Julmarknad.

Idag är det Julmarknad i Julita. Jag längtar så, älskar hantverksmarknader, och julmarknader. Och detta är liksom lite av båda. Det enda jag vet att jag ska köpa är glögg. Men det brukar bli korv, och fudge, och marsipan, och småtomtar. Lite av allt!

Funderar även på att låta kameran följa med. Men, det är tungt att släpa på. Och jag tenderar alltid till att koncentrera mig mer på fotograferandet än själva marknaden. Och jag är ju inte där för att fota.

I går kom mitt batterigrepp hem, så nu kommer jag kunna nyttja hela kapaciteten hos kameran. Men min laddadre till lilla batterier fungerade inte, jag var sjutton ledsen hela eftermiddagen för det. Men Björn öppnade den och lödde ihop brotten som visst var på kretskortet. Och sedan fungerade det. Tur jag har honom ♥

Nu är det frukosttime här hemma.


Jobb och halka.

Just nu tycker jag Flens centrum är kaos. Man går in på Ica, handlar, och woupps. Där man nyss kunde gå, är numer förstängt. Man få gå runt, omvägar och genvägar. Trassla sig över halvbelagda stenpartier, mellan avspärrningar och över grushögar. Om det så bara vore för min egen del, men med det jobbet jag har så kan jag inte låta bli att se det från de funktionshindrades sits. Ombyggnandet rör till allt, det gör folk osäkra och oroliga. Jag förstår inte varför man måste bygga om båda filerna samtidigt, gör klart en sida och börja på nästa. Men NCC beter sig med centrumbyggnationen som jag själv gör när jag handlar. Lite här, hoppsan glömde visst något där, går tillbaka, inpulshandlar och drar över både pengabudget och tidsplaner.

Suck.

Kvällen spenderades i alla fall med jobb. Ja, förmiddagen också. Mellan jobbpassen lite självporträttsfotografering och en fika hos P&M. Och nu vid hemkomsten har jag plockat in två hinkar ved, rastat Sonya, packat knytteväskorna till barnen, plockat fram deras kläder till i morgon, samt satt igång en maskin disk.

Nu ska jag betala lite Traderaauktioner innan jag duschar och hoppar i säng.


Pysselsöndag.

Idag är det bara hemmapyssel tror jag bestämt. Har plockat ur tvättstugan, alla skåp med gardiner, dukar och filtar är tömda. Kastat småsaker och röjt allmänt. Vi ska renovera tvättstugan ganska omgående. Nytt golv ska läggas och väggarna ska putsas och målas, och alla rostiga rör ska få ny isolering som inte dräller rost och torkat fnugg.

När det är gjort köper vi ett efterlängtat torkskåp, och efter jul ska jag även köpa ny tvättmaskin och tumlare. Snacka om fräsch tvättstuga sedan. Tvättmaskinen stod när vi flyttade in, snart sju år sedan. Och den var gammal redan då. Tumlaren är köpt begagnat och drar väl energi som en mindre bil. Och torkskåp har jag saknat sedan barnen började på dagis och kommer hem med dyngsura overaller som ska hinna torka till dagen därpå.

På tal om nyköp så köpte jag denna i veckan:



Det bär emot att säga, men det är bra trevligare att dammsuga med en snygg dammsugare. Och att man dessutom slipper risken att den kan brinna upp gör saken trevligare. Förra hösten brann vår gamla dammsugare första gången. Men Björn som är emot att köpa nya saker ville laga den. Så den är uppskruvad, tilltäppt och borrad i. I oändlighet. Men nu brann den igen, och jag törs inte köra med en så osäker maskin. Så, denna snygging står numer som en del av inredningen.

Nu ska jag kolla till min lasagne som står i ugnen. Har gjort en superstor lasagne, i den största formen vi har hemma. Bara för att få ihop till lite matlådor, jag äter sällan lunch ute på jobbet men jag köper alltid på ICA till båda lunch och middag. Och är skapligt trött på yoghurt och soyabönor, eller kall kotlett och tomater, som det alltid blir när jag ska köpa något snabbt, billigt och GI-vänligt.

Tjing vänner :-)


Jag begriper inte.

När det är dagis, måste barnen lägga sig i tid. Och är sega som klubbade sälar att väcka kvart i sex på morgonen.

Men när de är lediga, och har fått vara uppe längre kvällen innan, slår båda upp ögonen klockan sex, och pratar nonstop. Det ska kissas, drickas, tas av pyamaser, bäddas in i filtar och hämtas nallar.

Hemska små morgonpigga monster.


Sorry.

Texten i förra inlägget blev skum. Underligt.


Fredagsmys.

Idag är en sådan här lycklig kväll. Jag har jobbat hela dagen, hunnit med att handla, hämta barnen och sedan dammsugit och moppat båda våningarna. Kvällens middag blev pizza, barnen har badad med varsin bubbelbadsstjärna och Elis somnade halv sju. Det var tråkigt, i och för sig. Men Alvin är desto vaknare. Nu ser vi på Katten Gustav och äter ostbågar.

Ha en superhelg alla vänner!


Lunchblogg.

Pja, varför inte. Knallade hem nu på lunchrasten för jag väntade på ett paket. Och jag vill inte låta saker ligga ute på trappan och vänta hela dagen. Litar inte på mina grannar.

Fast om tio minuter måste jag gå igen, för att göra mina sista tre timmar för den här veckan. Fredag, känns helrt sjukt bra.

Nu ska jag kolla igenom posten och sedan knalla tillbaka till stan.

Nästan som ledigt.

Att enbart jobba kvällen känns nästan som att ha en ledig dag. Här hemma har vi ägnat oss åt att plocka, dammsuga ovanvåningen, pyssla med tvätt och målat lite. Ja, inte att förglömma en fika- och lekstund hos Cicci vid lunch.

Elis har varit ute en stund själv, jag såg i fönstret hur han krattade löv och la dom i sin skottkärra. Han ville vara ute ännu mer, men jag lyckades locka in honom med löfte om lite kanelbullar. Nu har vi druckit varm choklad som Elis gjorde åt oss, och nu ser barnen på tv. Jag ska byta om och åka till jobbet. Väntar paket från ICA, lite höstgardiner och en lampa till tv-rummet. Ska bli kul att sätta upp!

Fast jag bara längtar till att få plocka fram julsakerna. Åhhh vad jag vill ha jul. Nu!


Dagen idag.

Har bestått av tvätt (tvättat fyra och hängt tre maskiner) dammsugning, moppning, uraskning av kasetten i spisen, kokning och marinering av kvällens middag (tjocka revben), vädring av mattor, renbäddning av sängar, insamling av kläder och skräp som ligger överallt.

Men nu doftar det rent och fräscht här nere. Ovanåningen får jag ta i morgon, allt halkar efter när jag jobbar på helgerna. Björn och barnen prioriterar att vara ute och med helgens fina väder kan jag förstå det. Inte en protest från killarna om att de varit inne så länge, och det är ovanligt. De brukar tjata om att få gå ut vid halv tio. De har varit ute så mycket i helgen att de kanske uppskattar en dag inomhus.

Men nu snart ska vi åka en sväng till deras morfar. Elis har stora planer för fiske och annat. Hoppas morfar orkar ta med honom ut i båten en stund.

Själv vaknade jag halv åtta med dunderhuvudvärk. En Ipren senare har det gett sig lite. Tror, eller är ganska säker på, att det är helgens kost som gjort att huvudet bankar. Godis, lite chips, några kakor vid fikat. Mår bättre om jag skippar sådant så idag kör jag mycket sparsamt med kolhydraterna.

Mellan arbetspassen hade jag en fotografering igår. Det gick väldigt bra, vädret var på vår sida och Yxtaholm är ju bara för vackert såhär års. Men jag har inte börjat med de bilderna ännu. Det är så mycket som halkat efter här hemma och jag vill inte låta fotandet och efterarbetet ta över för mycket. Det blir lätt så när något är roligt, så jag får hejda mig lite. Men innan vi åker nu ska jag smälta lunchen (fullkornsgröt) här vid datorn, och göra ett första urval bland bilderna.

Tjing :-)


Helg i full fart.

Den här helgen har gått i rasande fart. Men för en gångs skull känner jag att jag faktiskt har hunnit med allt jag ska. Vilken känsla!

Vi har plockat ur och kört två bokhyllor från datarummet till pappa och mamma.
Flyttat ned barnens bokhylla från tvrummet till datarummet.
Sorterat filmen från barnens bokhylla till den nya, stora inglasade.
Sorterat leksaker och fyllt barnens hylla med de största sakerna.
Tvättat mängder av tvätt, hängt och sorterat.
Dammsugit och moppat golven samt bäddat rent i sängarna.
Gått igenom barnens garderober och plockat bort allt som är för litet, kastat trasigt och fläckigt.

Jag har även fått Björn att gå med på att renovera tvättstugan ganska omgående. Jag har redan börjat röja ur där nere. Det är egentligen inte så mycket jobb, väggarna ska putsas och målas och alla rör få ny isolering så det inte rasar rost och damm ner på golvet. Sedan har jag alldeles alena beslutat att köpa nytt till tvättstugan. Tvättmaskin, tumlare och torkskåp. Tvättmaskinen var gammal redan när vi köpte huset, tumlaren köpte vi för 500:- på blocket och torkskåp har vi inget. Torkskåpet vill jag köpa innan jul, och de andra efter jul. Det kommer bli grymt fräscht och fint där nere.

Dessutom har vi bestämt att datarummet kommer bli Elis rum, när det blir klart. Han blev jätteglad över att bli lovad ett eget rum. Egentligen skulle vi ha det rummet som data/hobby/lekrum. Men barnen kommer ändå inte kunna dela rum så länge, deras rum är så ynkligt.

Nu ska jag kolla in lite nya höstgardiner till matrummet på ellos.se. Ses vänner :-)


RSS 2.0