Tjejmilen.

Idag är det Tjejmilen i Stockholm. Det ska bli kul, det är alltid kul att springa den. Fast i år lär det inte bli så mycket sprunget, jag tappade träningsgnistan efter det där med foten när jag cyklade. Foten har ju varit bra i säkert en månad nu, men lusten att träna försvann på något sätt. Kanske kan Tjejmilen tagga upp mig lite inför höstens träning. Får hoppas det. Kommer i alla fall bara promenera idag, har haft ont i halsen i flera dagar så det är väl osmart att springa.

Har smarrat i mig en macka och lite juice. Skulle gärna ta en kopp kaffe också, men jag blir så fruktansvärt kissnödig av det, och idag passar det inte att jaga bajamajjor.

Ujj, hör barnen härna på ovanvåningen. De tror att jag redan åkt, så här gäller det att vara tyst. Vilket är väldigt lätt. När jag smög upp och monterade bort Alvins svettiga kropp från min arm var jag så försiktig. Ingen vaknade. Jag hann till och med byta om och göra mig klar, och så tog jag ett steg i trappen och då vaknade Sonya. "Ba-BAM" *nerhopp från soffan* "rusk-skak-fladder med öronen-gnugga nosen i alla mattor". Alvin: ÅÅÅÅÅ, LOLA!! Elis: Vo é min napp..?.

Yej. Båda barnen vakna och det var Sonya ärthjärnas fel. Suuuuck. Men än så länge är de inlåsta i sovrummet. Jag kan ge mig sjutton på att Björn inte vaknat ändå. Får se till att låsa ytterdörrarna oderntligt nu, annars vet jag en Elis som knallar ut och bara ska "släppa in lite fisk luft ju". Och så släpper han ut både Sonya och Alvin.

Två tabletter mot migrän är medpackade nu, varm tröja och pengar och VISA. Ska se om jag kan köpa några nya träningskläder, om vi hinner. Det brukar vara så himla tajt med tid när man ska hämta nummerlapparna, ingen tid för lite beslutsångest där inte. En anmälan till nästa års lopp och sedan knalla tillbaka till bussen och åka raka spåret till gärdet. Men det är tur att det går en buss, annars har vi anlitat Björn som chaufför. Men han är inte så sugen på att tillbringa en heldag med massa svettiga tjejer. Skum kille det där.

Nä, bäst att borsta tänderna och nervöskissa en gång till innan vi åker.

Grattis, grattis!

Grattis Maria och Henrik till lilla Emil som behagade komma i morse! Nawwww! *bebisavundsjuk*



Klockan 8.39 dök han upp, 52 cm lång och 3685 cm lång.

Lång dag.

Igår var jag så trött när jag kom hem. Jag började åtta på morgonen, som vanligt, men sedan blev jag av olika anledningar snabbt förflyttad och där låg arbetspasset till åtta på kvällen. Tack och lov hade jag varit förutseende och sprungit in på ICA och fått en sallad med mig, men inget tillfälle gavs att äta förrän vid halv sju. Då var det prick tolv timmar sedan jag åt något senast. Väl hemma halv nio var Björn skitsur över att jag var sen. Jag hade dristat mig till en tur in på ICA efter arbetspasset och köpt lite naturgods, mitt blodsocker låg jäms med fotknölarna, och enbart grönsaker och lite skinka var inte tillräckligt där på kvällen. Men väl hemma rev Björn av en ilsken sladd med bilen så fort jag klivit ur bilen, han var redan ute och väntade på mig för han skulle iväg och hann knappt säga hej innan han drog. Barnen var vakna, så det var bara att börja natta dom.

Sedan somnade jag själv och det där med naturgodiset blev bortglömt. Fick gå upp vid elva när Björn kom hem och ta en Diklofenak, för då hade jag migrän. Huvudvärken sitter i fortfarande, men jag törs inte ta någon tablett för jag kommer banne mig inte ihåg om jag gjorde det i morse, eller om jag bara tänkte att jag skulle det... Ibland skulle man ha en signeringslista även här hemma. Suck.

Idag är jobbar jag från lunch, men ska till jobbet direkt jag lämnat barnen vid elva för en del telefonsamtal jag inte har möjlighet att göra när jag väl börjat.

Nä, nu ska jag och pojkarna ner på stan och åka helikoptern på Coop, och sedan kanske gå och fika lite innan jag lämnar dom på dagis.

Hoppas ni alla få en fin-fin dag .-)

Magknip, over?

Gahhh, ikväll har jag drabbats av den grymmaste magknipen det här året. Pheww, nu börjar det dock lätta. Och mitt huvud känns dimmigt. Jag klarar verkligen inte starka Diklofenak, bli så skum av dom. Jag tog en Losec också, jag så grymt dålig koll på vad man kan blanda och inte, men nästan allt är bättre än att må sådär. Undrar egentligen hur dåligt jag ska må innan jag gör något åt det, eller pja, vad gör man? Jag står ut med det mesta. Eller så har jag inte så farligt ont kanske, om jag nu står ut. Skit samma egentligen. Plockade tvätt nu innan jag duschade, och då lättade magknipen.förmodligen för att trycket på magen släppte när jag stod upp och ner, men vad sjutton, så kan man ju inte tillbringa sin tillvaro. Med näsan nere i smutstvätten. Känner att tarmarna verkligen jobbar för högtryck, det onda går i vågor, till sist gör det så j*vla ont att jag nästan blir tårögd, och så knäpper det till långt in i magen, rumlar om, och så lättar det en stund. Men nu är det rätt lungt, som sagt.

Skällde och bråkade så på barnen ikväll, trodde först att det var anledningen till magknipet. Jag får så dåligt samvete efteråt, men gahhh vad frustrerande det är när ingen vill sova FÖUTOM jag. Själv var jag så trött att ögonen gick ihop, men Elis kom på nya saker i ett kör som gjorde att han kastade sig upp ur sängen: ropa på pappa/orkade inte ligga still längre/törstig/kissnödig/måste hämta en bok. Etc. Jag höll på att gå i bitar. Dessutom hade Elis tjurat ordentligt över att han och Björn inte skulle såga ikväll, utan i morgon. Vem tror ni kör igång sågen utanför fönstret, precis när vi börjat sagoläsningen? Suuuuck. Elis blev som tokig och skulle med ut.

Han har härjat ordentligt idag. Tyckte faktiskt lite synd om Alvin, för Elis var så tjurskallig under middagen att det som vanligt gick ut över lillebror. Alvin var med mig inne och dukade så fint åt honom och Elis, vid deras bord. Han fick t.o.m. putsa bordet med fönsterputs (allt för att han inte skulle bli så avis när Elis och Björn for iväg en runda på stan med traktorn, detta för att få Elis på bättre humör efter hans sena tupplur). Sedan putsade Alvin stolarna, och så dukade han och var så noga med att allt stod på rätt plats vid stolarna. Sedan när Elis kom och de skulle äta så ville inte Elis sitta på sin stol, utan i minisoffan. Alvin tyckte det blev perfekt, och flyttade sin tallrik och mugg och gaffel och skulle sätta sig bredvid storebror, i soffan. Men Elis totalvägrade, och Alvins underläpp blev bara längre och längre och han var helt tårfylld. Inte kunde han äta för han vad så ledsen, lillsnutten. Han är så finurlig Alvin, och kommer på så roliga idéer och alternativ, därför brukar vi låta syskonen hållas när de pysslar. Det är så lätt gjort att lägga sig i, men så länge de inte slåss eller är elaka kan de få prova, det är ju mest Alvin som provar sig fram när Elis sätter stopp för hans första förslag. Men idag var det synd om lilleman.

Men de har haft kul idag, först hälsade vi på gammelmormor, det gillar båda barnen. Alvin pratar ofta om att han vill dit, Elis pratar ofta om att han tycker om gemmelmormor. Sedan åkte vi till pappa & mamma där Elis fick åka både fyrhjuling och traktor. Alvin lallade runt och pysslade med allt och ingenting som vanligt. Inte så stora krav från det hållet. Fast mitt i superösregnet åkte vi hem. Killarna hade inga regnkläder med, klantigt av mig.

Nähej, nu ska jag fortsätta läsa min pocket - ISPRINSESSAN av C. Läckberg. Veckan som kommer är inte så kul, jag jobbar fyra kvällar. Varav två som jag jobbar igen åt en kollega. Mån-delad tur. Tisdag-EM+kväll. Onsdag-heldag 8-20. Torsdag-förmiddag + första dagen i skolan. Och så fredag-förmiddag. Lördag-kväll. Söndag ledig.

Shopping.

Idag har killarna varit med farmor, och jag har tillbringat en dag i Eskilstuna utan pojkarna, men med pappa & mamma som sällskap.

Anledningen till att jag åkte var att jag ville köpa lite nytt till killarna, och då har dom det roligast om de inte är med, annars tröttnar de på att gå i affärer och bara kolla kläder och skor.

Till Elis kom jag hem med:
Skor 499:-
Stövlar 299:-
Jeans, manchesterbyxor, gubbkeps och kofta: KappAhl: 199:-/199:-/24:-/49:-.
Jeans + långärmad t-shirt, sjal, 179:- för båda/99:-.
Väst, H&M: 199:-.

Alvin fick lite mindre saker, men han har ju (o)turen att ständigt ärva saker:
Skor 499:-
Stövlar 299:-
Jeans + långärmad t-shirt, Cubus: 179:- för båda.
T-shirt med Rorri, KappAhl: 99:-.

Och till mig fyndade jag två skjortor/toppar för 129:- för två st.

Just nu sitter barnen och mumsar ostbågar och jag ska snart lägga dom. Är själv rätt trött, men vi ska se på film ikväll så jag ska INTE somna vid tv:n. Absolut inte.

Härligt.

Nu har jag surfat ute, med mobila bredbandet. Och det har fungerat finfint. Barnen leker i snadlådan och jag sitter i skuggan och läser lite nät-tidningar. Börjar jobba om en timme knappt.

Vi har hälsat på gammelmormor, handlade åt henne och fika där. Sedan passerade lekparken och fördrev några minuter där också.

Nu ska jag betala skatten på bilen och tupperwareprylarna jag köpte. Sedan tänkte jag försöka hinna duscha, om Björn kommer så pass tidigt att jag hinner det.

Hej bloggen :-)

Är just hemkommen från ett Tupperwarepartaj, Jag skulle absolut inte köpa något, och OM jag skulle köpa något skulle det bli några matlådor. För vi har skåpen fulla av lådor och byttor.

Någon jävel skrev däremot in en "super-shock-extraREAprice-beställning" åt mig.

På 1195 jävla SPÄNN för 18 jävla LÅDOR! Vafan är det med mig, varför klarar jag inte att gå på sådana där tillställningar utan att köpa något? Sara! Jag vet en som inte kommer (bli ivägsläppt) på ditt ME&I-party *host*

Jag måste lösa (ut) detta först.

Kräftfiske.

Igår kväll fiskade vi kräftor hos P&M. Fast det är inga mängder som fiskas upp, tror det blev 14 stycken när Björn och pappa vittjade timmen innan midnatt. Barnen fick vara med och lägga i burar och vittja några mörtsugor, så de fick greja lite med beten, kräftor och firrar. Sedan bjöd vi pappa & mamma på pizza, och lite chips och ostbågar på kvällen. Det var jättetrevligt. Fast till sist var det bara mamma som var vaken, Elis och pappa gick upp till tv:n, Alvin och jag låg och myste i en soffa och Björn, fiskaremästaren själv, låg i en solstol inlindad i en filt. Vid halv elva packade jag in två sovande knattar i bilen och åkte hem. Fast det var nära att vi inte kom så långt. Vid utfarten vid P&M såg jag inte att jag mötte två bilar i varje körfält, jag trodde de låg efter varandra, det brukar man ju göra. Fanns inte i mitt huvud att någon skulle köra om när regnet öste så vindrutetorkarna fick gå för fullt. Och det var väl därför jag inte såg. När jag väl hade svängt ut började bilen i mitt körfält blinka-blinka-bilnka med helljusen och då fattade jag och körde ner en bit i vägrenen. Men jag undrar vad som hänt om han inte blinkat så...

Innan på dagen hade vi hälsat på mormor, vi hade lite lunch med som vi bjöd på. Så såg vi att hon inte hade något alls hemma att äta varken till frukost eller middag, så vi handlade åt henne utan att tala om det innan. Hon blev jätteglad. Fast hon blir alltid glad när vi är där. Jag och Alvin gömde oss bakom en buske när vi såg henne sitta ute, och så skulle Elis gå och krama henne. Men han satte sig bara bredvid, och satt så nästan en minut och bara tittade på henne. Hon själv tittade åt ett annat håll, och så hörde hon inte att Elis sa hej flera, flera gånger. Vi går nog och hälsar på henne idag också, hon blir så glad över besök, och jag har inget jag "måste" göra som jag inte kan göra ikväll.

Hallåj!

Efter en dag med mycket fika, trevligt sällskap, och mina goa ungar, ska jag sätta mig och pyssla lite med bilder på söta Ebba som jag fotade igår. Ebbas morbror och jag har gått i samma klass på mellanstadiet. Ebbas mamma Elin tyckte det gick finfint att jag publicerar lite bilder, så kika in på bildbloggen senare ikväll så kanske jag hunnit få ut något.

Nu har jag renbäddat sängarna, och sorterat ett berg av tvätt. Ska faktiskt sätta mig vid datorn på nedervåningen medan barnen vilar. Tänkte fixa lite fler av Elins bilder nu medan jag har tid. Senare ikväll blir det nog film och lite godis.

Idag,

SKA VI HÄLSA PÅ GAMMELMORMOR *oj, caps*. Sedan ska barnen (och deras mamma) få åka lite fyrhjuling hos morfar och mormor. Eventuellt också en barnnfotografering i eftermiddag, när vi kommit hem. Sedan blir det kräftor ikväll igen, har 2 kilo kvar sedan igår. Ja, oöppnade såklart. Men ändå tinade så de måste äras inom snar framtid.

Just nu sitter barnen och munsar äpple framför tv:n. Och jag sippar på nybryggt kaffe. Vi har inte riktigt kommit igång ännu, jag och Alvin har duschat och nu ligger hela dagen framför oss utan en endaste tid att passa.

Någon som vill ta en fika i morgon? Jag är hel-ledig och har noll och nada att göra, sådant ter sig ovanligt för min del. Att inte riktigt veta vad jag ska hitta på. Fika på stan är alltid trevligt :-), om någon vill ses får ni messa.

Nu ska jag kolla scandinavianphoto.com. Ska beställa ett filter till både mactrot och vidvinkeln, men vill även ha en ny blixt.  Tyvärr är de blixtarna jag vill ha så grymt dyra, men snart är det mörkare ute och det kommer vara mest inomhusfoto, och då kommer jag behöva blixten om jag ska kunna ta de bilderna jag lovat och tänkt mig.

Tack,

pappa, mamma och gammelmormor för en trevlig kräfskiva. Jag är såååå mätt!

Nu ska jag borsta tänderna, pilla ur linserna (faaaan, glömde köpa linsvätska, får ta nya linser i morgon bitti), putsa brillorna och ge mig ut och spana efter stjärnfall. Har aldrig sett något sådant och det vore kul att se något streck. Och så får man ju önska sig något om man skulle se ett ;-)

Källa: Stockholms Observatorium.

Bekymmer.

Jag har en förmåga att oroa mig för småsaker. Just nu nojjar jag över vädret. Tänk om det regnar i eftermiddag? Vi har bjudit pappa, mamma och mormor på mat ikväll, och regnar det får vi ställa in.



Mormor kan inte ta sig in i huset på något bra sätt då man måste gå källarvägen = alldeles för många trappor. Altanvägen är Plan B, men där är det en vinglig hemmagjord trapp, som knappt jag själv törs gå i. Suck.

Men om man kollar väderkartan från aftonbladet.se ser det rätt okey ut. Äh, vi får ta det som det kommer. I värsta fall får Björn och pappa hjälpa mormor in via den vingliga trappen.

Idag ska vi träffa Cicci och hennes killar. Det var länge sedan. Elis pratar mycket om Tobias, tror de gillar varandra, så de kommer nog gilla att träffas.

Nu ska jag skriva nota på vad som ska handlas. Tror det blir tacopaj och kräftor. Köpte fyra kilo på Willys igår, hoppas de är okey. Pandalus kan ju variera i kvalité, så man vet aldrig. Det blir fjärde gången jag äter kräftor på två veckor. Mums!

"Jag här"

"och Alvin äter". Hördes det från köket. När Elis nämner något om att skära är det bäst att kolla läget, och killarna satt då bredvid varandra vid matbordet. Elis skar små bitar av sin glass och gav till Alvin. Dom är för söta.

Te och popcorn.

Alldeles nypoppade, varma popcorn. Inte så tokigt. Skippade kvällsprommisen, och köre hemmakväll istället. Najsigt. Är trött efter Parken Zoo-svängen, Alvin somnade i bilen på väg hem och Elis somnade nyss, tr timmar efter Alvin. Blir en spännande tidigt morgon i morgon... 


Jobba?

Nä, vi tar en veckas semester till va. Ja, det gör vi. *retas med er alla som jobbar igen*

Just nu sitter jag och väntar på att min kontaktperson på Agria ska ringa upp, hade lite försäkringsfrågor som de ska hjälpa mig med. Barnen har jag satt vid Byggare Bob med varsin glass. Enda chansen till att få prata i telefon ifred.

När jag sedan pratat med denne ska ringa Trygg Hansa, vi fick ett försäkringsbrev hem och då fanns inte Alvin med. Verkar misstänksamt, så det vill jag kolla upp, om jag hinner innan barnen tröttnar på filmen.

Igår firade vi mormor helaste dagen ute hos pappa & mamma. Jättetrevligt var det, massor av folk kom.



Barnen var helt skut när vi kom hem, och de somnade tidigt. Jag fastnade vid datorn med Sabinas bilder, ni kan kolla fotobloggen senare (om Sabina tycker det är okey att bilderna läggs ut såklart).

Nu ska jag fortsätta med mitt surfande.

Morning bloggen.

Nu har jag nio dagar kvar av min semester, ahhhhhh! Björn börjar på måndag, sedan har jag en vecka själv med barnen. Jag har massor att hitta på då, semesterkontot står på 3500:- sköna slantar kvar, och det innebär ju att jag måste hitta på något med barnen för de pengarna, inte kan man spara semesterpengar? Vi har pratat om en eventuell kryssning med barnen, det kanske vore något som de skulle gilla.

Igår var vi på Lådbilslandet, jag inledde dagen med huvudvärk och migrän. Men efter kaffe och Alvedon (tack Linda!) så blev det bättre. Sedan åktes det traktorer, postbilar och motorcyklar, lektes i hoppborg och karuseller och äventyrsland. Helt perfekt med aktiviteter, inte farligt dyrt om ma ville köpa till något. Alvin var lite för liten för de allra värsta attraktionerna, men klarade traktorerna galant. Och så var det ju fritt åk i karusellen, där bodde Alvin.

Väl hemma åt vi lite snabbt, och Björn nattade barnen medan jag tog en långpromenad/joggingtur med Sonya. Jag är återligen så himla glad över att hon funkar så bra just nu. Håller samma joggingtempo som jag, drar inte och tvärstannar inte, bara springer på. Sedan möter vi folk som vill hälsa, och hon står lydigt vid min sida och hälsar försiktigt (ja, det är ju otroligt när det gäller henne) på de som vill klappa henne. Hundar mötte vi många, och inte en gång ville hon fram och hälsa. Går lydigt på min vänstra sida och tittar på de andra hundarna med slak lina, medan alla andra hundar (vi mötte sju stycken) hängde i kopplena, skällde och morrade. Helt plötsligt kan jag då komma på att hon är väldigt duktig, och fungerar så bra just nu. Jag tänker inte på det förrän jag märker hur jobbiga andras hundar är.


Nu ska jag väcka Björn, så ska vi äta frulle. Idag ska vi hälsa på gammelmormor, fira Sabinas Nikolaj och sedan hälsa på pappa & mamma. Fullt schema.

Hoppas ni andra får en härlig lördag :-)


Träningsvärk.

Det är skönt att ha träningvärk. Jag har inte gått några långpromenader på alldeles för länge, så idag känner jag i vaderna efter mammas och min 2-timmarspromenad vi tog igår. Ska börja träna lite nu, foten är så gott som helt återställd så nu finns inga ursäkter längre.

Morning.

Natten mellan tis-ons tältade vi, efter en jättegod grillning hos pappa & mamma. För att slippa köra hem på kvällen, och för att slippa åka så tidigt, så slog vi upp vår lilla månbas på gräsmattan. Pojkarna gillade det, så det var kul. Sedan följde en dag med långpromenad, bad och lite solsken innan vi åkte hem framåt eftermiddagen. Ja, Björn har inte ro att stanna så länge, så han for hem så fort han kunde, för att hinna bygga gjutform. Väl hemma var pojkarna så trötta att de höll på att somna under middagen, så kvart över sex sov båda boysen och jag satt i flera timmar och grejade med bilder.

Idag har vi lite lagom aktiviteter inplanerade. Jag ska fika med Maria och barnen vid tio-tiden, sedan vänta tills mamma slutar jobbet, då ska vi åka och plocka hallon. Mmmm, det är ju nästan godare än blåbär.

Nu ska jag sparka upp Björn ur sängen, han har en tid att passa. Jag fattar inte hur man kan vara så grymt seg på mogonen. Och så blir han skitgrinig om barnen skulle peta till honom när han skönhetssover. Inte sjutton vill jag väcka honom frivilligt, men ska vi hinna äta frulle innan bör han nog ta sig upp nu. Suuuuck.


Kolmården.

Idag har vi spenderat helaste dagen på Kolmården. Underbara, underbara små snälla killar vi har. Det har gått hur bra som helst, vi har ätit glass, fikat och kollat på läbbiga djur. Om ni spanar på pixbox kommer det upp bilder så småningom.

Lördagen inledde vi med att ta med mormor ut till pappa & mamma, där vi fikade. Bara jag och Alvin, Elis var kvar hemma och hjälpte Björn och farfar att gjuta. Framåt eftermiddagen åkte vi till småttingarnas kusin i Katrineholm, där vi fikade, barnen lekte sig helslut, och så åt vi. Kanontrevligt :-).

Uteätningen i Eskilstuna var också jättetrevlig. Det är rätt skönt att äta i lugn och ro, det händer inte så ofta nu för tiden. Fast barnen är faktiskt duktiga, en kvart brukar de kunna sitta still och det räcker tycker jag. Förr var ju Alvin så skrikig att en av oss alltid fick bära honom, och den andre fick äta snabbt. Man glömmer så fort hur det är när de är sådär riktigt små... På ett sätt saknar jag det, men på många andra sätt är det skönt att de är större.

Just nu står en överspeedad Alvin och kallar mig "Mamma muu!". Jag kan tycka det var rätt skönt när han inte pratade, haha. Dessutom undrar jag vad de lär ut på barnens förskola. Alvin kallar nämligen allt flygande för "e-ko-rreeee". Och alla små pinnar för "niiigel!" (han blandar ihop just "snigel" och "mask", och pinnarna är ju rätt lika maskar, varje gång han hittar en liten pinne tror han det är en mask... Han är smart. Han brås ju på sin pappa ;-) (Min framtida svärmor sa en smickrande sak när Elis var liten: "Åhhh, han är så smart, det har han efter sin pappa!").

Nu ska jag tvångslägga mina två små knattar. De somnade i bilen på väg hem och vaknade strax efter sex nu i kväll, ingen av dom är trötta efter den tuppluren, men nu är deras mamma trött så i säng ska dom.


RSS 2.0