Trött.

Ujj, mina beeeeen. Har sprungt i skogen med mina kängor som väger bly, mina ben känns som överkokt pasta. När vi hade ätit middag åkte vi ut till pappa & mamma, och väntade på att Björn skulle dyka upp med traktorn och byggställningen.

Men han kom aldrig.

Traktorn hade havererat, samma fel som alltid.

Men jag och pojkarna, pappa och mamma var ute i leran i nästan två timmar. Sedan for vi hem vid halv åtta. Alvin somnade i bilen, men vaknade så han hann med att duscha tillsammans med Sonya och Elis. Efter en kväll i leran är det välbehövlig med dusch. Björn kom nyss, nu när Alvin sover och Elis ligger här och ser på Horton. Vi ska göra te nu snart, sedan ska jag sova direkt. Jag är skittrött, och mina ben skriker. Jag hade planerat att städa här på ovanvåningen, men jag orkar verkligen inte nu. SÅ smutsig är det inte, bara lite hundhår på några ställen. Dammsög och dammade nederväningen precis innan vi åkte tidigare ikväll, och moppade nu när Alvin somnade. Har plockat fram dagiskläder till pojkarna, kläder till mig själv och dessutom sorterat tvätt. Hade tänkt att fixa med David och Louises bilder, men jag orkar inte ikväll, heller. När klockan är efter nio orkar jag inte göra något vettigt, skjuter upp det där med bilderna till i morgon. Min väckarklocka ringer fem på morgonen, jag orkar inte vara uppe länge på kvällen. Fast kvällstrött har jag ju i och för sig alltid varit.

Nä, nu kan jag knappt hålla ögonen öppna. Vi hörs kära vänner!

Tjingling! // Hanna

Matdags.

Just nu puttrar potatisvatten på spisen, och i ugnen är det fiskfiléer med tomat, crabfish och dillsås. Jag älskar fisk och skulle kunna äta det varje dag, i olika former. Lax är godast, och då filé. Sedan rödspätta, det är gott oavsett om man gör det i ugnen eller om man panerar den. Det som också funkar är vanliga fiskblock, om de får någon god kryddning eller röra till. Majonnäs+creme fraiche+rödlök+rom är en kalasgod kall sås till all fisk. Hrm, nu känner jag hur hungrig jag är.

*åter till köket*

Bilder.

Nu laddar datorn sakta, sakta. Var hos David och Louise i söndags, och har inte hunnit tanka in alla bilder ännu. Alla 180 bilder fick snabbt bli 90, men 90 bilder i RAW-format är lite väl maffigt ändå, det kommer säkert protestera över filstorleken. Ska snabbt lägga över dom till den flyttbara disken.

Nyss somnade Elis, och Elvin har varit med mig i tvättstugan, tvättar hans och Elis täcke och kudde. Så det blir lite vårfräsht.

Nu ska jag ägna bilderna en stund, innan det är dags att börja med middagen. Fisk i ugn och potatis blir det.

Tjingeling!

Hello.

Igår var jag verkligen helslut, orkade inte ens starta datorn. Jobbade 8-20, och bara fikade och la mig när jag kom hem. Skitsegt, men min enda chans att komma ikapp med sömn är att se till att lägga mig tidigt.

Idag har jag också jobbat, fast bara till 12. Sedan handlade jag och hämtade barnen, och började städa hemma. Ska dammsuga nu, men tog en paus med ett päron. Mår illa idag med, det var bra över helgen men igår kväll kom det tillbaka. Jag fattar inte vad det är, det gör mig så frustrerad att gå och må dåligt men inte var sjuk.

Tre år.

Tänk att Elisskrutten snart fyller tre år, vad tiden har gått fort. Samtidigt som det änns som ett helt annat liv, det livet vi levde utan barn. Det är så länge sedan...

Jag har skitsvårt att komma på vad vi ska köpa åt honom bara. Sådana här mindre saker är så bra att tipsa andra om, DVD-filmer, kläder, ritsaker, leklera och former, mm.

Och större saker, som en grävare till sandlåda, , riktigt trumma, cykel, mm, vill ju farmor o farfar/ mormor o morfar /gammelmormor/brorsan ge. Men vad ska vi ge då? Leksaker finns i överflöd, verkligen överföd. Vi har ouppackade ljudböcker/pussel/bilar sedan julen, vi har inte ens öppnat det.

Elis är för liten för att få ett husdjur, annars skulle en kanin, eller en hamster vara en grymt uppskattad present. Men kanske till nästa år. Elis älskar ju djur i alla dess former, och pratar ständigt om att han ska köpa en "liden luddig hund" när han blir stor kille.

En sak jag tänkt köpa är en ridhjälm, han tycker det är så kul att rida och pyssla med Tiara, och han skulle kunna få en egen hjälm och några små borstar. ÖoB´s har ridhjälmar i barnstorlekar, till hyffsade priser.

Ledsen.

Elis var så ledsen igår natt, han vaknade och grät, och somnade, och vaknade, i ett kör. Kraken.

Det brukar bli så när han sovit för lite på dagen, och haft mycket att göra. Vår dag igår var verkligen fullspäckad, helgerna brukar vi ha som lugna dagar. Men igår var vi igång hel dagen.

Först åkte vi på invigning/öppet hus i simhallen. Det var grymt mycket folk, men jättetrevligt. Det nya barnbadet var himla uppskattat, massor att göra för killarna. Vatten som sprutar på olika sätt, det går att klättra och krypa under och bada bubbelbad mm. Sedan björd det på gratis glass också, vilket gjorde förmiddagen fulländad för pojkarna.

När de hade badat färdigt, eller när vi tyckte de hade badat färdigt, åkte vi till Björns morbror och fikade. Alvin somnade så snart han kom in i bilen, men Elis var vaken och så snäll. Sedan gick Björn och Alvin till farfar, och jag och Elis åkte och handlade. Efter det åkte vi hem och åt mat. Jag skulle ut till hästen, och Elis ville så gärna följa med, så han fick det. Alvin fick stanna hemma med Björn, det är så geggigt och kladdigt vid stallet just nu att jag inte får något gjort om båda barnen är med, för de måste passas varje sekund så de inte ramlar i all lera. Elis är i och för sig ganska självgående, honom kan man säga till, men Alvin gör precis som han tycker. Ibland hittar man honom inne i hästhagen, då står han under Tiara och lallar. Uhh, det gör mig skiträdd.

Elis somnade i bilen, men jag ville inte låta honom sova så länge så vi väckte honom efter något timme. Men det var nog för lite eftersom han blev så ledsen inatt.

Väl hemma var det bara att hoppa i pyamasen och lägga sig, Elis somnade på tio minuter.

Just nu sitter Elis och sepå Byggare Bob, och Alviv lallar runt och prata med Sonya. Dagens planer var planerade till att Björn skulle inleda morgonen med att ta traktorn ut till pappa & mamma med deras byggställning, sedan skulle han ta barnen medan jag storhandlade. Och så skulle jag till sist åka till Davis och Louise och fota, efter 16 när Louise slutat jobba. Men nu vaknade Björn med migrän, och ligger fotfarande. Så nu vet jag inte hur dagen blir, det där med migrän är så jävla jobbigt, jag vet ju själv hur det är. Det förstör så himla mycket. Hoppas att jag kan komma iväg och storhandla och sedan ha barnen om han fortfarande mår dåligt, och sedan lämna barnen hos honom i em. Det är skitsvårt att fota när barnen är med, ja det går nästan inte.

Nu ska jag pussa och krama lite på Alvin, om en kvart tänkte jag göra frukost och hoppas på att Björn kommer upp.

Fan ta migrän, det förstör en hel helg. *muttra*

Ballar av stål.

Första gången jag ser det, och vilket jävla skitprogram. Jag har så svårt att se på program som går in för att jävlas och vara elaka. Kasta en hink med bajs på bilar som kommer ut ur biltvätten? Smeta bajs på "gröna gubbenknappen" vid övergångsställena? Sjukt. Elakt.

Nu måste jag logga ut och ta hand om Elis, han vaknar hela tiden och är tvärledsen. Det har varit lite för mycket aktiviteter idag tror jag.

Tjing! // Hanna

Tidig morgon.

När barnen började tjoa i morse trodde jag klockan var halv sju, så det kändes vettigt att gå upp. Efter en halvtimme sa jag till Björn att hag väcker honom om en timme, vid åtta. Och så kollade jag på klockan. Då var hon kvart över sex. Uhhh, jag hade sett fel, så barnen vaknade och härjade redan halv sex. Innan jag hann få på mig kläder och linser och annat så hade Elis gått ner och försett sig och Alvin med frukt. Dom är ett team de där två. Det inte Alvin når fixar Elis åt honom.


Jag är skittrött, orkade inte duscha igår innan jag la mig och det känns så konstigt, är van vid att håret är nytvättat varje morgon. Måste hoppa in i duschen så snart Björn masar sig upp.


Magnus vann!

Åh vad kul jag tyckte det var att Magnus och Annika vann finalen. Laila var grymt duktig, och kanske tyckte jag att hennes dans var proffsigare. Men hon kunde ju liksom redan dansa när hon började i programmet, Magnus började från noll. Laila började från sex, typ. På en skala 0-10. Inte undra på att hon med sin kropp och erfarenhet gör en grym showdans, det förvånar väl knappast ingen.

Magnus showdans:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.907675

Lailas showdans:
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.914777

Lite svar.

Jag är megadålig på att svara folk på det de skriver, det är svårt när andra inte har egna bloggar man kan svara till.

Hejsan!!
nu är ja här o snokar =) hihi
ville bara säga att ja tycker att bilderna är snygga som tusan =) ser väldigt konstnärliga ut. snödropparna o viden är sånna foton som man skulle kunna lägga på canavas duk o hänga på väggen =) mycket fint! puss puss

Tack! Sådant är så kul att höra, själv gillar jag ju bilderna men det är alltid grymt kul att höra att andra gillar mina bilder. Tyvärr har jag inte testat att framkalla en enda bild av alla porträtt/foton jag tagit. Borde göra det, så jag vet hur de ser i handen så att säga.

Hej! Jag vet hur det är med magkatarr lider själv i mellan åt av det.....men har hitta en super bra tuggtablett som hjälper...Link heter den. Du kanske har prova? Kram

Har inte ens hört talas om den tabletten, så det ska jag absolut testa! Alla tips mottages tacksamt.

Tjingeling // Hanna

Lets Dance.

Tror knappast jag är ensam om att kolla på det. Jag hoppas att Magnus och Annika vinner, jag är överförtjust i Annika och helt imponerad över hur Magnus som väger typ 150 kg kan klara av att vara så smidig och snabb. Är riktigt nyfiken på deras shownummer.

Just nu är det Hasse Aro som jivar, och jag kan för mitt liv inte få ur skallen att han är så otroligt lik en av mina bästa vänners pojkvän/sambo. Marias Henrik alltså. Utséende, hållning, ja om 20 år vet du Maria hur Henrik kommer se ut. Tyvärr (eller tack och lov, hehe) har jag aldrig sett Henrik dansa, så jag kan ju inte avgöra vem som dansar bäst.

Just nu knallade Elis in till sin säng, han skulle ligga och mysa med Sonya. Han har legat i hundkorgen på golvet här inne i tv:rummet, nu tyckte han det var dags att sätta på lite musik och ta med sig Sonya in i sitt rum. Så hon ligger i sin korg på golvet, och Elis i sin säng. Eller, de låg så när jag lämande dom, just nu hör jag Elis mumla, så antingen har han lagt sig i korgen hos henne eller så har hon hoppat upp till honom. Dom är ganska söta de där två, busarna.

I morgon ska vi till simhallen, det är öppet hus. De ska inviga det nya barnbadet, ska bli kul. Om barnen nu får plats, det skulle visst komma mycket folk. Men strunt samma, barnen nöjer sig nog med att komma dit och få gratis glass.

Nu ska jag snart fixa lite te, om nu Björn kan orka med Lets Dance, annars får vi fika efteråt. Han avskyr sådana program. Jag är inte dunderförtjust i Arga snickaren/Gigantiska byggen/Skitiga jobbetc det som Björn nu brukar välja, men min toleransnivå är kanske högre än Björns. För jag klarar att stå ut en stund med något jag inte gillar, vaddå, att slötitta medan man fikar är väl nemas problemas liksom.

Hoppas ni får en trevlig helg, själva har vi en fullbokad variant. I morgon simhallen, fika hos Björns morbror och sedan förhoppningsvis ska jag hinna ut till hästen och lurva av henne lite. På söndag ska Björn eventuellt köra byggställningen till pappa & mamma, det beror lite på vädret eftersom han inte har någon hytt på traktorn, och dessutom måste det vara fryst så inte hela gräsmattan går sönder där ute. Efter det ska jag och David åka till K-holm och handla på Willys. Och så ska jag förhoppningsvis hinna ut till hästen. Sist men inte minst ska jag fota hos David och Louise.


Tjingeling!


Kväll.

Jag har tagit ett brejk från barnen nu, Alvin håller på att tjata hål i öronen på mig och jag är så himla trött på hans humör just nu. Jag vet inte vad han vill, och när han är trött är han ännu tjurigare. Han ber om något, och så ger man det till honom, då skriker han "Nääääe!", backar och kastar sig på golvet och störtgrinar. När Björn är med blir han ännu värre, mot mig, men när Björn är ensam är han aldrig så. Jag fattar inte varför han gör så. Skriker, piper, gnäller och vill inget. Bara bäras, kånkas och släpas runt duger om han ska vara med mig. Så det var så skönt nu när Björn duschar pojkarna och jag kan sitta här och greja i lugn och ro. Första stunden av lugn på hela dagen.

Björn har varit i Södertälje på en föreläsning, från någon av hans examensarbetare han haft ansvar för under en tid. Det visade sig att INNAN föreläsningen/slutmojjen/vafandetnukallas hade han vandrat omkring ett par timmar på Jula, och EFTER föreläsningen hade han tagit vägen förbi pappa och fikat. Han kan gott ha barnen nu så jag får vila kropp och själ ett tag.

Följande konversation hörs från ovanvåningen:

Elis: -Mamma har tuttar.
Björn: -Ja...
E: -Mamma har stora tuttar!
B: -Ja...
E: -Det är bra!
B: -Ja...
E:- Men Alvin har inga tuttar!

Vet inte vad som rör sig i Elis huvud. Han och Alvin duschar och Björn plockar fram pyamaser, det är alltid lika kul att höra hans konstiga funderingar och observationer.

Kan ni,

lista ut hur jag "softat" den här bilden?

Inget i PS den här gången, den är softad på plats. Men hur?


Sugna på bilder?

Först denna, självporträtt. Jag gillar hur jag beskar bilden :)

Sedan några snödroppebilder. Har lagt samman några så blir det inte så många att se på, på en gång. Nu kan ju adressen till pixbox om ni vill se mer :-)





Till sist några videkvistar. Det är ju också vårigt!




Dagens aha.

Jag har äntligen lärt mig hur jag gör funktionsmakron i photoshop. Vet ni vad ett funktionsmacro är? Mina bilder på t.ex. krokusarna redigerar jag alltid i datorn innan jag publicerar dom. Eller ja, viss redigering gör jag ju med alla bilder. Mättnad, kontrast, skärpa och nivåer är sådant som jag ofta grejar med. Men i och med att jag vill ha alla bilderna likadana, blir det ett himla pillande. Mättnad/kontrast/skärpa etc mäts i siffror, och det gäller att komma ihåg vilka värden man skiftar till hela tiden. Jag brukar använda mig av spara/läs in, dvs man sparar ett visst värde för varje bild, så slipper kan man det mesta pillandet. Men man måste ändå göra varje kommando, öppna värdet man sparat för varje sak man vill ändra, och så klicka okey. Tills nu. Nu har jag gjort ett funktionsmakro till alla mina snödroppebilder. Jag kan bara använda dom till just dessa bilder, så fort jag tar en ny bild med annat ljus blir det till att göra om makrot. Men har man fler bilder i en och samma serie spar det massor med tid.

Det går till så att jag öppnar min bild, spelar in alla kommandon jag gör, inklusive ändring/beskärning och stämpling, och sedan avslutar jag inspelningen. Vid nästa bild jag öppnar behöver jag bara trycka på "play", så utför photoshop precis allt det jag gjorde med bilden innan. Dock känner ju inte programmet av om bilden blir fel på något sätt, det måste jag fortfarande ordna manuellt. Men det gjorde att jag kunde lägga ut många bilder som blev bra, eftersom jag snabbt lyckades bättra alla. Smart va´!


Nuggmuggi.

Elis nya tokord är nuggmuggi. Alltså tuggummi. Det är så fränt med alla ord han försöker med. På dagis skojar de om hans "rövarspråk", för Elis uttalar "h" innan väldigt många ord, och när de nu nämnde det idag slog det mig att det ju faktiskt är sant. Han säger så många ord som börjar på h, och det har jag inte tänkt på.


Sedan är han jätteduktig att gå utan blöja nu, alltid på dagis när de är inne, alltid här hemma och nu senaste veckorna har han börjat göra det även på stan och vid resor. Stora killen.


Uhhhhh.

Alltså, det här illamåendet gör mig knäpp i huvudet. Jag har ju mårr knasigt till och från sedan i lördags. I morse kände jag mig så krasslig att jag övervägde att stanna hemma från jobbet, men eftersom jag kunde stå på benen och inte mådde allt för illa så åkte jag till jobbet. Men vid tiotiden kände jag att jag verkligen inte orkade med tanken på att jobba kvällen. Jag hade så ont i magen, var så illamående och svimmade nästan när jag böjde mig. Så jag ringde och sjukanmälde mig för kvällen och förmiddagen i morgon. Jag vet ju inte hur jag mår, blir det som tidigare idag orkar jag verkligen inte. Tog sex koltabletter, en Losec och en Alvedon Forte och därefter började jag må skapligt. Undrar om det inte är magkatarr ändå, har börjat få halsbränna och ont i övre delen av magen. Känns ju uselt att stanna hemma fån jobbet och egentligen inte vara sjuk. Men är det magkatarr behöver jag ta det lungt, så en halvdag ledig kanske inte är så fel,även om det känns så. Jag har barnen på dagis under förmiddagen, som det var sagt från början, sedan hämtar jag dom när jag skulle ha slutat, alltså vid lunch.

Nu ska jag gå ut med Sonya, det känns bättre att vara ute, då försvinner lite av allt illamående. Vi var ute när vi kom hem från dagis, barnen lekte med Sonya ute och jag var på vippen att gå in och göra kaffe och ta med ut, innan jag insåg det dumma i att hinka kaffe om jag nu har magkatarr. Men det var så skönt väder.

Vi hörs, tjingeling!

PS kolla på "Du är vad du äter" ikväll. På vårat kontor jobbar den här Emelies mamma, kul att det var en tjej från trakterna med.

Jobb.

Nu är det dags att gå till jobbet. Har inte gjort mycket idag. Var till Coop med en ost jag köpte där igår som visade sig vara möglig. Åkte till hästen, tanken var att pyssla i stallet medan barnen lekte ute, och sedan fika utomhus. Men det blåse tio gånger värre än här i stan, det gick inte att vara ute. Hunden ville inte vara ute, hästen ville inte vara ute ens den tiden det tog att mocka, Elis frös. Så vi fikade inne istället.

Nu håller Alvin på att driver mig till totalt vansinne med sitt tjat om vad som finns i skafferiet. Gahhhhhhhh!

Han har just satt på varenda platta, tom ugnen, det slutade med att säkringen gick. Han är grymt klåfingrig.

Tjing!

Risig.

Jag börjar må dåligt igen, precis som i lördags kväll. Sjutton vad jobbigt det är. Fast jag sov ju riktigt illa i natt, kanske spelar det in. Känns som om jag ska somna vilken sekund som helst. Och så mår jag illa, och blir snurrig när jag rör mig.

Vi åkte en tur till pappa och mamma, med gammlemormor och barnen. Men barnn var lite halvtruliga, inte febriga men trötta. Och Alvin hostar. Nu är vi hemma igen, barnen ser på en film och jag ska snart gå ner och göra mat åt mig själv. Eller, jag gör mat åt alla, men jag äter på stående fot eftersom jag ska jobba.

Nä, dags att göra något vettigt.

Sjuk? Inte sjuk?

Just nu vet jag inget. Barnen är mosiga och i natt var jag övertygad om att jag höll på att bli magsjuk, för jag mådde skitilla och tordes knappt röra mig. Barnen var gnälliga och Alvin har väckt mig en gång i timmen helaste natten.

De verkar inte ha feber, men de är trötta. Ingen utomhuslek blir det, men vi ska åka till pappa & mamma och fika en sväng i alla fall.

Nu ska jag gå ut och sätta i motorvärmaren i bilen.

Tjing!

Päron.

Pappsen tyckte jag skulle ta en bild på honom och "lägga ut på datorn".

Så, shoooot:


Vårtecken ♥

När Björn firade sin födelsedag igår fick han en liten blåsippa. Visst är de vackra? Nu när det är så mycket snö ute passar det finfint med ett vårtecken, eller hur?


Pussar ♥


Illamående.

Jag mådde riktigt illa efter maten ikväll, trodde jag ätit för mycket. Men efter dusch och lördagsgodis kräktes Elis, och jag börjar må ännu mer illa. Hoppas verkligen att det är något tillfälligt, jag ids inte bli sjuk. Barnen har ju varit krassliga i ett par dagar nu, och Elis hade hög feber så han fick Alvedon när han hade kräkts. Bara det inte är något magsjukeaktigt, bara tanken på det gör mig ännu sämre. Fast sist jag blev dålig blev jag det ganska pang på, inte så att jag var dålig en kväll innan det bröt ut. Jobbigt att få det en helg bara, jobbar liksom 8-20 i morgon och det är inte det lättaste att få in någon med så kort varsel en helg.

Vi hade i alla fall en helmysig kväll, med dusch, städ (som vanligt), sagoläsning och mys i vår säng innan pojkarna somnade.

Nåväl, nu ska jag se på TV en stund, innan jag hoppar i säng.

Håll tummarna för att jag inte blir dålig, snälla.

Tjing!


Eftermiddag.

Så var det eftermiddag nu, och Björn har åkt till huvudstaden. Själv har jag två gangstrar här, helvilda efter en dag inomhus. Ganska lungt på feberfronten, så de är alldeles för pigga ;-)

Just nu plockar vi och pysslar, samtidigt som vi kokar potatis och steker kotletter. Barnen fick bestämma själva vad de ville ha, Alvin beställer alltid Ta-Tis-Moss och Elis vill ha köttbullar. Jag gör en bit fläskkarré på planka, det är gott.

Nu härjar Elis med Alvin, måste kila.

Tjing!

Hallå!

INGEN som kommenterat bilderna? Hrm. Fy på er ;-)

Just sitter jag på jobbet. Väntar på att klockan ska gå så jag får röra på mig, tjänstgöringen här är rätt så seg när det inte händer något. Fast nu har jag ju hunnit läsa alla nättidningar som jag kan komma på, alltid något. Kaffe och smörgås har jag intagit också, hade dessutom med mig juice och fil & bär, men det glömde jag bort, så det får blir lunchen istället.

När jag har jobbat klart idag ska jag städa åt mormor, och sedan åka hem till pappa & mamma en snabbis och hämta Björns födelsedagspresent som jag glömde där. Sedan hem till två snoriga och sjuka små barn, båda två sover så snällt om nätterna men när de vaknar är de kanonledsna, och helt rödögda. Alvedon förbrukas till max här hemma, men tänkt så bra det hjälper, killarna blir nästan som vanligt när de fått Alvedon. Synd att det blir till att hålla sig inne en hel dag, speciellt när det ser ut att bli så himla fint. Hoppas det har kommit lite snödroppar som jag kan föreviga när jag åker en sväng. Vill inte stå med näsan i backan här i stan, annars finns det mängder av blommor utanför stadshuset att fota.

Var på "Män som hatar kvinnor" igår. Jag hade inte läst boken, men sjutton vilken bra film! Någon av er som sett den? Jag är egentligen inte så förtjust i deckare, mest för att jag retar mig på att jag alltid faller in på fel spår när det ska luskas runt vem som är den skyldige. Se den om ni har möjlighet, grymt bra och väldigt otäck.

Nähej, nu ska jag sukta på cyberfoto en stund. Jag lockas av denna:


Nikon AF 16/2,8 D Fisheye


Men för 10 000:- kan man köpa så mycket annat skoj.

Tjingeling!

Bilder.

Som utlovat kommer lite bilder från gårdagen.





Fucking klantarsel.

Skrev ett inlägg som jag på något sätt missade att posta. Sådant är trist, speciellt när man skriver så mycket.

Har i alla fall nyss kommit hem från ett träningspass tillsammans med mamma. Pappa var barnvakt, och när jag kom hem sov killarna. Då hann jag faktiskt duscha och göra kaffe och macka, vilket är ganska sällan det inträffar på dagtid.

Känns så skönt just nu, att vara nyduschad, lite trött i kroppen efter träningen och dessutom ha lugn och ro. Elis kommer vakna när som helst, men det gör inget, jag har haft över en timmes egentid när jag tränade och är mer än nöjd med det. Alla minuter här hemma när de sover är bonus.

Nu ska jag lägga ut lite nya bilder som jag tagit med macrot. Orkidéer är ganska trista att fota, men det finns inte så mycket vårblommor i lervällingen här hemma.

Tack snälla Madde för att du följde med till K-holm och hämtade objektivet igår!

Ikväll kommer jag knappast blogga något, då jag jobbar till strax efter tio. Får se hur det blir i morgon, då är jag faktiskt ledig på eftermiddagen trots att det är min jobbhelg. Björn ska på Lundell i Globen och jag har bytt eftermiddagstur med en kollega.

Önskar er en trevlig helg i alla fall, och så hoppas vi på vårvärme!

Tjing :-)

Träning.

Dagens träning är ett pass på gymmet och sju minuters jogging.


Sjukt?

Man ska inte prata om det man inte vill ha. Träffade Sara på stan och sa att killarna inte varit sjuka på flera veckor, men att man knappt törs säga det, för då kan man ge sig sjutton på att de blir dåliga. Jag skulle nog ha varit tyst, för i morse var båda killarna snoriga, och jag tyckte att Alvin var varm. Vår febertermometer saknar batterier så jag kunde inte kolla, men både Elis och Alvin var trötta och sega och lite gnälliga. Så det får bli en hemmadag för dom idag. Fast en sväng ska vi åka, till K-holm med kameran. Pappa följer med, så då kan alla vänta i bilen medan jag lämnar in den. Men det blir ingen utelek eller något sådant, det är tänkt att de ska till dagis i morgon om de är pigga resten av dagen. Svårt att se nu, för de beter sig som vanligt, hade de inte varit mosiga i morse hade jag inte märkt något nu.

Nähej, dags att göra sig klar. Tjing :-)

Leverans.

Alltså, i måndags kväll beställde jag mitt objektiv. Idag kunde jag hämta det på ICA. Är inte det blixtsnabb leverans eller. Dessutom låg en stor, smarrig snickers chokladbit i, som jag och Björn nu delade på till téet. Också en sak som gör att jag gillar cyberfoto, de skickar alltid med någon liten present.

Jobbade idag, från 13. Lämnade barnen kvart i elva, gick dit med killarna utan vagn. Tog en timme, ganska precis. Sedan gick jag upp på stan, gick en långpromenad på jobbet och gick hem nu ikväll. Känns så bra att röra på sig lite.

I morgon ska jag till K-holm, och lämna in objektiven och kameran på rengöring. Ringde först till Fuji inne i City-huset i Eskilstuna, för att kolla om de sysslade med regöring. Men de sa att man endast kunde skicka i väg systemkameror för sådant, alternativt åka till Stockholm för att få det gjort på stående fot. Då ringde jag en fotobutik i Katrineholm, och de kunde fixa det där, om inte delarna var för smutsiga då fick man skicka iväg den. Så jag hoppas de kan fixa det i morgon, vill inte sätta ett nytt objektiv på en smutsig kamera.

Ska bli kul att testa de nya sakerna. Köpte även en stor skärm, sunlight och vit, till porträttfoto. Borde väl kanske ha ett stativ till det, men det går ju att hålla i än så länge.

Nähe, nu ska jag läsa FOTO som kom idag. Ahhhhhhhhh :-)

Busfrön.

Just nu bor två skit busiga små killar här, i alla fall Alvin. Han bara springer runt, runt i cirklar och vet inte var han ska ta vägen. Rätt sött faktiskt.

Det som var mindre sött var att Sonya smitit in i tv:rummet under natten, och sovit i soffan. Nu är det en vit/svart matta på golvet av hundhår. Jag börjar snart grina, har HATAR alla dessa hundhår, det är så vidrigt. Jag förstorar nog upp det lite, men det är sjutton deperimerande att inte kunna ha rent på golvet mer än två timmar. Jag har hakat upp mig på det.

Fast hon fick duscha igår, och jag tror jag fick bort en halv ICA-kasse med päls. Och ändå blir det såhär på golvet EFTER den där saneringen.

Efter middagen igår kväll gick vi ut en sväng, Björn ville köra med traktorn och det var perfekt väder för galonisar och gummistövlar för killarna = lera i mängder. Knappt så de fick komma in efteråt. Alla barn och Sonya blev duschade skurade efteråt.

Observera traktorföraren ;-)




*skrivet men inte publicerat vid niotiden i morse*

Träning.

Dagens träning: Gympass och sedan 10 min jogging.

Fast först jobb, och sedan hämtade jag barnen och pappa. Pappa var barnvakt medan jag & mamma tränade, och nu är jag hemma. Underbart väder, tyvärr är vi inne då jag knappt hann hem förrän Elis somnade, han var jättetrött. Och fem minuter efter att Elis somnat vaknade Alvin, han har sovit ute i tre timmar. Sömntutor.

Just nu ligger Alvin och myser med Sonya, men hon är inte riktigt bekväm med sällskapet, hon vill ligga ifred och Alvin vill mysa. Och just nu fick hon sin vilja igenom, så Alvin får hitta på något annat.

Ska ladda upp alla bilder till crimson nu, har tagit lång tid att sortera allt.

Ovanstående är min "kom igång-bild", från idag. Just nu står vågen på en sisådär 69 kg, har inte vägt mig sedan förra veckan och då vägde jag 68.8. Ska väga mig igen i morgon.

Tävling.

Ni som känner mig vet ju att jag äger ett silversmycke med Elis och Alvins namn instansade. Och nu hittade jag en tävling jag tänkte tipsa er om, där ni kan vinna ett liknande, fast givetvis med andra namn på ;-)



Klicka in på ellasinspiration.blogg.se/ och var med och tävla :-)

Avbrott.

Mitt under städningen ikväll gick en säkring, ute av alla ställen. "Jamen det beror ju på att pelletsen just tog slut, och då går pannan in på el, och då blir det för mycket med din tvätt och tumling, diskmaskinen, barnens dusch OCH dammsugning". Jahaja. Det är sådant som alla ska fatta. Att OM pelletsen tar slut, så tar elen över. Och IBLAND kan en säkring gå utanför, inte alltid, oftast händer det inomhus. Men IBLAND kan det hända ute, säkerligen av någon finfin anledning som alla ska fatta. Men inte jag. Jag är innerligt glad över att de här avbrotten sker när Björn är hemma, för jag skulle absolut inte fixa sådant själv. Om en säkring går inne när jag dammsuger vet jag oftast varför, då har jag kört för många saker samtidigt. Men då blir det svart så fort jag knäpper igång den maskinen som gör att bägaren rinner över, och det blir bara svart i ett par rum. Sådant fixar jag. När alla lampor helt plötslige lyser på halvfart i hela huset, till synes utan anledning, då blir jag nervös. Jag skulle inte anta det första jag gör att det var pelletsen som tagit slut.

Dessutom. När jag ny var färdigstädad hade jag sett fram emot en lång dusch. Och sedan sängen. Nu finns det inget varmvatten, för det tog slut när barnen duschade och Björn fixade inte ny pellets på en gång. Så, min duscha får vänta till midnatt eller nåt.

Städ.

Ibland känns det som om jag inte gör annat än städar. Har nyss blivit klar med våttorkning av båda våningarna, innan dess dammsög jag och dammade. Hundhår överallt. Och ändå är Sonya bannlyst i alla rum på ovanvåningen, kraken. Men det blir enorm skillnad när hon inte är där. Annat är det här nere på undervåningen, där hon jämt svassar omkring. Där blir det högar med hundhår på bara en dag. Jag känner mig som ensamma mamman, hon serietanten. Men jag går inte lös på brödsmulor, jag får psykbryt på hundhår.

Annat vi gjort idag då, förutom att städa:
Köpte lunch åt gammelmormor, fikade där.
Handlade. Åkte ut till pappa & mamma, fikade även där. Gjorde rent Saaben som vi (äntligen!) fick byta bort.
Grejade i stallet, fick psykbryt på hästhår. Hatar pälsfällning i alla former, och Tiara ser just nu ut som en isis, inte arab. Hur mycket man än gnor och borstar, finns där lika mycket nästa gång. Och det yr och virvlar och jag kan knappt andas. Elis och Alvin fick varsin ridtur, Elis är så säker nu och vore det inte för att Tiara är så opålitlig skulle han lätt kunna få ta längre svängar, men jag kan inte lita ett dugg på Tiara, hon kastar sig åt sidan för minsta prassel och då har inte Elis en chans att sitta kvar. Så det blir runt, runt, runt i cirklar på gräsmattan än så länge.

Ledig.

Idag är jag ledig, rackarns skönt det. Just nu gör vi så lite som möjligt, barnen ritar och jag sitter här. Beställde just ett Tamron 90/2,8 från cyberfoto, samt ett par reflexskärmar. Vill att de ska komma nu, helst igår. Så är det alltid när jag beställer något, jag velar och drar på det och när jag väl bestämmer mig vill ha ha sakerna på studs. Men cyberfoto är snabba, och alla varor fanns i lager, så det borde komma i slutet av veckan.

Dagens planer är att först åka till gammelmormor och lämna lite tvätt, köpa mat, och kanske fika. Sedan tänkte jag ta med barnen ut till pappa & mamma. Elis pratar hela tiden om att han vill rida, så det ska han få göra. Han är jätteduktig, sitter så fint och är inte ett dugg rädd. Ska kolla på Tradera efter en barnridhjälm, för min hjälm sitter verkligen inte bra på honom.

Cykel & sånt.

En svart/grå liten pojkcykel blev det till Elis, jättefin var den. Och en fin blå hjälm med grävmaskiner på. Hann även köpa mig själv ett par skor från skopunkten. In och ute igen ur skoaffären på typ sju minuter. Måste vara personligt rekord.

Sedan åkte vi hem, gick till Maria och fikade och sedan gick vi hem igen. Barnen var jättetrötta och Alvin somnade så fort han fick mössan på sig, och sover fortfarande. Kul kväll vi får framför oss, för Elis somnade dessutom så snart vi kom hem.

Just nu sitter jag och överför bilder från den stationära datorn till diskarna i källaren. Behöver ha lite struktur på bilderna. Sedan ska jag göra en fotobeställning tänkte jag. Givetvis från crimson.se, bättre fotofirma finns inte. Kanonbillig och gôrsnabb leverans, toppbetyg i alla tidningar och bliderna blir grymt snygga. Inga utbrända partier, inga gulstick, ingenting. De är lite dyrare än genomsnittet, men med billiga portokostnader och fin kvalité är det helt klart värt det. Har ni inte testat crimson.se så gör det. http://www.crimson.se/. Dessutom så får man med tid och datum på bildens baksida, det får man inte via fuji eller expert. Det är värt mycket när bilderna ska sorteras.

Men först ska bilderna läggas på rätt disk. Sedan ska jag kopiera alla bilder jag vill framkalla till en speciell mapp, och efter det ladda upp mappen på crimsons sida. Sedan ska jag även beställa ett par förstoringar jag jobbat med.

Dagens planer:

Idag ska vi fira Maria, som egentligen fyller på tisdag men firar sig idag. Fast innan dess ska jag och mamma till Eskilstuna. På Coop i Tuna Park hade de kampanj  på barncyklar, 499:-, och med kupong får man hjälm med. Elis fyller ju nästa månad, och hans gammelmormor vill ge honom en cykel när han fyller. Synd att jag fick nys om kampanjen så sent, för det är tydligen sista chansen idag. Mamma följer med som moraliskt stöd, jag blir lätt kallsvettig av att köra bilar med mer digitaliserade självlysande knappar än spakar och vred. Jag är liksom van vid stora reglage, som funkar att bråka med och rycka lite i. Här kommer man emot en knapp när man viker in sig i bilen och vips så beter sig bilen helt knas. Sådant gillar jag inte.

Melodifestivalen.

Det var ju tvunget att se igår, jag har följt deltävlingarna lite halvhjärtat eftersom jag tyckt det varit så rörigt från SVT´s sida. Men gårdagens final hade jag sett fram emot. Och resultatet tycker jag blev lite oväntat. Marlenas låt var så speciell, men jag gillar den faktiskt mer och mer. Jag höll ju stenhårt på Ugglan (Caroline af Ugglas), eftersom hennes låt och scenframträdande var så olikt det man brukar få se. Ingen kort klänning, djup urrigning eller höga klackar. Inget  rumpvickande, skakande på tuttar eller sensuell dans. Bara sång, och faktiskt en text som inte heller är som alla andra. Ja, jag gillar den där låten, riktigt mycket. Sedan var det bästa som kunde hända att hon kom tvåa, för jag tror helt klart att hon hade haft svårt i stora finalen, om vi ens hade kommit dit eftersom vi måste kvala. Så, min schlagerkväll var helt lyckad. Att barnen dessutom somnade strax efter det börjat gjorde inte saken sämre. Lite lördagsgodis och mys med nyduschade småkillar iklädda morgonrockar, ja det kunde inte bli mysigare.


Objektiv.

Nu har jag hittat fyra objektiv jag vill ha.



Det bästa är tyvärr det dyraste, och jag vet inte hur pass mycket bättre det är, om det är värt det dubbla priset. Ska vela ett tag nu, det lutar åt Tamron 90, det har fått fina betyg.

Nytt regnställ.

Jag kilade in i sportaffären efter jobbet igår, och hittade ett Didrikssons regnställ för 150 spänn. Det fick Elis.

Han var så mallig över det, skulle ha det på sig hela eftermiddagen.


Såhär snällt,

satt pojkarna i morse när de kollade på barnprogram och åt äpple. Numer har de piggnat till ännu mer så nu är det fullt ös medvetslös.


Fredag!

Åh vad det är skönt med fredag! Min dag har varit helt perfekt idag. Först en lugn hemmaförmiddag med pojkarna. När dom sedan lämnats till dagis passade jag på att åka till simhallen, där jag simmade en 20 minuter. Sedan hann jag nätt & jämt luncha med Maria innan jag började jobba. Efter jobbet handlade jag, och mötte upp Björn och pojkarna hemma hos farfar. Där bytte vi bil, Björns bror och hans flickvän ska låna bussen över helgen när de åkter till IKEA och köper kök, så jag har deras Saab istället. Trångt som sjutton för både barn och prylar när man är van vid vår stora rymliga buss. Och eftersom Linda är allergisk kan jag inte åka i stallkläder eller ha Sonya med mig ut till hästen nu i helgen. Suck och stön.

Vi åt tacos nu ikväll, och sedan städade jag ovanvåningen, och gick igenom lite fotoalbum, medan barnen duschade. Och nu sover alla killar här hemma, Björn som alltid surar över att jag somnar innan teet knappt är uppdrucket på kvällen, han somnade samtidigt som småpojkarna strax innan åtta.

Själv sitter jag och kollar på Let´s DANCE, just nu har Magnus och Annika buggat, och jag tycker det är så kul att se Annika, för hon är så himla duktig. Och så verkar hon så snäll, hon ser alltid så glad ut. Hoppas det går bra för dom ikväll. (Wahoo, just nu fick de fyra tior, kul - kul!) Fränt att Magnus som är så STOR kan se så lätt ut.

Neråt, neråt.

Vägde mig i morse, och nu stod vågen på 68.8. Alltså, jag är på rätt spår igen. Vad sa jag att min startvikt var, förra veckan? Jag vet inte vilken våg jag ska gå efter, på invägningen hos pappa och mamma vägde jag 69,0. Ca, de har en vanlig våg med snurrskiva så det är svårt att se exakt. Men enligt min våg här hemma så vägde jag 70.3, så jag räknar det som min startvikt den här gången.

Det är så tydligt att det ger resultat när jag tränar, det gäller ju bara att hitta motivationen. Simmade 25 minuter igår, och ska göra detsamma idag. Sedan gäller det ju att äta bra, men det har lite mindre betydelse om jag tränar.

Nu ska jag leta objektiv på cyberfoto.

(Filiduttan! Hur funkar din blixt? Är så sugen på en liknande men priset gör mig så tveksam.)

Tjing!

Foton.

Lite nya bilder som jag pysslat med nu på förmiddagen.




Vad tycks?

Önskar att jag hade någon som ville ställa upp och bli fotad istället för att jag ska fota mig själv hela tiden. Självutlösaren är ju bra, men det är skitsvårt att styra fokusen, jag vill nästan alltid ha fokus på ögonen men det är svårt att få till det bra när man inte kan titta i sökaren själv.

Ledig förmiddag.

Vad det är skönt med lediga förmiddagar. Barnen är helt underbart lugna. Elis ville kolla på film, så det fick han göra. Alvin sitter bredvid mig och ritar. Och jag själv redigerar bilder, läser lite bloggar och suktar efter ett nytt objektiv. Ganska lugnt här hemma med andra ord.

Pojkarna ska till dagis kvart i elva, och jag börjar jobba ett. När jag lämnat dom ska jag simma och sedan luncha med Maria innan jobbet.

Kanske hinner lägga ut några bilder här innan jag far iväg :-)

Hoppas ni får en trevlig fredag, även om det är otursdagen.

Tjing!

Räknare.

Jag hade visst plockat bort registreringskoden för besöksräknaren, det var bara att klistra in den igen så fungerar räknaren.
 
Jag har fått dåligt med åsikter om bloggen, alltså är det ingen större skillnad? Funderar på att göra hela bloggen ljusare, men det är ingenting jag har tid med nu. Är ändå ganska nöjd som det är.

Jag har gjort något.

Med besöksräknaren, ser ni det? Inne på bloggen ser jag ju att det är samma trafik som vanligt, men den räknaren som finns på sidan rör sig ju inte. Jag måste ha klickat bort lite för mycket när jag gjorde om, tog säkert bort någon kod. Ska kolla det vid tillfälle.

Nu ska jag till tandläkaren. Urr.

Tjing!

Hundhår.

Sonya hårar något makalöst just nu, jag blir tokig. Hon behöver bara stå utanför ett rum så kommer det ändå in drivor med hår där inne. Och jag hatar att inte kunna sätta mig på golvet utan att bli helt hårig, eller att behöva bosta av kläder man tappar/lägger på golvet. Dammsuger nästan varannan dag, men det hjälper liksom inte. Det är hundförbud i alla rum på ovanvåningen, och jag fattar inte hur det kan vara drösvis med hår när hon inte ens är här inne!? Ska i alla fall dammsuga och torka golven här nu, hoppas jag hinner/orkar med nedervåningen också. Jobbar trist delad tur idag, så jag ska tillbaka till fyra. Och min motivation till något tryter riktigt ordentligt just nu, jag är så skittrött och skulle egentligen bara vilja sova en stund. Blev en tidigt morgon i morse som startade fem när Alvin vaknade, precis som alltid så vaknar han när det börjar ljusna ute. Ska sjutton köpa mörkläggningsgardiner till deras rum.

Nähej, dags att ta tag i dammsugningen innan jag somnar. Jag har tusen skäl att inte dammsuga just nu. Suck.

Tjing.


*host host*

Fy sjutton, råkade tappa en parfymflarra i golvet i badrummet, och my god vad det stinker. Parfym i de mängderna, uj uj. Undrar vad de tror på dagis, för jag kan slå vad om att killarna luktar också, de stod ju utanför när jag låg på knä och skrubbade.

Uj uj.

Nä, dags att åka till dagis :-)

en bild på Alvin

får avsluta min datorkväll. Visst är han söter min lilla skrutt!



Tjingeling.

(förstår ni nu hur jag menar med hur jag vill ha bilderna jag lägger in? Alvinbilden var ett fint exempel på det tycker jag.)

Bilder.

Här bjuder jag på fyra bilder som jag tog idag.

Hoppas ni tycker om dom lika mycket som jag gör :-)




Inte är det bara jag som får vårkänslor?

Grovsortering.

Laddade hem Picasa till den stationära datorn, och nu håller programmet för fullt på att kategorisera mina bilder. Törs inte tänka på hur enormt mycket bilder det finns här. En bra sak är att björn köpte en DVD-brännare som han installerade i helgen. Så nu kan vi lätt bränna alla bilder, som backup. Fast, vi har en backup i källaren, också. Så skulle den stationära datorn krasha finns bilderna ändå inte i den. Ganska smidigt, att komma åt alla bilder från båda datorerna.

Himmel vilken tid det tar att gå igenom bilderna... Lär ju ta halva kvällen. Jag ska börja jobba kvart i fem. Så maten står på spisen. Eller i ugen i alla fall. Fisk, och potatismos ska det bli.

Nähej, nu ska jag jaga på programmet lite.

Tjing!

Fotat.

Medan barnen sov middag fotade jag lite fina tulpaner här hemma. Bildresultatet kommer förhoppningsvis snart, om inte annat ikväll.

Ni som läser,

nu under förmiddagen, kan ni inte nämna vad ni tycker? Tror ni det blir bra att ta bort de svarta ramarna runt alla publicerade bilder, och sedan har bakgrunden vit? Eller var det bättre innan, när bakgrunden var grå och bilderna hade en svart ram?

För mig syndes den svarta ramen så sällan, vet inte om det är min webbläsare det är fel på, men jag såg nästan aldrig de svarta ramarna.

Cykeltur.

Igår cyklade jag ut till pappa och mamma. Jag har alltså avverkat sju av 300 träningskilometrar. För att man ska få en bra upplevelse och klara de nio milen ska man under våren cykla minst 30 mil, varav en till två rundor på 5-7 mil. Jag låg i överkant förra året, och nu börjar jag nedräkningen igen. 12 veckor kvar, det är typ 25 kilometer per vecka.

9/3 7 km = 293 km kvar.

Nu ser jag...

att nästa uppgift är att ta bort de svarta ramarna också. Men det gör jag när jag kommer hem efter lunch, och pojkarna är lugna. Nu är det full fart här, vi ska ner på stan och ta ut pengar åt gammlemormor.

Tjing!


Konstigt?

Om någon försökte gå in på min blogg under morgonen så såg den nog rätt skum ut. Det var för att jag pysslade med designen. Just nu är bloggen som jag vill ha den. Tyvärr är det vita lite stakt för ögonen, men jag tror man vänjer sig. Anledningen till att jag valt vitt som bakgrund för mina inlägg är att jag ska börja lägga in bilder på ett annat sätt, nu när jag börjar lära mig Picasa 3. Och då är det bra mycket finare med vit bakgrund.

Ni som tycker att photoshop är svårt, ladda ner Picasa 3 från google. Det är helt gratis, och klarar lättare bildredigering, kollage mm. Ett jättebra program som jag har i den bärbara. Elements som jag också har i den bärbara är lite för avancerat när skärmen inte är den bästa och mus saknas. Jag saknar min ritpenna, och tycker det är svårt att jobba med bilder när förutsättningarna inte passar. Men Picasa är faktiskt riktigt bra. Snabbt och enkelt, och alla bilder man jobbat med sparas automatiskt i jpg-format i en förvald mapp.



Fast allt är inte dåligt med Elements, jag har bara inte orkat sätta mig in i det med den här datorn. Det är tack vare den som alla mina bilder helt plötsligt har lagt sig i datummärkta mappar. Och när jag sätter i USB-pluggen med minneskortet till mobilen tankas bilderna över atomatiskt, och raderas från mobilen. Kanonbra.

Hemmadag.

Visst är det skönt att ha sådana ibland?

Jag hade egentligen tänkt att gå ner på stan med killarna och hälsa på mormor, men sedan snöade det, och det bar verkligen emot att ge sig ut i det vädret. Jag visste att det fannt rätt mycket att göra hemma också, jag har inte varit ledig från jobbet en hel dag på två knappa två veckor. Kan ju inte bli annat än rörigt hemma då.

Igår var vi på Lager 157, skulle köpa ett par babyConverse åt Elis. Jättefina var dom, och han talade om redan innan vi åkt dit att han ville ha röda skor. Så det fick han, han älskar dom och vill hålla i dom hela tiden.

Sedan åkte vi till Flen igen, hämtade gammelmormor och tog med henne ut till pappa & mamma där vi fikade.

Det vi gjort hittills här hemma är:
- Bytt gardiner i köket och matrummet.
- Dammat fönsterbrädorna och duschat blommor.
- Tvättat två maskiner tvätt.

Kvar att göra är:
- Kycklingnuggets till middagen.
- Dammsuga och torka golven.
- Eventuellt plantera om några blommor, de på ovanvåningen är aningens torra.

Bäst att fortsätta nu, Alvin börja bli trött och gnällig så nu ska vi fixa lite mellis/lunch innan de får vila en stund. Jag ska inte vara hemma ikväll, ska på kommunals "spakväll" i simhallen. Det ska bli trevligt.

Vi hörs vänner :-)


Rea.

Ja, i sportaffären i Flen. Alla kläder var 50% på. Jag köpte en tjocka tröja till mig själv, någon blandning mellan myströja och jacka. Jätteskön. Sedan när jag betalade frågade jag lite löst om det var rea på barnkläderna också, och det var det ju. Jag strökollade lite, och hittade två fleecfodrade fleeceställ. Didrikssons. 549:- per styck. Alltså 549:- för båda. Det fanns bara två kvar, en i strl 120 och en i 90. Elis har 98 nu, och Alvin har 80. Så dessa kommer ju passa perfa till hösten. Jag blev skitglad över mitt fynd. Killarna kommer se ut som två turtles på dagis, haha.


Tidig morgon.

Eller ja, nu har ju klockan blivit ganska mycket, och det är inte så tidigt längre. Men när jag öppnade bloggen för att skriva var klockan några minuter över sex. Men det är rätt svårt att hinna göra något sammanhängande på mornarna. Hinner öppna datorn, sätta på kaffe, byta blöja, sätta mig, resa mig, sätta i en film, hämta kaffet, sätta mig, öppna bloggen, hjälpa Alvin till pottan, undra vart jag ställde mitt kaffe, sätta mig, öppna mailen, resa mig, byta språk på filmen, sätta mig, resa mig, hämta kaffet som jag visst ställde på TV:n, sätta mig, starta om datorn eftersom Alvin lyckats fingra på tangenterna... Ja, ni ser. Klockan går och jag vet knappt vad jag gjort.

Hemkommen.

Nu kommer Björn hem, han har grejat i sin pappas garage. Han har visst fått verkstadsplats där, de hyr ju ut en fyra platser och Björn har köat länge. Nu har han fått en, och ikväll städade han efter den förre hyresgästen.

Min vecka har varit hektisk, har jobbat veckans alla dagar.
Måndags: Jag och pojkarna tog gammelmormor m,ed ut till pappa och mamma. Där fikade vi, och jag och killarna grejade i stallet.
Tisdag: Jobbade till 12, tog en promenad till simhallen och simmade 30 längder. Gick tillbaka till jobbet på möte till 16.30 ca, då handlade jag och åkte hem.
Onsdag: Jobbade delad tur. Hämtade barnen vid lunch, städade hemma och lagade mat. Mötte Björn i dörren och gick tillbaka till jobbet strax innan fyra.
Torsdag: Jobbade till 12, hämtat barnen, hälsade på Cicci, Jakob och Tobias vilket var kul. Så länge sedan vi sågs med barn. Sedan åkte vi till hästen, Elis sov i bilen och Alvin var inne med sin mormor och morfar medan jag ryktade och mockade. Sedan åt vi lite mat där, innan vi åkte hem och lagade mat här hemma.
I morgon: Först jobbet en liten stund på morgonen, sedan ska jag och mamma till gymmet. Sedan ska jag tillbaka och jobba en stund till (bara massa trista datamåsten imorgon) innan jag ska luncha. Men vem? Några förslag? Någon som vill ses? Är alldeles ledig i morgon lunch. Sedan Hämta mat åt mormor, och så börjar jag jobba "på riktigt" vid 13-16. Låter som en rätt bra dag. Barnen ska vara halvdag på jobbet, och sedan ska Elis med Björn till Nyköping och Alvin ska vara med farmor.

Jag har precis packat mina träningskläder, för jag ska till gymmet en sväng i morgon med mamma. Det ska bli kul, var ju säkert ett halvår sedan jag tränade sist.

69 kg blir min startvikt. Ska återuppta mina veckovägningar och månadsfototn. Förra året, vid den här tidpunkten, vägde jag 70.3. Jag hoppas att resultatet kommer bli detsamma, att jag går ner en fem-sex kilon till sommaren. Jag vet ju hur jag ska göra, gäller bara att ta sig i kragen och hålla det hela vägen.

Nähej, dags att duscha. Björn har visst gjort te medan jag skrivit, så jag får väl hälla i mig en kopp innan jag hoppar i säng.

Vi hörs vänner, tjingeling!

Slöhög.

Ja, jag har varit slö vad gällande min blogg. Men har haft så mycket annat för mig på kvällarna. Inga roliga saker, mest det vanliga med handla/matlagning/jobba/disk/tvätt/etc. Ett tips till er som bråkar mer er partner mycket, skaffa så mycket att göra att ni inte hinner bråka. Här muttras över saker jag retar mig på, men när kvällen väl kommer och jag har dagens första tillfälle att ta upp något är sängen alldeles för frestande och jag ids inte. Så är det varje kväll. Inte att jag vill bråka, men jag skulle inte orka även om jag ville. Finns för mycket tvätt. Och hundhår att dammsuga.

Helg!

Nu är det äntligen helg. Som jag längtat. Tyvärr är det inte många timmar kvar, men jag tänker njuta fullt ut. Te, kex och ost står dukat här sedan en knapp timme tillbaka. Björn nattade Elis när jag kom hem strax efter åtta, och han läser fortfarande sagor. Jag har gjort fika och hunnit duscha.

Nu är det BECK som gäller.

Tjing :-)

090301

Första mars. Snart vår. Snart sommar. Semester... *ahhhh*

Sitter på jobbet även denna morgon. Fast idag har telefonen ringt, för en gångs skull. Ibland börjar jag undra om den är avstängd eftersom den aldrig ringer när jag är här.

Igår var en lång dag, 13 timmar. Jag var helt dimmig i skallen när jag gick hem. Även om jag inte kunde trivas mer med mitt jobb så är 13 timmar ändå jobbigt. I alla fall mentalt.

Men idag gör jag inte så mycket tid, 7-12 och 16-20. Helt skapligt. Björn och hans pappa och mamma ska fira Björns bror i K-holm, som fyller år. Det var meningen att jag skulle följa med, fast i egen bil. Men jag mår inte så himla bra, vaknade med huvudärk dessutom. Och ska jag då hem och duscha och bya om innan jag åker känns det som om jag bara för stressa. Nej, jag åker till pappa och fikar en stund mellan passen.

Nu ska jag skriva lite här, och fylla på kaffet och kolla av lite tider.

Vi hörs vänner!

RSS 2.0