Sjuka barn.

Idag hann jag knappt starta hos mina brukare förrän de ringde från dagis och meddelade att Elis var krasslig. Björn fick åka och hämta honom, sedan tog jag över när jag slutade. Hann med att lämna en matlåda åt mormor också, innan jag var tvungen att åka.

Elis var hungrig när jag kom hem, och han ville ha pizza. David kom över och ville beställa en bakispizza, och det passade perfekt. Jag & Elis åkte och köpte, och David hade Alvin här hemma. Perfekt med barnvakt på andra sidan gatan.

Fast jag åt inte pizza, det äter jag sällan. Åt min matlåda istället, broccoli och vitkål med pastasås. Nu puttrar kaffebryggaren och jag ska snart ge mig in på dagens femte kopp. Har en helt egen stund varje morgon innan jag börjar jobba, då går jag till Café Violen. Lämnar barnen 7.10, och börjar sedan jobba 8.00. Däremellan hinner jag sitta trekvart med en kaffe och morgontidningarna. Det är en av dagens skönaste stunder. Alldeles ifred, det är tyst och mörkt. Jag, kaffet och tidningen. Underbart!

Fixade alla räkningar igår, och jävlar i min låda, den här gången blev det inte mycket kvar på räkningskontot. Knappa 10´ gick allt på. Det blir mycket när när el OCH vatten&avlopp kommer samma månad.

Nä, nu ska jag slösurfa lite. Alvin är för en gångs skull nöjd, och Elis slumrar vid tv:n.

Idag...

...var vi vid Yxtaholms slott och fikade. Kalasfint väder, och det är grymt vackert vid slottet. Sedan hjälpte Elis morfar med lite vedkörning. Ja, som vanligt kan ni kolla bilder på bananabambi.pixbox.se.

Jag har anmält mig till klassfesten på Amazon, hoppas många fler från gamla nian kommer. Ska bli så kul :-D.

Nä, nu ska jag gräva ner Elis i sängen och själv ta en lur.

Kolla skärpan. Tom jag syns i spegelbilden!

Den här skärpan gillar jag :-D

Idag då?

Vaknade vid sex, som vanligt. Liten Alvin hade snoozat klart och då är det till att gå upp på tre röda. Gjorde havregrynsgröt och kaffe åt mig och Björn, och Elis fick snooza i sängen. Han har sovit dåligt de sista nätterna, har många nattskräcksanfall nu igen. Tycker så synd om honom, men det går inte att göra så mycket. Han får sova hos oss, då brukar det lugna sig. Sedan vaknade Alvin vid tre, och ville ha välling. Konstigt att han var hungrig, för vi åt en sen middag vid halv åtta och han vräkte i sig en stor portion med korv och mos, och så kvällsvälling på det. Men vid tre skulle han ha mat igen. Sedan blev det samsovning med alla goa ungar, trots att det är trångt, svettigt och ganska obekvämt så är det sjutton bland det mysigaste som finns, att få sova tillsammans med barnen. Alvin ska helst sova uppepå mitt huvud, det blir så lurvigt men ack så mysigt *älska*.

Nu har Elis vaknat, och ville kolla på Byggare Bob, så det gör han. Alvin grejar hos mig här inne vid datorn, och jag håller på att tankar upp bilder till pixbox. Ska snart packa fika och så ska vi ge oss ut till Yxtaholms slott och fika tänke jag. Det är utvackert såhär års, och jag vill verkligen gå dit nu när jag är ledig. Ska se om pappsen följer med också, han brukar vara villig att fika närhelst det bjuds ;-).

Idag måste jag betala alla räkningar, jag har helt glömt bort det. Kollade på kontot, och blev så glad över att se att jag har flera tusenlappar kvar när allt är draget och sparat. Ja, jag har ju lön nu, inte bara föräldrapenning, första lönen på 2.5 år. Nu är jag ingen bidragsmänniska längre. Trots att jag bara jobbar 50% får jag ändå ut mer än vad jag tog ut i fp. Jag tog ut ganska lite dagar, så lite jag kunde. Men jag ska spara pengar nu, under den tiden jag varit mammaledig har vi knappt sparat ett dugg. Har hellre pengarna tillgodo i mammadagar än som hundralappar på sparkontot.

Men jag måste shoppa någon dag. Höstskor, någon varm kofta och lite stumpbyxor i olika färger vill jag ha. Vi ska ha shopping/tjejdag den 11:e oktober. Jag håller på att planerar den dagen, de andra är lediga så nu har jag tagit mig fria händer att arrangera vår dag, haha. Vi har bestämt att vi ska åka och shoppa och käka på förmiddagen, sedan ha Ben&Jerrys provning på kvällen. Tiden däremellen måste fyllas ut och det är det jag planerar. Fast det blir inget storartat, det ska bara bli så himla kul att träffas allihopa och inte snacka ett ord jobb.

Sedan måste jag ha några kläder till alla begravningar. Usch. Pappas bror dog förr-förra veckan, och begravs den 10:e oktober. Sedan dog min mormors syster, min gudmor, i torsdags, men inget begravningsdatum är satt ännu. Jag har så dåligt med svarta kläder, jag måste hitta någon kjol i alla fall. Tycker inte det passar med svarta jeans i kyrkan, men det är det enda svarta plagget jag har.


Slömorgon.

Vad jag har hinnit märka så gillar jag den här bloggen. Hoppas bara det inte är nyhetens behag, jag har för avsikt att blogga ganska ofta. Jag avskyr bloggar som är plottriga, jag antar att ni som läser ändå är intresserade av själva texten. Och inte allt kraffs runtomkring, störiga bakgrunder och animationer är inget för mig. Det jag inte gillar är all reklam man blir påtvingad när man läser bloggen, men det kommer man visst inte undan på någon blogg. Jag kommer inte lägga till några kategorier, jag vill ha min text rakt upp och ner.

Får se om jag ids lära mig html och kodning så jag får någon fason på designen. Jag vill helst ha det stilrent, det gör mig ingenting om den får se ut såhär i fortsättningen också. Det är ganska svårt att hinna lära sig nya saker, jag ägnar faktiskt hellre den tiden på det jag verkligen gillar, och vet ni vem jag är sedan tidigare kan ni nog lätt räkna ut vad det är. Html och kodning höll jag på med för mångmånga år sedan, men jag har glömt i princip allt nu. Och jag vet inte om jag har något intresse av att lära mig det igen. Vi får se. Tills det får ni hålla till godo med det som finns här.


Test å sånt.

Testar å grejar och ser om detta verkar vara en okey bloggportal.

RSS 2.0