Veckorapport.

Helg igen, sjukligt hur snabbt veckorna går ibland. Fredagen bara försvann, vi skulle ha tacomys hemma, men Alvin somnade kvart över fem (!!!) på eftermiddagen, och gick inte att väcka. Elis somnade kvart i sju. Det var nog välbehövligt för dem att komma i säng, men hela fredagsmyset försvann ju.
 
Gårdagen tillbringade Alvin med Björn i källaren, strax efter tio kom han upp och skulle gosa ner sig i sängen med mig. Jag hade legat sedan typ, åtta. Jag var skittrött och gick och la mig med Elis, vi läste saga och låg och pratade innan han somnade. Så i morse gick jag upp vid sju, tog ut hundarna och satte på kaffe. Båda barnen vaknade direkt, och har gjort mig sällskap. Alvin springandes upp och ned ur källaren med olika batteridrivna leksaker som han skruvar sönder/öppnar/byter batterier i. Elis ser på film och äter överblivet lördagsgodis. En lugn morgon med andra ord.

Hur har ni det?

I regnet?
 
Jag gick ut med hundarna vid halv sex. Sonya tycker det är kul med regn. Esther tittarpå mig, tittar på gräset, tittar på mig... Suckar... "Matte, jag gör inte vattenpromenader".
 
Hon tycker det är jobbigt med regn. På något sätt suger hennes päls upp mer vatten än vad Sonyas gör, så Esther blir verkligen genomsur av att vara ute i regn. Sonya skakar av sig och sedan är det full fart mot nästa projekt. Esther ska tvätta sig, putsa, blänga på mig som om det var mitt fel att hon blev blöt (vilket det nu var, i och för sig).
 
Det är rätt så skönt att komma in, hade tänt en brasa precis innan jag gick ut så det var varmt och skönt inne. Hundarna fick nya favoritmaten, Nordic hundmat som kommer i frysta "korvar". Vilket innebär att de nu också kör LCHF, för det är inget spannmål alls i den maten om jag förstått det rätt.Till och med Esther åt frukost, hon brukar sniffa och avstå (i fall det bjuds på något bättre om man är kräsen), och sedan äta i smyg.
 
Jag har curlat familjen att dra till simhallen idag medan jag jobbar, har till och med packat deras saker, plockat fram termosar och pengar. Annars har Björn en förmåga att skjuta på saker. Ibland. Risken finns att de inte kommer iväg om han måste leta i badummet efter schampo, tvättstugan efter badkläderna och i köksskåpen efter termos. Hoppas de är där länge, länge. Kanske kan jag hinna slutföra bröllopsbilderna efter bröllopet jag gjorde i lördags. Gud, jag har verkligen massor kvar. Men jag har ingen tid, i så fal måste jag sitta på nätterna, och då går jag nog in i väggen om jag börjar slarva med sömnen också. Dessutom, blir jag trött så är jag trött. Så många gånger jag sovit framför datorn (i allafall den gamla, som tog ganska god tid på sig i de olika momenten...). Det vore skönt att bli klar, så jag kan fortsätta med släktfotograferingen som gjordes i söndags. Tur att jag är tydlig med att det ibland kan ta tid.
 
Jag var himla sugen på att åka till EXPERT igår, med alla andra gamar. Jag vet att de säljer ett 70-200m-objektiv som jag ska köpa, efter en titt på företagskontot såg jag att alla sommarfotograferingar nu är betalda, (det är mest bröllopen som inbringar klirr i kassan) jag kan köpa det, om jag vill. Men jag tror jag avvaktar lite, ändå. Och som jag förstod det utifrån vad tidningarna skrivit så kanske det inte ens fanns i butiken när de slog upp REA-dörrarna. Tur att jag inte åkte.
 
Nu ska jag försöka göra något vettigt här under min jobbtimme. Vad nu det kan bli...

Unik eller dum i huvvet?

Ibland är unik bara ett annat ord för speciell.


God morgon!

I går hade jag Maria med mig som assistent, på ett svensk/colombianskt bröllop. En borgelig vigsel med colombianskt tema, ute vid Mälsåkers slott. Inga stora överraskningar, allt var ungefär som vanligt, om än lite stressade föräldrar till bruden (och ett mycket ungt par, bruden var bara 19 år). Jag är ju ganska självgående under bröllop, och behöver inte "kontrolleras", eller efterlysas :P. Men det kan ju inte alla veta.
 
Vi stannade nog längre än vi tänkt, jag brukar aldrig stanna till middag men här var det ett önskemål så det hela drog ut på tiden. Väl till hemfärd började jag få huvudvärk, och han väl bara sätta mig i bilen innan det blev migrän. Tror att jag är en fena på att trycka tillbaka det när jag är uppe i allt, men när det blir lugnt och jag slappnar av smäller det bara till. Jag fick stanna och kräkas en gång för att ens kunna fortsätta köra.
 
Trots det var det en mycket bra dag :)
 
Tyvärr blev barnen utan både pizza och lördagsmys som jag hade lovat, jag stöp i säng väl hemma, med kläder, liser och smink. Halv två vaknade jag och rastade hundarna, sedan tillbaka till sängen igen. Och nu på morgonen, vid sju, väckte Alvin mig, och undrade om det var dags att åka till badhuset. Sedan ville han visa mig en hemlis, och det var att han redan igår hade satt på sig badbyxorna under pyamasen. Så det skulle gå riktigt fort när han väl kom dit. Lilla skrutten. Ska leta på ett par andra badbrallor åt honom, det är väl inte så hygieniskt att bada med ett par man sovit i...
 
Nu håller jag på att tanka ut bilder, men mer ska jag inte göra med bröllopsbilderna. Jag har fotocirkeln på måndag att förbereda, det tänker jag ägna dagen åt. Det ska bli spännande, lite nervöst och kul. Hoppas man kan lära ut något. Även måndagen tänker jag ägna åt förberedelser, och jag hoppas min nya bärbara dator hinner komma så behöver jag inte vara beroende av den stationära här hemma. Den är så ofta upptagen, och iPaden fungerar inte optimalt till att skriva i.
 
Nu, som sagt, ska jag sätta mig och skriva lite. Eftersom det är n cirkel är det tänkt att deltagarna själva bygger den, med mig som stöd. Därför behöver jag inte så hemskt mycket studiematerial, men jag vill ändå stolpa upp lite ifall det blir tyst och slut på idéer.

Illa . Jag mår illa.

En Ipren har fastnat i halsen. Det är en kapsel som jag svalde torr. Nu sitter den där (känslan efter den i alla fall).

Har både ärlig mat och popcorn efter det, ändå är kapseln kvar. Eller känslan då, som sagt.

Nä, kommer sluta med att jag får gå och kräkas.


Jag vet.

Det går för länge mellan blogginläggen. Och det är inte för att jag inte har något att skriva, utan mest för att jag inte har någon tid att skriva något.
 
Idag har jag i vanlig ordning jobbat 7-12, sedan hem och rastat hundarna, tillbaka till svärmor och hjälpt till med hemsida/iPhoneinköp och skofotografering. Nu hemma igen och ska få in alla hennes bilder på hemsidan, sedan hämta Elis och köra honom till farmor innan jag åker med en Vän till Eskilstuna (tystnadsplikt ni vet).
 
Imorgon jobbar jag till 12 igen, har kontakttid efter det och sedan far jag och Maria till Mälsåkers slott för att reka lite innan bröllopsfotograferingen på lördag. Ska bli jättekul att fotografera i - och vid - ett slott till.
 
Nåväl. Bäst att sätta fart. Huvudet är tungt idag, jag har inget sockersug alls längre. Känns mer likgiltigt. Fast jag undrar om jag klarar bion utan popcorn.

Köpa tid.

Som inlägget lyder så skulle jag vilja köpa tid. Men sedan kom jag ju på att det är precis det jag i viss mån gör. Genom att anlita Linas Matkasse, genom att gå ner i arbetstid. För att hinna mer som jag vill. Men ibland undrar jag om det här jag gör extra, verkligen är det jag vill? Eller för att jag inte kan säga nej? Men jag vill ju så mycket, och har svårt att inse att en del saker kanske skulle må bra att vänta.

Ni som känner mig vet kanske vad jag kör igång nästa vecka. Jag har lyckats minska ner det till en lite del av det som skulle vara från början. Men jag vill inte. Eller, innerst inne vill jag. Sedan tar det emot, och jag blir nervös. Känner att jag absolut inte kan. Samtidigt VILL jag ju, jag är tillfrågad, jag är önskad. Men jag är så motstridig. Vill bevisa. Och jag vet faktiskt inte för vem. Utåt sett känns det inte som jag behöver bevisa något, folk vet var det har mig, och det känns inte som jag ja behöver bevisa något för mig själv eller. För jag vet ju vad jag kan. Men på något sätt vill jag prova på, testa. Och jag tror, att för varje gång jag gör det där lilla extra, det där som gör mig nervös, vinner jag en liten inre kamp. Och tro mig, hela mitt liv - min tillvaro - består av invändiga konflikter och argumentationer. Med mig själv, mot mig själv.


Hot & mutor.

Så baserar jag min barnuppfostran. Ibland. När orken inte räcker till.
 
Just nu är det mycket sådant.
 
Men idag ska vi till simhallen, Alvin har längtat sedan Elis gick på simskolan tidigare i somras.

Bloggrast.

Här borde det egentligen har varit massor av blogginlägg.
 
Men det har kommit massor emellan.
 
Typ, jobb. Och barn. Ja, ni vet.

RSS 2.0