Smällare.

Det smäller och pangar. Ungdomar runt hela kvarteret har försetts med drösvis med smällare och raketer. Och ingen är så glad som jag. För nu hinner Sonya få försmak på morgondagen. Fast det behöver hon knappast, hon är skottsäker. Vi var ute nyss, en dryg halvtimme. Letade efter de ställena där de small mest, där gick vi. Inga mutor, inget extra beröm. Bara gick. Sonya sniffade på som vanligt, gjorde det hon skulle och tog ingen som helt notis om allt pangande. Jo, en gång vände hon sig om, när vi gick vid skolan. 15 meter bakom oss drog någon av en sån här smattergrej, den hade hon inte hört tidigare under promenaden så den var hon tvungen att kolla på. Men annars, ingenting. Ingen svans under magen. Ingen ragg rest. Min duktiga hund.

Sovmorgon.

Jag fick sova till kvart över åtta idag. Det känns nästan overkligt. Ja, sist jag sov länge var jag ju magsjuk, så det räknar jag inte. Men alla sov till kvart över åtta, tom Alvin. Konstigt nog. Björn sa igår kväll att han skulle gå upp med barnen om de vaknade, så jag fick sova efter min jobbhelg. Men när Alvin hade tramsat runt i sovrummet i tio minuter utan att Björn gett en antydan till att gå upp så gjorde jag det. Och han och Elis sover fortfarande, herre gud, klockan är över halv tio och de sover fortfarande.

Fast nu trampar någon där uppe. Och det låter inte "suck.... morr..... *babooom, babooom, baboom klamp klamp klamp*" så jag antar att det är Elis som är vaken.

Ehh, ja det var det. "Jag vill ha dukdost. Oj så mycker klaaaader det ligger här. Oj. Mamma! Kolla nya flääääkten!"

Jävla dålig.

På att blogga. Ja, jag alltså. Jag som verkligen gillar det, men det blir ju liksom aldrig av.

I fredags firade vi jul hos mina svärföräldrar. Jättetrevligt det också, god mat och hemskt mycket folk. Lägger inga bilder här, ni får kika på min pixbox om ni är intresserade. Detsamma gäller julafton också, kolla pixbox (om ni inte redan gjort det).

Lördagen då, ja då jobbade jag hel-helaste dagen, 7-20. Väl hemma tog jag över nattningen av barnen från en halvhysterisk Björn, sedan somnade jag själv och vaknade vid elva. Söndagen jobbade jag till tolv, sedan gick jag hem och klädde barnen och gick ut, vi hälsade på gammelmormor och blev bjudna på plättar. Gick hem, mötte Björn i lekparken som fick ta killarna strax innan fyra då jag åter gick tillbaka till jobbet. Slutade åtta, handlade och gick hem och däckade vid tv:n. Fast jag var nöjd över att hnna mysa med barnen i flera timmar under söndagen, i lördags hann jag knappt prata med dom.

Björn är bara irriterad över att det är leksaker/kläder överallt och han inte får något gjort när han är hemma med barnen. Han ser aldrig det annars, när han jobbar. Då är han borta 7-17 och väl hemma äter vi och oftast nattar jag barnen så han kan greja med "sitt". Men när jag jobbar som i helgen hinner (vägrar) jag plocka extra efter ungarna, jag orkar inte det. Det är ju ett evigt plockande på kläder och leksaker, inte bara efter barnen uten även saker efter oss. Kläder, pappershögar, räkningar, saker på bänkar etc in i alla oändlighet. Men jag tror ändå inte att vi har det annolunda mot andra, faktiskt. Jo, givetvis tror jag att folk kan ha det mer städat än vad vi har, men också tvärtom. Jag tror vi är ganska genomsnittliga faktiskt. Förutom min vän Maria då, som är den mest pedanta människan jag vet ;-). "Oj jag måste verkligen städa för det är sååååå stökigt hemma." Yes. Då ligger det ett lypsyl och tre veckotidningar på tv:bordet.

Om det är stökigt här hemma, ja då kommer man inte genom hallen/trapphuset. För där ligger ungarnas skor, stövlar och galonisar, DUBBEL uppsättning givetvis. Och så står barnvagnen inklämd mot källardörren, med en filt och ett fårskinn ovanpå. Hatthyllan vår tappar ofta krokarna, speciellt eftersom jag då hänger allt där, inte bara kläder, så ofta ligger fem jackor och ett par overaller över alla skor i skohyllan. Eller pja, skorna stod säkert inte där från början, de låg nog på golvet. Bland annat Björns tre par båtar till arbetsskor och mina fyra par joggingskor, och ett par flipflops. De används flitigt den här årstiden ;-). I hatthyllan ligger tre par av mina "finstövlar", ett par reklambuntar, ficklampor, paraplyer och arbetshandskar. I trappan till ovanvåningen ligger barnens dagisväskor, och oftast en hög med "inte rent men ändå inte smuts"-kläder, plus ett par badlakarn. Den bunten hänger jag dagligen upp, fint, på trappräcket på ovanvåningen. Men killarna har som vana att varje gång de passerar puttar de allt över kanten. Sedan står det allt som oftast en korg med ren tvätt, och en pappkartong med återvinningspapper. Det sistnämnda ligger oftast itspritt bland alla skor. 

Ni ser. Och vänner, då har vi bara kommit till det FÖRSTA rummet. Vi har *räknar* nio, stora och små, rum till. Där det oftast går i samma tema. Saker som läggs för att man just då inte hinner lägga det på rätt plats, barnen som river runt i det och sedan går det överstyr. Och här hemma saknas ju förvaring, allt är tillfälligt. Så länge. Tills vi byggt det och det.

Men jag är van vid vårat, jag vet att det tar en halvtimme innan alla är klädda och man kan gå ut, medan Björn blir vansinnig över att han inte kan klä barnen på tre sekunder och sedan dra ut. Han gör ju det så sällan att det blir ett jätteprojekt varje gång de ska utanför dörren och jag inte är med. De få gångerna han ska klä barnen har jag (oftast) lagt fram allt i högar, just för att han ska slippa få sina förbannade utbrott. Ja, jag curlar och det hjälper väl knappast i längden, men just DÅ orkar jag inte med bråk. Inte från honom, inte från barnen.

När han är hemma med barnen ska det göras så stora projekt. Det räcker liksom inte med att hålla prylarna under kontroll, ochse till att det är någolunda ordning här hemma. Tvätta alla miljoner plagg som ligger överallt, köra en diskmaskin och se till att ungarna inte slår ihjäl varandra. Nej, det ska GÖRAS saker. Nu i helgen hade han plockat ner hyllor ur datarummet och satt dom i lilla hallen på ovanvåningen, rivit ur en garderob och fyllt den med leksaker. Det var ju bra gjort, vi har pratat om det länge. Men jag ger mig oftast inte in i sådana saker när jag är hemma med barnen, för när de är med skapar det mer oreda än ordning. Och är det okey för en själv, så visst. Då funkar det ju. Men Björn tålamod räcker liksom inte till det, han blir vansinnig femtio gånger under dagen och så är han skitarg när jag kommer hem.

Suuuuuuuuck.

Magsjuk.

Julefrid. Nu, äntligen, känner jag att det är jul. Och lugn och ro. Sitter i ett hav av leksaker och dricker kaffe, i pyamas och ett par fårskinnstofflor jag fick av mamma i julklapp. Alvin pular med en av sina miljoners nya leksaker.

Ahhhhh.

Vet ni, jag läste på aftonbladet.se att vinterkräksjukan skulle komma till jul. Bullshit tänkte jag, det är sådant som tidningarna blåser upp innan jul. Men ta mig fan om vi inte drabbades.

På söndagskvällen kom Björn hem och mådde illa, han trodde det var illamående pga migränen han hade. Men efter en natt halvsovandes på toaletten insåg vi att han var magsjuk, om än en mild variant. Samma kväll kräktes Elis ner fem pappersskydd i sängen, så han var ju också sjuk. Så på måndagen fick jag vara hemma från jobbet, jag och Alvin försökte vara ute så mycket som möjligt för att minska risken för oss att bli dåliga. Men under tisdagen var det min tur, sängliggandes precis hela dagen. Tack och lov vabbade jag redan för Elis, så vi var dåliga alla utom Alvin. Fick absolut ingenting gjort. Ingen julstämning alls hade jag där jag varvade toalettbesök med jämranden i sängen. Inget av det här sista fick jag gjort, det man vill pyssla med hemma. Fixa med de sista paketen, klä granen, se till så det var fint hemma, ta fram alla kläder till morgondagen... Fy fan. Men Alvingodingen klarade sig, tack och lov.

Och igår, julafton, kändes allt bara perfekt. Jag var visserligen orolig i magen, lätt illamående och ganska kraftlös, men jag kände mig bara så pigg jämfört med tisdagen. Och jag var så lycklig över att Alvin inte blev sjuk på julafton. Så själva julafton blev lika bra som alltid. Lång frukost och paketöppning på förmiddagen här hemma. (Tack alla vänner för de fina sakerna vi och barnen fick! Jag är så ledsen över att jag inte kunnat ägna mer omsorg åt inslagning mm till era julklappar, men jag har helt enkelt inte orkat när magsjukan har varit närvarande i olika grader).

Vid lunch åkte vi till pappa och mamma, där vi åt supergod mat, och hade det jättetrevligt. Tomten kom också, Elis blev jätteglad, även om han var lite halvnervös över tomten. Jag är så glad över vår filmkamera, det är så himla kul att ha just tomtens besök inspelat.


Barnen fick berg av prylar, jösses amanda vad saker.

Jag fick en Wacom Bamboo Fun av Björn, gud vad jag blev glad. Jag hade verkligen önskat mig en sådan, men vad jag vet har jag inte sagt det. Snacka om att jag blev glad. Det är altså en ritplatta till datorn med tryckkänslig penna.

Det ingick även den senaste versionen av Photoshop Elements, det gjorde mig också glad för jag har ingen version alls av PS Elements och det har jag saknat.

Idag är jag sjukskriven, ringde i tisdags när jag märkte att jag höll på att bli sjuk. Finns ingenstans att sjukanmäla sig på röda dagar och helger när chefer och vikariesamordnare är lediga. Eller jo. Man ringer till vårt kontor mellan 7-8, men den som skulle jobba och ta emot sådana samtal den tiden var just jag. Jag kunde nog ha jobbat idag, i värsta fall. Men jag är glad över att jag sjukanmälde mig, för magen är fortfarande paj och jag mår illa.

Nä, nu ska jag mysa lite med pojkarna, båda står här och snackar så jag ska pussa lite på dom.

Ha en fortsatt trevlig jul!

Jag vet...

Jag är kass på att skriva här. Jag har bara inte hunnit. Hela dagarna poppar det upp idéer om vad jag kan skriva om, men när jag väl sätter mig är jag för trött. Kollar mailen och somnar, i princip.

Igår skrev jag ett lång inlägg, men Alvin knäppte av datorn så allt försvann.

Idag var tomten på dagis, Elis var så nervös över det. Jag hade köpt varsin snökula till dom, en sådan med vatten, snöflingor och tomtar i. De har trånat i flera leksaksaffärer över sådana, så det var prefekta dagisklappar. Alvin har gråtit floder när jag tagit dom ifrån honom i affärerna, medan Elis mest konstaterar att Tomten nog kommer med en sådan till honom.

Blev så besviken ikväll, Elis sov nu när jag kom. Klart det är bra att han sover när klockan är över åtta, men annars hör det till att han tjoar att mamma är hemma, och sedan rusar ned för trappen och ska pussas och kramas. Snyft. Har knappt träffat dom idag. De åkte till dagis vid nio. Jag jobbade fram till elva, sedan städade jag hos mormor, handlade och tog ut pengar åt henne. Sedan åkte jag hem, rastade hunden, hämtade jag barnen på dagis, körde dom till pappa och mamma, åkte tillbaka till jobbet och jobbade till åtta. Nu är jag hemma och ska kasta ihop lite varma mackor, är störthungrig och de andra hade redan ätit.

Hörs!

Kaffe...

Gud, jag har druckit alldeles för myclet kaffe idag. Jag har hjärtklappning, det får jag alltid när jag överkonsumerar kaffe. Uhhh.

B.T.W. Lämningen av killarna på dagis gick så bra idag. De var jätteduktiga, Elis tala direkt om för en av fröknarna att jag skulle komma efter lunchen. Så han hade förstått, och dessutom accepterat att det var så. Skönt så in i norden.

Hämtade killarna strax efter tolv, åkte och lunchade Tiara, handlade lunch åt mormor, och åkte hem. Har varit hemma ett tag nu, mest surfat runt lite. Barnen har lekt och roat sig själva, men jag ska ta och göra lite nytta nu. Alvin pratar så det står härliga tall, han rabblar "duu, duuu, oiii, lululu DÄÄÄÄÄ!" Det sista "DÄÄÄÄÄ" är visst någon slags sammanfattning, som liksom ska förklara allt han bluddrat om innan. Han är söt, Alvin. Nu står han bredvid mig och säger "Kaaageeee...." och så drar han upp tröjan. Han visar sin mage, den gillar han.

Nä, nu ska jag dammsuga. Råkade nämna det för Alvin så nu bluddrar han långa haranger bredvid dammsugaren som han har plockat fram.

Kväll igen.

Idag är det söndag. Vad fort tiden går, egentligen.

Vi iledde dagen med sovmorgon. Tror inte jag haft sovmorgon sedan i somras, så det var skönt. Fast jag hade barnen inne hos mig ett par gånger i halvtimmen, så jag sov kanske en timme extra totalt. Men det var skönt ändå. Tror klockan var nio när jag gick upp. Sedan körde vi hö, fast bara ett litet lass. Det är svårt att komma fram till stallet när det är så mjukt i backen, så vi ville bara köra där en gång. Tar mer någon dag när det är kallt ute. Elis var med och hejade på några får.

Sedan fikade vi, gammelmormor var med ut till pappa och mamma. Efter det åkte vi hem, och jag slog in hundra julklappar. Kändes det som, men det var nog en trettio kanske.  Är helt slut i ryggen. Har mängder med saker hemma till mina och andras barn från andra än oss själva, det blir mycket pyssel när folk vill köpa saker men bara lämnar pengar åt mig och säger "köp du från oss, du har lättare att hitta på något". Knappast. Jag har ju t.o.m. svårt att hitta på saker från oss föräldrar, både till mina barn och till andras. Men nu är det bara några klappar kvar, något mer till Elis, en till kusinens ena son, och något mer till Henrik och Maria. Annars är allt klart, och det är så skönt. Ska åka in och handla någon dag näcka vecka, med bara Elis, det ska bli kul. Han gillar att åka tåg.

Elis somnade i bilen nu ikväll, och vaknade vid sex. Dumt, för nu är han aspigg och vägrar somna. Jag kommer somna före honom... Han är så himla frän med sitt pratande, nuvarande Eliscitat som jag och Björn drar jämt är: "Slytta din humpa så jag pommer fram!". Någon som kan gissa vad han sa? Tidigare idag stod han vid Tiara och ropade till mig: "Mamma! Hästen har bajsat här inne! Fy vad äckligt! Bumma, bumma dig!". Hehe.

Kolla nya bilder på min pixbox om ni vill, har laddat upp i omgångar.

IDOL.

Ja, nu ska jag faktiskt se IDOL. De gångerna jag sett det är lätträknade, men när det är final måste man ju glutta. Bion, "Vi hade i alla fall tur med vädret - igen" var ganska kass. Ärligt. Vädret, att promenera i, fick också bottenbetyg. Fast plus i kanten till mig som inte tog några popcorn. Äum... däremot ett svagt minus eftersom jag ska mumsa smågodis nu.

Nu har Björn fixat te, så nu drar jag till de la television. Trevlig helg :-)

Inaktiv.

Ja förlåt, jag jag verkligen varit jättedålig både på att blogga och lägga in bilder på sistone. Men som ni läst har det trasslat med dagis, jag har helt enkelt inte orkat göra något annat än det nödvändiga senaste dagarna. Har varit med barnen på dagis på förmiddagarna, uträttat ärenden till mormor efter det, lämnat barnen till olika barnvakter och sedan jobbat kvällarna tis-tors. I går var jag helt slut, trots att jag inte jobbade kväll, men jag somnade med Elis framför soffan. Jag for som en skållad råtta, först dagis ett par timmar, sedan handla åt mormor, sedan lämna barnen hos morfar, sedan möte på jobbet, sedan möte på banken, sedan fota åt svärmor, sedan hämta barnen, laga mat, duscha dom och så i säng. Idag testade vi att lämna barnen igen, och det gick bra. Jag och mamma möttes på stan och julfikade då det bjöds på mitt jobb. Sedan hämtade jag barnen när de varit där en timme, handlade åt mormor och lämnade det, åkte ut till pappa och lämnade barnen, åkte till kontoret, sedan hade jag ledsagningen i tre timmar, sedan la jag mitt feb-marsshema i TimeCare på kontoret (slog mitt personliga rekord och la in alla turer på en kvart. Det ni, haha), sedan handlade jag, sedan hämtade jag barnen hos morfar, hämtade prylar hemma som mamma skulle ha, sedan körde jag hem, lämnade barnen, hämtade pizza och nu har vi ätit och barnen duschar. Jag ska iväg igen, med Y på bio. Och sedan ska jag banne mig sova.

Puss på er.

Social?

Hrm. När jag pratar med mina vänner refererar de till bloggen. "jo, jag vet. Jag läste det på bloggen" om jag säger något. Eller så inleds samtalen med: "Jo, jag läste på bloggen att...". Är jag inte lite illa ute om jag pratar så lite med mina vänner att de får veta mer om de läser min blogg än om vi träffas? Jeez, jag borde bli mera social. Fast, lite sent att komma på det halv tolv på natten. Det är bara Madde jag kan ringa då, eller hur gumman ;-).

Har bloggat noll nu de senaste dagarna. Ja, alltså. Jag har inte orkat. Jobbade delat tur i lördags, haffade Elis när jag slutade och åkte till ett regnigt Malmköping och handlade lite wienerbröd på julmarknaden. Sedan åkte vi hem och fikade. Och efter det somnade jag med barnen. Och så jobbade jag kvällen igen, hyrde film och kollade på skräckis med Björn, David och L. I söndags jobbade jag helhela dagen, åtta till åtta. Väl hemma åt vi snabbt och jag somnade halv tio. Och idag var vi i Eskisltuna hela dagen, barnen, jag och David. Handlade julklappar för alldeles för mycket pengar, men det är så skönt att ha det klart. I alla fall en liten del av det. Och handla ska jag ju, förr eller senare. Jag väntar utbetalningar från både kommunal och fk, och hade egentligen tänkt att vänta med att handla tills det kommit.

I morgon är det dagisdax igen, fast jag ska inte jobba. Men vi börjar om med lite inskolning igen, för Elis tycker det är jättejobbigt just nu. Han har ju inte varit där på nästan en hel månad, tack vare all min semester jag varit tvingad att ta ut. Stackars Elis. Så i morgon, onsdags och torsdag ska jag vara med på förmiddagarna, bara några timmar, men tills han blir trygg igen. Han har visst varit enormt ledsen massa dagar, och bara pratar om mig och när jag ska komma. Och fått riktiga gråattacker där det varit jättesvårt att trösta honom. Det visste jag inte om, ingen har sagt något och det är så synd. Men jag pratade med de ansvarige tjejen idag, som sa att hon varit ledig så mycket och inte sett det tidigare. Men jag kan ju tycka att någon annan kunde ha reagerat, för just nu tycker alla att det är solklart att Elis mår dåligt bara för att han är där så sällan. Hade de reagerat innan kanske det inte hade behövt gå så långt som att det dessutom börjar när vi lämnar honom, kanske hade vi kunnat heja det innan. Nu är han orolig över att tom gå dit.

Nu blev duschen ledig, så jag ska hoppa in dit. PUSS :-)

Idol.

Första IDOL jag ser den här säsongen, och antagligen det sista. Björn vill aldrig se sådant, ja, inte jag heller egentligen. Men jag har sällan önskningar vad gäller tv. Men nu när jag är själv slötittar jag mycket hellre på det än typ Mythbusterns eller alla motorcykel/bilfixarprogram. Gillar inte serier heller, så Simpsons och allt annat vuxentecknat går också bort. Är ganska trist tv-människa egentligen, ser helst film. Inga serier följer jag heller. Men IDOL var rätt kul att se.

Barnen somnade ganska fort, Alvin försökte få med mig ner hundra gånger. Han grabbar tag i min hand och uffar och så ska man följa med honom. Idag gjorde han så hos pappa och mamma. Drog iväg mig ut fåtöljen, fram till trappen. Jag trodde han ville gå ner, men han bara parkerade mig vid trappen och så sprang han tillbaka till fåtöljen. För HAN ville sitta där, jag skulle visst stå vid trappen. Inte får jag sitta på golvet heller, för då drar han i benen på mig, som för att visa att jag ska STÅ på dom, haha.

Nu sover i alla fall pojkarna. Det är så frestande att låta dom sova i vår säng, speciellt nu när jag ska lägga mig själv. Men eftersom jag inte har en blek aning om vilket tillstånd Björn är i när han kommer hem vid två i natt så räcker det med att jag ligger i sängen... Förhoppningsvis inträder han städad och nykter (yeh right).

Davod och L var förbi tidigare, och ville ha skjuts. Ja, snäll som jag är så packade jag in barnen i bilen och körde brodern till andra sidan stan. Väl hemma igen fotade jag Alvin i ett nytt tema, men orkade inte lägga in dom i datorn nu ikväll.

Mitt kaffe är uppdrucket, Sonya är kvällsrastad (ja, hon fick bara en kiss&bajskvart på tomten eftersom jag inte kan gå ifrån något när jag är själv hemma) och alla kläder är framplockade. Så jag överväger att gå och lägga mig. Kanske läsa lite, fast jag lder brist på läsning just nu. Två fulla bokhyllor med 95% böcker som är mina, varav säkert hälften av dom är olästa. Men för att börja på en bok måste man vara sugen på att läsa, och jag är inte sugen på någon av alla de böckerna jag har där nere. Något läskigt får det inte vara eftersom jag är själv hemma, är enormt mörkrädd som ni kanske vet. Har inte lyssnat klart på Människohamn av Ajvide ännu, har bara ett par kapitel kvar, men battererna i min CD tog slut och jag kommer aldrig ihåg att köpa nya.

Nä, nu ska jag nog zappa en sväng, sedan plocka fram min CD och se om jag kan ta den med till jobbet i morgon. Eventuellt har jag ett glapp en stund och då kan jag lyssna lite. Bara det inte hinner bli mörkt ute ;-).

Denna gick på tv nyss, visst är det en gullig reklam?



Visst är ena killen lik Roger Nordin i Rix MorronZoo?

Jag hade tänkt lägga in lite bilder nu ikväll, men ärligt, jag orkar verkligen inte. Ska lägga mig och sova nu, vill vara pigg på jobbet i morgon. Naiit :-)

Suck.

Idag fick jag hämta Elis, igen. Han hade kräkts. Precis som i måndags. Han är ju lite hostig, och när jag lämnart de sista gångerna har han varit väldigt mammig och ledsen. Så han är ju så upprörd och hostar samtidigt, och så lyckas han kräkas ibland. Och i måndags hände det första gången, dagis misstänker vinterkräksjuka och vi får hämta hem honom, och när de misstänker sådant måste de vara hemma två dagar, så han fick vara hemma i tisdags också. Nu blev det så idag igen, de misstänker kräksjuka och vi måste komma direkt.

Jag tror dock att han blir så väldigt ledsen när jag går, samtidigt som han har kvar den där hostan och att gråta och hosta på en gång blir jobbigt, och han kräks. Men dagis kunde inte jobba med det då de inte vill ha kvar någon som kanske är sjuk. Så idag ringde vi både BVC och läkare. BVC tyckte att det lät som separationsångest, och höll med mig i att hostan gör att han kräks när han är så himla ledsen. Läkaren trodde samma sak, och han kunde absolut utesluta vinterkräksjuka, eftersom Elis kräks lite slem till och från, men inte är dålig i magen. Har de vinterkräksjuka vet man det, man går inte och undrar. Jag vet ju sedan Alvin var sjuk att om de är drabbade så kräks de inte lite slem gång och sedan är det bra... Men vi fick hostmedicin utskrivet, så vi hoppas det blir bättre av den.

När jag hade hämtat barnen på dagis åkte vi till pappa & mamma en stund, sedan ner på stan och handlade mat och annat till mormor. Väl där fikade vi sedan handlade vi åt oss. Nu är vi hemma, Alvin sover en sen eftermiddagslur och Elis och jag sitter vid tv:n. Jag har icke utbruten migrän (dum beskrivning, men jag hittar inget bättre. Har tagit Alvedon mot migränen då jag glömt att köpa tabletter, men jag känner att det ligger och väntar på att bryta ut), så jag orkar inte göra något alls. Skulle behöva lägga mig mörkt, men jag är ensam med killarna just ikväll. Björn ska på julfest i Katrineholm, och vi mötte honom bara i dörren när vi kom hem.

Vi ska ha lite myskväll ikväll, köpte färdig kebab som pojkarna ska få, och pitabröd och massa grönsaker. Ska bli skitgott, jag är redan hungrig.

Sedan jobbar jag lördags-söndag, men är ledig på måndag. Då ska jag och David och barnen till Eskilstuna och julhandla lite.

Vi höres!

God kväll.

Jag lyckades sova mellan 20-22, så nu är jag oförskämt pigg. Skulle mysa med Elis vid tv:n, men det slutade som vanligt med att jag somnade före honom. Aja, han fick se på SKitiga Jobb, som han ville. Alvin var skitledsen ikväll, jag trodde han höll på att bli sjuk. Han pep och var så ynklig. Ingenting passade, och sa jag något "vill du ha en gurkbit/ska jag lyfta upp dig/etc" kontrade han med sitt vanliga påhitt: att kasta sig runt och "låtsasramla". Så gör han alltid när det inte passar honom. Det senaste han gör är dessutom att dunka huvudet i golvet (!!) när han är riktigt, riktigt arg. Knäppa ungen. Han fick tom duscha, och var nöjd i ca 30 sekunder. Sedan såg han att Elis skulle duscha också, då grät han sig igenom tvagningen. Han blir så irriterad av att Elis också vill leka med duschslangen, så då ska han inte duscha alls. Vet inte vems humör han arvt... Jag har ju mitt kvar *s*.

Men så åt han en grymt stor portion köttfärslimpa, han var jättehungrig. Sedan tog han mig i släptåg upp till tv:soffan, verkligen visade mig att här ska vi sitta och mysa. Sedan hann vi bara sitta en liten stund innan han ville ner igen, denna gången ville han att jag skulle värma vällingen som inte passade herrn då den hade svalnat. Det är hans nya grej, att ta tag i ens finger och släpa med en tills han får som han vill. Oftast är det till skafferiet han vill. "Kaaaaaka" säger han då. Eller källaren (glass).

Han har blivit riktigt duktig på att visa vad han vill, jag har tjatat på honom att VISA när han kommer och bubblar. För han bli oftast skitsur och kastar sig på golvet när man svarar fel. För han kommer ofta och pratar, mestadels vill han ha något ätbart. Eller bara beklaga sig över att han är amutsig om fingrarna, sådant är viktigt. Ibland kommer han med mockasinerna som han absolut vill ha på sig. Men nu, sista veckan, han han börjat uffa och puffa och dra och slita i ens fingrar, så man följer honom. Så gör den lilla elakingen även på natten, då får man gömma händerna så han inte kommer åt dom, annars står han i sängen och sliter i händerna och vill att man ska ner ur sängen och leka med honom.

Han pratar ganska mycket, hittills säger han:
Kaaaaka (kaka)
Kaaaage (mage)
Maaaaka (smaka)
Upa (strumpa)
Ajjin (Alvin)
Ajjissss (Elis)
Mamma, pappa.
Upp (när något finns högt som han inte når, eller när han vill till övervåningen)
Neeaaj (han vill ner på golvet)

Det är så ovant att han snackar, pratet tillhör för det mesta Elis. Han pratar så man får skavsår i öronen, men det är så gulligt att det inte gör något.

I morgon ska jag jobba hela dagen, 8-16. Sedan hämta barnen, handla och så hem och fredagsmysa. Björn ska på julfest så han kommer hem någon gång mitt i natten. Men jag ska nog hyra film och mysa med killarna.

Får jobba fyra timmar gratis på söndag också, det känns ju skitkul. Det visade sig att lönekontoret hade gått ut med fel antal semesterdagar till mig, de 13 dagarna jag fick papper om att jag var tvungen att ta ut, de var egentligen bara nio. Så för att justera det skulle jag få ta av mina sparade dagar. Vilket jag vägrade, jag erbjöd mig direkt att jobba igen det. (även fast det känns fucking fel det också, det är inte JAG som klantat mig, men givetvis är det jag som får lida för att andra som får lön för att hålla koll inte klarar det). Jag har inte bett om att få semester, tycker mest det har varit ett evigt trassel kring det här nu i höst. Så min chef lyckades återkalla några semesterdagar, och lägga de uttagna dagarnas timmar som minus i min timbank. Och för att komma igen får jag jobba in det bla. i helgen. Skitkul. Flens Fucking kommun i ett nötskal. Men jag ids inte bråka mer.

Nu ska jag kolla lite julklappstips, natti på er kära vänner :-)



Turban och brillor, alltid lika snygg ;-)

Trist väder.

Ja, fy sjutton vilket trist väder det är ute idag. Om det ändå kunde vara kallt så snön ligger kvar, men nu snöar det och det blir bara slask av allt.

Vi ska snart ge oss ut på stan, handla lite till mormor. Men jag drar på det in i det längsta, vill verkligen inte gå ut idag. Känner mig så trött, hade migrän igår och jag mår alltid konstigt efteråt. Det hänger kvar idag. Ögonen hänger inte med och jag är illamående.Uhhhhh.

Vi var på julbordskryssning igår, det var trevligt. Om det inte vore för att jag hade migrän. Fatta vad den där migränen förstör. Kände redan på morgonen att det var något på gång, så jag tog en Alvedon 1g. Egentligen ska jag ta migräntablett, men jag trodde det bara var huvudvärk. När vi väl var framme vid båden och det började gunga mådde jag ännu mer illa. Tog en till 1grammare, men det hjälpte inte. Åt ett par köttbullar och lite potatis, men sedan tordes jag knappt äta mer, mådde så makalöst illa och hade så ont i huvudet. Sov t.o.m. under desserten, då är man trevligt sällskap, eller hur. Sedan klev vi vi på bussen och då tog jag ytterligare en tablett, och då började det släppa. Björn guidade oss en liten sväng vid slottet, visade var han hade knallat runt och vilken kur han spankulerade vid. Sedan gick vi till gamla stan på julmarknaden, och efter det ner på torget. Hann fynda lite julklappar innan vi åkte hem. Alvin sov när vi kom hem strax innan nio, Elis var vaken. Farmor och farfar var barnvakt.

Nu ska jag kolla in lite julklappsböcker på adlibris.se, har lite idéer till båda vänner och barnen. Jag kollar oftast böcker i affärerna, men köper nästan alltid samma böcker på nätet. Mycket billigare så.

Nu har jag och killarna kollat på Ice Age. Alvin är noll intresserad av tv:n, men Elis tycker om att kolla. Han frågar hela tiden om allt han ser, så det är kul att kolla med honom så man kan förklara det han undrar över. Han är så kul med sitt pratande, igår kväll när jag hade varit på toaletten sa han: -"Måste blappa mammas humpa. Oj va siiiin den är!" Tur att någon tycker att jag har snygg häck i alla fall ;-)

Sjukt.

Igår lämnade jag barnen 7.10 på dagis. 7.14 ringde de och sa att jag kunde vända om, för Elis hade kräkts. Det brukar vara det första tecknet på att han håller på att bli sjuk, men än så länge är han inte mer dålig än att han hostar på nätterna. Jag fick snabbt byta jobbplaner, och skicka ut killarna till pappa. Skulle egentligen inte jobba på förmiddagen, mer än att jag hade avsatt tid för att träffa den jag ska bli kontaktperson åt. Och det kände så dumt att ställa in, när det varit planerat så länge. Så killarna fick åka till morfar, jag åkte på mötet och tog ut pengar åt mormor. Handlade mat åt henne och lämnade det, sedan åkte jag till barnen. De var inte dåliga, men Elis hostar stundtals ganska mycket. Åkte hem från pappa & mamma vid halv fyra, mötte upp Björn som tog barnen och jag åkte till jobbet. När jag sedan kom hem från jobbet kastade jag i mig tre pannkakor och hoppade i säng, Elis ville inte ligga själv, och jag hade fått en ny DigitalFoto som jag läste medan Elis läste sin bok. Han älskar böcker, han läser hellre böcker än ser på tv, får vara glad så länge det håller i sig.

Nä, nu ska jag packa lite prylar som killarna ska ha med sig. Inget dagis idag, men de ska till morfar igen då jag ska på första hjälpen-utbildning.


RSS 2.0