Sista sovmorgonen.

Den här påsken. Och Alvin vaknar 05.30. Sedan ägnade han 20 minuter åt att ligga hos Sonya tills hon började morra (hon är mer morgontrött än jag), "läcka bapa" hundra gånger (tända och släcka sänglamporna) och dricka ur mitt vattenglas. Till sist kom han och knackade mig på näsan och sa "babaaaa" och slog sig på blöjan (bajsa). Då tog jag på mig kläderna och gick upp, bytte på honom och satte på en kanna kaffe. Jobbigt att gå upp bara, med tanke på att jag börjar sjuk tre dagar i rad den här helgen. Zzzzzz. Jag ids inte tjata på Björn att han ska gå upp med Alvin, för han är som en zombie på morgonen. Först får man väcka honom trettio gånger, eftersom han ska snooza. Sedan sätter han sig på sängkanten, muttrar. Halvsover. Går upp. Muttrar, letar kläder. Och så sätter han sig vid datorn och "glömmer bort" att barnen är med honom så de kommer in till mig femton gånger under min sovmorgon. Det är liksom inte värt det, för kanske en timmes faktisk sömn, extra.

Men det är ganska mysigt att bara vara uppe med Alvin, när Elis är med tar han så mycket uppmärksamhet att jag missar allt kul Alvin grejar med.

Igår kväll, när vi hade ätit, åkte jag ut till pappa & mamma. Meningen var att vi skulle greja i stallet, men vi fastnade inomhus. Pappa matade Alvin med godis tills han inte orkade mer. Plutten. "Da-da-doodis" är lördagsgodis. Pinsamt att han vet vad det är, haha. Inte ens två år.


Vi kom hem ganska sent, strax innan nio. Var ute tills det inte gick att se mer, Elis och Alvin busade massor i leran. Ingen ville gå in, förutom jag och Björn. Vi vann ;-). Killarna somnade rätt fort sedan, kollade "Grannfejden" (heter det så!? Nu tappade jag namnet på programmet) och fikade och så hoppade jag i säng. Jag jobbar idag, 13-20. I morgon och på söndag 7-12 + 16-20, och på måndag 7-12. Men jag har haft en så lugn vecka så jag arbetar knappast ut mig. Dessutom är det ju ingen dagislämning/hämtning under de här dagarna när Björn är hemma. Och storhelgsOB i tre dagar gör ju knappast saken sämre. Dessutom går jag upp hela fem procent nästa månad. Så då kommer jag jobba 70% (+ 5 timmar/vecka som inte ligger i min tjänst). Jag har ju knappast kunnat sparat några pengar under de åren jag gått hemma, fast det är ju ett eget val hur mycket FP man väljer att plocka ut. Jag har hellre dagarna sparade hos FK än som pengar på banken. Men nu, när jag jobbar igen, känns det som att vinna på lotto, typ. Jag har pengar att spara, jag kan shoppa... Känns så otroligt ovant, och så himla kul! Att kunna se att vi inom en snar framtid kan köpa en ny spis/tv/bil, och jag dessutom kan sätta undan till egna intressen, ja kameraprylar då. Det fanns liksom inte på kartan när jag gick hemma.

Nä, nu ska jag fylla på kaffet och sedan läsa lite bloggar. Är inte säker på när jag kan blogga nästa gång, beror på hur trött jag är efter jobbet, haha.


Tjingeling // Hanna ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0