Hej och god morgon.

Idag sitter jag med Zorégas julblandning i muggen. Lite för starkt kaffe för min smak, men funkar. Barnen kör O´boy, och är nöjda med det. Och så ser vi på ännu en julklappsfilm: Madagaskar 2. Tror det blev över tio nya filmer totalt, men det är roligt. Bäst hittills är ju solklart Ice Age 3. Jag garvar åt samma saker varje gång de uppkommer. Den är skitkul.

Idag ska jag jobba, nyårsafton till trots. Men det gör inte så mycket, jag sitter ju inte på en fabrik och monterar muttrar.

Ska ner och handla lite till kvällen sedan. Vi ska bara vara hemma, förmodligen går vi ut runt 12-slaget och kikar på alla raketer, men annars håller vi oss inne. Barnen kanske vaknar av allt smällande, även om de sov förra året. Sonya behöver vi däremot inte bekymra oss om, hon bryr sig inte ett jota om smällare och raketer. Det är skönt. Vi har aldrig behövt bry oss om henne.

Nähej, nu ska jag börja plocka lite bland alla julklappar. Tänk om man kunde kasta ut lika mycket som kom in, då skulle det bli plus minus noll på prylar. Men hur ofta gör man så..?


Heldagsjobb.

Idag jobbar jag hela långa dagen från 7-20. Jag ska faktiskt knalla ut och skrapa bilen nu. Den här temperaturen gör ju att det bli pansar av all blötsnö. Först flera plusgrader, sedan 13 grader kallt över natten.

BRR!

Ingenting sagt om bussen heller. Björn fick bogseras in till K-holm då bilen inte behåll något vatten alls, vilket han kom på efter någon mil. Sedan behöll dom bilen och skulle räkna på om det var värt att göra något åt.

Suck.

Jag är trött på att åka pickup. Den är svinkall, halkig och stor och tung. Men jag slipper gå i alla fall.

Ha en trevlig dag, själv hoppas jag den här dagen flyger fram så jag få komma hem i värmen snart.

Shopping.

Jag hoppas på bättre shoppingtur den här gången. Var inne en snabbis i lördags, till K-holm. För att köpa några klappar till barnens kusiner. Jag skulle ju ha gjort det i tisdags men eftersom vi fick vända blev det ingenting av med det. Denna gång åker jag med pappa & mamma till E-tuna när jag slutat vid lunch.

Just nu ska jag till jobbet. Eller om fem minuter. Sitter och sippar kaffe, men ska snart hoppa in i den väldigt varma pickupen. *brrr*

Har fixat lite bankärenden, fört bort pengar från mitt kort då jag aldrig törs ha hela lönen på VISA-kortet ifall det blir stulet.

Nu ska jag ut och skrapa rutor.

Puss :-)

Julfirande nummer två.

Gick i hundra knyck. Väldigt många pojkar med väldigt mycket spring i benen.



Dessutom fick jag träffa lilla Ella för sörsta gången. Hon försäkte genast imponera på mig när hon såg min kamera.



Och jag menar, om man är omringad av enbart grabbar måste man ju göra något riktigt exceptionellt. Och hon lyckades. Jag har aldrig någonsin varit så impoerad av en snorbubbla förr. Jag menar, vilket storlek!


Julafton.

Vilken underbar julafton vi hade.

Jobbet sa bara swosh-swish så var det klart. Sedan handlade jag lite gott till pappa och mamma, hem och byta kläder på mig själv och barnen, in i bilen och så hem till pappa och mamma. Först massa smarrig julmat, sedan vila till Kalle Anka och efter det julklappsutdelning. Inte ett enda bråk med barnen, de var helt underbara! Inget skrik, inget gap och de tackade så fint efter varje paket, och lekte helt nöjt med allt de fick. Väl hemma på kvällen var det ingen som orkade ha paketöppning här, så alla våra julklappar ligger kvar under granen. De tar vi efter frukosten idag.

Just nu sitter killarna och ser på den Rorri-filmen som Alvin tjuvöppnade i veckan. Jag ska dricka kaffe och pyssla med lite bilder som jag fått en beställning på.

Ha en trevlig helg alla vänner :-)



God morgon vänner :-)

Julafton idag! Tänk, det känns inte så. Kanske för att jag sitter på jobbet. Har kontorstjänstgöring mellan 7-8, som brukligt på helger andra gånger då riktig personal inte behagar att infinna sig här ;-)

Har just mumsat i mig en STOR tallrik med blåbär och fil. Och nu mår jag illa. Mådde pyton hela kvällen igår, men det tror jag var psykiskt då det fanns sjukt på jobbet. Jag tror jag kände efter för mycket. Slog in lite paket, drack glögg och försökte få den där omtalade julstämningen att infinna sig, men det gick sådär. Kan ju inte visa mina julklappar här, även om jag fotade en del. Alltså, de julklapparna jag ger, menade jag ju.

Björn får ingen julklapp :-(. Jag skulle köpa en i tisdags kväll, då mamma och jag och Louise åkte till Eksilstuna. Men vi kom bara till Bäckåsen drygt, sedan hoppade Bambi ur framför bilen och blev både på- och överkörd. Och utslungad i ett dike. Vi i bilen kom undan med blotta förskräckelsen. Det blev en 180grades gir till vänster och hamnade på fel vägbana, men åt rätt håll, om man ser till var nosen på bilen stod. Och jag tackar högre makter för att mötande bilar hann stanna. Tänk om vi varit närmre inpå dom, då hade vi blivit rammade ab en bärgningsbil. Sedan var folk jättesjyssta, en bärgningsbilskillen stannade precis bakom oss och hjälpte till att märka ut rådjuret samt kolla så det verkligen var dött, och en annan familj stannade framför oss och hjälpte mig prata med polisen. Jag var rätt skakig efteråt, och att käbbla med en snorkig polidam som blev skitgrinig när jag inte visste om vi var fem eller åtta km från Malmköping klarade jag inte just då. Bilen fick en väldigt liten buckla mellan extralysena, men främre stötfångaren är av och kylaren är paj. Jag som precis fått kylaren lagad också. Självrisken ligger på 3000:- och i nuläget vet vi inte om de väljer att lösa in bilen eller laga den. Men men, vi klarade oss och det kunde ha gått så mycket mer illa. Synd om lilla rådjuret bara, tur att den i alla fall dog direkt.

Idag ska vi åka till pappa & mamma när jag slutat. Men jag kanske inte kommer härifrån. Jag har fint sällskap här uppe liksom.

Kolla bara!



Massa choklad, frukt och annat smarr att kalasa på. Fast jag har faktiskt bara tagit en liten chokladbit. Klockan sju på morgonen är jag inte så godissugen. Kom igen i kväll, då kan man snacka godissug.

Vår jul firas hos pappa & mamma, efter lunch. Sedan kommer David och Louise ut när David slutat jobba. Barnen är så förväntansfulla över det här. De vet inte riktigt vad som väntar. I går fick de bära in alla klappar under granen. Men Alvin måste ha missuppfattat, för helt plötsligt knallade han upp på övervåningen och började bubbla om att titta på Rorri. Jag lät honom hållas, men sedan kom en bekymrad Alvin ner och tyckte att jag skulle hjälpa honom med något. Då har han öppnat ett paket och funnit en inplastad Rorri-DVD där i. Och den skulle han kolla på, tyckte han. Knäppisen. Tur att han hade öppnat sitt eget paket i alla fall.

Han har legat med sin lilla arm om min hals hela natten. Så underbart gulligt men hemskt varmt. Sedan kom Elis in framåt småtimmarna och frågade om han fick ligga hoss oss. Och så blev han jätteglad när han fick det. Som om jag skulle neka honom liksom. Sedan sa han: "-Åhh. vad mysigt vi ska ha mamma!" och så gosade han ner sig under täcket. "Mysigt!" hör man sedan från det lilla EkotAlvin.

Det gick så fruktansvärt lätt att få barnen att sluta med napp, och det är så grymt skönt att slippa det där letandet efter nappar. Hade jag vetat hur bra det skulle gå hade de fått sluta långt tidigare, men å andra sidan kanske det inte hade gått bra då. Barnen var väl införstådda i att de skulle sluta när det kom snö (mest för att de skulle kunna skicka napparna till tomtens nissar), och de skulle få välja varsin sak från sportaffären. Sedan slutade de med nappen en helg, ingen av dom sa något nä vi nattade dom utan napp och sa att de skulle få napparna sedan, och så morgonen därpå fick de sina stooora paket. Alvin har sagt två gånger att han vill ha napp, han tjatade en kvart kanske, men gud, jag trodde det skulle handla om tjatiga dygn! Kvartar kan jag leva med. Och två gånger. Elis sa en gång att han vad sugen på napp, men så säger han i nästa andetag att han ju är stor nu. Nästa steg är att Elis ska sluta med nattblöja, men det tar vi lite pö om pö. Han sover redan nu utan blöja ibland, och ibland kissar han i sängen och ibland inte. Vi har inte gjort några stora försök ännu. Alvin har vi påbörjat lite på också, men han är så snurrig att han hela tiden glömmer att han är blöjlös. Och så kissar han lite varstans. Men det fungerar att gå utan blöja om man påminner honom när vi är ute, men säger man inget till honom glömmer han bort det. Men det finns ingen som blir så mallig som Alvin när han lyckas sno ett par kallingar av storebror, och var stor han känner sig då.

Nu ska jag diska efter mig, och sedan knalla iväg. Hoppas den här dagen går fort, så jag får åka hem till mina killar.

Önskar er en alldeles härlig jul nu!

Kram!


Snabblogg.

Vilket skumt orde det blev i rubriken.

Just nu har jag kastat i mig lite frukost, det är dags att åak till jobbet. Men så fort jag slutat vid 16 i eftermiddag ska jag åka till Eskilstuna igen. Jag lyckades inte handla någonting, vilkat jag iofs räknat med. Men jag inser att jag måste åka en sväng till, jag har inte köpt klart allt. Och att försöka handla med barnen går inte, eller, jag orkar inte. Då går jag hellre runt med dom och ser till att de håller sig glada och snälla än drar in dom i affärer med köer och trängsel.

Det sprakar så fint i sipsen, det är alltid det första jag gör på morgonen, tänder en brasa. Och sätter i värmen i bilen.

Nu måste jag kila, ska hämta Louise också då vi jobbar ihop idag.


Bara för att.

Just nu kom jag in i julsångsdimman.



Nu är det åter jul,
och du är lika ful
och ingen fästman har du heller.
Och strykt det har du fått
och det har smakat gott
och mera får du innan kvällen.




Från min mormor. Hon är frän hon :-)

Morgon igen.

Ja, det blev visst söndagsmorgon den här helgen också. Det var tungt att gå upp i morse, jag snoozade så länge mitt samvete tillät. Kläder och allt var framplockat, så jag skulle bara sätta i värme i bilen och plocka fram lite frukost att ta med hit. Nu och i tre veckor framöver när Björn är ledig behöver jag inte gå upp kvart över fem när jag börjar sju. Det ska bli så jäkla skönt. Kan gå upp vid sex, och ändå hinna ducha och äta frukost innan jobbet. Ahhhh.

Jag hyrde film igår, en Wallander. Och så köpte jag lite småsaker med hem från ICA, då jag hade planer på att ta ett julkort på Sonya. Bara det att barnen inte sov när jag kom hem. Det var inte ens nära på läggdax tydligen, för de poppade musik och lekte. Så det där med julkorten fick jag slå ut tankarna. Blev lite film och ostbågar med barnen, och sedan la vi oss och somnade i dubbelsängen. Björn kom inte upp förrän halv elva, men då ville jag inte se film, det är för sent att påbörja en film om jag ska börja jobba sju sedan. Synd det, och jag fick så dåligt samvete för jag såg i morse att det stod fika på en bricka som nu aldrig blev använt.

Men jag fyndade bra på pingstkyrkans loppis igår! Sjutton vad glad jag blev! En spark, fanns det. Som jag först struntade i. Men så när jag kom ut och gick mot ICA tänkte jag att vad sjutton, en hundring. Kan jag offra. Så jag betalade den och hämtade den senare under dagen. Svårt att gå med en spark utan att slå folk med de långa medarna. Det var en vuxenspark t.o.m, lång som sjutton, och inte skadad eller trasig. Min idé var att jag ska vitmåla den och sedan ha den stå ute med lite julblommor på. Och eventuellt använda till barnporträtt. En vit spark med grått fårskinn i, ni hör ju. Hur fint som helst! Nere på parkeringen var det dessutom en karl som försökte köpa den av mig, han bjöd först två hunda, sedan tre hundra kronor. Haha! Men den ska inte säljas. Jag har sådana planer för den. Dessutom älskade barnen att åka på den, vi drog några repor tills Alvin började frysa om fingrarna. Tyvärr tror jag inte vi kommer kunna åka så mycket på den här i stan, de sandar för noga här. Men hos pappa & mamma funkar det.

Undrar om jag kommer bli dålig idag, har ätit den kanske inte bästa frukosten. Först en tallrik med mängder av blåbär och fil, och till det blåbärssoppa och kaffe. Vitaminboostar lite såhär på morgonen. Just nu sköter jag inte mi själv för fem öre. Den här hösten har varit alldeles enormt full, och en själv kommer ju i absolut sista hand. Jag har gått upp i vikt, fått finnar och har dessutom noll, nada kondition. Men jag är snart klar med skolan, fotar och har idéer till allt möjligt och det är ganska fint och rent hemma. Så allt är inte skit. Bara jag. Säger som Sanna Lundell (läser ni hennes blogg?): Jag håller på att förfulas. Jag är grå och kräver mängder av foundation för att se ut som en människa. Jag kräver mängder av concealer, parfymer, oljor  och skönhetsprodukter av alla de slag plötsligt.

Just så känner jag mig just nu. Och ingenting går av sig självt, varken med mig själv eller något annat. Jag måste övertala mig själv, Björn, barnen så fort något ska göras eller så fort planerna ändras. Det är hundra saker som ska göras och hundra moment att övervinna. Det finns snart inget driv kvar, jag är sjutton bara trött. Men jag ska snat hitta den där friden. Så fort jag blir av med alla måsten, så fort jag kommer ikapp med allt. Det är ju sjutton snart jul.


Jag kommer från den djupa skog
av gift och nedfall gumman dog,
snart faller träden döda ner
sen växer inget alls där mer,
då blir naturen ganska ful
så GOTT NYTT ÅR och GODAN JUL!


(om inte så vet mammsen vilken dikt detta är. Fri tolkning dessutom för jag minns sjutton inte hur den gick)
EDIT Mammsen har skickat orginalet, så nu är det den äkta dikten ni ser :-)


Tillbax.

Man är väl mästare på att ringa och trixa med folk halv sju en lördagsmorgon, hoho. Redan klar, inte illa det. Fast jag ska tillbaka sedan, och finfixa lite. Men onödiga samtal kan man dra ut på, inte alla som vill bli störda en lördagsmorgon i önödan.

Tur att ingen ringde och störde mig i morse. Det gick tillräckligt illa ändå. Pannan hade stannat, och det fanns inget varmvatten. Vilket jag upptäckte när jag stått och väntat i det där halvkalla vattnet en bra stund. Det blev liksom aldrig varmt. Jag hade ju räknat med att bli pigg av duschen, men kanske inte riktigt SÅ pigg som när man duschar i kallvatten. Huvva. Tack och lov fungerade motor- och kupévärmaren i bussen, så den var superisig på utsidan men varm och go inuti.

Men fuck vad kallt det är i källaren märkte jag när jag var nere och sparkade på pannan! Björn har i veckan isolerat ytterdörren i källaren. För att spara energi. Nu är det inte is, snö och frost på insidan av dörren längre. Och det är ju bra. Men det vore ju ännu bättre om det inte var en sex centimeter hög glipa mellan cementgolvet och dörren. Den är inte åtgärdad ännu för Björn har inte hittat någon ekbit att göra tröskel av. Va fan! Jag lovar, jag kan leva med furu. Eller björk. Eller vafansomhelst bara det inte blåser in snö i källaren när det är 15 minusgrader ute! Okey att furu är snyggare. Men vem f*n bryr sig om det är en vanlig simpel furuträpinne mellan en apful källardörr och ett kallt grått cementgolv? Vadfansomhelst är snyggare än den trasmattan jag nu knölar in i hålrummet för att inte källaren ska snöfyllas.

SUCK.

God morgon vänner.

Här sitter jag nu igen. Jobbarhelg förstås. Har gjort alla "måsten" här uppe för att klara av eventuella sjukanmälningar, och nu tänkte jag slösurfa lite. Kaffet är nybryggt och jag har ätit två limpmackor. Fanns inget smör hemma, men big deal. Jag kletade på någon laxröra så gick det bra. Sedan nallade jag en chokladmarängbiskvi som låg på fikabordet här uppe. Till efterätt liksom.

Nähej, dags att jobba. En sjukanmälning inkom.

Tjing!

Lugn och ro.

Ikväll nattade Björn barnen. Och jag tog en promenad med Sonya. Helskönt. Länge sedan jag gick en ordentligt sväng på kvällen. Sköt med kall luft, och utan stress. Sedan satte jag mig här och grejade med lite bilder jag lovat att göra. Bland annat en bunt till mina svärföräldrar. Och så uppdaterade jag blidbloggen med en julig bild på Elis och Alvin.

Nu ska jag duscha och sedan lägga mig. Är så in i bängen trött. Ska läsa en stund, kom en fototidning igår. Ahhh, ser redan fram emot min pyamas.

Kanske dags att göra slag i saken.

Höres vänner :-)

Jobba, jobba.

Idag har jag jobbat delad tur. Mellan passen har jag färdigmålat herrbetjänten som jag skrev om igår (eller var det i förrgår?) och även redigerat mina julkort, samt David och Louises julkort.

Har haft huvudvärkskänning idag med, som alla dagar den sista tiden. Men jag åt tidigt lunch (tidigt för att vara mig är innan tre-tiden) och sedan gav det sig. Puh!

Har precis satt i värme i bilen, och käkat avocadoröra. Kommer blåsa rödlök på mina stackars kollegor ikväll. Men det är ju viktigt att äta, jag vet ju att det är lunchslarv som ger mig migrän. Nästan alltid. Och stress.

Nu ska jag hoppa in i jobbkläderna och sedan knalla iväg. C YA!

Ledig fast ändå inte.

Idag ska vi upp på mitt jobb, och julfika. Jag har ledig dag, men ska ändå ha ledsagning senare i eftermiddag. Barnen får ju vara på dagis, men både  farfar Bengt och morfar Raoul var lediga så killarna ska vara där. Alvin med sin farfar och Elis med sin morfar.

Igår tog vi de sista julkorten. Börjar bli lite ont om tid för att få hem dom innan de ska skickas iväg. Men jag har inte redigerat dom ännu, fattar inte att det alltid är så ont om tid att sitta vid datorn.

Fullt av färg har jag på mig, snyggt. Målade en "herrbetjänt" som jag fick av mormor. Den ska Björn få av henne i julklapp. Men den var så himla nött, och trasig. Så jag har limmat och grundat den nu, och ska försöka hinna färdigstryka i morgon. Svårt att göra sådant här hemma när jag inte kan gömma detnågonstans när det inte torkat. Men den får stå tills i EM, då ska den ha torkat och jag kan glömma den i städskåpet, där är det ingen risk att Björn går in. Hehe.

Nu ska jag göra mig klar, och sedan kila iväg.

Höres vänner :-)


Helg!

Vad härligt det är att äntligen vara ledig!

I skolan har jag endast två kurser kvar. Det känns riktigt, riktigt bra. En av dessa kurser skriver jag på i veckan som kommer, den andra tänker jag spara till efter nyår. Jag har ju på mig till 31 mars, men jag är lite tävlingsmänniska och vill bli klar så fort jag kan.

Hemma har jag lyckats genomföra massor av små projket jag tänkt mig. Mycket pyssel, lite syprojekt och lite måleri. Allt är avkopplande och bara skönt att hålla på med. Kolla här.

I fredags var jag, David och Louise i Eskilstuna, jag handlade alla julklappar i rekordfart. Dessutom handlar jag julklappar åt mormor, till David - Björn - Louise - barnbarnsbarn etc. Så det var en fullpackad bil och uttömt huvud när vi åkte hem. Jag hade semester på fredagen, då jag skulle till läkaren på förmiddagen. Egentligen skulle jag ta ut lite komp, men det var så tokig tid att jag inte tyckte det passade för jobbet, så det blev semester. Sedan hade jag ju långt innan bokat ett frisörbesök då jag jobbade en delad tur, men barnen fick vara kvar på dagis så jag kunde gå till frissan. Sedan hämtade Björn dom tidigt och jag åkte till E-tuna.

Igår var jag och Alvin hos hans gammelmormor riktigt länge. Åkte dit vid tolv, och köpte en bit smörgåstårta med som vi kalasade på till lunch. Sedan hjälpte Alvin mig att städa där uppe. Han dammade medan jag dammsög och våttorkade. Och så julpyntade vi, och avslutade med fika. Det tog nästan tre och en halv timme, men vi hade jättetrevligt och Alvin var så lugn och snäll hela tiden.

Idag ska vi ta de sista julkorten har jag tänkt. Och åka till pappa & mamma en stund, Elis vill snickra säger han. Nu leker barnen "vasstand". De klampar omkring på tårna och morrar åt allt - nakna. Tänk att man kan vara så fashinerad av "vasständer". Fast det är mest Elis som älskar dinosaurier.

Nu ska jag sparka upp Björn ur sängen, jag fick sova till nio vilket inte hänt på en evighet tror jag. Elis var vaken till tolv och såg hyrfilm med oss. Han hade sovit mellann 17-19, så han var inte ett dugg trött på kvällen, och väldigt glad över att få vara uppe med oss. Det händer sällan numer, att bara Alvin sover och Elis är vaken. De somnar samtidigt nästan varje kväll. Tillsammans med mig ;-)


Teinpackning?

Alvin testar något nytt.



(i själva verket skulle han visst diska tekannan, sa han efteråt. Men pallen fot iväg och allt hamnade över honom)


Lucia.

Idag var det luciafirande på dagis. Elis satt så lydigt, och Alvin stampade takten med ena foten, men vägrade sjunga "-Orkar inte!", sa han. Naww vad söta de var. Sedan bjöds det på glögg, varm choklad, papparkakor, kaffe och skinksmörgås. Hur gulligt som helst.

Just nu är det fullt, jag hinner ingenting med någonting. Fota, vad är det? Städa? Umgås? Se på tv? Läsa? Rena grekiskan. Igår hade jag en heldag med min kontaktperson, jättetrevligt men mycket bilresande. Jag känner mig mosig, täppt i näsan och tung i skallen, så det var tungt att köra.

Jag känner mig stressad och full av måsten. Det är inte likt mig, jag brukar finna mig i att ha det jäktigt, men just nu skulle jag bara vilja sova.

Nähepp, nu ska jag skriva klart en sak till skolan. Sedan ska jag lämna in alla böcker idag, jag behöver ju bara en kvar över jul. Tjohooo!


Hemma.

Elisplutten får vara hemma idag. Kraken, han har hostat hela natten. Till sist kräktes han. Han blir så ledsen när han hostar.

Men inte en enda gång har han bett om nappen. Helt sanslöst, hade jag vetat hur bra det skulle funka att sluta med nappar hade jag gjort det tidigare. Barnen slutade båda två med napp i helgen. De var väl medvetna om att de skull sluta, och sista tiden har det varit hemskt nappfixerat här hemma. Men i helgen sa vi att det var dags att sluta, och om de var duktiga och skickad napparna till tomtens nissar, skulle de få varsitt paket.

Och ingen har ens nämnt att de vill ha nappen, Elis sa igår kväll att ha var sugen på nappen, men han gnällde inte. Bara konstaterade.

Så igår fick de varsin stooooor sak från sportaffären. Elis fick en grävare och Alvin en brandbil. 1200:- fattigare blev jag. Men barnen blev överlyckliga.

Nu ska vi strax åka till dagis. Alvin får gå själv idag, och själv ska jag stanna hemma och försöka plugga lite samtidigt som Elis är hemma. Men det går nog bra, i värsta fall skippar jag skrivandet och läser istället. Ska försöka validera näst sista kursen på torsdag, så jag behöver läsa - också. Och så jobbar jag ju i EM och kväll.

Nu ska jag sminka mig och klä barnen innan vi åker.


Vet ni,

jag avskyr att behöva ursäkta mig för att jag inte hinner skriva. Så det tänker jag inte göra. Det är ju min blogg, och jag skriver när jag har tid. Och sista veckan har jag inte haft tid. Och jag tänker heller inte ursäkta mig med att jag inte haft något vettigt att skriva om, för det stämmer inte heller. Jag har massa bra att skriva om. Men det stannar i huvudet, jag hinner aldrig sitta här. Sista tiden har varit så uppbokad att jag knappt hunnit mer än jobba.

Idag är jag egentligen ledig. Men jobbar. Kval. övertid i nio timmar, det tackar inte ens jag nej till. Pengar är viktigt, tyvärr missar jag att umgås med barnen när det blir såhär. Nästa vecka är det nästan lika illa. Bara jobb, hela veckan utom helgen. Den ska jag värna om. Delade turer, möten, kvällar, skola. Fast jag ligger bra till i skolan. Har bara två kurser kvar, varav den ena faktiskt ska få vänta tills efter nyår. Åh vad skönt när jag blir klar och kan slippa tänka på det där pluggandet.

Just nu sitter jag på kontoret, den vanliga tjänstgöringsturen vi har på helgerna. Har till och med haft lite att göra, det har kommit sjukanmälningar som jag dessutom lyckats sätta in folk för, så nu känner jag mig värd en stund på bloggen. Så länge telefonen är tyst finns inte så mycket att göra.

Vi var i Ullared igår, vilket var lika kul och behövligt som vanligt. Ett utmärkt tillfälle att köpa på sig lite kläder som man med gott samvete kan jobba i. Tunika/klänning och tights, finns det någon enklare och skönare utstyrsel. Betalar man en liten summa för kläderna känns det inte lika illa om de blir fläckiga av handsprit, t.ex. Köpte lite juldekorationer också, en julstjärna att hänga i ett fönster, och två svarta julstjärnor på fot fina att ställa i tv:rummests fönster. Tufft med svarta julstjärnor. Lite målarfärg, penslar och myskläder åt barnen blev det också. Vi åkte vid 03.30, och var hemma på kvällen vid 21.30. Jag somnade tvärfort framför tv:, hann som vanligt inte dricka upp mitt te.

Ikväll har jag tänkt sy färdigt mina julgardiner till köket, och förhoppningsvis även hinna slutmåla en pidestal. Det är roligt att måla :-)

Nu ska jag diska min mugg och sedan knalla iväg. Hoppas ni får en fin söndag.


RSS 2.0