Sovmorgon.

Vissa här hemma har visst tagit sovmorgon. Den yngsta och den äldsta ligger fortfarande och snoozar. Elis och jag kollar Ice Age 3 sedan en timme tillbaka.

Vi hade nog tänkt knalla till gammelmormor idag, men jag får se, det är snorkallt ute. Björn har köpt virke och ska lägga nya golvplankor i trapphusets överdel idag, samt bygga ställning så han når att isolera innertaket. Det finns så mycket som barnen kan göra sig illa på när han utför sådana projekt. Å andra sidan är det ganska skönt att vara hemma, och Elis fullkomligt älskar att få på sig sina svarta arbetbyxor och sedan få hamra med pappa.

Elis har faktiskt varit till hjälp. Han har slagit in alla hundratals småspikar som sitter kvar i plankorna sedan masoniten är bortryckt. Här om dagen var han först uppe, och skulle absolut ut och snickra i trapphuset trots att han var den enda vakna. Men nu har spikarna tagit slut, och han har hittat på egna uppgitre. Spikat fast de redan bortplockade listerna på nytt, kors och tvärs över väggarna. Alvin vill också hjälpa till, men han är så sabla envis och ska ha den största hammaren som i princip är lika lång (och tung!) som honom själv. Det är svårt att hamra då. De har riktiga hammare, små, båda två. Men Alvin är envis.

Nu måste jag väcka grabbarna. Sjutton, Alvin somnade åtta i går kväll. Och sover nästan till nio. Tröttnisse.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0