Måndag hela veckan.

Idag är det liksom extra tungt med måndag. Jag har ju inte haft någon helt. Bara legat och varit sjuk. Och jag är inte bra ännu, magkatarr och halsbränna. Avskyr att vara sjuk.

Dagen hittils har fortlöpt bra. Tidig morgon (klockan ringer 04.30, snoozar oftast i 20-30 min efter det) men ändå hann jag inte duscha i fred. Björn väckte upp barnen tidigt, jag hade inte ens hunnit in i duschen innan Alvin kom efter ned för trappan. (Det är såå lätt att skicka upp barnen från sängarna och sedan ägna en 30-40 minuter i lugn och ro där uppe. Sitta på sängkanten och morna sig, plocka fram kläder, pyssla, greja... Medan jag får bli osams med barnen om allt jag säger att de inte får göra) Jag går upp tidigare för att få lite lugn och ro, hinna duscha/rasta hunden/sätta i motorvärmaren. Men jag lovar, det är inte lugn och ro när en Alvin står bredvid och gnäll-piper om allt elende han han komma på. Han har ont i fötterna/fryser/vill inte till dagis/tårarna som ramlar ner på magen är blöta och kalla/han glömde filten i sängen. etc, etc. I vanliga fall ska han duscha med mig, men det får han inte innan dagis. Och han grät floder över det. Elis kom ner och var skitsur över att han inte fick spela Mario innan dagis, allt jag sa kontrade han med att räcka ut tungan åt mig. Ingen bra morgon. Alls.

Men jobbet fortlöpte utan större problem. Slutade 12, for in på banken med en blankett som minsann inte bara kunde fyllas i sådär. Tidsbokning krävdes. Fuck-suck. Min lediga förmiddag i morgon går åt till att skjutsa barnen till David, till banken för något som tar tio minuter att fixa, hämta barnen, hälsa på mormor, hem, vänta in att klockan blir 16.30 så jag får börja jobba. Och så svärmors tupperwareparty på kvällen efter mitt arbetspass uppepå det. Åhhhhh.

Mitt GI-tänk for åt skogen idag, när vi var på Lager 157. Finns ju bara kaffebröd och mackor, så det blev en toast. Fet ost är ju GI i alla fall. *suck* (dessvärre inte Alvins två chokladbitar jag hittade på byrån).

Nä, dags att byta om. Har betalat räkningar, alldeles för sent men som sagt, de senaste dagarna har jag haft häcken strupen full. Av spyor. Räkningarna var inte prioriterade.


På botten.

Gudars vad dåligt jag mått i två dagar. Om ni inte orkar läsa neggoinlägg så klicka in er på annat. Men jag måste få gnälla av mig.

Elis kräktes hela natten tisdag-onsdag. Alvin kräktes natten onsdag-torsdag. Och jag och Björn natten torsdag-fredag, eller, mitt dåliga började tidigt fredag morgon. Björn repade sig snabbt under fredagsmorgonen, medan jag var skitdålig hela dagen. Fick t.o.m. sjukanmäla mig till jobbet, det händer inte ofta. Åhhh vilken dödsångest jag hade. Att stå och ta i och känna hur jag bara spyr luft, fy sjutton. Först idag har jag tordats äta något lite stadigare än kräm, och det gör mig illamående att äta. Men jag mår mer illa av att inte göra det.

Nu ska jag lägga mig på soffan och ta igen mig.


Nu är jag på G.

Yes, nu börjar det hända lite saker med mitt företagande. Eller ja, jag har i alla fall fått tummen ur och ansökt hos Skatteverket om F-skattebevis. Och ansökt om namnskydd hos Bolagsverket (1) HannaMaria Foto. 2) HM Foto). Samt, bestält ett plusgirokonto hos banken. Och, mina vänner, knåpat ihop en hemsida. Än så länge har jag inte bestämt något domännamn, då jag vill ha samma namn som registrerats hos Bolagsverket och Skatteverket. Så hemsidan ligger på en gratisplattform, men ni kan få förhandskika på den. Skriva gärna i gästboken, det skulle vara så roligt om jag kunde få några kommentarer :-) Klicka här om ni vill se.

Reklammässigt tänker jag ligga lite lågt, men min kära svärmor har stort skyltfönster till sin affär, där kunde jag mer än gärna få ställa ut. Det verkar bra. Sedan finns det ju anslagstavlor lite överallt, och dessa är ju gratis att använda.

FÖ går vi på halvfart här hemma. Elis åt något olämpligt i går, han kräktes hela kvällen igår. Men nu är han piggelin och som vanligt. Tror bestämt vi ska ta på oss kläder och gå ut en stund, så det händer något. Visserligen har barnen varit nöjda med att vara inne och se på tv, spela spel och pyssla.

Dessutom fick jag papper från Katrineholms Tingsrätt och överförmyndaren idag, och nu kan jag även lägga till God Man som en del i vad jag gör. Och nej, det är inte till min mormor nu. Hennes räkningar och välmående fixar jag utan ersättning.

Tjingelin på er vänner :-)


Bla, bla.

Jobbigt med rubriker.

Startade dagen med att ägna mig åt mitt kontaktmannaskap. När det var över, strax efter lunch, så gick jag och Cicci till gymmet. 35 minuters löpning blev det, och de sedvanliga maskinerna.

Sedan for jag ut till P&M där jag åt lite mat. Och så hem hit. Nu börjar jag bl trött, riktigt trött.

Har gått igenom min e-blankett till skatteverket, men jag är för segtänkt just nu för att det ska bli bra. Jag tycker det är knixigt att räkna på inkomster jag inte vet om jag har. Att bara höfta till känns inte heller rätt. Jäkla knepigt.

Nu ska jag tröstdricka lite. Bara juice, men ändå. En god sådan.

Ha det bra käna vänner :-)


Jobb, jobb.

Här sitter jag igen. @ work. Var så himla tidig i morse då jag tänkte mig en kopp kaffe innan jag började jobba, men telefonen ringde redan kvart i sju. Ett tag tänkte jag strunta i det med anledningen att jag inte början förrän sju. Men nä, jag svarade och fick fullt upp direkt. Nu har det löst sig och jag tar min kvart nu istället. Kaffe och lite bloggning.

Alla sover när jag går på morgonen, Elis pratar om pengar och svampar men han var ändå inte vaken. Han drömmer om Mario, pratar om Mario när han inte spelar. Och så spelar han Mario, såklart. Knäppunge.

Alvin var så ledsen igår kväll, han åt så mycket lördagsgodis att han fick ont i magen. Jag hade köpt hans favorit, en mjölkchokladrulle. Och den hann jag inte se röken av. Sedan fick han magknip och skulle berätta det för alla i huset. Även för Björn som låg och hade migrän. "Jag ska bara säga till pappa att jag har ont i magen för att jag sovit så dåligt" mässade han och väckte Björn hundra gånger.

Sedan försökte jag hinna med två dagars disk som stod framme, tvättstugan och hundrastning, ihällning av pellets och det sedvanliga leksaksplocket. Medan jag gjorde det, hann Alvin blanda grogg i badrummet. Pappas shampoo, hans egna härliga hallon-shampoo, aceton (!) och tandkräm hade han hällt i ett stort grogglas. Och när jag kom på honom hade han rullat ut en rulle toalettpapper, och så torkade han i halv panik upp allt han spillt. Och sa: "Mamma... säg inget till pappa!". Björn blir rosenrasande och skickar Alvin i säng när han hittar på hyss. Jag blir mer, pja, arg och sedan är det bra. Lite i relation till hysset.

Hann med ett pass på gymmet igår också, 5 minuters uppvärmning på (den pisstråkiga) crosstrainern. Sedan 32 minuters jogg. Tre gånger trissade jag upp tempot så min puls låg i 180 i ett par minuter vardera. Om jag har räknat rätt bör min maxpuls vara runt 190-195, vilket innebär att de 180 är högintensivt. Jag ska säga att jag är totalt sopslut efter en sådan sväng på löpbandet. Men det känns förjävla skönt att kunna ta ut sig, ordentligt. Utan att det gör ont någonstans. Sedan förbränner jag nästan 350kcal, det är inte illa. Inte för att själva förbränningen är det jag är ute efter, men det känns ändå skönt att se att det ger. Och för sjutton, klart jag vill bränna lite fläsk också ;)

På måndag ska jag träna igen, och då ska jag köra lite mer lågintensivt och se om jag kan klara 40 minuter. Tror jag sprang vårruset på runt 30-40 minuter ett år. Minns sjutton inte. Tror det var 40. Kanske kan jag klå det om jag har tur. Löpband går ju inte att jämföra med att springa ute, men jag vet sedan tidigare att jag inte klarar utejogging. Inte på asfalt i alla fall.

Nu ska jag diska efter mig. Vi hörs kära vänner :-)


Storsomnat.

I soffan. Helt värdelöst, sov i flera timmar och vaknade nyss. Rastade Sonya, tog några kort på månen som jag tänkt göra varje gång det är fullmåne. Men när jag väl får tummen ur är det dis eller moln. Men ikväll gjorde jag det, och fint blev det.

Har grymmaste halsbrännan och ska inta en samarin innan sänggående. Pizza blev kvällens meny, men, jag åt endast en liten bit, och drack vatten till. Fast jag syndade med cola också. Ibland kan jag inte motstå. Skit samma. Vägde mig i morse, och vägde då 77.6. Helt jätteskapligt. Målet är ju till 67, så då är det 10 kvar. Kommer jag bara igång med löpningen så tror jag att resultaten kommer de också. Fast alla dietiser och läkare är ju skrämmande överens om att kosten gör 80% av ens slutresultat. Alltså är det så viktigt att hålla en bra kost för att kunna gå ner i vikt. Och det är ju en förutsättning, såklart. Men högre kontidion = högre förbränning rent allmänt. Dessutom fick jag ingen träningsvärk efter gårdagens löpning och gym. Det känns otroligt bra.

Jag känner ett så litet sug när jag nu vant mig vid GI. Dessutom blir jag faktiskt inte hungrig i samma utsträckning som tidigare. Tror man får mer balans i huvudet av en jämnare blodsockernivå, både hunger och sug ger sig. Fast i eftermiddag var jag hungrig med stort H. Därför det blev pizza. Åt lite knäckebröd med smör hos pappa och mamma till lunch. Motstod tårta och andra godsaker, det var inga problem den här gången. Pappsen fyllde så det var därför jag, barnen och David var där.

Efter det åkte vi till David, han ville bli klippt. Han har haft håret i en tuppkam, och nu var tuppkamsdelen nästan 40 cm lång. Jag fick korta av den till snygga 4 cm. Det blev skitsnyggt. Första gången jag klipper någon med sax, innan har jag bara kört med maskin. Ja, maskinen fick gå runt tuppkammen, men själva tuppkammen saxklippte jag, och till råga på allt blev David jättenöjd.

Alvin tyckte att David blev så fin, frågade Alvin på skoj om jag skulle klippa likadant på honom. -Jaaaaaaaaa tjoade han glatt och studsade upp på stolen. Ojoj, jag som tycker han är så söt i sitt marsvinsruffsiga virvelhår. Men det är få gånger Alvin går med på att göra något ovanligt, så jag klippte honom också. Som en liten mohikan. Skitsöt blev han, och han var så grymt mallig över sitt fina hår. Dock är hela hans huvud fullt av virvlar, så det blev inte så mycket till tuppkam, utan mer, rufs. Fast sött. Och han var så nöjd så då är väl jag glad också.

Nu ska jag hoppa ner i sängen. Det lär bli en tidigt morgon i morgon bitti, barnen la sig tidigt och Elis brukar prata om att spela Mario innan han ens vaknat helt. Stackars Alvin, han får inte se mycket film längre. Bara titta på när Elis spelar.

Jag överväger en liten reseDVDspelare åt Alvin, men det är med blandade känslor. Jag vill inte att barnen ska ha egna tv och dvd-spelare i sina rum, film ska man se tillsammans. Men, samtidigt så vore det så skönt om Elis kunde spela medan Alvin kunde se film.


Det flyter.

Just nu går flyter allt väldig bra. "i det mörkaste stunderna ljusnar det" har jag läst någonstans. Jag grävde ner mig så totalt under perioden innan jul, jag kunde för mitt liv inte förstå hur jag skulle lyckas lösa det där med Tiara på ett bra sätt. Bara önskade att det kunde bli vår, så allt var över. Man vill inte ta beslut om att ta livet av en annan varelse och det gjorde mig så ledsen när det såg ut som den enda utvägen.

Nu när det ordnat sig till det bästa känns livet liksom okey igen. Inte okey förresten, utan toppen. Super med andra ord.

Ni vet ju att jag ligger i startgroparna på att starta ett eget företag. Jag vill det. Verkligen! Jag har bestämt mig. I ett års tid har jag mesat och inte vågat, nu tänker jag med på det som: Vad är det värsta som kan hända? Det som gör mig nervös är själva bokföringen, för det kan jag inte. Men, jag känner värre nötter än mig sig som har egna firmor, självklart grejar man det. Och så svårt kan det inte vara, hörni, lite pepptalk tack. Björn har egen firma sedan ett par år tillbaka, men jag vill inte bygga min firma på att han ska fixa det åt mig. Hanna kan själv. I alla fall kan lära själv.

Jag har fyllt i blanketter till skatteverket, och bolagsverket, och gjort upp en affärsidé. Prissättningen tycker jag är skitsvår, men själva idén är att jag är rörlig (dvs inte bunden till en studio utan tar utrustning med mig dit jag ska) och ligger lägre i pris än många andra. Just för att detta faktiskt ska vara min hobby, inte min huvudinkomst.

Vanliga jobbet flyter på som tidigare. I och med att jag även är ledsagare jobbar jag arslet av mig under vår och höst då det är mycket aktiviteter som ska in på de extratimmarna, och det blir utöver mitt schema. Men det är roligt. Har även hunnit inviga kommunens gym, som motiverat mig otroligt till att börja träna ordentligt igen. Jogging är ju min favorit, har inte sprungit aktivt på två år, men igår sprang jag 20 minuter utan problem. Tyvärr var det kö till löpbandet, annars hade jag gärna fortsatt för att se hur mycket jag orkar.

Nu ska jag kika igenom mina sidor på verksamt.se. Tjing kära vänner :-)


Ett år äldre.

Födelsedag i fredags, fast den tillbringade jag på jobbet. Och så firade jag mig igår. Alldeles lagom med folk, alla hade den goda smaken att komma på olika tider vilket underlättar enormt i vårt lilla hus. Det blir lätt trångt när mycket folk kommer på en gång.

Fick en biljett till blomstermässan av pappa och mamma, en digital fotoram av Björn, samt pengar av gammelmormor. Och så lite annat smått och gott. Pengar hade jag önskat mig, så jag kan köpa mig en Tassimo-bryggare. Den har jag just beställt. Sedan får ni komma och fika här :-)

Jag har haft en bloggpaus, det är svårt att komma igång efter uppehåll måste jag säga. Jag kan inte lova att jag ska blogga mer, för jag kan ju bara blogga när jag har något att blogga om. Annars blir det liksom bara en trist dagsrapportering om att jag går upp, lämnar barn, jobbar, hämtar barn, sover... Allt som liksom händer alltid.

Något som hänt sedan sist är att jag gett bort Tiara. Fodervärden som hade henne kunde inte längre ha henne kvar, och Tiaran skulle skickas tillbaka hit. Det gav mig ont i magen hela jäkla julen, och till sist bestämde jag mig för att låta avliva henne. Men strax efter jul ringde fodervärden och undrade om jag kunde tänka mig att skicka Tiara till Värmland. Där hon hade en vän som behövde en sällskapshäst. Självklart sa jag JA på studs! Transporten dit kostade en del, men de som fick henne ville absolut betala hälften vilket jag inte fick säga nej till. De fick henne ju gratis. Så det blev ett lyckosamt slut för min lilla tjej. De nyvarande ägarna verkar hur bra som helst, en mamma som har ett kallblod i ett litet nybyggt stall för två hästar. Tiara ska i första hand vara sällskapshäst, men mamman hade även en dotter på 14 år som skulle rida Tiara om det fungerade. Jag har mailat med både dottern och mamman och de verkar urbra!

Hade jag blivit tvungen att avliva Tiara så hade det känts riktigt illa. Men nu, känner jag mig inte ens ledsen. Jag är bara så himla glad över att det löst sig till det bästa för Tiara. Hon som aldrig är sjuk, hur pigg som helst och väldigt snäll och levnadsglad, en sådan häst vill man inte avliva pga tidsbrist.

I övrigt så har mina kära kollegor introducerat mig till kommunhusets gym. Underbart! Dock simpelt om man jämför med Nautilus (Actic), men det fanns det jag behövde: konditionsmaskiner! Löpband, crosstrainer, motionscykel och roddmaskin. Även lite arm- och benmaskiner. Superbra! Och så har vi kollegor en liten facebookgrupp där vi peppar varandra, lägger ut resultat, och ser om vi kan synka och lyckas träna tillsammans. Känner mig så himla pepp inför våren, vårens första mål är vårruset. Det borde jag hinna få upp kondis till nu när jag har tillgång till ett löpband.

Ett annat projekt är att jag nu har bestämt mig för att starta ett eget företag. Porträttfoto. Jag har påbörjat det lite, och hoppas att lyckas få igång det snart. Även fast jag bara har några jobb någon gång ibland, så skulle det kännas bra att kunna göra lite reklam för sig.


RSS 2.0