Tidigt.

Frukosten är avklarad, barnen och jag är klädda och nu, ja. Ingenting. Ska hälsa på gammelmormor, men det är lite tidigt ännu. Tänkte låta henne hinna med all tidningsläsning och småpromenader innan jag och barnen stormar in. Sedan kanske vi åker ut till pappa & mamma en stund.

Det känns lite skumt att vara klar med allt så här tidigt, vid den här tiden brukar vi inte ens ha ätit. Om vi nu är lediga dvs.

Ikväll åker vi nog till Skebokvarn, det har vi gjort alla tidigare år. Lite fyrverkerier, lite lotter och korvförsäljning. Jag är ju helt ledig idag.


Tjingeling // Hanna ♥

Doktorn.

Elis ska på treårskontroll idag, och är väldigt bekymrad över doktorn. Vi har ju pratat om örondoktor de gångerna han varit förkyld, så nu tror han att doktorn ska kolla honom i öronen. Läskigt. De kommer bara åka till dagis, och så hämtar Björn Elis redan 13.15. Alvin får vara kvar tills läkarbesöket är avklarat. Själv jobbar jag med start klockan 13, och till 20.

Tänkte ladda upp lite bilder till er, men jag hade visst kvar raw-formatet i kameran vilket gör att det inte går att ladda upp dom på pixbox. Men jag tar det ikväll när jag har hunnit ändra bilderna.

Elis var så trött i går kväll, varken han eller Alvin sov något under hela dagen. När Henrik och Maria varit hos oss (tack för pizzan!) slocknade båda killarna inom fem minuter. Elis var så trött och låg på sin lilla parksoffa han fick av mormor och morfar, och så sa han när det var dags för pyamas: "Nej mamma, jag ska bara gräva lite men jag håller på att somnar". Han fick nämligen en metallgrävare till sandlådan av farmor och farfar, och den var väldigt uppskattad. En cykel fick han också av gammelmormor, och den höll han på att ta med till sängen. Jösses vad han älskar sina nya prylar. Ändå blev det hyffsat begränsat med leksaker, vilket var bra. Mest utesaker, som vi hade önskat.

Nehej, dags att klä knattarna och åka till dagis.


Tjingeling // Hanna ♥

Vad gillar ni bloggen?

Ja, nu fick den ett nytt utseende. Vad tycker ni kära läsare? Funkar denna? Tyckte att den mörka bloggen var lite, ja, höstig. Ville ha en ny, ljus blogg när det nu går mot så härliga tider.

Avslutar med en nytagen bild med min nya D300. Enjoy! (och så väntar jag min givetvis lite åsikter om bloggstilen nu)




Tjingeling // Hanna ♥


 


Födelsedag.

Idag fyllde Elisskrutten helaste tre år! Det har varit full rulle helaste dagen. Laddar upp lite bilder i morgon, just nu sitter jag och grejar lite med ny bloggdesign, men det blir inget nytt ikväll, det är jag för trött för. Men jag kollar lite idéer och göra några nya headers.

Tack alla goa vänner för att ni hälsade på idag, och grattade min lilla pojke :-)



Tjingeling // Hanna ♥


Söndagskväll.

Usch, tänk att det alltid känns som om det är fler söndagskvällar än helger i övrigt. Jag jobbar nästa helg, det känns lite pissigt. Men det är ju heller aldrig fel med lite helgOB.

Idag var vi i simhallen. Lungt och skönt var det, inte alls mycket folk. Kaffe, kanelbulle och lite bad. Kalastrevligt. Sedan åkte vi hem och bytte kläder, hämtade David och Louise och åkte till pappa & mamma. Fikade, fotade och bara njöt av ledigheten. Väl hemma igen på eftermiddagen städade vi, och gjorde en stor lasagne. Smarrigt!

Just nu kollar Elis och Alvin på senasre PLUTO som man kan köpa med Aftonbladet. Elis somnade sent i bilen, som vanligt. Så han är grymt pigg, han och Björn har varit ute i tå timmar och grävt och grejat på tomten. Alvin och jag duschade och pysslade här inne. Sedan hade jag precis fått Alvin att somna när Elis kastade upp ytterdörren och vrålade "MammmAAAAAAAAAAA" femton gånger innan han dundrade upp för trappen och in i sovrummet. Då satte sig Alvin rakt upp i sängen och så var det med den nattningen. Suuuuck. Nu får de kolla PLUTO en stund innan jag gör ett nytt försök att natta dom, fast båda två den här gången.

Ikväll är det visst totalt j*vla omöjligt att få bloggen uppdaterad. Vet sedan tidigare att jag måste kolla så inläggen verkligen postas, för mina skrivna inlägg har uteblivit ganska många gånger. Men ikväll går det verkligen inte att posta dom, jag har "Aktivitetstips" som senaste inlägg hur mycket jag än uppdaterar och postar inläggen.

Tjingeling // Hanna ♥


Aktivitetstips!

Förra året var vi på ett betessläpp i Julita arrangerat av Arla. Det var en av försommarens trevligaste dagar. Arla bjöd på bullar och mjölk, och sedan fick man knalla runt på hela gården och gå upp i en visningsgång ovanför ladugården. Huvudpunkten var när korna skulle släppas ut, och det skedde sist.


I år sker detta den 10:e maj. Gården öppnar klockan 10, och betessläppet är klockan 11.

Ett tips för er bloggläsare med barn, det var jättetrevligt förra året, väldigt barnvänligt.

 


Se mer på arla.se, eller följande länk: http://www.arla.se/Default____20450.aspx

Simhallen.

Dit ska vi senare idag, när vi ätit frukost. Just nu gör vi rätt lite, barnen mumsar på russin och Björn sover. Själv har jag funderat ut en ny header till bloggen, men jag har inte gjort den ännu.

Gårdagen gick jättefort, kanske för att vi hade att göra hela tiden. Vi körde och lastade hö, fikade, duschade Tiara och satte henne i en annan hage med mer bete, Elis och jag var nere och fiskade, mm. Ni kan kolla foton på min pixbox, det blev så mycket bilder att jag inte lägger dom här, då kommer det bara ta tid för er att få upp sidan.

Nu ska jag börja med frullen så snart jag avverkat alla bloggar och nyheter. Ha en bra dag alla!

Tjingeling // Hanna ♥ 

Ändringar.

Ja, nu har jag redigerat bloggen lite. Om ni besökt den under den här morgonen så har den nog sett rätt skum ut, innan alla fäger och allt varit där de ska.

Det jag gjort är:

1) En radbrytning mellan rubriken och texten.
2) Datumraden är flyttad till ovandelen av inläggen, samt är förminskad och fått ny färg.
3) En rad med min blogg och bildsideadress mellan alla inlägg.
4) Ramen runt menyn till vänster är borttagen.

Vad tycker ni? Bättre/sämre?

Nästa steg är att byta headern till en ny, men jag har inte riktigt bestämt hur jag ska ha den. Och ramen kommer nog tillbaka, för det ser lite tomt ut utan den, saknas en avgränsning liksom. Och så ska jag få bort den där envisa texten som ligger ovanpå headern. Ni får gärna komma med tips, det ska ju underlätta för er att läsa, inte försvåra.

Nu ska jag göra frukost, och sedan åka till hästen och köra hö.

Tjingeling // Hanna ♥ 

Stressad?

När man är stressad och jagad så smittar det ju av sig. Hade ganska bråttom igår, när jag hade lämnat barnen kvart i elva. Skulle städa hos mormor, vilket brukar ta exakt en timme. Sedan skulle jag träffa Maria för lunch, vid tolv. Och börja jobba 13. Innan dess hade jag tänkt att hinna in på Folketredaktionen här i Flen och sätta in en annons, och dessutom köpa lunch åt mormor. Så när jag hade städat, i racerfart för jag var klar tio i tolv, så sprang jag ner på redaktionen. Hade mailat en bild till tjejen där tidigare under dagen. Hon sa att hon hade svarat på mailet, men det hade jag inte hunnit se, för jag var så, ehh, stressad. Hon hade i alla fall skrivit att jag kunde ta det luuungt, för de skulle visst inte stänga förrän sent idag. Annars stänger de ju tolv, tror jag. Jag fick beröm för den fina bilden, hon trodde jag hade mailat in fel bild, för den här såg inte ut som en vanlig "Det ska vi fira"-bild. Gulligt

 sagt. (klickbar bild för större format)

Sedan hann jag även köpa mat åt mormor innan jag och Maria lunchade. (köttbullesmörgås på Violen)

Annonsen då? Ja, det var ju "Det ska vi fira"-annons, tills på tisdag när Elisskrutten fyller tre år. Håll utkik i både Kurren och folket den dagen :)

När jag hade lunchat så jobbade jag till 16, typ. Fick faktiskt gå en kvart tidigare idag, så jag ringde dagis och kollade om barnen var vakna och klara, så åkte jag och hämtade dom lite tidigare. Sedan åkte vi till Rätt Pris, och köpte varsin glass. Väntade på Björn, han skulle komma och hämta Alvin så jag och Elis kunde köpa nya skor åt honom. Han har bara vinterkängorna, och stövlar och sandaler. Men inga stadiga gympaskor. Och i sportaffären fanns det ett par som han älskade. Karborreknäppning, och silverpaljetter. Wow, vilka glassiga skor. Jag har faktiskt aldrig sett neutrala barnskor med paljetter, det brukar alltid vara rosa och röda detaljer på. Men de här var grå/vita. Jättefina. Elis är stormförtjust.

När det inköpet var klart handlade vi lite på Coop, åkte hem och plockade fram grillen. Sedan kom Alvin och Björn och vi grillade. Det var så varmt ute att vi övervägde att äta ute, men inga möbler var framme och det är inte så trevligt att plocka fram dammiga möbler. Jag vill tvätta av dom innan de används, och det hann vi inte. Efter maten städare jag coh Alvin ovanvåningen, och han duschade. Elis och Björn var ute och grävde, Elis fick lite "fika" (läsk) och satt på trappan och studerade Björn när han grävde med traktorn. Sedan fick Elis var med när de handgrävde. Strax efter nio kom Elis in, då frös han och var kissnödig. Så då blev det tvätt, och pyamaspåtagning. Sedan hade vi myskväll vid tv:n.

Jag somnade så klart vid filmen vi skulle se, "The day the earth stod still" (fan så mycket svårare att uttala). Den var bra, tills jag somnade. Ändå var jag uppe två gånger och fixade fika/tog ur linserna bara för att inte somna. Narkolepsi light kanske?

Idag hade vi planerat att åka till simhallen, och sedan köra hö. Men vi skippar simhallen och tar det i morgon istället. Björn skulle ha varit upptagen i morgon, men nu blev det inte så. Så då kan vi dela upp aktiviteterna på två dagar istället. Köra hö gillar Elis, då får han kolla på lammen. Han sover just nu, eller myser rättare sagt. Ligger och småpratar med Björn. Fast Björn sover. Det är bara Alvin som är morgonpigg till tusen.

Hoppas ni har en trevlig lördag, vädret ser ju lovande ut.

Vad tycker ni om den nua kantjusteringen på bloggen? Är det lättare/svårare att läsa om jag kanrtjusterar alla inlägg? (Det ser prydligare ut, tycker jag, men det är ju inte jag som ska läsa)

Tjingeling // Hanna ♥ 


Just nu

sitter vi och äter mellis. Eller barnen gör det, jag gör just ingenting. Ska skjutsa dom till dagis innan jag börjar jobba. Ska städa hos mormor och luncha med Maria innan jag börjar vid 13. Sedan jobbar jag bara till 16, tog ut kom ikväll. Och så är jag ledig helaste helgen.

Tjohoooo!

Hoppas ni alla får en härlig fredag också :-)

Nu är det klart.

Denna kommer hem till mig följande vecka *tjohoooooo*



Ja, jag körde på snålvarianten, enbart hus, och den enklare modellen. Känns som om jag inte behöver mer. Och jag vill gärna spara lite pengar till sommaren, och inte bränna hela sparkontot på en mängd tillbehör. Sååååå, nu blir det en låååång väntan på att det ska plinga till i mobilen om att jag kan hämta kameran.


*vänta, vänta, vänta*


Tjingeling // Hanna ♥ 

Nikon D300/D700.

Åhhh vad jag velar. D300 utan objektiv men med ny blixt och förlägningskabel? Eller enbart D700 hus, för samma pris? Eller D300 med vidvinkel? Eller snålvarianten, D300 enbart hus? Gahhhhhhh!

Sthlm.

Idag åker jag och tre arbetskamrater till Sthlm, vi ska på en föreläsning/utbildning om epilepsi. Ska bli spännande! Kändes helt galet att ställa väckarklockan på 04.30 igår. Men tåget går strax efter sex, och jag gillar ju att äta frukost och slippa jaga runt på morgonen. Har rastat Sonya och sitter nu och mumsar på en macka.

Mådde skit igår kväll, efter maten kändes det som om jag skulle spy. Mådde illa och hade ont i huvudet. Ja, huvudvärk hade jag sedan innan, gick t.o.m. upp mitt i natten och tog en Alvedon då huvudvärken gjorde att jag inte kunde sova. Det blev lite bättre sedan på kvällen, men nu på morgonen inser jag att det är en förkylning på G. Är så nästäppt och har en dov huvudvärk. Skönt på ett sätt att veta vad det är som är fel. Jag har ju varit grymt trött på kvällarna sedan i helgen, somnar i princip när jag nattar Alvin vid åtta, sedan sover jag tills Björn väcker mig och tycker jag ska fortsätta sova i sängen. Men nu vet jag ju varför det varit så. Har laddat upp med Alvedon och nässpray i väskan. Dagen blir lång, åker 06.13 och är tillbaka 18.30.

Nähej, dags att borsta tänderna och sedan byta om.

Tjingeling // Hanna ♥ 

Alvin är snaggad.

Ja, mer snaggad än såhär blir han inte. Jag måste ha lite längder kvar att gulla med. Men visst är han fin, min lilla kille  ♥



Jag har jobbat till 12 idag, sedan ringde jag drop-infrissan och frågade om de hade det lungt. Och så åkte jag dit med pojkarna så snart de hade svalt lunchen på dagis. Och de blev hur fina som helst. Elis sover i bilen så honom får jag visa senare. Precis utanför fönstret har jag honom, ser honom härifrån. Han kommer bli så besviken över att vara hemma, han ville så gärna åka till mormor och morfar och visa sin nya tuffa frisyr, och två minuter innan vi kom fram somnade han. Lillgrabben. Men då kommer han vara vaken när jag kommer hem ikväll, lovade honom att vi skulle läsa mer ABC då. Han läser bokstäver överallt. Mest E, Elisbokstäver, ser han. men L och A (som är "Alvinbokstäver") brukar han också hojta om. På ICA, på dagisdörren, i bilen. Det är roligt med något lugnare som intresserar honom, annars är det alltid vilda saker han vill ägna sig år. Men böcker och pussel gillar han.

I övrigt är det rätt lugnt med allt. Ska tillbaka till jobbet en snabbis i eftermiddag, sedan ska jag lägga mig tidigt och läsa DigitalFOTO och Tidningen Foto som kom med posten. Nej, jag är inte tokig som köper båda, den första prenumererar jag på själv och den andra fick jag en prenumeration av mormor i julklapp.

Har precis ätit lunch, två äpplen och müsli med lättyoghurt. Har huvudvärk och behöver ta en Alvedon känner jag. Kanske uppdaterar med lite bilden från helgen senare, om huvudet känns bättre. Måste bli kurerad tills kvällen. Ni kan kolla pixbox, har uppdeterat i tre album. Pixbox låg nere under största delen av lördagen, så då kunde jag inte bidra med något.


Tjingeling // Hanna ♥ 

Å så var...

denna helgen slut. Och jag med, är ärligt talat skittrött.

Hämtade mormor och åkte ut till pappa & mamma med pojkarna. Tillbringade helva dagen där, jag pysslade i stallet och killarna lekte. Sedan åkte vi hem, grillade, duschade barnen och så fick de kolla på en ny Pluto-film jag köpte med en av kvällstidningarna.

Jag har satt på te nu, Alvin sover och Elis sitter med Björn och pratar vid tv:n. Jag hade tänkt att jogga eller cykla ikväll, men mina benhinnor ilar så jag skiter faktiskt i det. Har ägnat lite tid åt uppladdning av bilder. Men nu är jag så trött, orkar inte vara uppe längre. Ska dricka te och sedan lägga mig. Förstår inte vad denna trötthetsperiod är, jag behöver en vitaminkick. Energiboost. Vafan som helst. Och så vill jag ha sovmorgon. En endaste, gund vad skönt det skulle vara. Jag minns faktiskt inte när jag vaknade självmant senast. Någon gång i julas tror jag det kan ha varit.

Hoppas ni har haft en härlig helg i alla fall :-)

Tjingeling // Hanna ♥ 

Mil.

9/3 7 km.
7/4 10 km.
11/4 14 km.
12/4 14 km.
17/4 14 km.

Totalt: 59 km avklarat.

341 km kvar.




Min fredag.

Fredagen gick fort. makalöst fort. Jobbade 8-16, hann med att luncha med Maria också. Det var trevligt, och det går alldeles för länge mellan de tillfällena.

Slutade 16, och handlade åt mormor. Sedan åkte jag hem, och plockade fram cykeln, bytte om och packade Elis cykelgrejor. Mötte upp Elis, Björn och Alvin halvvägs till farfar. Elis fick byta om, och sedan åka med mig på cykeln till pappa & mamma. Där fick Elis paket, för det var ju hans namnsdag. Plutten. Han fick även en liten sopbil av gammelmormor. Han älskar bilar med flak eller släp. Och cykla (åka med i cykelsadeln) är en sak han verkligen tycker om. Jösses vad han pratar om allt han ser. "-Mamma kolla en blå blomma och en gul blomma och massor av VITA blommor Mamma OJ vad vi ska plocka blommor i sommar åh nej mamma akta vattnet man får inte köra ner i vattnet för då blir cykeln blöt och där i bor fiskar dom är blöta dom kan man äta visst ska vi fiska i sommar men då måste man ha regnkläder på sig och jag har inget metspö." PUHHHH. Jag blir liksom trött av att bara lyssna. Fast det är kul att kunna ägna uppmärksamhet åt bara honom och alla hans funderingar. Detsamma tycker jag om att bara vara med Alvin, det är kul att ha killarna lite var och en för sig, för man hinner upptäcka så mycket dom funderar och klurar på, saker som går en förbi när man just för stunden är koncentrerad på den andre.

När vi kom tillbaka till stan åkte vi in på ICA, köpte lite helggott. Typ rostbröd, färskpressad juice och annat gott. Och så cyklade vi hem, och jag började städa. Dammsög, dammade och moppade ovanvåningen, samt bytte sängkläder. Detta hann jag under den tiden Björn for iväg och köpte pizza, så då gick det undan. Efter pizzan hade jag kvällsmys med barnen, Björn var ute och grävde. Jag tror jag somnade före killarna, jag var skittrött. Minns att Björn kom upp med te vid tio-tiden, och jag drack visst mitt te, men jag har inget minne av det. Så social är jag på kvällarna. Fast jag går ju upp vid halv sex, så det är ju inte så konstigt att jag är seg på kvällen.

Nu ska jag väcka den äldste av killarna i det här hushållet. Jag har hunnit städa här nere nu på morgonen, och nu har jag suttit en stund med kaffe.

Tjingeling // Hanna ♥ 

Vimmelmamman.

Har ni läst hennes blogg? Så gripande. Jag kan inte sluta läsa. Kom in på hennes blogg tack vare en en slump någon gång förra veckan, och nu oroas jag med henne, hoppas och väntar.

Jag började läsa från första start, nästan 1,5 år tillbaka. Det blir bäst så tycker jag, att inte läsa alla tunga besked från början. Om hur lycklig hon var med sin son Lennox, och sin man, sitt jobb. Och hennes högsta önskan var att allt skulle få vara som det varit.

Sedan, i april förra året, far hon akut in på sjukhuset, efter magont. Där hittar de en cancertumör i tjocktarmen, och 80 cm av hennes tarm plockas bort. I bloggen får man följa hennes cellgiftsbehandlingar, hennes tankar. Hur hon fortfarande jobbar som vimmelreporter trots att hon är sjuk. Förhoppningarna om att de inte ska hitta fler tumörer, att hon ska bli friskförklarad. Hon är väldigt öppen med bilder, filmer och tankar.

Nu senaste dagarna har hon väntat på beskedet om hennes lever, om de verkligen funnit metastaser där i. Är ni nyfikna på hur det går för henne så läs hennes blogg, jag fängslas av den och tror ni också kommer göra det.

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman//


Svar:

Kan inte annat än att hålla med till fullo. Man förstår vad som är viktigt i livet när man får barn. Och en klyscha men: Livet FÅR faktiskt en mening, en jävligt viktig mening dessutom. Allt innan dess är bara...trams typ. Och du, kan du länka till hans blogg så slipper lata jag leta i cyberrymden? ;) Kram.


Nu har jag lekt detektiv och snokat fram lite adresser :-)
Här är bloggadressen: http://www.marcusbirro.se/bloggen/
Här är en adress till en artikel om honom: http://www.alltombarn.se/aktuellt/marcus-birro-vi-ar-overlyckliga-1.16254
Här finns hans krönikor på expressen:se: http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro

Ja, visst blir allt man oroade sig för innan barnen liksom så, pja, litet? Sådant jag nojjade över innan ids jag knappast tänka på nu, det slår över mig i förbifarten under något ögonblick, sedan är det borta igen. Fast det kanske har med tidsbrist att göra också, att man får välja sina ångestar med omsorg, för man hinner inte med alla längre. Det funkar liksom inte att oroa sig över massa småsaker på jobbet när det finns minst lika mycket att ägna tankekraft på här hemma.

(Btw, hur svarar man egentligen på ett snitisigt sätt här på bloggen? Borde finnas (eller finn det??) ett enklare system för att svara till varandra. Hrm.

Jag åt,

klubbad grilling idag. Fan vad segt det är när man ska säga rätta ord, och så kommer bara skräp ur munnen.

För rätt svar? Läs baklänges ;-) : gnilkcyk dallirg. Smarry. I morgon ska jag och Maria luncha. Inte klubbad grilling hoppas jag. Hoho.

Har bloggat rätt sparsamt, men det känns sjutton som om jag levt på jobbet. Men på fredag klockan 16.01 stänger jag av min jobbtelefon och knäpper inte på den förrän måndag. Så det så.

Tisdagen i korthet:
Jobbade 11-12. Migrän 12-17. Huuuuh. Åt mat och tog med Elis på en cykeltur ner på stan. Köpte varsin glass till oss och gammelmormor.

Gårdagen i korthet:
Inte mycket att skriva, jobbade 8-20. Snaaaark. Vem har tid över för något socialt liv? Saknade barnen. Känns som om jag inte träffat dom sedan förra veckan. Ja, det har jag ju knappt. Har jobbat varje dag sedan förra fredagen. Fan, i helgen ska jag inte missa en sekund av dom.

Denna dagen i korthet:
Lämna dagis, jobba, hämta dagis, hälsa på David och Louise, jobba, hamnade här. Barnen sover, jag gör minsta möjliga. Borde cykla, borde jogga. Men jag törs inte med min tå.

Den är är bättre. Vet inte om jag skrivit att jag haft makalöst ont i den? Det började när jag gick i mina nyköpta PUMA. Fan, så platta, foträta (och dyyyyra!!) dojjor ska väl inte ge sådana bekymmer. Men vänstertån är avdomnad, värkande så jag överväger att hugga av den. Så ibland känns det bättre, för att dagen efter pulsera i smärtintervaller så jag inte kan sitta utan att bli tårögd. Hela påskhelgen åt jag värktabletter för att klara jobbet samtidigt. Nu, sista dagarna har den där känslan av bättring hållt i sig, och jag törs inte utmana något, och börja anstränga foten igen. Därför min (högst ofrivilliga) viloperiod.

Har gått upp i procent, eller ska. Till 70%, den första maj. Sedan ska jag sluta med att smyghöja min tjänstgöring. Fan, jag slutar snart på heltid om jag inte bestämmer mig för att det får räcka. Jag har ju heltid i grunden, men jag vill ju inte jobba så mycket. De här 70% plus mina 5 extratimmar i veckan som jag har, det är drygt 80%. Det räcker ju absolut. Sedan är jag ju även kontaktperson, där jag åtagit mig en träff per vecka/varannan vecka. Jag behöver inte mer. Snälla någon, om jag knystar något om att gå upp i procent, please slå mig i huvudet med något hårt. 

Nu ska jag fräsa igång lite tevatten. Är tesugen. Och grymt sugen på godis. Men det blir i morgon. *kommer inte kunna hålla det då det står en Aladdinask bredvid tv:n*

Tjingeling // Hanna ♥ 

Svar:

Shit, jag fattar inte hur ni står ut med er migrän, du och Björn. Visst, det finns inte mycket att välja på. Man önskar att man kunde sjukskriva sig från hela livet när man får sånt. Jag har bara haft nåt migränliknande en enda gång i livet, men det var väldigt obehagligt. Tur att ni har folk i närheten som kan rycka ut och vara barnvakt när ni får anfall, för det kan ju inte vara nån höjdare att ta hand om småkillarna när man mår sådär. kram.

Ja, fuck migrän liksom. Men på något sätt lyckas jag alltid härda ut när jag har barnen, tills Björn kommer och jag kan släppa taget. Då mår jag fruktansvärt dåligt. Det måste vara psykiskt, att man känner efter så lite man bara kan. Men så fort jag får minsta chans att vila så är det som om allt man "sparat" på bara väller över en, det liksom samlas och jag får ta smällen då. Effektivt, för jag skulle aldrig klara att ha barnen under ett migränanfall. Tack och lov är det ju så sällan.

Läs.

Sedan jag läst om Macus Birro och hans flickväns sorg över deras förlorade barn har jag följt hans blogg. Lite sporadiskt måste jag erkänna, men ändå. Främst är han sport(fotbolls)krönikör på Expressen, hade han fortfarande enbart varit det hade jag aldrig läst något av honom. Men för en tid sedan skrevs det om honom i ovan nämnda tidning, när han äntligen fick sitt tredje och denna gång levande barn. Och hans nuvarande krönikor i Expressen handlar allt som oftast om hans nya roll som pappa.

Jag älskar mitt arbete. Jag är en rätt löjlig man utan mitt skrivande. Jag älskar orden, meningarna, krönikorna och böckerna. Jag skulle bli en bra mycket sämre far utan mitt arbete. Jag skulle bli en lobotomerad apa med välling i håret. Så tror jag det är för de flesta av oss.
Vi behöver få rum och ro för oss själva, för det vi vill och drömmer om. Först då kan vi vara så närvarande som våra barn med all rätt i världen kräver att vi ska vara.
Men frånvarande far är inget annat än just frånvarande.
Det spelar ingen roll hur viktigt arbetet är, hur storslaget drömmarna tornar upp sig mot horisonten. Varje gång jag är där min son inte är, begår jag ett brott. Jag rymmer. Jag flyr. Jag försöker intala mig själv att tiden i arbetsrummet, tiden jag skriver varje dag, är nödvändig och viktig tid.

Jag sitter vid mitt skrivbord eller på tåget mot Stockholm med de andra viktiga männen i sina kostymer och våra argument är lika darriga och värdelösa som den moderna kvinnan när hon lämnar ifrån sig sitt barn till dagis, svärföräldrar, hyrda lekmammor, eller vem som helst. Som om ett älskat barn plötsligt bara var ett farthinder längs karriären. Grejen är att man inte kan få allt.
Det är dock ingen ursäkt för alla känslomässiga analfabeter till män som får barn och sedan håller sig borta på jobb, innebandy, pubrundor eller meningslösa konferenser.

Att bli farsa bräcker vilket litterärt pris som helst. Att sitta i soffan med Milo Santino i knäet en sen natt när vi försökt allt, bytt blöja, matat, burit, lekt, vaggat, lugnat, skojat och plötsligt, när solen masar sig upp ovanför hustaken runt omkring, får man världens vackraste skratt till frukost från mästerverket i knäet och man är berusad av trötthet men man är också världens lyckligaste eftersom man får betalt för sina slitsamma timmar med ett enda ögonkast, ett saligt leende, och till sist somnar han som en svettig, varm muskel på min axel och jag bär honom som en gondol genom rummen och viskar en massa hemligheter till honom medan han somnar, medan han mjuknar till varm kärlek i min famn, och det slår mig att ingenting av det hemska som händer mig är något att vara rädd för, och alla mina fiender, som ägnat år av sina liv åt att förlöjliga och håna det jag gör, det jag står för, och den jag är, är värda sina tända ljus i kyrkan, eftersom deras flottiga brutalitet inte kan nå mig. Jag är utanför deras räckvidd.
Jag trodde jag skulle lyckas skriva mig till en plats där inga fientliga fingrar skulle nå mig. Det gick inte. Jag skrev mig in i rustningen, i stället för ut ur den.

Först när jag blev pappa till Milo lyckades jag äntligen stå helt naken och skyddslös, helt och hållet sårbar på riktigt, inför världen. Naket är inte alltid vackert, men det är ärligt. Det är också djupt mänskligt.
Nu försöker jag låta lite av allt det ljus han lockat fram i mig att spilla över i det jag gör och det jag skriver. Jag är man så jag flyr fort-farande. Det gör vi män. Är vi goda och solidariska män, och det är faktiskt de flesta, så kommer vi dock tillbaka till vår familj, trogna, lojala, kärleksfulla och toleranta och först och främst är vi kärleksfäder för våra barn och goda män för våra kvinnor.


Mycket i den där krönikan stämmer så väl. Så himla ofta som jag tänkt att allt annat, alla bekymmer, all oro (saker som jag ändå är riktigt förskonad från just nu) liksom inte är värt mer än en fis i badrummet. Big deal liksom, jag har världens underbaraste, sötaste små killar att ägna tankeverksamhet åt. Låt folk tänka elaka tankar, snacka sitt skit (saker som jag, vad jag uppfattat det, också är förskonad från). Skulle det trassla sig, skit samma liksom. Varför bry sig om tjäbbel på jobbet när småttingarna vill blåsa såpbubblor. Peace and love liksom.

Migrän.

Dagens migränanfall gav sig tillkänna redan i morse, men jag trodde jag jagade bort den med en Alvedon Forte strax innan dagislämningen på förmiddagen. Vid lunch låg illamåendet som en tät timma över medvetandet, huvudvärken pulserade i tinningarna och kräkningarna låg bara andetag bort. Krossade en Forte till, men jag hade fått samma effekt av att äta en bit av folien den låg i. Jag som hade så mycket att ordna på jobbet, tack vare huvudvärken blev inget gjort. Fick åka hem strax efter lunch, tog en Diklofenak och somnade på stubben. Diklofenak är sista utvägen, jag klarar varken att jobba eller köra bil efter en sådan. Vid halv fem kom en friskluftsdoftande Elis in till mig och frågade om jag hade kräkts. Han är så söt. Bra mådde jag ju inte, dimmig i skallen av tabletterna, illamående och rätt darrig i allmänhet. Men ingen migrän, bara huvudvärk och illamående. Det kan jag leva med. Hoppas verkligen att det dröjer innan nästa anfall inträder. Det finns ingenting som får mig att bli så ynklig och självömkande som migrän. Det är liksom ingen "riktig" sjukdom, men trots det slår den ut mig totalt.


Dessutom. Min lediga dag var, just det. Idag. Ändå bestämde jag att på LEDIG dag, alltså min FRITID, hämta ut en rekvisition på kontoret, samt beställa tågbiljetter till en utbildning vi fått i jobbet. I och med det måste barnen vara på daigis, och jag tänkte även passa på att göra klart mitt schema. Fanns det någon rekvisition att hämta tror ni, trots att jag veckan innan påtalat hur viktigt det var att den fanns? Nope. Det var min enda lediga dag den här veckan, efter att ha jobbat  helaste påskhelgen. I morgon jobbar jag 8-20, torsdag delad tur och fredag till 16. Jag blir fan less på folk, okey att det är en pissfis i rymden för dom där uppe som förmodligen har häckarna fulla ändå, men för MIG är det så jävla svårt att hitta de där luckorna att göra sånt extra, jag hade avsatt tid för det idag. Vad är det som är så svårt att fatta? JA jag är på kontoret ganska ofta, på ledig tid. Men det är fan inte ett nöje, eller ett intresse. Jag är där för att göra det jag inte hinner på arbetstid. Jag hade kunnat hitta på så mycket annat bra med killarna den här dagen, vi har inte någon chans att göra något mer förrän på lördag liksom. Normalt sett är jag den som ofta har överseende med andras tabbar, men jag orkar inte alltid. Jag blir så jävla sur.


Mil, mil.

9/3 7 km.
7/4 10 km.
11/4 14 km.
12/4 14 km.

Totalt: 45 km avklarat.

355 km kvar.




Världens tråkigaste

flickvän/sambo/fästmö/etc är jag den här kvällen. Kommer hem, hälsar på de somär vakna, och går och lägger mig. Är helt sjukt trött, och ser ingen mening i att sova framför tv:n. Har så sjukt ont i min tå att jag tappat känseln för beröring där. Det värker, sticker och dunkar i den, men huden är som bortdomnad. Obehagligt, och det gör ont så jag inte vet var jag ska ta vägen. Om jag går lite blir det bättre, som nu när jag gick runt och plockade fram kläder till pojkarna till i morgon, samt till mig själv. Kläder och saker vi ska ha med när vi åker och äter hos pappa och mamma. Jag jobbar 7-12, sedan hämtar jag mormor, David och Louise och till sist alla grabbs här hemma. Gud vad skönt det kommer kännas i morgon klockan fem över tolv. Ahhhhhh...


Elis skulle ligga och prata med mig i vår säng nu, men jag dröjde för mycket med att plocka i ordning till morgondagen så han ångrade sig och gick tillbaka till Björn, och Star Wars på tv. Var inne och sniffade lite på Alvin, gud det känns som om jag varit bortrest från honom. Elis har jag ju sett på kvällen, men Alvin har jag inte pussat på eller/och pratat med på snart tre dygn.

Plockade en jättebukett med vitsippor, blåsippor och tussilago när jag cyklade från pappa & mamma. Jag var där ute mellan mina arbetspass. Grejade i stallet, tänkte ta mig an Tiaras vinterpäs men hon var inte på humör så jag struntade i det. Hann i alla fall duscha och sedan sitta i solen en timme med alla kvällstidningar och bilagor. Mormor fick hälften av alla blommor jag plockade, det blev jättefint och hon blev så glad. Det är roligt när en sådan enkel sak som lite handplockade blommor kan glädja. Det är ju rätt enkelt att fixa, liksom.

Nä, sovdax. Börjar tidigt i morgon bitti.

Tjingeling // Hanna ♥

Morning, morning!

Idag flydde jag hemmet så fort jag kunde. Fast egentligen ville jag inget hellre än att stanna. Alvin vaknade strax innan sex ungefär när jag gick upp. Sedan har han sjungit i sängen, fram till halv sju då han började bli uttråkad. Och jag som inte träffat honom sedan i fredags förmiddag, det är ju två dygn sedan! Elis var vaken igår kväll, så honom fick jag umgås och mysa med en stund, tills han somnade. Men jag saknar Alvin. Lillsnutten. Han var vaken när jag kom hem vid halv nio igår kväll, höll precis på att somna. Hade jag gått in och hejat på honom så hade han inte somnat förrän säkert en timme senare, och det är ju lite väl sent. Men jag hörde honom i morde, när Björn hämtade in honom i sovrummet: "-Mamma! Mamma! ....mamma...?". Han blev så snopen när min sänghalva var tom. "-Mamma jobbar." sa Björn, och det var visst ett bra svar enligt Alvin för något mer hörde jag inte.

Barnen hade haft jättekul ute vid farmors stuga, där de firade påsk. Farmor & farfar, Elis, Alvin & Björn, Calle & Bibbi (faster och farbror till Björn), Lovisa & Staffan, Josefina och Ola, och så Anders, Linda & Hugo. Stort gäng. Hugo och Elis hade busat tills de stupade. Alvin gjorde som vanligt, han tog en låååång tupplur för att slippa all uppståndelse.

Jag hade en riktigt bra dag igår jag också. Jobbade till tolv, sedan bytte jag om till träningskläder och cyklade ut till pappa & mamma. Satt i solen och gjorde noll och nada tills det var dags att cykla tillbaka till jobbet. Underbart! Ska göra samma idag, fast idag har jag ombyte med mig. Tänkte greja lite i stallet, sedan duscha och efter det njuta i solen. Skönt att cykla, jag har visst bättre kondis än jag trott. Blir knappt svettig, och jag upplevde alla backar som rätt jobbiga förra året. Så det är ju skönt :-)

Nä, nu ska jag knalla ner och släppa in Cicci på kontoret här.

Tjingeling // Hanna ♥

God morgon bloggen!

Nu bloggar jag på arbetstid. Eller, nej, jag ångrade mig. Jag börjar inte förrän sju. Men jag bloggar från jobbets dator, så viss jobbanknytning har jag ju ändå.

Börjar sju, men var klar så sjukt tidigt hemma. Gick upp ganska precis sex, och gjorde mig klar. När jag var ombytt och frullen packad så var klockan kvart över sex. Då plockade jag fram kläder och påskägg åt pojkarna, snabbplockade bland alla kläder och så gick jag ut med hunden och grävde fram cykeln ur boden. Och ändå var klockan inte mer än halv sju när jag satte mig på cykeln och trampade iväg.

Men det är ganska fridfullt här. Hoppas dagen fortsätter i det fridfulla tecknet. I alla fall timmen mellan sju och åtta, när folk kan ringa sig sjuka. Har redan nu grymt ont i magen, tror det var de där förbenade chipsen jag åt igår. Jag som inte ens gillar lättsaltade chips, varför i hela världen skulle jag äta av dom när jag vet att jag får magknip efteråt. Om de ändå hade varit goda hade jag ju kunnat njuta för stunden. Men jag blir så sjukt sugen på onyttigheter framåt kvällen, så det var nog inte chipsen i sig jag var ute efter, utan fettet. Jag som ätit perfekt under dagen. Gröt och ägg till frulle, lasagne med massa grönt till lunch, ett päron på eftermiddagen och så lasagne och grönsaker framåt tidig kväll. Och de kvällarna när jag under dagen ätit bra, de är som jobbigast, då blir jag som mest sugen. Och så mår jag alltid dålig efteråt.

Drömde att Björn var magsjuk, och att han hade spytt ner alla mina kläder i sovrummet, så jag fick kasta allt. Så när jag vaknade, lätt illamående och med ont i magen, var jag övertygad om att det var sant, att Björn faktiskt VAR magsjuk och hade smittat mig, och vem skulle jag nu sjukanmäla mig hos? Ja, jisses.

När jag jobbat klart första passet idag, mellan 7-12, ska jag cykla ut till pappa & mamma. Det är sju kilometer dit, om jag räknar hemifrån. Så då blir det i alla fall 14-15 kilometer att lägga i min cykelpott. Glömde min cykeldator hemma, det är en underbar liten pryl som man sätter på cykeln och som då räknar ut tempo/sträcka man cyklat/tiden man varit i rörelse/samt klocka. Den sitter på styret, och jag minns sedan förra årets Tjejvätter att jag nog stirrade mer på antal kilometrar på skärmen än vad jag kollade på vägen jag cyklade på. Tror den stämde sådär som på några meter när vi var i mål.

Nä, dags att stänga ner här och hälla upp lite kaffe. Och jobba upp den myndiga farliga rösten ifall någon skulle ha fräckheten att sjukanmäla sig en påskafton.

Tjingeling // Hanna ♥

Långkväll.

Pja, det har knappast känts som långfredag idag, jag tycker dagen har gått fort. Bara tre dagar kvar av den här jobbhelgen.

Kom hem strax efter åtta, och blev grymt besviken när båda barnen sov. Elis brukar alltid vara vaken och ivrigt förhöra mig om vad jag har varit och vad jag har gjort, sedan berättar han vad han gjort och vad han ätit och om pappa blivit arg på honom. Oftast alla frågor i samma andetag. Och så sov han när jag kom. Vilken besvikelse. Alvin sover så gott som alltid när jag kommer, men Elis brukar kvällsfika med oss. Björn förstår inte hur jag kan bli besviken över en sådan sak, men sjutton, jag längtar ju efter barnen när jag jobbar. Jag vill liksom umgås med dom när jag kommer hem.

Nu har vi fikat, och jag har slumrat framför tv:n. Björn for iväg med bilen och köpte mjölk till téet, och passade på att köpa chips. Det var rätt länge sedan. Trots att jag bara äter några nävar innan jag blir mätt får jag grymma samvetskval över de där chipsflingorna jag sätter i mig. Och det godiset jag dessutom nallat av. Även om det bara rör sig om ett par bitar. Larvig man är, detgör liksom till eller från.

Nu ska jag sova, kanske kolla Tradera en sväng innan bara.



Tjingeling // Hanna ♥


Mot jobbet.

Eller nästan. Har varit ute på en promenad/joggingtur med Sonya, duschat, sminkat mig och bytt om. Tog fram kläder åt barnen och så somnade Alvin precis i Björns knä. Men vi ska göra sällskap ner på stan snart.




Trevlig påsk på er!



Sur?

Hehe, gav en kommentar till en gammal klasskompis på facebook. Denne hade skrivit att h*n var "på en sjukt kul efterfest", någon gång vid två i natt. Jag frågade hur pass kul en efterfest kan vara om man tar sig tid att logga in på facebook mitt i natten? Fast jag fick inget svar, kommentaren tog bort. Hehe. Kanske inte ska lägga näsan i blöt.

Men när jag läser sådana inlägg så fattar jag inte riktigt varför dom skrivs. Antingen ver väl festen inte så himla kul som det ska låta, eller så är det så viktigt att visa för alla "vänner" att man faktiskt (wow!) är på fest. Tycker det är lite löjligt. Vad är era åsikter?

Tjingeling // Hanna ♥

Vårblomma.

Här kommer även två små vårblommor.





Tjingeling // Hanna ♥

Dimma.

Jag har inte visat min bilder från i lördags. När jag fotade dimman. Fast ni kanske har sett dom på pixbox?

I alla fall, här kommer de två bilderna som jag gillar mest :-)







Sedan får ni en stilstudie i Alvinminer, jag gillar bäst den bilden där han ser grym ut, haha.



Tjingeling // Hanna ♥

Sista sovmorgonen.

Den här påsken. Och Alvin vaknar 05.30. Sedan ägnade han 20 minuter åt att ligga hos Sonya tills hon började morra (hon är mer morgontrött än jag), "läcka bapa" hundra gånger (tända och släcka sänglamporna) och dricka ur mitt vattenglas. Till sist kom han och knackade mig på näsan och sa "babaaaa" och slog sig på blöjan (bajsa). Då tog jag på mig kläderna och gick upp, bytte på honom och satte på en kanna kaffe. Jobbigt att gå upp bara, med tanke på att jag börjar sjuk tre dagar i rad den här helgen. Zzzzzz. Jag ids inte tjata på Björn att han ska gå upp med Alvin, för han är som en zombie på morgonen. Först får man väcka honom trettio gånger, eftersom han ska snooza. Sedan sätter han sig på sängkanten, muttrar. Halvsover. Går upp. Muttrar, letar kläder. Och så sätter han sig vid datorn och "glömmer bort" att barnen är med honom så de kommer in till mig femton gånger under min sovmorgon. Det är liksom inte värt det, för kanske en timmes faktisk sömn, extra.

Men det är ganska mysigt att bara vara uppe med Alvin, när Elis är med tar han så mycket uppmärksamhet att jag missar allt kul Alvin grejar med.

Igår kväll, när vi hade ätit, åkte jag ut till pappa & mamma. Meningen var att vi skulle greja i stallet, men vi fastnade inomhus. Pappa matade Alvin med godis tills han inte orkade mer. Plutten. "Da-da-doodis" är lördagsgodis. Pinsamt att han vet vad det är, haha. Inte ens två år.


Vi kom hem ganska sent, strax innan nio. Var ute tills det inte gick att se mer, Elis och Alvin busade massor i leran. Ingen ville gå in, förutom jag och Björn. Vi vann ;-). Killarna somnade rätt fort sedan, kollade "Grannfejden" (heter det så!? Nu tappade jag namnet på programmet) och fikade och så hoppade jag i säng. Jag jobbar idag, 13-20. I morgon och på söndag 7-12 + 16-20, och på måndag 7-12. Men jag har haft en så lugn vecka så jag arbetar knappast ut mig. Dessutom är det ju ingen dagislämning/hämtning under de här dagarna när Björn är hemma. Och storhelgsOB i tre dagar gör ju knappast saken sämre. Dessutom går jag upp hela fem procent nästa månad. Så då kommer jag jobba 70% (+ 5 timmar/vecka som inte ligger i min tjänst). Jag har ju knappast kunnat sparat några pengar under de åren jag gått hemma, fast det är ju ett eget val hur mycket FP man väljer att plocka ut. Jag har hellre dagarna sparade hos FK än som pengar på banken. Men nu, när jag jobbar igen, känns det som att vinna på lotto, typ. Jag har pengar att spara, jag kan shoppa... Känns så otroligt ovant, och så himla kul! Att kunna se att vi inom en snar framtid kan köpa en ny spis/tv/bil, och jag dessutom kan sätta undan till egna intressen, ja kameraprylar då. Det fanns liksom inte på kartan när jag gick hemma.

Nä, nu ska jag fylla på kaffet och sedan läsa lite bloggar. Är inte säker på när jag kan blogga nästa gång, beror på hur trött jag är efter jobbet, haha.


Tjingeling // Hanna ♥

Hallåj :-)

Hej Bloggen!

Just nu steker jag kyklingnuggets. Sådana här man gör själv, men lime och egen panering. Dödligt goda... Till det ska vi ha (egengjord) currysås och jasminris. Ska bli så gott! Har bara ätir gröt till frulle och en äggmacka till lunch. Lågkonjukturdiet ;-).

Björn har precis kommit he, han är uppe och väcker Elis som sovit.

Vi var på stan, och fikade. Jag och pojkarna. Sedan handlade vi, och köpte matlåda åt mormor. Och träffade Sabina och hennes pojkar.

Väl hemma kom pappa & mamma och hälsade på, fikade och pratade lite. Innan dess hade vi dammat, moppat och dammsugit, och hade hade gjort en megastor omgång lasagne till alla mina matlådor i helgen.


Nu ska vi köka, sedan åker jag och en av pojkarna ut till hästen.



Tjingeling // Hanna ♥


Jag vann

en auktion på Tradera nyss.

Denna kommer hem till moi i nästa vecka.

Snoffsig va? Enbart till fotoprojekt, jag passar inte direkt i hattar. Men visst var den läcker!

För varenda unge.

Har ni köpt Unicefs knapp, i deras nya kampanj "för varenda unge"?

Gör det!

Bums!

På www.unicef.se/for-varenda-unge kan ni skänka pengar, bli världsförälder eller köpa knappen i deras webshop.


Klänningssug.

Vårtider är ju klänningstider. Hittade en underbart fin klänning på Gina Tricot, satt så fint. Och jag ångrar att jag inte köpte den. Men jag vill gå ner mina 5 kilon till, innan jag köper på mig mer. Men åhhh vad jag gillade den.


Vill ni träffa,

en kändis, kan ni åka till Lager 157 i Hälleforsnäs i morgon. Råkade av en slump på Katerinas (hon sexrådgivaren) blogg, och hon skulle visst dit och signera en t-shirt hon designat. Fast jag ska inte dit, jag ska vara ledig. Och njuta av mina barn, träna och gå på stan. Helt utan stress.

Två nya:

Hann fota en stund innan träningen idag. Mest var det ett test för att se hur skärmen jag köpt fungerade.

Jag kom på att:
1) Man måste ha en medhjälpare eller ett stativ.
2) Direkt solljus är för skarpt, ger otrevliga skuxxor och framhäver mest defekter.
3) Jag behövde absolut inte använda blixt.

Men här är de två jag hann fixa. Dock med blixt och i skarpt solljus. Och Tamron 90mm då förstås.



Nu ska jag sussa, jobba 8-16 i morgon.

Tjingeling // Hanna ♥

Bilder:

Såhär hurtig var jag igårkväll:



Oupps, missade visst att rotera bilden, hehe. Är man trafikfarlig om man fotar sig själv med mobilkameran samtidigt som man cyklar?



I måndags (ja det var ju visst igår det) var vi hos David och Louise och fikade, då hon fyllde år.



Pojkarna var gladast i stan när det först bjöds på makaronipudding, och sedan kakor! Och bullar! Och choklad! Louise är pojkarnas favvofaster! (kallas det så btw?)



Här var jag ännu hurtigare, på väg ut på en joggingtur:





I fredags fikade vi på Coop:


Räkmacka och kaffe :-). Det bangar man inte för.



Sedan visade David upp sin(a) übertjusiga (not!) piercing(ar).



(Förlåt David men jag var tvungen ;-))


Och till sist: grillning!



Öl och saft är liksom A och O, man MÅSTE ha dryck att förtära när man grillar. Enligt Björn och Elis.




Aooooooo!

Min tåååå! Hela dagen har min vänstra stårtåjävel (ursäkta svenskan nu) varit dum mot mig. Det har kännts som om den ska knaka, men ingenting händer. Nu i eftermiddag började jag få sendrag i den, och sedan har det suttit i. Så fort jag rör mig får jag sendrag, och det känns som om hela tåjäveln brinner. Åhhhhh, dagens i-landsproblem. Men det gör så oooont. *gnäll*

Visst kan man smälta:

Dessa:



fick jag när jag kom hem idag. Pojkarnas påskpynt. Naaaawww! Jag blir helt sentimental. De har gjort eget pynt liksom, värsta stora killarna ♥

Lunch:

Just nu har jag lämnat pojkarna på dagis. Vi gick förbi Coop och köpte varsin glass som vi avnjöt i solen utanför Smedjan. Där träffade vi pojkarnas gammelmormor. Sedan knallade vi till dagis. Jag gick samma väg tillbaka, över stan. Handlade lite smått och gott på Coop innan jag gick hem. Nu sitter jag och smarrar på en kall lunch bestående av Keso, kokt ägg, lite grönsaker och två bönröror. (En med Kidneybönor, vitvinsvinäger, olja och cili, och en med creme fraiche, vitlök och blandade vita bönor). Till efterätt blir det björnbär. Mmmmm!


Tjingeling // Hanna ♥

Dagens planer:

Idag hade jag sovmorgon, 6.40 hade pojkarna ännu inte vaknat och jag började bli stressad över att ligga för länge. Haha, skadad man är av att ständigt gå upp tidigt. Hann med att duscha och pyssla i tvättstugan innan jag hörde att Alvin hade "babba mappen". Sedan har vi dammsugit och pysslat här nere, nu ska vi gå upp och dammsuga där uppe. Sedan knallar vi iväg till dagis, de ska inte vara där förrän strax innan elva, men då får de vara ute lite innan om vi går tidigt. Kanske hinner med lekparken en stund också. Sedan ska jag gå hem, börjar inte jobba förrän i EM. Ska hinna med att fota lite, och så till gymmet innan jag börjar.

Har Louises bilder att fixa också, sådant tar sådan tid och jag har bara småsnuttar att sitta vid datorn, får inget gjort när jag varannan minut måste resa mig och sära på killarna som bråkar om leksakern.

Nu ska jag bygga lite klossar med Elis innan vi tar tag i alla hundhår på ovanvåningen.

Tjingeling // Hanna ♥

Cykling.

Igår när jag hade jobbat cyklade jag runt Flen, bara en kort sväng men det var ändå en mil.

9/3 7 km = 293 km kvar.
7/4 10 km = 283 km kvar.

Känns som om jag måste öka tempot något, i den här farten kommer jag ha avverkat alla 400 km till hösten...

Tags.

Jag har gjort en tagg, att sätta på bilder. Fast jag tycker det är så fult med taggar, det förstör nästan hela motivet. Surfade på aftonbladet.se och fick idén till att göra en egen. Fast min är snyggare, eller vad tycker ni ;-)

Den första är från aftonbladet. se, och den andra är ju min dårå.

 
Vi har inte varit hemma speciellt länge, jag och barnen hälsade på Louise som fyllde idag. Hon fick lite påskliljor och ett presentkort på en canvasförstoring hos crimson.se. Innan dess så jobbade jag, från 8-12. När vi kom hem somnade Elis som en stock, han var skittrött.

Ska försöka komma ut och springa en sväng ikväll igen, gjorde det igår och det var så himla skönt. I alla fall efteråt, haha. Eventuellt att jag cyklar en extrasväng när jag slutat ikväll.

Nu ska jag cykla tillbaka till jobbet, vi hörs kära vänner!

Tjingeling // Hanna ♥

Shopping!

Alltså, jag har inte shoppat sedan innan jul, typ. Det känns som en evighet sedan. Fast jag kanske har fel hörrni, har vi varit iväg efter det? Skit samma.

Igår åkte jag, pappa & mamma och David till E-tuna. David hade massa ärenden och moi tjurrusade mellan olika affärer. Det är alltid smått brått när pappa är med ;-). Men jag hittade det jag var ute efter. Jag ville ha ett par sneakers, för om jag ska börja löpträna nu klarar inte mina benhinnor atta höga klackar jag ständigt har på dagarna. Jag måste ha mjuka skor även dagtid, så jag visste ungefär vad jag ville ha, och hittade då dessa på Stadium, 899:- kostade de: 


Sedan knallade jag vidare till KappAhl. Där hittade jag två BH´ar (som Björn fick betala då det är han som har tvättat sönder mina andra), tre par trosor, två par färgade strumpbyxor och två tunikor/klänningar.



 


Gillar skarpt tunikor/klänningar, för det är så skönt att bara komplettera med ett par tights/strumpbyxor och så är man klar. En hel outfit i ett enda plagg, det är grymt bekvämt. Men jag köpte fel storlekar såg jag när jag kom hem, 42 blev det visst! Inte undra på att de var så rymliga. Men det är skönt det också, ska ju ha dom i jobbet. Men visst var de vårfina, tycker ni inte det?


På ÖB´s hittade jag en ridhjälm åt Elis, som jag köpte. Den ska han få i födelsedagspresent. Han kommit på att han även ska få ett metspö och en fiskelåda fylld med fiskeprylar. Det kommer han att gilla!

När vi var färdigshoppade åkte vi hem, jag skjutsade hem David och sedan åkte vi till Björns mammas stuga, där barnen lekte i leran och vi andra sågade och sorterade ved. Vid halv sju åkte vi hem, och då grillade vi! Årets första grillkväll. Skitgott! Sedan somnade vi alla vid tv:n och vaknade halv ett, så någon filmkväll blev det inte :-(

Nu ska vi göra frukost, sedan ska vi till simhallen!

Tjingeling! // Hanna ♥

Svar:

nej... jag vet bara det jag skrev i förra inlägget, det var så han sa ;)

Då litar vi på det tycker jag :-)

Svar:

Kanske måste vara lite artig och svara på kommentaren jag fått också.

han som körde bilen vejde för en som inte visste om att det var högerregel.... :)

Jag var ju inte där när det hände, men det de sa, som jag pratade med (och vad jag fattade för) hade sett det hända så hade den här bilisten kommit från Storgatan ner mot GB, och den andre från Sörmlandsgatan, från Flens Bostads håll sett. Och den blå bilen hade kört ganska fort, och inte sett den från höger och då fått väja mitt i korsningen. Men som sagt, jag var inte där när det hände, har inte läst om det någonstans. Även om jag vet vem det var som körde så tänker jag inte fråga vad som hände :-P, för det har jag inte med att göra. Men om du vet mer får du gärna förklara.

Jobb.

Ja, idag jobbade jag till 12, hämtade barn, åkte och handlade massa lyx till helgen (ja, lyx och lyx. För mig är färskpressad juice, vindruvor och lite dyrare bröd bröd helglyx).Sedan åkte vi och plockade tussilago och blåsippor, tog en fika hos pappa och mamma tilsammans med Davis och Louise, och sedan åkte vi en lång omväg hem då barnen sov och D&L ville plocka påskris. Sedan hyrde jag film, och nu står bilen ute med två sovandes småttingar i. Björn är ute och krattar och jag satte mig här ett par minuter. Härligt. Ska snart väcka killarna och se om vi kan vara ute en stund till, egentligen behövs det dammsugas och torkas golv, för det är hundhår till förbannelse. Har jobbat så mycket i veckan att jag inte veckostädat något, tror inte jag dammsugit sedan helgen som var. Men det kan vi göra senare. Nu ska vi njuta av solen den lilla stunden den är uppe. 

Ha en fantastisk helg nu, det tänker jag ha :-)

Tjing! // Hanna 

Fredag!

Vad underbart att det äntligen är fredag! Jag har längtat som en tok, känns det som.

Igår gick jag o pappa Lidarondan, det var jätteskönt att vara ute och gå. Sonya var med och hade enorma vårkänslor. Sedan började jag jobba på eftermiddagen och oj vad trött jag var, sjukt jobbigt.

När jag slutade jobbet skulle jag åka ut till pappa & mamma och hämta en sak, och när jag är vid Finntorp ser jag massa varningstrianglar i bussfickan. När jag kommer närmre ser jag att det är Björn och traktorn som står där, då har traktoraset stannat halvvägs ut till pappa & mamma. Björn var så arg att han var på vippen att tippa ner skrället i sjön. Farfar satt barnvakt när jag jobbade och Björn skulle köra traktorn, så han hade packat in två skittrötta småknoddar i bilen för att hjälpa Brörn. Han kom strax innan nio, då fick vi bara packa om barnen och sedan åkte jag hem med dom. Stackars killar, ingenting hade de ätit och trötta var dom. Snabbmiddag med köttbullar och makaroner och sedan sängen, ändå kom de inte i säng förrän strax efter tio. Björn kom hem 00.40, och då var han så glad så, för då hade han hittat felet. Igen. Sådär låter det varje gång Skrället (traktorn) krånglat. Är det inte någon packning så är det luftfiltret som är slut, eller kondens i tanken, etc, etc. Och så jävlas den igen sedan, nästa gång. Men på ett nytt sätt. Jag har liksom hört det där förr: "Nu har jag kommit på vad som är fel, *super-lång-utläggning-om-något-som-låter-självklart-men-som-jag-inte-begriper-ett-smacka-av*". Uj, uj, uj.

Tjing! // Hanna

Forts...

Idag börjar inte pojkarna förrän kvart i elva, så vi har en lugn morgon här. Elis kollar på TV, och Alvin leker med sina fötter. Han fnittrar och har sig, och så frågar han om han får "titta meeejjjj", då vill han sitta hos mig. Jag har lyckats övertala honom till att leka själv, jag vill hinna greja lite med bilderna jag tog på Louise och David, har inte hunnit någonting med dom alls. Men jag är som klubbad på kvällarna, hinner nätt och jämt få barnen att somna så är det som om någon skulle smälla mig i huvudet, för jag blir helt knockad av trötthet. Fast jag går ju upp skapligt tidigt också, halv seex sånär som på varje morgon. I morse var jag ute med Sonya kvart i sex. Men då var vi på stöldturné. *hyyyysch*. Gick förbi stadshuset och stal (!!!) två krokusar, som jag fick följa med hem. När jag satte dom i äggkoppen här hemma var de så små och obetydliga, men en timme senare hade de slagit ut helt. De var jättefina! En vit och en blå. Och så hittade jag litte små scilla(scillor?) i slänten på storgatan.

Nä, nu ska jag göra det jag satte mig för att göra. Vi hörs kära vänner!

Tjingeling // Hanna

Hej bloggen!

Jag saknar att blogga när jag inte orkar, jag tycker om att skriva ner vad vi pysslar med. Därför känns det tråkigt när jag missar att blogga en del dagar.

Igår var en sådan dag. Lämnade barnen på dagis, åt frukost med Davis på Violen, jobbade till 12, hämtade barnen på dagis, lämnade Alvin hos morfar och Elis hos David, åkte tillbaka till jobbet, jobbade till 16, åkte hem och lagade mat. Tog Elis och Sonya på prommis, för en bil hade krockat i korsningen sörmlandsgatan/storgatan. Hade nog gått rejält fort, Vattenfall var där och stängde av elen eftersom bilen hade kört över ett elskåp, och sedan kom polisen och bärgaren. Det är illa att missa högerregeln, tur att ingen blev skadad i alla fall.


RSS 2.0