Bild och vikt, december 2011.


31 december 2011 (2).

Oupps, nu har jag gjort något dumt. Hade slut på masindiskmedel, så jag hade YES i diskmaskinen. Tror det blev för mycket, det pyser ut skum undertill. Hur ordnar man till det nu då, helst innan Björn kommer ner..?

31 december 3011.

Hej vänner :)

Den här morgonen gick snabbt. Väldigt snabbt. Klockan är liksom kvart över tio, och det känns som om jag precis gått upp. Kvart i nio vaknade Alvin, väckte Elis och sedan var dagen igång. Dammsög och startade glassmaskinen, nu är första satsen glass klar och frysblocket ligger i frysen och väntar på omgång nummer två. Det blir enkel vaniljglass, den är så god man man inte behöver krångla till med massa smaker.

Ikväll har vi i princip bjudit in oss till Henrik och Maria. Vi hade pratat om att ses, men inte var-när-hur. Det går knappt att fira här hemma så rörligt som vi har det just nu. Matrummet är ju litet till vardags. Nu har vi dessutom alla leksaker som stod i Elis rum, alla nya julklappsleksaker, en gran och datorbord. Får knappt plats att sitta runt bordet. Lägg till två vilda barn och två ännu galnare hundar så har ni ett scenario som är allt annat än lugnt... Fast jag kommer dra mig hemmåt i rimlig tid med barnen. Dels för att de ska sova, men också för att hålla koll på hundarna. Sonya har aldrig brytt sig om smällare så henne skulle vi kunna lämna med gott samvete, men Esther vet vi ju ingenting om. Bäst är om de får vara tillsammans när det smäller, då kan Esther se hur Sonya reagerar på det som låter. Och jag vill inte chansa med att låta Esther vara ensam, hon kanske blir jätterädd och då är det mycket jobb de resterande åren. Vi har varit ute på gräsmattan när det smällt tidigare, och Esther har inte blivit rädd, men hon tittar på Sonya så fort det händer.

Nu måste vi nog väcka Björn, han har nog ingen koll på klockan.

30 december 2011.

Hej vänner!

Jag har varit uppe i två timmar nu. Sitter och tittar på soluppgången över Salsta. Himla fint. Sitter med e-butiken på hemsidan (husetmittibyn.se). Vilket jobb. Just när jag kommit underfull med hur jag ska göra så ändras allt, i och för sig till det bättre då de har lagt in en egen mall för webshop. Men jag får göra om mycket som jag redan hade hunnit med, samt lära om. Hoppas det kan bli klart till början av januari.

Det tar sådan tid, och det är bilduppladdningen som är jobbig. Den tar ca 15-30 sekunder, och jag hinner inte göra något den tiden, bara vänta... Vilket inte är min starkaste sida. Det ska bli skönt när det är klart, faktiskt.

Jag skrev nyss på min bildblogg att jag överväger att byta blogg. Jag vill kunna skriva om allt, och inte bara foto. Den här bloggen är tråkig på så vis att det aldrig är bilder, aldrig ytliga småsaker som jag också vill skriva om. Men jag har ju redan tidigare skrivit om att jag mestadels skriver för min egen skull, och här behöver jag inte sådant. Jag vill dela ytligheter, men inte här. Och jag vill sjutton inte ha en tredje (fjärde) blogg. Utan ersätta bildbloggen med en allmän, en Hannablogg. När den heter just hannasFOTON är det så förknippat med just fotografi, och det vill jag inte, jag kan blogga om fotografi på hemsidebloggen. Samtidigt vill jag inte öppna upp den här bloggen mer, jag vet (på ett ungefär) vilka som läser här, och så vill jag ha det.

Jag har skapat en till blogg, och jobbar nu på att få innehållet från hannasfoton överflyttat dit. Tjoar till när det är klart :)

29 december 2011.

Dagens plus:
~ Det onda runt hjärtat börjar ge sig. Jag kan andas igen!
~ har promenerat till förskolan med barnen, därifrån till jobbet, promenerat på jobbet samt gått hem. Inga matkatastrofer heller.

Dagens minus:
~ hostan från senaste förkylningen är inte borta ännu, men nu börjar jag få ont i halsen igen. Ska vitaminboosta nu!


28 december 2011.

Produktiv dag! Frissan, shopping i E-tuna med mamma, hämta barn och laga mat, långpromenad med Sonya och nu umgänge med barnen (Alvin har dock slocknat, han har varit hos David och Louise hela dagen. Gått en tvåtimmarspromenad och sedan grillat korv ute. Han var nog lite trött). Sedan hann jag klippa klor på åtta tassar och dosera ut Galastop åt Sonya. Nu ligger vi tjejer i sängen medan grabbarna spelar LEGO Star Wars. Skapligt skön dag.

Dagens plus: att jag avstod mjukglass och lunch ute på stan.

Dagens minus: de fyra dyra "lyxchoklad"-bitarna jag åt i bilen hem för att hålla mig vaken...


27 december 2011.

DAGENS MINUS

Frätskadorna jag fick i munnen efter en halv, färsk, ananas nu ikväll.

Det onda jag haft i musklerna runt hjärtat sedan i fredags. Har inte kunnat dra ett djupt andetag sedan i torsdags. Så får jag regelbundet men i ett par timmar åt gången. Inte en vecka i sträck. Bra kombination ihop med min rethosta. Går dubbelvikt numer.

DAGENS PLUS

Fruktfikastunden jag och barnen har nu.

Promenad till jobbet i morse, på rasten mitt på dagen och hem nu ikväll. Dessutom nyttig och bra frukost-lunch-middag och noll onyttigheter.

Att jag konfronterade en arbetskamrat som har den dåliga vanan att försova sig regelbundet, och dessutom ha kollegor som inte orkar/vågar/vill ta tag i det av rädsla för osämja. Idag fick jag ringa och väcka denne, och då passade jag på att tala om hur retfullt det är när någon tar sig sådana vanor. Och ja, hon blev sur på mig.


26 december 2011.

Ni vet pixbox-sidan som jag länge haft, sista året har den fungerat lite halvdant. Bilder försvinner, det har inte fungerat att ladda upp bilder ordentligt. Senaste tiden har hela album försvunnit. Och pja, då försvinner intresset att hålla på.

Det har väl gått typ ett kvartal mellan mina inloggningar. Sedan skulle jag hitta bilder till pappa i farsdagspresent, bilder på barnen. Och då var pixbox hur bra som helst! Även fast det inte är någon backup för bilder, så ligger ändå "utvada" bilder där. Sådana som jag vill visa och spara, av olika anledningar. Och det är vardagsbilder, inga fotografiska mästerverk. Tagna med mobilkamera oftast. Men så himla kul att ha lättilgängligt, och sorterat i rätt odrning. I datorn hade jag behövt leta igenom album efter album för att hitta godbitarna, och mobilfoton hamnar inte ens i datorn.

Jag blev helt fast, kollade igenom alla album och förundrades över hur jag såg ut, hur det såg ut hemma och vad vi gjorde då. En riktigt härlig bilddagbok.

Sedan fick jag upp ett meddelande. Om att pixbox.se begärts i konkurs och skulle stängas första december. SORG! Och halvpanik med att försöka ladda ner alla resterande bilder (vilket jobb!). Vad mycket bilder, och vad jag ändå uppskattat den där sidan. På något sätt har jag haft ointresset som anledning, "vem är intresserad av att följa mig och mitt, i bilder", och därför lagt sidan på hyllan. Men jag blev samtidigt så glad över att jag blev ledsen över att sidan skulle försvinna, för då har den betytt massor för mig! Jag har ändå inte laddat upp bilder för någon annans skull, utan jag själv har uppskattat att följa den. Den har funnits sedan 2007, och sedan ett glapp sista året.

Därför kommer jag ta upp sidan nu igen, när pixbox lovat att lansera en app till iPhone. Låter ju toppen! Men jag kommer inte ha någon jätteordning där. Inga supersorterade album, eftersom jag vet att ju mer sortering desto mer tid tar det och då rinner det ut i sanden. Jag kommer bara ha det som ett komplement till den här bloggen. Inga superprivata bilder, likväl som jag inte skriver något superprivat här. Men, jag kommer dock inte lägga ut någon adress på facebook. Ni som har adresserna är hjärtligt välkomna in, självklart både här och på pixbox. Men jag eftersöker inte några nya besökare.

25 december 2011.

Idag har jag inte gjort ett dugg vettigt. Och så fruktansvärt skönt.

Barnen tog en lång, seg morgon och lekte med sina saker. Elis och jag monterade polisstationen han fick, Björn kom och assisterade och vips var klockan halv ett och vi hade inte ätit någon frukost! Himmel. Brunch blev det, med lite småplock. Sedan Började Björn riva ned innertaket i Elis blivande rum, och Alvin hjälpte honom. Jag och Elis tog bilen ner på stan, tankade, fyllde spolarvätska och veckohandlade på Coop. Sedan åkte vi en snabbis till pappa & mamma och hälsade på, mest för att Elis ville visa sitt Angry Birts-spel han fått.

Väl hemma började jag med maten, vi ska äta kyckling och rotfrukter i ugn. Supergott! Har dock inte bestämt om vi ska göra curry- eller bearnaisesås till. Är så himla hungrig nu att vad som helst skulle funka tror jag. Köpte gigantiskt mycket frukt och grönt, men det är så förbaskat gott. Det om något gör att jag känner mig "rik", att få fylla kassar med färsk frukt och massa grönsaker. Känns lyxigt.

Nu ska jag börja redigera lite bilder från julen, kanske lägger upp något på fejjan senare.

Höres kära vänner.

PS, MÅSTE ju avslöja att vi hade vår sedvanliga invägning. Såsom vi Säfströms alltid har vid allehanda högtider. Påsk, jul... Och jag vann. Fast åt fel jävla håll. Håll i er nu... Jag har gått upp TIO JÄVLA KILON sedan i påskas. Tio. TIO! Jag kan knappt förstå det själv. Jag är snart, snart på de där förbannade 95 kilona där jag startade efter graviditeten med Alvin. Missförstå mig rätt nu, jag är egentligen inte bitter över hur jag ser ut. Jag har nog aldrig varit det sedan jag kom upp i vuxen ålder, jag är ganska så bekväm med mig själv och mitt utseende. Så det är inte utseendet det hänger på. Men jag blir bitter, förtvivlad och arg på mig själv över att jag gått upp, efter att ha gått ner alltihop. För hälsans skull. Jag blir så trött.

Samtidigt som jag känner mig riktigt taggad att göra om allt igen, för det var så kul när kilona började droppa av. Jag gör det gärna igen, nu när jag ändå hamnat här.

Men jag är så själv i det här. Det är skittrist när ingen annan är motiverad att hänga på, ingen att puscha med. Mäta resultat, småtävla med.

Det som är svårigheten för mig själv är tiden att träna. Jag orkar inte, jag har hundra ursäkter att inte göra något. Den tiden jag väl är hemma vill jag umgås med barnen, och Björn piper iväg på sitt. Men, fördelen med vårat nya schema i januari, är att jag då kommer kunna utnyttja tiden mellan passen till hundpromenader, eventuellt gym eller simning. Det är faktiskt jätte, jättebra.

Nu ska jag kika till grönsakerna i ugnen.

Dessutom, vågen här hemma visade 90.3. Det är den vikten jag kör som "utgångsvikt". Eftersom jag faktiskt kommer väga mig här hemma. Men 90 pannor är liksom 27kg mer än sommaren 2008... Tio kilo per år. Duktigt Hanna.

24 december 2011.

Oj, vilken underbar dag vi haft!

Alvin sover sedan en timme tillbaka, och trots att klockan är elva så sitter Elis och Björn och spelar LEGO StarWars. Fast Elis somnade visst bakom ratten. Sötnos.

Jag och Björn ska nog se film en stund, innan läggdags.


21 december 2011.

Jisses, snart är det julafton. Så fort tiden gått... Jag tycker alltid att tiden brukar gå så sakta, men i år har jag inte varit klar med julklapparna lika tidigt som förr, därför har tiden typ rusat fram. Men nu är jag klar. Äntligen. Tiden kan gärna få stanna upp lite så man hinner njuta av lugnet.

Åkte tillsammans med David och Louise till Katrineholm igår. Väl hemma kom bästaste Cicci hem hit, och vil delade ut varsin julklapp till alla våra pojkar. Alltid lika kul och okomplicerat att umgås med henne och hennes barn :)

Nu är det time för mig att utfodra mina små sötkillar med lite frulle.

Färdiga kort...


20 december 2011 (2).

Bästa kvällen ever!

Exakt en vecka tills jag ska jobba nästa gång. Ligger i Alvins säng och slumrar med Esther på magen. Inte mycket kan överträffa det här.


20 december 2011.

Usch, alldeles för tidigt det här. Kom på att jag glömt beställa en fotobok som Björn ska ge bort i julklapp. Sista dagen att beställa är idag, innan kl. 08 för att få den innan julafon. Detta låg jag och ältade i tre timmar i natt. Istället för att gå upp och beställa den jäkeln direkt. Men nu är det klart, och jag är i tid. En minut till godo dessutom. Hinner dock inte läsa tidningen framför brasan som jag brukar, men det gör inte så mycket när jag nu fick det här klart.

Idag jobbar jag sista passet den här veckan. Ja, jag går in på timmar på fredag bara. Men annars är jag ledig on-tors, har föräldraledigt fre-sön. Och ledig dag på måndag. Underbart!

Dags att väcka knattarna. Björn ska köra mig till jobbet, och barnen till dagis. Han behövde bilen, men jag kan ju tigga skutsa på morgonen i alla fall. Ska bli spännande och se om vi kommer i tid nu när han ska med ;)

18 december 2011.

När jag vaknade i morse var jag så glad över att jag slutat hosta nätterna igenom. Fem minuter senare började jag hosta, ordentligt. Låg kvar i sängen en timme, men vid sju insåg jag att det var bättre att gå upp så inte alla andra skulle vakna av allt äckelhostande.

Jag hann precis in i badrummet när jag hörde Elis röst: -"Bäst att jag tar på mig och går och ser vad mamma gör". En timmes hostande stör honom inte, men försvinner jag från sängen märker han det efter trettio sekunder.

Jag hade tänkt att slutföra en del jobb, men jag vet hur det blir med det om Elis är vaken. Dessutom lovade jag honom att spela Mario Kart så fort han vaknade. Fast han kanske har glömt det...

11 december 2011 (2).

Den här huvudvärken kändes så konstig, inte som vanligt. Nästan som migrän. Riktigt hemsk migrän som jag haft i flera dagar. Så jag fick för mig att det var Mollipect (hostmedicinen) som var boven. Så jag slutade med den. Och ta mig tusan, huvudvärken försvann! Sedan nämnde jag det för Björn, som genast slog upp det i FASS. Och gissa vilka de vanligaste biverkningarna var? Huvudvärk och illamående.


11 december 2011.

Man ska inte skriva att man mår bra.

Igår vaknade jag och mådde pyton. Envis som jag är åkte jag till Eskilstuna för att julhandla med mamma. Ca 40 min stod jag ut, sedan höll jag på att svimma. Bara att åka hem igen. Sov två timmar hos M&P, åkte hem och fortsatte sova.

Har levt på blåbärssoppa, Alvedon brus och Ipren. Har sådan makalös huvudvärk, och det är den jag kräks av. Jag äter så mycket smärtstillande jag törs, men huvudvärken går inte bort. Jag blir tokig.

Dessutom har jag lock för båda öronen, mår illa, hostar och halsen värker. Jobbar kväll i morgon, men har sjukanmält mig. Har bett Björn stanna hemma i morgon, och ha barnen åt mig. Hoppas jag mår bättre då. Det är ju lucia på dagis, går inte att missa för allt i världen.


10 december 2011.

Zzzzz. Mörkrädd (och förkyld = snarkande) Elis som vill sova hos oss, är ingen bra kombo med irriterad Björn som inte kan somna. Så jag ligger hos Elis. Trångt, och högt. Grinchen satte griller i huvudet på honom.

Var på BVC idag. Elis kunde allt en femåring ska kunna. Han var lång och lite smal för sin ålder, men inget ovanligt. Hade växt hemskt mycket sedan sista besöket, och ja, det kan även jag skriva under på. En liten fika på cafét hann vi med också, innan lämning på dagis.

Hoppas på snö nu i helgen. För att byta ämne. Åh vad jag vill ha snö! Åh vad mycket snöiga, gnistrande kort jag vill ta. Knarrande snö under fötterna, åhhhh!

Och, idag är första gången sedan i måndags som jag känt mig pigg. Har hemskt ont i halsen, men jag svettas inte och orkar vara uppe. Skönt!'


8 december 2011 (2).

God förmiddag. Tänker inte avge någon sjukdomsrapport. Fy för sådant. Astråkigt att läsa.

Barnen ser Grinchen, oj var Elis tyckte den var otäck! Så rackarns söt. Spindelmannen, Rocky och Motorsågsmassakern har han sett (OBS, den sista var det morfar som satte i utan att riktigt veta vad det var för film). Det var inte otäckt. Men Grinchen. Det är otäcka saker det.

Själv sitter jag och kan inte ta mig för något. Har mest luffat runt på morgonen, åt frukost med Björn som började sent. Plockat med tvätt, eldat, och bara segat.

8 december.

Klockan är halv sex, jag har varit vaken en timme, hämtat Alvedon och Ipren, duschat. Igår kväll orkade jag inte tvätta bort smink, eller borsta tänderna. Somnade nio med Elis.

Jag kan inte påstå att jag mår bättre idag. Fattar inte hur jag ska orka jobba senare. De gångerna jag är förkyld är jag nästäppt och hostig. Men nu har jag ont i varenda muskel, huvudet dunkar, jag mår hemskt illa och halsen skriker. Och jag kan inte ta mig för att göra något. Jag orkar inte resa mig.

Jag har så mycket jag ska göra så jag kan inte stanna hemma. Idag ska vi ha möte och tacka av en arbetskamrat, då måste jag ju gå. Sedan ett pluttigt arbetspass på 2.5 timme på kvällen. Bvc med Elis i morgon kl 8, samt fotografering senare på förmiddagen (om de nu vill ha mig där, förkylning och barn ni vet), sedan har jag möte med arbetsterapeut och det måste jag gå på.


7 december 2011.

Gudars.

Så länge sedan jag var sjuk att jag glömt hur det känns. Kvällens frossa och tokfrysning är efter Alvedon utbytt mot svettningar. Ångrar bittert att jag eldade som en tok, jag svettas, och barn och djur (ej Björn) är förvisade från sängen.

Måtte en natts sömn råda bot på det här.


5 december 2011.

Det är ganska mysigt att halvsovandes rasta vovvar och byta till pyamas så här på kvällslvisten.

Sedan är man tvingad att bli klarvaken genom att tvätta av sminket i iskallt vatten. Pannan har stannat. För tionde gången den här helgen.

Bjöööööörn!


4 december 2011.

Visst är det underligt hur en del hanterar konflikter?

Utan att bryta mot någon tystnadsplikt kan jag säga att det varit mycket konflikter på mitt jobb senaste året. Jag upplever att jag lärt mig väldigt mycket tack vare det. Bland annat att stå upp för mina åsikter, för ingen annan gör det åt mig. Eller att stå för det jag tycker, oavsett vem jag pratar med, och i vilket sammanhang. Och att faktiskt ta tag i problem som kan leda till förbättringar, istället för att vänta och hoppas någon annan gör det.

Samt, kanske en av de viktigaste, att låta andra komma till tals. Och inte köra över bara för att min röst hörs. Och, ännu viktigare kanske, kunna erkänna att man har fel. Utan att för den sakens skull lägga sig platt på rygg, "göra en pudel".

Men så ofta möts man av folk som kör huvudet i sanden. Som gärna bråkar och härjar, men när det väl kommer till kritan så är allt så bra, så. Det retar mig. Utåt är man en stridbar person som ingen ska sätta sig på, men inombords är man samma rädda person, som inget hellre vill än att ha ett gott rykte.

Det är ju jobbigt att bråka, man kan bli osams med någon.

Men för att få vind i seglen måste det blåsa. Man kan inte ständigt vända kappan efter vinden bara för att rädda sitt eget skinn.


2 december 2011.

God morgon!

Alvin har sovit urdåligt de sista mornarna, han vaknar halv sex och kommer in till oss, sedan ligger han och vänder och vrider på sig tills jag inte står ut längre. Idag höll jag ut till sju, sedan fick han gå upp. Elis vaknade samtidigt, och nu sitter de och ser på Djurgården på TV. Gick ut med Sonya, tog ut tidningen och hämtade in ved. Satte på kaffe, tände i spisen och hann precis knäppa på datorn när Esther vaknade och kom på att hon var inlåst i sovrummet tillsammans med Björn. Dödsskriiiiiiiik senare fick hon också komma ut.

Så, nu har lugnet hägrat sig här hemma. Hundarna har fått frukost och jag själv redigerar bilder från gårdagskvällen. Vad fin bakgrunden var. Ni ska få se sedan. Det var dock en pärs att få det att funka, med så mycket barn, sladdar och hundar överallt. Fast det är en del av charmen. Dock kan jag ju skriva under på att det inte blir allt för ofta som jag sätter upp hemmastudion. Lite för omständigt.

Idag påbörjas min jobbhelg. Inte allt för skoj, men det går ändå ganska bra. SKönast är söndag kväll när jag liver in hemma. Ljuvliga känsla!

1 december 2011.

Men hallå!

Idag jobbar jag hemifrån, igen. Har kommit en bra bit med bilder, annonser och sådant jag ligger efter med. Tog rast en stund, och dammsög, moppade och bäddade rent i sängarna.

Och vad kom på posten idag!? Min BAKGRUND! Åhh jag vill bara slita upp paketet. Men jag ska hålla mig till ikväll. När det är undanplockat efter maten ska jag sätta upp den. Cicci med barn kommer, kanske kan vi få till några fina kort på våra fina barn. Om vi orkar.

Jag har dessutom beställt en fotobok till. Den som pappa fick i farsdagspresent blev inte så bra, mest beroende på min dator. Det finns oändliga möjligheter att påverka slutresultatet hos Fotoklok, men programmet var för tungjobbat för min dator, så jag valde en förinställd design. Den blev fin ändå, men jag ville gärna ändra på lite som jag inte kunde då datorn gång på gång hängde sig. Men den här gången använde jag deras online-tjänst. Och mamma-mia, vilken grej! Sjutton så snyggt det blev! Så lätt att beskära bilder, att göra egna collage och att anpassa bakgrunder. Jag är helt lyrisk! Ett jättebra julklappstips till er, är att beställa en bok därifrån. Och nej, jag är inte sponsrad, haha. Jag bara tycker att det är en fantastiskt bra tjänst. Och sådant ska uppmuntras!

Kika in på min fotoblogg, där står det mer :)

RSS 2.0