Åkt.

Nu har Tiaraskruttan åkt till Uppsala. Jag är hemma och ska ha en timme barnfritt innan jag och björn byts av, ikväll ska vi ut och äta i E-tuna. Pappa & mamma, David och Louise och så jag och björn. Har varit planerat lääänge, men svårt att få till lediga dagar.

Trötthet utom kontroll.

Igår var jag så grymt trött att jag trodde jag skulle bli sjuk. Man är ingen bra bilförare när man får skaka på huvudet för att hålla sig vaken, eller hetsäta mintpastiller. Jag åkte en sväng med en vän igår, först till Katrineholm, sedan Taxinge och till sist Mariefred. Därav detta bilåkandet. Fast dagen i sig var kalastrevlig, gott fika som alltid i Taxinge, lite lagom shopping i Mariefred. Det var vara bilfärden hem som var alldels för lång.

Åkte och handlade när jag lämnat min vän, och så träffades jag & Madde över en glass på fiket. Sedan åkte jag till pappa & mamma, bara för att hämta en färdigmålad barnstol som jag sedan lämnade kvar. Typ IKEA-varianten, fast med flätad korgdyna. Ska ha den till mina fotoprojekt, tänkte jag. Men jag ville inte ha den i naturlack som den var, så pappa har målat den vit och idag tänkte jag slipa den så den ser nött och sliten ut. Kan bli fint.

Dagen idag då. Madde, jag och barnen ska åka en sväng och fota killarna, sedan fikar vi nog en stund. Så ska jag åka till pappa & mamma, kolla över det sista som ska med Tiaran i morgon. Ja, just det, det har jag inte berättat, Tiara åker till en eventuell fodervärd i morgon. På prov nu första tiden, för att se hur det går. Annars är det tänkt att hon ska vara borta ett år, tills jag läst färdigt. För det känns tungt att erkänna, men jag har inte hunnit med henne som jag borde. Och ska jag läsa i höst kommer jag än mindre hinna med. Så, vi får se hur det går. Jag hoppas, hoppas, hoppas det kommer fungera. För både Tiara och min skull.

Nu ska jag sparka upp Björn ur sängen och se till att barnen får lite frulle.

Sy :-(

Det är inte meningen att jag ska sy. Nu när äntligen symaskinen är lagad går nålfan av. Och jag hittar ingen reserv.

Fuck it.

Elis:

"-Vad fina bilder du visar för mig mamma!" (sa han när jag satt på KappAhl´s hemsida och letade efter bilderna på t-shirtsen jag la ut. Söööööt :-)

Morning, morning :-)

Gårdagens shoppingtur innehöll precis lagom av allt, t.o.m toalettbesök ;-).

Jag köpte det jag skulle, plus två t-shirts, en Didriksson regn/höst kappa och ett par jeanstajts. Sedan fick jag och Maria en ny fotoidé vi ska prova någon dag/kväll.

Idag vet jag inte riktigt vad som står på shcemat, eventuellt en sväng med hallonplockning i slytabacken, beror lite på vädret. Klockan är ju inte så mycket ännu.


Kappan är i rosa/rutigt och vitt.

Shopping!

Yej! Idag ska jag & Maria till E-tuna för lite shopping. Jag har massa punkter att uträtta, så det vär ar välbehövligt att komma iväg.

Ärenden:
- Göra en nyckelkopia åt pappsen på fyrhjulinngsnyckeln.
- Lämna in min mobil hos Telenor för reparation då felet inte åtgärdades förra gången.
- Skaffa mobild bredband, också hos Telenor (kostar 99 i månaden om man redan är bredbandskund och det är vi ju).

Saker jag tänkt köpa är också:
- Skrivbordslampa och hög lampa att ha bakom soffan i tv:rummet . 
- Parfym.
- Tepress.

Och så ska vi förhoppningsvis hinna fika och prata lite skit också ;-)

Ahhhh! My day!

Ny dator.

Just nu surfar jag från min nya Acer-dator. Känns greeeejt  :-)

Tänk att det kan ta en halvtimme från att datorn är upp-packad tills det går att surfa på den.

Nu ska jag tanka hem lite program jag behöver. Oroa er inte, givetvis är det gratisprogram. Picasa och MSN är väl det jag vill ha.


Kanske hörs senare :-)


Rubrik.

Äh, hade rubriktorka.

Var ute och kollade Tiaran igår, och nu är såret nästan borta. Vilken lättnad. Björn mockade ur stallet åt mig, jag hann knappt hjälpa till. Och nu är all dynga spridd och nerplöjd tillsammans med någna säckar mull på min lilla jordplätt. Idag ska vi till plantagen och se om de har någon bra kantlist. Sedan ska vi till Josefina som fyller (fyllt).

Jag åkte med pappa & mamma till MalmaMarken igår. Det var riktigt skönt att gå utan barnvagn, det är ju första gången sedan Elis kom som jag var där utan barn. Och så himla mycket folk var det inte. Köpte lite strumpor och filmer. Och träskor till Elis.

Idag har jag lite skiftande planer för förmiddagen. Ska köpa en ny bärbar dator, och hittade en kalasbra dator på rean. Men den var slut nästan överallt enligt webuppdateringarna, så när affärerna öppnar idag ska jag ringa runt lite och se om det finns någon kvar i närheten. Finns det någon kvar här omkring tar jag Alvin med och åker och köper den, annars går vi nog ner på stan och fikar och hälsar på gammelmormor.


Å jag som undrar varför vi aldrig får besök...

Försäljare hänvisas till den vita dörren.


Ruskeman.

Denna köpte jag begagnad på Tradera åt Elis. När den blev för liten fick Alvin det. Och något mer hållbart har jag knappast stött på. Båda barnen har krypt mängder i dom innan de lärde sig gå, men det är inte nött alls. Jo, tryckknapparna har börjat rosta. Men inte en skråma i galonen, då tycker jag det är bra kvalité. Om t.o.m. knapparna rostar. utan att galonen går sönder . Och nu har jag hittat en outletshop som säljer de regnställen, och jag ska absolut köpa varsitt till barnen i höst. Outnet.se är adressen om någon vill kika.


Alvinbusen.

Han är störtskön ibland, min lilla Alvin. Just nu har han sörplat kaffe.

"Maka, baffe *fnys*"
"Meeeela"
"Meeeeeela"

Fast han är aldrig nöjd på morgonen. Han vill så mycket. "Tätt på den plikten" (sätt på fläkten). "Å deeeeeen". Så går han från rum till rum och vill att jag ska sätta på eller stänga av fläktarna. "Titta bitta boooob...." Nu vill han se Byggre Bob. Det duger inte med Postis Per. Fast helst vill han se Rorri, men de har repats sönder av all ovarsam hantering så de fungerar inte längre. Vore man modig (och olaglig) skulle vi ladda ner dom, men nä. Jag är inte för sådant, jag blir nervös bara Björn bränner av cd-skivor till bilen, och det är väl lagligt? Eller? Jag är dålig insatt.

Igår när vi plockade blåbär somnade Alvin i vagnen, efter att jag skällt på honom för att han försvinner. Han borde ha varselkläder och radiosändare på sig för att jag ska vara trygg. Han piper liksom bara iväg. Men när jag bannade honom blev han "pluttig". Ni vet, butter och tjurig. Då ville han sitta i vagnen och lura, vilket passade mig utmärkt. Fast han var så snäll första 30 minuterna, då satt han och stoppade blåbär i en pet-flaska.

Elis pratar så jag får skavsår i öronen. Han snackar som en dement åldring. Inleder på ett ämne, glider över på ett annat och avslutar med ett tionde ämne, och allt i samma mening. Fast det är gulligt. Han gillar att vara med. Jag frågade honom vad han skulle bli när han blev stor, och han svarade att han skulle jobba med traktorer, mecka och sånt. Som pappa. "Och så kan pappa titta på när jag kör". Då sa jag att han kanske har en egen tjej som kan titta på när han kör med traktorn. "Har du någon egen tjej?" "Nej mamma, du är ju min tjej." Naaawww. När de är 3 år är sådant gulligt.

Zzzz...

Idag var det rätt tungt att gå upp. Jag låg och läste länge igår kväll. Barnen var skittrötta och somnade strax innan sju, och då vaknar de alltid grymt tidigt. Alvin vaknade halv sex, jag fick snooza till sex innan det var dags att gå upp. Men jag är hur trött som helst, och så regnar det och det blir man ju inte piggare av.

Igår var vi hemma helaste dagen. Jag och barnen tog en bärplockningssväng efter frukost, och var hemma till lunch. Då fikade vi med nybakada blåbärskaka, Henrik kom precis när jag hällt upp kaffe så han fick fika han också. Sedan pysslade jag och Alvin en stund ute, jag hann ta en riktigt fin bild av honom i hans meckarkläder. Kolla hannas.foton.blogg.se, eller pixbox. Elis, Henrik och Björn åkte till soptippen när vi var hemma.

Sedan jordfräste och grävde vi, på den lilla plätten där vi ska plöja ner dynga och mull idag. Och när middagen var avklarad och barnen skulle nattas gick jag och Sonya ut och plockade ett par liter blåbär till. Totalt tror jag vi fick ihop sex liter igår. Men det regnade och var kallt igår kväll, så jag stannade bara ute en timme.

Nu ska jag fortsätta med min pocket "den hemlige kocken".

Bakning.

Den här morgonen har vi bakat en blåbärskaka, pojkarna och jag tog en sväng i skogen igår igen. Men nu börjar det bli lite urplockat, kanske har fler insett att det fanns bär runt elljusspåret. Vi fick ihop kanske 2.5 liter, vara vi bakade en kaka på en halvliter nu på morgonen.

Under gårdagen hälsade vi på barnens gammelmormor, vi åt glass på fiket. Och så handlade vi åt henne. Elis älskar sin nya cykel, han skulle ta den med sig i sängen om han fick, han vill cykla så fort vi ska någonstans.

Idag ska vi ut och städa ur stallet, vi ska ta dynga därifrån hem till oss. Vår lilla plätt vid parkeringen håller på att bli mer och mer färdig. Fast vi lär inte kunna sitta där och fika den här sommaren, för vi har inte ens sått gräset ännu. Men kantstenarna är satta, och jag och Björn hackade sönder jordhögarna igår, och idag tänkte Björn jordfräsa där, och då blandar vi i lite dynga innan vi lägger på jord. Sedan ska vi bara lägga extra jord närmast kantstenarna, där jag har tänkt plantera lite lökar, och så ska jag så mina prästkragsfrön som jag snott överallt där det funnits.

Det blir nog bra, tills slut.

Nu ska jag skaka liv i Björn och se till att vi får lite frukost i oss. Jag är vrålhungrig!

Halsbrännan from hell.

Det är vad jag har just nu. Eller, det började igår kväll med att jag mådde illa och kände mig ofräsch i munnen, och sedan kom jag på att det var halsbränna jag hade. I morse sa Elis när han låg bredvid mig i sängen:

"-Mamma, kryp ner här. Men ligg såhär *lägger sig på rygg* med huvudet hitåt *tar tag i mina kinder och vänder mitt ansikte mot taket*".
"-Varför ska jag ligga såhär nu då?" frågade jag.
"-Så det inte luktar så illa."

Jäkla unge ;-). Han har mage att klaga på min andedräkt. Men jag känner ju själv att jag andas eld, typ. Har så himla ont i magen. Gick på Apoteket och köpte omeprazol, egentligen ville jag köpa Losec, de är absolut bäst. Men Omeprazol fungerar för det mesta.

Det är ingen

som nämnt något om min header? Hrm... *muttra* Här gör man sig till med en ny bild och ingen kommenterar den ;-)

Fel format,

på skärmen. Det är vad jag har just nu.

Vi har widescreenskärm från början, men denna är nu inställd i något ytterligare widescreenläge, vilket gör att allt fått fel proportioner.

Suck.

Jag har letat i "inställningar" på skrivbordet där jag tycker att ändringen borde göras, men där hittar jag inte det jag vill göra.

Attans. Kan ju inte redigera bilder i det här formatet. Får vänta tills datasnillet vaknat.

Fika.

Vattenkokaren puttrar och i micron finns nypoppade popcorn. Ahhhhh.

Hämtingen gick bra i alla fall, förutom att flyget var försenat. Men det är väl inte ovanligt. Alvin var så snäll och lugn och satt och roade mig under hela bilfärden fram och tillbaka till Nyköping.

Väl hemma satt pappa, Elis och björn och väntade. Vi fikade med nyköpta wienerbröd och kaffe. Sedan skjutsade jag hem pappa. Och efter det en liten vila/lugn hemmavistelse innan jag gick till frissan. Väl klar där handlade jag, och åkte hem och gjorde mat. Sill och potatis. Älskar det! Och så lite hots och korvbröd till killarna. Den stora också ;-).

Sedan fick Elis cykla med mig hem till gammelmormor som behövde ha handlat. Elis fick köpa en glass som han smarrade på hos gammelmormor.

Och så cyklade han hem, störtdök två gången. En gång rakt in i en vägg, han är rätt så duktig på att prata med mig och inte kolla vart han cyklar.

Nu sitter Elis och Björn och väntar på fika, bäst jag hinner upp med det innan Elis somnar. Alvin somnade för en timme sedan, han var tvärslut.

Hoppas kunna ta mig ut till blåbärsskogen i morgon, om pojkarna vill med. (Sara, vill du ha bärplockningssällskap någon dag så hojta till!)

Mot Skavsta.

Jävla skit, Björns bror och familj, plus hans föräldrar, skulle hämtas på Skavsta flygplats klockan tolv. Nu ringde de vid sju och hade tagit fel på tid på något sätt, nu ska de hämtas NIO. Och pappa hade just kommit, de skulle börja gjuta trappen. Så nu får jag åka och hämta dom. Precis vad jag ville och hade planerat för. Not.

Lång dag.

Den här dagen har varit låååång, men det är väl för att jag fått mycket uträttat.

Tänker inte bli långrandig i mitt bloggande ikväll. En enkel lista får summera min dag då jag faktiskt är för trött för att blogga "på riktigt".

- Började dagen med vovvepromenad och frulle vid sjutiden. Pappsen kom över och hjälpte Björn med formbygget i källartrappen. I morgon ska det gjutas.
- Jag och barnen knallade ut i skogen och plockade blåbär, och fikade med saft och bullar. Kom hem vid halv tio.tiden.
- Jag bytte om, och så gick vi ner på stan. Handlade och hälsde på gammelmormor.
- Väl hemma igen var det dags för fika, Björn hade fått besök och vi fikade med mackor och kakor och tårta.
- Pappa åkte hem, och jag och barnen var ute medan björn städade. Jag monterade av allt tyg från sulkyn och tvättade det, vilken skillnad det blev.
- Jag städade ut ett stort skåp som jag haft till alla mina penslar, block, pennor och fotosaker, men oredan hade gått överstyr och man tordes knappt öppna skåpet längre. Men nu är det finfint där. Under tiden hann Alvin somna pladask på golvet, en kvart senare gjorde Elis samma sak. Med stövlar och galonisar på.
- Jag tog fem minuters datatid, men då vaknade Alvin (nähej, ovanligt), och ville mysa lite. Så jag satte mig med honom vardagsrummet och vi sov tillsammans i en timme till.
- Vaknade av att Björn kom in och skulle gå upp och duscha, då väckte jag barnen och vi började med middagen.
- Efter maten gick jag och Elis (eller ja, Elis cyklade) till farfar och släppte ut deras katt. Sedan handlade vi, köpte en glass och så gick vi till lekparken innan vi kom hem.
- Väl hemma mumsade vi på massa blåbär och glass/kesälla. Sedan duschade jag barnen och satte dom i tv:soffan.
- Till sist kom Björn in och satte sig med barnen, och jag gikc en prommis med Sonya innan jag hamnade här.

Nu ska jag göra te.

I morgon ska jag till frissan, ahhhhhh! Jag njuter redan nu. Fan så skönt det ska bli. Har inte gjort något med håret sedan innan jul, det är alldeles för länge sedan.


Ny header.

Denna gillar jag, vad tycker ni?

Såhär kan det se ut,

om man man är som jag, älskar att sätta in bilder i tidningarna:



Men nu kommer det vara lungt fram tills Elis fyller fyra, nästa år :-)

Visst var det snajdigt att jag fick med dagens väder också, haha. Det såg jag inte först.

Billing.

Alvin vaknade tidigt som vanligt, och började prata om billing.

"Jöja billing mamma *fnys*".
"Jaaa... jag ska bara vakna först... zz..."
"Sitta häj o bänta *fnys*" *Alvin sätter sig bestämt upp och väntar.* Då är det bara att knalla upp, och inse att vällingen är slut. Fast det är inte någon katastrof, tack och lov. Det där fnysandet han har gjort sedan han började prata. När han är bestämd avslutar han meningen med att snörpa ihop munnen och sedan fnysa. Som typ "punkt slut". Ganska gulligt. Oftast låter det "Bill INTE! *fnys*". Det är mycket han inte vill, och det talar han ständigt om. Sötungen.


Bloglovin.

Finns det någon här som använder sig av det? Skulle det hjälpa/gynna/glädja er om jag anslöt min blogg till det?



Nytt...

Ja, lite finjusteringar på bloggen har jag gjort. Ser ni vad det är jag gjort? Två saker har jag ändrat.

Just nu sitter jag och gör en ny header i PS. Jag blir aldrig nöjd med de jag gör, det finns för många valmöjligheter tror jag.

Fast snart ska jag ge upp här. Det väntas chips och te framför tv:n, och det tackar jag inte nej till.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!

Alvins firande.

Idag firade vi Alvin. Smörgåstårta och massa vanlig tårta. Jättetrevligt, och tack alla som kom :-)


Alvin klarade faktiskt att blåsa båda ljusen. Elis lovade att hjälpa till om Alvin nu inte skulle klara det själv. Precis som med paketöppningen...

(Fler bilder finns på bananabambi.pixbox.se)

Morgonpigg.

Idag var det riktigt, riktigt segt att gå upp. Alvin började tjoa om "Nojji" strax innan sex, en kvart senare vaknade Elis och ville att jag skulle läsa saga för honom. Jag har haft riktigt svårt att sova i natt, det händer i princip aldrig. Hade så ont i ryggen, kanske berodde sömnlösheten på det.

Igår jobbade jag till16, dessförinnan lunchade jag med Maria. Sedan knallade jag hem och fikade med Björn, barnen och farfar. Och så duschade jag och åkte iväg till p&m, där vi åkte vidare till Papas Tapas i Eskilstuna. Hemfärd knappa två timmar senare, jättetrevligt och så gott.

Idag ska jag bjuda en vän på lunch vid 11-tiden, egentligen är det lite väl tidigt att luncha redan elva, speciellt då vi äter frukost sent. Men jag ska bara äta någon macka till frulle, så jag kan äta lite lunch också. Sedan ska jag handla och åka hem och göra smörgåstårta tills i morgon då vi firar Alvin. Och så börjar jag jobba 16 igen.

Sjutton, nu blev det molnig ute. Har hängt ut ett par linnebyxor jag fick hem från Tradera igår, som jag tvättade över naten. Om solen hade varit framme hade de nog hunnit torka tills jag ska iväg, men inte nu. Byxorna var ljusbeiga, från Åhlens. Skitfina.

Vet ni. Idag är sista dagen innan 4 veckors semester! Jag känner mig helt lyrisk. Fyra långa veckors ledighet! Jag han planerat att ta morgonpromenader med Sonya att par gånger i veckan, men då måste barnen sova när jag går, annars följer de efter. Illa att de lärt sig låsa upp ytterdörren. Speciellt med tanke på att Björn sover som klubbad, han hör inte om barnen går ner. Jag hör däremot så fort killarna klampar ute i hallen, så de skulle aldrig hinna så långt som till trappan.

(jag känner mig som en nyfiken hemmafru, sitter och glipar på persiennerna och spanar på poliser som för andra gången sedan igår försöker få tag på folk i Slungan-husen)

Nu ska jag fortsätta med det jag satte mig att göra: leta ny bärbar dator. 

Ni kan kolla bananabambi.pixbox.se om ni vill se lite bilder, har tankat upp ett gäng från nya Canon-kameran.


Tjingeling // Hanna ♥ 

Yo morning.

Jag hade grymma planer på gårdagskvällen. Men så insåg jag att Elis inte skulle somna om jag inte la mig med honom, så halv tio borstade jag tänderna och hoppade i säng, då läste vi en lång saga. Jag var så vansinnig trött att jag inte kom upp igen. Fast kvart i tio till halv sju, det är bra många timmar det. Alvin vaknade vid fyra, och kom in till oss. Och då funderade jag på att gå ut och fota, för det var soluppgång och jag kände mig helt utsövd. Jag har tur, dryga sju timmar är idealiskt för min del, sover jag mer än det blir jag slö och seg. Men nä, verkligheten kom ikapp när jag låg och funderade. Dels jobbar jag 8-16 idag, och eventuellt ska jag agera chaufför åt pappa och mamma och deras grannar ikväll då dom ska äta i Eskilstuna. Inget bra att vara så trött då.

Idag fyller Alvin två år. Plutten börjar bli stor. Fast vi ska fira honom på lördag, istället. Jag skulle från början ha jobbat kväll idag och förmiddag i morgon, men när vi väl bestämt att fira honom på lördagen ville en kollega byta arbetsturer, så det blev tvärtom för min del. Men det är bättre att ha kalas när man har god tid på sig. 

Nu har jag varit ute med Sonya, och vattnat alla blommor ute. Det är så skönt att komma in till doften av nybryggt kaffe, och se att jag har en timme på mig nu på morgonen att läsa tidningen.

Nu ska jag ta påtår och sedan kolla lokalblaskorna på nätet.


Tjingeling // Hanna ♥ 

Rubrik här.

Äsch, jag får idétorka på rubriker.

Så snart Elis somnat ska jag ladda upp dagens bilder på pixbox. Vi inledde dagen med en båttur, vid åtta-tiden. Sedan åt vi frulle någonstans ute till sjöss. Och så var vi hemma strax innan lunch. Sedan köpte vi glass, åkte till min faster och kusin och hälsade på, och så kom vi hem vid sex-tiden. Dagen har gått så fort, och jag är helt inställd på att det är helg. Känns sjukt, jag brukar ju vara ledig i veckorna men inte brukar jag och Björn hitta på saker.

Nä, nu ska jag se om jag kan få in Elis i sin säng, så länge han kollar på tv kommer han aldrig somna. Alvin somnade vid åtta, han sov inget under dagen och sover som knockad.

Var på djuraffären idag, de har utförsäljning på ALLT, 50% rabatt. Förutom på foder som jag egentligen skulle ha. Men jag köpte prylar till Sonya istället, tre halsband (ett rosa vadderat halvstryp i bred nylon, ett rundsytt helstryp i nylon och ett rundsyt helstryp i skinn) med mässingsdetaljer. Och en reflexsele. Hon kommer bli den snärtigaste bönan i Flen i sommar.

Elis kollar på BEE-filmen, och så säger han "Det står Elis här, STÅ (två) Elis-bokstaver!". Han är duktig på bokstäver, synd att jag inte har tid att läsa mer än vi gör. Fast en gammal ABC-bok är hans favvisbok, det gillar jag. Han gillar att läsa böcker mer än att se på tv/film. "Mamma läs den här boken, och du måste prata om bilderna." Bilderböcker utan text tycker han är tråkigt, knäppgöken. Ju mer text desto bättre. Hoppas han tar efter mig, man har nytta och glädje av att uppskatta böcker. Jag själv (törs knappt skriva det) har fyra böcker på gång just nu. Ajvides talbok, som jag lyssnade på i höstas. Den tappade jag tråden i när min CD la av och jag gjorde ett lyssningsuppehåll, så jag ersatte den med en annan bok, en rysare. Som var ganska tråkig, så jag läser en annan, samtidigt. Sedan köpte jag Ajvides bok i pocket, som jag började läsa samtidigt som den andra. Men den andra var fortfarande trist, så istället köpte jag en fjärde förra veckan, en KOONTZ-rysare. Som jag läser nu, samtidigt som tredje boken. Och så orkar jag bara läsa ett par sidor varje kväll, innan jag somnar. Men det är andå avkoppling. Har tre nya till jag köpte förra veckan, som ska läsas under min semester.

Tjingeling // Hanna ♥

Jobba, jobba.

Ja, fast än så länge sitter jag hemma. Har läst lite nät-tidningar, rastat Sonya, ätit frukost. Och skalat och skivat äpplen till pojkarna. Alvin sov 13 timmar i natt. Fast han vaknade vid fyra. "Jöja billing mamma. Jöja billing mamma." Han somnade ju innan vällingen var klar igår, kraken. Fast han äter inte vällling så ofta på kvällen, ett par gånger i veckan. Igår var han lite extra pipig eftersom han inte hade sovit på dagen, men han hann som sagt somna innan vällingen kom.

Jag jobbar bara till 12 idag, men sedan går jag in extra ikväll några timmar. Högst frivilligt dock. I morgon jobbar jag 8-20, någon som vill luncha mellan 12-13? Fräsigt att lägga ut en förfrågan på nätet, hoho. Onsdag är jag ledig, då ska vi (om vädret tillåter) ge oss ut på sjön. Torsdag jobbar jag 8-16 och fredag 16-20. Det blev visst en helrapport om mina arbetstider den här veckan. Jag räknar ju ner til S.E.M.E.S.T.E.R.N. Ahhhh, 16.01 på fredag kommer vara sommarens skönaste dag.

Vädret ser lovande ut idag, sol för en gångs skull. Lutar åt att jag promenerar till jobbet. Känns fel att ta bilen när jag kan gå, och vädret är fin. Fast jag får ont i foten av att knalla. Fan att det där aldrig blir bra alltså. Framåt kvällarna (om jag gått lite på dagen) vet jag inte hur jag ska sitta, för forfan gör ont i vilken vinkel jag än han den i. Och jag behöver ju röra på mig för sjutton. Jag är van vid det, och nu känns det som om jag är slöare än någonsin.

Kanske åker ut till pappa & mamma en stund efter jobbet, de kom hem igår kväll efter sin Norgevistelse. Barnen har saknat dom, och Elis har framförallt saknat sin älskade traktor. (En åkgräsklippare som förmodligen är äldre än mig. Den får han köra själv, under morfars övervakning, och han tröttnar aldrig. Elis alltså, morfar tröttnar nog efter fem minuter)

Nu ska jag borsta tänderna, och sedan byta om och knalla iväg. Hoppas solen skiner på er mina vänner :)


Tjingeling // Hanna ♥

Nu har jag...


Helg.

Tänk, nu är helgen över. I går morse kändes det som om helgen skulle bli hur lång som helst, men dagarna har bara rusat fram.

Gårdagen spenderades på IKEA. Vi införskaffade en ny säng åt Alvin. Fast vi höll på att komma hem utan. Föst började det med att madrasserna var slut, så vi skulle få köpa skyltexet. Men det var okey. Bad killen kolla så att sängen väl fanns. Vilket den såklart inte gjorde. Vi kunde få köpa skyltexet, till redicerat pris. Okey, det gick vi med på (Vi=jag. Björn satt i lekhörnan i restaurangen med barnen). Kunde de då skicka ner sängen som var uppmonterad till varuutlämningen? Nehej då. Jag fick vackert knalla igenom ett proppfullt IKEA (Lördag/semester=inte bra) ner till "Tag det själv-lagret" och hämta en flakvagn. Sedan gå mot allt folk upp till näst översta våningen igen. Bara för att mötas av ett -Ehh, hoppsan, de fanns visst i lager. Jag läste på fel rad...".

Men bortsett från det gick allt finfint. Avslutade med lite handling i affärerna runtomkring.

Idag har vi hälsat på mormor, vi fikade och pratade en lång stund. Sedan lekte vi i lekparken, handlade och grillade. Barnen var grymt trötta då ingen av dom hann sova på dagen, Alvin somnade kvart över sex, och Elis somnade en halvtimme efter det. De lär vara pigga i morgon bitti.

Nu ska jag fixa fika till mig och Björn.

Ha en trevlig kväll mina vänner :-)

(Nu är det nedräkning som gäller, fyra arbetsdagar kvar, sedan är det SEMESTER!)

  

Tjingeling // Hanna ♥


Lördag!

Om en vecka har jag min första lediga dag på fyra veckor, och jag har då inte ens börjat min fyra veckor lång semester. Rätt najs. På ren slangsvenska. Eller kanske fett najs, men jag avskyt att säga så.

Igår satt jag uppe länge och fixade med bildbloggen. När jag sedan hade läst en halvtimme var klockan närmare två innan jag bestämde mig för att sova.  Björn la barnen (och somnade i deras säng) och jag fastnade vid datorn. Men idag hade vi sovmorgon till åtta, det är ju grym lyx när man har små barn. Nu kollar barnen på en ny Byggare Bob-film, och äter äpplen och dricker mjölk. Jag dricker kaffe. Vi morgonfikar, det är mysigt när man inte har brått någonstans.

Igår hade jag en körig dag, bokstavligt talat. Först åkte jag och barnen och hälsade på deras gammelmormor. Vi handlade åt henne, fikade och värmde lunch. Sedan skulle jag hämta David och hans turnégäng halv tolv för att köra dom till en studio i Vingåker, men han ringer strax efter elva och vill bli hämtad tidigare. Vilket inte gick, men det gjorde mig otroligt stressad. Han ville hämta paket, innan avfärd. Klockan ett skulle jag träffa en person, och jag ville verkligen inte bli försenad. Men när de hade packat klart och hämta post och allt vad det var hade klockan blivit ett par minuter innan tolv. Väl på väg meddelade de att de måste till en adress i Katrineholm för att hämta en nyckel. Suck och stön. Planering är inte min brors starka sida. Jag fick ringa min vän och be att vi sköt upp tiden, men trots det blev jag ändå fösenad. Barnen skulle ju lämnas hos farfar innan. Louise följde med som sällskap, det var jättesnällt. Gillar inte att köra själv, jag blir ju så trött fort och speciellt då när barnen sover.

Sedan for jag och min vän till Nyköping, och tillbringade eftermiddagen där. Och väl hemma tidig kväll köpte jag och eLis lördagsgodis och pizza, skönt att vara hela familjen en kväll. Jag har jobbat kvällar tis-tors och knappt sett Björn den här veckan.

Idag hade vi planer på att åka till Söderköping, men vi ställer nog i det. Eller byter destination. Det blåser så, och ser ut att kunna bli regn. Jag ska föreslå för Björn att vå åker till IKEA och köper en ny säng till Alvin istället.

Nu ska jag kolla ny Byggare Bob, med en gosig Alvin i knät. Han står här och tigger som en liten hund. Och säger "Slut mamma. Slut mamma SItta diiiig mamma!". Han vill att jag ska avsluta här. Sötnosen. Sådant kan man inte ignorera.


Tjingeling // Hanna ♥

God förmiddag!

Igår hade jag sådana planer för att bilder jag skulle fixa. Men det blev bara skit av allt. Eller, min vana trogen så somnade jag. Björn väckte mig och hade gjort fika, och det var ju snällt. Men sedan somnade jag vid tv:n igen.

Men nu på morgonen har jag hunnit redigera lite. Ligger en ny på Maria på bildbloggen.

(Sara! Jag har inte glömt dina bilder! Jag bara, bara, ohh vad pinsamt. Jag har inte hunnit :-O. Säger jag som sitter med andra bilder ständigt. Uhhh. Men nu vet jag hur jag ska göra, så jag ska se om jag kan få tid ikväll).

Idag jobbar jag, börjar 16. Ska lämna pojkarna hor farfar vid ett, sedan jobbar jag från strax efter ett till 20 ikväll. Ska nog gå ner på stan, vi tänkte handla åt mormor innan.

Var ute hos Tiaran igår. Vet inte om jag skrev att hon gjort sig illa? *kollar* Jo, det hade jag. Igår var jag ute och kollade henne, och usch. Det såg äckligt ut. Men inte infektionäckligt, utan bara svullet och rinnigt. Köpte en (uhh, dyyyyr) flughuva till henne, som jag satte på. Men de andra hästarna bossar så över henne, att det faktiskt är skitsvårt att hålla på själv. De är så närgångna, och när de kommer intill svänger de runt med arslena och kickar. Det är otäckt att stå med näsan i närheten då. Barnen satt kvar i bilen, inte så klokt att hålla på själv i en hage då, om det skulle hända mig något. Men ibland är man tvungen. Ska se om jag kan övertala något sällskap att följa med nästa gång.

Tjingeling // Hanna ♥

Morning morning!

Jag vet inte om jag är pigg eller trött. Jag känner mig rätt sliten om jag ska vara ärlig, men jag får inte tänka så. Det blir så negativt, självömkande och till sist blir det en ond cirkel. Bara att rycka upp sig och inse att om 12 timmar får jag gå och lägga mig. Om jag vill :-).

Gick upp halv sex och duschade, och sedan körde jag p&m till tåget. Och så gick jag en längre prommis med Sonya, i regnet. Väl hemma låg jag och Elis och myste i sängen, läste saga och pratade. Vi gick upp för en halvtimme sedan, och nu ser vi på "En liten röd traktor". Alvin sover fortfarande, vilket han säkert behöver. I skrivande stund vaknade han, så typiskt. Men bra. Åhh, vad söt han var i håret, han är nyklippt. Faster Fina fixade pojkarnas hår igår, och båda ä så fina så.

Idag ska vi handla åt mormor, och kanske fika där. Beror på om hon orkar och är pigg. Sedan hoppas jag att barnen kan somna båda två i bilen, för jag måste ut till Tiara med en flughuva, men det går inte om de är vakna. Då kan de inte sitta i bilen och vänta, mycket bättre om de sover. Idag är det ju inte så hemskt varmt, så det går ju bra.

NI kan kolla bildbloggen lite senare under förmiddagen, så har jag nog fått upp ett par bilder på magen jag fotade igår. Tyvärr vad vädret absolut inte på vår sida, solen uteblev ju helt och ljuset försvann i princip vid nio när regnet upphörde.

Nehej, nu ska jag gå och göra frulle.



 

Tjingeling // Hanna ♥


Uäck!

Vad äckligt, jag glömde borsta tänderna innan jag gick till jobbet. Det har aldrig hänt tidigare, det är ju lika inrutat i skallen som att sätta in linserna. Men nu kan jag verkligen inte sluta tänka på det. Jag hade så brått i morse, barnen började vakna så jag bestämde mig för att göra mig klar på nedervåningen istället, så de inte hörde mig. Glömde visst tandborstningen i alla hast då. Kanske får jag möjlighet att smita in på ICA och köpa en tandborste och lite tandkräm under förmiddagen.

Idag var en sådan dag då jag tyckte att Bjön kunde få sova på morgonen, så jag tassade runt extra tyst för att barnen inte skulle höra mig. Han var på firmafest igår, på vallen i H-näs. Det lilla jag hann se av bilderna som fanns i kameran så hade han haft väääldigt kul. Och hans kollegor ;-). Ehrm.

I går var vi i alla fall på marknaden i Blacksta. Fast innan dess åkte vi ner till sportaffären, och köpte ett par nya stövlar till Elis. Hans PAX-stövlar har spruckit precis överallt, och vi köpte dom någon gång på hösten. Jag tänkte inte på att man kunde reklamera dom, jag visade bara upp dom och sa att vi behövde nya, för dom här var inte bra. Men en halv minut senare hade de plockat fram ett par nya stövlar åt honom, sommarens modell, i en storlek större. Som vi fick, för de andra skulle skickas tillbaka. Vad glad jag blev :-). Elis blev också glad, för det var ju hästar på de nya stövlarna! (Vilket de beklagade, men jag sa att det absolut inte gjorde någonting. De skorna han ville köpa sist var ju med glitter på, så det spelar ju ingen roll vad det är för motiv, bara han gillar dom).

Fast vi fick ingen användning av dom, det regnade inte alls. Jag som hade laddat upp med galonisar och regnjackor och allt möjligt. Så det gjorde ju i princip hela dagen bra, att vi kom undan regnet.

Vi köpte leksaker för någon hundrig, och barnen var skitduktiga. Alvin satt i vagnen och var så nöjd, i alla dom timmarna vi var där. Och Elis gick bredvid mig/morfar/Björn som en lydig liten hund. Fast det roligaste var ju att fika, och att få åka det lilla tåget fram och tillbaka från parkeringen.

Jag letade efter en dockvagn, till Alvin. Men det fanns ingen. Och så ville jag ha en barnstol i trä, att klä och måla om. Men det fanns heller inte. Hittade en bunt Elsa Beskow-böcker, men trots att mamma skulle bevaka dom åt mig hann någon före.

Väl hemma släppte jag av Björn, och åkte vidare ut till pappa & mamma, där jag lämnade av barnen. Och sällskapade med min kusin och hennes barn som ville åka ut och titta på Tiara. Fast det var inget kul att visa upp henne, hon hade gjort sig ordentligt illa i huvudet. Förmodligen gått in i en vass gren, för hon hade flera jack plus ett ett ordentligt hål som gick in så långt att benet syndes. Jag mådde illa resten av dagen av det.


Sedan åkte helaste gänget tillbaka till P&M och fikade, jag åkte hem och körde Björn till H-näs. Var så grymt trött att jag inte ens mindes vilken väg jag åkte hem, hemskt att bli så trött.


Plockade in barnen i bilen och åkte till ICA, där vi handlade så vi kunde göra hamburgare. Och båda barnen åt massor, det gör de aldrig annars. (Kan bero på att Björn alltid ska göra egna hamburgare av köttfärs, och han steker dom så hårt att knappt jag klarar att tugga dom). Sedan dusch och lite lördagsgodis, innan nattning. Jag somnade såklart vid nattningen (-nu väntar vi lite med sagan, mamma måste vila ögonen en stund), men tog mig ut och vattnade blommor och rastade Sonya innan jag duschade. Mådde illa hela kvällen, trodde jag hade saltbrist så jag åt en näve chips, men då blev det ännu värre (Bra anledning till att få knapra chips va. Fast om jag ska vara ärlig så gillar jag det inte så värst, jag kan bli så grymt sugen på chips och ostbågar, men jag mår så snabbt illa. Förr kunde jag själv smälla i mig en hel påse, fast jag har för mig att de var mindre förr? I alla fall klarar jag en två nävar nu, kanske. Sedan är det absolut stopp. Bra det kanske. Men jag får grym magknip såhär dagen efter, magknip och halsbränna. Usch).

Nu ska jag diska efter mig, och fortsätta nojja över min tandborstning. Eller bristen på den. Uach, känner mig så äcklig. (Ja, jag glömde skriva det, men jag jobbar ju idag. Det är därför jag har tid att blogga såhär mycket på morgonen. Är jag hemma och uppe med barnen så blir det inte många rader)



 

Tjingeling // Hanna ♥

Och jobb.

Igår ledig, och idag jobba.

Men vilken skön dag vi hade igår! Först fikade vi med gammelmormor på stan. Sedan lämnade jag barnen hos pappa, mamma och jag åkte till Ekenäs och köpte REA-blommor. Sedan uträttade vi lite ärenden på stan, innan vi åkte tillbaka till pappa och barnen och åt lunch. Sedan gick Alvin och jag med prommis, och efter det gick vi ner till sjön och badade, pojkarna och jag.

Hem åkte vi framåt tre-tiden, Alvin somnade i bilen, och Elis på en filt på gräsmattan. Jag hann laga middag, och så åt vi när pojkarna vaknade efter sin sena eftermiddagslur. Sedan planterade vi blommor, och pojkarna fick leta sig trötta. Och så duschade vi, och kollade på tv en stund innan sagoläsningen. Björn var på möte hela kvällen, han kom inte hem förrän halv elva.

Nu ska jag leta fram ett par galonisar till Elis, alla hans har försvunnit, och idag verkar det kunna bli lite regn. Sedan ska jag packa in pojkarna i bilen. Snart dagisdax, men innan ska vi till OK/Q8 och ta varsin glass :-). Det är vardagslyx. Att kunna äta glass när man känner för det. Jag börjar jobba efter lunch också, men innan dess ska jag lämna matlåda till mormor, skriva på papper på kontoret och luncha med Maria.

I morgon blir det loppis i Blacksta. Jag längtar, hoppas det blir uppehåll bara. Jag ska leta efter en liten barnvagn till Alvin, jag körde ju över hans :-(. Och kanske lite barnböcker.

Ses kära vänner!

Tjingeling // Hanna ♥

Ledig!

Åh så underbart, idag ska jag umgår med mina killar helaste dagen. Först ska vi till deras gammelmormor, och äta glass på stan. Sedan ut till pappa & mamma. Badkläder ska med, förstås. Och kameran. Eller alla kameror, vet aldrig vad man stöter på för kul när man minst anar det. Jag ska åka en sväng förbi här hemma och hämta kameror, Sonya och lite leksaker. Kanske Elis cykel.

Testade den vattentäta kameran igår, och den var kul! Fast vattnet i Stavsjön var alldeles för grumligt. Men i badhuset kommer den bli perfa :-)

Tis - ons jobbade jag delade turer, och det var trist. Dagarna blir så långa då. Men Madde gjorde mig sällskap mina lediga timmar på tisdagen, vi fikade och gick en prommis. Igår åkte jag ut till P&M mellan arbetspassen. Tog med Sonya ner till vattnet, provade kameran och lät henne simma lite. När det är folktomt får hon bada där, annars brukar jag inte låta henne göra det, alla uppskattar inte hundar på badplatser.

Nehej, nu är det dags att göra oss klara. Jösses vad barnen är pigga idag. Alvin vaknade halv fyra, och skulle upp. Tvärledsen över att han inte fick. Han somnade under gråt. Sedan vaknade han 5.15, och skulle "titta nojji" (Rorri) vilket han heller inte fick. Somnade om under tårar, igen. Och så vaknade han sex, och fick faktiskt se på Rorri. Då vaknade Elis också, och sedan dess har det varit fullt ööööös.


Tjingeling // Hanna

RSS 2.0