31 januari 2012.

Pust!

Har varit i badhuset några timmar med barnen, samt Maria och Emil. Trots att jag inte far runt (nähe) som barnen så är jag minst lika trött efteråt. Nu ska jag fixa fika åt oss, sedan ska vi sätta på en film. Och kanske, eventuellt, en liten powernap om barnen tillåter.

28 janauari.

God morgon :) Här har vi varit vakna länge, länge. I alla fall känns det så. Alvin vaknade strax innan sex i morse, och vi gick upp strax därefter. Jag var ute med vovvsen, tände i spisen och gjorde kaffe.

Efter det har vi hunnit dammsuga två gånger, då Alvin:
1) krossade ett vinglas i tv-rummet (-"Det var inte jag mamma, glaset ramlade ner av sig självt")
2) Eldade kartonger i kaminen (i smyg) och råkade tappa en stor bit på golvet (Sotet lyckades vi dammsuga upp, men röklukten är lite svårare att dölja...)

Att ha Alvin är som att ha en handfull förskolebarn... Alltid är det något han hittar på.

Vi har inga planer för idag, alls. Kanske, kanske en tur ner på pingstkyrkans loppis. Kanske, kanske en tur till Lager 157. Kanske, kanske stannar vi helt enkelt hemma.

Nytt liv?

Ikväll skulle mitt nya liv börja. Eller ja, jag skulle i alla fall ta en joggingtur. Ville inte, men hade gett mig DEN på att komma ut så fort jag kom hem -inga undanflykter.

Möts av Björn som tar bilnycklarna: "Måste till Swärdsta, vägbommen krånglar". Och så försvann han.

Men jag kan ju jogga i nästa liv.

Bitter? Jag? Det menar ni inte.

I morgon ska Sonya till veterinären och kolla om öroninflammationen är bättre. Jag har absolut ingen lust att slänga upp dyra hundralappar för att någon ska glo ner i hennes öron. Men med djur kommer ansvar och set är bara att nalla pengar från sparkontot. Dumt att gnälla, jag är väl lyckligt lottad som ens har ett sådant att nalla ifrån.

Dessutom är jag godissugen så in i helsike. Ni vet, jag kan inte tänka på något annat än smågodis. Herregud. Idag klarade jag att avstå, men det är så jäkla jobbigt att suget inte ger sig.


Irriterad.

Till max. I två dagar har jag förberett här hemma för att jag idag ska få iväg en hög beställningar. Idag när jag äntligen, äntligen har tid på mig.

Så blev jag sen från jobbet, fick jävligt bråttom, skippade i loppisen jag tänkte gå på för jag ville - ville - ville verkligen få det här gjort.

Jag har skrivit fakturorna, följebrev och etiketter. Och ska bara skriva ut. En enkel sak. Om det inte vore för att Björn kommit på den utmärkta idén att plocka ner min skrivare i källaren. "så kommer hela nätverket åt den, skitsmidigt!".

Låter bra, som alltid.

Funkar, mjaaa, (nu kommer det) inte direkt. Förvånad, någon?

Skrivarelendet står inkopplad till Björns monsterdator med två skärmar. Den är på. Och glor på mig. Hånskrattar säkert. "Jag är på din jävel, men du vet ändå inte hur du ska göra med mig, right!?" kan jag se den fan tänka.

Jag jag blir galen, sliter mitt hår och börjar snart lipa för jag hatar att aldrig någon satans jävla ting här hemma kan fungera som normalt, på ett normalt sätt för normala människor. Man ska alltid har en instruktionsbok i BH´n och verktygslådan i trosorna så fort något ska användas.

Så jag tänkte att jag ringer Björn. Hatar att störa honom på jobbet för jag vet att han har svårt att svara. Men det här är viktigt. Tre sekunder efter att signalen gett ton, så surrar det på byrån i hallen. Där ligger hans telefon.

Jag. tar. snart. livet. av. någon.

22 januari 2012

Vilken härlig kväll! Jag, barnen och Esther har nyss duschat. Torkade oss på nytvättade handdukar, hoppade i nytvättade pyamaser och hoppade ner i renbäddade sängar. I ett alldeles nystädat hus. Jag har putsat och fejat hela eftermiddagen samtidigt som maten lagade sig självt (helstekt karré), tvättat, dammat och bara plockat. Alla kläder är framplockade till i morgon, hundarna rastade, mobiler på laddning och nycklar framletade.

Nu ska jag ta en välförtjänt tidig läggning. Med ljudbild i öronen, och hundar i sängen. I morgon väntar en lång dag, jobbar delat pass, däremellan måste jag hem och ordna några viktiga brev, hämta kameran och sedan iväg för entré fotouppdrag.


Lycka!

Kan ni förstå hundarnas lycka när de ser mig hämta BURKmat, plocka fram deras skålar och sedan börja rota i lådorna?

Kan ni även se deras besvikelse när jag inte hittade burköppnaren?


16 jan 2012.

Jag lovar att jag kunde ha en sämre kväll. Först jobba 18-21.30, sedan hem och plockade fram allt till i morgon, och nu ligger jag i sängen med te och en nyuppvärmd scones, och ljudbok i örat. Björn for iväg på verkstadsarbete, och jag kan knappt komma på något bättre sätt att tillbringa en ensam kväll på.

Största bekymret är nog alla smulor som blir i sängen. Bäddade rent innan jag la mig, känns lite surt att fördärva det med brödsmulor.

Är lite fascinerad över hundarna. Jag sa till Björn att Sonya nog slutat löpa, eftersom hennes vinterlöp inte varit ännu. Hon har i alla år löpt runt jul, men inte i år. Esther tvättade rumpan som en tok igår, nästan så jag blev lite orolig. Sedan gick hon omkring och småkissade, några droppa här och där. Jag googlade på "Urinvägsinfektion Hund" och "urinläckage chihuahua" utan mer framgång än urinsten och tumörer. Man ska inte använda Google om man inte vill veta eventuella svar... I alla fall så Googlade jag till sist "löp småhundar" eftersom jag inte mindes när Sonya började löpa. 7-9 månader var svaret. Esther är sju månader. Urinläckage och småskvättningar var visst jättevanligt de första gångerna. Puuuh!

Samma kväll såg jag att Sonya hade fläckat ner i vår säng (därav renbäddningen ikväll). Och jag hittade timmen senare bloddroppar efter Esther. Tänk att de synkar varandra så, att de löper samtidigt, nästan på timmen. Väldigt underligt, men (efter lite Google igen...) inte så ovanligt.

Nu ska jag tillbringa ett par minuter med Kepler innan jag slocknar. I morgon delas pass, nytt schema vilket innebär delade turer 95% av mina arbetspass. Men jag ska faktiskt hem och städa. Röja. Sortera och kasta. Nu ska det bli ordning på Nybblegatan 17. Nu har jag tid att ordna det.


Min nya blogg.

Detta är min nya, alternativa, blogg: imitthem.blogg.se :)



Kika gärna in och säg hej!

14 januari 2012 = 30 år idag.

Ja, dagen började bra i alla fall. Cicci, Louise och David bankade på dörren hit strax innan ett på natten. Björn ropade på mig (jag sov vid tv'n) att det var till mig. Yrvaken som jag var tordes jag knappt öppna. Haha! Bubbel och tutor och skitsnack en timme innan de övergav en gamling som mig.

Dessutom har jag lurat i barnen att jag kommer vara tant när jag vaknar i morgon bitti. Med grått hår, hängtuttar och rullator. Elis var övertygad om att jag skojade, men Alvin blev hemskt bekymrad. Sedan nyfiken. Han ville bestämt vara vaken hela natten för att se när jag förvandlas till gammal. Undrar om han blir besviken eller lättad i morgon bitti...


Myspys.

Jag och Elis låg i sängen, han spelade på min iPad och jag grejade med mobilen. Mysigt! Så kom Esther och klämde sig ner under min haka (jag låg på mage). Det var mysigt. Sonya låg bredvid, suckade, och gjorde samma sak. Men hon är liksom trettio gånger tyngre än Esther, det är absolut inte samma sak att få trettio kilo boxer inkilat på mina armar, och under min haka. Jag var fast. Men okey. Vi hade det mysigt.


7 januari 2011.

God eftermiddag :)

Hoppas ni har en rikigt härlig lördag. Jag och Elis är helt ensamma här hemma. Elis ser på Lejonkungen som han fick idag. Och jag jobbar. Var hos Huset Mitt i Byn igår och plåtade till e-butiken, och sitter med bilderna nu. En helt okey eftermiddag. Sonya ligger bakom mig på en filt och snarkar, och jag fuskeldar (dvs med luckan öppen, bara för att få all direktvärme i ryggen, och för att få höra knastret). Björn gillar inte att jag fuskeldar, veden brinner upp minutsnabbt och värmen går bara ut i rummet här nere. Nåväl, han är inte hemma nu.

Jag har pysslat lite med nya bloggen. Men jag vet inte om jag ska ge ut adressen ännu, har knappt skrivit något. Vad tycker ni? Ni måste lova att skriva något då. Designen jag beställde är en mall, om jag gillar sättet att blogga på (dvs lite "halvöppet") så kommer jag beställa en peronlig design sedan.

Och jag vet inte vad jag ska göra med hannasfoton.blogg.se. Ta bort? Inaktivera? Låta vara? Alla dessa val ;)

5 januari 2012.

Hej där!

Jag har äntligen bestämt mig för ett nytt bloggnamn, och beställt en bloggdesign. Tjoar till när allt är klart :) Ska byta bort hannasfoton mot denna, så jag kan blogga lite mer flexibelt om allt. Jag vill ju blogga med bilder också, som komplement till denna som bara är text.

Just nu är jag proppmätt, länge sedan jag åt såhär mycket. Himmel. Ugnsroastade grönsker, kotlett och bearnaiseås, inte så dumt allt måste jag erkänna. Vi har nog tänkt att se en film senare, så snart barnen somnat. Ska sova en stund med killarna under nattningen så jag får tanka lite mys.


3 januari 2012.

Oh vad jag skulle vilja gå och sova. Jag är så fruktansvärt trött, den här stunden är dagens värsta stund. När jag  vet att det bara är en knapp timme innan jag börjar jobba igen. Åhhhhh ZZZzzzz... Har redan jobbat första passet, Björn släppte av mig på jobbet i morse. Sedan gick jag upp på stan, jobbade, gick hem, gick med Sonya ut till veterinärstationen tillsammans med Madde, gick hem, och snart tilllbaka till jobbet igen. Bra att knalla lite, det är ju motionen jag behöver, men just nu behöver jag en tupplur. En lång sådan.

Jag har precis ställt in tre bottnar till en körsbärstårta i ugnen. Ska provbaka den till i morgon, om den blir god ska jag bjuda på en likadan på vårt möte på torsdag. Smeten smakade annorlunda, men väldigt gott (nämner inte hur jag vet vad den smakade). Inte så hemskt sött som man är van vid. Hade tänkt att varva bakning med bildredigering idag, då jag äntligen fått in sista beställningen på ett jobb jag gärna vill slutföra. Men sedan ville de på veterinärstationen att jag skulle komma ut med Sonya så de fick kika på öronen. Och det var en inflammation igen, så nu finns det örondroppar att hämta på apoteket, samt en dos med öronskölj. Mina planer spoilerades i och med det besöket. Och min budget för januari... 945 spänn fattigare. Och återbesök på det. Hundskrälle. Men nu är det två trötta tjejer som sover här bredvid mig, så nöjda med promenaden. Och jag är också rätt nöjd.

Själv inser jag att jag får hoppa över tuppluren, är rädd att försova mig. Gjorde lite kaffe, bytte om till rena myskläder som jag faktiskt tänkte jobba i. Så sällan jag jobbar i sådant, men nu blir det tajts och oversizetröja. Urskönt, mjukt och härligt.

Måste försöka klara att sitta uppe och göra klart bilderna. Jag fotograferade en grupp tjejer i höstas, de skulle samsas om bilder och sedan återkomma. Och NU har den sista gjort sin beställning. Tre månader efter de andra. Men då är det dags för mig att sätta lite fart med beställningarna, bara det att jag är så himla trött på kvällarna, jag hatar det.

Oj, nu doftar det riktigt, riktigt gott från ugnen. Himmel, hoppas kakan/tårtan smakar lika bra som den luktar. Dags att plocka ur bottnarna och ställa dem på kylning.

1 januari 2012.

Hallåj!

Idag har vi varit ute stora delar av dagen. Vi åkte till stugan och grillade korv, gjorde pinnbröd och utnyttjade snöfallet till max. Jag älskar ju snö, Björn hade helst velat hålla på hemma idag, men jag ville verkligen ut. När vi sedan åkte hem började snön smälta bort. Barnen åkte in i duschen och alla kläder i tvätten. Det värsta jag vet är röklukt. Efter det har var bara slöat, lagat mat och barnen har lekt med sina julklappar.

Nu har jag varit ute på en timmes promenad, kändes rätt skönt att få bli svettig efter gårdagens onyttigheter. Inga hundar fick följa med, Sonya var med vid stugan idag så hon var trött, och Esther var svårmotiverad i snön. Hon gick med i fem minuter, sedan fick jag lämna hem henne igen.

I veckan som varit har jag gått till förskolan med barnen, de dagarna jag börjat skapligt sent. Barnen har gillat att gå, och jag själv har tyckt det varit topppen att få "gratis" promenader dit ut. Funderar på att gå ut och hämta dem i morgon, men det får vi se. Beror lite på vädret, och är de trötta efter en dag där känns det lite taskigt att gå bara för att jag vill röra på mig.

Funderar på att ha Vårruset som mål, att kunna springa 5 km. Maj, det är fem månader dit. Absolut att jag måste ha fått upp kondis till lite lätt jogging då.

Nu ska jag kasta barnen i säng, hänga lite tvätt och plocka fram kläder till i morgon. Sedan ska vi kanske hänga till någon film, om jag inte knoppar in tidigt.

1 januari 2012.

Oj. Klockan är ETT! Elis har varit vaken hela kvällen. Inte speciellt speedad, men pigg. Efter fyrverkerierna spelade han och Björn ett par banor Star Wars. Nu har han motvilligt gått med på att lägga sig i vår säng och lyssna på Pettson och Findus.

Alvin somnade 23.25 på sofflocket, efter övertalning. Han ville absolut inte missa raketerna. 23.45 skulle jag försöka väcka honom. Omöjligt. Fick klä honom sovandes, han vaknade lagom när jag bar ut honom. Sedan var han fascinerad, och tröttledsen om vartannat. Halvt gråtande körde han de sista tio minuterna sin övertalningskampanj, om att jag fick mysa med honom om jag följde med in. Väl inne myste vi i hans säng några minuter innan han somnade.

Nu blinkar Elis trött, och jag ska släcka. God natt, och god fortsättning.


RSS 2.0