Småsur.

Det är jag det.

Vi skippade i brasan ikväll. Tråkigt regn, trötta barn och en ännu mer trött sambo. Jag jobbade till 15, åkte sedan t.o.r. E-tuna och hämtade min mobil från reparation. Barnen fick varsin mjukglass på Coop innan vi for hem igen. Väl hemma tyckte vi att det skulle vara så skönt med en hemmakväll och inte åka någonstans. Björn var skittrött och jag sa åt honom att lägga sig en stund innan han skulle till verkstan´n så kunde vi ha filmkväll här hemma sedan. Flera veckor sedan vi såg film. Verksta´n är liksom ett måste tydligen, hur trött man än är.

Bra idé dock tyckte vi. Så jag gick upp, och pysslade med barnen i två timmar. Sedan går jag ner till tvättstugan, och inser att Björn är kvar hemma. Segandes, degandes vid datorn. Ingen tupplur, han är fortfarande halvsur och trött och sen. Strax innan nio for han iväg dit, och nu är klockan tolv och ingen Björn är hemma.

Suck.

Ibland blir jag så jäkla trött på att han är så seg. Han fick ingenting uträttat på de två timmarna mer än att ha kollat bilannonser och motorforum. Och fortfarande trött och halvgring. Och så ska han ändå promt iväg till den där förbaskade verksta´n.

Åhhh-suck.

Jävla öra.

Jag har problem med mitt öra. Fick vatten i det igår, och nu hör jag bara typ 50% på det. Jag velade mellan att ringa Juto eller inte. Tänkte att jag ångar mig knappast om jag väl ringer och får det fixat, men ångrar mig absolut om det blir värre till kvällen. Vilket det nu blev. Har dragit och slitit i det där jävla örat nu (om jag drar i det inbillar jag mig att jag hör bättre) så jag har ont i hela sidan av huvudet. Käken värker och tidigare idag måste jag ha kommit åt någon nerv för jag tappade känseln i överläppen och kinden på högra sidan.

Jävla skit.

Jag som har nog med att nervösstressa inför Ullaredsresan i morgon. Kommer bergsäkert glömma något. Typ underkläder (check!) brillor (på näsan - check!) eller VISA-kortet (check!). Har listor på vilka listor jag ska komma ihåg att kolla innan jag åker. Bäst vore kanske att inte lägga sig, för nu nojjar jag över att jag ska glömma gå upp när klockan ringer.

Äh. Slutlarvat. Nu ska jag slita lite mer i örat och förbanna att jag inte ringde Juto i alla fall. Dock blev Alvin klippt. Han är söt som socker den killen.

Fan då jävla öra! Ska sätta en snodd med allt hår i på den sidan av skallen. Så jag inte lägger mig på den sidan och täpper till, för då blir det lock till 100%. Jag vet, har gjort så typ hundra gånger. Borde få klippkort hos Juto. Eller i alla fall en badmössa att ha när jag duschar *skriver... B-A-D-M-Ö-S-S-A... på min shoppinglista*


Frukosttime.

Nu har en morgonruffsig Alvin vaknat, så då är det frukosttime. Jag gör det lätt för mig, risifrutti, melon och oboy till dom, turkisk yoghurt och jordgubbar till mig. Allt intas i äkta "ledigdagsanda" framför tv´n och ICE AGE 3.

Jag har länge pratat om att barnen, speciellt Alvin, behöver klippas. Alvin drar luggen ur ögonen och piper -Mamma... mitt hååååår!

Här om dagen hade kan klippt en stor tofs av sitt hår. Den låg i trapphuset tillsammans med en sax. Nu i morse hade Elis gett honom en sax, och jag hörde det här "kritsh-kritsh"-ljudet av hår som klipps. Då satt Alvinskrutten med saxen i nacken och klippte för glatta livet. Så, på måndag ska jag ta dom till frisören. Alvin har nu egenhändigt till verkat en StigHelmertofs i nacken. Väldigt dekorativt, men det känns som om han ska slippa håret om han nu själv tycker att det är jobbigt. Jag älskar dock att pillra i det här mjuka lurvet. Och det finns ju inget sötare än en liten trött Alvin som kommer i ett moln av ruffsigt hår. Men, han ska ju inte behöva lida för att jag tycker han är så söt i långt hår.


Gräsänka.

Hela kvällen igår fick jag ha barnen alldeles för mig själv. Vi åt grillad kyckling vid tv´n, jordgubbar, melon och massa ostbågar. Läste massa sagor och sov hela natten i vår stora säng. Bättre kan det inte bli. Det är så sällan vi har kvällar för oss själva, så det gäller att försöka njuta av det istället för att se det negativt och känna sig övergiven.

Själv hade jag kanske inte räkat med att somna vid nio, men alla pyamaser var på och all tandborstning var klar då, och jag blir som alltid skittrött av att läsa sagor. Det kändes inte alls fel att få somna tidigt.

Vi hann faktiskt städa och göra fint också, och jag hann måla min tallrikshylla. Ska se om jag kanske kan limma den senare idag. Jag gillar tallrikshyllor, just för att man kan fylla dom med så olika saker.

Idag ska jag lämna barnen hos pappa en stund, medan jag själv åker ner på second hand och kikar lite. Sedan handlar jag lite fika åt oss, och så fikar vi där ute. Förhoppningsvis ska jag komma mig för att gräva upp den där busken vinbärsbusken jag fått.

Just nu sover Alvin fortfarande. Ett tag var det tvärt om, Elis som var trött på morgonen och Alvin som ville upp. Men nu har de bytt över vintern. Elis studsar upp vid sex-halv sju och Alvin kan öppna ett öga om vi väsnas, men sedan borrar han ner sig bland nallar och täcken och somnar om. Han har mycket prylar hos sig när han sover, gärna två filtar, två olika nallar och en egen kudde. Allt detta släpar han med sig från sin säng när han kommer insmygande på nätterna. Hur jäkla gulligt är inte det då! Finns inte i min värld att neka honom (eller Elis) att krypa ner hos oss.

I morgon ska vi till stugan igen. Kratta löv för glatta livet. Jag ligger i övertalningsfasen, försöker få Björn att gå med på att köpa en färdig stuga att sätta upp på höjden. Det vi hade tänkt från början var att inte ha något alls på höjden, bara lägga plattor, bygga en fast grill och sedan använda det som utsiktsplats. Men nu tycker jag att vi kan köpa en liten, färdig stuga i byggsats, att sätta upp redan nu. Eftersom den stugan ersätter den vi rev behövs ju inte bygglov, och det går snabbare att sätta upp en sådan stuga än att köpa virke/fönster/dörrar etc själv. Är men ett gäng kan man sätta upp en sådan stuga på en helg. Så kan vi börja bo där redan i sommar, och sedan ägna mer tid och planering till huvudstugan där nere. Jag vet ju minst två familjer som absolut skulle vilja använda den stugan på höjden när vi själv inte behöver den. Dvs vi kommer att få användning för den som gäststuga.

Men. Som Tony Irving. Men! Den jag bor med, världens bästa tidsoptimist, tycker att vi ska köpa eget. För det blir så mycket billigare och bättre virke, och det går "snabbt" att göra delarna här hemma och sedan frakta dit och sätta upp. Det är bara det att han också ska hinna göra vårat trapphus här hemma. Det är spån och plank och virke och byggdelar i hela hallen. Och kommer så att se ut hela sommaren, för nu har han tänkt börja på trappen ute.


Städning.

Ja, för att slippa det mesta av städningen i eftermiddag så tar jag det nu istället. Ganska skönt att gå omkring och pyssla och göra fint. Om en timme ska jag köra barnen till dagis, och sedan börjar jag jobba strax därefter. Bara till 16, har kompat ut ikväll och tagit två semesterdagar i helgen.

Så härligt!

Trevlig dag på er alla vänner.


Svårstartad.

Åhh, vad segt det ska vara. Det räcker inte med att löparkläderna sitter på plats, jag blir inte mer motiverad för det. Har varit fruktansvärt trött hela dagen och det är ovanligt. Försöker att bortse från alla bortförklaringar och ursäkter som nu gör att min löptur håller på att gå upp i rök.

Nä, lika bra att ge sig av. Sedan fika lite, och om jag hinner ska jag ta en powernap innan jag ska återgå till jobbet.


Hello friends :-)

Jag skiljer lite på bloggarna. Det märker ni, hoppas jag. Fotobloggen är mer ytlig, inte så mycket tankar, mer vad jag pysslar med. Ibland är det svårt att dra någon gräns över huvud taget, men jag försöker. Allt vill jag inte dela med folk jag inte känner.

I går var vi i E-tuna. Jag fick tag i allt jag ville ha. Ett bord till barnen, planteringbord till mig, växter och krattor och smink och två par byxor till mig själv. Ett par jeans och ett par linnebyxor. Jag älskar linne. Har mycket linnekjolar och byxor, tycker det är otroligt skönt på sommaren. Dessa jag köpte var med bred resår i midjan, kommer bli ursköna till sommaren.

Sedan hittade jag även fynd på loppisen jag var på här i Flen. En linnehandduk, till köket. En tepress i glas, och en nästan oanvänd dammsugare. 1890:- ny på Coop, jag gav 150:- för den. Fynd!

Nu är det dags att umgås med barnen.


H&M-shopping.

Har just klickat hem några klänningar från H&M. Ser supersköna ut att ha i sommar, och verkar vara jobbvänliga. Dvs inte för urringade och inte för korta.




Ska till E-tuna idag, främst för att handla på Plantagen. En planteringsbänk vill jag ha, om dom har det där.




Annars får jag åka till Claes Ohlsson. Lite barnträdgårdsprylar och lövkorgar ska jag köpa också. Och så slutligen åka till Telenor ute vid Tuna, där jag ska lämna in mobben. Och så till Kicks där jag ska köpa ny foundaition och nytt puder. Tråkigt att vi inte fått lön ännu bara, får låna av mig själv. Pappa & mamma ska med också, så en tur till ÖB´s och Rusta kan vi nog hinna med också.

På Rusta finns denna, som jag funderar på att köpa till barnen. Tycker den var riktig fin.



Nu ska jag fortsätta göra ingenting, och njuta av det. Dagen ska inledas med ett besök på pingstkyrkans secondhand, sedan far jag vidare till E-tuna.


Full dag.

Idag har det varit fullt rejs helaste dagen.

Tidigt i förmiddags hälsade vi på pappa o mamma, plockade lite blommor där. Jättefina vitsippor. Sedan åkte vi till gammelmormor och mumsade pizza. Efter det hem, målade soffan en gång till, krattade min lilla "plätt" här hemma, kraffade även en del av häcken. Städade ur boden samt fikade. Och efter det gick jag till jobbet. Just nu känns det att jag varit igång hela dagen, är trött i kroppen och huvudet är segt. Det hettar i ansiktet av solen. En skön känsla.

Nu ska jag hoppa i säng. Jobbar till 16 i morgon, sedan tar jag helg. Ohhhh.


God morgon vänner!

Idag känns det som om jag är ledig. Fast jag jobbar ikväll. Men det är så sent och så få timmar att jag hinner massor innan.

Förr vet jag att jag hade skitsvårt att jobba kväll, kändes som om jag bara gick omkring och väntade på att få börja jobba, kunde inte ta tag i något alls. Men det var innan jag fick barn. Nu är man så fokuserad på annat, att få lite gjort innan, att det känns ganska bra att gå till jobbet.

Vi har planerat att hälsa på mormor idag, och äta lunch där. Sedan ska vi hem och måla soffan en gång till. Och så ska jag jobba. Ser ut att bli finfint väder ute. Olalaa :-)


Hemmapyssel.

Idag har vi pysslat ute i det underbara vädret. Denna gång gav vi oss på den lilla kökssoffan jag köpte på loppis. Slipade och målade, barnen var så duktiga på att måla. Elis som är lite händig av sig var mäkta stolt över att ha fått måla nästan halva soffan helt själv, med riktig färg dessutom. Han spillde heller ingen färg varesig på sig själv eller marken. Alvin däremot, stod och betraktade bredvid. Efter fem minuter hade han fått målarfärg på örat. Hur nu det gick till, när han stor en meter ifrån. Typiskt honom. Han fick prova lite han också, för husfridens skull. Annars är inte Alvin den händiga typen vad gäller snickerier och målning. Han vill mest plocka blommor.

Jag har min vana trogen sovit framför tv´n hela kvällen. Barnen var så trötta och somnade ganska enkelt, men jag passade på att lura en stund. Björn var i verksta´n, som vanligt. Undrar när jag ska hitta tid för att komma igång och träna..? Om jag inte jobbar på kvällarna så är Björn i verkstan´n. Suck.

Jag har det så bra.

Nyduschad. Alla knyttesaker framplockade (utegrupperna i förskolan kallas knoppe, knytte och mulle. För er som inte redan visste det. Alvin är fortfarande kvar hos knopparna medan Elis är en stor knytt nu. På tisdagarna fikar de ute i "skogen" och har ibland olika teman).

Nysmörjd, inpackad och nedbäddad. Allt känns just nu finemang ska ni veta. Men klockjäkeln är alldeles för mycket. Urr. Dock ska jag lägga mig med ett purfärskt nummer av Lantliv. I morgon har jag kompat ut kvällen då Björn skulle på mässa och ska komma hem sent. Så jag jobbar bara till 12. Har dessutom planerat smarrig middag = sörmlandssoppa. Stark soppa gjord på köttfärs, rotfrukter och cayenne. Och i den heta soppan klickar man en uppvispad blandning av cremefraich, salt, sambal olek och vitlök. Det är mumma det! 

Nu ni vänner, om jag ska kunna hinna läsa tidningen är det bäst att jag sliter mig härifrån.

Vill ni veta en sak förresten. De där grabbarna jag snackat om, i fönstret mitt emot. De som stirrar. De har skaffat tjej! Tror jag i alla fall. Jag trodde de var bögar. Eller, jag var helt säker på det. Tills nu. Det kan ju iofs vara en syster, eller vän. Men det är något i långt hår som svassar omkring i någon slags sidenutstyrsel. Vem sjutton kan hon vara..? One night stand? Mamma? Nätdejt? Åhhh här har de liksom retat gallfeber på mig i över ett år med att ständigt göra precis samma saker och sitta på precis samma ställen där inne, och så händer det här. Jag är chockerad. Eller i stort behov av något viktigare att lägga energin på. Dock ska jag nu kika efter, om hon är kvar. Det är ju rätt skönt detta, har inte sett någon där inne stå still och stirra hit ut på hela eftermiddagen/kvällen. Hoppas det fortsätter så här.


Stugpyssel.

I söndags var det dags igen. Hela stugan åkte ner för berget, men buller och bång. Eller i alla fall med hjälp av en motorsåg. Om ni kollar mina bilder på fejjan syns det hur det gick till. (tack snälla David och Louise för hjälpen)

Jag har ikväll jobbat tills strax efter åtta, även i förmiddags jobbade jag 7-12. Mellan passen var jag och barnen ute hos pappa & mamma där barnen busade och lekte ute. Väl hemma här inväntade vi att Björn skulle komma och byta av mig, barnen fick riva ut så mycket leksaker de ville ur boden. Vad härligt att äntligen kunna vara ute. Sitta ute och se när barnen leker, finns det något bättre?

Nu ska jag duscha, och lägga mig med min hög av tidningar som jag köpte på trädgårdsmässan. Björn, som inte är det minsta kvällstrött, åkte just iväg till verkstan´n. Just som jag börjar fundera på att krypa ner i sängen. Vi är ganska olika där.

NU ska jag plocka fram kläder till mig och barnen i morgon. Sedan smälla upp sovrumsfönstret på vid gavel, ta en lååång dusch med hårinpackning och ansiktsmask och så lägga mig i renbäddad säng och kanske klara att läsa flera minuter.


Lördagsmys.

Underbart med helg, tycker ni inte?

Min förra jobbarhelg kändes som en vecka lång, gudars vad seeeeg den var. Jag har sett fram något enormt till den här helgen. Och hittills har jag lyckats utföra det jag tänkt mig. Besökte  först pingskyrkans loppis, och köpte ett par skitfina skinnskor och en skjorta åt Elis, två träramar samt en korg som barnen ska få ha ute. Sedan åkte jag hem och hämtade Alvin, vi åkte till gammelmormor och städade och fikade där. Sedan ut till morfar, där vi lämnade vaggan barnen legat i som små. Fick lite fika där också. For ganska snart hem därifrån, och avlöst Björn så han fick åka till verkstan´. Pojkarna hjälpte mig göra i ordning en gammal fönsterram, vi har karvat gammalt kitt, skrapat, slipat och tvättat. Vill ni se hur det blir får ni kolla hannasfoton.blogg.se. Avslöjar inte hur jag tänkt använda den förrän det är klart. Än så länge får den stå som dekoration i matrummet. Har en till ram att fixa om jag vill, men det gör jag vid ett annat tillfälle.

Jag var på trädgårdsmässa igår, med mammsen. Jättekul och vilken inspiration man får av att se allt fint, och hur man kan göra. Om detta skriver jag på bildbloggen.

Nu ska jag uppdatera bildbloggen, hoppas ni får en fortsatt trevlig EM/kväll. Det ska jag ha :-)


Present.

Sonya hade lagt sju presenter åt mig här inne. Sju pölar med diarré. Vi har trägolv. Med bitvis ganska stora springor. Ni kan ju tänka er hur kul jag haft här hemma mellan mina arbetspass. Kände direkt jag klev innanför dörren att det var något som hänt. Och det var det ju, med besked.

Nere i källaren hade hon dessutom kräks typ överallt. Och bajsat på två ställen. Kraken, man kan ju inte skälla på henne. Hon var så låg här hemma, och riktigt ihopkrupen. Men när hon märkte att jag inte var arg så blev hon sitt vanliga glada jag igen. Jag öppnade överallt, dammsög och trippelmoppade och skurade överallt. Hon fick ligga på trappen på en filt och kolla på folk.

Kastade ut nästan allt som hade tyg på, måste vädras för jag vet inte om lukten sätter sig i det.

När jag ändå höll på flyttade jag ned ett skrivbord från datarummet till källaren, från källaren ut till bilen bar jag ut vaggan som ska återlämnas till pappa och mamma, samt från bilen in till datarummet bar jag den lilla kökssoffan jag ska måla.

Man känner sig så himla övervakad med de "nya" grannarna. De flyttade dock in förra våren, men jag har fortfarnande inte vant mig. Gör inget väsen av sig, men jag kan inte koppla av riktigt. Så fort jag tittar ut står det någon i något av alla de fönstrena som vätter åt det här hållet. Det är inga kvinnor utan bara män, vet inte hur många men de bor i två lägenheten tillsammans och jags er aldrig skillnad på dom. Förmodligen stirrar de inte hitåt hela tiden, men det känns så. Går jag ut med hunden står det någon i fönstret, nyss bar jag möbler och hunder hela den tiden stod en av männen och tittade. När jag är ute med barnen på tomten står det alltid folk i fönstren. Och förra sommaren fick Björn åka och parkera bussen ute på gräsmattan, mellan dom och vårat middagsbord. För då var de flera stycken som stod rakt upp och ned, utanför deras dörr, och bara hängde. Pratade inte med varandra, utan stod bara och tittade när vi skulle äta. Vi känner oss som apor i bur, och jag blir galen av att ständigt ha ögonen på mig.

Just nu mår jag ganska illa. Vet inte om det beror på sysslorna här, men allt äckligt bajs. Eller om det är det starka rengörningsmedlet. Känner ingen skillnad, och vet inte vad det luktar inne just nu. Ajax? Hundskit? ??? Ingen aning, luktsinnet försvann när jag började moppa.

Nu ska jag alldeles strax tillbaka till jobbet, har suttit en liten stund här medan jag sorterade leksaker som ska kastas. Två påsar fick jag ihop, men trasiga och halvkompletta småsaker.


Fridfullt.

Här hemma är det hur lugnt och fridfullt som helst.

Tidigt i morse ägnade jag mig åt att vara kontaktperson. Sedan hade jag och Madde tänkt fika men det blev inget med det. Jag åkte och hämtade en liten kökssoffa jag ställde undan på second hand i lördags. (Dynan ska kläs om och jag ska måla den vit (nähä), troligtvis kommer den få stå i datarummet tills vi får sommarstugan klar. Alltiså om ett par år). Sedan hann jag precis ut och dricka lite kaffe hos pappa o mamma innan det var dags att hämta barnen.

När jag hämtat barnen åkte vi hem, och pysslade och grejade. Jag bar in två stycken fönsterramar som jag ska skrapa, inte måla om dock men ha trärena och förmodligen använda som någon slags dekoration. En av dom vill jag ha här i sovrummet. Passade på att diska lite tallrikar jag fick med hem från stugan, ett par Kockumsasietter bland annat. Sedan ville barnen se film, och jag som var skittrött och dessutom höll på att få huvudvärk kunde passa på att ta en powernap på tio minuter. Sedan blev jag som ny.

Elis ville absolut inte gå till Louise, han ville åka bil. Men när jag sa att den fanns en liten chans att han kanske kunde få cykla dit blev han som förbytt, och kastade på sig sina finkläder, letade som galen efter hjälmen och kunde inte dölja sin lycka över att äntligen få ta fram cykeln. Hans absolut käraste ägodel. Han skulle ha den i sängen om han fick.

Han är riktigt duktig och nästan överabitiös med att hoppa av vid varje övergångsställe, cykla sakta i nedförsbackar samt se sig för innan han går över. Fast det är ju bara bra, bara ovant att han som oftast gör som han vill för en gångs skull lyssnar på vad man säger.

Alvinkraken blev så till sig och försökte få med sig trehjulingen ut, men gick att övertala om att sitta i vagnen med lite mutor. Mutor i form av en eventuell blomplockning, om vi hittade några. Han älskar att plocka blommor, helst ska de vara röda. Det har han pratat om hela vintern. Så fort snön smält bort ska Elis få ta fram cykeln och Alvin ska få plocka röda blommor. Tokiga idéer.

Sedan fikade vi hos David och Louise, barnen åt sig mätta på kakor och bullar. Dryga timmen senare gick vi hemåt, Björn åkte till verkstaden och vi andra och öppnade boden. Alla leksaker, traktorer och övriga prylar åkte ut med väldans fart, barnen for som galningar i leran och jag plockade hundbajs på tomten medan Elis stundtals gick bakom och fångade upp påsarna i sin skottkärra.

När det började mörkna fick barnen gå in och duscha, och jag gjorde ägg och grösaker och varm choklad och saft som vi fikade med vid tv´n. Sedan dröjde det inte länge förrän de började gnugga sig i ögonen, och jag fick rappa på med att hinna bädda rent som jag hade tänkt, täckena hängde ute. Nattningen blev lite halvdan, medan jag borstade tänderna på Alvin somnade Elis och gick inte att väcka. Han fick skippa i tandborstningen, jag ropade ut Alvin till toaletten för kvällskissning, och när jag bar in Elis till sig hade Alvin krupit ner på min plats i sängen och hunnit somnat där. Så nu är det helt lungt och tyst. Fönstret är öppet och det luktar rent och gott, en blandning av frisk luft, rena sängkläder och nyduschade barn.

Jag är dessutom inte trött. Eller, nog är jag trött. Som man ska vara vid nio på kvällen. Men tack vare powernapen jag tog är jag inte dödstrött, utan har hunnit plocka och greja och ska nu läsa en stund.


Stugbekymmer.

Hela gårdagen ägnades åt fornlämnigarna.

 
Står man längst ner och tittar upp är det lååångt dit upp.


Står man dessuton högst upp är det väldigt långt dit ner, också...

Här är huvudstugan.

Utanför brinner en varm eld som drivs av innertak, bordsben och lite skåpluckor.

Så här ser den charmigt slitna inredningen ut (vi fundera på att driva stilen "shabby chic" till helt andra nivåer):

Barnen har en alldeles egen ingång, rakt in i vardagsrummet. Gjord på naturlig väg, helt av fukt och förruttnelse.


Elis funderar på om det går att rusta upp detta...


Alvin gav helt upp.

Stuga nummer två och dess interiör.

Spännande lutning, inte sant!

Tredje stugan tog jag ingen bild på den här gången.


Alvin tjatspik.

Jag blir galen på Alvin ibland. Hur kan man födas så makalöst envis? Just nu ligger han på golvet, med ett ben och en arm rakt upp i någon slags "jag kan inte resa mig mamma hjälp mig oh vad detta är dramatiskt"-ställning. Han vägrar ställa sig upp, för han vill att jag ska hjälpa honom. Och jag vägrar. Han kastade sig på golvet av den enkla anledningen att jag inte tänkte hjälpm honom vända en strumpa rätt om han inte kom hir med den. Och strumpan ligger bredvid honom, men han vägrar röra den. Och nu vägrar han resa dig upp.

Han lindar mig runt sitt lillfiiinger, alla vet det och framför allt Alvin. Han har störtkoll på det. Passar det inte att dricka ur en gul mugg så hämtar mamma en rosa. Visst. För jag vet hur in i bomben gnälligt det blir om det blir fel, och Alvin kan gnälla och skrika i timtal över detaljer som inte blir som han vill. Och det är bara när jag är med som han gör så här. Det är då han får fel bestick, fel färg på muggen eller en macka smörad på fel sätt. Björn ger inte vika en tum för sådant gnäll därför blir han aldrig utsatt för det. Men jag är inne i en ond cirkel vad gäller Alvin. Han ger sig liksom inte. Så det slutar med att jag ändå ger vika, för att tiden rinner iväg eller Eliskraken kommer emellan. Jag har alltd anledningar till att ge mig just då.

Men än så länge har jag inte hämtat hans strumpor, eller hjälpt honom upp.

Idag ska vi ut i stugan. Jag brukar aldrig gnälla på vädret, snön har jag alltid gillat. Men idag. FAN också! Jävla helsikes förbannade snö! Det var ju underbar vår igår! Vi var ute i flera timmar mella mina arbetspass och det brände i ansiktet efter solen. Och så blir det ett sådant här äckligt bakslag med skitsnö.

Åhhhhhh.


Mer kaffe.

Ska knalla iväg och hämta mer kaffe.

*gjort*

Var så himla trött i morse, och är det fortfarande. Tog en snabb morgonrastning av Sonya men inte ens det blev jag piggare av. Hemskt. Gick och la mig *host* halv nio i går. Elis och Björn tittade på Starwars, och Alvin och jag låg och pratade tokigheter innan vi båda somnade. Och så gick jag upp strax efter sex. Inget barn som vaknade då, skönt nog.

Vet faktiskt inte vad jag ska hitta på mellan arbetspassen idag, hoppas att barnen vill gå ut så vi kan vara ute och klafsa i geggan på tomten. Såg att de små krokusarna jag satte i höstas nu sticker upp genom snön, det kanske blir vår trots allt. Fast grannarna ligger före, såg att det var alldeles blåprickigt av scilla inne hos dom. På vår tomt är det mest lera. Och grus. Ingen hundskit länge i alla fall för den plockade jag och barnen i veckan. Fast lilla plätten, vid entrén, den ska bl grön och fin. Där har vi sått gräs, och det ska bli min gröna fläck i sommar. Sedan får Björn köra med traktorn och riva upp både gräs och grus vart helst han vill, men min fläck ska han ge sjutton i.

I morgon ska vi ge oss ut till ruinerna. Vår nyköpta sommartomt med tillhörande fallfärdiga gamla ruckel. Vi ska mestadels kasta gammalt skit. Sådant som inte går att använda. Säckar och tunnor har vi med, och kanske bränner vi det som går att bränna. Vi fick nycklarna i tisdags. Sa inte att vi inte behöve nycklar, överlämnandet av dom är lite som en tillhörande sak när man köper hus. Men i alla stugorna går det att ta sig in ändå. Antingen genom väggen där det ruttnat sönder ett stort hål. Eller genom den uppbrutna stugdörren. Man kan välja.

Nu ni vänner ska jag rapportera in helgens arbetstider. Så gör jag något vettigt under denna alldeles tacksamt tysta stund på morgonen.

Ha en fin påskdag, så ska jag njuta av jobbet i den mån det går.


Gråtmorgon.

Elis vaknade precis i fel tid i morse, strax efter sex, just när jag skulle gå upp. Som vanligt frågade han: Mamma du ska inte åka någonstans va´? Och jag skulle kanske ha ljugit, så hade han somnat om. Men jag sa som det var, att jag skulle precis gå upp för att åka till jobbet. Och han blev så förtvivlad. Storgrät, och klamrade sig fast vid mig. Det slutade med att Björn fick bära in honom i sovrummet och hålla fast honom tills jag ropade hejdå, då fick han komma ut och ge hejdåkram och vinka. Plutten, men det går liksom inte att ha honom hos sig när jag ska sminka mig och gå på toaletten och allt. Men han var så glad så och kastade många avskedspussar till mig genom fönstret, så det slutade bra ändå. Höll på att cykla in i en snödriva bara för att jag tittade så på honom.

De hade målat söta små kycklingar igår, Alvin kom upp en sväng igår kväll precis när vi skulle lägga oss, han var väldigt mallig över sin kyckling och hade målat just fötterna himla noga. Han var lite ledsen för han råkade kissa några droppar på sina pyamasbyxor, och det var så bekymmersamt. Så vi låg och pratade för att han skulle sluta snyfta. Sedan sa jag åt honom att vara tyst, så jag fick sova. Men han bara pratar, och pratar. Då hotade jag med att lägga mig i tvättstugan. Sådana historer gillar han, för då hittar han på tokigheter och roliga knäppa svar.

"Men mamma du kan inte ligga i tvättstugan för där kan du bli tvättad". Då lägger jag mig i pannrummet, på pannan". "Nej mamma, du kan inte ligga på pannan för då kan du bli grillad". Då lägger jag mig i boden där ute". "Men mamma där ute är det kallt, bäst att du ligger inne hos oss". "Amen är du tyst då?". "Nej, mamma berätta igen om tvättstugan och tumlaren". Och så håller vi på. In i evigheten. Till sist somnade jag, och Alvin malde på om samma saker. Och så vaknade jag när han sammanfattade allt (här snackar vi en och samma mening udraget i en dryg minut, ni som känner Alvin vet ju hur eftertänksamt han pratar. Jag hann glömma ämnet vi avverkade medan han fortsatte) "Så mamma, du kan inte ligga i tvättstugan för där kan du bli tvättad och inte i boden för där har du inget täcke och inte på pannan för där kan du bli grillad så det är bäst att du ligger här med oss i sängen." Jag blir anfådd bara av att skriva det. Och sådär pratar Alvin ständigt. Ingen koll på meningsbyggnad där inte.

Gårdagens nyttiga linje sprack som vanligt på kvällskvisten. Jag och Björn delade på en skål popcorn till en ny Wallander. Men, äh. Skitsamma. Hade faktiskt hållt mig hela dagen så det där kan knappast ha gjort så mycket.

I min plånbok liggen en rabattkupong från ICA. Jag kan sjutton inte bestämma mig för om jag ska köpa 1 kg godis och få 30:- rabatt. Eller om jag ska skita i det. Jag äter knappast 1 kg godis, eller jag ska sjutton inte göra det. Barnen kommer få godis från minst två håll och är absolut inte i behov av 1 kg smågodis. Och helt i enhet med hur reklam ska uppfattas så känns det som om jag går miste om något när jag inte utnyttjar kupongen. Vilket skit. Nu ska jag fortsätta tråkläsa bloggar här på nätet. Har inte adresserna sparade till någon av mina vänners bloggar här på jobbdatorn, så jag har inget kul att läsa.


Jobb. Igen.

Usch, nu har det varit mycket jobb den här veckan. Och min skalle straffar mig som vanligt.

Senaste i helgen som var tänkte jag att "oj vad länge sedan det var jag hade huvudvärk, ett tag hade jag ju det vare dag". Sedan började det i måndags, höll uppe under tisdagen när jag var ledig men ons-tors hade jag det också. Jag stormtrivs på jobbet, har det inte stressigt och försöker äta som jag ska. Det där med ätningen är alltid en källa till huvudvärk och migrän. Sista tiden har jag varit duktig på att komma ihåg det, och ändå har jag huvudvärk så mycket. I perioder dock, men det blir ju extra påtagligt när det kommer flera dagar i rad.

I min värld är det redan lördag, vilket lyckotänk. Har tagit föräldraledigt i morgon kväll. Ser ju knappt barnen på hela påsken annars. Inte har jag hunnit påskpyssla med dom heller. Och inga påskkort. Fatta vilken oambitiös mamma jag känner mig som. Suck. Men jag la fram de söta små träkycklingarna med fjädrande ben. Och lite penslar, och färg och små ögon att klistra på. Tänkte att Björn kanske kunde pyssla med barnen.

Alvin kom in till oss i natt. Hade kissat på sig, och var lite ledsen. Så kröp han ned bredvid mig, avtvättad och med ren pyamas. Och så sa han: "Sån tur jag har dig också mamma". Jag smälter, helt och hållet. Gulliga busunge. "Du kan få ligga på min arm mamma!" Då vill han ha båda sina små armar om min hals, jag kan knapp andas bland täcken och småbarnshull och Alvins långa hår. Men det är några minuter av enormt mys och kärlekstankande. Och just under de minutrarna, innan han somnar, mumlar han alla de raddorna med små kärleksbetydelser som jag brukar säga till honom och Elis. "Det är sån tur att jag har dig mamma" och "vad du är gullig" och "jag tycker om dig och älskar dig även om jag är arg på dig" och "vad skulle jag göra utan dig".

Elis ringde mig på jobbet igår. Han skulle tala om att jag inte behövde köpa godis, för de hade köpt en "jättepåse som vi ska ge om det kommer någon och knackar på. Men man får inte ta så många". Och så avslutar han alltid med sina urgulliga vuxenkommentarer: "Ha det så bra på jobbet" och "glöm inte att komma hem bara mamma".

I går spikade dom halva förmiddagen. Dom och dom. Alvinkraken har sämsta uppdraget. Att hålla i spikar som Elis ska spika i. Så fort jag visar mig släpper han spikarna och Elis fixar det själv, men jag hör dom små rackarna. Och jag tror att Alvin tycker att han är viktig, när han får hålla spikar åt storebror. Björn håller däremot på att bli knäckt av deras hamrande och islagande av spikar och skruvar i alla lediga ytor. Tur att det ska renoveras. Det vi däremot börjar känns viss tveksamhet inför är ju att ha träväggar. Kommer barnen fatta att man då inte får spika i väggarna? Jag ser framför mig en hel vit och ny vägg preparerad med hundratals små spikar.

Elis fick något lyckligt i ögonen hos sin morfar tidigare det här året. De sätter nya panelväggar i hall och kök, och pappa hade fäst träbitarna på prov med små spikar som var halvt islagna. Elis blir urlycklig när han såg det och bestämde på stående fot att han skulle ta med sig hammaren nästa gång och hjälpa morfar att slå i alla spikar. Jag har svårt att tro att Elis ens skulle få gå ur bilen med en hammare i näven där ute, men det behöver ju inte han veta.

När vi drog loss pappväggarna i trapphuset satt det hundratals pyttespikar utspritt precis överallt. Det var Elis största uppdrag någonsin, att få spika i alla. Jisses vad han jobbade.

På tal om att jobba. Här sitter jag på arbetstid. Jobba helg as ursual. Ska fylla på mitt kaffe och sedan läsa någon nättidning.

På tal om ingenting. Jag tror Flens alla ungdomar tävlar i alla hälla ut flest antal soptunnor. Fy fan vad det såg ut på stan nu på morgonen. Tror de har rivit ut varenda soptunna, för det var papper som konfetti över hela centrum. Ja se den där ungdomen ;-)


RSS 2.0