och jag gav mig ut och fotade en stund innan vila barnen.

Jag ska snart göra lite te, kanske popcorn till Björn & Elis. Sedan ska jag lägga mig tidigt, är faktiskt riktigt trött. Trots att jag fick sovmorgon i morse. Sov till halv nio och duschade sedan. Urskönt, minns inte när jag hade sovmorgon senast.

Vad jag är snäll.

Som låter Björn få sovmorgon. Eller hur ;-). Jag gick upp vid halv sju, med en morgonpigg Alvin som var på lekhumör. Elis kom bara tio minuter senare. Jag satte på en kanna kaffe, och Elis ville ha varm choklad. Sedan tände vi en brasa i spisen och satt och myste i värmen.

Nu kollar Elis på Byggare Bob, och Alvin dammsuger bredvid mig. Han har blivit bättre på att leka själv, det är guld värt. Fast varannan minut kommer han och gosar ner huvudet i mitt knä och liksom "frågar" om vi ska hitta på något. Då måste man säga med riktigt barsk röst "Nej, jag vill inte nu." Och det funkar nästan alltid. Men han får också komma upp och se vad jag gör här vid datorn, han är inte helt bortglömd snutten.

När vi käkar frulle sedan ska jag ta barnen på en promenad och gå ner på stan. Vi ska gå på Violen och köpa med oss kanlebullar och sedan bjuda gammelmormor på. Idag är det ju Kanlebullens dag, det måste firas ordentligt! Sedan, om barnen verkar orka, ska vi baka egna bullar. Kanske hälsa på mormor som kom hem från Polen igår. 



Nu är det dags att jaga upp Björn från sängen, vi hörs senare hoppas jag. 

Äntligen fredag!

Åhh vad skönt att det är fredag. Jag jobbade 8-16 idag, men var på jobbet redan sju och lämnade in min semesteransökan. Vet inte om jag skrev det, men fick ett brev hem om att jag måste ta ut tretton dagars semester innan den 15:e december. Hade tänkt att byta lite turer med en arbetskamrat, men om jag ändå måste ta ut semesterdagar kan jag ju göra det de dagarna jag behöver vara ledig. Bland annat på fredag, då det är begravning av min farbror. Och torsdagen därefter är det begravning av min gammelmoster. Sedan ska jag köra mormor till diabetesmottagningen i Katrineholm, och då hade jag en lång dag. Så då har jag i alla fall fått bort några semesterdagar.

Efter det hade jag min EGO-stund, med tidningarna och kaffe på Violen. Gud vad jag uppskattar den stunden, det går knappast att beskriva. Men det är mörkt och kallt ute, varmt inne på caféet, luktar gott och bara så lungt och skönt med tända ljus och lite dov belysning. Det är en utmärkt uppladdning inför dagen.

På lunchen träffades jag & Björn och åt lunch. Länge sedan vi åt lunch på tu man hand. Sedan återgick vi till våra jobb, och sågs hemma senare. Jag cyklade till OK/Q8 och hämtade ut mina kjolar från ELLOS. Dom passade perfekt. Hur skönt som helst att kunna beställa en storlek 38, och den passar. Stramar inte, spänner inte. Utan sitter perfa. Siata veckan har jag hållit mig stenhårt med kosten, och det är skumt att det kan kännas nu. Men jenasen känns inte så spända som innan, och enligt vågen är jag nere på 63 kg igen. Hade gått upp till en 64 tror jag, sedan jag började jobba. Jag vet vad mitt fel är, jag glömmer äta, jag är sällan hungrig före ett. Och så blir jag vrålhungrig när jag hämtat barnen efter jobbet, och klockan blir runt två innan jag äter för då äter barnen mellis. Då blir det oftast nyttigt, men i för stor mängd för jag är så himla hugrig. Sedan äter jag ganska sparsamt vid middagen för då är det ju inte länge sedan jag åt sist, och så faller jag för t.ex popcorn på kvällen när suget kommer tillbaka. Men som jag gjort den här veckan, varit benhård med frulle - lunch - middag, + någon frukt mitt på dagen, det funkar. Jag blir inte sugen på skit. Vissa dagar har jag ätit gröt både frukost och lunch, men när jag jobbar till  tolv och hämtat barnen måste jag äta något. Gröt är bättre än mackor, det mättar lagom, är gott och snabbt tillagat och går finfint att äta på stående fot.

Väl hemma tog jag en vovvepromenad, och så åkte jag och Elis & handlade. Elis fick lite lördagsgodis, och jag köpte godis till mig & Björn ikväll. Hela 2 hg ;-). Det räker till oss alla, ingen av oss äter speciellt mycket . Men det är gott.

Sedan körde jag David och hans band till Skebokvarn. Tipsade dom om en demotävling de kan delta i med bandet, som EskilstunaKurren ska anordna. Hoppas de hakar på det. EK skulle komma och intervjua David och bandet på lördag, när de har spelning i Skjortan. Kul för dom att få lite publicitet. Förra gången var det FlensKuriren som intervjuade dom, den här gången är det Sju Dagar. Tycker det är så bra att lokaltidningarna uppmärksammar de här banden, David och det här bandet har ju spelat ganska mycket i sommar.

Nu har barnen somnat. Alvin hos mig i vår säng, och Elis slocknade nu vid tv:n. Jag ska poppa lite popcorn, och se om det finns någon film att kolla på. Björn är visst i Gropen igen. Grejar med gjutformen, de ska fortsätta gjuta i morgon. Jisses, undrar om vi någonsin blir klara här hemma.

Nä, dags att knäppa av Byggare Bob.

Vi hörs!

Mamma Mia!

Alltså, den där filmen. Jag skulle, absolut, kunna gifta mig i Mamma Mia-tema. Det vore häftigt. Men min tilltänkta skulle aldrig gå med på det, tyvärr.

Om du inte sett filmen, kan du kolla in de bästa musikklippen här:

Jag bara älskade den filmen. Den var en klar femma av fem möjliga, alltså en riktig, riktigt bra och genomgående härlig film, jag mådde så bra av att se den, blev glad och varm i hjärtat. Så snart den finns på DVD ska jag köpa den, än så länga finns bara soundtracket i min Ipod. Speciellt den här tycker jag om:

:

*älska älska älska*

Så snart den kommer ut på DVD ska vi tjejer kolla på den, det bestämmer jag nu på sittande arsel :-D

Äntligen.

Nu börjar jag få lite fason på det här. Stilrent är ju min grej, det får absolut inte vara plottrigt och rörigt. Då har jag hellre en ganska tråkig sida, än en som bara blir jobbig att se på.

Fläskfilé.

Nu steker jag fläskfile, två stora bitar blir det. Ska räcka till mig, Björn, pappa & David. Samt matlåda åt mormor och matlåda åt Björn. Har smällt ihop en äppelkaka också. Börjar redan bli hungrig, men vi ska ju inte äta förrän sex ikväll.

Elis somnade nyss i min säng, och Alvin busar med Sonya. Jag småplockar lite, ska tända lite doftljus så det inte bara luktar matos här inne.

Var nere på stan med barnen, hämtade saker åt mormor på apoteket, och hälsade på henne och fikade där. Sabina var där också, det var kul att hinna prata med henne.

Det är konstigt, men sedan jag (åter igen) började med mina strikta matvanor har jag ingen huvudvärk alls. Det är när jag småäter, och speciellt sådant jag vet att jag inte ska äta, som fikabröd t.ex, det är då jag inte mår bra. Det kanske finns en poäng med det här GI-blodsockerdravlet, men jag tänker ändå inte testa någon sådan diet. Jag kör mitt rejs, som alltid. Men jag vill ner till strax under 59 kg, och då måste jag jobba lite. Så nu kör jag hårt igen, inget fika, inget onödigt. Ja, jag fuskade med två riskakor när jag var hos mormor idag, illa ;-).

Sedan spelar det en himla stor roll om jag dricker vatten eller inte, med tanke på min huvudvärk och migrän. En normal dag dricker jag enbart några klunkar vatten till middagen, om ens det. Sedan är det bara kaffe, kaffe och kaffe. Det släcker törsten, men det är dumt för det är ju vätskedrivande. Men de dagarna jag tänker på att dricka i alla fall ett eller ett par glas utspritt över dagen mår jag så mycket bättre, och får inte alls så ont i magen som jag får annars.

Åhh, nu luktar det kaneläpplen här inne. Äppelkaka med vaniljsås, det är inte fel det. Alvin käkar äppelbitar med socker och kanel som blev över, han älskar det. Nyss upptäckte jag honom i köket, i kylskåpet. Han hade lyckats få ner en syltburk utan lock, och den satt han och grävde i. Helt överlycklig. Tidigare idag stal Elis vällingburken, och "lagade mat". Vällingpulver på hela golvet. Busar.


Snart helg.

Fast det känns knappt. Jag är ju fortfarande hemma så mycket i veckorna, men helgen är ändå speciell.

Just nu sitter jag och & slöar, har slängt i lite tvätt och plockat. Väntar på att kunna åka till hästen en sväng, vi ska till apoteket åt mormor först, och det öppnar ju inte förrän tio. Sedan kan vi åka och greja i stallet.

Ikväll ska vi bjuda pappa på mat här. Han har ju varit ensam sedan i fredags, då mamma är i Polen. Hon kommer hem i morgon. Så vi ska bjuda på inbakad fläskfiké med svampstuvning och så potatisgratäng till det. Barnen älskar det, och det är ju inte så dålig middag en torsdag. Alvin älskar kött, och kladdiga såser som han får äta själv. Försöker man mata honom så kastar han sig bakåt och vråkar "inte!". Så har det varit sedan i somras. Envis som sjutton är han. Men han är frän, han kan göra saker på uppmaningar nu. Ställ dom här på bordet, eller ge den här till pappa. Det tycker han är kul. Elis, hans främsta ord är också "Inte!", det är därifrån Alvin lärt sig det. Ja, sean använder han "Jaa kan!" om allt.

Kaaallt!

Fy! Höll på att frysa häcken av mig när jag gick hem från jobbet nu ikväll. Är inte van vid det här råa kalla, får nog ta fram vinterjackan snart. Hade Ajvide i öronen, men jag var fan så skraj att jag inte kunde ha luvan över huvudet. För jag var rädd att någon skulle smyga sig på mig bakifrån. Uhh, man ska inte lyssna på skräck när man är mörkrädd. Handlade lite saker åt mormor när jag hade jobbat klart, så jag var hemma ganska sent. Gjorde te och mackor till Björn och Elis, själv åt jag soppan som var kvar sedan gårdagen.

Nu ska jag gå ut med Sonya en stund, sedan ska jag lägga mig. Är så enormt trött i ryggen efter jobbet. En del uppgifter gör min rygg helt paj, jag borde verkligen komma iväg till Nautilus oftare. Ska bättra mig, framförallt föra ätt rädda ryggen min.

Åhh, sedan ska jag duscha. Varmt. Skönt att ha pelletsvärme, då behöver man inte se el-räkningen stiga. Det skallrar bara mer i källaren när det går åt mer pellets, men det känns inte lika illa. Det är så enomt skönt att ha värme inne. Alltså, jag har svårt att förstå hur vi kunde stå ut första tiden.

Första vintern hade vi inte ens någon värme, tror vår öppna spis blev klar till julen -04, och vi flyttade ju in i maj -04. Innan dess var det svalt inne, vill jag lova, speciellt på vintern. Tänk dig själv att bo i ett ouppvärmt hus, det börjar ju sjutton kännas rått inne redan i slutet av augusti En liten byggfläkt hade vi i sovrummet, så vi inte skulle frysa ihjäl. Men det var så kallt när vi gick upp att vi fick sova med kläderna nere vid fötterna i sängen, annars gick det inte att ta på dom på morgonen. Och när vi väl fick den öppna spisen och eldade blev det mest varmt i vardagsrummet, inte på ovanvåningen. Otäta fönster och oisolerat var det ju också, alla väggar. Och för att inte tala om hur det var att duscha, snabbt in, och så kasta på sig kläderna innan man förfrös. Och att sätta sig på en toalettring som är lika kall som luften ute... Urr. Tror det var efter jul vi fick vårat matrum klart, innan dess åt vi micromat de gångerna vi inte var bortbjudna. Flyttkartonger runt alla väggar, ett bord och två stolar i nuvarande sovrummet. Varför packa upp ur kartongerna när det inte fanns någonstans att ställa sakerna? En micro och en vattenkokare hade vi också. Så levde vi i dryga nio månader. Vi har flyttat sängar och sovit i alla rum i hela huset, likaså haft "matrum". Först blev toaletten på nedervåningen klar, sedan köket. Efter det matrummet och hallen. Sedan tv:rummet, sovrummet, toaletten, barnrummet och lilla hallen på ovanvåningen. Och nu, ja nu ska datarummet och trapphuset göras klart. Samt entren och hallen här nere. Och en ny trapp på utsidan. Sedan garage och altan, och ett vardagsrum. Och så vårat spa i källaren då så klart... Vi har lite att göra, som sagt. 

Beställt.

Nu har jag beställt två superenkla kjolar från ellos. Vill ha något standard som jag kan jobba i. Inte för fladdrigt, inte för kort, inte för utstickande. Bara bas, som funkar till strumpbyxor.


Suktar även efter ett par svarta skinnstövlar, det vore snyggt. Men det tar jag när vi shoppar nästa lördag. För ska jag köpa nya skinnstövlar måste det vara ett par som verkligen är De Där stövlarna. Jag har höst och vinterstövlar, varav tre eller fyra par i skinn, en del med fårskinn på. Och så fyra (jaja) par andra stövlar, som ändå är riktigt snygga trots att de är fejk. Fast mycket vill ha mer, jag vill ha ett par svarta till hösten, ganska låg klack men de ska vara störtsköna. Har ett par som är så snygga i skinn, men de är en halv storlek för små och det grämer mig. Har haft dom på uttänjning två gånger men det blir ingen skillnad.

Båda barnen sover nu. Elis vid tv:n, tillsammans med hunden. Han älskling. Dom är alltid tillsammans dom där två. Och Alvin somnade för andra gången i mitt knä idag. Monstret vaknade redan kvart i fem i morse, och vägrade somna om. Så första gången somnade han vid nio, och andra gången nu vid två. La honom i högen med vinterkläder här inne vid datorn. Jag börjar jobba om en dryg timme, så jag ska ut i köket och förebereda middagen åt grabbarna. Sedan ska jag gå till jobbet tänkte jag, tar promenadkläder så tar jag en extratur när jag slutat. Tar med mig talboken, Ajvide´s Människohamn. Ruggit bra, och otäck.

Undrar om jag ska länka ut den här bloggen någonstans? Ingen vet ju om den. Fast äsch, väntar ett tag. Har lite detaljer jag vill fixa innan jag tipsar om den, ni lär få den tids nog ändå.

Nu har jag två perfekta adresser, bananabambi.pixbox.se och bananabambi.blogg.se. Kanoners!

Just det ja, fick hem en kjol från Tradera idag: (30 spänn plus en tjuga i frakt) Ja, bilden får väl dessutom bli min nya månadsbild för september. Plus minus noll på vågen.


Tvätt.

Idag har jag tvättat hela klädseln till Duo-vagnen, t.o.m regnskyddet och fodralet till det åkte med. Min kusin ska köpa vagnen av oss. Det blir så mycket plats i källaren när alla vagnar försvinner. För några veckor sedan åkte Babytravel-vagnen, den tog mycket plats den också.

Haha, jag hörde hur Alvin hade något hyss för sig, nu har han puttat sin lilla stol fram till diskbänken och så står han och ska försöka komma åt vattnet i diskhon. Han är riktigt frän nu, när han börjar förstå så mycket. Om vi pratar om att gå ut så knallar han iväg och hämtar sina skor, och nämner jag dusch är han ögonblickligen inne i duschen och sliter av sig strumporna.

Vi har just kommit från stan. Tog ut pengar till mormor, och var och tog en snabbfika jag och barnen medan vi väntade på att baken skulle öppna. Nu har jag precis satt på dagens (ehh) femte kopp kaffe. Det puttrar och låter så hemtrevligt om bryggaren (jag vill inte tänka på att puttrandet nog betyder att det behöver kalkas av). Har just ätit en tallrik frysta bär från Coop, med lite lättyoughurt på, dagens andra. Första omgången åt jag till mellanmål i förmiddags. Och frullen bestod som vanligt av gröt med linfrön, och så ett kokt ägg. Gjorde broccoli och blomkålssoppa igår, pojkarna skulle äta kkorv och mos, men det är inte min favorit direkt. Har dille på att äta just broccoli till middag, gärna med en skvätt pastasås på. Nu kokade jag extra mycket, och körde med stavmixern och så smakade jag av med buljong och lite kryddor. Det blev skitgott, och räckte till en stor tallrik idag igen. Den ska jag äta till middag när jag har jobbat ikväll.

Har lagt ut ännu en månadsbild på pixbox. Fast jag har inte gått ner något. Det är skitsvårt att avstå fika på jobbet, speciellt när brukarna bjuder kan det vara känsligt att säga ifrån.

Fick brev från jobbet idag, och jag har femton (!!!) dagar semester att plocka ut. Jag hade blivit skitlycklig över tre. Haha. Har ingen aning om när jag ska ta det, innan nyår. Det är ju inte alls många dagar att vifta på. Jag jobbar liksom så lite redan innan. Över jul & nyår vill jag inte ta, jag vill jobba och få lite storhelgstillägg. Men jag ska kolla med dagis hur barnen ska vara lediga i höst och vinter, kanske kan jag ta semester då. Det värsta är ju att jag redan planerat in de sakerna jag vill göra, och sett till att jag enligt schemat inte jobbar då. Plättlätt när man har timecare. Men men, dagens i-landsproblem det där.

Den 1:e ska vi ha tjejdag. Låter lite fjompigt när man snart är 30, att ha "tjejdag". Men vafan. Kul ska vi ha i alla fall. Man får verkligen planera in det framåt i tiden så alla kan. Åh vad jag längtar efter att ses tillsammans med alla.

Nä, nu ska jag hämta kaffet och ladda upp lite bilder.

RSS 2.0