....

Det går några dagar mellan blogginläggen.

Men som jag tidigare sagt, det är många ställen att uppdatera på. Privata bloggen, bildbloggen, hemsidebloggen samt facebooks båda sidor. Så jag är väl lite förlåten för att jag inte uppdaterar dagligen här.

Igår fälldes det träd här hemma, två stora björkar försvann från tomten. Nu blir det mycket vedklyvande för oss. Men det värmer gott i vinter. Och vi lider ju inte brist på björkar direkt.

Jag är vaken själv (skulle jag inte skrivit, nu hör jag någon av barnen där uppe) nu. Vaknade vis sju, av att ingen Esther ville ut. Sedan kom jag på att hon ju sov kvar här nere, i lekrummet. Rastade båda vovvarna vid halv tio, men Esther brukar få en sista sväng precis innan jag lägger mig. Nu somnade jag vid tv´n och vaknade vid två. Så sent vill jag inte vänja henne vid att få gå ut, så jag lät henne vara. Och hon sov helaste natten här nere, inte ett pip. Dock en liten kissfläck, men det är förlåtet.




...

Tänkte ge en liten Esther-rapport.

Lilla fröken börjar se mer och mer normal ut, svullnaden går ner hela tiden och hon ser inte så makaber ut. Men fortfarande ser hon ut som någon blandning mellan Gollum och Quasimodo. Ett öga i varje socken. Tragiskt att skoja om. Ena ögat är lite insjunket, just för att det är svullet runt om. Och andra ögat står ut lite, eftersom hon är svullen bakom. Jag oroar mig för att ögonen ska se sådär lustiga ut. Inte för att det gör något, man tycker inte mindre om henne för det. Men det kommer hela tiden påminna mig om att jag kunde förhindrat hennes utseende, att det var mitt fel.

Men hon är så glad och pigg, äter, kissar och bajsar. Det som oroar mig mest nu är att ögat kleggar igen hela tiden, och jag vet inte hur allvarligt man ska se på det. Kan vara ögondropparna som torkar, jag vill inte gärna vara i ögat och pilla och torka, då man ska vara så försiktig med infektioner. Kanske är det blod som funnits bakom ögat som tar sig ut. På fredag ska vi till veterinärerna här i Flen för att kolla ögat. Kanske får hon äta anitbiotika ännu längre, sista dosen är i morgon. (På tal om doser, hon ska ha smärtstillande/antibiotikamedicin för hundar på 0,75kg. Man får en liten måttspruta med. Det är bara det att sprutans kg-markeringar börjar vi tio kg! Sedan upp till 50. Så man får liksom hötta lite. Och vi kom fram till att det ska vara mellan 1-1.5 droppe. Stora mängder smärtstillande.)

Fröken Gollum/Quasimodo fick hälsa på halvbrodern Bonzo tidigare idag, oj vad de busade. I tio minuter, sedan ville Esther sova, och sov i en timme. Hon sover mycket, den här bruden. Ca 90% av dagarna. Det gjorde hon redan innan olyckan. Lite tillbakadragen, inte så "påig" och hoppig. Jämför man Esther med Bonzo så verkar hon hemskt sjuk, för Bonzo far som en skållad råtta upp och ner. Esther sätter sig någonstans och tittar. Sedan fick Esther gå från David (King´s) till runda banken. Hon trippade på som om hon aldrig gjort annat än gå i koppel (bara andra gången vi är ute på renodlad promenad), hon stannade någon gång och kliade sig (hon hatar halsband). Men sedan blev det hemskt blött om magen med allt regnvatten, så då fick hon åka bur.


Jaha, nu stampar Alvin ner för trappen. Han är alltid så arg att han klampar för att visa det, vid första steget han tar så vet jag att det är han och inte Elis som kommer. Han vill ha ost. Hans mage var sugen på det. Vi tog upp lite glass, och några överblivna chips. Men nej, han ska ha ost.

Dags att sällskapa barnen, och hämta ner osten som Alvin försökte smyga sig förbi med. Jag såg mellan fingrarna. Han trodde att han smög, men jag hörde hans blaffande steg.


....

Usch, idag har inte varit någon bra dag.

Stackars Esther fick en hårdhänt kram av Sonya, och började blöda i ena ögat. Jag höll på att svimma och klarade inte att ta i henne (jag var helt övertygad om att hon fått den lilla skallen krossad, och det var omedelbar avlivning nästa), så Björn (som klart och tydligt deklarerat att han inte vill ha något extra besvär av den nya lilla familjemedlemmen) fick åka till veterinärerna här i Flen. De hade ingen som var bra på ögon där, Katrineholm var stängt för semester så det fick bli Strömsholm. Jag stannade hemma med två förstörda barn. Stackarna. Stackars Esther. Och det värsta (eller bästa, hur man nu ska se det) var att det var så odramatiskt. Esther inbjöd till lek, Sonya svarade och Esther fick en smäll tillbaka. Inga onda avsikter, bara klumpighet. Vi har varit så försiktiga, och inte låtit hundarna vara utan uppsikt. Nu kommer de inte få umgås alls förrän Esther vuxit till sig ordentligt.

Diagnosen för henne var en blåtira. Lite antiinflammatoriskt och smärtstillande, och några ögondroppar till det svullna ögat. Jag överdramatiserade som vanligt.

Och tänk vilken oehörd kärlek man man hysa till ett djur. Jag mådde illa hela dagen, kunde inte äta något och bara ville att Björn skulle ringa. Esther har bara varit här i tre dagar och det var redan oerhört tomt utan henne, och jag började nästan gråta bara jag tänkte på den lilla kraken. Så kändes det inte att få Sonya, jag vet att jag och en granne pratade om att vi båda undrade var den där djurkärleken fanns. Att man blev så snopen över att det inte kom omedelbart. Men med Esther är det inte samma sak, kanske för att hon är så liten och oskyldig. Kanske för att hon så uppenbart tyr sig till barnen, och för att hon är så "perfekt". Tar man ut henne bajsar hon och kissar. Ställer man fram mat så äter hon. Och får hon sin korg så sover hon. Så lättsam.

Ja, jag är så otroligt glad över att hon är tillbaka. Hon ska få lugn och ro nu. Vi ska tillbaka till veterinärerna i Flen på fredag. De var lite oroliga för en infektion, det kunde ställa till det.


....

Vi har en ny familjemedlem.

Esther. En chihuahuavalp. Barnen är helt till sig, och Sonya har mottagit den lilla varelsen genom att agera mamma. Om hon fick skulle hon bära omkring på Esther. Vid första mötet reste hon ragg, och tyckte det var hemskt konstigt. Sedan fick Esther en slick och så var det över. Sonya ställer sig gärna över Esther, och ska ha full koll. Men jag hade fasat över att Sonya skulle skälla, morra och liksom visa att hon inte ville ha henne här. Men det är precis tvärt om. Sonya letar efter Esther när hon inte är nära. Det har även gått bra att ha båda lösa på gräsmattan, även om jag står inom en halvmeter. Just för att jag inte litar på att Sonya inte slänger fram en tass i "lekinbjudan".

Och Esther har uppfört sig som om hon aldrig gjort annat än att bo här. Några olyckor har hänt (vi tvättat mattor för fullt), men så fort barnen försvinner så går hon omkring och piper och gnäller. Hon har verkligen fattat tycke för killarna, och ska hela tiden sitta i deras knän. I morse satt de tillsammans i soffan och såg på film (jag satt bredvid såklart). Men hon ska sitta hos dom, men så är hon ju uppvuxen med barn. Så söööt.


....

Usch, den här dagen kunde ha varit bättre. När somliga är på ljuvligt humör går det ut över alla i familjen. Åhh vad jag är less på det. Tänker inte skriva så mycket mer om det. Varken bu eller bä för det är så lätt att missförstå. Mer än att jag själv blev på "jag skiter snart i det här"-humör. Ska jag städa? Nej jag skiter i det. Ska jag redigera bilder nu när jag har tid? Nä jag skiter i det. Skiter, skiter, skiter.

Om någon undrar varför det inte blir färdigrenoverat här hemma, så kan jag tala om att det är mitt fel. Det är jag som sprider saker överallt. Och det är jag som ser till att det inte går att komma fram. Det är jag som ställer möbler utefter varenda vägg och ser till att det inte finns en enda ledig yta att röra sig på. Så det löser vi med att röja gärnet och kasta allt som råkar ligga i vägen. Renoveringsdöden, här kommer fam Nordin/Säfström.

Var på BVC med Alvin, på fyraårskontroll. Och han var duktig på allt. Lite lång för sin ålder, men inget anmärkningsvärt. Skönt. Och vi behövde inte oroa oss för att han inte säger "R" ännu, det skulle nog släppa snart. Efter kontrollen var vi och fikade. Barnen åt glass i mängder och jag drack kaffe. Sedan hem, har spelat lite MarioKart och nu ser barnen på Emil. Jag tvättar och plockar, precis som alltid. Rensar leksaker. Kastar trasigt. Björn sover. Så kul har vi det. Barnen ska jag köra ut till pappa & mamma senare ikväll, då jag har fotografering. Vid Yxtaholm, nära och bra. Hoppas det inte börjar regna bara.

Jag trodde det spökade i källaren för helt plötsligt låg all tvätt som jag lyss la in i tumlaren utspritt. In med allt igen, gick ur rummet och tjoff, så låg allt på golvet igen. Vafalls! Men det var låset på tumlardörren som gått av. Kul. Fick palla upp stolar framför för att den inte skulle smälla upp igen.

Äsch, trist inlägg det här. Ni får ursäkta. Ibland behöver man skriva av sig.


...

Hej igen :)

Idag har det varit fullt ös. Tre fotograferingar. Jag är slut i benen efter allt bilkörande (får ont i ljumskarna och låren, tror jag omedvetet spänner mig. För jag kan ju knappast få träningsvärk av att gasa och koppla? Hrm...), Vadsbro - Sparreholm - Örsta. Men fina bilder har det blivit. Och jag har sorterat dem i de sedvanliga mapparna och fixat och förberett inför i morgon bitti då jag ska börja redigera. Jag orkar faktiskt inte det nu, ögonen går i kors. Har plockat disk och sorterat tvätt och fixat fika nu, för nu börjar det ett program på tv som jag vill se.

Vi hade tänkt en tur på sjön i morgon. Tyvärr såg jag att Alvin har sin 4-årskontroll då. Halv två, sämsta tiden. Så, sjöturen får vänta. Får bli en hemmapysseldag istället. Fick en hundfotografering i morgon kväll, hoppas det blir fint då.

Nu ska jag däcka i soffan.

Tjing vänner :)


....

Men hej, -hallå!

Vad klockan går fort. Satte mig här en stund, som blev en timme, som blev, typ, halva natten.

Har haft en väldigt aktiv dag. Först handlat åt, -och fikat hos, mormor. Kul att träffa henne även om barnen inte riktigt förstår att hon inte orkar med att de härjar.

Sedan åkte vi en sväng till pappa & mamma. Pappa och David var ute på sjön vilket gjorde barnen hemskt besvikna. De ville ju också ut med båten! Stannade bara en dryg timme, sedan åkte vi hem. Och väl hemma fikade vi, sedan tog jag tag i ett av alla mina "måsten". Nämligen källaren, och tvättstugan. Jag sorterade och plockade och dammsög och våttorkade där nere. Görs typ en gång om året, lagom till sommaren. (Ofantligt mycket hundhår, det är just hundhåren som dominerar det som jag retar mig mest på. Hundhåren som yr runt fötterna så fort det gått mer än tre dagar sedan dammsugning.)

Tvättade mattor och Sonyas alla filtar/kuddar, och rensade i henne boplats under trappen. La alla sopkassar i svarta sopsäckaer som ställdes färdiga att tas ut till tippen. Sedan gav jag mig på nästa våning. Sorterade i lekrummet, bar ner datorn i källaren, sorterade sladdar och tvättade alla mattor.

Och på ovanvåningen bytte jag sängkläder i alla sängar, och så avslutade jag med att dammsuga och våttorka alla rum. Däremellan hann jag hänga tvätt och plocka och sortera både ren tvätt och smutstvätt. Sedan åkte Björn och hämtade pizza. Och så messade en vän om sällskap, och jag åkte iväg och kom hem vid elvatiden. Då bäddade jag rent i barnens sängar, la Alvin och sedan satte jag mig här. Nu ska jag bädda rent i vår säng, plocka fram saker till i morgon för då ska jag på två roliga saker (en del vet vad jag menar, ni andra kommer tids nog märka).

God natt vänner :-)


....

Idag har jag haft en shoppingdag.

Var med mammsen till Eskilstuna, där jag lyckades hitta en vit tunika, och en blå långskjorta, samt två luftiga, tunna toppar i beige och ljusrosa.

Nu ska jag bara landa mentalt, och sedan åka med barnen ut till sommarstugan där vi ska lägga papp på taket och försöka hinna bada lite. Det förvandlas allt mer till en stuga på vår lilla bergstopp.

Hoppas alla har en bra dag, det har i alla fall jag haft.


....

Man känner sig lite lätt störd av att sitta här mitt i natten.

Men det finns inga andra tillfällen då det är så rogivande och lungt att redigera bilder. Alla sover, och det finns verkligen inga andra måsten. Ingen kräver att man ska prioritera dammsugning/tvätt/etc klockan två på natten.

Möjligen bör jag sova nu, för i morgon vankas en tur till Eskilstuna med kära mamma. Det ska bli kul, Underbara Hem och lite klädaffärer står på schemat.

Jag har gjort om lite på hemsidan, ni som läser min blogg brukar ju hjälpa mig med lite stavningskoll och sådant. Ni kan väl kika in och se om det fortfarande ser bra ut. Jag vill att hemsidan ska vara enkel och ganska sparsmakad, samtidigt har jag fått önskemål om att visa mer bilder så det syns vad jag gör. Jag vill inte att det ska bli oöverskådligt och plottrigt, så ni kan väl kika in och skriva en rad om vad ni tycker. Det är mycket värt för mig att få lite (både positiv och negativ) kritik.


....

Hejsan hoppsan :)

Dagarna bara springer fram, och jag har inte ens semester ännu, två långa veckor kvar. Undrar hur det blir när jag väl är ledig sedan... Fast idag är min sista arbetsdag. Eller mja, hälften rätt. Har tagit ut komp två resterande veckor, och kommer bara vara ledsagare då. Sedan är jag ledig fyra veckor, ingen ledsagning heller.

Kommer ha lite fotograferingar bara, det droppar in bokningar hela tiden. De flesta vill ha i augusti, så den månaden kommer bli fullbokad. Men det är skoj. Skoj, skoj, skoj! Det är ju nu på somaren man får köra hårt, för hösten är inte lika populär och vintern är helt och hållet lågsäsong.

Den här sommaren kommer bli kul, och gå himla fort. En roligt sak inträffar på måndag. En annan om två veckor. Och en tredje (hoppashoppashoppas) till hösten. Allaihopa är lite nerpirrande, lite oroväckande men absolut helt och hållet självvalt. Framtiden ser ljus ut :). Spännande! (Sedan är jag lite av en olyckskorp och vill inte så gärna ropa hej innan jag ver säkert. Därför vill jag bara säga A än så länge)

Nu ska jag tycka synd om mig själv en stund, har fått en vaxpropp i örat. Buhuuuu, så jobbigt det är. Fick bort det västa med Revaxör, men det spelar ingen roll att jag hör "nästan bra", jag vill höra bra! Åhhhhhh.


....

Hej! Länge sedan nu :-)

Hade en lång vecka med mycket jobb. Eller, trodde det skulle bli mycket jobb, men längsta dagen (imåndagen) jag hade fick jag vabba. Jag själv hade mått riktigt pyton dagen innan. Eller hela den helgen. Började med ont i högra höften, inget hjälpte och jag var helt bortdomnad (självdiagnosen var ichias - efter allt för mycket städande här hemma, brukar få lite känningar men absolut inte ont). Dagen efter hade jag så ont i ryggen att jag inte visste hur jag skulle stå/ligga/sitta, kändes som om någon nerv var i kläm (också en självdiagnos). Benen domnade bort, eller stelnade, och när jag böjde på mig liksom fastnade jag i den positionen och höll inte på att komma upp igen.

Jag tyckte det var riktigt otäckt, för så har jag aldrig känt förut (självdiagnosen där var begynnande ryggskott). Natten därpå hade jag lika jävulskt ont, fast nu satt det inte i benen utan i ländryggen (Självdiagnos - njurarna. UVI?). Jag var även uppe på natten flera, flera gånger med èrraid (läs baklänges om ni inte är känsliga). Ja, ni ser. Hela min förra helg gick i självömkandets (och www.varguiden.se´s) tecken. Jag mådde inte bra, och jag vet fortfarande inte vad som var fel. Och när Elis då vaknade tidig morgon med feber var jag inte sen att erbjuda mig att vabba den dagen. Behövde själv vila, och jag var inte bra i magen.

Nu mår jag dock prima :-)

I fredags morse halv nio åkte vi till Göteborg. Halv två var vi nere, parkerade bilen och gick och åt världens godaste kebabpizza. Sedan checkade vi in, duschade och tog en tupplur. Vid sextiden gick vi ner till Ullevi, gick snabbt och lätt att gå dit och komma in och hitta sina platser. Förband nr 1 var lite halvdåliga, förband nummer ett riktigt bra och IRON MAIDEN var riktigt, jäkla grymma! Jag lovar, detta var inte den sista konserten jag går på. Shiiiit vad bra låtar de spelade. Och inte bara nytt material, utan gamla låtar också. Hela Göteborg hade MAIDEN-feber men det var riktigt kul. Ångrar inte för en sekund att vi åkte (även om jag inte var så sugen innan).

Dagen därpå var det bara att ta med sig packningen ner till frukosten, äta på 20 minuter och sedan checka ut. Och så åkte vi med bara ett stopp tillbaka till Flen. Eller Vadsbro, loppisen i Blacksta. Nästa gång vi åker ska vi se till att ha barnvakt något längre, så vi kanske kan hinna med att turista lite.

Kanonhelg är summeringen!

Idag gör vi allt tvärt om. Vi rör inte en fena i onödan. Eller, Björn är på sitt jobb (och jag satt faktiskt med firmajobb i fyra timmar igår kväll), och jag och barnen har städat, spelat spel och plockat. Nu har jag tagit en kafferast, och ska snart duscha och åka ut till pappa och mamma med barnen.

Förresten, har ni kikat in på min bildblogg? Med ny design. Snälla säg att den blev fin. Jag är själv så jäkla nöjd :-)

 


RSS 2.0