Jobbmorgon.

Det är farligt att komma med synpunkter på vikarietillsättningen på helgerna. Man kan bli tvungen att jobba själv. Vilket hände mig. Just idag. Där rök liksom min lediga helg. Även fast det är ett superkort pass på 8-12, så blir det inte samma sak som om jag hade varit helt ledig. Jag försöker att inte vara bitter över det, men nästa vecka är tuff med många långa dagar på dagis för barnen, och jag hade behövt två lediga dagar. Å andra sidan lider ju knappast barnen av att jag jobbar, dom är ju hemma och lediga.

Jag har berstämt att vi ska hälsa på gammlemormor idag. Köpa en stor oxfilépizza och ta med som lunch. Yammi. Om vi hinner ska vi även åka ut och hälsa på pappa och mamma. Är så nyfiken på hur deras nyrenoverade hall ser ut. Jag är aldrig där, så jag hinner ju inte se vad som händer. Eller mja, vi kanske åker ut till dom efter dagis i morgon istället. Jobbar delad tur med sista passet börjar inte förrän fem så då hämtar jag dom däremellan.

Jag och mammsen var på två loppisar igår. Dels second hand här i Flen och så Mellösas loppis som säsongsöppnade igår. Jag köpte min vana trogen alldeles för mycket skit. En trälåda, back, som numer står uppställd på köksbänken och är fyllt med vinäger, olja, kryddor och andra saker. Den är vänd så öppningen är framåt och inte uppåt, vilket blev jättefint. Köpte även några fina linnehanddukarSedan köpte jag några träljusstakar, lite träskrin och annat smått som jag målade igår.



Nu har jag sminkat mig så jag i lugn och ro kan ägna full koncentration på att dricka kaffe och blogga. Min mage bullrar och jag får springa på toaletten hela tiden. Undrar om det är knäckemackorna med blåmögelost som är orsaken. Eller den soppan jag gjorde igår. Är ingen fanatiker av soppa, men fick ett recept av en kollega och det provade jag igår. Massa rotsaker och buljong och det som piffade upp allt lite extra var creme fraiche uppvispad med vitlök som man klickade ner i soppan. Åhh mumma vad gott det var. Jag åt nog lika mycket vitlöksblandning som soppa. Björn tog en tesked för att smaka men tyckte soppan vad god i sig. Han gillar inte vitlök. Jag älskar det. Barnen fick äta rostade mackor tills de storknade, de gillar inte soppa. Till efterrätt blev det marängsviss, och Alvin hade liksom inte ens tid att sätta sig på sin stol innan han började lassa in gigantiska skedar med grädde, maränger och chokladsås i munnen. Hans absoluta favoritefterrätt. Elis gillar det också, men han tar sig i alla fall tid att sätta sig innan han börjar äta. 

Sminkningen var en upplevelse den här morgonen. Alvin har nämligen sett det som sin livsuppgift att öppna min sminkväska, plocka fram puderdosan och sedan vika den lilla fluffbiten man pudrar med och sedan stänga dosan och väskan. Jag har svårt att öppna dosan, därför låter jag den alltid ligga öppen. Men så fort Alvin får tillfälle knäpper han igen den. Den här gången hade han även testat pumpflarran med fondation, för halva låg utpumpad bland allt annat smink.

Dessutom, om vi ska prata olydiga busiga ungar. Jag satte igång en brasa igår efter loppisarna. Och när allt tagit sig och jag precis hade stängt luckan, så knölar pappret ihop sig under lågorna. Och jag ser något vitt, i plast, ligga under alla träbitar och korva ihop sig. "-Vad är det där..." hann jag säga innan Elis stod bredvid mig och sa "-Det är pumpen till sköljmedlet. Men det är inte jag som lagt den där. Det var Alvin!". Den där förbaskade pumpen som jag tom fick betala extra för. Den kom tillsammans med dunderleveransen av skölj- tvätt- och diskmedel. Jag hade samma morgon lagt den på tunnorna med tvättmedel för att den skulle ner i källaren. Alvin blånekade ju förstås, han sa med sin läspande noggranhet att det var Elis som lagt pumpen där. Inte han. Jag tror honom dock inte.

Alvin är liksom den som alltid lägger saker där de inte ska vara. Där man aldrig någonsin trodde man kunde hitta dylika prylar. Fredagen för tre veckor sedan, t.ex. Skulle jag och Björn äta potatisgratäng bland annat. Och drar på ugnen. Ställer in gratängen. Och efter en kvart tycker jag att det luktar (för) illa från ugnen, öppnar den, och ser något längst in. Tar ut gratängen och vad finns längst in i ugnen? Två tofflor! En av barnens tofflor och så min fårskinnstoffel. Den hade antagit en aptitlig gyllenbrun färg. Och krympt på ovansidan. Alvin även denna gång.


Morgonstund.

Det har snöat i natt igen. Bilen är helt vit. Men med värme i, det fixade jag vid sex i morse. Nu har jag ätit frukost och kollat fejjan, och pja, återstår väl bara att byta om och åka till jobbet. Kommer få jobba över en timme på förmiddagspasset, men det gör inget då Björn är hemma och vabbar idag, hela dagen.

Nu ska jag lägga in mer ved i brasan och sedan borsta tänderna.


Fika.

Nu har vi luncherat här hemma. Fiskburgare med potatis och sås, båda barnen vräkte i sig och Sonya blev besviken när det inte blev något kvar till henne. (Jag säger det igen, lättaste fiskburgaren gör man med billig fisk i block, det tinas och mixas och sedan tillsätter man lite salt och peppar samt ett ägg. Och rullar i ströbröd och steker sedan ett par minuter på varje sida. Som fiskpinnar men utan alla tillsatser och väldigt goda.) Sedan fick barnen marängsviss till efterrätt, och Alvin höll på att äta skålen också. Han gillar grädde. Och chokladsås. Och maränger. Tillsammans blir det utlåtandet: "Det här är det godaste vi har mamma". SötAlvin.

Nu ska jag måla några blomkrukor och sedan så lite fröer. Det är så ljust och fint i mitt vardagsrum just nu. Saknas bara att jag lyckas måla soffan också. Men det lär ta tid, så pilligt som det kommer bli.

Den här utevistelsen verkar bli inställd. Ingen av barnen vill gå ut. Jag tog ut Sonya en sväng nyss när jag hämtade ved, men hon bara gick och gjorde sitt och så upp på trappen igen. Inte ens hunden vill vara ute. Suck.

Jag har skickat mail till och från idag. Till Tiarans fodervärdar. Och till Nautilus som en andra gång inte lyckas dra gymavgiften från mitt konto vilket resulterat i en påminnelse. 


Morning, morning.

Eller, det är ju knappast morgon. Här hemma lullar allt på och helt plötsligt är det dags för lunch! Och då har vi mest hunnit pyssla här inne. Vi har tänkt att gå ut, men ingen av barnen vill. Alvin säger att jag och Elis får gå ut själva, och Elis säger bara "sen". Spelar ju ingen roll egentligen, vill de vara inne så går väl det bra. Nästan -20 ute så vi har det ganska bra inne. Brasan värmen, tumlaren går för fullt så snart tinar väl även källaren upp.

Nu ska jag kolla tvätten, och sedan plocka fram lite lunch till oss. Kanske syr lite i eftermiddag, om jag får möjlighet. Annars känns det ganska bra med att bara låta dagen rulla på och inte göra så mycket mer än plocka här hemma. Det är avkopplande det också.

Alvin dammsuger just nu vardagsrummet åt mig, och Elis spikar på ovanvåningen. Barnen är mer effektiva än vad jag är...


Jobbhelg.

Som vanligt sitter jag på jobbet och degar. Har just diskat kaffekoppen och väntar numer på att klockan ska gå. Det var svårt att gå upp i morse, jag kände mig riktigt seg. Och så låg Alvin och kittlade mig i nacken, jag tror han drömde något så fingrarna pillrade och kittlade en lång stund. Han kom in vid femtiden i morse, med nalle och filt. Ibland packar han på sig så mycket saker innifrån sängen att han är tvärförbannad när han väl kommer in till oss, för allt bara rasar ur famnen på honom. Elis låg också hos oss, någon gång mitt i natten undrade jag vad det var som låg vid min knän, då var det Elis som låg insnurrad i en filt, och så under täcket mellan mig och Björn. Elis den kraken var ju sjöblöt av svett. Han drömmer om bokstäver, ofta vaknar han och vill att jag ska titta på vad han har skrivit. Han kan ju inte skriva, men påstår i sömnen att han har skrivit alla bokstäver. Och jätteglad är han över det. Så då är det bara att acka och oha lite tills han somnar igen.

Ja, det skrev jag aldrig igår, men precis när jag hade klätt Alvin, och skulle börja med Elis, ropade han från toaletten: "Mamma jag har en prick här. Och en här. Här också, och här och...". Ja, det var ju inte så mycket att orda om, bara ringa dagis och säga att barnen blev hemma. Men vi kläddde oss och gick ut ändå, barnen fick gräva sig svettiga i den djupa snön. Sedan hoppade vi in i bilen och for till K-holm, där jag hämtade ut min kära dator som hade fått livet skärmen åter. Sedan for vi raka spåret hem, och barnen såg på film medan jag pysslade lite hemma. Orkade inte städa, det gör jag alltid på fredagarna annars, men inte igår. Det ser någolunda skapligt ut ändå.

Usch, ögonen går knappt att få upp idag. Jag har sovit bra och lagom många timmar, ändå känner jag mig ganska off. Ändå är jag väl inte i närheten av hur Björn känner sig på mornarna. Han är liksom segast av segast när det gäller att komma upp på morgonen. Han snoozar trehundra gånger (känns det som) och klockjäveln är i andra änden av sovrummet. Så han hasar upp och ner, fram och tillbaka mellan sängen och klockfan hur många gånger som helst. Sedan muttrar han, stönar, suckar och hasar ut och in ur garderoben, letar kläder, är arg över att inget är rent och struket. Fast så här går det till om jag och barnen är lediga, och får sova på morgonen (att vi sedan aldrig kan sova pga allt jävla oväsen när det ska letas kläder och snoozas klockor är en annan femma, det har hänt kanske en gång att sedan jag började jobba igen ht-08 att båda barnen har sovit när han åkt). Annars går jag upp först, lägger in barnens kläder åt honom (givetvis har jag lagt fram både mina och barnens kläder samt packat dagisväskorna dagen innan, men enligt min trötta hälft kan man lika gärna göra sådant på morgonen) så han kan väcka och klä barnen medan jag gör mig klar och fixar frukost till oss. Och då kan Björn inte snooza så länge, för kommer inte barnen upp så får han lämna dom eftersom jag minsann inte har någon flextid på morgonen. Och ni kan ju gissa hur muntert det är här hemma de morgarna när jag börjar tidigt och barnen ska lämnas kvart i sju...


Jobbhelg.

Idag börjar jag vid lunch, och jobbar sedan till åtta. Och sedan hela helgen. Suck och stön. Men jag gillar ju mitt jobb, så jag lider inte.

Jisses vad det snöar. Till och med en inbiten snöfantast som jag börjar tycka att det här vädret avnjuts bäst från insidan av våra fönster. Det krävs liksom värsta planeringen bara för att ta sig ut och hämta tidningen, snön är så hög... Och så flyttar Björn på skoveln ständigt, så innan jag ens kan börja skotta måste jag pulsa runt till källaringången/boden/komposten whatever för att hitta fanskapet. Skoveln alltså, inte Björn. Fast han har varit svårfunnen länge han också, jag har knappt sett honom senaste dagarna. I helgen fick han hoppa in och jobba extra nästan hela lördagen, sedan var det lungt fram tills tisdagen då han var sur när jag kom sent från jobbet på kvällen. Ja han skulle in och jobba då, när jag kom efter åtta. Och kom hem vid ett på natten. I onsdags stannade han nonstop till åtta på kvällen, och igår muttrade han när han fick hämta barnen då jag blev sen från skolan. Han åkte tillbaka till jobbet och kom hem strax efter tio. Dom hotas av produktionsstopp ständigt och Björn tillhör visst någon av de nyckelpersonerna som kan fixa det där. Hoppas allt hans engagemang gagnar honom nästa gång Talaris ska varsla...

Nu ska jag köra mina två superbusar till dagis.

Hallå :-)

Idag är jag fågelfri. Jag är helt ledig, och det känns så underbart. Inte kan jag sitta här och fördriva all min väderfulla tid. Jag ska ner i köket och måla. Kanske sy lite, dammsuga och moppa och så baka lite muffins. Har just konsumerat en frukost som bestod av två supergoda hemskt torra fullkornsmackor. Det tog mig 45 minuter att tugga mig genom de där fröklumparna. Sista tuggorna fick Sonya, hon stod bredvid mig och dreglade en stor pöl. Men fullkorn och hundmagar är inte en sådär jättebra kombination, det vet jag av erfarenhet. Hon bajsar vågrätt av sådana intag. Får nog se till att ta ut henne en extra gång nu.

Sedan är det allt vanligt göra också. Renbäddning i sängarna, lite tvätt och vanligt pyssel.


Åhh...

Jag är så TRÖTT! Skulle kunna somna pang, bom. Här och nu. Elis sover vid tv:n, och ville att jag skulle göra honom sällskap, men det går inte att lämna Alvin i tre sekunder själv. Eller utan uppsikt skulle jag vilja säga.

Zzzzz....


Jag lyckades köpa mig lite tid. Precis när jag skrivit ovanstående ville Elis se film, så jag satte i en film åt pojkarna, gav dem varsin chokladpudding och sedan kunde jag ta en powernap vid tv:n. Nu är jag som ny, och detta tack vare en sömnstund på tio minuter :-)

Nu ska jag sätta på kaffe och äta ett äpple. Sedare blir det lite gröt innan jag går tillbaka till jobbet.

Jag lyckades visst också sova bort det mesta av min huvudvärk, som jag haft sedan strax innan lunch. Och idag var jag ändå noga med att äta ett äpple till mellanmål, och sedan hade jag matlåda med mig till lunchen. Tror huvudvärken beror på att jag är förkyld, eller det är nog näsdropparna som gör att huvudet känns spänt. Jag brukar tappa smaksinnet av näsdroppar, vilket jag gjorde igår när vi åt lax, som är det godaste som finns. Samma sak även idag till lunchen, men då skippade jag näsdropparna. Nog kände jag vad det smakade, men jag kunde inte andas istället. Tummen ner för förkylningar.

Nu, kaffe!


Loppis.

Idag ska jag coh Louise på utflykter. Först till pingskyrkan, sedan Mellösa och så förhoppningsvis Katrineholm som avslutning. Bara loppis och second hand. Jag gillar sådant, verkligen.

Fick en kartong från Panduro, så ikväll blir det nog pyssel. Om jag mår bra vill säga. I går somnade jag sju med Alvin, sedan kom Björn in och la sig vid tio. Han hade sett film med Elis hela kvällen. Ja, det var en krass fredagskväll ur nöjessynpunkt. Men jag har fått tillbaka min förkylning, med supernästäppa den här gången. Förra veckan hade jag ju hastont till förbannelse, sedan gav det sig i början av veckan och nu i torsdags började jag få ordentlig huvudvärk (äh, vaddå, jag har ju haft huvudvärk hela jävla veckan) och känna mig sjuk. Nu är huvudet som i en (snor)bubbla och näsan är helt täppt och rinner. Jag är så äcklig just nu. "Trevligt, fräscht" sa Björn igår när jag ondgjorde mig över min näsjävel som bara rann. Jag kan inte ens tröstäta, för jag känner ingen smak.

Nä, nog gnällt. Jag kanske skrämmer iväg alla tre läsare *hehe*. En gnällblogg är ganska trist.

Har rastat Sonya, och sitter med en urdrucken kopp kaffe. Nu ser vi på Monsters Inc. Disney och PIXAR äger ju. Hehe. I vår ska jag testa att gå på bio med Elis. Alvin och gänget 2 går på Saga här i Flen. Någon som fill följa med?

Blev lite grinig på mitt jobb igår. Jag brukar inte bli det. Men jag fick veta att jag inte får följa med på studiebesöken på arbetstid, bara för att jag är klar och då anses inte ska kosta mer pengar. På så sätt förlorar jag ju på att ha gasat gärnet med skolan. Alla studiebesök är inlagda nu i vår, men eftersom jag är klar får jag inte följa med under arbetstid, men eftersom det sker på lediga dagar kan jag ju följa med på egen tid. Mina studiekamrater har lagt in alla studiebeök på sitt schema, och får det som arbetstid. Jag tycker det är elakt, på så sätt hade jag ju kunnat ta det lungt, inte haft någon tidspress över huvud taget, och sedan skickat in mina betyg i mars, när alla studiebesök var klara. Suck.


Gnällspik.

Alvin är helt fruktansvärt envis just nu, och jag blir så himla trött på det. Det finns ingenting som passar honom, och får han det han brukar vilja ha så ska han just den gången ha precis tvärt om. Elis hjälper mig att få honom att byra spår, tänka på annat. För när Alvin gnäller loss blir det så himla pipigt och gnälligt att Elis först tycker synd om honom och försöker få honom på bättre tankar, vilket nästan aldrig går. Och till sist tröttnar både Elis och vi andra. Och då blir det ännu mer synd om Alvin, enligt honom själv alltså.

Just nu sitter vi och se på Pluto. Den gammelgamla varianten, som gick att köpa med någon kvällstidning för något år sedan. Elis vaknade först, så han och jag duschade. Elis har fått någon form av munsår så jag ville ha in honom i duschen för att kolla såret ordentligt. Sedan ville han så gärna ha "en liten macka", och hur kan man neka honom det? Så en ostsmörgås och lite varm blåbärssoppa fikade han med, medan jag tog en kopp kaffe. Sedan vaknade Alvin, och ville kolla på film med oss. Honom ska jag kasta in i duschen när Björn duschar, Alvins hår är helt makalöst ruffsigt och måste blötas helt för att kunna se okey ut.

Vi ska ju på dop senare idag, barnens kusin Ella ska döpas. Jag är i valet o kvalet om jag ska ta med kamera eller inte. Plockar jag med systemaren så kommer jag fara mellan golv och tak för att inte missa något, och jag vet faktiskt inte om jag orkar det. Har så ont i halsen och så kommer jag få jaga två vilda killar under hela kyrkovistelsen. Men ska jag släpa på systemaren måste jag ju fota, ingen vits att ha den med för att ta två bilder unde fikat typ.

Missade schlagern igår, jag brukar alltid se det. Men vi hyrde en Wallander istället, och sedan sov jag och Sonya som två klubbade. Ganska skönt, men jag har så svårt att andas när jag ligger ner, inte blir det bättre av den där 40-kilos kolossen ovanpå. Skendräktig är hon också, hundrackan. Hon löpte tidigt i december, och skendräktigheten har alltid kommit ganska precis månaden efter. Och så kom ingenting alls, inte ett tecken. Jag hoppades på att det inte skulle bli något, men nu i veckan såg jag att hon samlade mysdjur (en "Store Chris-docka" från Byggare Bob). Men det har varit ganska lungt, än så länge. Jag bara hoppas att det där ska ge sig, för det är hemskt jobbigt med hennes humör.

Åh jag hoppas dopet går fort, jag har så mycket jag vill göra hemma att jag liksom inte vill ägna hela dagen någon annanstans. Suck.


Pyssel.

Jag har inte hunnit ett uns av det jag vllle idag. Men jag har hunnit sy en lampkjol och måla en lampfot. Alltid något. Och så fyndade jag lite smått, bland annat ramar, på loppisen. Och en tallrikshylla, och en vanligt hög hylla. Hehe. Loppisar är skoj :-)

Nu ska jag se om sprayfärgen har torkat så jag kan lägga ett lager till.

Helg :-)

Underbart med helg igen. Fast jag kunde må bättre, hela halsen skriker och sväljreflexen har försvunnit. Vaknar på nätterna av att jag inte kan svälja. Men med en Alvedon Forte släpper det lite, och jag kan dricka i alla fall.

Har lovat att hälsa på mormor med barnen idag, men jag tvekar för jag vill verkligen inte smitta henne. Barnen smittar jag väl oavsett, båda väckte mig med massa pussar rakt på munnen, och innan jag han koppla att jag inte ville att dom skulle pussa mig där så var väl skadan redan skedd. Och föresten smiittar ju förkylningar INNAN man själv känner av det, så vad sjutton, de lär ju redan vara smittade.

Igår jobbade jag till 16, sedan handlade jag dop-present till Ella (barnens kusin) som ska döpas i morgon. Sedan for jag en sväng med kameran, och så bar jag in ved och tände en brasa och började med maten. Barnen var hos farfar med Björn, och grejade lite i verkstanden. Sjutton vad snö det var, all snö från taket had rasat ner och det var hårt som berg att gå på. Tur att ingen av oss stod under.... Sedan var det lögn att lyckas ta sig till vedupplaget torrskodd, hela tomten är full av gångar och den gången hade blivit överrasad av snön från taket. Sonya har gjjort kiss-o-bajsgångar på tomten. Hon hoppar inte upp frivilligt i den djupa snön, utan skuttar mellan spåren så hela tomten ser uppifrån ut som en stor labyrint.

Snart ska jag fixa lite frukost. Eller nej, jag ångrade mig. Jag ska sminka mig och sedan fara ner till loppisen som vanligt, Björn får fixa frukost medan jag är borta. Han är så förbaskat seg på mornarna. Värst är det när han ska väcka barnen innan dagis, då står han nästan och sover. Och hur motiverande är det för barnen att ge sig upp då, haha. "Nuu.... Elis... måste... du... z.... zz... vakna....zzz...."

Igår kväll såg vi på film. Precis min typ av film. District 9. Jag älskar utomjordingar! (Övernaturliga filmer och katastroffilmer där jorden är på väg att gå under är också skitkul. Däremot avskyr jag maffiafilmer och deckare *brr*). Men filmen var bättre än jag trodde. Tjohoo, jag somnade inte en enda gång. Men jag mådde stundtals illa under filmen, jag har skitsvårt att se filmer där det filmas med handhållen kamera, och stundtals var filmen som en dokumentär, och filmades då på annat sätt. Men med lite ostbågar gick det över ;-)

Vet ni hur skönt det är att var KLAR med skolan! Jag är så himla glad över det! Känns som en stor sten lättat från axlarna. Helt plötsligt kan jag med gott samvete träna mellan mina arbetspass. Och inte känna att jag måste plugga. Underbart!


Sorry.

Jag känner mig helt slut i huvidet. Gårdagskvällen resluterade i halvårets värsta migränanfall och jag la mig halv åtta samtidigt som jag klappade Alvins mage och sjöng "Blinka lilla stjärna" tills jag trodde jag skulle kräkas. Sedan kom Björn hem, och jag trodde jag skulle dö, och så var jag dessutom heöt övertygad om att jag skulle behöva stanna från jobbet idag. Fy fan vad dåligt jag mådde. Fick lämna Björn mitt i vårat kvällste framför tv´n, och bara rasa in i sängen utan att ens borsta tänderna. Kändes som om skallen höll på att klyvas. Fy fan för migrän. Idag har jag haft träningsvärk så in i bomben. I huvudet då. Tror jag har haft för mycket sista tiden, och så är jag skitdålig på att sköta maten. Jag blir ju så här om jag inte äter, och i går hade jag inte ätit någon lunch. 

Men helgen jag jobbade var tuff, för jag satt vid datorn varje ledig minut och skrev. På lördagen jobbade jag ju 7-12 och 16-20, all tid däremellan satt jag och skrev, samt till elva på kvällen. Och dagen efter närapå likadant, inte fullt så mycket dataskrivande, men jag hade barnen hemma hos pappa&mamma samtidigt som jag ritade sex uppgifter, och dessa färdigställde jag och scannade på kvällen när jag kom hem från jobbet. På måndagen var jag egentligen ledig och det hade verkligen behövts. Men jag har ju lite extrauppdrag inom jobbet. Så på morgonen skulle jag utföra Något tillsammans med Någon (dumt skrivet, men ni som känner mig är ju införstådda i varför jag inte kan skriva mer), som blev inställt. Dessutom fick Björn vabba, då Alvin var dålig efter 2:a sprutan. Inte så kul för honom att vabba då jag faktiskt hade ledig dag. Heller inte så kul att han hann anmäla sin vabb innan jag insåg att min förmiddag var inställd. Suck.

Sedan var det ledsagning på kvällen, och det kändes att det varit många kvällar i rad. Ringde och fick en kompkväll uttagen med kort varsel, då jag kände att tisdagskvällen inklusive möte på förmiddagen skulle bli droppen. Jag hade haft huvudvärk hela helgen, och förmodligen feber i alla fall fredag-lördag, hade behövt vila lite under måndagen. Nu fick jag vila under tisdagen, och onsdagen var utkompad sedan tidigare.

Men under måndagen lyckades Alvin kliva på min dataskärm till den bärbara. Så allt blev dubbelt. I en väldig fart. Och hittade jag garantipapperna? Inte då. Jag vända upp och ned på ALLT här hemma. Svor och kastade saker. Jag var så jävla arg på röran vi ständigt har här hemma, på allt jävla sågspån och på klumpfoten Alvin som promt ska vara på allt och allra helst min dator. Fucking SUCK! Jag trodde jag skulle få en hjärnblödning, så jäkla stressad och uppjagad var jag. Inget kvitto - ingen garanti - ingen lagning av datorn = alla mina uppgifter kaputt borta. Nu hade jag ju tack och lov skickat in det sista 24 timmar tidigare, men ändå...

Men under natten kom jag på var jag kunde ha lagt kvittot. Så på morgonen därpå for jag ut och rotade i handskfacket i bilen, och DÄR LÅG DET! Kvittot! Uppenbarelse! Så under tisdagen följde pappsen med till K-holm där jag kastade in datorn, köpte en fettspäckad lunch på donken åt alla oss i bilen och åkte sedan hem till mötet. Och väl på jobbet läser jag mailen, och ser att jag ska ta med ett kopia på mitt HLR-intyg  till skolan (att man gått utbildning i första hjälpen). Det letandet gav den kvällens dos av ilska, svordomar och högt blodtryck.

Väl efter mötet hade Alvin krossat en lampa under morfars övervakande ögon. Samt målat en förstärkare vit.

Jag lovar, den killen är högt och lågt.

Idag blev jag klar med mitt distansande, nu är jag äntligen undersköterska. Jag kan inte påstå att det varit speciellt svårt, alls. Det som varit svårt är ju att få till tiden, eftersom en del saker varit så tidskrävande. Men svårighetsmässigt har jag farit gräddfilem fram då jag validerat det mesta, och kompletterat där mina kunskaper brustit. Mycket av det har ju varit så himla intressant! Att få lära sig saker som jag, dagarna efter, kan praktisera eller känna ett "aha" av, det är hur skönt som helst. Jag fick så fina ord från min lärare. "Din chef ska vara mycket glad över att ha dig som anställd". Jag blev alldeles varm av att höra det. Och så tyckte hon att jag var vetgirig, ambitiös och målmedveten och inte rädd för att jobba. Tänk att man kan må så gott över lite beröm, jag har åkt på det hela eftermiddagen.

Nu ska jag gå upp till Elis som vaknat. Kanske ska fylla på mitt vetande med en alldeles purfärsk Illustrerad Vetenskap som kommit. Annars har jag också en färsk Historiska Händelser, också en tidning som kom här om dagen. Usch, det där är väl mer ett teckan på att jag början nosa på 30-årssträcket. Att överge Cosmopolitan och Veckorevyn till förmån för vetenskap och historia. Äsch, just det ja, jag är ju vetgirig. Det måste vara därför :-)

Men aj då, kom just på varför jag satte mig vid datorn, det var inte alls för att blogga. Det var för att uträtta bankärenden åt mormor. Hur var det nu, "inte rädd för att jobba", hrm...


Knäppa barn.

Mina barn är liksom knäppa. Elis som är grymt mörkrädd har bäddat in sig i en garderob här i datarummet, tillsammans med en burk spik, en ficklampa och lite filtar. Alvin har bäddat i hundkorgen med nalle och filt. Och Sonya, hon ligger förmodligen och snoozar i vår säng.

Jag har inte fått ett jota gjort idag, fast å andra var det ju precis det jag ville. Att få en slappardag. Och så hade jag kalasbra sällskap dessutom, Cicci kom förbi ett par timmar och drack kaffe och så fick barnen leka. Tänk så skönt man kan ha det när det är kravlöst. Men jag ska säga att jag har SKITSVÅRT att släppa alla måsten. Jag får grym ångest av att gå hemma en hel dag och inte göra något konkret. Plocka kläder och greja med disk är ju liksom vardagsmat, är man hemma en hel dag borde man GÖRA något. Och idag har jag inte gjort det. Jag funderar på att dammsuga här nere i alla fall. Så jag kan känna att det är klart i alla fall. Och så klart, lite nya bilder finns ju på bildbloggen. Kolla den :-)


Ledigt.

Jag tog ut komp ikväll. Tänk så skönt att kunna göra det ibland. Igår kväll gjorde jag likadant. Jag ska inte göra ett sqwat idag. Kanske städa lite, om jag har lust. Eller tvätta, om jag har lust. Eller gå ut, om barnen har lust. Ni ser. Bara fritt hela dagen. Björn är på anställningsintervju i Södertälje i eftermiddag, därav min komp. När Talars började varsla folk för några veckor sedan fick han kalla fötter och slängde in en ansökan till någon produktions/konstruktionschef vad-det-nu-var på Scania, och nu ska han på intervju. Jag hoppas verkligen att de erbjuder för lite i lön, så han tackar nej. Funkar ju inte att han ska jobba så långt borta när jag har kvällar på mitt schema. Och SJ är ju inte direkt att lita på med dagishämtningar och sådant. Jag tycker ju att det är mer värt att ha honom här hemma i trakterna med några tusingar mindre i lön, än att han ska pendla och komma hem sent. Men nu är inte det mitt beslut, inte helt i alla fall. Och erbjuder de snuskigt mycket pengar så är det väl dumt att tacka nej till en chefsposition. Äsch vad vet jag.

Nu ska jag fixa Marias bilder som jag lovat i ett halt sekel typ. (Förlåt Maria! Har haft så himla mycket annat sista dagarna!)

Jag har "slutprov" i morgon, i skolan. Att visa HLR för klassen. Sedan är jag klar.

Höll på att få utföra det igår, på Alvin. Han hittade en stickpropp utan sladd. Som han pluggade in i väggen medan jag torkade halvuppäten bajsblöja (Sonya). Helt plötsligt gallskrek Alvin och kastade sig om mig, och hade då fått sig en smäll i fingret.


RSS 2.0