...

God morgon bloggen.

Ja, här känns det som morgon. Gick upp tio med Elis. Men då har jag varit vaken mellan halv fem och sju. Jag skulle ha jobbat idag, men har fått sitta på toaletten hela förbannade natten. Man kan jobba om man är halkrasslig i magen. Men inte om man ska på utflykt med jobbet. Ont om toaletter i färdtjänsttaxibilar. Så vid toalettbesöket vid tetiden i natt bestämde jag mig för att vara hemma. Blev nästan lättad när Elis kom in och hade feber. Då var det liksom två anledningar till att vara hemma, inte jag själv som sätter alla i klistret för att jag kanske känner efter för mycket.

Så Elis och jag är hemma. Alvin på dagis till två. Jag har precis petat i Elis lite vattenmelon, och måste nu fara ut till pappa & mamma och få in min VAB-dag på försäkringskassans sida, samt betala räkningar. Det funkar inte hemifrån. Vad störd jag blir. Sedan vi bytte dator. Säkert någon kryptiskt inställning som man lätt kan klicka bort om man vet hur man ska göra.

Nähej. Just nu väntar jag på att min bildblogg ska få ny design. Har köpt en ny. Undrar om jag har skrivit det? Men det verkar ta tid för bruden att fixa designen, jag vill ha det gjort på stört. Nu. Bums. Åhh jag bara väntar.

Vi hade en kanonfin midsommarafton också. Känns som om de där tre lediga dagarna bara försvann hur snabbt som helst. Jag längtar som en tok till semestern. Har nog aldrig varit såhär jobbtrött förr.

Nu ska jag fylla på min kaffemugg och sedan gå upp och spela lite MarioKart med Elis innan vi åker. Tjing :-)


....

Men hoppsan.

Två inlägg på en dag. Skumt. Var egentligen bara inne för att kolla mailen, har fått sex bokningar av tre olika personer idag, tills sist blir det liksom en spännande grej att kolla mailen för det är så kul med bokningar. Jag tror dock inte att jag kan sätta upp mina affisher jag beställde, för redan nu har jag kommit upp i min maxkvot (som jag satt till mig själv) i antalet fotograferingar i sommar. Men det är ju så roligt :) Jag får se hur jag gör.

Nu ska jag natta knattar. Sent som sjutton, men de leker snällt och det är sovmorgon i morgon.


...

Hej vänner :)

Idag vabbar jag. Med två urpigga barn. Men Alvin hade hög feber natten till igår, och jag ringde direkt jobbet och sa att jag skulle vara hemma nästkommande dag (idag). Men igår kväll hade inte Alvin haft feber sedan fyra-tiden på morgonen, och jag kände mig som en bov som ringt in min VAB så tidigt. Och så vaknade Alvin i morse igen, och var knallhet och ledsen. Så det var ju bra att vara hemma idag, i alla fall.

Har beställt en ny design till bildbloggen. Det kommer bli fint. Har fått betala en peng för den, men jag hinner inte fixa min själv. Och jag vill ha en snygg blogg. Jag har pillat i en mall och får inte tillbaka som det var innan, sjukt irriterande. Ni vet säkert vad jag menar, det enda som stämmer är framsidan, så fort man klickar på något så sätter sig allt huller om buller. Gahhh! Bättre att betala någon som kan göra det snyggt. Det var en ung tjej som gjorde designer i egen firma, och det känns faktiskt kul att kunna betala någon som vill tjäna extrapengar och som dessutom gör det riktigt, riktigt snyggt.

Om ni är sugna på en fotografering så kika på hemsidan, har ett sommarerbjudande ute där. 

Nähej, nu ska vi nog ordna till någon form av lunch här hemma, men jag vill inte riktigt avbryta killarna. De leker helt underbart snällt, Alvin hade utegångsförbud igår eftermiddag då jag inte vill att han ska vara ute och leka när han är sjuk. Men himmel vad kojor de byggde inne. Och lego och en lång tågbana och gick mellan rummen. Ganska skönt att de faktiskt kan sitta och koncentrera sig med småsaker längre stunder nu. 

Vi ska hälsa på barnens mormor och morfar senare idag också, men det blir på eftermidddagen. Nu ska vi steka plättar och äta lite lunch. Sedan ska vi åka till kyrkogården. Barnen har tjatat och tjatat om att de vill se gravarna, och undrar vad det står för namn på dem. Så vi ska åka en sväng i "utbildningssyfte". Kan visa dem farmor och farfars grav, så har vi någon anledning till att gå dit.

Nähej, lunch vad det ja.


....

Massor. Mycket. Fullt. Hektiskt. Stress. Åhhhhh.

Jag vill så mycket, och jag har så lite tid. Jag har önskningar, måsten och viljor. Ganska skönt med lite framåtdriv egentligen, men det är en inbyggd stess som ligger i magtrakten som en klump av måsten. Förstår ni hur jag menar? Stundtals lyckar jag jobba bort alla måsten. (Och nu räknar jag inte hemma-arbeten som måsten, för det ligger alltid och gnager men går att skjuta tillbaka med ett visst mått av bestämdhet. Tvätt/städ/plock/etc)

Att vara själv hemma några timmar förra veckan, och avverka uppgift efter uppgift, måsten efter måsten, var en enorm lättnad. Nu får jag ju göra så, eftersom det var firmajobb. Lämna barnen på dagis och jobba. Hemifrån. Vet ni vilken lyx det var? "Idag jobbar jag. Här hemma. I min egna firma". Ganska lyxig tanke. Så känns det faktiskt inte när jag far iväg med kameran på dagarna/helgerna/kvällarna. Fotograferandet känns mer som nöje, avkoppling, intresse. Jag åker iväg och gör någonting kul. Ingenting jag gör för pengarnas skull. (Fast jag måste erkänna att det känns ganska bra att skicka fakturor, att se att jag faktiskt tjänar lite (väldigt lite, för er som är nyfikna, men även lite pengar duger) på mitt nöje.

Jag funderar på att göra ett erbjudande till sommaren. Men sedan drar jag tillbaka tanken, för hinner jag det? Vill ja, orkar jag ägna sommaren åt det? (Magtrakten har redan svarat med ett rungade "YEEEES!", men skallen säger åt mig att njuta av semestern.) Men det lutar åt ett sommarerbjudande, porträttpaket, utomhusfotografering. Något mellanting mellan Lilla och Stora Paketet. Ja, vi får se.

Kanske skriver lite på det ikväll, om jag hinner. Jag har massa annat att göra ikväll. Slutar 20.00, har lovat mig själv att inte gå upp och hälsa på barnen då. Gud, jag vill mysa med dom. Det är en sådan skön känsla att komma hem efter jobbet och sitta i soffan och småprata tills man somnar till. Men jag har jobb att göra. Förra veckan ordnades min behörighet som webbmaster till hemsidan jag ska sköta. Hann inte sitta med det när jag tänkte, för alla andra måsten åt upp min tid. Och jag måste få till desigen (den lilla delen jag kan påverka), bilder, informationen, måste få det snyggt då det ska presenteras på tisdag. Får bunkra upp med kaffe i mängder på kvällskvisten och sedan sitta tills jag blir klar. När den hemsidan är klar ska jag börja med nästa, där ska jag bygga en hemsida helt från grunden och och även fotografera anställda, produkter och verksamhet. Det är roligare, för då kan jag använda min kreativitet helt. I första fallet här är designen rätt styrd ovanifrån, och jag kan inte påverka så mycket.

Nej, nu ska jag försöka avsluta här. Var så makalöst trött i morse. Kunde knappt komma upp ur sängen, fem över sex satte jag mig upp i panik över att ha spräckt min tidsplan. Ska på kusinträff mellan passen så jag var tvungen att fixa håret lite extra, samt packa ner ett eventuellt ombyte. Jag är expert på att drälla ner mig, och i det här jobbet vet man aldrig vad man sätts inför. Ibland är det skönt att kunna byta kläder om det skulle inträffa något.

Önskar er en härlig söndag. Jag ska försöka hinna njuta lite. Kanske efter 23 ikväll, när hemsidejobbet är klart och jag kan duscha och tänka på att jag är ledig nästkommande dag. Då ska jag njuta. Kanske t.o.m. slåt upp en whisky om jag ska lyxa till det. Det händer ungefär en gång varannan månad.

BTW. Jag har lagt ett bud på em bloggdesign. Jag orkar inte med min nuvarande till bildbloggenbloggen, jag orkar inte, vill inte ha den så.


....

Vad fasen... Jag ska upp tidigt i morgon, och sitter med jobb nu. Dels med hemsidan jag ska ordna (inte min dock) men det verkar inte fungera. Jag har bara medlemsbehörighet, inte webmasterbehörighet. Och bara att få en inloggning tog mig nästan en månad. De hinner byta styrelse innan jag får upp någon information. Varför ska saker krångla. Hatar sådant.

Jobbade lång dag igår, 7-19. Var sopslut när jag kom hem, migrän hade jag också. Somnade med barnen i vår säng på studs och Björn blev sur för att han inte fick plats.

Jobbade delat idag, men med en fotografering mellan passen. Så egentligen lika lång dag. Lika sopslut när jag slutade idag, handlade och åkte hem. Gjorde fika och pussade på barnen, läste sagor och sedan slumrade jag med barnen i Elis säng. Nu ska jag rasta vovven innan jag går ut i bilen och tvättar upp det nedkissade sedan fotograferingen. Skitunge. Han kissade på min rekvisita. Tur att han var så söt.

I morgon är första dagen som barnen är på dagis och jag ska jobba hemma. Inte ute på något fotojobb, utan sysselsätta mig med allt tråk/praktiskt jag ligger efter med. Bildbeställningar. Fakturor. Ett par uppgifter i egenskap av god man. Och huvuduppgiften; hemsidebygget jag faktiskt kommer kunna fakturera för. Om jag nu lyckas få min behörighet att fungera. Allt är småjobb som jag inte hunnit sista veckorna, det bara samlas och jag måste få det undanstökat så gott det går innan semestrarna drar igång.

Vet inte hur det ska gå att lyckas vara hemma själv utan att städa. Pyssla. Tvätta. Plocka. Men kaffe måste jag ju göra, ska schemalägga frukostrast 9-9.15. Och rasta Sonya på min lunchrast. Och lägga in någon maskin tvätt... Ja, ni ser. (lite ironi också, hoppas ni förstår det)

Dessutom hade jag tänkt ta en powerwalk innan Björn ska iväg, men jag undrar hur det blir med det. Jag som var så sjukt trött idag, kanske borde jag sova när jag får och inte stressa upp på morgonen.


....

Jag skulle behöva ladda batterierna.

Gudars så trött jag varit idag, dagen 7-19 kändes grymt lång även fast den gick ganska fort. Hur nu det kan gå ihop.

Just nu har jag laddat upp bilder till två beställningar, packat fram rekvisita och kameror till morgondagens fotografering samt kört en maskin tvätt. Men nu ska jag nog gå och lägga mig. Kom hem strax efter sju och barnen var vakna och hur pigga som helst. Nu ska vi lässa oss allihopa, jag känner att jag behöver sova redan nu.

Natti :-)


.....

Hej! Vad gör ni en söndag som denna?

Själv gör jag lite av varje. Bäst att hinna med allt som inte hinns med i veckorna.

Jag har hjälpt Madde att flytta några bokhyllor och en byrå, handlat åt gammelmormor, samt fikat där. Sedan åkte vi hem och gör nu fika som vi ska ta med ut till stugan. Jag sitter och väntar på att äggen vi stekt ska svalna lite. Och så dricker jag välling, skitgott som mellanmål eller minilunch eller vad jag ska kalla det.


....

God morgon bloggen! Tänk att tiden går så fort mellan blogginläggen.

Kanske ska göra som så många andra bloggare, tala om att jag sitter och målar naaaaglarna (hehe). Fast det brukar jag göra när jag har datatamj. Det värsta är att barnen ofta tjoar extra mycket när naglarna är halvtorra, och så har man suttit och varit försiktig och så behöver någon torkas i rumpan för denne har bajsat, och pja, sedan är det bara att börja om. Lyckas bara ha långa (hallånga i alla fall) på somrarna, vet inte om det beror på solen(D-vitaminer i kroppen? På vintern spricker mina naglar och jag kan typ ha en lång. Skitsnyggt. Verkligen. Men nu är alla jämnlånga, och det är faktiskt snyggt att ägna dem lite tid, för det ser fräschare ut.

Igår kväll var jag och min fina vovve ute på en långprommis. Lika så i morse. Så himla skönt. Lite musik, se folk, socialträna lite med Sonya (fast vid sex års ålder bör hon ju nästan vara färdigtränad).

Nu sitter Alvin i badet, och Elis är lämnad åt sitt öde tillsammans med barnprogram. Jag försöker lägga upp dagen i mitt huvud, egentligen avskyr jag att planera, jag vill ta dagen som den kommer. Ändock sitter jag och planerar och räknar timmar och schemalägger. Störande. Studentfotografering i eftermiddag, och loppas och fikastund med Alvin på stan innan. Elis vill så gärna följa med, men han och jag både fikade och åt i Katrineholm i onsdags. Jag måste låta Alvin göra sådant också.

Nu är vår dator klar, och det är himla skönt att ha en liten rackare med plats för hur mycket som helst. Men jag har inte kommit ikapp med all bildredigering, så jag ligger efter och det gör att jag inte ha hunnit uppdatera min bildblogg. Jag har inte prioriterat bildboggen tyvärr, men jag har jobbat mycket (som vanligt) och dessutom haft både fotograferingar och hemskt mycket bilder att hinna efterarbeta.

Just det, jag beställde en ny i-Phone igår. En vit I-Phone 4. Mitt abonnemang går snart ut, och jag har kunnat förnya i ett halvår utan att veta om det. Jag är så glad åt min i-Phone jag har nu, men det är hemskt störande att den är sprucken, det gör att jag inte kan stänga av (eller sätta på) volymen om jag inte knappar in mig i menyerna. Får sätta ett kontantkort i den gamla i-Phonen och låta barnen ha den som lektelefon, eftersom de älskar djurapparna jag har i den.

Nu ska jag torka Alvin, han är lite pipig och vill inte bada mer.


....

Gudars, klockan är snart halv två och jag sitter uppe ännu. Tröttheten har gått över, och jag har massor att göra.

Jobbade som vanligt till 16 (men började inte förrän 12, så det var lyx), for ut till pappa&mamma när barnen var lämnade på dagis vid 11. Där fick jag lunch = räkmacka. Efter jobbet hämtade jag barnen, och vi åkte hem och åt. Hann börja lite lätt med det första urvalet av gårdagens bilder också. Sedan åkte vi ut till pappa & mamma. Tog vovven med och lät henne bada och jaga bollar i vattnet. Barnen var som galna och badade dom också. Fast det var ganska okey i vattnet, faktiskt. Men jag avstod ändå, är inte så mycket för att spontanbada näck.

Väl hemma vid nio (Alvin stannade kvar över natten) fick Elis se tv med Björn. Jag satte mig vid datorn och har suttit här i ett streck nu. Redigerat bilder (nästan 30 stycken blev det sedan gårdagens fotografering), tagit upp ett par bokningar (varför kom alla just ikväll?), skickat en bildbeställning samt vågat mig på att beställa ett reklamblad som jag (förmodligen inte) tänkt sätta upp. Alltså det är så kluvet att göra reklam för sig, är livrädd att få för mycket bokningar för jag har så svårt att säga nej. Jag tycker ju att jag har fullt upp med allt som det är och är lite rädd att jag ska få neka fotograferingar. Men vad är man för företagare om man inte vill jobba? Och jobb ger erfarenhet och utveckling, och det är ju det jag vill ha. Ja, ni märker ju att jag är veligast i stan. Men jag ska prova med ett reklamblad. Så får vi se.

Nu ska jag slutföra min beställning och sedan sova. Om jag kan somna när jag varit vaken över min egentliga insomningstid.


....

Vad störd jag blir, det är inte min dag idag. Jag och Björn hade bestämt lite svagt att vi skulle ses ute vid hans mammas stuga efter jag slutat. Han och hans bror skulle kakla lite i köket.

Jag ringer Björn när jag slutar, men han svarar inte. Nähej, åker hem, packar saker, åker och köper lite dricka på macken och åker till sist till hans föräldrars hus där de skulle vara innan de åkte. Ingen där. Då åker jag milen ut till stugan. Men bomjävelen är låst = ingen där. Ringer Björn, ringer hans mamma. Ingen svarar.

Då bestämmer jag mig för att åka ut till pappa och mamma, pappa skulle nog vara hemma. Sagt och gjort, men väl där är det tomt. Tänkte i alla fall gå in och hämta en handduk att lägga mig på, i solen. Men jag hade ingen nyckel. Fast det gick bra att ligga bara på gräset. Slumrar i solen i en halvtimme. Vaknar vid tre, och ser att Björn har ringet. Ringer upp honom - inget svar. Som vanligt. Men då är de väl ute vid stugan, tänkte jag. Och åker dit. Bomjävelen stängd. Ringer Björn, ringer hans mamma och ringer hem till hans föräldrar. Inget svar någonstans. Åker hem till hans föräldrar - tomt som innan.

Och till sist åkte jag hem, och här är jag nu. Tänkte lägga mig i en solstol och sola, men vet ni. Björn har nyckeln till boden i fickan.

Och jag vet nu, att jag kommer ha världens grinigaste och suraste Björn ikväll. För att han har fått ha barnen hela dagen, han var sur över att jag över huvud taget skulle jobba min lediga lördag. Men plättlätt att ens försöka något när han inte svarar.

Åhhhhh så grinig jag blir.


....

God morgon vänner!

Utan att låta klyshig (det gör jag ändå) så måste jag säga: vilken underbar morgon! Jag gick verkligen in för att inte åka till jobbet för tidigt. Försökte ligga i sängen in i det längsta, väl uppe gör jag ju mig klart på tio minuter när inte barnen ska med. Så strax efter sex gick jag upp, satte på kaffe och klädde mig. Sedan fick Sonya 30 minuters sniffning på gräsmattan, medan jag satt på trappen och drack kaffe. (Jag drack en mugg med välling också, men det låter så pensionärsaktigt att jag inte ville skriva det ).

Och sedan var det bara att trampa till jobbet. Ja, jag är här igen. En kollega är sjuk hela helgen, så jag hoppade in lite extra idag. Men att jobba på ledig helg är inte så illa, ger bra pengar. Fast jag ska ta det i komptid, det löser nästan alla komptimmar jag sökt i sommar. Tjohej, vad glad jag blev! Och att jobba en lördagsförmiddag är inte det sämsta, inte alls. När jag slutar vid tolv ska jag knalla in och spana på loppisarna, behöver saftflaskor, gärna gamla. Vill koka mer rabarbersaft, men behöver något att förvara den i. Tror vi hade hela matkällaren full av gamla flarror när vi flyttade in, men de kastade jag då jag kände att det inte var min sak att göra saft. Efterklok är bra att vara.

Nu ska jag ta mina skrivande fingrar och försöka hitta något att göra. Det värsta (eller bästa) är att det är hemskt undanjobbat här, och jag förblir sysslolös den här morgontimmen.


....

Idag jobbade jag 7-19. Inget att rapportera där (ja, det får jag ju inte även om jag skulle vilja). Men en ytterst effektiv arbetsdag i alla fall. Trött intill döden vid 18-tiden, men lyckades på något sätt härda ut vaken de sista timmarna. Sedan messade jag Björn för att se om han hade glömt att Alvin skulle köras till morfar. Inget svar, så jag ringde, och jovisst, det hade han glömt då Alvin och Elis satt sömndruckna i soffan alldeles nattningsredo. Jag kastade mig på cykeln hem, blev utbuad av några fulla studenter på mozzan (drägg), och kom hem till en sprudlande glad Alvin. Bytte om på honom, packade hans saker, och kastade in honom i bilen. For till OK/Q8 där han fick köpa glass och en påse godis att ta med till morfar och mormor, sedan full speed ut dit. Puss och kram och en snabb dagsrapport åt mammsen innan jag åkte hem.

Pussade på Elis, lovade honom fika men blev upptagen med ett berg av smutsig disk på diskbänken och en maskin ren disk som behövde omsorg. När väl det var klart, teet kokat och jag var på väg upp hade Elis somnat i soffan. Jahapp. Snabbfika med Björn en stund innan jag var tvungen att knalla ner och uppdatera bildbloggen. Vem fick mig att gå med på 30 days photo challenge? Suuuuck. Fota bilder, ladda in, och datorn hängde sig och hamnade i något slags reparationsläge. Men då det kliade i fingrarna på mig att få göra något, så passade jag på att smälla ihop en sats chokladglass. Om den bara blir hälften så god som smeten så kommer den bli kanoners! Nu står den på kylning, frysblocket är i frysen och i morgon bitti kan vi smälla ihop en sats glass att ta med till morfarn. Nam-nam.

(Jag hade tänkt kasta i ett par nävar valnötter. Men de var så skitgoda (jag provsmakade en. Till att börja med en, i alla fall...) att jag liksom råkade äta upp alla. Så det bidde ingen chokladglass med valnötter, utan en enkel chokladglass bara. Utan valnötter).

Gud vilken skrivdiarré.

Tur att Björn fortfarande är på haldassigt humör, då är det ingen risk att jag pratar ihjäl honom. Får bara hummanden till svar, och då känner jag liksom själv att jag bara pladdrar och gör honom ännu mer irriterad. Bäst att hålla sig undan. Ska gå ut med min söta vovve nu. Och kanske ladda upp någon mer bild... Vi hörs :-)


RSS 2.0