29 september 2011 (2)


29 september 2011.

Var på bokföringskurs till -22.00, tog dumt nog inga nycklar. Satt och väntade in Björn som åkte från Yxtaholm (avslutningsmiddag med Talaris) i samma stund som jag gick från stan. Farmor var barnvakt, jag ville inte väcka hundar genom att banka på dörren. Sedan hörde jag Elis springa i trappen, och ja, väl vid dörren såg jag att det var öppet.

Vi har mest nött Debit och Kredit hela kvällen, och olika bokföringssystem. Jag är usel på sådant, men det är väl därför jag är där. Kaffe fick vi också, och flera jag kände igen sedan tidigare. Roligt!

Nu ska jag stänga ner här, hade sett fram emot att äntligen, äntligen få börja redigera bilder. Men så var ju Elis vaken, och han törs inte vara på ovanvånigen själv. Så jag hamnade i sängen hos honom.

Men nu har han somnat. Dock sitter Björn vid datorn nu, och jag kör inte så gärna bort honom därifrån. Suck. Dött läge. Ligger kvar här och lägger bildredigeringen på framtiden...

På tal om bilder, försökte ladda upp bilder från svampplockningen med morfar tidigare idag. Vi gick inte så långt, men fick nog ihop drygt fyra kg med trattkantareller och trumpetsvamp. Pappa hade gjort kaffe och räksmörgåsar, kanongott ute i det gröna! (men bilderna går inte att få upp ikväll)

Nu ska jag smyga ner i datarummet och se om Björn kan förstå pikarna jag tänker lägga ut. "Ska du sitta länge?" betyder: "Jag hade faktiskt tänkt att använda datorn, försvinn!".


28 september 2011

Esthers försäkring skulle betalas i mitten av månaden. Så jag satte den i räkningspärmen. Sedan fick jag ett infall mitt i natten och kom på att jag glömt betala den. Så jag gjorde det, skitstressad över att den var några dagar försenad.

Sedan kom utbetalningen idag. Visst hade jag betalat räkningen när den kom. Ordning och reda, som glöms bort lika snabbt. För jag betalade ju den igen. Jaja, dryga tusenlappen rikare blev jag ju nu när jag fick tillbaka en betalning.

Tjohoo!


27 september 2011.

Nedanstående två inlägg (samt det här) är skrivna med bloggappen. Äntligen en app från blogg.se. Fast jag saknar några funktioner, t.ex att kunna justera texten samt kunna centrera och välja storlek på bilder. Men det kanske kommer.

Elis och Esther sover bredvid mig, och Alvin ser Rosa Pantern. Fast det får vara slut på filmkvällen för honom nu. Vi har sovmorgon i morgon, äntligen. Men en nedrans brandutbildning förstör min lediga uppladdning inför jobbhelgen.

Nu ska jag dra in Alvin i öronen till sängen. Envisa lilla gaptrut.


Autocorrect?

Hur kan mobilen tycka att "egots parera la" är en bättre ordkombination än "whiteboardtavla"?

Funderar fortfarande.


Söta små ord av Elis.

Jag blir alltid lika glad när Elis står och klurar och ljudar vid sin whiteboardtavla. Och med jämna mellanrum ropar han och vill ha hjälp med någon bokstav. Sötunge!


25 september 2011.

Hej igen.

Tätt mellan bloggningarna. Jösses, jag förvånar mig själv ibland.

Idag är grabbarna i badhuset, medan jag själv gör nada. Just nu är det datorn som jobbar, för över bilder mellan olika diskar. Jag övervakar. Ska tömma minneskorten, jag har en dålig vana att alltid låta ett par bilder ligga kvar, till sist vet jag inte om det är godbitarna som ligger kvar eller sådana som inte är inladdade i datorn.

Jag har en hemskt låg lista på vad jag måste göra, men jag har fortfarande inte fått någon ordning på Photoshop. Det stör.

Jag ska strax iväg på en familjefotografering. Elin, som vann min senaste tävling/utlottning på Facebook valde en familjefotografering och den ska vi ha idag.

Sedan ska jag åka hem till pappa och köra ved. Han tänkte be David, men jag vet hur det blir. Inget ont om min lillebor, men han är inte gjord i brådskan. Men ska han hjälpa teill med vedköring blir det förmodligen inte förrän snön lagt sig.

Igår hälsade vi på gammelmormor, och köpte en overall till Elis. Det fann blå och lila. Han valde lila. Gick inte att övertala. (Det ville jag egentligen inte heller, klart han får välja själv). Sedan var vi ute och plockade svamp ett par timmar. Barn och hundar överallt, jag älskar det med Björn blev på dåligt humör innan vi ens kom ut ur bilen. Han tycker hundarna är ivägen. Barnen för pratiga. Ja, ni vet. Jag tyckte det var jättetrevligt, barnen var överlyckliga över all svamp. Vi fyllde en ICA-pappkasse. Sedan fortsatte vi inte, för vi hade inget mer att bära i. Och vad gör man med all svamp? Vi ska ge bort, och sedan äta svampmackor och göra svampsoppa. Google är bra :)

Veckan som kommer blir tuff. Usch, jag ser verkligen, verkligen inte fram emot den. Måndag 7-20.30. Tisdag 7-19. Onsdag LEDIG (någon med barn som vill hitta på något?). Torsdag LEDIG men fotografering på kvällen, samt bokföringskurs 19-22. Och så jobbar jag hela helgen, med två fotograferinger inbokade mellan passen på lördag, samt en på söndag. Jag blir trött av att bara tänka på det. Det är så kluvet, för det här med fotograferandet och bokningarna har ju gått långt över förväntan! Barnen har inte fått mer tid på dagis (kanske ett par timmar mer i månaden, men det är ju ingenting), de gångerna jag fotograferar är de oftast med Björn. Ibland med mormor & morfar / farmor & farfar.

Den som stressar halvt ihjäl sig är ju jag, för att hinna. Administrera, planera, packa och förbereda med barn och hundar. Sitter jag still vid tv´n så ser jag inte på tv, antingen tillåter jag mig själv att sova för att då kunna tigga till mig energi, eller så planerar jag i huvudet hur jag ska lägga upp kommande dagar. Det är som ett tredje jobb, allt hemmafix och pusslande. Fast jag gillar det, jag har en härlig vardag och så många små guldtillfällen att jag absolut inte gnäller. Den som kommer sist i allt det här är ju jag själv, jag har en förmåga att faktiskt glömma/förtränga att ta hand om mig själv. Då kommer oftast migränen ganska snabbt, och påminner mig om att jag glömt äta, ätit fel eller sovit för lite. Fast det är så uppenbart att jag är slö, och inte tänker. Har gått upp massor i vikt, finnar och håret, herrgud. Det blir flottigt efter en halv dag, ofärgat och stripigt. Hur nyduschad jag än är. Jag måste börja tänka på mig själv mer, i alla fall hälsomässigt. Måste - måste - måste. Ska se om jag kan boka in det någon dag nästa vecka, kanske på min rast mellan 16-16.30.

Nu ska jag sminka mig och göra mig klar. Täcka över finnarna och försöka få in mitt stripiga (nytvättade sedan igår kväll) hår i någon form av frisyr.


....

Hej vänner :)

Idag startade jag väldigt tidigt. Ja, för att vara ledig då. Vaknade vid kvart över sex av att Esther ville ut, så jag klädde mig, tog med Esther och bilnycklar och kamera, och åkte en sväng. Letade egentligen efter kor och dimma. Lite höstigt fint. Men alla kor som var ute stod fel till, och jag vill inte gå in till dom. Så, jag kanske tar en tur ikväll istället. Solen får jag med mig, men förmodligen har koelendena flyttat sig så ljuset blir lila fel som på morgonen. Jag är inte rädd för kor, men jag har respekt för djur i hagar, och går inte så gärna in.

Några bilder på dimma fick jag i alla fall. Sedan åkte jag hem och gjorde kaffe och satte på en film åt barnen som nu vaknat. Just nu försöker jag ladda ner en testversion av Photoshop igen, det går lite trögt. Tror att datorn är morgontrött.

Måste bestämma mig för om jag ska köpa orginalversionen eller om jag ska nöja mig med den enklare Elements. Hatar att vara så obeslutsam.

Idag ska vi i alla fall ut och plocka svamp. Om vi hittar några. Barnen älskar att ha fika med till skogen, så det ska bli roligt. Sedan åker vi till stugan och spikar lite panel. Möjligvis att det blir en pizza till kvällen, lite lördagsmysaktigt. Jag tänker inte ägna dagen åt något jobb. Jag måste prioritera lite, och försöka ha mina lediga dagar just lediga. I morgon ska jag jobba igen, en fotografering, och då kan jag ägna eftermiddagen åt lite faktureringar och leveranser. Men idag är jag ledig.

Ska ta en sväng med dammsugaren nu, hann bara ovanvåningen igår ikväll. Jobbade 7-16, hämtade barnen och lämnade hos farmor och farfar, åkte ut på en fotografering och var hemma vid 18. Gjorde tacos och städade ovanvåningen, sedan kom Björn hem med barnen och efter det kollapsade jag i soffan. Typ.

Nu ska jag se hur nedladdningen av Photoshop går, sedan lägger jag det åt sidan.


....

Hej igen :)

Tycker det är så töntigt att uppdatera alla bloggar på en gång, försöker hålla mig till lite utspridd uppdatering. Men just nu har jag dötid. Maten lagar sig själv, och jag själv kan inte göra några bildjobb. Mitt Photoshop har gått ut, och versionen Björn köpte i Kina fungerar inte (nehej... hade jag egentligen väntat mig något annat).

Har varit ledig idag, besökt mormor. Hon svarade inte när jag ringde, så barnen fick stanna kvar i bilen medan jag gick upp. Är livrädd att komma upp dit med barnen och det skulle ha hänt något med henne. Men där var det inga problem, förutom att telefonen inte gick... Felanmälde hos Telia och pratade sedan med Hemtjänsten. "Å vad kan jag göra åt det"? Sa en av de gamla rävarna. Jag har inte alltid så mycket till övers för hemtjänsten. Om de rökte mindre och jobbade mer skulle det bli mer gjort. Jag stör mig på att de är griniga och ovilliga. Alltid, så fort man vill något, är det taggarna utåt. Hoppas jag slipper ta hand om dem när de blir gamla. Eller, kanske tvärtom. Haha. I alla fall så påpekade jag att det kunde vara bra för dem att veta, eftersom trygghetslarmet inte fungerar om inte telefonerna gör det. "Nä, telefonen har väl inget med larmen att göra" svarade hon. Men sekunden efteråt ändrade hon sig, och sa att det ju var illa, och jo, det är klart att larmen inte går om inte linjen fungerar. Jag sa till henne att inte vara så grinig och ovillig, "jamen jag ska ha lunchrast nu, och förresten är jag inte grinig, jag låter såhär". Jaha. Ja, jag jobbar väl heller inte för tillfället, jag hade barnen med mig och hade ingen större lust att engagera mig i larm och telefoner. Men man kan vara trevlig för det.

Nu tror jag bestämt att min personliga IT-tekniker kom hem, ska ge Photoshopbekymret till honom så jag kan knalla iväg på föräldramöte.


....

Igår hade vi möte. Jag var så glad efteråt. Brukar alltid få huvudvärk, och ofta migrän, efteråt. Men igår hade jag ingenting. Hade tom rast efter mötet, satt på Orlog och drack kaffe och åt choklad. Lungt, fridfullt.

Sedan kom jag till jobbet, och efter en timme var det som om någon kastade en skopa migrän i huvudet på mig! Från att ena minuten känna att huvudvärk var på väg, till att några minuter senare inte förstå hur jag ska klara att jobba färdigt. Men jag härdade ut, gick och handlade och sedan gick jag hem. Försökte djupandas och verkligen få in frisk luft och syre. Väl hemma smög jag in, släppte ut Sonya och satt på trappan i skymningen medan Sonya for omkring mig, glad över att slippa lillmonstret Esther som snor runt henne. Smygkikade in på barnen när de åt, och gick in när de var klara. Pussade, kramade på dem. Satte på en film åt Alvin, och Elis och jag tog en lugn prommis med Sonya och Esther. Sedan gick jag in och la mig, klockan var knappt åtta. Elis la sig bredvid, vi småpratade och lyssnade på Sune i hand iPhone (min gamla som numer fungerar som spel- och sagolur till barnen. Surfar via WiFi hemma, kostar ju ingenting. Superbra!).

Sedan kom Alvin in, trots hamburgare, korv och köttbullar var han hungrig. Släntrade upp och gjorde en smörgås och mjölk åt honom. Han åt vid filmen, och kom sedan in till Eis och mig och myste, helt underbart att få ha sina små barn så nära. När de hade somnat bar jag in dem till sina sängar, och återgick till att sova. Eller slumra, lyckades inte somna. Och orkade inte gå upp och ta några tabletter, orkade verkligen inte. Blir helt handlingsförlamad av migrän. Låg sedan halvvaken hela natten, tills barnen kom in, minutrarna efter varandra. Vid fem. Då gick jag ut med Esther på en kissning, duschade och satte på tv´n åt Elis som vaknat. Tog en Treo brus och en Ipren, och lyckades slumra tills klockan ringde vid sju. Och sedan har det bara rullat på, barnen kläddes och till dagis, jag sjäv packade bilen och åkte till Vadsbro där jag fotograferade några barnporträtt. Sedan hem, satte på kaffe. Och här sitter jag. Huvudvärken molar, jag är halvt disträ. Sorterar bilder, vilka jag ska använda. Svår fotografering idag, alltid svårt att komma hem till folk och sätta upp blixtar, men idag var det extra svårt då familjen var tysk och jag faktiskt inte visste hur mycket barnen förstod av det jag sa. Den här fotograferingen var en del i en större, så de ville bara ha två porträttbilder. Men det blev fler, tur det. Jag ska ta några fler tabletter och sedan börja redigera. Sedan har jag jobbet kl. 13-16, hämta barn, handla och så helgstäda och renbäddning. Ser fram emot kvällen. När allt är klart. När vi sitter i soffan och bara slöar. Åhhhh. En hel livstid till dess.


....

Hej vänner :)

Idag arbetar jag hemifrån. Vilken lyx att kunna säga så.

Jag har haft så hemskt många saker liggande efter mig, och jag är så dålig på att faktisk nyttja förskolan till barnen när jag behöver jobba med firman. Fakturering och allt som hör bildleveranser till (det tar lång tid att skriva etiketter/bränna skovorn/klippa och klistra) är ju jobb det också. Men jag försöker sätta barnen vid en film och göra sådant när de är hemma. Dum idé. Elis grät en skvätt igår morse, när han fick reda på att de var lediga men jag var tvungen att jobba hemma. "Du gör ju aldrig något med mig längre! Det sa jag till fröken på dagis, att du aldrig hinner vara med mig och bara sitter vid datorn". Det skär i hjärtat att höra sådant. Kanske är det bättre att låta barnen vara på förskolan några timmar extra och jobba undan allt sådant. Så vi kan ha lite kvalitetstid när jag kommer hem. För det där var ledsamt att höra.

I alla fall kom Cicci igår, och roade barnen (tack snälla!). Jag var fräck och jobbade undan allt jag låg efter med, men jag hann posta en hel hög med beställningar och brev. Gud så skönt!

Jag ska snart på möte, lämnade barnen för timme sedan. Och har hunnit packa fram och testkört studioutrustningen till i morgon, lät igenom och korrigera ett avtal för hemsida, läst och korrigerat en intervju som ska gå ut till Flens företag, samt skickat iväg en bunt bilder till ett försäkringsbolag och även fakturerat för denna. Allt har gått så smidigt när inte barnen är hemma att jag till och med hunnit blogga detta! Helt otroligt!

Nu ska jag småfixa med lite bokföring innan jag drar till mötet. Hörs kära vänner <3


....

Oj, nu var det hemskt länge sedan jag uppdaterade. Ni vet ju varför. Jag hinner inte. Eller jag prioriterar inte, tyvärr. 

Barnen vaknade runt 06.15 i morse. Jag var hemskt besviken över det, hade faktiskt sett fram emot att liten, liten sovmorgon. Björn la barnen tidigt, och ja, det är ju ganska skönt att komma hem och det är lungt och tyst hemma. Men jag kan ändå inte rå för att jag saknar att umgås med barnen på kvällen, läsa saga och bara mysa. Och eftersom de somnade så tidigt, så ja, då vaknar de därefter. Fast jag tog ut vovvsen, satte på kaffe och parkerade dem vid en film. Sedan satte jag mig med bildbeställningar, och tillhörande faktureringar.

Äsch, jag har inte tid att sitta här mer. Har suttit sedan halv sju, och nu är klockan snart tio. Ha en bra dag alla så hörs vi när jag har mer tid. Nu ska jag baka kladdkaka med barnen :)


....

Hej vänner! (för visst är ni här av goda avsikter? Inte bara för att försöka hitta något smaskigt skitsnack?)

Senaste veckan har jag inte hunnit med bloggen. Jag har knappt hunnit med att andas. Om jag någonsin blir singel ska jag gå ner i tid, och dessutom se till att ha hundar som kan lämnas ensamna och barn som går att lämna till samma barnvakt - samtidigt. Vilket förbenat kuskande jag har hållt på med. Jag blir alldeles slut bara av att tänka på det.

Så här i efterhand skulle jag inte ha bokat några fotograferingar medan Björn var borta, och jag vetesjutton om jag inte borde bestämt att sova hemma alla nätter. Men barnen ville sova hos mormor och morfar med mig, och det passade ju lägligt. Men genast blev det fler bilresor, då storhunden fick sova själv hemma (men vill ha både morgon och kvällsrastning såklart). Två gånger sov vi där ute.

Lillhunden har fått vara själv en del, inte mycket och inte långa dagar, men lite. Ibland har farmor ryckt in, och ibland Madde.

Idag återställs ordningen, Björn kommer hem ikväll. Jag kan inte påstå att jag är speciellt slut, men visst ska det bli skönt. Det knepiga i att vara själv är ju att jag sätter mig själv absolut sist. Jag har ju inte så mycket att välja på. Jag hinner inte något med fotograferingarna, bilderna tankas in i datorn men jag hinner knappt sätta mig.

Men i skrivande stund har jag påbörjad familjefotograferingen av min kära kusin för en vecka sedan.

Jag hade faktiskt aldrig trott att jag skulle ha så mycket att göra med fotograferingen, men det droppar in bokningar hela tiden. Det är störtroligt!

Idag ska vi hälsa på gammelmormor. Även fast barnen håller sig i skinnet är jag oftast helst slut efteråt. Men det var länge sedan jag var där, och jag vet att våra besök är så uppskattade. Tänkte eventuellt gå på bio i eftermiddag, Bilar 2, med barnen. Men jag vet helt ärligt inte om barnen klarar att sitta still så länge. Elis fixar det själv, men förmodligen inte sällskap med Alvin. Alvin kan klara det, men absolut inte i sällskap med Elis. Dödsdömt att ens försöka. Vilket jag dock överväger att göra, ändå.


RSS 2.0