Sista...

insändnings uppgiften är skickad nu. Men jag andas inte ut förrän jag hört att den är godkänd. I alla fall så höll jag tidsplanen med januari, som jag hade planerat. Nu ska jag sova, har bara tänkt och drömt om symptom och behandlingar hela helgen. I morgon förmiddag ska jag ägna mig åt mitt kontaktmannaskap, och sedan har jag ledsagning på kvällen. Helgen har gått grymt fort, och det är skönt när det är jobbhelg.

Borde inte,

sitta här & skriva nu. Har så mycket att göra. Sista kursen på G nu, har bara en, endaste insändnigsuppgift att skicka in i Medicins grundkurs. Sedan är det klart, och jag kan pusta uuuuuut. Jag hade deadline till januari, och jag tror fanken att jag hinner det. Om jag ligger i idag och i morgon. Och om jag nu kan sluta skriva här... Tänker göra så långt jag orkar, så jag kan umgås med mina söta barn på min lediga tid mellan arbetspassen i morgon.


Njöt-njöt.

Det är Björns idé att använda timers till motorvärmaren. Jag litar inte riktig på timers. Igår satte jag i alla kablar och frågade dessutom om timern var insatt. Jag föredrar att stoppa i sladden precis när jag gått upp. Men Björn påstår att det är bättre för bilen att fisvärma den ett par timmar innan avfärd, istället för att vräka på massa effekt en timme innan man ska åka. Och han vet ju bäst. I det avseendet i alla fall.

Men i morse visade termometern på morgona -21. Jag har nästan fått nog nu. Om det inte vore så att jag kunde välja när jag ville gå ut, men det kan jag ju inte. Jag måste ut i mörkret och skrapa rutor och det är bra mycket trevligare att göra det i ett par minusgrader än i tjugo.

I alla fall så var bilen som ett fryst äg. Jag fick knacka mig in. Ocg fanns det någon värme i? Nepp. Jag vred på nyckeln:

-njöt-njöt-njöt-njöt*hur länge kan man nöta med startmotorn innan det går illa?*njöt-njöt-njöt* *fan jag får gå till jobbet*njöt-njöt-njöt-mmmmhrmmm-mhrrmmmboooom *gaaa, det gick!*.

Men om det inte vore nog med elende så höll jag bli överkörd av någon snurrig vakt utanför ICA. Om man envisas med att åka bil på en jävla gångbana kanske man i alla fall kunde göra det lungt och sansat? Gubbfan (en vakt eller något, han hade en nyckelknippa som var lika stor som min handväska) kom runt kurvan och fick nita för mig som kom gåendes runt husknuten. Sedan for han ut och jag trodde han skulle skälla på mig, men han ville bara kolla om jag var okey för jag såg så rädd ut. Tacka fan för det, höll ju på att bli överkörd. Tänkte jag. Varför i hela fridens namn tänker jag så bra saker, men säger dom aldrig? Han hade kunnat få höra det. Men nu fick ju ni höra lite skit om honom, Ni vet ju säkert vem det är ;-)

Nu ska jag sätta igång och skriva. Bra saker. Eller bra och bra, men fick en kompletterande uppgift i sista kursen. Ja, EN uppgift, men hundratals (känns det som) underuppgifter. Jag kommer ha göra hela helgen. Å andra sidan, det är ju det sista jobbet som krävs av mig innan jag är klar, så okey. Det känns ändå bra. Sista grejen liksom.

Dax att börja med det. Och hämta kaffe såklart. Jag hade visst bryggt med vikt filter, så första omgången kaffe blev inte så aptitlig.  


Kunde inte låta bli...

...att ringa försäkringsbolaget och se om Sonya fanns där. Och gissa. Försäkringen makulerades den 4 februari förra året. Förvånande? Nej. Irriterande? Något! Nu skulle jag få nya papper hemskickade, så ska jag försäkra henne själv, bums! Men jag ska ge Honom en chans att svara på mailet jag skickade. Svarar han ska jag även fråga om han bara bytt bolag, det kan ju vara så.

Snökaos.

Just nu är det väl snökaos överallt. Låter så löjligt, det är väl snarare bilarna som orsakar kaos i trafiken än snön. Jag och barnen skottade igår, men sedan fick Björn skotta om allt när han kom hem på kvällen. Och nu idag får vi nog skotta igen, när vi kommer från dagis. Men det gör mig inget, jag gillar datt skotta och har alltid gjort det.

Jag skulle så gärna vilja ut och fota snölandskap när det är såhär fint. Men idag kan jag inte. Har barnen lite extra på dagis just för att kunna förbereda mig för ett prov senare idag, och då kan jag inte ge mig ut och göra annat. Men i morgon lämnar jag barnen och så har jag lite tid innan jag börjar, då kan jag fota om snön inte smält/blåst av träden.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan klä sötbarnen. Hann faktiskt ducha och börja med frukosten innan Elis vaknade. Alvin väckte vi nyss, han är som ett litet troll på morgonen, bara ett virrvarr av rufsigt hår och kanonbusig min. Han vaknar liksom med BUS skrivet i pannan.

Själv har jag sovit riktigt uruselt i natt. Somnade vid nio, men det var ganska skönt. Fast efter det var det lögn att somna om. Elis sparkar bort täcket en gång i kvarten, och jag har varit så täppt i näsan. Idag hör jag jättedåligt, ska köpa avsvällande nässpray idag och se om det hjälper. Känns tungt att jobba hela helgen och vara så förkyld, suck.


Läggning.

Jag har nog aldrig sett Alvin äta så mycket som ikväll. Kycklingnuggets som han doppade i "banan och äppelsås" (currysås) och han åt säkert femton bitar. Elis åt nästan lika mycket. Och så glass med chokladsås till efterrätt.

Just nu duschar barnen, jag har vikt en tunna tvätt, samt plockat med kläder i allmänhet. Det tar aldrig slut.

Egentligen skulle jag vilja duscha med barnen, och ta på pyamas själv. Känner mig så mosig. Men vi har en fd granne som kom och lånade vår bil, och så lämnade han sin bil och bilnycklar som han brukar (vi byter bil ibland då han behöver köra saker med flakbilen). Och så satt hela hans nyckelknippa kvar i bilen, vilket gör att Björn misstänker att grannen kommer komma tillbaka snart och hämta sina nycklar. Och Björn, nej han är inte hemma. Han tog traktorn till sin pappa. Istället för att åka bil kan man ju ta traktor.

Nu ska jag torka barn och borsta många rader med tänder, sedan ska se få se film en stund innan de bäddas ner i sängen.


Krassligt.

Usch, jag är rosslig i halsen och tung i huvudet. Precis innan jag åkte till tandläkaren tog jag en Alvedon forte. Det och två bedövningssprutor gjorde att jag knapp kunde gå ut från tandläkarstolen, gud vad vimsig jag är. Ändå har jag haft en skön semesterdag, fast när barnen började härja för mycket byltade jag på dom med utekläder och så skottade vi en halvtimme. Elis tycker det är skitkul, Sonya älskar det men Alvin, ja han är ett eget kapitel. Han står som en stamp i någon snödriva och ser olycklig ut. Näsan blir rödare och rödare och efter en tio minuter sisådär börjar han pipa om att han har ont i magen. Det där med ont i magen tar han alltid till när något är besvärligt. Jag satte en sopborste i handen på honom och han sopade förstrött en yta som var ungefär 10X10 cm. Efter en kvart ungefär fick han gå in själv. Då hade nästan skorna fryst fast.

Nu ska jag börja göra currysås, så steker jag själva nuggetsen när Björn väl kommer. Blir så kladdigt när två hungriga och sjövilda barn ska hjälpa till.


Tandläkaren.

Ja, det var inte så farligt som jag trodde. En flisa på en tand hade gått av, vilket gjorde att matrester kunde fastna mellan tänderna. Av tandfickan såg hon inte ett spår. Jag tycker det syns tydligt, men äsch. Tandläkare bör väl veta bäst, eller?

Jag tog ju semester idag, för tandläkarbesöket. Så, nu har jag absolut ingenting att göra. Och det känns så förbaskat skönt! Men att inte ha något att göra är inte samma sak som tristess. Jag har så många möjligheter just nu. Bara det får snöa lite till så ska jag och pojkarna ge oss ut och skotta uppfarten. Det gillar både dom och jag. Sedan håller jag på med det vardagliga pysslet. Disk, tvätt, renbäddning av sängar, etc. Och så lite mellanlandningar här, vid datorn. Nu ska jag svepa ett varv med dammsugaren här nere, och sedan tärna och lägga kyckling i saltvattenmarinad. Ikväll står det kycklingnuggets på meny, och det är bland det absolut godaste som man kan äta.

BTW inget svar från uppfödaren ännu. Undrar om jag får något svar över huvud taget...


Nervigt.

Usch, ska snart till tandläkaren. Jag har ju själv bokat tid, eftersom jag tycker att jag har fått en tandficka som är jobbig. Det fastnar ständigt matrester där i, och jag får ha flossers med mig om jag ska äta något, vilket gör att hela handväskan är full av tandtrådspinnar i vartenda fack. Värsta scenariot är att de ska säga att tanden måste tas bort, huvvva, det klarar jag inte. Då får hellre tanden bli svart och eländig. Någon utdragning går jag inte med på.

Basta.

Nu ska jag hetsborsta tänderna och försöka intala mig att det här nog går bra.

Om man intalar sig det värsta kan det ju bara bli bättre, eller hur?

Å andra sidan, tar man ut lyckan i förskott har man i alla fall fått vara glad en gång.


Ledsamt.

I går kväll fick jag en samtal från en boxerägare. En tjej, vars syster hade kullsyskon till Sonya. Hon undrade vad vi hade för försäkring på Sonya, och jag sa som det var, att hon fortfarande är försäkrad genom den fd ägarens kennelförsäkring. Vi har sedan vi skrev kontraktet på Sonya månadsvid fört över pengar till kennelägaren, som motsvarar premien för försäkringen.

Det bad hon att vi skulle kolla upp. För hennes syster hade gjort likadant, blivit lovad att hennes halvfoderhund skulle få fortsätta vara försäkrad hos honom mot att betalning av premien fördes över till hans konto. Så skulle hon utnyttja försäkringen nu i vitras. Och ringde SveLand, där hundarna är ska vara (?) försäkrade. Och hennes hund fanns inte där, den var utförsäkrad sedan två år tillbaka. Numer fanns inte en enda hund i hans personnummer registrerad där. Och tydligen inte i något annat försäkringsbolag heller, hon hade ringt runt till alla försäkringsbolag som fanns.

Sådant känns lite skumt. Jag har ju litat fullt och heligt på denna person, även om nu ryktena faktiskt inte varit så väldigt roliga. Men ändå. Jag tror på att bilda mig en egen uppfattning, och det ska jag göra även nu.

Eftersom vi har bytt bank ska jag maila och fråga om överföringarna via autogiro fungerar, och om summan fortfarande är densamma. Påstår han att allt är som innan ska jag be om Sonyas försäkringsnummer i SveLand.

Och jag hoppas verkligen att han är ärlig med det. Tänk om jag har betalat in dryga 200:- i månaden och det inte finns någon försäkring på henne?


Morningsunshine.

Fast knappast här. Mulet och grått. Men humöret på topp! Och morgon är det ju.

Alvin vaknade ett par gånger i natt, och var ledsen. Ville ligga på mig, det blir himla tungt och svettigt, men det är det ultimata myset enligt Alvin. Då tar han en kudde och lägger under hakan på mig, och så ligger han platt på min mage tills han somnar, och då välter jag ner honom. Han var varm, men ingen feber enligt tempen. Fick ändå lite Alvedon nu på morgonen. Ingen feber nu heller, men liksom fläckvis varm. Sval om pannan med het om kinderna. Sval om fötterna men het om knäna. Men samma ös som vanligt, undrar om Alvin någonsin kommer kunna sluta busa och fara runt.

Vi hade så mycket planer för dagen, men vi får se vad vi gör. En promenad ner på stan blir det i alla fall, men vi kanske ställer in pulkaåkningen hos morfar.

Alvin fick en rosa pulka efter min Eskilstunasväng med Louise. Sedan vi började prata om att köpa ny pulka åt honom har han varit tvärsäker på att han ska ha en rosa pulka. Vi har inte hittat någon, så han har blivit utan. Han är så grymt envis så jag kan sätta en hundrig på att han skulle tvärvägra att sätta sig i en pulka med annan färg. Men på ÖoB´s fanns det rosa pulkor. Och vilken lycklig kille det blev här hemma sedan. Sådant som glittrar, och framför allt rosa saker, det är fint. Vem har en rosa tandborste med hästar på, t.ex? Favorittandborsten. Och ett litet gäng pojktröjor har jag hittat, i rosa. Det är svårt att köpa flicksaker, då det oftast är figursytt och/eller står någon söt text på.

Just nu väntar jag på posten. Är så nyfiken på om min beställning från cyberphoto kommer. Ett blixtpaket. Komplett med kablar, paraplyer och allt onödigt nödvändigt man kan tänkas behöva. Frågan är sedan var sjutton jag ska placera allt. Finns liksom ingenstans i hela huset där jag kan rigga upp blixtar och saker. Och sedan låta det stå till nästan gång jag har tid. Allt kommer få packas upp och ner, upp och ner. Jag ser fram emot att få lära mig mer om blixtfotografering. Ett framtida projekt.

På tal om framtida projekt. Jag har kommit på hur jag vill ha det i hallen/trapphuset som vi håller på och gör i ordning. Vi har ökat på en yta lite, som går ut över trappan. Förut var det bara en ya att gå på, och sedan ett trappräcke. Men nu har vi Björn byggt ut en yta runt 70-80 cm djupt och 120 brett, där vi tänkte ha förvaring. Det magiska ordet som nog ger varenda småbarnsföräler något drömskt i blicken. Nu blir det ingen förvaring där. Inga skåp. Jag vill ha min pysselhörna där. Ett skrivbord med skåp under där jag kan ha min symaskin. Och hyllplan på väggen, där jag kan förvara alla sysaker, alla ritsaker, alla panduropysselprylar. Björn tyckte det var en finfin idé, med tanke på att allt detta nu förvaras i ett linneskåp som knappt går att öppna utan att alla saker flyger ut över en. Och kan vi kasta ut linneskåpet blir det helt plötsligt mycket plats i datarummet. Fast det där ligger ju på framtiden. Precis som vårat sommarstugeprojekt. Men eftersom det inte är klart ännu så säger jag inget mer om det.

Nu ska jag sminka mig och sedan klä monstren. De har mysmorgon. Alvin har bäddat in sig i filtar i barnfåtöljen , och Elis ligger i en badbalja med fårskinn och filtar. Är det sovmorgon så är det. Men man behöver dock inte sova hela morgonen, det är onödigt enligt mina knattar. Man kan lika gärna mysa med film och filtar och kuddar.


Jag väntar.

Just hemkommen från P&M, där vi tjuvätit kyckling och läst tidningen och inte gjort ett sqwat. Ganska skönt. Alvin var på solskenshumör och pep och kved hela eftermiddagen. Elis satt som hypnotiserad framför barnkanalerna på tv. När vi väl skulle åka hem insåg Elis att han inte fått vara ute, och hela resan hem gick åt till att förtvivlat gråta över att han blev tvingad att vara inne. Jag försökte förklara att jag minsann frågade om han ville gå ut, men han skulle göra det "nästa gång". Kvalitetsprogrammen på TV´n lockade alldeles för mycket. Alvin ville promt gå ut. Byltade på sig kläderna, morfar byltade på sig minst lika mycket, och när Alvin väl kom ut och insåg att roligare än såhär blev det inte. En superengagerad morfar, pulka och snö gjorde honom helt matt. Så efter typ åtta minuter ville han gå in. Typ lagom när morfar fått på sig alla långkalsonger och raggsockor.

Och nu väntar jag på Björn. Jag tänker liksom inte börja med maten själv, idag också. Jag tänker inte börja städa, själv. Eller plocka in i diskmaskinen själv (oupps, done that already). Diskhon var full av disk, trots att jag plockat ur diskmaskinen, och halvfyllt den med ren disk. Ändå hamnar frukostens disk alltid i diskhon. Jag vet inte vad jag ska muta hota med för Björn ska plocka in disken. Små vardagsviktiga saker det bekommer honom inte att det lämnas åt mig. Det är bara jag som retar mig på det. Att det alltid står en tekanna kvar på bordet om han fikat. Och smulor. Att disken alltid hamnar i diskhon. Att han förbenade smutskläder alltid hamnar utanför korgen i sovrummet. För att inte tala om jag jobbat på kvällen, då är det mat på spisen och ett berg med kastruller och disk (OBS! lite överdrivet, det blir inga berg med disk av att tillaga makaroner och korv). Det går liksom inte in hur mycket jag än tjatar, hur mycket jag än pikar, och hur mycket jag än suckar när jag tar reda på efter honom. Jag funderar på att skriva lappar. Som på en arbetsplats. Typ "Diska efter dig, din mamma jobbar inte här!!!!!" (älskar raddan med utropstecken också, väldigt arbetsplatslikt).

Jag gör säkert lika många saker som han retar sig på, jag är (troligtvis inte) felfri. Men skulle han säga något skulle jag (förhoppningsvis, hehe) ändra på mig.

Men just ikväll hade vi gjort upp om att han skulle komma hem i tid. Så vi kunde greja hemma. Men klockan är snart sju = ingen Björn. Standarden är att jag alltid har maten klar och undanplockat när han kommer hem = bara att äta- Så plockar jag disk, duschar och nattar barnen samt somnar medan han "tar igen sig" efter maten och sedan hamnar i källaren med någon motorsåg/etc. Och sedan sover jag bort hela kvällen.


Tuppmorgon.

Vi gick upp med tuppen idag. 06.30. Skitungar. Alvin är hur pigg som helst. Men inget duger åt honom, inget som jag och Elis vill göra. Alvin vill äta frukost och sedan leka. Han är full av energi på morgonen och står upp i sängen innan han ens har vaknat. Han fnissar, fnittrar, pratar ett påhittat språk "jö väll änte söva mära hihihihi".

Pojkarna har druckit välling, vet inte när de fick det sist. Ett år sedan? Men pulvret hade inte stelnat i alla fall. De fick syn på burken med välling när jag fixade kaffe åt mig. Känns faktiskt lite skumt att ge en fyraåring välling. Fast å andra sidan är det väl tio gånger nyttigare än varm choklad som de brukar få ibland.

Igår var vi på bio, jag & Björn. Avatar. En jättebra film. Jag blir helt mållös över alla scener, och hur man kan komma på sådana landskap. En väldigt vacker film var det.

Idag ska jag till Eskilstuna, bara shoppa lite. Jag fick pengar till shopping av Björn när jag fyllde. Men jag nätshoppade istället. En ny vinter/vårjacka (parkas) i brun/grönt och en mörkblå kofta, båda från Odd Molly. Så det blir inte speciellt mycket shoppande idag, egentligen. Kanske lite smått på panduro.

Nu ska jag pussa på barnen och sedan förbereda frukosten. Klockan tio sår jag utanför portarna till pigstkyrkans loppis, och sedan far jag till E-town.

Ha en trevlig lördag :-)


Helg!

Så makalöst underbart att det äntligen är helg.

Just nu sitter jag färdigombytt och väntar på att barnens morfar ska komma, han ska sitta barnvakt medan jag & Björn går på bio.

Jag har äntligen lyckats ladda hem en testversion av Photoshop CS4. Det blev en extended version, vilket egentligen inte var det jag ville ha, jag ville bara ha vanliga CS4. Exstended innehåller verktyg för massa 3D-redigering och rörlig grafik, vilket jag inte håller på med. Testet varar en månad, får se om jag hinner använda det så pass mycket att jag kan komma på om det ska köpas. Det är en gigantisk kostnad, extended version kostar i runda slängar 17 lakarn. Huvva.

Nehej ni vänner, dags att puda näsan och jaga ut barnen ur duschen.

Pusss!


Sovmorgon/mysmorgon.

Jag fick väcka killarna vid sju, för att de skulle hinna ha mysmorgon innan dagis. Film, frukost vid tv:n, och lite lugn och ro.

Själv ska jag ägna mig åt att vara kontaktperson idag, men jag ville låta barnen få en lugn morgon ändå. Det är egentligen min ledida dag idag, mn torsdagar är jag ju aldrig ledig på längre, i och med skolan.

Nu ska jag skala en apelsin åt Elis, och sedan göra oss klara att åka.

Hörs änner :-)

Datastrul.

Den stationära datorn driver mig till vansinne. Photoshop har brakat ihop och jag litar inte ett dugg på att datorn inte gör detsamma, så jag har säkerhetskopierat lite av de bilderna som finns i datorn. Sedan önskade jag mig 11 500:- av Björn. Han föll inte av mina hundögon och fladdrande ögonfransar, så det verkar som om jag blir utan Photoshop CS4. Fast jag ska ladda hem en testversion och se hur kär jag blir.

Ja, datorhaveriet, eller snarare programhaveriet, orsakar förseningar i mina bildprojekt. Kanske kan få lite plugg gjort då.

Just nu sitter jag med en stor kopp afrikanskt te här. En gigantisk dos av själdiciplin hindrade mig från att hämta upp en B&J Cookie dough. Jag gick till jobbet i supersnöoväder, så det är lite synd om mig och då sitter glass finfint. Men det sitter även finfint runt midjan och det behöver inte jag.

Nu, åter till Tradera och fejjan innan jag ska sooova och snooza boysen i håret.


Mobilblogg.

Så ambitiöst av mig, att mobilblogga. Ligger och lyssnar till Elis andetag, han väckte mig nyss och han hade varit uppe och kissat. Har precis legat hos Alvin i hans säng, vi har pratat om dagen som varit, sjungit och myst. Strax innan vi somnade klappade gosungen mig över kinden och sa: 'vad fin du är'. Han är underbar. Båda mina pojkar är underbara. Nu ska jag njuta åt lugnet i barnens rum en stund till innan jag duschar och fortsätter sova. God natt på er :)

Middag.

Och något så simpelt som ICAs snabbmakaroner. Och MammaScans köttbullar. Nu snackar vi tunga förbud här. E-ämnen. Obefintliga köttmängder. Tillsatser. Smakförstärkare. Och ve och fasa. Snabba kolhydrater! Gode gud i himlen.


Hotelligt.

Så känns det. Lite grann i alla fall.

Nyduschad. Hoppa in i nytvättad morgonrock. Knalla omkring och släcka och pyssla innan jag hoppar i nytvättad pyamas. Kryper ner i renbäddad säng i nystädat sovrum.Och det liksom frasar och prasslar om allt tyg här nu. Tyvärr doftar det inte sådär rentvättat, det luktar ingenting. Har fått för mig att det kliar av sköljmedlet, så nu kör jag parfymfri tvätt och skölj för att se om det blir bättre.

Bara en sak kunde göra tillvaron bättre. Det kunde vara fredag.

Nu ska jag läsa innan jag somnar. Lyxigt.

Barnen somnade i sitt rum, i sina sängar. Det är också lyx. Jag låg hos Alvin, han ville det. Han var väldig gosig. Skulle pussas och kramas. Och pussa på min näsa - kind - panna - haka. Han är så himla söt. Och så in i bomben envis. Igår klädde han sig helt själv. Det var inga dåliga mängder kläder. Blöja - långkallingar (som blev utochin) - strumpor - tshirt - tröja och - fleecetröja (som han dessutom knäppte dragkedjan på själv) - overall (jag fattar inte hur han lyckas krypa in i den och sedan lirka upp den över armarna och avsluta med att dra upp dragkedjan). Det han gick bet på var tumvantarna, fel vante på fel hand och sedan var det stopp (fingervantar funkar, men tumvantar med dragkedja är knepigt) och sedan raggsockorna. Han var för rund i overallen så han nådde inte ner till fötterna.

Elis stod bredvid och sa: -"På dagis kan jag ta på mig själv. Men här hemma får du hjälpa mig." Så säger han alltid. Han är lite bekväm av sig, och Alvin väldigt fingerfärdig och trixig. Och Alvin klarar numer saker som Elis inte kan, och då måste Elis försvara sig lite. Eller ganska mycket. Ofta river han sakerna ur händerna på Alvin, så Alvinkraken inte ska få en chans att klara det Elis redan gett upp med.

Nähej. Om jag ska hinna läsa något innan jag tvingar mig att sova är det bäst att sätta fart.


Effektfull ledighet.

Jag har haft min "helg" nu, med två lediga dagar. Helt underbart, har inte gått utanför dörren mer än att rasta Sonya och hämtat posten.

Idag har jag hunnit massor, känns det som. Rensat ur en hel garderob i datarummet som var full med "LiggerHärTillsVidare-skit". Tre kassar blandat skräp slängde jag. Det som blev över sorterade jag in i den andra fasta garderoben, som vi använt som klädförvaring åt barnen. Sådana kläder som är för stora och inte ivuxna, men det fick åka ner i klädkammaren i källaren. Att den första garderoben är tömd är första steget i renoveringen av hallen. Vi ska bygga in en garderob längs med ena kortsidan i datorrummet, med ingång från hallen.

När det var gjort passade jag på att måla två blomkrukor, plantera om två blommor samt sy en "ljuspåse".

I går var jag hos läkaren på förmiddagen, sedan slank jag förbi ICA och tygaffären. Köpte spetsband som jag jag tänkte, men även ett jättefint blommönstrat tyg som jag sydde en paradhandduk av. Och så var Louise förbi och fikade.

Men idag har det varit lungt med fikandet, jag har fikat lite själv och med barnen bara. Och så har jag sorterat mängder med tvätt, bäddat rent alla sängar och dammsugit på ovanvånigen.

I morgon jobbar jag till 12. Skulle haft delad tur, men kompade ut kvällen då det är julgransplundring på kvällen. Barnen får dock vara kvar på dagis tills Björn hämtar dom 16.30, jag ska skriva klart mitt skolarbete. Har inte så mycket kvar nu, jag haft verkligen haft lov över jul så nu måste jag försöka sätta fart igen. Kanske, kanke hinner jag klart med de två uppgifterna jag har tänkt mig.

Nu ska jag natta barnen. De ska ju upp tidigt som sjutton i morgon, och Alvin har verkligen njutit av den här ledigheten. Vid niotiden har han masat sig upp, han som alltid är fört uppe annars.


Trött.

Jag brukar aldrig gnälla över att jag är trött, men idag är det faktiskt jobbigt. Hela morgonen gick i stressens tecken, ni fick ingen uppdatering som jag brukar ge mellan 7-8, av den enkla anledningen att jag 1) halvt lyckades ha sönder en kopiator och var fullt upptagen med att mörka att jag ens använt den *hehe* 2) det ringde hela tiden.

Men sjukanmälningarna lyckades jag lösa, och jag blev i det näsmaste religiös när jag lyckades fixa kopiatorskrället. Puh!

Nu ska jag snart åter till jobbet. Men är så j*vla trött alltså...

Helt ensam.

Ja, förutom vovvas då. Och det känns väldigt konstigt. Resten av familjen är på födelsedagsfirande i K-holm, och jag själv är hemma mellan två arbetspass.

Ska faktiskt börja sy lite nu. Vardagsrumsgardiner och en paradhandduk.

På återseende vänner :-)

Isigt.

Idag var det kallt.



Urr!

Eftersom jag fortfarande är billös så cyklar jag. Och igår cyklade jag ifrån jobbet exakt 20.00. När jag kommer hem 20.07 finn ett mess på min mobil: "Mjölk slut. PUSS". Gahhh! Jag kollade mobilen när jag slutade, ifall något skulle vara slut. Oftast är det blöjor. Jag kan ju inte behöva inventera hela jäkla huset innan jag ska jobba, för att se om något eventuellt kan ta slut när jag inte är hemma.

Eftersom jag har kommit in och börjat nytt om till hemmamyskläder så var det bara att byta tillbaka till jobbkläder, kasta sig på cykeln som redan börjat förfrysa kedjan och sedan trampa till ICA. Och då var det -22. Imorse var det så jäkla kallt i källaren att mina skinnstövlar hade fryst. De var som hundraårigt gammalt sadelläder, typ.

Idag kommer pappsen och ska knacka sönder vår öppna spis. Det är en ful spricka i den, så vi ska elda upp den riktigt varm och sedan knackar han upp sprickan och kilar upp den, och putsar på det när det är lagat. Hoppas det blir bra, så vi kan måla hela spisen. Den är bara grundad och behöver färdigmålas.

Jag sitter på jobbet idag, men det förstod ni kanske. Jobbar till 12, sedan är det pingstkyrkans loppis som gäller. Alltid på lördagar. Och efter det hem, ska både måla och sy. Måla färdigt hyllplanen till hylla, som Björn ska få borra upp ikväll. Och sedan sy gardiner. Köpte gardintyg i torsdags, till vardagsrummmet. Ljust gräddvitt linne, och sedan en spetskant i ljusgult/mörk gräddfärgad. Det tror jag kan bli fint tillsammans. Vi har mönstrade tapeter och då gillar jag inte riktigt mönstrade gardiner. Dessutom har vi ju grön panel, vilket gör att det är svårt att matcha med färgerna. Så ljusa enfärgade gardiner tror jag blir fint.

Dessutom har jag kommit på vad jag ska klä min (dock ännu omålade) köksssoffa i. Mörkgrått tyg. Tror ni inte det blir snyggt? Vitmålad kökssoffa med mörkgrå sittdyna. Och eventuellt ljusgrå kuddar , där har jag inte bestämt färgen ännu. Det kommer nog bli skitsnyggt när det blir klart!

Nu ska jag återgå till jobbsysslorna. Dvs städa undan efter min fikastund här på morgontimman.

Hoppas ni får en fin lördag!


Tänk om man,

fick hoppa ner i sängen igen. Det var så varmt och mysigt, Elis mumlar i sömnen och Alvin bara kramas. Åhh att gå ut och cykla till jobbet idag när termometern visar -19.9 känns inte kul. Fast jag får ju ändå jobba inomhus, det tackar jag för.

Krängde på Elis en blöja innan jag gick, egentligen ska vi försöka få honom att sova utan, han vill det själv, men eftersom Björn är hemma med dom så kommer han aldrig vakna ordentligt när Elis vaknar och vill gå på toaletten. Och Elis törs inte gå ut i mörkret själv.

Igår gjorde Elis något med Alvin precis när de skulle hoppa i säng, och Björn skällde på Elis så han blev ledsen. Då for Alvin fram och var så upprörd och tårögd och sa "-Du måste säga förlåt till min lillebror!". Haha! Han härmar allt Elis säger, och Elis säger alltid att vi ska säga förlåt till Alvin när vi bannat honom för något. Och det är stört omöjligt att få Alvin att säda storebror istället. Elis var ändå tvärilsk på stackars Alvin. Han vrålade ett "-Förlåt! Men jag tänker inte krama dig"! tillbaka. Och Alvin svarar med: "-Jag älskar dig och tycker om dig!". Elis muttrade ändå -"Jag älskar honom inte och tycker inte om honom. Inte när han hoppar i sängen!". Och då sa Alvin: -"Det gör inget". Alvin fredsmäklaren och Elis argbiggan.

Nu ska jag hoppa på cykeln. Jobbar det milda passet 07-20. Snark.


Sovmorgon.

Vissa här hemma har visst tagit sovmorgon. Den yngsta och den äldsta ligger fortfarande och snoozar. Elis och jag kollar Ice Age 3 sedan en timme tillbaka.

Vi hade nog tänkt knalla till gammelmormor idag, men jag får se, det är snorkallt ute. Björn har köpt virke och ska lägga nya golvplankor i trapphusets överdel idag, samt bygga ställning så han når att isolera innertaket. Det finns så mycket som barnen kan göra sig illa på när han utför sådana projekt. Å andra sidan är det ganska skönt att vara hemma, och Elis fullkomligt älskar att få på sig sina svarta arbetbyxor och sedan få hamra med pappa.

Elis har faktiskt varit till hjälp. Han har slagit in alla hundratals småspikar som sitter kvar i plankorna sedan masoniten är bortryckt. Här om dagen var han först uppe, och skulle absolut ut och snickra i trapphuset trots att han var den enda vakna. Men nu har spikarna tagit slut, och han har hittat på egna uppgitre. Spikat fast de redan bortplockade listerna på nytt, kors och tvärs över väggarna. Alvin vill också hjälpa till, men han är så sabla envis och ska ha den största hammaren som i princip är lika lång (och tung!) som honom själv. Det är svårt att hamra då. De har riktiga hammare, små, båda två. Men Alvin är envis.

Nu måste jag väcka grabbarna. Sjutton, Alvin somnade åtta i går kväll. Och sover nästan till nio. Tröttnisse.


ICA-Ulf.


Jag började visst inte riktigt ännu, så jag slänger in denna. Vem kan i och för sig ha missat ICA-Ulfs videoblogg? Jag tycker den är frän. Hehe.



Speciellt de där sista minerna han gör.


Gott nytt år :-)

Fast lite fört sent. Eller hur man ska räkna. Hoppas ni alla hade ett fint avslut på året. Själv hade jag en riktig slödag hemma. Elis och jag åkte och handlade massa gott, sedan höll Björn på att riva lister i trapphuset och då hjälpte barnen till stundtals. Alvin satt med en hammare i handen och bara tittade på hur Björn förstörde. Sedan sa han "-Vad fint det blir!". Jag vet inte om jag kan hålla med... Men så är ju jag den som får städa också. Fast all masonit måste ju ner innan det ska upp panel på väggarna. Vitlaserad panel i hela trapphuset, det tror jag kommer bli skapligt snyggt. Om en sisådär hundra år.

Dagen till ära jobbar jag. Därav bloggning denna tidiga timme. Ja, jag jobbade ju även igår, en kort kvällstur. Lyxade med krabba, kräftor och räkor, smarriga ostar, lite bubbel och tv som sällskap. Alvin kom in till oss vid halv tolv och blev lyckligast i stan när han säg en påse chinapuffar på bordet. Men han accepterade snäll att vänta till morgondagen (idag). Gulleplutten. Björn och jag hade planerat att kika på fyrverkerierna vid tolvslaget. Så Alvin placerades i sin säng, Elis kollades och sedan gick vi ut på gatan och kikade. Mycket barn skrek och tjoade och vi var glada över att våra var inne i värmen.

Trodde vi. Helt plötsligt tyckte vi att vi hörde en välbekant liten röst, och jovisst, Elis hade vaknat, klätt på sig stövlar och sedan knallat ut i pyamasen och letat efter oss. Tur att han ropade från första stund han satte ut näsan. Även om vi inte stod speciellt långt ifrån tomten hade vi inte sett om han gått iväg någonstans. Björn fick banning för att han inte låst dörren. Elis var lite skraj och trodde hela huset skulle rasa in. Och så ville han att vi skulle lova att OM det skulle smälla mer så ville han ha kläder på sig och följa med ut och titta. Vilket vi såklart lovade. Plutten.

Sonya smet såklart ut då, tillsammans med Elis. Hon har aldrig fått vara ute under det mest intensiva smällandet, varför ska man utmana ödet när det funkar så bra annars. Jag rastar henne innan och efter. Men hon kom så glatt ut, kollade på mig om jag skulle skälla på henne för att hin smygit ut utan lov. Men jag sparkade iväg en snökoka och det är ju tecknet på "lek", så hon for som en tätting över tomten medan raketerna ven i luften ovanför oss. Ni vet, mullvadsrejs med nosen under snön. Lite kissande och sedan stod hon och beundrade fyrverkerierna. Efer en kvart blev hon dock lite orolig. Stod halvvägs ute på gatan och gnydde. Jag tror hon hörde andra oroliga hundar, hon lyssnade åt grannhundarna. Och så kom det ett högljutt gäng gåendes på gatan. Och då blir hon inte Boxern Familjehunden, utan Boxern Vakhunden. Skulle någon komma in på tomten och vara stökig skulle hon vara skitarg. Hon lyssnade inte riktig på mig så därför ville jag inte låta henne stå kvar medan gänget gick förbi. Jag tror hon kanske "stängde av" hörseln lite på grund av allt oljud, och det är ju förståeligt. Näväl, jag kunde inte önska mig en bättre hund, tänk att kunna stå ute och kika på fyrverkerier tillsammans med henne. Andra hundar har inte sådan tur.

Idag är jag ledig från tolv. Sedan ledig hela helgen. Det känns som semester just nu. Jag har tagit ett brejk från skolan vilket var enormt välbehövligt. Nästa vecka kör vi igång igen. Med nya krafter hoppas jag. Bara en kurs kvar nu. Lite komplettering i en, men läraren har datastrul så än så länge har det inte dykt upp några uppgifter i min inkorg.

Nyårslöften då. På tal om nyår måste man ju avge löften. Jag brukar inte ge några. Kanske lite önskningar inför mig själv. Men nu sjutton ska jag på det igen. Och mitt löfte blir att ta hand om mig själv bättre. För den här hösten har jag var skitkass på det, och det både känns och märks. Gymkortet förblir oanvänt men det ska jag ändra på. Så snart skolan är klar, jag har som mål att vara färdig i januari. Och jag tror absolut jag kan fixa det, men inte om jag samtidigt ska träna. Men mer nyttotänk, även om inte träningen kommer igång förrän nästa månad.

Och TjejVättern är en självklarhet. Jag var lite sugen på något större, nu när denna är gjord så många gånger. Men äh, inte i år. Så jag, Cicci och Maria ska trampa iväg i sommar igen. Kanske Madde också om vi lyckas övertala henne ;-) Och så givetvis Vårruset och Tjejmilen. Det här året ska jag vara så pass fit att jag ska springa Tjejmilen igen. Har bara gjort det en gång, de andra gångerna har jag blandat gång och jogg, och sista året, (förra året kan man ju säga nu) gick jag nästan hela. Hade ingen kondis alls.

Sedan får jag se hur den träningen jag gör kommer påverka vikten. Förhoppningsvid en -10 kg i alla fall. Jag har ingen önskan att gå ner till de 63 jag var på när jag gick ner som mest, det var en för stor uppoffring för min del att väga så lite. Jag skulle aldrig någonsin få ihop den träningen och kosthållningen med det livet jag har nu. Det fungerade när jag var mammaledig och inte hade mer än barnen att tänka på. Just nu vill jag bara ha ett "sunt tänk" om ni förstår hur jag menar. En sundare grund, jag kan inte lägga ner så mycket energi på det där nu. Nu vet jag ju exakt vad som krävs, både med fysträning och kost. Och psykiskt. Det är nog ganska bra att inse att jag inte kommer komma dit just nu. Men hej, Sommaren 2010 (vad konstigt det var att skriva. 2010. Lätt liksom, alla siffror på samma ställe) är in antågande. Någon som tillsammans med mig vill börja simma? Någon kväll i veckan. Jogging och kondition tar jag än så länge själv, för jag kan ändå inte vada social när jag flåsar, hoho. Men vid gymmet och simning är det kul att ha sällskap, så om någon vill starta 2010 på samma sätt som jag så säg till :-)

Nu ska jag göra det vanliga såhär dags på jobbmorgonen: diska muggen, släcka, kolla strömmen och till sist knalla iväg.

Ha en fin start på 2010 nu, så hörs vi vänner :-)


RSS 2.0