Underbart.

Igår hade vi en alldeles underbar dag. En sådan här dag som man ser tillbaka till när sommaren sedan har gått. Hemska tanke. Sommaren har ju knappt börjat, eller hur. Inombords räknar jag sommarstarten när min semester börjar, men det är ju i mitten/slutet av juli. Klart sommaren redan börjat. Igår infann sig en sådan här semesterfeeling. Varmt och skönt, och ingen stress. Det sistnämnda är nästan det största tecknet på att jag är ledig.

Fast det var nära att vi inte kom iväg igår. Alvin var mosig under fredagen, jag var hemma från jobbet på kvällen. Kraken. Under natten hade han så hög feber att han bara låg och skakade, och knappt inte ens kunde hålla i sin vattenflaska. Röd som en kräfta var han. Jag blötte en handduk och låg och torkade honom, och han tyckte det var så skönt. "Å dääääär", sa han och sträckte fram armen. "Och däääär" och så sträckte han fram benet. Inte ett dugg ledsen, han snackade som bara den. "Hej mamma! Pappa sover...". Sötungen. Jag messade David och Louise tidigt på morgonen och sa att vi inte kunde åka. Men sedan piggnade Alvin på sig, så vi bestämde oss för att åka. Tror att den där febern som försvann lika fort som den dök upp, beror på en stor kindtand som börjar dyka upp i hans mun.

Det var ett bra beslut att åka, Alvin var nöjd så gott som hela hela resan. Han var dock livrädd för tåget, då var det synd om honom. Det skrämde honom när vi fikade, och sedan ville han absolut inte gå i närheten av det. Han ville bara in i stationshuset. Som en liten skotträdd hund.

Innan vi gick till stationen tog vi en rundtur på slottet, eller utanför. Och så hade vi fika med som vi satte oss med i solen.

Ångloket gick från Mariefred till Läggesta. Därifrån åkte vi en gammal buss till Taxinge kyrka. Och väl i Taxinge fikade vi, barnen lekte och sedan åkte vi ångbåt hem.

Det var en helt perfekt utflykt! 90:- per vuxen kostade "lilla rundan". Och den innefattade då antingen tåg - buss till Taxinge och sedan båt hem. Eller tvärt om. Båt till Taxinge och sedan buss - tåg tillbaka. Barnen åkte ju gratis, alla barn under sex år åker gratis. Och man måste ju inte fika i Taxinge om man vill komma billigare undan. Men ingen av oss som åkte hade varit där, så vi passade på att äta gott där också.

Och så var det så himla barnvänligt. Lekplats, stor badstrand, och glass. Och en lite outletshop där jag fyndade en linnekjol för en hundring.

Jag lägger inga bilder här, det tynger bara ner sidan för er. Allt ligger ute på bananabambi.pixbox.se :-)

Nu ska jag fortsätta umgås med mina småttingar, snart frukost.


Tjingeling // Hanna ♥

Slödag med återhämtning.

Jag har varit så trött i flera, flera dagar. Igår var det hemskt, usch vad mitt humör sjönk i botten vartefter dagen led. Både Elis och Alvin var småtrötta och gnälliga framåt eftermiddagen. Elis var så trött att han totalvägrade äta middag. Alvin var småpipig som alltid när han är trött och rastlös. Elis skulle bara "ligga och vila" under middagen, men åt när vi meddelade att vi, som ätit mat, tänkte gå ut. Sedan hann vi knappt plocka undan efter maten förrän båda barnen hade skorna på sig. Med ny energi efter maten skrek dom i högan sky om att få gå ut. Jag var lagom däst efter maten, och hade önskat en lugn kvart. Men det var bara att snöra på sig skorna och roa barnen. Eller, se till att de höll sig borta från trädfällningen Björn och hans pappa höll på med.

Men idag fick jag veta att min heldag hade blivit halverad. Fast på dagis tyckte de att om barnen ändå skulle vara över middagsmilan kunde de stanna tills halv fyra, då jag trodde jag skulle sluta. Lite samvetskval har jag, eftersom jag faktiskt inte jobbat nu i EM, men ändå varit ledig. Sådant inträffar nästan aldrig. Jag hade iofs ingenting planerat med barnen, men vi hade ändå tänkt åka ner på stan och handla och kanske äta en glass. För i morgon jobbar jag delad tur, och då ser jag inte sötnosarna förrän på kvällen. En heldag utan dom känns ledsamt. Men åh vad jag har återhämtat energi och ork. Bara läst senaste DigitalFoto i solen, smuttat latte och pratat skit.

Nu ska jag skriva rent en kladdig lapp jag har framför mig. Fick ett tips från en kollega om att åka ångbåt från Mariefred till Taxinge, så det ska vi göra på lördag. Vi hade tänkt att åka till Mariefred och bara turista. Men att åka ångbåt också låter ju jättekul! Jag fick ringa och ta reda på mer info, då deras tidtabell var något av det rörigaste jag sett. Men det låter ju som en toppendag för pojkarna. Först kolla slottet i Mariefred, sedan åka ångbåt till Taxinge, fika där och kanske plaska i vattnet. Och sedan åka gammal buss till Läggesta, och sedan ånglok hem. Förra året åkte vi bara ångloket, pojkarna gillar det också.

Nu ska jag hämta mina söta barn på dagis. Vi hörs kära vänner :-)



 

Tjingeling // Hanna ♥

Foodie :-)

Just nu borde jag väl egentligen laga mat. Men, potatisen kokar ganska bra utan min övervakning. Ska snart slänga ihop en romsås till sillen. Egentligen sås till lax, men jag använder den ofta till allt som har med fisk att göra. Äter mycket sill just nu, kanske sältan som gör att man blir sugen på det. Fast vi ska göra köttbullesmörgås också, bara för att jag blev så sugen på rödbetssallad.

Har varit ute hos P&M hela dagen. Fast vi inledde med att gå upp sex (monsterbarn! de känner på sig när jag är ledig!), sedan gick vi till gammelmormor vid nio. Fikade med glass och kaffe på fiket. Sedan åkte jag och barnen ut till pappa & mamma. Fikade, gick till en arbetskamrat till mig som hade två små flasklamm, så Elis och Alvin fick mata. Det gillade dom :-). Fast traktorn där var lika kul, Elis kunde inte slita sig därifrån.

Nähej, nu ska jag tillbaka till köksslaveriet. Björn far mellan källaren och boden, han försöker få igång sin motorsåg. Igår var han så glad över att den fungerade, och han bestämde sig för att plocka ner en av de övervuxna björkarna vid vår entré nu ikväll. Men nu fungerar inte motorsågen. Som vanligt. Ingenting fungerar som det ska här hemma.

Nu ska jag fortsätta med maten.


Tjingeling // Hanna ♥

Sooool.

Och jag sitter inomhus. Sjukt. Fast inte så länge till, ska snart ner på stan och fika med killarna. Lite glass och kaffe sitter aldrig fel. Barnen ville se på Rorri medan jag plockade av frukosten, så det ger mig en halvtimmes datortime nu. 

Jobbade delad tur igår. Och för första gången hade jag INGENTING att göra. Pojkarna är på dagis då, heldag, eftersom Björn inte hinner hemm innan jag ska vara tillbaka på jobbet. Men jag får sådana skuldkänslor av att inte ha pojarna då. David ringde mig, och ville ha skjuts ut till P&M, och där satt jag i solen och gjorde absolut ingenting. Sedan åkte jag till jobbet.

Jag och Madde var ute och fotade igår, har en mage (du vet vem du är, haha!) jag ska fota i sommar, så jag testade lite ljus. Kvällssol är fint. Ni kan kika på bilderna på bildbloggen, eller pixbox, senare. Hinner inte lägga upp alla nu, för att få dom som jag vill krävs ganska mycket efterobb. Men kanske ikväll. Glöm inte att lämna en kommentar eller två om dom, jag blir så glad då :-)

Hoppas ni får en fin dag med mycket sol. Själv börjar jag jobba strax efter lunch och jobbar sedan till kvällen.

Ha det bra kära vänner!

Tjingeling // Hanna ♥

Midsommardagen.

Och man är uppe. Tidigt. Eller mja, 08.24 som min klockan står på nu är väl inte så illa. Men jag har haft en knäpp morgon. Vid 05.10 ringde mitt larm på telefonen, den har något slags minne som gör att larmen ringer trots att jag stängt av dom. Det är ju bara en lånetelefon så jag ids inte lära mig hur jag ska få bort det, jag ska ju (förhopningsvis) inte ha den så länge. Så 05.10 var jag uppe och letade efter mobilen som såklart hade slutat larma. Hittade de och stängde av den. Lyckas somna om. Bara för att åter igen vakna 05.45, så mitt "paniklarm" ringer. (Ifall det första av någon anledning inte skulle ringa). Jaha, ner och leta efter telefonen som hade vibrerat ner sig i en kasse med kläder. Upp igen, och konstigt nog lyckas jag somna om. Tills Elis ropar, vid 06.15. Han vill komma in till oss, vilket inte går då Alvin sov hos oss. Så jag lägger mig hos honom, hans säng är ju 90 bred. Men han tycker inte alls om det, "Mamma flytta på din stora rumpa..." mumlade han. Jag funderade starkt på att lägga mig PÅ honom. Med min stora rumpa. Suck. Nu lyckades jag somna om igen, helt skumt. Jag brukar inte ens klara att somna om EN gång på morgonen. Klockan 07.45hör jag Alvin. "Går ner nu. Mamma. Går ner nu." Då står han halvvägs nere i trappen, och ska inte sova mer. Fast nu är han nöjdaste barnet på Nybble, han fick en liten skål med ostbågar, nappflarra med vatten, filt, napp, lammet och så får han titta på Rorri. Det är lycka för honom. Så nu sitter han som en liten kung och smaskar i soffan. Det kan han gott få, det var synd om honom i natt.

Vi hade en jättetrevlig midsommarafton vid Björns farmors stuga. Jag, Björn och barnen. Björns systrar och deras pojkvänner, Björns föräldrar och sedan Björns moster och morbror. Grillat, jordgubbstårta och både regn och sol. Hur bra som helst. Jag jobbade fram till 12, sedan gick vi till gammelmormor och bjöd henne på jordgubbar och så fick hon en blomma. Så hon inte blev helt bortglömd på aftonen. Efter det åkte vi till stugan. Och barnen höll på att somna, åhh vad bra det hade varit. Men det lyckades inte, trots att jag körde sakta, så sakta ut. Och det är anledningen till att jag tyckte synd om Alvin, för han klarar inte det. Nätterna blir helt åt skogen. När Elis äntligen somnade vid halv tio vaknade Alvin och skrek till elva. Helt hysteriskt. Och jag visste det, jag sa det två gånger under kvällen. Att Alvin kommer må dåligt av det under natten.

Han skrek och skrek och ville ha "billing" (välling), men när han fick det passade det inte. Han är liksom inte vaken, och sover heller inte. Det går numer att prata bort det, till viss del. Jag får prata om sådant han vill höra. Morfars traktor, att Alvin kanske ska få en ny liten vagn att gå omkring med. Då hummar han, och lyssnar. Sedan kan han somna, medan man pratar. Men lika snabbt vaknar han till igen, och skriker något hysteriskt. Björn tog in honom i badrummet och skvätte vatten i ansiktet på Alvin, för att han skulle vakna. Det fungerade oftast med Elis när han hade sin nattskräck, men det funkar aldrig med Alvin. Jag tycker så synd om honom. Det kanske är nattskräck det här också, men då ska man ju vänta ut det. Elis fick man aldrig ta i, han slog bort händerna och var skitarg. Men med Alvin spelar det ingen roll vad man gör, han skriker oavbrutet ändå. I timmar.

Så nu tycker jag synd om honom, så han får se film och äta lite ostbågar. På tal om det ska jag gå upp till honom nu, och pussa lite. Kan ju inte sitta här hela morgonen.

Lite senare under dagen blir nog både pixbox och fotobloggen uppdaterad, för den som vill se.

Tjingeling // Hanna ♥


Dagens garv.

Daniel Westling tvitter:

"11.31 Vrålhungrig. Trycker i mig chili con carne för ett helt kompani.

11.57 Kass i magen. Stopp i toaletten.

12.59 Hittar perfekt verktyg för att rensa avloppen med.

14.18 Kungen undrar varför hans spira luktar som Noppes andedräkt."


http://www.intetnytt.se/humor/42-ovrigt/215-daniel-westlings-twitter

Edit: sitter på jobbet, telefonen har ringt och jag känner att den här timmen har gått fort. Nuuuu = jobba till 12.



Tjingeling // Hanna ♥


Midsommar.

Ja, undrar hur vädret blir. Känns rätt hopplöst. I bästa fall är det bara kallt, i värsta fall regnar det också. Tur att stugan vi ska vara i är stor, barnen kommer kunna leka ändå. Myskläder och galonisar är ett måste.

Igår hittade jag äntligen ett vackert vattenställe. Om ni kikar på min pixbox, eller bildbloggen, ser ni dom. Madde följde med, det var kul. Jag hade dödligt ont i foten efteråt, kuperad terräng och min fot som knappt klarar asfalt, det blev inget bra. Men bilderna blev fina, till nästa gång ska jag ha skaffat mig stövlar bara, så jag kan ta motsvarande bilder fast stående i vattnet. Nu stod jag bredvid, och fick med oönskad grönska.

Igår jobbade jag precis som idag delat. Ledig mellan 12 och 16. Men i morgon jobbar jag bara till 12, det ska bli underbart att gå på helg sedan. Jag känner mig så trött just nu, kanske är det bristen på sol. Energin tryter, och jag som alltid haft lätt att gå upp på morgonen får kämpa för att inte snooza in i det längsta. Men jag tror det delvis är fotens del, jag kan ju inte ta mig framåt på något smidigt sätt. Haltandes eller denna förbannade krycka. Om jag inte använder kryckan får jag grymt ont på kvällen/dagen efter, men just då, när jag går utan, känns det som att det funkar. Jag lurar mig själv. Men jag tycker inte om att gå med krycka. Helt plötsligt kommer jag på mig själv med att stödja på fel ben, då har jag hamnat i fel rytm. Mina armar och ben har svårt att kombinera rörelser, fråga Cicci som ständigt gör sig lustig över min brist på koordination.

Både igår kväll och nu ikväll var jag makalöst trött, när arbetuppgifterna sinar och jag sätter mig allt för bekvämt faller ögonen ihop. Vet ni hur hemskt det är att känna att man nickar till, på jobbet av alla ställen! Jag undviker ju då att sitta, velket knappast gynnar min fot...

Mellan mina arbetspass idag handlade jag på ICA. Men det var övermäktigt. Jävlar i min låda vad folk det var. Till råga på allt åkte jag fast i självscanningen, då jag fick avstämning. Barnen var otåliga och kivades om plats i vagnen och jag missade helt att lägga upp karré för 75:-, köttfärs för 80:-, ost och avocado. Så det blev ju en grym miss. Jag hade blippat av det själv med kontrollen, men när varorna skulle upp igen på bandet för avstämningen glömde jag bort dom där de låg under vagnen). Fuck vad klantig jag är.

Nähej. Jag lovade faktiskt Björn att jag inte skulle sitta här ikväll. Vi har inget socialt liv, alls. Om jag inte jobbar kväll nattar jag barnen, och sover med dom tills Björn väcker mig och påtalar att jag kanske ska sova i vår säng istället för i Elis. Om jag jobbar kväll nattar han barnen, men det tar längre tid och då hamnar jag här. Om jag inte hinner somna i tv:soffan innan jag kollar av mailen. Det är hemskt, vi som alltid fikade på kvällen, jag har druckit te i sömnen för många gånger nu, Björn har tröttnat på det, haha. Nä, nu ska jag ge mig av härifrån. Fixa te, och fika innan nio för en gångs skull!

Hoppas ni alla får en trevlig midsommar :-)


Tjingeling // Hanna ♥

Fest i Flen.

Jag fick delta mer än jag trodde, vilket var kul. Jag trodde att jag skulle jobba till 12, men så kunde jag sluta redan strax innan tio. Och då ringde jag Björn, för att se vad de hade för dagsplaner. De skulle till Orrhammar på loppis, så jag följde med dit. Fast innan hann jag åka ut till Tradgårn och köpte pelargoner och jord åt mormor, som jag skulle sätta i hennes balkonglåda.

Jag köpte en Woomark ullnackkudde på loppisen (nu blev ordet ganska svårläst. "En kudde för nacken i ull", kanske jag skulle ha skrivit?), som kostar flera hundralappar ny. Fick den för en tia. Sedan köpte Elis ett plastbord och två stolar att ha i trädgården. Nött och fult var det, men å andra sidan ingenting vi måste släpa med in och ut. Det kan stå kvar ute med våra andra utemöbler. Två tior kostade det. Sedan var vi nöjda där.

Åkte vidare till loppisen på Sveaplan, där pojkarna köpte varsin liten traktor. Och så kollade vi lite folk i Sveaparken, kom alldeles lagom till den där barnbandet som sjöng och spexade, och glassutdelningen missade vi inte så klart. Två jättenöjda småkillar hade vi då. Så tog jag och Elis bilen upp på stan medan Björn och Alvin gick, vi hann precis till fiskdammen på ICA och Elis fick två små godispåsar, varav han gav Alvin en. Så åkte de lite karuseller, vilket Elis pratat om sedan i torsdags när de satte upp karusellerna. Sist gick vi till cafét och åt varsin macka och pojkarna hann med ytterligare en glass. Sedan var de supertrötta, Björn packade in dom i bilen och de somnade på tre sekunder. Jag själv gick till mormor och planterade blommorna, läste tidningen och hann med en microtupplur innan jag började jobba igen.

När jag väl var hemma vid halv nio nattade jag två superpigga små pojkar, Alvin var så busig och sprallig att jag fick tvångslägga honom två gånger i sin säng innan han accepterade att ligga still hos oss och läsa saga. Han är attans envis den killen. Och förstår inte (lyssnar inte) när man hotar. "Ligg still hos oss, annars får du ligga i din säng utan saga". Han struntar fullkomligt i det, han ska tända/släcka sänglamporna, dricka vatten, pilla med mina böcker jag har på sängbordet. Däremot är han så himla lättstött ute, igår hejjade en mamma på honom från ÖF, och han blev livrädd och kastade sig i mitt knä. Mosade in näsan i min hals med underläppen halvvägs ute och skulle absolut inte titta upp. Fast då är han ganska söt ;-).

Nu ska jag hämta kaffepåfyllning *haltar iväg*

Slöläste Folkets helgbilaga, XL, igår. Och hittade Elis namn! Då hade han vunnit en PINGU-film. I tisdags skickade jag in en sådan här krysstävling åt honom, man skulle ange vilket djur pingu var (delfin - säl - pingvin) och sedan bara skicka in namn på barnet som tävlade. Och Elis, tillsammans med tre andra, vann en film med Pingu. Visst är han duktig, min Elis.

Idag ska jag på kusinträff, vid 13. Innan dess, men efter jag slutat vid tolv, ska jag köpa en blomma att ge när jag kommer, hänga in mormors tvätt i torkskåpet/tumlaren samt duscha och göra mig i ordning. Tror ni jag hinner? Uhhhhh. Allt jag ska göra har en tendens att ständigt krocka. Tur att träffen äger rum bara fem minuters gångavstånd från mig. (Haha, vem försöker jag lura. Men den här fotjäveln tar det säkert en halvtimma att gå...)

Nu ska jag fortsätta mentalstressa över allt jag ska hinna under den där timmen.

Vi hörs kära vänner, hoppas solen skiner mer på er än vad den gör här hos mig.


Tjingeling // Hanna ♥

At work.

Här sitter jag igen, har gått igenom papper och mumsat macka och antioxidantjuice. På arbetstid. Eller mja, var här strax efter halv sju, så jag hinner äta innan klockan slår jobbdags. Så jag är färdigäten och klar, om min arbetsinsats skulle behövas.

Har fleecetröja och raggsockor på mig. Ska det vara nödvändigt i början av fucking JUNI? Fast det regnar ju inte, altid något. Än så länge i alla fall. Tog bilen till jobbet, något annan alternativ finns inte numer. Gå klarar jag inte, inte heller cykla. Saaben kan jag inte köra då gaspedalen mördar min fot, däremot pickupen eller bussen går finfint då de är så pass höga att man gasar mer neråt än framåt. Mysko förklaring ser jag. Foten gör inte alls ont på nätterna, men varje morgon får jag en chock över hur ont jag faktiskt har. För då vaknar fotjäveln, när jag börjar stå och gå. Sedan är det ständig värk tills jag får den skiten i högläge. Idag hittade jag inte kryckorna heller, barnen måste ha lekt med dom. Så jag hankar mig fram utan. Vet inte vad som känns lustigast, att halta med eller utan kryckor. Jag har ju noll simultankapacitet, vilket gör det rätt trassligt med just kryckor. Rätt som det är haltar jag med fel fot. Då har jag kommit ur takt, och vad hjälper kryckorna då liksom. Borde ingå någon form av snabbutbildning när man får kryckorna...

Äsch, nog gnällt. Nu ska jag kolla in lite nät-tidningar. Hade faktiskt tänkt att ta med en bok hit idag, men när jag pysslade med frukostmackorna började Alvin vakna, så jag drog hemifrån fortare än kvickt. Inte ens Sonya fick en morgonrastning.

Nu vet jag inte hur länge jag jobbar under förmiddagen idag. Antingen 9 eller 12. Får se vad som står på dagordningen när jag börjar. Om jag skulle sluta tidigt ska jag åka och köpa blommor åt mormor, hon ville ha lite pelargoner till sin balkong. Björn och barnen skulle på loppis till Orrhammar, så jag har ändå inga barn att åka hem till. Men om regnet uteblir ska de nog få åka några karuseller nere på stan i alla fall.

Usch, nu blev jag helt plötsligt väldigt, väldigt, väldigt trött. Min väckarklocka stod på 5.10, sedan snoozade jag till sex. Jag går ju upp tidigare på vardagarna, för att hinna rasta Sonya innan jobbet. Numer kan jag inte det med min fot, så jag kan snooza längre. Men jag somnar aldrig om, ligger bara och planerar allt som ska göras, som jag är rädd att glömma.

Finns en uppdatering på pixbox, lite barnporträtt under kategorin med samma namn. Och några nya junibilder. Uppdaterade lite snabbt igårkväll, samtidigt som jag flyttade alla bilder från den bärbara datorn till disken i källaren, vilket tog lång tid, och datorn klarade inte att trixa med bilder samtidigt som jag flyttade andra, så det blev inte så många bilder utlagda. Elis och Björn var ute och sågade bort stubben de misslyckades med sist. Alvin sprang från fönster till fönster och ville "uuuuuut". Men klockan var efter nio, då får sådana små skruttar inte gå ut. Tycker deras mamma, han själv var tvärförbannad och ville absolut vara med ute.

Vi hörs vänner!


Tjingeling // Hanna ♥

Betessläpp.

Igår knallade vi ut med Tiara på bete, ahhh vad skönt för henne. Tre månaders ständigt gräsätande. (min fot höll på att döda mig under kvällen sedan, det är bara någon dryg kilometer i vardera riktning, men sjutton vad svårt det var att gå).

Innan dess var jag & killarna nere på stan, la undan en trehjuling i sportaffären som Alvin ska få i tvåårspresent från sin gammelmormor och mormor och morfar. Hämtade ut en klocka åt mormor. Fikade på violen med pojkarna som fick varsin tjuga till glass av gammelmormor. Det räckte till kaffe åt deras mamma också :-)

Sedan handlade vi och åkte till pappa & mamma. Elis fick rida, (i sina nya ridbyxor och egna hjälm, han är så mallig över sin ridhjälm). Tidigare har vi använt tömkörningsselen när han rider, igår använder vi sadel och det gick så himla bra, han satt jättesäkert och vi gick en längre sväng för första gången. Han har fått bra balans nu.


Elis fick en långsväng med morfars traktor också, han älskar att köra trädgårdstraktorn. Den går så sakta att han kan köra den alldeles själv. Alvin lallar mest runt där ute, han kräver inte så mycket mer än några leksaker och en vattenspruta.

Väl hemma gjorde vi lite mat snabbt, och Elis och jag åkte tillbaka till pappa & mamma, jag & mamma lämnade ut Tiara medan Elis och morfar körde traktor.

Sedan åkte vi hem ganska snabbt, Björn ville ha barnavlastning då han skulle såga bort en stubbe med motorsågen. Men klockan blev för mycket, vid nio gick jag in med pojkarna och Björn kom strax efter. Bara dusch och nattning sedan var kvällen över. Kvällarna går så snabbt när pojkarna är ute och uppe sent. Fast det funkar ju när de är lediga dagen efter. Björn är ledig idag, medan jag jobbar. Jag skulle egentligen ha haft en glapp mitt i arbetspasset idag, mellan 16-18.30, men nu blev det inte så. Detsamma i morgon, jag skulle ha börjat 7, jobbat till nio och sedan varit ledig till fyra. Men nu jobbar jag till 12, som vi alltid gör. Så är det ju när man jobbar med människor, ibland blir planerna ändrade och det måste man räkna med.

Nu ska jag göra frulle, vi hörs :-)

PS Bildbloggen är uppdeterad med några nya bilder för er som vill se. DS

Tjingeling // Hanna ♥

Svar på tal.

Sara: Alltså, Björn verkar ju vara rena rama McGyver (om du minns det programmet). McGyver kunde ju typ bygga en segelbåt av en tändsticka och ett snöre. Björn bygger liksom en vedklyv själv, som drivs av traktorn... jag hade aldrig kommit på att man ens KAN göra nåt liknande! :) Ha ha ha.

Hanna: Eller hur! (Jag älskade McGyver f.ö.) Jag har fortfarande inte vant mig vid alla hans uppfinningar. Han hittar någon hög skrot på tippen, köper något filter och och ibland lämnar han in någon del på blästring, sedan hej hopp, en ny (o)andvändbar maskin till samlingen. Spelar liksom ingen roll vad det är han ska laga, nog kan man alltid pilla isär, svetsa ihop och programmera om. På rak arm kan jag inte komma på något han inte skulle kunna laga. Pappa och mamma köpte en fyrhjuling billigt för att den var osäker då det bara var småfel hela tiden. Björn pillar i motorn, köper någon ny slang och sedan funkar den. Vi har otaliga mängder med tradgårdsmaskiner från tippen ("Gilson" och "Belos"), gräsklippare, motorsågar, nu en vedklyv. Han pillar isär en tumlare vi fick billigt då den var tasig, och den har gått i fyra år. Datorer, brödrostar och andra små ting är liksom rena baggisen. Puuuuh. Man känner sig ganska betydelselös i jämförelsen. (Fast jag har i alla fall klämt ut två kids, det klarar han inte hur mycket han än vill, alltid något hehe)

Det blev inget mer,

skrivet igår eftermiddag. Så snart Alvin vaknat fixade vi middagen, Björn kom hem någon timme efter det och sedan gick vi ut. Tyvärr regnade det, men barnen har bra regnställ så varken de eller jag led. Grävde tre djupa hål vid staketet mot slungan-husen, sedan städade vi in alla utspridda leksaker i boden och hoppade vi in i bilen. Åkte till pappa & mamma, där vi tog med oss fyra vidvuxna kaprifolbuskar som jag en gång planterat utanför stallet. Nu hade de växt sig alldeles för stora, trots nedklippningar. Dessa satte vi vid staketet. Ska stadga upp dom idag, och sedan spänna tråd mellan stagen så de har något att klättra på. Allt för att få lite skymundan från slunganhusen.

När det var klart kom Björn och hans pappa hem, med Björns nytillverkade vedklyv på flaket. Vi klöv ved till halv tio, sedan orkade inte barnen längre. De tycker det är så kul att hjälpa till, fanns lite gammal ved i förrådet som skulle klyvas, och den veden körde de i pulkor till Björn och Bengt. Och jag travade in den nyklyvda veden. Hela äppelträdet och björken som Björn tog i vintras är nu färdig. Tyvärr drivs klyven av traktorn, vilket gör att jag inte kan klyva själv. Och dessutom väsnas den ganska mycket... Men den kostade knappt något att göra :)

Vid halv tio gick vi in, trots att barnen ville vara ute mer. Men när de är trött så vill de bli påpassade och så kivas de hela tiden. Så vi gick in, duschade och barnen fick några mackor innan de så snällt la sig.

*paus för att pussa på två vakna killar*

Sådär ja, nu sitter de och morgonmyser vid tv:n. De brukar få göra det medan jag pysslar i köket innan frukost, så jag ska ge mig iväg härifrån och fixa lite mackor och gröt. Idag stundar besök hos gammelmormor igen, en tripp ut till Tiara och sedan lämna henne på bete ikväll.

Hörs senare, kanske :)

Tjingeling // Hanna ♥

Ledighet = regn.

Jag brukar inte gnälla. Men visst är det typiskt att det ska regna när man är ledig? Är ledig både idag och i morgon, och det ska bli lika trist väder båda dagarna. Uhhh.

Fast i förmiddags trotsade vi vädret och knallade (åkte) ner på stan. Jag kan ju inte gå så fort, och jag klarar inte att gå dit ner. Så vi är miljö och motionsbovar och åker bil. Köpte fika och gick till barnens gammelmormor och fikade. Sådant hör lediga dagar till. Klockan är ju tre nu, dagen har ändå gått skitfort. Jag väntar på att Alvin ska vakna, han snoozar i bilen just nu. Jag parkerade lite för nära husväggen, så jag ser bara hans näsa och napp, men så länge det inte fäktar där inne sover han.

Köpte penslar åt barnen idag, så ska vi måla lite när ALvin vaknar. Men känner jag Elis rätt kommer han somna, trots att han nyss sa att han inte skulle sova och inte skulle vila. Men han blinkar låååångsamt här i soffan. Han vilar med en film, det är mysigt. Om det inte regnar alldeles för mycket ska vi gå ut i efter middagen. Tänkte att Elis skulle få cykla lite ute, han börjar bli duktig på det nu. Ja, med stödhjul såklart då.

Tog fram två paket med spättafilé, tänkte panera fisk till middag. Tyvärr hade vi nästan slut på potatis, klantigt av mig att inte kolla det innan vi gav oss ner på stan. Kan ju ha ris till också... *dagens i-landsproblem*

*Alvin sprattlar i bilen och hämtas nu in*

Fuck it.

Vet ni hur deppig jag blir över den här foten. Nu känns det ändå grymt mycket bättre än vad det gjorde både i lördags och söndags, men ändå. Hela benet är som ett jävla avdomnat elefantben, svullet och ömt. Att gå nedför trappor gör så jävla ont, och att gå fort går (haha. not.) inte alls. Har krycka för att kunna jaga fram i någolunda hastigt tempo. (Fatta hur muppig jag måste ha sett ut igår när jag jagade två barn + hund här hemma på tomten. Haltandes, med kryckan i högsta hugg). Om någon ens tänker tanken på att gå emot min fot skriker jag i högan sky. Nu kan jag ändå gå utan att det gör dödligt ont, och jag klarar att ligga i sängen utan att det bultar i foten, så det blir ju snabbt bättre.

Men stukningar/vrickningar har jag ju varit med om många förr, jag vet hur många månader det tar att ens kunna gå ordentligt. Och då är nog det här den värsta stukningen hittills. Senaste gången tror jag det tog nästan ett år innan jag kunde böja fotleden utan att det gjorde ont. Dessutom vet jag att ledbanden blir som uttänjda, och jag vrickar mig mycket lättare när jag kan börja träna igen.
 
Fan. Fan. Fan.



I övrigt idag då. Ja, jag jobbade till 12, sedan hämtade jag medicin åt mormor och så hämtade jag barnen. Vi skulle ha gått ut efter Elis tupplur, men han somnade aldrig och sedan började det regna. Vi hade planerat att grilla, men det regnade när Björn kom hem så vi grillade i ugnen. Det blev riktigt gott, tunna revben med hemmagjord marinad och glaze på. Och potatissallad till. Mmmm. Sedan somnade Elis i mitt knä efter maten, han var så trött kraken. Halv sex, sämsta tiden att somna på. Han och Björn skulle ha åkt till farfar. Jag bar upp Elis, han vaknade då och ville absolut åka till farfar. Men han var varm, hoppas han bara var varm efter att ha sovit under filten. Synd om han ska bli sjuk nu när jag snart är ledig i två dagar (ons-tors), och vi skulle hitta på något roligt.

Nu ska jag kolla shock.se, har ryktesvägen hört att det finns finfina klänningar där... Kan behöva tröstshoppa lite. På tal om shopping, köpte en oversizeskjorta på H&M som numer är min nya favoritjobbartröja. Jag älskar iofs linne, har många linneklänningar och blusar. Och nu även en ljusblårandig linneskjorta. Linne blir så mjukt och skönt när man använt det ett tag, det formar sig efter kroppen och blir så fint. Ahhhhh... Ett par ljusa linnebyxor skulle göra min sommargarderob fullständig.

Om ni vill se bilder från TjejVättern kan ni kolla bananabambi.pixbox.se. Vill ni se mina senaste fotoprojekt kollar ni hannasfoton.blogg.se.



 

Tjingeling // Hanna ♥

TjejVättern.

Nu är den avklarad. Eller, ja det var ju över ett dygn sedan. Men jag har inte haft tid att skriva förrän nu.Jag klarar knapp att sitta vid datorn, har en stukad vrist och det pulserar och bultar i hela högra benet.

Men själva cyklingen gick bra. Hade finfin ork, nya bansträckningen var kanonbra (om man bortser från mördarbacken som vi möttes av efter ett par mil). Stannade någon kvart vardera vid de första depåerna, och sedan cyklade vi på. Tappade Ciccis sällskap efter halva banan, och med bara dryga två mil kvar rasade jag i backen. En donna framför mig tappade sin mobil, tvärstannar och välter rak ut bland kommande cyklister, så jag far rakt in i henne. Tar emot mig med högerbenet, som fastnar i hennes cykel, och sedan ligger mitt ben mellan våra cyklar med mig över. My god så ont har jag inte haft sedan jag födde barn. Vrålade åt henne att för i helvete hjäla mig upp, gud så otrevlig jag måste ha varit. (Fick jordens samvetskval efteråt, och bad så mycket om ursäkt. När det hela faktiskt var hennes fel. Så typiskt mig. Men jag gillar inte att skälla på folk.) Störtgrinade eftersom jag var övertygad om att något ledband var av, helvete så ont det gjorde. En tant från gården där vi krashade kom ut med en våt handduk som jag fick hjälp att linda runt vristen, i väntan på en följebil att åka hem med. Men det kom inte något, inte under de 10-15 minuter vi väntade. Med tiden domnade foten bort, och så snart jag insåg att jag kunde stödja på foten bestämde jag mig för att fortsätta. Fan heller att jag, men ynka två mil från mål, tänkte ge upp. Tog en Alvedon forte och cyklade sedan med en fot, högern gick inte att använda. Väl i mål fick jag foten lindad av en sjukvårdare, och sedan har det varit lungt. Eller ja, foten är ju uppsvullen, benet bultar, och jag hoppar på kryckor, men inget är av.

Hemma på kvällen var det bara att visa goda sidan till, och åka på Björns systerns studentfirande här i Flen. Hemma var vi vid 22-tiden, barnen och jag somnade på studs och sov till 9.30. Eller, jag hade redan varit uppe två gånger, jag får aldrig sova på mornarna. Ena gången ringde pappa, och andra gången ringde Cicci som skulle ha sin kvarglömda jacka. Båda gångerna blev jag väckt. Underbart med sovmorgon, eller hur.

Skulle till badhuset med pojkarna, men det var sommarstängt numer, på helgerna. Åkte till pappa & mamma, pysslade lite och Björn passade på att få migrän. Han fick åka hem och lägga sig, och vaknade till liv någon gång vid fem-tiden då det var matdags. Sedan tog han Elis till farfar, och jag och Alvin stannade kvar här hemma. Alvin njöt i fulla drag av att få duscha i lugn och ro, äta sitt kvarglömda lördagsgodis i lugn och ro, och få se på Rorri alldeles utan bråk och avbrott.

Nu har vi druckit te, och jag ska hoppa i säng och sooooova. Eller ja, jag ska plocka fram dagiskläder och duscha först. Gääääsp.



 

Tjingeling // Hanna ♥

Svar:

Karin: Halloj! Hur går det med uppladdningen inför tjejvättern? Jag o Sara ska cykla halvvättern på söndag. Lycka till!

Hallå! Uppladdningen gick dåligt, var förkyld helaste veckan innan. Blä för förkylningar! // Hanna

Yo.

Nu har jag gjort köttbullar, och väntar på att Björn ska komma hem. Gräddstuvade köttbullar med färskpotatis och sås. Det ska bli gott.

Jag har jobbat, som vanligt. Fast bara till 12, skulle ha jobbat EM också, men jag kompade ut den. Är mosig i halsen och känner mig allmänt nedgången idag. Kanske ska vi fara till Nyköping, på onsdagsträff. Äta glass och kolla på bilar.

Just nu vet jag inte vilket humlr Alvin är på, han blir stött så fort Elis går nära. Då kastar han sig på golvet och gallskriker. Och numer säger han ifrån, ordentligt. Han slåss, river, skriker och blir skitarg när Elis försöker sig på sitt vanliga tuffa sätt mot honom. Bra på ett sätt, att han säger ifrån. Äntligen. Men mindre bra då det blir två små monster som bråkar och kivas.

Nu ska jag värma på köttbullarna, Björn kommer hem när som helst.

I morgon kväll bär det var till Eskilstuna, då ska jag, Maria, Madde och Cicci dit en sväng på eftermiddagen. Shoppa lite, kanske käka och sedan bara umgås. Najs.

Tjingeling // Hanna ♥

Bilder.

Kolla in pixbox vettja, där ligger det nya bilder från och med ikväll. Dessutom kan ni kolla min bildblogg också, om ni vill se nya foton. Är förkyld, har ont i huvudet och hostar som sjutton. Det blir nog en finfin cykling på lördag *suck*.

Men helgen var kanon, även om jag var snorig. Lördagen tillbringades som jag redan skrivit i Malmköping, och söndagen spenderade vi hos pappa & mamma, firade mammsen med en blomma och fick smarrig mat. Sedan jobbade jag på kvällen.

Måndagen kändes som om jag var ledig, jobbade till 12, och åkte med pojkarna ut till p&m, där vi solade, grejade i stallet, pojkarna åkte traktor, skrinda och badade. Urhärligt att få tanka lite solsken och värme.

Idag jobbade jag kväll. Pojkarna och jag var hos deras gammelmormor och fikade, sedan handlade vi och gick hem och städade. Jag gick till jobbet vid fyra och kom hem nu strax efter nio.

Men nu har jag slut på ork, så jag skriver inget mer än detta idag.


Tjingeling // Hanna ♥

Ny header.

Vad tycks?

RSS 2.0