....

Idag är det ingen bra dag, känns det som.

Jag har ont i hela kroppen och är illamående, fy sjutton. Tror jag håller på att bli sjuk, halsen kärvar och jag är helt håg- och orkeslös. Tur att jag är ledig i helgen, då kan jag vila upp mig lite. Hade huvudvärk precis hela dagen igår, och i natt fick jag sådan migrän att jag var tvungen att be Björn hämta tabletter åt mig för jag kunde inte gå upp. Sedan kom Elis in till oss varm som en kamin, fick Alvedon och låg sedan och skruvade och vred på sig hela natten. Han blir hemma från dagis idag, ska till morfar. Jag själv ska ha intro över lunch och sedan möte. Sedan ska jag bara hem. Vila. Se på filmer med barnen. Usch vad mosig jag känner mig.


....

Igår hade jag mitt första jobb i firman. En gravidfotografering. En underbart vacker mage, som blev så fin på bild. Vi hade dessutom vädret med oss, vilket gjorde att vi inte behövde blixtarna alls. Jag satt uppe till två i natt och pysslade med bilderna. Skönt att greja i lugn och ro, och det är alltid mycket lättare när det är mörkt inomhus. Dessutom hade jag sovit hela tvällen vid tv´n, så jag var inte ett dugg trött. När jag väl somnade var klockan halv fem. Låg och lyssnade på Ajvides "Hanteringen av odöda".

De senaste dagarna har jag fått boka in inte mindre än sju (!) fotograferingar, varav fyra stycken nappade på min hästefterlysning. Fy sjutton så kul, och jisses vilken fullspäckad vår det kommer bli.

Nu ska jag ladda upp bilderna i webbalbumet, och sedan gå och spela lite Super Mario med Elis. Kanske lägger en bild i hemsidebloggen om ni vill kika.

Ha en bra dag, det tänker jag ha. Börjar jobba halv fem i eftermiddag, lyxigt.


....

Igår när jag tittade i almanackan trodde jag att jag hade sett fel. Det stod ingenting idag. Jag var ledig! Tjohooo! Snacka om suprise. Jag var helt övertygad om att jag skulle vara kontaktperson idag, men det var fel.

Fast, jag måste in till jobbet ändå. Lite tråkigt. Papps får vara barnvakt en liten stund. Det blev en miss mellan mig och en tjänsteman på kommunen och jag fick arbetsuppgifter idag, trots att jag faktiskt mailade och talade om att jag inte jobbade. Jaja. Det tar max en timme och det ska jag väl överleva. Tråkigt bara att passa tider, jag vill inte ha tider uppstyltade när jag är ledig. Och så måste jag göra mig i ordning, sminka mig och se någolunda skaplig ut. På min lediga dag. Vilket skit. Det är ju då jag får luffa omkring i mysbyxor och bara sega.

Aja. Nu ska jag rita drakar med Elis. Fick en bok av mamma, om hur man tecknar drakar. Hon tyckte jag skulle teckna drakar åt Elis. Han blir nog nöjd bara de har vassa tänder, klor och vingar. Hoppas jag. Annars tar jag hem boken så får mamma teckna de där drakarna...


....

Måndag igen. Och jag är så glad över det. Det har varit en hemsk tuff vecka, och i morse hade jag längtat efter sovmorgon. Och ja, går man up 05.05 varje jobbmorgon så är det sovmorgon att gå upp 06.30. Försöker se det positivt så gott det går. Men jag skulle inte tackat nej till att få sova till i alla fall åtta.

Just nu har jag fullt upp. Kanske därför jag sitter här. Huvudvärk och migrän på ingång, ska försöka jaga bort det med en tablett. Bakar och städar gör jag, ikväll får vi besök då Björn fyller. Tänk, tionde året jag firar hans födelsedag. Åren går fort. Tio år tillsammans. Himmel.

Om jag hinner kanske jag läggar ut några bilder på bildbloggen, har hela D3´an full av veckans alster som jag inte hunnit göra något med. Frustrerande att jobba så mycket, jag hinner bara knäppa några bilder någon gång ibland. Fast, om jag inte jobbade så mycket extra skulle jag inte kunna köpa alla roliga kameragrejor. Så, allt extraslit är ju värt det. Kontaktperson, god man och ledsagare utöver min 80%-tjänst ger faktiskt extra tillskott. Ganska mycket extra. Samtidigt som jag gör en god gärning. Men, det är mycket slit också, det är ingenting man kan ta semester ifrån, man måste kunna bjuda sjukt mycket på sig själv, och man måste kunna vara tillgänglig nästan alltid.

Nog om detta. Nu ska jag ta hand om min kaka soms tår i ugnen. Igår mellan mina pass bakade vi regnbågsmuffins, jättefina blev dom. Och så lite frosting uppepå. Dessutom hann vi med att göra chokladbollar och kolakakor. Och idag gör jag hallonkaka i långpanna. Tyvärr lite liten långpanna, jag tror kakan håller på att välla över alla kanter där inne.


....

Ojoj. Just nu borde jag inte sitta här. Jag ska bara varva ner, lite. Jobbade delat idag, med lönesamtal mitt mellan passen. Olägligt lagt, av mig. Förmodligen låg jag på topp då och tänkte på allt vettigt jag kunde uträtta innan och efter samtalet. Så kändes det inte idag, hade helst velat sova hela dagen. Den här veckan är riktigt tuff, jag jobbar mycket redan från början då jag egentligen skulle varit ledig i helgen. Då brukar själva veckorna vara ganska fulla. Den här veckan jobbar jag dock ett delat pass åt min kollega, dessutom har jag tagit på mig en extra helg. Eller, jag ville ha semester nästa helg, men då det var problem med bemanningen den här helgen bytte jag, och jobbar nu istället. Nästan vecka kommer vara skitsoft, men det får jag lida för nu.

Lönesamtalet gick bra. Enbart positiv respons, och när jag frågade om det fanns något negativt/kritik/något att förbättra så fanns det inte. Känns riktigt bra, det. Jag är bäst :-) (jag kan väl få tycka det en stund i alla fall)

Efter mitt kvällspass passade jag på att helghandla. Egentligen gör jag det på fredagarna, men jag var så trött efter jobbet idag, och Björn messade att mjölken var slut. Tänkte att om jag gör det nu så slipper jag i morgon. Förhoppningsvis. Väl hemma hade jag svårt att varva ned. Konstigt nog, eftersom jag var (är) så trött och ryggen värker. Hann plocka i och ur diskmaskinen, plocka undan saker från bänkarna, gno spisen ren samt plocka undan leksaker och gå igenom några högar med papper. Fasen, det är ju fredag i morgon. Vill inte att det ska se så rörligt ut då, hatar småplock. Det är tidsödande, man blir aldirg klar. 

Satte igång en ny maskin tvätt, körde in lite underkläder i tumlaren (energibov - japp. slö - japp), hängde en maskin tvätt och vek/sorterade in hemskt mycket ren tvätt. Har även tagit ut soporna, gått och postat ett brev samt rastat Sonya. Och såklart plockat fram kläder åt mig och barnen till i morgon. Nu ska jag faktiskt hoppa in i duschen. Längtar efter att få lägga mig. Ställa klockan (makalösa 04.30 står den på. Huvva. Varje jobbmorgon ringer den så tidigt. Och jag går upp halvtimmen efter. Visst får man vara trött den här tiden på kvällen då?)

Har fått många mail och telefonsamtal avklarade också. Egentligen ska sådant inte tas från egen mobil, inte på egen tid och inte med egna pengar. Men, ibland (allt för ofta) bjuder jag på det. Hoppas jag får igen det när nya löneförhöjningen kommer. Då blir jag glad.

Nu blev det här en rapport om allt jag fått utfört. Var inte riktigt meningen. (påminner mig om en ytligt bekant på facebook som alltid skriver att hon har plockat av körsbordet efter maten och torkat det. Eh, wow. Eller? Onödig info kan jag tycka. Jag börjar luta åt det håller jag med, men min dagsrapport.)

Är så sjukt godissugen att jag inte vet var jag ska ta vägen. Salt. Lakrits. Chips. Åhhhhhh. Vet ni, jag kastade de upphällda chipsen nu ikväll, för jag kan inte låta bli att nalla om de står framme. Ner i sopen bara, och ut med påsen. Samma sak med kolakakorna jag bakade. De var så härligt hård/sega. Smakade en, sedan ner i soporna. Chipsen var gamla, och kakorna är en vecka gamla. Inte slöseri att kasta då, väl? Jag klarar inte att ha det framme. Frestelsen blir för stor. Åhh.

Nä, nu ska jag duscha. Håller på att vika mig dubbel av trötthet.

Ha en bra helg kära vänner. Jag ska ha fredagsmys. Jobba. Umgås med Cicci, hälsa på Maria som firar sig. Och förhoppningsvis hinna pussa på barnen.

(kan avslöja en sak: jag är sjuk i huvudet. Elis sov hos morfar, och när inte han kommer in till oss på nätterna blir det så tomt. Tidigt i morse gick jag in till Alvin och hämtade in honom till oss. Jag måste vara den enda morsan i värlsen som hämtar in barnen till sig. Istället för tvärt om. Men det är så mysigt att snusa honom i nacken, och kunna väcka honom lite försiktigt. Ligga och prata, och klappa på honom. Det blir inte alls samma sak att gå in i hans rum och försöka vecka honom.)


....

Väl hemma så hopar sig uppgifterna. Gahhhh! Tur att barnen sover så jag hinner med det här, det finns inte en chans på miljonen att jag skulle klara det med barnen snurrandes runt fötterna. Jag kan inte koncentrera mig alls då.

Miljoner med papper har jag avverkat nu efter jobbet (känns det som i alla fall). Har skrivit schema till förskolan och fyllt i en enket till samma ställe, samt listat alla aktiviteter/dagar de stänger tidigare i vår. (Egentligen tycker jag illa om att förskolan envisas med att stänga kl.15 dagar innan röd dag, och sedan vara helstängt alla röda dagar. Jag jobbar ändå! Jag kan inte gå hem 15 och definitivt inte vara ledig alla röda dagar. Alla jobbar inte på industri och kan vara hemma med barnen, det är ett jäkla sätt det där tycker jag. Förskolan är väl i första hand till för föräldrarna?) 

Har även fyllt i uppgifter, listat fyra saker samt skrivit dit telefonnummer till ställen jag måste ringa/besöka, fyllt i uppgifter till överförmyndaren samt skickat några mail (allt detta som god man). Under tiden hann jag äta en tallrik köttbullar och mos som stor framme. Förmodligen Björns matlåda, men jag sparade hälften i alla fall.

I morgon är jag ledig efter 12, så min förmiddag kommer bli helt uppbokad av samtal och besök. Sedan ska jag bara vara ledig, och umgås med barnen. Njuta.

Nu ska jag packa fram kläder till killarna i morgon och till mig själv, samt hinna rasta Sonya och så tänkte jag duscha.


....

Idag har jag också varit effektiv.

Hann med ett jobbsamtal efter erbetspasset, sedan satt jag i värmande vårsol och väntade in mitt lunchsällskap. Cicci och jag tog en fika på Orlog. Efter det blev jag hemskjutsad, och dammsög och plockade. Fick en gammal resväska av Björn att ha fotorekvisita i. Mycket bra, hittills har jag allti utspritt lite här och var, i småpåsar. Nu är allt samlat på en plats. Hann även sortera mina båda fotoskåp, kasta gamla kartonger och organisera allt mer. Nu ser det riktigt bra ut. Har även ställt ner alla stativ och skärmar i källaren, det tar sådan plats här uppe. Åh den som hade en lokal att förvara sådant i.

Nu ska jag traska tillbaka till jobbet. Suck, suck. Faktiskt så känns det tungt, är inte ledig förrän på måndag nästa veckan.

Tjing!


....

Usch vilken cirkus det var igår. Behöver inte gå närmare in på det, mer än att vi alla börjar bli ganska trötta på den här renoveringen som aldrig blir färdig, prylar som ligger överallt i väntan på att dess platser ska bli klara, och tid som aldrig finns. Ååhh vilken formsvacka.

Idag har jag i alla fall fått lite gjort, har jobbat 7-12, sedan hann jag bara hem så började jag röja i källaren. Är så trött på hur det ser ut där. Trasiga kläder/skor/väskor = sopor. Barnens utvuxna = vinden. Plus en rejäl hög med ytterkläder jag ska skänka bort, och amningskläder jag ska annonsera ut på Tradera. Förhoppningsvis i morgon. Hann tvätta och hänga tre maskiner tvätt under tiden också, så nu känns den här rasten välförtjänt. Ska snart tillbaka till jobbet, delad tur idag. Men måste slösitta en stund här också, annars somnar jag på jobbet ikväll (filmklubben).

Nu ska jag göra mig en macka innan jag kollar av några bloggar.

Tjing :-)


....

Snart dags för middag. Håller på med projektet att äta ur allt som finns i frysen. Så trist, är aldrig sugen på det som finns där i. Mest fisk i olika former, till min glädje dock. Fiskblock, laxfiléer och rödspättafiléer. Blir en god vecka, yammi! Idag äter vi kotlett med potatis. Potatis har vi mängder och kotletterna har legat säkerligen alldeles för länge. Men frysen är alldeles isig, man måste ha ett spett med sig för att kunna packa in det man handlat.

Nu kom Björn hem, så dags att börja med maten.

Tjing!


....

Jag är så less på att skriva rubriker, haha. Märks det.

Den här dagen kommer (förhoppningsvis) gå i fotograferandets tecken. Jag är som ett barn på julafton, vill bara ut och prova. Barnen hindrar mig och Björn bara sover och jag vill iväg, ut, bort. Hemsk jag är. Men så illa är det inte. Faktiskt. Men jag känner mig förväntans full och himla nyfiken på att få prova. Tänk, sedan jag började fotografera har jag drömt om att få prova en D3. Men det har inte funnits i min värld. Men nu, nu står den här bredvid mig, och bara väntar på uppdrag.

Gårdagen spenderades på jobbet, men det är ju liksom då. Alltid. Nytt schema från och med den fjärde, gör inte så stor skillnad för mig dock. Lite mindre delade pass. Ska bli skönt att byta, senaste tiden har jobbet och allt därikring tagit mycket tankekraft. Hoppas det lugnar sig snart.

Idag ska Elis och Björn åka och fira björns morbror som fyller år. Själv ska jag och Alvin nog åka en sväng. Tvätta bilden, kanske ta en tur till K-holm eller bara gå till en lekpark. Bara det Alvin vill. Han är så trotsig, så envis att jag snart blir gråhårig. Det känns som om jag bara skäller och säger nej. Han är som en igel på Elis, och ska bara jävlas. Så fort han kommer åt gör han något hyss som han vet att Elis blir ledsen av. Elis sa till mig att han tyckte om Judit på dagis. Och att han hade klappat henne på huvudet och sagt det till henne. Då sa Alvin: "HaHA! Och jag slog en tallrik i huvudet på henne!". Varför kommer man ens på att göra så? Fast om jag inte minns fel så hade Elis också en sådan period, när han stod på tvärkant från morgon till kväll. Och det har ju gått över. Får hoppas att Alvins temperament ger sig lite. Annars blir jag galen. Men det jag ville komma till var att det ska bli skönt att göra något med Alvin, och inte känna att jag behöver bråka hela tiden. Han tävlar om uppmärksamhet gentemot Elis, och oftast vinner Elis då han är mjuk och gör "rätt". Saker. Alvins ställer till hyss.

Nu ska jag sparka bort Elis från tv:spelet och låta Alvin se film en stund.

Tjing :-)


....

Frukosten är avklarad, och vovven rastad. Skönt med andra ord. Själv sitter jag och har grejat med lite papper. Elis spelar som vanligt och Alvin har sovit hos morfar. Det är ovanligt jättelungt här hemma. Bara diskmaskinen som mullrar.

Igår var jag i Katrinehom, med David. Köpte mig en klänning, även om det inte är sådär jättekul att handla kläder när man känner att man gått upp. Uha. Snart är det dags att ta tag i träningen, ska bara ta en kaka först...

Nu ska jag gå och göra fukost åt Elis, sedan följer lite spelande för min del. Så han slipper sitta själv.


....

Just nu har jag kafferast. Började sent idag, och en jättekort tur. Sedan hanns jag med gymmet, och så hem och duscha. Nu sitter jag med turban på huvudet och sippar på mitt kaffe. Har varit hemskt kaffesugen hela dagen.

Ska snart tillbaka till jobbet, men först lite egentid. Hittade en räkning i en posthög som jag måste betala. Bra anledning till att slå sig ner här en stund.

Nu ska jag jobba lite med några bilder innan jag tar mig tillbaka till jobbet. Jag tror att jag ska gå tillbaka. Jag vill gå. Bara det att det alltid är lättare att ta bilen...

På utbildningsdagen på Plevna igår var det en friskvårdsmänniska som sa något bra. Att det inte finns några genvägar, till någonting. Sådant är bra att höra. Det är motigt, det är jobbigt. Och så är människan funtad. Därför är det helt normalt att det känns tungt att ta den längre/mer besvärliga vägen, även om det är den man vinner på i längden. Självdiciplin. Bra där. Jag ska gå ikväll.


RSS 2.0