Lösenordsskydd.

Ja, jag kan inte riktigt bestämma mig här, men jag tror jag vill ha en lösenordsskyddad blogg ett tag framöver. Vill ni ha ett lösenord kan ni maila mig på [email protected], eller skriv på FB :)

Nejmen hej.

Jag börjar må bättre, har inte lika ont i halsen och febern har nästan gett sig. Elis är dock lite, lite lös i magen fortfarande, men inga explosioner, han hinner till toaletten. Skönt med lite bättring, för himmel så mycket jag tvättat sista dagarna. Men det börjar bli rätt skapligt i tvättstugan, nu när jag i tre dagar mest gått och plockat. Dessutom har vi en stor tunna i källaren där jag börjat kasta saker. Trasiga kläder. Allt som jag bara väntar på att besluta om det ska kastas eller ej, det åker.
 
Nu ska vi börja med lite mat, om inte barnen hinner riva huset innan dess. Jag har hela eftermiddagen fått sära på dem, de hinner bara se varandra så ligger de i en hög och slåss och drar varandra i håret. Men de har fått vara på varsin våning.

Sjukligt.

Jag är sjuk (troligtvis halsfluss - igen - så jag är sjukskriven hela helgen), Elis är magsjuk, Alvin får stanna hemma i sympati (48 timmars-/syskonregeln vid magsjuka ni vet) och ja. När man själv mår krasst så är man inte den bästa mamman, jag har feber och toksvettas samtidigt som jag fryser om fötterna och går i raggsockor. Min röst bär inte, och pendlar mellan att vara hel obefintlig, till att svaja målbrottsaktigt, till att bli djup och rosslig.
 
Barnen slåss än så länge inte, men jag kan ana hur den här dagen kommer sluta. Elis är arg och besviken över att vi inte kommer iväg till Leos Lekland, och ja. Jag förstår honom, vi har varit "på väg" i flera dagar nu. Han mår bara dåligt när han springer på toaletten, sedan är han pigg i ett par timmar igen. Jag tvättar, moppar och spritar, och tvättar, moppar och spritar.... Och håller mig uppe. Hela jag vill bara krypa ner i sängen och inte röra en muskel, men av någon anledning tar man sina sista krafter och "håller i hop sig" när man måste. Jag har lagt ut massor av pengar på att ladda ner spel till iPaden åt barnen, Pettssons uppfinningar i båda versionerna samt Netflix så de kan se film obegränsat.
 
Mest dåligt samvete har jag dock för hundarna, de har bara fått komma ut på tomten i två dagar, inga promenader. Fast egentligen vet jag inte om det verkligen går något nöd på dem. De har ju sällskap hela tiden, Elis och jag låg i sängen stor del av gårdagen, och där låg båda hundarna och sov, med oss.

Sommarstugefix.

Usch ja, svinkallt är det ute, men vi ska lägga klart taket på sommarstugan idag. Första lasset pannor vi la i slutet av sommaren, gick inte att använda. Klackarna på pannorna var olika långa, pannorna var olika kupade och olika långa. Det sa de ingenting om när vi köpte lasset, det var något vi märkte när vi började lägga det. Eller vi och vi, jag släpade dessa fördjävliga pannor upp för berget medan Björn la dem. Bara för att plocka ner ett halvt tak och förkasta. Jag föreslog plåttak, men där höll inte Björn med (mest för att han slapp släpa pannorna upp för berget...). Så nu har Björn byggt en vinch av en gräsklipparmotor, så idag ska vi vincha upp tegeleländet. Kanske hinna med att grilla lite korv och dricka kaffe också. Om vi inte blåser bort där uppe.
 

Huvudvärk...

Ibland undrar jag om min huvudvärk beror på kortslutning i huvudet. Att jag strukturerar upp allt så dåligt och det helt enkelt är stess jag mår dåligt av. Jag kommer på mig själv med att göra listor i huvudet, som jag sedan glömmer bort. Så gör jag nya listor, prioriterar om, och förkastar. Sådär håller jag på. Hela tiden, när jag får tid över.
 
Jag ska börja skriva upp saker jag ska göra, och sedan bocka av när det är klart. Så jag inte behöver gå och tänka på det hela tiden, för det här börjar bli jobbigt.
 
Jag hade tänkt få massor gjort idag, men sedan hämtade jag Elis tidigt på skolan, för vi hade utvecklingssamtal där och jag ville inte att han skulle få träffa oss en stund och vi skulle gå sedan, och ja. Nu sitter jag och blir halvt hysterisk över att jag inte kan tänka när han är i samma rum, för han lyssnar på Sune. Och jag hatar-hatar-hatar den där berättarrösten. Kan inte få något gjort, alls. Kan inte ens skriva här, med flyt. Åhhhhhh.

Panikmorgon.

Nä, riktigt så illa var det inte. Men jag snoozade telefonklockan som vanligt, sedan vaknade jag i panik när "panikklockan" ringde kvart över sex. Jag börjar sju, så då blev det brått. Sprang morgonpromenaden med hundarna så de fick kissa i farten. Typ. Men jag hann i tid. 06.55 checkade jag in vilket är klart godkänt. Sov inget vidare i natt, hörde att Alvin meckade runt i sitt rum vid två-tiden, sedan grejade han i badrummet länge och väl, och till sist smög han in till oss, viskade åt mig att han hade fyllt ett glas vatten till mig ifall jag skulle bli törstig. Sötnöten. Men sedan kunde han inte somna om, jag hörde hur han satt och snyftade i sitt rum. Då kliade det på ryggen och han nådde inte. Vilka söta nattliga bekymmer. Jag låg hos honom och krafsade honom på ryggen tills han somnade, men sedan var ju jag klarvaken. Åter till min säng, och då hade Elis kommit upp. Man får inte så hemskt mycket plats när både hundar och barn liggeroch trängs. Men det är mysigt så in i bomben.

Idag hoppas jag på att hinna hälsa på pappa mellan arbetspassen. Kanske får han följa med hem också, han kanske skulle bli utskriven. Nåväl, en liten utflykt på eftermiddagen alltså, innan jag ska tillbaka till jobbet.


RSS 2.0