Valborg :)

Det hade jag helt glömt bort, tur att Björn påminde mig. Kanske ytterligare en sak som gör sig påmind när man blir gammal... Minnet. Eller intresset för Valborg, att stå vid en brasa och frysa arslet av sig samtidigt som man försöker undvika att barnen kastar sig levande in i elden.

Just nu betalar jag räkningar. Och det går så segt, antingen är det vårt bredband som det är fel på, eller så är det Nordeas hemsida. Jag blir galen, har en tjock bunt att betala och datorn går i slowmotion. Jag kommer få sitta här till ikväll. Minst. Jag blir galen.

Tack alla som kom och firade världens bästa sexåring i lördags, han var mäkta glad över allt fint han fick. Idag kanske vi fortsätter firandet, Cicci med barn kommer (förhoppningsvis) över. Sedan åker vi kanske ut till morfar och grillar korv, möjligheterna är oändliga när man är ledig. Tyvärr blir tiden knapp.
Nåväl.

Nu ska jag bryta ihop lite till, kanske kastar jag ut datoreländet genom fönstret.

Trefika :)

När jag kom hem efter 12 satte jag igång och baka. Elis har bestämt att han vill ha whoopie pies, de ser ungefär ut som macarons men är större och lättare att göra (fast jag gjorde mina lika stora som macarons). De är gjorda av sockerkaksbotten, och sedan lite olika smörkrämer mellan. Jag gör tre olika varianter, så jag smaksatte sockerkakan med citronskal, och choklad, och den sista är naturell men färgad i rött. Smörkrämen däremellan ska smaksättas med citronarom, och choklad/kaffe, och körsbär.

Sedan har jag inte bestämt om jag ska göra tårta, eller köpa en. Får se vad för tid det blir över på fredag kväll. Känns ju löjligt att inte göra en egen när jag bakar så mycket i övrigt, men jag har så svårt att få tiden att räcka till. Jag jobbar hela fredagen, och har bara tid efter 19. Och då känns det som om vi skulle behöva röja. Hade trott hoppats att Elis rum skulle bli klart, vi (Björn) var helt säker på att han skulle hinna det. Men det hinns inte, med den löjligaste marginalen som finns. För allt är målat, golvlisterna ska sättas ikväll. Men då blir det tapetsering i natt, och det är vi väl inte så sugna på. Suck. SUCK!

Men det är snart klart i alla fall. Så allt är inte jämmer och elände.

Nu tänker jag ägna en stund åt lite slösurfande innan jag går tillbaka till jobbet. Blir ingen prommis idag, kanske eventuellt ikväll. Men nu behöver jag ta en stund "off" innan jag börjar jobba.

God morgon!

Vovvarna är rastade och jag dricker te här vid datorn. Barnen ser film, och äter gammalt överblivet lördagsgodis. Jag har så fruktansvärt ont i min arm efter vaccineringen igår, kände mig som världens hårding eftersom det inte kändes något att få sprutan. Men nu efteråt bleknar tuffheten, ujuj jag har knappt kunnat sova i natt. Så larvigt. Vi var nere på företagsmässan, det var faktiskt jättetrevligt. Barnen var nöjda, Elis fick rida och Alvin åt korv, varsin uppskattad påse från Folktandvården och så vaccineringen.

"Jag har då aldrig sett så samarbetsvilliga barn, de tog av sig tröjorna innan vi ens tagit fram sprutorna", sa en sköterska. Ja, jag hade peppat dom lite innan, det var inte förhandlingsbart att avstå. Dyra droppar det där, men förmodligen värt det om de blir fästingbitna. Och hittills har de ju haft ett par fästingar varje år, så det är lika bra att ta de där sprutorna.

När mässan var klar tog Elis, Esther och jag en långpromenad. De skulle bli en cykeltur, men ungefär vid David och Louise gav vi upp, jag höll på att gå i bitar av att jogga bredvid honom. Han fick för sig att han inte kunde stanna, utan rasade bara ihop med cykeln över sig så fort han behövde hoppa av. Cykeln är ju för hög för honom, men han har tidigare haft en annan teknik vid avhoppnadet som han visst glömt nu... Så vi gick ut till pappa & mamma, det tog två timmar och trettio minuter. Sista halvtimmen tyckte Elis att det var tråkigt, men annars gick det bra.

Idag ska vi åka tillEskilstuna, jag, Alvin och mamma. Köpa födelsedagspresent(er) åt Elis. Får nog ta med Esthers koppel till Alvin...

Runmeter.

Jag har en superbra app, som jag synkat med min kalender. Runmeter heter den. Håller reda på när jag går, hur länge, medelhastighet och sträcka. Samt en karta över sträckan. För en statistiknörd som jag är det skitkul att jämföra dag från dag. Har varit ambitiös och gått nästan dagligen i snart två veckor. Känner att konditionen börjar bli bättre, och det är ju målet.

Men jösses, vad bloggar jag nu för? Godnatt!


Hur kan jag...

Vara med hungrig EFTER jag ätit, än innan?

Jag åt en liten portion kycklinggryta med ett par msk ris, samt ångkokade en halv broccoli, en halv paprika, fyra morötter, 1/3-dels zuccini och en lök. Jag borde vara proppmätt, istället är jag hungrigare än någonsin. Sjuka, jäkla kropp och luras såhär.


Kväller.

God kväll!

Har sovit en stund med barnen, och nu kan jag inte somna. Esther ligger som en liten värmedyna mellan mina fötter, hon värmer massor trots att hon är liten.

Vi skulle se film ikväll, men Björn fastnade med målning i Elis rum. I och för sig bättre det, vi är i stort behov av rummet nu. Elis och Esther lyssnade på ljudbok i dubbelsängen, och jag, Alvin och Sonya låg i Alvins säng. Sonya gjorde precis som Esther brukar få göra, hon kröp upp mellan Alvin och mig och gosade ner sig, och njöt. Fast lyckan blev kortvarig, då det skiljer 33 kg mellan hundarna. Klart enklare att mysa med Esther. Sonya blir så uppspelt av att helt plötsligt FÅ komma upp i Alvins säng, att hon flåsade så vi höll på att svimma av andedräkten. Alvin skrattade så han grät ^^

Nej, nu ska jag sova. Fördelen med att jobba helger brukar vara att man är ledig måndagen därpå, men jag skulle ju varit ledig helgen, vilket innebär att jag glatt (...) får starta jobbveckan i morgon.

Dessutom har jag fått två bröllopsbokningar till, den ena kommer jag få neka då jagredan är bokad det datumet dock. Men så kul ändå :)

Godnatt vänner.


Tillfällig?

God morgon!

Jag är osminkad, trött och halvfet. Vilket kap. Jag känner mig lika risig som jag ser ut. Nu är det andra söndagen i rad jag jobbar, det är lika "inte okey" som jag känner mig. Men kval övertid ger klirr i kassan, och är det något jag verkligen, verkligen behöver efter sista tidens vab och sjukdom så är det klirr i kassan.

Jag jobbade även i fredags, också extra, men ingen övertid. Men det ger lite komp, att plocka ut vid behov. Fredagen var stressig, först jobb, jobbade in lunchen för att hinna med mina ledsgartimmar, sedan hem och hämta släpet och fara till Katrineholm med David och hämta möbler åt honom. Full fart hemåt, lasta av, och hann bli bjuden på en sallad innan jag skulle jobba igen.

Det har varit mycket jobb senaste tiden, och många störningar på ledig tid. Jag blir galen. För ett par år sedan skaffade jag nytt mobilnummer då jag blev nedringd hela tiden, och det har fungerat fram tills nu. För nu börjar det ringa i den privata, och jag orkar det inte. Har bett alla att respektera att jag har privat nummer, ring för sjutton inte dit och lämna inte ut det till folk som vill ha det! Igår var jag i Stockholm på trädgårdsmässa, och fick ägna en timme åt att messa runt och hitta nummer åt den första som messade mig.

Men mässan var kul, o vad inspiration man får. Jag fick ännu mer idéer till min lilla odlingsplätt jag vill ha på gräsmattan. Men det stötte på motstånd direkt. Vi diskuterade det, jag och Björn. Hur jag skulle vilja ha det, om det kunde funka? Jodå. Det skulle gå. Sa han. Gör en ritning, så kollar vi. Vad bra, sa jag. Men, kontrade han med, inte på gräsmattan. Utan någon annanstans. Var i helvete då, undrade jag. Inte mitt på gräsmattan, bara. För det är för mycket stubbar, för mycket träd att gå runt när man klipper gräset. Han vill inte gå runt en odlingsplätt också. Vad ska jag få ha den då? Frågade jag. Ja, någon annanstans bara, typ vid boden, under/bakom stora björken och tallarna. För varken boden eller björken ska ju inte stå kvar där ändå, så när träden är fällda blir det mer ljus, och när boden är flyttad blir det med plats.

Jag frågade om jag ska behöva hyra en kolonilott, för att få odla något? Men det skulle ju inte behövas. Bara jag inte vill ha landet på gräsmattan.

Här har vi alltså största gräsmattan på Nybble, men ska jag ändå behöva klämma in mitt grönsaksland bakom boden, under en björk och två granar.

För jag kan aldrig i min vildaste fantasi tro att han inom de närmaste åren tänker flytta på boden.

Jag blir så förbannad och frustrerad över att jag aldrig någonsin kan få göra något ute UTAN att bli stoppad innan jag ens fått drömma färdigt. Hela tomten ska bestå av traktorvagnar, jordhögar, stenrösen, brädhögar, tegeltorn, byggställningar, traktorer, grävaggregat, båtar, skotrar och fan och hans moster. Och inget av de sakerna ska "stå där sedan", allt är bara tillfälligt. Vi flyttade in 2004, och det har varit tillfälligt sedan dess.

Jag lovar, jag är också tillfällig. Just nu känns det som om jag flyttar före hans stenhögar.


Tredje dagen :)

Tredje PW-dagen, tror det är de ljusa kvällarna som gör det lättare att komma ut. Äntligen igång!


RSS 2.0