Hund, marsvin eller katt?

Eller inget?

Alvin vill ha ett marsvin. Eller en kanin. Eller en hamster. Ett eget djur att pyssla om. Att gosa med, klappa på. Jag har beslutsångest. Jag vill inte ha burdjur. Var i djuraffären i Eskilstuna och rådfrågade lite, men jag blev banne mig inte klokare.
 
Marsvin och kanin tar stor plats, men har sällskap varandra. Blir gamla (min kanin blev runt 13 år och fick flytta med mig hemifrån). Måste bo i källaren tyvärr, enda stället där vi har plats för så stora burar, och knappt ens där. Och där känns för undanskuffat = troligtvis inget marsvin/kanin. 
 
Hamster har liten bur, kan bo i Alvins rum. Måste bo utan sällskap av andra hamstrar, så man behöver bara en. Blir inte så överdrivet gamla. Kissar rakt ut ur buren(i alla fall gjorde mina det), sprätter sågspån och luktar rätt illa = troligtvis ingen hamster heller.
 
Katt kan sköta sig lite mer själv, sitter inte i en bur och väntar på att något ska hända. Nackdelen är hundarna, som jag dock är övertygad om att de skulle funka ihop med en katt om man ger det lite tid och skaffar en kattunge som inte är rädd för hundar. Men då blir det ytterligare ett djur att skaffa vakt åt när man ska bort, ytterligare ett djur som hårar ner. Och ska man ha en ute-, eller innekatt? Jag gillar inte tanken på att ens husdjur är ute utan att man vet vad det gör
 
En hund till är jag mest sugen på, men jag vill nog inte skaffa det ännu. Jag har sagt till barnen att vi ska köpa en liten hund till när vi tar bort Sonya, men det dröjer (förhoppningsvis) många år dit.
 
Björn tycker hamster är bra. Minst jobb (för honom). Jag skulle i och för sig gärna skaffa en hund till på en gång, men jag vill att Esther ska växa till sig lite och bli lite tryggare innan jag låter en annan hund ta efter henne.

Natti?

Tittar bara in för att säga god natt. Elis sover sedan en timme tillbaka, och Alvin och Björn är nere i köket och grejar. Själv ska jag lägga mig och se någon video om bild/foto. Behöver lite inspiration. Även om jag har hemskt många roliga "småprojekt" kvar att göra, där kan jag hitta på saker. Men jag vill prova något nytt, någon ny metod.


Helgkväll.

 
 
 
Utan ångest. Jag har nämligen tagit ledig hela veckan. Ja, vardagarna i alla fall. Helgen jobbar jag. Men det betyder att jag inte behöver ha någon söndagsångest idag, jag är bara SÅ ledig flera dagar framöver.
 
 
 

Uähhh.

Har vansinnigt ont i huvudet, lämnade bilen på stan och gick hem efter två koffeinbrustabletter. Väl hemma har jag nu packat några leveranser som jag ska försöka få lämna i morgon. Snart tillbaka till jobbet, blev tre timmar extra idag. Bra med lite komptid, men oj vad huvudvärk jag har.

Full morgon.

Ja, inte full som i onykter. Men full som i full fart, vakna barn, massor att göra. Huvva. Tur att jag är ledig idag. Alvin och jag ska hinna ner och handla, har även lovat honom ett bestök på bibblan också. Kanske hälsa på morfar när vi hämtat Elis också. Bäst att sätta fart.

Stör-störa-störd?

Jag stör mig, eller retar mig, eller ja. Kanske inte ens det... Jo, jag stör mig på folk som lägger ut småplottergrejor på köp och sälj-sidor. Sommarstugeskit som man inte ens skulle kunna ge bort, det ska fotas, laddas upp, prissättas, puffas, sänkas pris, puffas igen... Hur orkar folk? Hur har de tid?

Morning, morning.

 
 
 
Idag regnar det inte. Känns nästan, nästan högtidligt. Liksom, vad ska man hitta på när det inte regnar? Gäller att ta till vara på chansen. Jag ska i alla fall ha en fotografering vid lunch, som vi fick ställa in sist.
 
Jag gick som vanligt upp tidigt, rastade hundarna, satte på kaffe. Sedan kommer Björn upp, vid åtta. ÅTTA! Och vill "köra igång". Trappen ska rensas, hallen ska utrymmas. Hela min morgon vänds liksom om. All lugn och ro jag hade planerat. Så får man inte göra.
 
 
 

Jävla looser.

Budade på en kista. En skitfin en, rå, fyrkantig, trären.

Fick ett mail i morse från säljaren, där DENNE dra sig ur. "Fick bättre betalt kontant".

Grrrrr!


Mobilblogg.

Har mest flängt runt idag, lämnat Alvin, handlat, lämnat Elis, hämtat en koffert, hämtat Alvin, åkt till frissan, fikat på stan, hälsat på P&M, hämtat Elis och så överraskade jag barnen med att ha packat väska till badhuset, så där var vi till 15-tiden. Jag är SÅ seg nu. Vi kvälksfikar vid tv'n, men ska snart stoppa barnen i säng. God natt :)


RSS 2.0